s
[Συζήτηση] Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Όνομα:
    Χρυσάνθη
    Posts
    602

    Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

    Κανένας άλλος πλανητικός σχηματισμός δεν αλλάζει τόσο καταιγιστικά – για καλό ή κακό – το περίγραμμα μιας συγκαλυμμένης μορφής που κρατά κρυφή, ίσως και αόρατη την προοπτική του συνολικού δικτύου ενός γενέθλιου χάρτη. Με την όψη χιαστί λες και όλα συνωμοτούν ενάντια στην ανεύρεση ενός χώρου διαύγειας! Αντικρουόμενες τάσεις, απομεινάρια από ανολοκλήρωτες σκέψεις, θλίψη, δάκρυα, πόνος, απογοητεύσεις, αυταπάτες, εναλλασσόμενες διαθέσεις, σηματοδοτούνται από παράλληλες εξαιρετικές δεξιότητες και επιδόσεις σε κάποιο ιδιαίτερο τομέα, και μία συνήθως «ιδιόρρυθμη» και «εκκεντρική» κοινωνική συμπεριφορά του κατόχου της χιαστί όψης. Η πληθώρα καταστροφικών συναισθημάτων και γεγονότων έξωθεν της ατομικής θέλησης ή βούλησης, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν όχι μόνο την χιαστί όψη, αλλά και εξαιτίας αυτής, ολόκληρο το πλανητικό δίκτυο ενός γενέθλιου χάρτη. Λέγεται πως αντίδοτο της είναι η «προσαρμογή»! Είναι όμως όντως έτσι;


    Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

    Καλημέρα Χρυσάνθη μου και σε ευχαριστούμε για την τόσο αγαπημένη επιλογή αυτής της γυναίκας -μύθου , ώστε να μας παρουσιάσεις την όψη «χιαστί».
    Τα όσα διάβασα για την όψη , μπορώ να πω ότι ήταν «χορταστικά» και αρκετά επεξηγηματικά. Γνωρίζω από παλιά ότι η 150άρα είναι μια όψη που πάντα την παρακολουθούσες στενά και αν θυμάσαι έχουμε διαφωνήσει έντονα στο παρελθόν για την ισχύ και την επίδρασή της. Άσχετα με την γνώμη μου για το άρθρο που είναι αναμφισβήτητα δουλεμένο, προσεγμένο και το διάβασα πολύ ευχάριστα, εξακολουθώ να έχω την ίδια γνώμη για την όψη «χιαστί». Την ίδια γνώμη που είχα εκείνο το απόγευμα που «σκοτωθήκαμε» και για να γλυτώσω παραδόθηκα!
    Ναι, είναι μία όψη που θα την λάβω υπόψη μου κοιτάζοντας έναν χάρτη, ιδιαίτερα αν βλέπω ότι στη ζωή του ανθρώπου λειτουργεί. Ναι, θα της δώσω μία παραπάνω σημασία , αν εμπλέκονται πλανήτες κομβικοί για το ωροσκόπιο που εξετάζω. Όμως, δεν «χρεώνω» τόσο σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα ή σοβαρά γεγονότα στη ζωή ενός ανθρώπου, σε όψεις «χιαστί». Ξέρω ότι την άποψή σου την ενστερνίζονται πολλοί αστρολόγοι και δεν είσαι μόνη σου σε αυτή την πεποίθηση. Αλίμονο! Ωστόσο, κατά την άποψή μου τη ζωή και τον χαρακτήρα της την δικαιολογούν μια χαρά οι κύριες όψεις και θα έλεγα ότι οι «χιαστί» λειτουργούν συμπληρωματικά. Για να γίνω πιο σαφής, θα σταθώ σε ένα παράδειγμα μέσα από τον χάρτη της Πιάφ:
    Αν παρατηρήσουμε θα δούμε ότι ο κυβερνήτης του 7ου και 6ου οίκου της είναι η Αφροδίτη και βρίσκεται στην άβολη θέση του εμπεριεχόμενου Αιγόκερω στον 2ο και σε αντίθεση με τον Κρόνο στην άβολη θέση του εμπεριεχόμενου Καρκίνου στον 8ο . Νομίζω πως αυτό από μόνο του αρκεί για να δικαιολογήσει «σκληρές» καταστάσεις σε θέματα σχέσεων , αλλά και υγείας. Η Πιάφ είχε φοβερούς πόνους στα κόκαλα, που ξέρουμε ότι σχετίζονται με τον Κρόνο. Μαζί σου θα συμφωνήσω ως προς τον προσδιορισμό ενός αεροπορικού ατυχήματος , ίσως και ενός μοιραίου τροχαίου , κάτω από συγκεκριμένες πλανητικές ενεργοποιήσεις , αλλά κρίνω ότι τίποτα δεν θα ίσχυε αν δεν υπήρχε η γενέθλια αντίθεση των Αφροδίτη\Κρόνου σε πτωτικές θέσεις και εμπεριεχόμενα ζώδια.
    Τον Οκτώβριο, 28 του μήνα και την χρονιά του 1949 , όταν σκοτώθηκε ο καλός της σε αεροπορικό δυστύχημα, ο τράνζιτ Ουρανός βρισκόταν ανάδρομος στον 8ο οίκο της και σε φάση αποχωρίζουσας συνόδου με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον 8ο , κυβερνήτη ωροσκόπου και 12ου οίκου. Από την άλλη, ο τράνζιτ Ποσειδώνας βρισκόταν στον Ζυγό, σε σύνοδο με τους τράνζιτ δεσμούς Σελήνης και σε στενό τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο στον 8ο και κυβερνήτη της Αφροδίτης της . Πολύ λίγο αργότερα, όταν ο τράνζιτ Ποσειδώνας έκανε ακριβείας τετράγωνο με την Αφροδίτη της για πολύ καιρό, ήταν η περίοδος που βυθίστηκε στην απόλυτη κατάθλιψη, κάτι που μπορεί να πει κανείς πως υπήρχε ως γενέθλια προδιάθεση από την αντίθεση Κρόνου\Αφροδίτης που αναφέρω πιο πάνω. Η θέση του τράνζιτ Ποσειδώνα σε ταυ-τετράγωνο ήταν καθοριστική αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης αντίθεσης.

