- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 82
Thread: Διελεύσεις Άρη
-
07-03-2012, 07:30 AM #41
Re: Διελεύσεις Άρη
Τόνια, οι άνθρωποι που έχουν σοβαρά προβλήματα παχυσαρκίας ή νευρικής ανορεξίας , δηλαδή πρόβλημα πρόσληψης τροφής, ναι, έχουν άλυτα προβλήματα που σχετίζονται με την μητέρα. (όταν λέμε σοβαρά, εννοούμε σοβαρά) Άλλο υπέρβαρος και άλλο παχύσαρκος, έτσι;
Οι άνθρωποι που βλέπεις στα φαστφουντάδικα, φυσικά και δεν έχουν όλοι άλυτα προβλήματα. Δεν φαντάζομαι να βλέπεις ένα ολόκληρο μαγαζί με παχύσαρκους ή ανορεξικούς. Αυτές οι αλυσίδες δεν συντηρούνται μόνο από αυτή την μερίδα του πληθυσμού.
Το ότι οι διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου έχουν γίνει καταστροφικές, είναι σίγουρο. Αυτό δεν αλλάζει τους ψυχογενείς λόγους της διαταραχής στην πρόσληψη τροφής. Απλώς δεν βοηθάει.
Καμιά φορά, σε παχυσαρκία ή νευρική ανορεξία, φτάνουν τα άτομα που έχουν υποστεί κάποιο συναισθηματικό σοκ, όπως βιασμός ή θάνατος κ.α . Και πάλι καταλήγουμε σε ψυχογενείς αιτίες. Δεν θα αναφερθώ ξανά στον ρόλο της Σελήνης , γιατί το εξηγώ σε πιο πάνω ποστ.
Λες ότι γνωρίζεις παχύσαρκα άτομα που έχουν μια χαρά σχέση με τους γονείς τους και οι γονείς τους τα αγαπάνε πολύ. Μα ποιος σου είπε ότι όταν κάποιος έχει προβληματική σχέση με την μητέρα του, σημαίνει πως θα δούμε μια μητέρα που δεν αγαπάει το παιδί της ή ένα παιδί που βλέπει την μητέρα και τρέχει; Μη λέμε αστεία πράγματα τώρα. Αρχικά θα σου πω ότι οι σχέσεις αυτές τις περισσότερες φορές έχουν προβλήματα που δεν είναι ορατά χωρίς ψυχανάλυση. Εδώ μας παίρνει χρόνια και χρόνια να ανακαλύψουμε τα όποια προβλήματα έχουμε ο καθένας με τους γονείς του και να τα αποδεχτούμε, εσύ μπορείς να δεις και των άλλων; Εντυπωσιακό!
Όταν λες «έχουν πρόβλημα σε σχέση με τον εαυτό τους», έχεις σκεφτεί πως προκύπτουν τα προβλήματα σε σχέση με τον εαυτό μας; Ξυπνάς ένα πρωί και ξαφνιάζεσαι που έχεις πρόβλημα με τον εαυτό σου; Το πρόβλημα με τον εαυτό μας δεν είναι αυτό που λέμε, σέρνεται γρίπη, φυλάξου. Η έλειψα αυτοπεποίθησης με τι λες ότι σχετίζεται; Όταν κάποιος έχει προβληματική σχέση με την μητέρα του, δεν έχει ένα πρόβλημα, έχει πολλά προβλήματα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην αστρολογία. Το να λέμε ότι η Σελήνη έχει δύσκολη όψη, είναι ένα θέμα. Το άτομο όμως, έχει πολλά θέματα.
Η ιατρική και η ψυχολογία έχει από καιρό καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διαταραχή πρόσληψης τροφής σχετίζεται με τη σχέση του ατόμου με την μητέρα (εξαιρώντας κάποιους άλλους ειδικούς λόγους υγείας) . Βέβαια, ζούμε σε δημοκρατική χώρα και μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Μπορείς να αγνοείς όλο τον επιστημονικό κόσμο και να αναπτύξεις μια δική σου πρωτότυπη θεωρεία γύρω από το θέμα. Είναι δικαίωμά σου.
Δεν ξέρω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα άτομο με νευρική ανορεξία αφήνεται να πεθάνει από απλή ματαιοδοξία ή ένα παχύσαρκο άτομο που ζει με το πρόβλημα, προτιμά να τρώει αναίσχυντα από το να χαίρεται το σώμα του και την ζωή του , απλά και μόνο επειδή του αρέσει να τρώει και να «χοντραίνει» τους λιποθύλακές του, αν όχι επειδή έχει κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που για τους αναίσθητους υγιείς, είναι ότι «ο χοντρός γουστάρει να τρώει».
