s
[Συζήτηση] Σεξουαλικές Φαντασιώσεις - Page 7
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 7 of 9 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 8 9 LastLast
Results 61 to 70 of 82
    Όνομα:
    Δημήτρης

Re: Σεξουαλικές Φαντασιώσεις

Quote Originally Posted by bisus View Post
    Νόμιζα ότι ήταν πιο απλό το θέμα που έθεσα αλλά τελικά έχει πολλές προεκτάσεις. Για να το κάνω πιο light, αυτό που είπε η κ. Κοραλλία για το ομαδικό σεξ ότι είναι πολύ της μόδας, πως φαίνεται αστρολογικά? Γενικότερα στην γενιά μου υπάρχει μία απελευθέρωση που δεν ξέρω αλλά μπορεί να φαίνεται αυτή η αλλαγή αστρολογικά? Όλο και συχνότερα ακούει κανείς από τον περίγυρο του την τάση ζευγάρια να εντάσσουν τρίτο άτομο στις σεξουαλικές τους περιπτύξεις.

Αυτό που είπε η Κοραλλία είναι ότι το ομαδικό σεξ είναι φαντασίωση του κάθε άντρα και είναι και πολύ της μόδας. Δεν μου άρεσε η γενίκευση αλλά είπα να μην το σχολιάσω. Μιας και επαναφέρεις όμως το θέμα, ας κάνω ένα σχόλιο.

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι γενέθλιοι χάρτες των σημερινών ανθρώπων είναι ουσιαστικά ίδιοι με των ανθρώπων πριν από 50, 100, 200, 1000 κλπ. χρόνια. Ωστόσο οι συμπεριφορές τους αλλάζουν. Κι αν σήμερα το ομαδικό σεξ είναι της μόδας, πριν από αρκετές δεκαετίες μάλλον πολύ λίγοι επιδίδονταν σε αυτό και υποθέτω ότι θεωρούνταν ακραία παρέκκλιση. Μην ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε τα πάντα σ’ ένα γενέθλιο χάρτη. Αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε τέτοιες «κοινωνικές συμπεριφορές» θα πρέπει να τις εντάξουμε στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Πιστεύω λοιπόν ότι τέτοιες «μόδες» δείχνουν καταρχήν τη δυσκολία με την οποία ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκει ικανοποίηση στις επιθυμίες του και την ευκολία με την οποία είναι έτοιμος να δοκιμάσει κάτι καινούργιο που άκουσε ότι θα τον εκπλήξει. Αν θέλουμε να βρούμε μια αστρολογική εξήγηση για την τάση αυτή, θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά πίσω, όταν ο Ποσειδώνας (παρεμπιπτόντως καλώς τον δέχτηκαν τα ψάρια) βρισκόταν στο Σκορπιό, διέλευση που συνέπεσε με τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ’60. Και να φτάσουμε μέχρι την περασμένη δεκαετία, όταν Ουρανός και Ποσειδώνας ήταν στον Υδροχόο και ο Πλούτωνας στον Τοξότη. Με τους εξωκρόνιους στα ζώδια αυτά, ήταν επόμενο οι κοινωνίες να ψάξουν το διαφορετικό, το πρωτότυπο, το πέρα από τα όρια. Όμως πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να διοχετεύσουν αυτήν την ανάγκη, για παράδειγμα, στον επαγγελματικό τομέα όπου εύκολα συμβιβαζόμαστε με κάτι μέτριο. Έτσι το σεξ έγινε η εύκολη διέξοδος, η άμεση λύση, για να νοιώσει κάποιος ότι κάνει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό. Και κατά τα άλλα να είναι ο γνωστός καθωσπρέπει άνθρωπος, έτοιμος να συμβιβαστεί με το οτιδήποτε.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, συμφωνώ με τα όσα αναφέρθηκαν στη συζήτηση που προηγήθηκε για πιθανές θέσεις πλανητών ή ζωδίων που δείχνουν μια τέτοια τάση. Αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη και την ανάγκη που προσπαθεί ο άνθρωπος να καλύψει με τέτοιες συμπεριφορές. Μια ανάγκη που είναι συνδυασμός της όποιας γενέθλιας προδιάθεσης με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που φαίνεται να μας θέλει ανώδυνα πρωτότυπους.