    Θα χαρώ πολύ να διατυπώσουν και τα υπόλοιπα μέλη τις απόψεις τους, γιατί πραγματικά βλέπω το θέμα με μεγάλη επιφύλαξη και είμαι έτοιμη να δεχτώ την κάθε «φρέσκια» τοποθέτηση.

    Ενδιαφέρουσα δουλειά Χρυσάνθη!
    Last edited by katiakiss; 19-01-2012 at 04:31 PM.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  3. #3

    Re: Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

    Καλησπερα ! Εχωντας στο χαρτη μου την οψη χιαστι αναμεσα σε ηλιο και σεληνη μπορω να πω οτι το αρθρο περιεγραψε πολυ εντονα αυτο το οποιο βιωνω .

    Σαφεστατα και χωρις μια οψη χιαστι αναμεσα στα φωτα ,οι θεσεις των φωτων θα ηταν "ασυμβιβαστες" .Η σεληνη βρισκεται στον κριο που επιζητα ευθυτητα ,δρα χωρις σκεψη ενω ο ηλιος στο σκορπιο χρησιμοποιει πιο παρασκηνιακους τροπους . Επισης ,οι οψεις που κανουν με τους αλλους πλανητες μεσα στο χαρτη δειχνουν την "ασυμβατοτητα " τους.

    Η σεληνη τριγωνιζει τον ουρανο ,τον ωροσκοπο και την αφροδιτη ενω ο ηλιος κυβερνητης του ωροσκοπου βρισκεται σε συνοδο με τον κρονο .Οσο και αν προσπαθω να πειστω οτι ο ουρανος και ο κρονος δεν διαφερουν τοσο πολυ η οτι ο σκορπιος με τον κριο ειχαν τον ιδιο κυβερνητη τον αρη καποτε ,σαφως υπαρχει μαι δυσκολια να προσαρμοσω τον ηλιαο και την σεληνη μου .Και πιστευω οτι αυτο δειχνει η οψη χιαστι στο χαρτη μου με την πρωτη ματια χωρις καποιος να κοιταξει τα ζωδια η τις οψεις .