Να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι έτσι. Όταν κάτι είναι βαθιά και δεν το βλέπουμε, αυτό δεν θα πει ότι δεν υπάρχει.Last edited by katiakiss; 07-03-2012 at 08:12 AM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-03-2012, 10:19 AM #42
Έχει δίκιο η Κάτια! Προβλήματα με τη μητέρα ή και με τους δύο γονείς δεν δημιουργούνται μόνο δια της πράξης αλλά και δια της απραξίας και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι ορατό ούτε στο ίδιο το παιδί και φυσικά ούτε στους ξένους! Και σαφώς τα προβλήματα "σε σχέση με τον εαυτό μας" έχουν προκύψει από τον τρόπο διαπαιδαγώγησης και ανατροφής κάτι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μητέρα. Για να ενισχύσω αυτό που υποστηρίζω, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο-σαν νοσηλεύτρια μιλάω- πως ο θηλασμός σχετίζεται με την αντίληψη του ατόμου περί της τροφής στην μετέπειτα ζωή του. Δηλαδή αν ένα μωρό έχει θηλάσει κανονικά, έχει λάβει τον κορεσμό, ο οποίος πέρα από διατροφικός είναι και συναισθηματικός (αποδοχή, επιβεβαίωση, αυτοπεποίθηση, ασφάλεια) και ως εκ τούτου δεν τον αναζητά στην υπερφαγία αργότερα για να νιώσει πλήρης. Σε αντίθετη περίπτωση εκδηλώνονται διατροφικές διαταραχές, οι οποίες, σε αντίθεση με τη λανθασμένη άποψη πολλών, αποτελούν ψυχιατρικά περιστατικά και όχι παθολογικά! Κάτια μου έδωσες τροφή για σκέψη δεν θα πω ψέματα, άλλωστε σε έχω ευχαριστήσει για αυτό και πιο πάνω!
Με εκτίμησηΤα πάντα ρει και ουδέν μένει
-
07-03-2012, 07:32 PM #43
Κοριτσια,
(με την προσφωνηση μου ηρθε το κοριτσια ο Μπαρκουλης),
αν διαβασετε καλα, θα δειτε οτι η ενσταση μου ειναι μια και οχι ολα οσα μας αναφερεις Κατια. Η διαφορετικη προσεγγιση απο πλευρας μου εγκειται στο οτι δεν θεωρω παχυσαρκια=κακη σχεση με μητερα. Οπως εγραψα, παντα, σε καθε προβλημα, υπαρχουν κι αλλες συνιστωσες. Δεν ειναι μια αιτια αλλα περισσοτερες αυτες αυτες που δημιουργουν το προβλημα. Αυτο ειπα και πιο πανω και δε νομιζω πως χρειαζεται να αναφερθω περισσοτερο.
Κατια, το βλεπω οτι εισαι παντα προθυμη να βοηθας τα μελη και αφιερωνεις χρονο στο να μαθαινεις και να μας λυνεις τις αποριες, αλλα μη θες να διαφωνεις ετσι για χαριν διαφωνιας!
-
07-03-2012, 08:58 PM #44
Μου συμβαινουν διαφορα οχι και τοσο ωραια με τον ακατανομαστο που κατσικωθηκε στην Παρθενο
ενεργοποιοντας τον μεγαλο σταυρο που εχω στα μεταβλητα.
---------
Σημερα ομως εδωσα τα ρεστα μου απο το τιποτα και απο το πουθενα
τρωω μια τουμπα μεσα στον δρομο με τα μουτρα ενω περπατουσα κανονικα
βαζω τα χερια μου στην ασφαλτο αλλιως θα εσπαγα το κεφαλι μου σαν το καρπουζι
Εκαψα τις παλαμες μου γιατι συρθηκαν κατω χτυπησα στα καλαμια των ποδιων μου
Συκωνω το κεφαλι μου και κοιταω γυρω μου να δω ποσο ρεζιλι εγινα στον κοσμο[Αφροδιτη στον Αιγοκερω χχεχε!!!]
και μετα αν εσπασα κανα χερι '
Ας ειναι καλα η γυμναστικη που δενει τα κοκαλα και δεινει ευλιγισια στο σωμα αλλιως...