Όπως καταλαβαίνεις bisus το θέμα δεν είναι καθόλου απλό.

Όνομα:
    Κάτια

Δημήτρη, νομίζω ότι το θέμα που άνοιξε η bisus και που -ως θέμα- γνώρισε στιγμές δόξας τις τελευταίες μέρες, τελικά ταιριάζει απόλυτα με τις προσωπικές της αναζητήσεις και απορίες. Στο ποστ σου μιλάς για τη θέση των εξωκρόνιων πλανητών και την αναζήτηση πέρα από τα όρια.
    Η φίλη μας είναι γεννημένη το 87 όπου ο Ουρανός και ο Κρόνος ήταν στον Τοξότη, ενώ ο Πλούτωνας στον Σκορπιό. Έχοντας λοιπόν τον Ερμή σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Σκορπιό και τον Άρη της στην Παρθένο σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Τοξότη, δεν μου κάνει εντύπωση που παρακινήθηκε να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα.
    Σχετικά με το τι είναι της μόδας και τι όχι, δυστυχώς δεν είναι η δική μας γενιά αυτή που το καθορίζει, αλλά οι γενιές μετά από εμάς. Όταν λοιπόν μιλάμε για σεξουαλική «μόδα», μη το παίρνεις επί πόνου, δεν μιλάμε για την γενιά σου …. Η σεξουαλική συμπεριφορά της νέας γενιάς που γεννήθηκε με τον Πλούτωνα στο ζώδιο της κυριαρχίας του, απέχει πολύ από εκείνων που γεννηθήκαμε με Πλούτωνα στο Ζυγό ή στην Παρθένο. Και δεν πάω πιο πίσω, γιατί το σίγουρο είναι ότι τη σεξουαλική «μόδα» δεν την διαμορφώνουν εκείνοι που γεννήθηκαν με Πλούτωνα στον Λέοντα (ασχολούνται με το συνταξιοδοτικό τους) !
    Επειδή τυχαίνει να συναναστρέφομαι με νέους αυτής της ηλικίας, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η σεξουαλική τους συμπεριφορά, είναι εντελώς διαφορετική , στο σύνολό της. Αντιμετωπίζεται σε μια βαθιά και όχι επιφανειακή αντίληψη, ότι το δικαίωμα στην σεξουαλική ικανοποίηση είναι βασική προϋπόθεση και δεν σηκώνει περιορισμούς ή λογοκρισία .
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η σεξουαλική συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ασύνδετη με τις κοινωνικές επιρροές και ανάγκες.
    Όσο για τις φαντασιώσεις, φαντάζομαι ότι οι φαντασιώσεις ενός νεαρού ατόμου του 1700 δεν θα έκαναν ούτε για διαφήμιση αντηλιακού στο 2012.
    Ακόμα περισσότερο θα συμφωνήσω με αυτό που λες για τον πειραματισμό και την διεύρυνση των οριζόντων σε ένα ανώδυνο πεδίο, όπως το σεξ. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιες «μόδες» επαναλαμβάνονται και «ξαναγυρίζουν». Δεν νομίζω ότι το σημερινό ομαδικό σεξ μπορεί να συγκριθεί με τα Ρωμαϊκά όργια ή τα μεσαιωνικά, όπου η υψηλή κοινωνία έψαχνε τρόπους να ξεπεράσει την ματαιοδοξία και την πλήξη της.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Τίνα