    Το γεγονος οτι βρισκονται σε ζωδια που εχουν τον αρη σαν παραδοσιακο κυβερνητη η οτι ο κρονος καποτε κυβερνουσε τον υδροχοο αρα φερει καποια "κοινα" χαρακτηριστικα με τον ουρανο δεν απαλυνει την κατασταση οπως πολλοι προσπαθουν να με παρηγορησουν . Βασικα εχω νιωθω οτι βρισκομαι σε ενα σκοτεινο δωματιο και παροτι φοραω γυαλια που με βοηθουν να βλεπω στο σκοταδι καπου σκονταφτω .

    Σχεδον ποτε δεν γνωριζω πως να αντιδρασω απεναντι σε καταστασεις η τι πραγματικα αισθανομαι,χωρις βεβαια να ξερω γιατι υπαρχει αυτο το μπερδευμα μεσα μου .Τα θελω της προσωπικοτητας μου δεν συμβαβιζουν με τα θελω του συναισθηματικου μου κοσμου .

    Ισως αν τα φωτα βρισκονταν παλι στις ιδιες θεσεις αλλα χωρις οψεις μεταξυ τους να μου ηταν πιο ευκολο να βρω την χρυση τομη και να μπορουσαν να χρησιμοποιησω τα "κοινα θετικα χαρακτηριστικα" .Ομως με αυτη την οψη ειναι σαν να εχω ενα ολα τα σφηνοτουβλακαι μπροστα μου και παλι να μην μπορω να χτιζω εναν γερο και ασφαλη τοιχο .

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Όνομα:
    Δημήτρης
    Location
    Αθήνα
    Posts
    549

    Re: Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

    Κάτια,

    Είναι εύκολο νομίζω να συμφωνήσει κάποιος μαζί σου. Αλλά νομίζω θα αδικήσει την οπτική της Χρυσάνθης. Θέλω να πω ότι, αν έχω καταλάβει καλά, τα άρθρα και γενικά η θέσεις της Χρυσάνθης, είναι μέσα από την οπτική που ονομάζει «Καρμική Αστρολογία». Προσωπικά μου αρέσει να βλέπω την αστρολογία σαν κάτι ενιαίο αλλά υπάρχουν σχολές και κλάδοι που έχουν τους δικούς τους κανόνες και είναι βέβαια σεβαστοί. Χρήσιμο θα ήταν κάποια στιγμή η Χρυσάνθη να μας κάνει μια εισαγωγή σε αυτό που ονομάζει Καρμική Αστρολογία, με το οποίο φαίνεται να έχει ασχοληθεί πολύ, για να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

    Για παράδειγμα στο άρθρο αναφέρεται στην όψη χιαστή και όταν την περιέγραψε κατάλαβα ότι ουσιαστικά μιλάει για αυτό που ονομάζουμε σχηματισμό Yod. Όμως η όψη χιαστί που ξέρουμε (inconjunct» ή «quincux») είναι η απλή όψη 150 μοιρών ανάμεσα σε δύο πλανήτες. Έτσι φοβάμαι ότι μιλάμε διαφορετική γλώσσα και κρίνουμε από διαφορετική σκοπιά.

    Επίσης, αν πάλι κατάλαβα καλά, ο σχηματισμός Yod που αναλύει στο παράδειγμα είναι ανάμεσα σε Ουρανό, Κρόνο και Μεσουράνημα. Κάτι που πάλι σηκώνει συζήτηση, κατά πόσο δηλαδή οι γωνίες του χάρτη «παίζουν» σε τέτοιους σχηματισμούς.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας χάρτης πρέπει να εξετάζεται στο σύνολό του και όλοι οι παράγοντες να λαμβάνονται υπόψη. Έτσι φυσικά είναι πολύ χρήσιμες και σωστές οι επισημάνσεις σου.

    Πιστεύω ότι το άρθρο δίνει σωστά τη φύση της όψης αυτής και γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Χρυσάνθη. Ίσως το παράδειγμα της Πιαφ δεν είναι το πλέον κατάλληλο γιατί όπως είπε η Χρυσάνθη, η όψη χιαστί είναι ασυνάφειας, ασυμφωνίας, αντίφασης κλπ. Σε ένα χάρτη όμως με την αντίθεση Κρόνου – Αφροδίτης και Ήλιου / Ερμή – Πλούτωνα αυτά τα χαρακτηριστικά θα υπάρχουν σίγουρα σε έντονο βαθμό. Δεν είναι δηλαδή ξεκάθαρο σε τι απ’ όλα αυτά οφείλεται.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

