- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 27 of 27
-
09-04-2012, 12:51 AM #21
Re: βοηθεια σε χαρτη ωριαιας αστρολογιας
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
09-04-2012, 12:53 AM #22
Και μονο που ο Ερμης ηταν στασιμος ωστε να γυρισει ορθροδρομος + οτι βρισκεται σε ζωδιο που ειναι σε αδυναμια και πτωση δειχνει οτι ουτε ο ιδιος δεν πολυ πιστευει οτι θα βγει κερδισμενος απο ολο αυτο .Βρισκεται στην εξαρση της Αφροδιτης και η αφροδιτη βρισκεται υπο την κυριαρχια του .Ειναι δηλαδη σε μεικτη υποδοχη .Οποτε χωρις τα πραγματα να ειναι ανθηρα ,φαινεται οτι υπαρχει τουλαχιστον μια καλουτσικη κατασταση .
Ο κρονος οτι εμποδια και αν φερει βρισκεται υπο την κυριαρχια της Αφροδιτης και εκεινη φαινεται οτι βοηθα να ξεμπλοκαρει ο Ερμης .Οσο αφορα την πλανητικη ωρα ,οποιοδηποτε απαγορευτικο σημαδι υπαρχει πρεπει να το λαμβανουμε υποψην μας και να μην ειμαστε εντελως σιγουροι για την απαντηση που μας εχει δωθει .
Για να ειμαι ειλικρινης δεν κοιταξα ακομα τον χαρτη παρα μονο τα στοιχεια που παραθεσες ,οποτε ..Ας περιμενουμε καποιον πιο επιμελη .
-
09-04-2012, 01:23 AM #23
Συμφωνώ σε όσα προαναφέρθηκαν για τον Ερμή, δεν κατάλαβα για την Αφροδίτη που αναφέρεται στο αρχικό ποστ της ΑΡΙΔΗΛΗΣ ,γιατί να την πάρουμε σαν δείκτη?
Τα χρήματα από σύνταξη, επιστροφές από την Εφορία κλπ τα βλέπουμε από το 11ο οίκο δηλ το 2ο του 10ου (Κράτος), το Δία στη συγκεκριμένη περίπτωση με την προϋπόθεση ότι η ερώτηση έγινε από τον ίδιο το σύζυγο.Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
09-04-2012, 02:50 AM #24
Αριδήλη καλησπέρα,
Εάν την ερώτηση την έθεσες εσύ για λογαριασμό του συζύγου, τότε πρέπει να ξεκινήσεις με γνώμονα τον 7ο (ο σύζυγος ) και να ερευνήσεις τον 2ο οίκο ως τον 8ο του συζύγου που αναφέρεται στον συνταξιοδοτούμενο και την σύνταξη του.
Παραθέτωντας όμως την λέξη "κερδισμένος", και για ερωτάς εσύ για λογαριασμό του συζύγου τότε πρέπε α ερευνήσεις τον 8ο ως τον 2ο από τον 7ο του συζύγου που πότε είναι τα "κέρδη του", ή τον 11ο που είναι το κερδίζω -κερδισμένος.
Επίσης συγκυβερνήτης του 1ου είναι ο Ερμής ανάδρομος και στο ζώδιο της πτώσης του στους Ιχθείς χωρίς όψεις, και στον 11ο που στην περίπτωση που είσαι εσύ η ερωτούσα θα μπορούσε ενδεχομενως και να σημαίνει την λανθασμένη σύνταξη της ερώτησης.
Επίσης ο Ερμής δρα και ως κυβερνήτης του Νοτίου Δεσμού, και του Αρη στην Παρθένο ανάδρομο σε όψη τετραγώνου ανάμεσα τους, δείχνει ή ότι η ερώτηση δεν συντάχθηεκ σωστά (ώστε να προβεί κανείς και στις σωστές οικοθεσίες ) ή και ακόμα κάτι δεν γίνεται από εμένα αρκούντος κατανοητό.
Εν πάση περιπτώση όμως, τρεις θα μπορούσαν να ήταν οι πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με αυτόν τον χάρτη. Η μας αποσαφηνίζεις επακριβώς τι εννοούσες και ποιος/ποιά είναι ο/η ερωτών/ερωτούσα.
Η τρίτη είναι εξαιρετικά δύσκολη όμως και πριν καταλήξω να σε περιπλέξω και εσένα και τους αναγνώστες, περιοριζόμαστε καλύτερα στις δύο πρώτες.
Γενικά ο χάρτης δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιολογίσμος, ούτε ότι δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα ικανοποιητικό εξαγόμενο συμπέρασμα.