Ετσι για την ιστορια Αρης -Ερμης συγκυβερνητες του 3ου μου
Αρης κυβερνητης ακμης 6ου Κριος
Ηρθε τωρα και ο διελαυνων Ερμης μαζι Ουρανο στον Κριο [6ος]και παρτην κατω την Κουκι -ρεζιλι
πιο πολυ χτυπησα στα χερια [του Ερμη δουλεια ε;]
Αι σιχτιρ πια
Α..τα αυτια ποιος τα κυβερναει;ο Ερμης νομιζω
γιατι περασα μια ιωση και γαμωτο και εκει που εγινα καλα μου το γυρισε στα αυτια και αναγκαστηκα να παρω αντιβιωση
Αχ..αχ μια χαρουμενη ατμοσφαιρα που ειμαστε
κουκακι
μια το ενα μια το αλλοLast edited by ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ; 07-03-2012 at 09:59 PM.
Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
-
07-03-2012, 10:00 PM #45
Κουκάκι περαστικά σου, κι ευτυχώς που δεν χτύπησες χειρότερα. Η γυμναστική βοηθάει ΠΟΛΥ, κι όσο μπορείς εκμεταλλεύσου τον Αρη σου και την ενέργειά του στο έπακρο.
Ο Αρης σε δύσκολη διέλευση από τον Ερμή, φέρνει τέτοια κουλά τελικά. Ετσι είχα τρακάρει κάποτε με σύνοδο, χωρίς όμως να φταίω.
Η ψαρίνα μου η μικρή μετά την ίωση, έπαθε και μέση ωτίτιδα, και το καημένο φωνάζει γιατί δεν ακούει. Στο γενέθλιό της έχει ούτως ή άλλως σύνοδο Ερμή/Αρη/Δία/ΒΔ/Σελήνη και είναι ήδη φωνακλού, φαντάσου τωρα!!!!
(Είχα σαβουριαστεί κι εγω πιο παλιά σε διασταύρωση, και είχα σκίσει το καλσόν μου η ψωνάρα! Ρόμπαααααα!!!)
Καλή δύναμη στα μεταβλητά, και προσοχή στο δρόμο Κουκάκι! "Σέρνεται" και κακό μάτι!Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
07-03-2012, 10:17 PM #46
Αγαπητες Δεσποινα και taurine,
το οτι τα αντιμετοπιζετε με χιουμορ ολα αυτα που περιγραφετε, δειχνει τον καλο ερμη στο χαρτη σας! Εχετε χιουμορ και αυτο νομιζω ειναι το ημισι του παντος, προκειμενου ολα να παιρνουν το δρομο τους!
-
07-03-2012, 10:39 PM #47
Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
07-03-2012, 11:24 PM #48
Τόνια, έχει παρέλθει ο καιρός που διαφωνούσα για τη χαρά της διαφωνίας. Τώρα δεν υπάρχει αρκετός χρόνος αφενός και αφετέρου δεν βρίσκω πια καμία χαρά. Αυτά που έγραψες μου είναι απολύτως κατανοητά και σε αυτά απάντησα.
Η φίλη μας η Λένα αντιμετωπίζει ένα θέμα σχετικό (μικρότερης έκτασης) και στον χάρτη της έχει στην Σελήνη της την Άρτα , τα Γιάννενα και τη μισή Αρκαδία. Αυτό δεν είναι τυχαίο.
Αστρολογικά τοποθετήθηκα και η αστρολογία έχει ενδιαφέρον όταν βλέπουμε ότι συμφωνεί με την επιστήμη.
Για να διαφωνήσω μαζί σου, πρέπει να έχεις διατυπώσει μια άλλη άποψη από την δική μου και να σου αναιρέσω τα επιχειρήματα. Στην περίπτωσή μας, διατύπωσες μία εντύπωσή σου και όχι μια άποψη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καν επιχειρήματα για να προσπαθήσω να τα αναιρέσω ή να αντιπαραθέσω τα δικά μου.
Χαρά βρίσκω να διαφωνώ, αν υπάρχει λόγος, σε μία ολοκληρωμένη άποψη. Στο να γράφω κατεβατά για να έχω την χαρά να διασκεδάσω μια εντύπωση –πίστεψέ με- δεν βρίσκω καμία χαρά! Αυτό που έκανα, ήταν μία προσπάθεια να σε κάνω να δεις το θέμα από μία άλλη σκοπιά, αλλά βλέπω ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμη, οπότε δεν ωφελεί. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή, όταν το δουλέψεις αρκετά στο μυαλό σου, θα αναδυθεί μια καινούργια εντύπωση, πιο κοντά στην σωστή. Όχι την δική μου σωστή, αλλά αυτή των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει πολλά χρόνια έρευνας για να φτάσουν σε ένα πόρισμα που εγώ απλώς καταθέτω και μοιράζομαι με όποιον θέλει να το μοιραστεί. Αυτό είναι το νόημα της αστρολογικής μας κοινότητας.