Γεια σου Δημήτρη,

Ενδεχομένως να είναι της μόδας το ομαδικό σεξ ωστόσο πιστεύω πως ακόμη και τώρα που μιλάμε θεωρείται ακραία παρέκκλιση. Άτομα που γνωρίζω προσωπικά κι είναι "γνώστες" του σπορ, τα περισσότερα (για να μην πω όλα) έχουν μετανιώσει που "παρασύρθηκαν" επομένως ούτε και οι ίδιοι δεν το βρίσκουν φυσιολογικό/σωστό κτλ. Δεν πιστεύω πως παρασύρθηκαν, όσο ότι βγήκε στην επιφάνεια μια κρυμένη πτυχή του εαυτού τους κι επειδή είναι δύσκολο να τη διαχειριστούν θεωρούν πως παρασύρθηκαν.

Δεν συμφωνώ μαζί σου πως για να ερμηνεύσουμε τέτοιες (κοινωνικές) συμπεριφορές θα πρέπει να τις εντάξουμε στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο για έναν πολυ απλό λόγο. Τη δεκαετεία του 60 μέσα στο κλίμα της ευρύτερης σεξουαλικής απελεύθερωσης ήρθε και η σεξουαλική απελεύθερωση των γκέι. Με τα χρόνια "εισέβαλαν" παντού χωρίς κανενα ίχνος ντροπής (δεν λέω πως θα έπρεπε να έχουν για να μην παρεξηγηθώ) ή προκατάληψης ή ταμπού. Ανοίγουμε την τηλέοραση και τους βλέπουμε σ΄όλα τα πάνελ ως ομιλητές, ως παρουσιαστές εκπομπών, ως ηθοποιούς κτλ. και το βρίσκουμε εντελώς φυσιολογικό και in. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως γίναμε όλοι γκέι ούτε κι ότι επειδή είναι μόδα το ομαδικό σεξ επιδιδόμαστε όλοι σ' αυτό.

Έτσι, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο γενέθλιος χάρτης είναι αυτός που δείχνει τέτοιου είδους τάσεις/συμπεριφορές. Η κοινωνία μπορεί να προστάζει ότι θέλει, μόδες δόξα τον Θεό πολλές, αν όμως κάποιος δεν έχει την προδιάθεση να γίνει γκέι, να μπλεχτεί σε όργια ή δεν ξέρω κι εγώ σε τι άλλο, απλώς δεν.

Το κρεββάτι του καθενός είναι πολλή προσωπική υπόθεση και πιστεύω πως πέρα από τους κοινωνικούς κώδικες καλής συμπεριφοράς ή όχι, ο καθένας μας συμπεριφέρεται ανάλογα με τη φύση του, τα ένστικτα του και τις παρορμήσεις του. Η κοινωνία βάζει φρένο δυσκολεύοντας κάποιους ή ωθεί στην ταχύτητα διευκολύνοντας κάποιους, ανάλογα την εποχή, θεωρώ όμως πως οι άνθρωποι αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν, το κάνουν πάντα με ή χωρίς τη συγκατάθεση της και με δεδομένο βέβαια πως δεν μιλώ για ανθρώπους που ζουν στη Σομαλία ή τη Νιγηρία κτλ, αν και εκεί ακόμη οι άντρες μπορούν να παρεκκλίνουν σεξουαλικά χωρίς κανέναν φόβο ή πάθος αλλά αυτό τώρα μας πάει αλλού και δεν θέλω να βγω οφ τόπικ.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι, πως ναι μεν η κοινωνία συνδέεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά ωστόσο μόλις ο καθένας μπει στην κρεββατοκάμαρα του και κλείσει τις πόρτες θα κάνει αυτό νιώθει την ανάγκη να κάνει κι αυτό θα φανεί από τον χάρτη του.