    Δημήτρη , η αλήθεια είναι ότι κι εγώ παρατήρησα πως η περιγραφή του σχηματισμού είναι αυτή που λέμε yod , αλλά με δεδομένο ότι για να έχουμε έναν τέτοιο σχηματισμό χρειάζονται δύο 150άρες ( χιαστί) , προσπάθησα να μείνω στην ουσία του θέματος της όψης «χιαστί».
    Τελικά, υπό το πρίσμα που το βλέπεις, ίσως η Πιάφ να είναι μία ελκυστική προσωπικότητα -και όχι μόνο!- αλλά ίσως όχι η καταλληλότερη επιλογή για να αναδεχθεί η τιμώμενη όψη «χιαστί».
    Ωστόσο, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν με έχουν προβληματίσει οι όψεις χιαστί του χάρτη της και κυρίως αυτή των Ουρανού\Κρόνου που βρίσκω να συνδέεται με αρκετά δεδομένα της ζωής της.
    Άσχετα με όλα τα παραπάνω, σίγουρα μια εισαγωγή στην καρμική αστρολογία θα άρεσε σε όλους.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Όνομα:
    Χρυσάνθη
    Posts
    602

    Re: Eντίθ Πιάφ: Χιαστί, η όψη της δυσπροσαρμογής

    Να ξεκινήσω από τον σκοτωμό «μας»! Εξαιρετικά δύσκολο βέβαια, μιας και όπως ξέρεις Κάτια μου – και το λέω να το ακούσουν οι πάντες, – αν κάτι με ευχαριστεί ιδιαίτερα στην αστρολογία είναι οι διαφωνίες ! Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουμε αμφότεροι.

    Συμφωνώ λοιπόν, και με εσένα Κάτια και φυσικά και με τον Δημήτρη, πως οι δυνατές όψεις τετραγώνων και αντιθέσεων, ερμηνεύουν και προσδίδουν φως σε οιεσδήποτε δυσκολίες, δυσάρεστες πτυχές και άσχημες καταστάσεις της ζωής κάποιου.

    Σε ότι αφορά όμως ειδικά την όψη χιαστί να σκεφτεί κανείς ότι από την φύση της χρειάζεται έναν ακόμα πιο ιδιαίτερο τρόπο επεξήγησης από αυτόν που σας παρουσίασα.

    Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία και ούτε άλλες ουσιώδεις θεωρητικές εμπειρίες πόσο μάλλον ανταλλαγές απόψεων ή συγκριτικές μελέτες, συν της περιορισμένης συλλογής αρκετού υλικού – που για να συλλέξει, κανείς χρειάζονται χρόνια και χρόνια -, είναι μερικοί από τους λόγους που δυσχεραίνουν είναι η αλήθεια και την τέλεια παρουσίαση της.

    Ένα μοναδικό άρθρο λοιπόν, όσο προσεγμένο και εάν θα είναι, δεν επαρκεί ούτε για να σχηματίσει κανείς σαφή άποψη, αλλά ούτε και για να συνθέσει μία ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για αυτή καθεαυτή την ίδια την όψη, αλλά και για την συνολική λειτουργία της σε οιονδήποτε γενέθλιο χάρτη.

    Μία λειτουργία πιστέψτε με, πως έστω και εάν η λειτουργική της πλευρά παραμένει πάντα η ίδια – η ανομοιότητα δηλαδή στοιχείων – αφήνει οιονδήποτε κατάπληκτο στο τι τελικά επιφέρει αλλά και στο πως νιώθει συναισθηματικά και ψυχολογικά ο/η κάτοχος της που σηκώνει και όλο της το βάρος της.

    Βάση αυτών των δεδομένων, είχα και έχω σκοπό να σας παρουσιάσω και άλλα –ίσως όχι τόσο ακραία παραδείγματα σε ότι αφορά την τραγικότητα της ζωής διαφόρων κατόχων της –αν και ως προς την ιδιοτυπία και ιδιορρυθμία της, εξίσου σημαίνοντα.

    Το γεγονός ότι διάλεξα το κάπως ας πούμε άδοξο –γιατί για εμένα δεν είναι – παράδειγμα της Πιαφ, όπου ένα από τα σημεία κορυφής είναι το Ζενίθ, δεν το έκανα τυχαία. Απλά ήθελα με αυτό τον τρόπο να δώσω ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο δίπολο ενός σημείου ο κυβερνήτης του οποίου βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό σημείο.