Είμαι στην διάθεσή σου σε περίπτωση που θέλεις να καταθέσεις τα επιχειρήματά σου, αν και νομίζω ότι το αδικήσαμε το νήμα του Άρη εντελώς.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
08-03-2012, 04:41 AM #49
Σε αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω σχετικά με τα προβλήματα είτε παχυσαρκίας, είτε νευρικής ανορεξίας, συμφωνώ ότι το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό και δεν συσχετίζεται μόνο με την σχέση του ατόμου με την μητέρα του και τα όποια προβλήματα απορρέουν από αυτήν. Είναι και θέμα γενετικής φύσεως.
Απλά υπάρχει μία θεωρία ψυχαναλυτών που πιστεύει ότι ξεκινάει όλο αυτό από τον θηλασμό. Όμως αυτό δεν είναι απόλυτο, ούτε ισχύει πάντα. Άλλοι ψυχαναλυτές θεωρούν ότι είναι διαφορετικά τα αίτια.
-
08-03-2012, 05:52 AM #50
Καλημέρα. Αυτή θα είναι η τελευταία μου παρέμβαση σχετικά με το θέμα, γιατί έχουμε ξεφύγει τελείως από τον έρημο τον Άρη. Όμως, μια και φαίνεται ότι ανοίξαμε μια συζήτηση λόγω του Άρη, ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.
Ο θηλασμός και το πώς αυτός συνδυάζεται με προβλήματα πρόσληψης τροφής, είναι ένα αντικείμενο μελέτης πάνω στο οποίο αναπτύχτηκαν διάφορες «θεωρίες».
Η σύνδεση τόσο της παχυσαρκίας , όσο και της νευρικής ανορεξίας με τον συναισθηματικό κόσμο του πάσχοντος και κατ’ επέκταση με την σχέση του με την μητέρα του, δεν είναι θεωρία. Είναι πραγματικότητα.
Η λεγόμενη κληρονομική παχυσαρκία, δεν έχει αποδεχτεί ότι οφείλεται σε κάποιο γονίδιο, παρά το γεγονός ότι στην σύγχρονη ιατρική βιολογία , όλα τείνουν να αποδοθούν στην κληρονομικότητα. Στην πραγματικότητα, αυτό που κληρονομούν τα παιδιά από τους γονείς με προβλήματα πρόσληψης τροφής, είναι τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτές με την σειρά τους δημιουργούν το πρόβλημα και πάει λέγοντας.
Στην πράξη, ένας παχύσαρκος γονιός έχει κάποια συναισθηματικά προβλήματα που σίγουρα θα επηρεάσουν την ανατροφή του παιδιού του, κάνοντάς το να εμφανίσει παρόμοια ψυχική δομή και φυσικά , παρόμοιες συνήθειες. Όμως σε κάθε περίπτωση, πίσω και πέρα από όλα αυτά, το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό.
Σαφώς και μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι , γι’ αυτό και λέμε «συντριπτική πλειοψηφία» και όχι «όλοι»! Υπάρχει ένα μερίδιο ασθενών που άλλοι παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους. Εδώ αναφερόμαστε σε αυτό που αποκαλούμε γενικό κανόνα.
Για να γεφυρώσουμε όλη αυτή την συζήτηση με την αστρολογία, μία καλοβαλμένη Σελήνη, δύσκολα παρουσιάζει προβλήματα πρόσληψης τροφής. Αντίθετα, μία επιβαρημένη Σελήνη είναι συνηθισμένο να παρουσιάζει τα ανάλογα συμπτώματα.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τα ψυχοσωματικά συμπτώματα για να του γίνει πιο κατανοητό. Το συναίσθημα =Σελήνη, συνδέεται άμεσα με το στομάχι=Σελήνη. Έτσι προκύπτουν φράσεις όπως «στεναχωρήθηκα και σφίχτηκε το στομάχι μου, δεν κατεβαίνει μπουκιά» ή «είχα τόσο άγχος που δεν ήξερα τι έτρωγα».« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.