Είναι όμως αρκετά δύσκολο όταν και εφόσον κανείς δεν είναι τόσο όσο πρέπει εξοικειωμένος γενικά με τις λειτουργίες και τους τρόπους χειρισμού του ωριαίου.
Καλό σου ξημέρωμα
-
09-04-2012, 01:52 PM #25
Κορίτσια ευχαριστώ για την βοήθειά σας στο χάρτη μου
Την ερώτηση την κάνω εγώ εκ μέρους του συζύγου.
Πήρα σηματοδότη την Αφροδίτη πιστεύοντας ότι θέματα της σύνταξης μπορούμε ν'ανιχνεύσουμε στον 12!
Σύμφωνα με την εκδοχή σου πρέπει να στρέψω την προσοχή μου στον 5ο οίκο παράγωγο 11ο του 7ου συζύγου.Σε ποιάν έκσταση απάνω, σε χορό μαγικό
μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε
Από ποιο μακρινό αστέρι είναι το φως
που μες στα δυο της μάτια πήγε κρύφτηκε
κι εγώ ο τυχερός που το Άχει δει
http://www.youtube.com/watch?v=EviXPZiEKH0
-
09-04-2012, 02:16 PM #26
Χρυσάνθη μου όντως το ερώτημα και 'μενα με προβλημάτισε να το θέσω ώστε να δώσει μια σαφή και καθαρή απάντηση.
Επί λέξη το'γραψα την ώρα που το σκέφτηκα:
"Αν καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη το διάστημα που σκέφτεται θα βγεί κερδισμένος"
Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να κατανοηθεί σωστά η ερώτηση για να γνωρίζουμε με ακρίβεια το ζητούμενο.
Και'γω έρευνες κάνω πάνω στην ωριαία με γνώμονα τις γνώσεις που έχω αποκτήσει από μελέτες βιβλίων.Σαφώς και δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες και τους τρόπους χειρισμού.
Με το να πειραματίζεσαι όμως πιστεύω αποκτάς γνώση και εμπειρία με την υπόδειξη βεβαίως κάποιου ειδήμονα.
Πάντως εκτιμώ την βοήθεια που προσφέρεται πάνω σ'αυτά τα θέματα στο σάιτ
Αν πάρω τον 8ο σαν 2ο του 7ου επειδή έχω χρησιμοποιήσει την λέξη κερδισμένος τότε έχουμε σηματοδότη τον Κρόνο ανάδρομο σε ζώδιο έξαρσης και σε αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου μου(ερωτών) σε ασύμβατα ζώδια.Σε ποιάν έκσταση απάνω, σε χορό μαγικό
μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε
Από ποιο μακρινό αστέρι είναι το φως
που μες στα δυο της μάτια πήγε κρύφτηκε
κι εγώ ο τυχερός που το Άχει δει
http://www.youtube.com/watch?v=EviXPZiEKH0
-
09-04-2012, 03:17 PM #27
Βλέπεις Αριδήλη μου ότι κάπου κάποτε οι πολλές λεπτομέρειες και η συγκεκριμενοποίηση της διατύπωσης της ερώτησης, παίζει τόοοοοοσο μα τόοοσο σημαντικό ρόλο! Ας λέγεται ότι το παρατραβάω, μιας και η εμπειρία μου αποδεικνύει πάντοτε ότι το κατασκοπευτικό μου γίγνεσθαι δουλεύει ακόμα καλά.
Άλλο είναι η "κατάθεση εγγράφων", άλλο είναι επίσης το "διάστημα που σκέφτεται" και άλλο το αν θα βγει κερδισμένος.
Εδώ στην ουσία αυτό που λέει και διαφήμιση, δηλαδή το 3 σε ένα.
Πάμε λοιπόν του και από την αρχή. Μελέτησε το χάρτη με γνώμονα τα παραπάνω και τα ξαναλέμε εν ευθέτω χρόνο. Είμαι τρελά πιεσμένη, νυσταγμένη, τσακισμένη.............αλλά θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε όμως να προσθέσω κάτι.
Ο πειραματισμός είναι όντως το παν! Το ότι ίσως γίνομαι σπαστική και υποχόνδρια σε αυτή την θεματολογία είναι ακριβώς γιατί, το σωστότερο και καλύτερο είναι να διατυπώνει κανείς εγγράφως την ερώτηση του, ώστε να αναλύει το θέμα του μία προς μία λέξη.