    Αν όμως συμπεριελάμβανα και τις επιμέρους όψεις του με άλλους πλανήτες και το πώς το σύνολο όλων αυτών επιδρούν στην διπλή όψη χιαστί, τότε θα χρειαζόταν ένα ακόμα μεγαλύτερης έκτασης άρθρο, κάτι που για ευνόητους λόγους ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω.

    Μία από τις σκέψεις μου ήταν να σας παρουσιάσω μερικά από τα πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα της Πιάφ – μιας και υπάρχει η σχετική συλλογή στοιχείων – ώστε να μπορεί να δει κανείς ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε άλλες όψεις, το πώς η όψη χιαστί επηρεάζεται και εν κατακλείδι φαίνεται να ενεργοποιεί αυτά τα τόσο τραγικά, σημαίνοντα και σοβαρά γεγονότα στην ζωή ενός ατόμου.

    Είναι ασύλληπτο αλλά αληθινό. Κανένα μα κανένα γεγονός στην ζωή της Πιάφ, –καλό ή κακό – δεν υπήρξε, που η γιοντ όψη να μην δέχθηκε είτε μία, είτε περισσότερες εύκολες ή αντίθετα δύσκολες όψεις ανεξάρτητα από άλλες εξίσου σημαίνουσες όψεις άλλων σημείων του χάρτη !

    Μία ακόμα σκέψη που με βασάνιζε πάρα πολύ καιρό πριν αποφασίσω καν να γράψω για αυτήν, ήταν οι δικαιολογημένες και απολύτως αναμενόμενες αλλά και καλοδεχούμενες διαφωνίες σας. Όμως, για να αρθούν ή για να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις, θα πρέπει να εκθέσει κανείς ολόκληρη την δομή γενέθλιου, προοδευτικών και διελεύσεων, άλλως πράγματι μοιάζει σαν να υπάρχουν πολλά κενά ή ασυμβατότητες, που με μια εφ΄όλης της σύνθεσης ανάλυση του χάρτη δεν θα υπήρχαν.

    Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, χρειάζονται τουλάχιστον 40 σελίδες γραψίματος, αλλά και πάλι χωρίς την σύγκριση και άλλων χαρτών, είναι αρκετά δύσκολο να φτάσει κανείς σε ένα πιο βαθύ και ολοκληρωμένο συμπέρασμα. Η τουλάχιστον σε ένα τελειωτικό συμπέρασμα. Γενικά η ιδέα της ερμηνείας αυτής της όψης που είναι κάτι εντελώς καινούριο, είναι απολύτως φυσικό να μην λύνει ευθύς εξαρχής και τις απορίες, και τις διαφωνίες και οιεσδήποτε και για όποιο λόγο αντιτιθέμενες απόψεις.

    Ολες αυτές οι δυσκολίες και ομολογώ οι πάρα πολύ βασανιστικές σκέψεις με οδήγησαν – και αυτή είναι μία από τις πιο σοβαρές και δύσκολες προσπάθειες μου –
    προχωρήσουν πιο εμπεριστατωμένα στην μελέτη της. Είναι άλλωστε κατά γενική ομολογία ένα θέμα που εκλείπει από τις βιβλιοθήκες όλων μας!

    Τώρα όσον αφορά το ότι εγώ ασχολούμαι με την καρμική αστρολογία, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, για το οποίο ίσως δοθείσης ευκαιρίας να σας παρουσιάσω ορισμένα γλαφυρά θέματα που υπάρχουν στο αρχείο μου. Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε όλα αυτά χρειάζονται και χρόνο, και διάθεση, και το κυριότερο βοήθεια που δυστυχώς δεν έχω πλέον. Οπότε λίγο υπομονή.

    Τώρα προς αποφυγή οιονδήποτε παραπέρα παρερμηνειών στάθηκα στην ερμηνεία των λέξεων incojuct, quincux και του yod, τονίζοντας και τονίζοντας ξανά και ξανά την διαφορά λέγοντας ότι όταν μιλώ για χιαστί – γιοντ όψη, μιλώ για την «διπλή όψη χιαστί » και όχι για την 150ο .