Κάτι άλλο που θέλω να πω είναι το εξής, φαντασιώσεις έχουμε όλοι μας και μάλιστα από τις πιο πονηρές μέχρι τις πιο αισχρές όμως οι φαντασιώσεις από τις πράξεις απέχουν πολύ κι επειδή κανένας από εμάς δεν είναι σε θέση (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) να ορίζει τη σκέψη του ας απενοχοποιηθούμε τουλάχιστον γι αυτές κυρίως όσοι έχουν όψη Ερμή/Ποσειδώνα στον χάρτη τους.

ΥΓ Δημήτρη μου αν δεν έχω καταλάβει σωστά τι έγραψες κι απάντησα άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε, μην με παρεξηγήσεις, τρώω Ποσειδώνα και βιώνω έντονα ποσειδώνιες καταστάσεις..

Όνομα:
    Δημήτρης

Κάτια,
    Προσωπικά χαίρομαι που η σεξουαλική μόδα δεν καθορίζεται από τη δικιά μου τη γενιά. Θα ήταν υπερβολικά αρρωστημένη η κοινωνία μας αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό άλλωστε και σας άφησα να δώσετε ρεσιτάλ στο συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες μέρες χωρίς να σας ενοχλήσω. Αν θέλετε να παραστήσετε τις παιδούλες γιατί να σας το χαλάσω;

Όποτε αν καταλαβαίνω καλά, βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή σεξουαλική μόδα θεωρείς τον Πλούτωνα στο Σκορπιό που έχουν πολλοί σημερινοί εικοσάρηδες, μαζί με κάποιες όψεις που δείχνουν μια έφεση στον πειραματισμό. Και κατ’ επέκταση αυτό που ονομάζεται σεξουαλική «παρέκκλιση» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς αναζήτησης χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία, που όπως λες έχει αυτή η γενιά. Θα μπορούσα να το δεχτώ πιο εύκολα αν αυτή η στάση υπήρχε συνολικά στη ζωή των νέων. Αλλιώς φοβάμαι μήπως λειτουργεί σαν ένα ανώδυνο υποκατάστατο.

Θα έχει ενδιαφέρον όμως να ακούσουμε και την άποψη αυτής της γενιάς. Μακάρι να έχεις δίκιο και η σημερινή γενιά των 20+ να έχει μια βαθιά αντίληψη για το σεξ και να μην ψάχνει μέσα από αυτό να ξεπεράσει την ματαιοδοξία και την πλήξη της. Τώρα, κατά πόσο το ομαδικό σεξ δείχνει κάτι τέτοιο, μάλλον δεν είμαι σε θέση να απαντήσω.

Τίνα,
    Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για μόδες, πρέπει να μιλήσουμε με κοινωνικούς όρους. Μη το μπερδεύουμε αυτό με το τι θα συμβουλέψεις κάποιον να κάνει όταν κλείσει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας του. Κι αν ένας χάρτης δείχνει ας πούμε την προδιάθεση για πειραματισμό στο σεξ, αλλιώς θα εκφραστεί αυτό σήμερα και αλλιώς πριν από 100 χρόνια. Αυτό είπα και φαντάζομαι ότι δεν διαφωνούμε.

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    Όποτε αν καταλαβαίνω καλά, βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή σεξουαλική μόδα θεωρείς τον Πλούτωνα στο Σκορπιό που έχουν πολλοί σημερινοί εικοσάρηδες, μαζί με κάποιες όψεις που δείχνουν μια έφεση στον πειραματισμό. Και κατ’ επέκταση αυτό που ονομάζεται σεξουαλική «παρέκκλιση» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς αναζήτησης χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία, που όπως λες έχει αυτή η γενιά. Θα μπορούσα να το δεχτώ πιο εύκολα αν αυτή η στάση υπήρχε συνολικά στη ζωή των νέων.
    Μιλώ για σεξουαλικό πειραματισμό. Για ΣΕΞ και όχι για Σ.Ε.Π (σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός).Τι σχέση έχει η σεξουαλική ζωή αυτών των παιδιών με την γενικότερη αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα της ζωής; Για Πλούτωνα στον Σκορπιό μιλάμε και υπό το πρίσμα της σεξουαλικότητας. Όσο για την «παρέκκλιση», μιλώ για την συγκεκριμένη παρέκκλιση του ομαδικού σεξ και όχι για όλων των ειδών τις παρεκκλίσεις. Δεν θεωρώ τον πειραματισμό «παρέκκλιση».