Καταλαβαίνεις πως οι βιαστικές προσεγγίσεις και οι προχειρότητες δεν μου αρέσουν, ειδικά εάν το προσέξεις και εσύ που πειραματίζεσαι, θα καταλάβεις πως αλλιώς είθισται να είναι η πραγματική διατύπωση της ερώτησης και αλλιώς μας μεταφέρεται εντελώς αλλιώς όταν ρωτάνε στην ιστοσελίδα.
Όταν λέω λοιπόν πως έχει σημασία να κοιτάμε προσεχτικά τον 1ο και να είναι κάπως υποψιασμένος, δεν το λέω καθόλου τυχαία. Ένα από τα πρώτα και βασικά πράγματα που μαθαίνει κανείς όταν ξεκινά τις σπουδές του στην ωριαία είναι το να μπορεί να ξεχωρίζει την νηφαλιότητα και την καθαρότητα πνεύματος του/της ερωτώντος/ερωτούσας, ώστε να έχει μία όσο πιο καθαρή ιδέα εάν ο ερωτών ήταν σε καλή κυρίως ψυχική και φυσική κατάσταση την στιγμή της ερώτησης.
Η μήπως προσπαθεί να μαντέψει, και να συσχετίσει τα υπάρχοντα δεδομένα υπό την επήρεια μίας έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ή ίσως απλώς για να περιγελάσει –συμβαίνουν και αυτά – ή ακόμα και να απαξιώσει και να υποβαθμίσει είτε την αξία του αστρολόγου, όσο όμως και της αστρολογίας;
Σημασία έχει να γίνει πάρα ιδιαίτερα κατανοητό, πως η ακμή του 1ου οίκου είναι η απόλυτη «μεθόριος περιοχή » ( =η διαχωριστική γραμμή ) ανάμεσα στον 12ο και τον 1ο οίκο. Ο 12ος οίκος είναι εκείνος που μας δίνει την εικόνα της ψυχολογίας του ερωτώντος την στιγμή της ερώτησης.
Εάν ο 12ος είναι βεβαρημένος καθοιονδήποτε τρόπο, τότε ο αστρολόγος πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του, ότι ο ερωτών είναι έτσι και αλλιώς σε σύγχυση, ή προσπαθεί να μαντέψει παρά να μελετήσει και να ερευνήσει πραγματικά το χάρτη.
Επιπρόσθετα να πω πως, ότι αυτή καθεαυτή η ερώτηση –ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο - υπάγεται στον 3ο οίκο. Από αυτόν τον οίκο και τους πλανήτες και τις όψεις που τον κυβερνούν, τεκμαίρεται για τον αστρολόγο το κατά πόσο ο ερωτών έχει ή όχι διατυπώσει σωστά την ερώτηση του.
Και για να γίνω ακόμα σαφέστερη να σου πω ότι αν ο 1ος οίκος μας αποκαλύπτει τον ερωτώντα, ο τρίτος μας αποκαλύπτει – και μάλιστα απροκάλυπτα –τον επακριβή λόγο της ερώτησης.
Π.χ. ο ενδιαφερόμενος, ξέρει ήδη από μόνος του και δη προ πολλού την απάντηση; Το κάνει από καθαρά λόγους μελέτης; Ίσως απλώς για να παρηγορηθεί ή γιατί αδυνατεί ακόμα να πιστέψει αυτό που του συμβαίνει; Η ίσως όπως εσύ, που λόγω του γενικότερου κλίματος «ανησυχείς», για την επιβίωση σας και δεν ξέρεις το πότε, το εάν, το γιατί, και ποιο θα είναι το πιθανό αποτέλεσμα; Η τέλος γιατί –που είναι και το συνηθέστερο σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα – κάποιος διάβασε τρία πράγματα ενθουσιάστηκε και γελοιωδέστατα νομίζει ότι θα τα βγάλει πέρα με όλες αυτές τις τερατωδώς ελλιπείς γνώσεις θέτοντας ο ίδιος μία ωριαία ερώτηση;
Όλα αυτά πάντα ειπωμένα με αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον προς τις σοβαρές και μόνον προσπάθειες οιουδήποτε διάκειται από την αληθινή διάθεση να μάθει τον τομέα της ωριαίας. Προσωπικά το βρίσκω λάθος, καθώς πριν έχει εξαντλήσει καμία χιλιάδα χάρτες βήμα - βήμα με ένα ικανό εκπαιδευτή, θα μάθει τα περισσότερα τόσο στραβά όσο δεν γίνεται. Αυτή όμως είναι μία άλλη ιστορία, που εναπόκειται μόνο στην προσωπική αντίληψη και φυσικά την σοβαρότητα απέναντι στο όλο θέμα του του καθενός προσωπικά.
Φιλιά,
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.