    Είθισται ευρέως η όψη αυτή που ονομάζεται χιαστί είναι σε όλους μας γνωστό πως η πληρέστερη αποσαφήνιση της συσχετίζεται με την λέξη YOD, λέξη την ιστορική προέλευση της οποίας επεξηγώ εκτενώς στο βιβλίο που ετοιμάζω, και που για λόγους συντόμευσης του σχετικού άρθρου δεν συμπεριέλαβα.

    Αυτό το έκανα σε μία προσπάθεια διαφοροποίησης της διπλής όψης χιαστί από την απλή 150ο όψη, περιγράφοντας την επακριβώς ως όψη σχηματιζόμενη από ένα τρίγωνο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει με την απλή μονή όψη χιαστί. . Από μηνύματα που λαμβάνω άλλωστε και από μεταφράσεις και κείμενα που διαβάζω εδώ και εκεί, τόσο στην αγγλική όσο και στην γερμανική γλώσσα δημιουργείται συχνά αυτή η σύγχυση.

    Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που στοχεύω να αναφερθώ σε ένα από τα επόμενα άρθρα, καθώς ή όψη των 150ο από μόνη της, είναι μία όψη που συναντά κανείς πάρα πολύ συχνά, έναντι του γιοντ που είναι πιο σπάνιο. Έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και ευκολότερο να αντιληφθεί κανείς και την ακριβή διαφορά της μίας από την άλλη.

    Όμως είμαι απολύτως βέβαιη πως, –όσο προσεχτικά και εάν προσπαθήσει να γράψει κανείς για την όψη γιόντ – δεν πρόκειται να μπει στο βαθύτερο νόημα της, ούτε στην βαθύτερη και πραγματική της ερμηνεία, αν δεν έχει ο ίδιος ακούσει με τα αφτιά του, δεν έχει ζήσει και δεν έχει δει το τι συνέβη, πώς κύλησε και ποια γεγονότα συντάραξαν πραγματικά τη ζωή αυτών των κατόχων αυτής της όψης.

    Κλείνοντας – και ζητώ συγγνώμη για το χώρο και το χρόνο σας – να τονίσω, πως αν κάτι θα έκανε καλό σε όλους μας, και για τα συμπεράσματα μας, και για τυχόν διαφωνίες μας, θα ήταν εάν και εφόσον κάποιοι αναγνώστες που έχουν αυτή την όψη στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους προθυμοποιούνταν να μας καταθέσουν εθελοντικά την δική τους εμπειρία.

    Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, και για την αγαστή διαφωνία παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος. Για εμένα που έχω αφιερώσει όλη μου την επαγγελματική εμπειρία γύρω από αυτήν την όψη θα χαιρόμουν αν κάποιος μπορέσει να με πείσει ότι πολύ στενοί μου άνθρωποι που την ζωή τους παρακολούθησα, είδα, άκουσα τα όσα δραματικά έζησαν εξαιτίας της Yod όψης, δεν τα έζησαν.

    Και πιστέψτε με ότι μετά λόγου γνώσεως, το μόνο πράγμα που ευθαρσώς έχω να πω, είναι ότι οφείλονταν κατά κύριο λόγο σε αυτήν την όψη, και ότι βέβαια συνδυαστικά αυτή προξενεί σε άλλα κομβικά σημεία του χάρτη.

    Φιλικά,

    Χρυσάνθη

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    20

    Με αφορμή το άρθρο για τα χιαστί της Πιάφ

    Διάβασα με προσοχη το αρθρο για την Πιαφ, και στην ουσια αναφερεται στο σχημα 'γιοντ', δυο ταυτοχρονα χιαστι, με εξαγωνο στη βαση. Στο χάρτη μου εχω ΠΟΛΛΕΣ οψεις χιαστι... η ζωη μου ειναι μια ασύμμετρη τραμπαλα, και εχω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ γιοντ.
    Το ενα με κρονο στον καρκινο στην κορυφη (10ος), ποσειδωνα στον τοξοτη(3ο - συνοδο με ακμη 4ου) στη μια ακρη του εξαγωνου και αρη στον 5ο στον υδροχόο στην αλλη ακρη.

    κρονος , 10ος, καρκινος
    ποσειδωνας 3ος - συνοδο με ακμη 4ου στον τοξοτη ----- αρης στον 5ο στον υδροχοο.