Όσο για αυτό...

Γι’ αυτό άλλωστε και σας άφησα να δώσετε ρεσιτάλ στο συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες μέρες χωρίς να σας ενοχλήσω. Αν θέλετε να παραστήσετε τις παιδούλες γιατί να σας το χαλάσω;
    Ένα έχω να πω:
    Ωραίος τρόπος atrapotate. Να λες σε κυρίες ότι παριστάνουν τις παιδούλες; Δεν μας το χάλασες, αλλά μας χάλασες! Οι παιδούλες χαλιόμαστε εύκολα!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Δηλαδή θα πρέπει να φύγει ο Πλούτωνας από τον Σκορπιό για να επανέλθει η κοινωνία στα συγκαλά της? :P Δηλαδή αυτός ο Σκορπιός μας την έκανε την δουλειά? Δεν ξέρω katiakiss τι φαίνεται στο χάρτη μου αλλά τέτοια βίτσια δεν έχω. Σίγουρα θεωρώ σεξουαλική παρέκκλιση το ομαδικό σεξ αν και θα έπρεπε να είχα εξοικειωθεί με όλα αυτά που ακούω γύρω μου. Θεωρώ ότι αυτή η τακτική υποδηλώνει πολλά διαπροσωπικά ελλείμματα και μακάρι να φύγει γρήγορα αυτός ο Σκορπιός από τον Πλούτωνα μπας και σοβαρευτούμε επιτέλους.

Ο Πλούτωνας εχει φύγει εδω και πανω απο 16 χρόνια από το Σκορπιό, περασε στον Τοξότη, και τωρα βρίσκεται στον Αιγόκερω, δίνοντας το εναυσμα για ριζικες αλλαγες κυρίως στην πολιτική και μετα στην κοινωνία.
    Κι εδω που τα λεμε, μακαρι να βρισκόταν για παντα στο Σκορπιό.Αλλωστε πρόκειται για το σπίτι του!
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Όνομα:
    Τίνα

Τίνα,
    Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για μόδες, πρέπει να μιλήσουμε με κοινωνικούς όρους.

Δημήτρη μου δεν ξέρω ποιός απ' όλους μίλησε για "μόδα" αλλά φαντάζομαι πως μίλησε μεταφορικά. Η σεξουαλική απελεύθερωση δεν είναι μια τάση εποχής αλλά μια κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες. Μόδα είναι το κόκκινο χρώμα στα ρούχα ή στα παπούτσια που έρχεται και παρέρχεται.

Για εμένα τουλάχιστον η σεξουαλική απελευθερωση δεν είναι μια "μόδα" αλλά το να μπορεί κάποιος να επιλέγει αν θα κάνει σεξ πριν ή μετά το γάμο, να επιλέγει ο ίδιος τους συντρόφους του χωρίς την εμπλοκή του προπάππου του προππάπου του παππού του, να επιλέγει το πότε θα κάνει σεξ χωρίς να του επιβάλλεται καθώς και να μπορεί να ζητά αυτά που τον ευχαριστούν χωρίς να ντρέπεται ή να λογοκρίνεται.

Αν τώρα μέσα σ' όλα αυτά βρήκαν το έδαφος να "καρποφορήσουν" όλου του είδους οι παρεκκλίσεις και οι διαστροφές είναι γιατί κάποιοι απέκτησαν άλλοθι ώστε να εκφράσουν τις πιο ενδόμυχες επιθυμίες τους και όχι γιατί είναι της "μόδας". Δεν παίρνει μέρος σ΄ένα όργιο κάποιος γιατί το "επιβάλλει η μόδα" αλλά γιατί το θέλει ή γιατί εξαναγκάζεται κάποιες φορές (παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο).

Μη το μπερδεύουμε αυτό με το τι θα συμβουλέψεις κάποιον να κάνει όταν κλείσει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας του.

Όσο για τις συμβουλές Δημήτρη μου, επί της κρεββατόκαμαρας του άλλου εγώ δεν έχω να δώσω καμία συμβουλή. Τι θα μπορούσα να πω δηλαδή, "κόψτε το ομαδικό σεξ γιατί κάνει κακό στην υγεία";

Κι αν ένας χάρτης δείχνει ας πούμε την προδιάθεση για πειραματισμό στο σεξ, αλλιώς θα εκφραστεί αυτό σήμερα και αλλιώς πριν από 100 χρόνια. Αυτό είπα και φαντάζομαι ότι δεν διαφωνούμε.

Ο πειραματισμός είναι πειραματισμός, βίτσια και διαστροφές υπήρχαν και πριν 100 χρόνια και θα υπάρχουν και 100 χρόνια μετά. Δε νομίζω πως το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστούν αλλά με το αν έχει κάποιος την προδιάθεση ή όχι. Ένας γκέι για παράδειγμα πριν από 100 χρόνια δεν μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν λιγότερο γκέι απ' ότι είναι κάποιος σήμερα που ζει και κινείται όπως του γουστάρει. Πιο καταπίεσμενος ήταν, ωστόσο πιστεύω πως σε κάθε ευκαιρία κι ανάλογα το περιβάλλον που βρισκόταν εκδήλωνε τις ιδιαιτερότητες του. Κι εδώ συνδέεται η κοινωνία και οι κοινωνικοί όροι για τους οποίους μίλησες, γιατί τι να το κάνω όταν οι τάσεις και οι επιθυμίες υπάρχουν και δεν εκδηλώνονται γιατί δεν είναι της "μόδας"

Όνομα:
    Δημήτρης

Τίνα,
    Αν δεν κάνω λάθος η Κοραλλία μίλησε πρώτα για μόδα, σχετικά με τις «παρεκκλίσεις» και όχι την απελευθέρωση γενικά. Και απ’ ότι φαίνεται η bisus το επιβεβαιώνει. Κατά τα άλλα νομίζω ότι από αστρολογικής πλευράς δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα που δεν έχουν ήδη ειπωθεί.

Κάτια,
    Δεν ξέρω γιατί χαλάστηκες. Είναι ένα θέμα που βοηθάει να δείξει κάποιος πόσο φρέσκες ιδέες έχει. Και όπως είπα εσύ έδωσες ρεσιτάλ. Θα συμφωνήσω για το ενδιαφέρον στο σεξ της γενιάς με τον Πλούτωνα στο Σκορπιό αλλά ελπίζω να μην εξαντλήσει εκεί τη δύναμή της.

Η λέξη "μόδα" που είπα παρεξηγήθηκε γιατί δεν εξήγησα τις σκέψεις μου.

Κατ' αρχήν, το ομαδικό σεξ δεν είναι καινούριο θέμα της εποχής μας αλλά παμπάλαιο. Λόγω της φτώχειας που επικρατούσε στους προηγούμενους αιώνες (ακόμα και πριν την εποχή της φεουδαρχίας) οι άνθρωποι ζούσαν σε πολύ μικρά σπίτια και κοιμούνταν ομαδικά σε μικρά δωμάτια. Έτσι το ομαδικό σεξ, ακόμα και ανάμεσα σε οικογένειες, ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο.

Υπάρχουν πολλές ιστορικές αναφορές γύρω από αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, στα ορυχεία του Γλουμυμάουθ στην Αγγλία (18ος και 19ος αιώνας) υπάρχουν αναφορές στα πρακτικά της αγγλικής Βουλής. Τοποθετούσαν τους εργάτες να κοιμούνται ομαδικά σε δωμάτια και το ομαδικό σεξ, ακόμα και με την συμμετοχή των παιδιών που δούλευαν εκεί, ήταν κοινή πρακτική. Στην επαρχία της Πάφου στην Κύπρο, υπάρχουν εκθέσεις του Κέντρου Γενετικής ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχαν γενετικά προβλήματα σε οικογένειες από εγκυμοσύνες ανάμεσα σε μέλη της ίδιας οικογένειας, επειδή κοιμούνταν όλοι μαζί σ' ένα δωμάτιο.

Όταν μίλησα για μόδα λοιπόν, εννοούσα ότι σήμερα που δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες οι άνθρωποι το κάνουν από επιλογή και μάλιστα πάρα πολύ διαδεδομένα.

Ο λόγος που ασχολήθηκα με το ομαδικό σεξ στην εποχή μας ήταν επειδή βγήκε στην επιφάνεια πολύ σοβαρό θέμα μέσα στα κυπριακά σχολεία. Οι μαθητές επιδίδονται συστηματικά σε ομαδικό σεξ σε απόμερα σημεία της αυλής ή σε σχολικές αίθουσες. Ψάχνοντας το θέμα, διαπίστωσα ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο των κυπριακών σχολείων αλλά πολλών σχολείων σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου.

Ψάχνοντας το θέμα περισσότερο, ανακάλυψα ότι δεν είναι μόνο θέμα των ανήλικων μαθητών μέσα στα σχολεία αλλά ότι είναι κάτι πολύ διαδεδομένο και ανάμεσα στους ενήλικους των δυτικών κοινωνιών. Η Κύπρος έχει κατακλυστεί από ξένες που ζουν από το σεξ. Λόγω του μεγάλου "ανταγωνισμού" έπεσαν οι τιμές κι έτσι με την τιμή που πριν "έπαιρνες" μία τώρα παίρνεις δύο και οι ίδιες δουλεύουν πια ομαδικά.

Μιλώντας με πολλούς άντρες μου είπαν ότι αυτή είναι η φαντασίωση κάθε άντρα και τώρα έχουν την ευκαιρία να την κάνουν πραγματικότητα. Μου είπαν μάλιστα ότι το διαδύκτιο είναι γεμάτο με προτάσεις και συζητήσεις για ομαδικό σεξ και μπαίνοντας στις ιστοσελίδες που μου υπέδειξαν το διαπίστωσα. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Το σεξ είναι ένστικτο και τα ένστικτα δεν αλλάζουν με τις εποχές, αλλάζει το πόσο ανοικτά συζητιούνται και εκδηλώνονται ανάλογα με το αν είναι αποδεκτά ή όχι κοινωνικά. Επίσης, οι κοινωνικές συνθήκες, που καθορίζουν σε κάποιο βαθμό και την ατομική ψυχολογία, προκαλούσαν και κάποιες σεξουαλικές τάσεις ανά εποχές. Για παράδειγμα, σε προηγούμενες εποχές που η οικογενειακή βία ήταν πιο διαδεδομένη και περίπου "φυσική" μπορεί ο σαδισμός να ήταν πιο διαδεδομένος.

Έτσι, κατά την γνώμη μου, δεν είναι θέμα πλανητικών επιρροών σημερινών ή παλιότερων. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή πιο ελεύθερης έκφρασης και που η πληροφορία διαδίδεται εύκολα. Έτσι, το σεξουαλικό ένστικτο εκφράζεται πιο ελεύθερα και συζητιέται πιο ελεύθερα. Αυτή είναι η μόνη διαφορά που βλέπω. Το θέμα "παρέκκλιση" είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και κρίνεται περισσότερο κοινωνικά.

Page 7 of 9 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 8 9 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 33 users browsing this thread. (0 members and 33 guests)