    Το δευτερο εχει στην κορυφη την

    σεληνη - ταυρος - 8ος και στη βαση
    πλουτωνας (1ος - συνοδο με ακμη 2ου) στο ζυγο ------ ποσειδωνας 3ος - συνοδο με ακμη 4ου στον τοξοτη.

    Να το πω με μια λεξη...??? ΒΟΗΘΕΙΑ. ΖΗΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    Πειτε πεντε πραγματα σας παρακαλω, κι αν θελετε στοιχεια γεννησης ή ακομη και χρηματα, ευχαρίστως.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2007
    Όνομα:
    Χρυσάνθη
    Posts
    602

    Re: Με αφορμή το άρθρο για τα χιαστί της Πιάφ

    Αγαπητό μας μέλος pouck,

    Απολύτως κατανοητή η αγωνία σου. Οσο δύσκολη και εάν είναι η γιοντ όψη, άλλο τόσο μας παρέχει και λύσεις.

    Ευχαρίστως να βοηθήσω. Ομως οπως και εσύ πολύ καλά καταλαβαίνεις -ήδη μόνο και μόνο από το άρθρο μου - ότι καμία ουσιώδης βοήθεια δεν μπορεί να επέλθει απλώς και μόνο με τα στοιχεία σου ή λέγοντας σου δυο λόγια για εκείνο ή το άλλο.

    Αν ανατρέξεισ τόσο στο ίδιο το άθρο όσο και πάνω αριστερά στο ζώδιο κάθε μηνός -προς το παρον εμφανίζεται το ζώδιο του Αιγόκερω - θα βρεις το προσωπικό μου e-mail, τα τηλέφωνα μου.

    Επικοινώνησε μαζί μου ώστε να βρούμε μαζί κάποιες λύσεις.

    Φιλικά,

    Χρυσάνθη Σπίγγου

  9. #9
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Όπου Γης, Πατρ
    Posts
    159

    Re: Με αφορμή το άρθρο για τα χιαστί της Πιάφ

    Το Yod, όπως και όλοι οι κλειστοί σχηματισμοί (Μεγάλο Τρίγωνο, Τετράγωνο κ.τ.λ.) 'επηρεάζεται' εάν και εφόσον επηρρεαστεί ένας πλανήτης από τους τρεις, έτσι δεν είναι;..
    Θέλω να πω, αν η κορυφή του σχηματίσει γωνία 30 μοιρών, οι άλλοι δύο θα σχηματίσουν 180 και 120. 60? 90 και 150..

    Αν θεωρήσουμε πως μπορούν να λάβουν μέρος οι γωνίες, οι πιθανότητες ύπαρξης Yod σε ένα χάρτη είναι προφανώς ίσες (αν όχι μεγαλύτερες -νομίζω πως λαμβάνουμε υπ' όψη AC/MC) με αυτές του Ταυ Τετραγώνου, περισσότερες από αυτές του Μεγάλου Τριγώνου και ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με το Μεγάλο Τετράγωνο..

    Από την άλλη πάλι, άτομα χωρίς το σχηματισμό Yod στο χάρτη τους έχουν βιώσει καταστάσεις που συντάραξαν τις ζωές τους..

    Προσωπικά έχω τουλάχιστον δύο Yod στο χάρτη μου. Δεν μπορώ να πω πως είχα ρόδινη ζωή ως τώρα αλλά τα καταφέρνω, 'την παλεύω'. Ίσως να είμαι τυχερή που δεν έχω φοβίες ή ίσως να μην έχω πλέον φοβίες ακριβώς επειδή το 'παλεύω'..

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Όνομα:
    Χρυσάνθη
    Posts
    602

    Re: Με αφορμή το άρθρο για τα χιαστί της Πιάφ

    Αγαπητή μας Λένα,

    Δεν σημαίνει πως επειδή η Εντίθ Πιάφ είχε επιπρόσθετα του ήδη δύσκολου γενέθλιου χάρτη της μία χιαστί όψη, ότι και όλων των κατόχων μιας ή και περισσοτέρων χιαστί όψεων η ζωή θα κυλήσει τόσο δραματικά.

    Υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι οι οποίοι ουδέποτε ένιωσαν ότι οι όποιες πιθανές δυσκολίες της ζωής τους οφείλονταν σε αυτήν την όψη. Αλλωστε, όπως πιστεύω και εσύ ήδη γνωρίζεις, το πλείστον των αστρολόγων –επαγγελματιών και ερασιτεχνών – δεν της προσδίδουν τόση σημασία, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μία δευτερεύουσα άρα και άνευ μεγάλης βαρύτητας όψη.

    Από την άλλη, – όπως και εσύ θα διαπιστώσεις στην συνέχεια επόμενων σχετικών άρθρων μου – υπάρχουν διπλές χιαστί ( γιοντ ) όψεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αργοκίνητοι πλανήτες όπως για παράδειγμα οι Ουρανός/Πλούτωνας/Ποσειδώνας, η βαρύτητα και το αντίκτυπο της επιρροής των οποίων γίνεται συνειδητό στον κάτοχο της ίσως μόνον μετά από πολλά – πολλά χρόνια.

    Η σημασία όμως αυτής της όψης έγκειται πράγματι στην ιδιαιτερότητα του σχηματισμού της καθώς όταν έστω και μία διέλευση ακόμα και μόνον προς έναν εκ των τριών παρεμβαλλόμενων πλανητών, ενεργοποιεί φυσικά και τους άλλους δύο, ίσως – ίσως συγχρόνως και άλλους άσχετους προς την χιαστί πλανητικούς σχηματισμούς.

    Την διπλή όψη χιαστί θα μπορούσε ίσως κανείς να την φανταστεί σαν το παιχνίδι του μπιλιάρδου. Η μεν στέκα στοχεύει μία συγκεκριμένη μπίλια προς μία άλλη συγκεκριμένη μπίλια την οποία όντως και πετυχαίνει αλλά συγχρόνως ανεξάρτητα της πρόθεσης του παίκτη πετυχαίνει και μια δύο ή τρεις ακόμα μπίλιες.

    Η αλληλουχία αυτού του παιχνιδιού είναι ίσως ένα κατάλληλο παράδειγμα ώστε να μπορεί κανείς να συλλάβει πως όπως συμβαίνει με την διαφοροποίηση που επέρχεται ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες μπίλιες, έτσι γίνεται και με την ευρύτερη σύνθεση των πλανητών!

    Εξάλλου όπως και αλλού τόνισα, το γεγονός και μόνο ότι δεν υπάρχουν ευρέως αρκετά στοιχεία, αναλύσεις και ερμηνείες μέχρι τώρα, τίποτε πιο αυτονόητο από το ότι κανείς δύσκολα μπορεί εξαιτίας ενός και μοναδικού άρθρου να συλλάβει είτε το κλίμα όσο όμως και την βαθύτερη κατανόηση και σημασία της.

    Ευελπιστώ δοθείσης ευκαιρίας να σας παρουσιάσω γιόντ όψεις το αντίκτυπο των οποίων σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της ζωής της Εντίθ Πιάφ. Σήμαναν όμως πάραυτα, έναν ξεχωριστό ρου ζωής που ακόμα και όταν καταγράφεται στις άλλες οικείες όψεις, εξαιτίας της παρεμβολής και αυτής της όψης οι προεκτάσεις της ζωής αυτών των ατόμων ήταν παραπάνω από ιδιάζουσες.

    Τέλος, αν και τα παραδείγματα που διαθέτω στο αρχείο μου είναι λιγοστά, ωστόσο υπάρχουν χιαστί όψεις η συμβολική προτροπή των οποίων είναι μια πιο αίσια, ίσως και κατά το κοινωνικό δοκούν πιο λαμπρή διαδρομή ζωής, αλλά που και πάλι το άτομο φέρνει τρόπον τινά βαρέως.

    Τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα χαρακτηρίζουν άτομα που σφράγισαν παραδειγματικά με την ζωή τους, και την ζωή άλλων ατόμων, αν και οι ίδιοι δεν άντεχαν συναισθηματικά το βάρος και την ευθύνη της ιδιαιτερότητα τους.

    Τουλάχιστον έτσι μου το κατέθεσαν οι ίδιοι μέσα από τις διηγήσεις τους. Οψόμεθα λοιπόν. Πιστεύω εν καιρώ, να δούμε και αυτήν την πλευρά της διπλής χιαστί όψης.

    Φιλικά,

    Χρυσάνθη Σπίγγου

 

 
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads