- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 41
Thread: Οψεις και απιστια
-
07-12-2011, 02:09 AM #21
Re: Οψεις και απιστια
Νομιζω οτι δεν εχεις διαβασει και κατανοησει καλα το ποστ μου Τονια. Κατι ο αναδρομος ερμης και κατι που "οι δικες μου σκεψεις τρεχουν" και μαλλον και τα ματια σου πηδουν γραμμες.
Πρωτον, δεν μιλησα για ολες αυτες τις "ανδρικες η "γυναικειες " διαφορες που αναφερες. Αναφερθηκα ΜΟΝΟ στο σεξουαλικο κομματι της απιστιας. Σε αυτο τον τομεα δεν διαφερουν οι ανδρες με τις γυναικες. Δεν αναφερθηκα ουτε στην σωματικη δυναμη ουτε σε αλλα χαρακτηριστικα.
Επειτα πουθενα δεν εγραψα οτι ο φεμινισμος ηταν θεωρια που βοηθησε την γυναικα ,αντιθετα ειπα οτι την υποδουλωσε στις ορεξεις του ανδρα ,που μεσω του φεμινισμου και της σεξουαλικης επαναστασης καταφερνει να κοιμαται με περισσοτερες γυναικες χωρις να εχει μετα την υποχρεωση της "αποκαταστασης" οπως παλιοτερα.
Οσο για την φραση " η κοινωνια της εχει βαλει στο τριπακι" ,πηγαινε στο θεμα των γυναικων που πιστευουν οτι "η απιστια ειναι περισσοτερο χαρακτηριστικο των ανδρων και λιγοτερο δικος τους". Ειναι τριπακι της κοινωνιας να παρουσιαζει την γυναικα ως "οσια παρθενα που κοιτα το σπιτι της και ενω ο ανδρας αστον να γυριζει ". Αρα οπως βλεπεις παλι τζαμπα διαφωνησες μαζι μου . Αναφερομουν στα στερεοτυπα που πλασαρουν κατα κορον . Δεν πηρα θεση αν καποιος πρεπει να απατα η οχι και προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν απατηθηκες η απατησες . Δεν αναφερθηκα καν αν ειναι καποιος καλο να απατα η οχι,η αν εχει καποιος το δικαιωμα να το κανει.
Οσο αφορα το εμπραγματο δικαιο ,παλι διαβασες λαθος .Αναφερθηκα οτι μεχρι μισο αιωνα πριν οι γυναικες θεωρουνται απο το δικαιο ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ως "πραγματα" και ανηκαν στον πατερα και επειτα στο συζυγο ,μολις τα τελευταια χρονια (50-60) η γυναικα ανηκει στο δικαιο προσωπων. Συναδελφε να ξαναδιαβασεις γιατι θεωρητικα εισαι λαθος στο θεμα. Επισης σε αρκετες αραβικες χωρες ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η γυναικα θεωρειται περιουσια του ανδρα.
Οι περισσοτερες γυναικες ειτε το θελουμε ειτε οχι ,οπου και αν ζουμε δυτικα η ανατολικα της υφηλιου ειμαστε περισσοτερο περιορισμενες απο ποτε . Καταρχην στατιστικα ,οι περισσοτερες γυναικες στο κοσμος ζουν σε αραβικες και ασιατικες κοινωνιες που δεν εχουν κανενα λογο η κοινωνικο ρολο. Οσες εχουν ειναι απο ανωτερα κοινωνικα στρωματα ,οι οποιες ειναι εξαιρεσεις μεσα σε μια θαλασσα απο "βουβες " γυναικες.Οσο αφορα τις "δυτικες" και "μοτερνες" γυναικες θα δεις οτι κατα ουσια ,μπορει να εχουμε ελευθερια εκφρασης,εκπαιδευσης, ψηφου αλλα πληρωνομαστε λιγοτερο,εχουμε περισσοτερη ανεργια, εχουμε σεξουαλικη παρενοχληση στο χωρο εργασιας,ειμαστε πιο συχνα δεκτες ανδρικης βιας (βιασμο,ξυλοδαρμο, πορνεια,δολοφονια) , πρεπει να επιτελουμε πολλους ρολους ταυτοχρονα "γυναικα-εργαζομενη-μητερα-συζυγος-νοικουρα" , οπως προανεφερα υπαρχει μεσα στην κοινωνια ενας ρατσισμος απεναντι στις γυναικες που γερνουν ,που χοντραινουν ,που ειναι ατημελητες. Αν εσυ νομιζεις οτι οι γυναικες τις δυτικες κοινωνιες περναμε καλυτερα επειτα απο ολα αυτα ..Ενταξει .. Εγω παντως δεν το βρισκω "καλυτερο" .Το γεγονος οτι ειμαι ελευθερη να γραψω για ολα αυτα ενω αν ημουν στο Αφγανισταν δεν θα μπορουσα δεν σημαινει οτι αλλαζει κατι κοινωνικα. Γραφω για προβληματα δεκαετιων που δεν εχουν εξαληφθει και δεν θα εξαληφθουν επειδη εμεις "ψηφιζουμε η εκφραζομαστε ελευθερα" η διοργανωνουμε τσαι για τις κακοποιημενες γυναικες . Θα εξαληφθει ΜΟΝΟ οταν πραγματικα οι "συγχρονες" κοινωνιες μαθουν να μην κανουν διαχωρισμους ,που υπαρχουν μεχρι σημερα . Και για μενα ναι η φραση " ο ανδρας απιστει περισσοτερο απο την γυναικα "ειναι διαχωρισμος. Πιστευω οτι απιστουν το ιδιο . Νομιζω λοιπον οτι δεν διαβαζες καλα τα γραφομενα μου . Δεν επιτεθηκα εναντιον των γυναικων η των ανδρων ,ουτε εβαλα εγω εναν διαχωρισμο .Αντιθετα ειμαι εναντιον των διαχωρισμων αυτων και μιλω πανω ακριβως στην σωστη βαση . Για να εξαληφθει ο διαχωρισμος "ανδρικης" και "γυναικειας" κοινωνιας πρεπει να εξαληφθει και απο το γυναικειο μυαλο " ο ανδρας θα ξενοπερπατησει" και την επομενη φορα που θα γυρισει απο το ξενοπερπατημα αντι να το καταπιει γιατι "ετσι ειναι οι ανδρες" να του κοπανησει ενα βαζο και να δωσει τις οποιες εξηγησεις του στα εξωτερικα ιατρεια.
Οσο αφορα το κληρονομικο δικαιο παλι θα σου πω να διαβασεις την ιστορια του κληρονομικου δικαιου . Αναφερθηκα αν διαβασεις παλι το ποστ μου για το τι συνεβαινε παλια και γιατι ακριβως ο ανδρας θεσπισε νομους κληρονομικου δικαιου . Διοτι ως νομικος θα πρεπει να ξερεις οτι ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ηταν ανδρες οι οποιοι οταν αρχισαν οι κοινωνιες που διαμορφωναν να εχει ο καθενας τους "ιδιοκτησια" επρεπε να την μεταβιβασει στους κληρονομους του ,οι οποιοι επρεπε να εξασφαλισει οτι θα ηταν ΝΟΜΙΜΑ τεκνα . Γι αυτο υπηρξε και ο θεσμος του γαμου ,ο εγκλεισμος των γυναικων μεσα στα σπιτια και οχι στην αγορα "στην δημοσια ζωη" . Γι αυτο ολη αυτη η καταπιεση μεχρι ωσοτου στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ χρονια και στο ΣΥΧΡΟΝΟ δικαιο να θεσπιστει.
Εκανα αναφορα στο δικαιο και στην ιστορια για να δειξω οτι η γυναικα καταπιεζεται ανα τους αιωνες και εχει διαμορφωσει οχι απο την φυση της αλλα απο την κοινωνια την αποψη οτι οι ανδρες απιστουν περισσοτερο . Αναφερθηκα στο δικαιο που ισχυε μεχρι και πριν 50-60 χρονια .
Ειναι καλο αφου εχεις σπουδασει νομικη και κατεχεις τους νομου 1) Να διαβασεις προσεχτικα τι γραφει ο αλλος (οσο και αν ειναι δυσκολο να παρακολουθησεις την σκεψη του ,εχεις υποχρεωση ως νομικος να το πραξεις) και να 2) διαβασεις και ιστορια του δικαιου ετσι θα δεις οτι οι συχρονοι νομοι θεσπιζουν δικαιωματα που εχουν μακρα ιστορια και θα τους εκτιμησεις περισσοτερο γιατι οι περισσοτεροι ΣΥΧΡΟΝΟΙ νομοι θεσπιστηκαν για να διορθωσουν αδικιες που συνεβαιναν παλιοτερα 3) Πριν πεις για το τελευταιο . Συμφωνω και οι συχρονοι νομοι περνουν βελτιωση .
Δεν θεωρω οτι ειμαστε οφ τοπικ ,σαφως το θεμα ειναι για αστρολογικες ενδειξεις αλλα η αστρολογια οπως καθε ανθρωπινη δραστηριοτητα εξελισσεται παραλληλα με την κοινωνια . Ειναι αρκετα χρησιμο λοιπον να υπαρχει και μια τοποθετηση σχετικα με το τι νοοτροπια υπαρχει γυρω απο την απιστια γενικοτερα και πως οι ανθρωποι του σημερα την βλεπουν και πως διαφερει απο χωρα σε χωρα.
Και το ποια ειναι η θεση της γυναικας μεσα στην κοινωνια και το πως βιωνει η οχι την σεξουαλικοτητα της εχει εμμεση σχεση και με την απιστια. Προσωπικα ,θεωρω οτι μια πραγματικα απελευθερωμενη γυναικα δεν εχει λογω να απιστησει ,αφου η απιστια ειναι κατι που γινεται "κρυφα". Υπαρχει καποιος αλλος ανδρας και εκεινη τον απατα με καποιον αλλον . Αν εισαι πραγματικα ελευθερη γιατι να κανεις απιστια? Χωριζεις και ζεις αυτο που γουσταρεις .
Αν τωρα σκεφτεσαι οτι "οικονομικα","τα παιδια " η "κοινωνια" δεν εισαι απελευθερωμενη αλλα το παιζει . Αν μενεις με τον "κερατα" επειδη εχει γεματο πορτοφολι σε ενδιαφερει τα υλικα αγαθα περισσοτερο απο την ελευθερια σου ,αν μενεις τα παιδια ,τι σοι παιδια μεγαλωνεις μεσα στο ψεμμα ? αν μενεις για την κοινωνια τοτε εξαρτασαι απο τα θελω και τους κανονες των αλλων και οχι απο τα δικα σου θελω. Αρα ντεμεκ απελευθερωση .
Ουτε η δικαιολογια "αγαπαω τον ανδρα μου "πιανει αμα τον αγαπας γιατι τον απατας ? Καποιος λογος θα υπαρχει και το κανεις . Ακομα και οι ανασφαλειες μας ειναι δυνατοτερες αλυσιδες απο των αλλων .
Αρα ο πραγματικα απελευθερωμενος ανθρωπος δεν απιστει ,παιρνει την ευθυνη και χωριζει πρωτα (ακομα και αν φοβαται οτι κανει λαθος).
Ο "μικροαστος" που τα θελει ολα δικα του κανει απιστια .
Να εξηγησω οτι οι τελευταιες παραγραφοι δεν απευθυνονται στην τονια αλλα γενικα . Επειδη φοβαμαι οτι αν δεν διαβασει σωστα παλι θα νομιζει οτι της λεω για την δικια της απιστια.Προσωπικα ο καθενας εχει την γνωμη του και παιρνει τις αποφασεις του . Δεν με νοιαζει τι κανει ο αλλος στην ζωη του και αν η ιδια θεωρησε σωστο αυτο καλα το επραξε . Η δικη μου αποψη ειναι οτι η απιστια δεν ειναι καλο να συμβαινει ,οχι απο συντηρητισμο απλα το θεωρω πιο ορθο να μιλας με τον ανθρωπο σου και επειτα να πραττεις κατι αλλο με καποιον τριτο.
-
07-12-2011, 03:07 AM #22
Hattie23,
δεν νομιζω τα ματια μου να πηδουν γραμμες, γιατι παραθετω ακριβως ολες τις γραμμες/φρασεις στις οποιες εχω αντιρρηση.
ΟΛΕΣ οι διαφορες που παρεθεσα αναφερονται ακριβως στη σεξουαλικη απιστια και με τη λεξη σωματικα, δεν εννοω τη δυναμη, οπως καταλαβες, αλλα τις ορμονες. Οι ανδρες με τις γυναικες εχουν καποιες διαφορες, οι οποιες καταρχην ειναι ορατες ακομη και με γυμνο ματι. Δε νομιζω οτι στο θεμ της απιστιας λειτουργουν συλληβδην και σε αλλα δαιφορετικα. προκειται για ανδρες και γυναικες, οι οποιοι ειναι διαφορετικοι εκ φυσεως (και αυτο δεν νομιζω να αμφισβητειται) και η διαφορετικοτητα τους εκφραζεται σε ολα τα επιπεδα. Δεν εννοω οτι δεν υπαρχουν κοινα σημεια,αλλα δεν ποδοπατω και τη διαφορετικοτητα η οποια ειναι οφθαλμοφανης.
"Οσο για την φραση " η κοινωνια της εχει βαλει στο τριπακι" ,πηγαινε στο θεμα των γυναικων που πιστευουν οτι "η απιστια ειναι περισσοτερο χαρακτηριστικο των ανδρων και λιγοτερο δικος τους". Ειναι τριπακι της κοινωνιας να παρουσιαζει την γυναικα ως "οσια παρθενα που κοιτα το σπιτι της και ενω ο ανδρας αστον να γυριζει ". Αρα οπως βλεπεις παλι τζαμπα διαφωνησες μαζι μου . Αναφερομουν στα στερεοτυπα που πλασαρουν κατα κορον . Δεν πηρα θεση αν καποιος πρεπει να απατα η οχι και προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν απατηθηκες η απατησες . Δεν αναφερθηκα καν αν ειναι καποιος καλο να απατα η οχι,η αν εχει καποιος το δικαιωμα να το κανει." δεν διαφωνησα μαζι σου για το ζητημα αλλα για την οπτικη του.Η κοινωνια δεν μας βαζει να κανουμε κατι που δεν θελουμε. Η κοινωνια ως μοναδα δεν υπαρχει. Αποτελειται απο ατομα, απο ανδρες και γυναικες. Ξερω και ανδρες αλλα και γυναικες που απατουν. Συνεπως, η κοινωνια δε λεει: εσυ γυναικα σπιτι σου, εσυ ανδρα πηγαινε να απατησεις με την ευχη μου.
Συναδελφε να ξαναδιαβασεις γιατι θεωρητικα εισαι λαθος στο θεμα. Τη φραση αυτη δεν τη σχολιαζω, γιατι θα πρεπει να μου εξηγησεις λεξη λεξη τι εννοεις (πρωτα με το συναδελφε κι επειτα με τα υπολοιπα)
Οι περισσοτερες γυναικες ειτε το θελουμε ειτε οχι ,οπου και αν ζουμε δυτικα η ανατολικα της υφηλιου ειμαστε περισσοτερο περιορισμενες απο ποτε . Καταρχην στατιστικα ,οι περισσοτερες γυναικες στο κοσμος ζουν σε αραβικες και ασιατικες κοινωνιες που δεν εχουν κανενα λογο η κοινωνικο ρολο" : 1)οι περισσοτερες, 2) οπου κι αν ζουμε, 3) στατιστικα οι περισσοτερες ζουν σε ασιατικες χωρες...Ειλικρινα, θελω να σε παρακολουθησω αλλα μου ειναι αδυνατον...που ειναι οι περισσοτερες...? και το δειγμα της στατιστικης ειναι οι περισσοτερες στις ασιατικες χωρες...?
Ειναι καλο αφου εχεις σπουδασει νομικη και κατεχεις τους νομου 1) Να διαβασεις προσεχτικα τι γραφει ο αλλος (οσο και αν ειναι δυσκολο να παρακολουθησεις την σκεψη του ,εχεις υποχρεωση ως νομικος να το πραξεις) και να 2) διαβασεις και ιστορια του δικαιου ετσι θα δεις οτι οι συχρονοι νομοι θεσπιζουν δικαιωματα που εχουν μακρα ιστορια και θα τους εκτιμησεις περισσοτερο γιατι οι περισσοτεροι ΣΥΧΡΟΝΟΙ νομοι θεσπιστηκαν για να διορθωσουν αδικιες που συνεβαιναν παλιοτερα
Επειδη στη νομικη δεν μαθαινονται μονο οι νομοι αλλα κυριως η σωστη αντιληψη, να σου πω οτι ειμαι σε θεση να αντιληφθω τι λες, κι αν οχι μπορεις να μου το εξηγησεις με ωραιο τροπο και οχι με επιθεση. Δε φταιω εγω αν δεν ειναι ξεκαθαρα οσα λες παραπανω. Επιτρεψε και στους αλλους να διαφωνουν με οσα λες, με επιχειρηματα ακομη κι αν ειναι τελειως αδυνατο να τα ενστερνιστεις. Ωστοσο, μην υποτιμας τη νοημοσυνη του αλλου. Ετσι για την ιστορια να σου πω, οτι το εμπραγματο δικαιο, ξεκινησε για τη διασφαλιση της κυριοτητας των κινητων και ακινητων και απο εκει ξεκινησε και το δημοσιο δικαιο. Μεχρι σημερα, δεν εχω αντιμετοπισει ουτε καν διαβασει κανενα νομο (μαλιστα οι αστικοι νομοι ειναι απο το 1800) να αντιμετωπιζει τη γυναικα ως πραγμα. Οι νομοθετες ηταν ανδρες, αλλα οχι κοντοφθαλμοι μισογυνηδες. Επισης, οι περισσοτεροι δικαστικοι, ειναι γυναικες, στατιστικα κι αυτο.
Επειδη φοβαμαι οτι αν δεν διαβασει σωστα παλι θα νομιζει οτι της λεω για την δικια της απιστια.Προσωπικα ο καθενας εχει την γνωμη του και παιρνει τις αποφασεις του . Δεν με νοιαζει τι κανει ο αλλος στην ζωη του και αν η ιδια θεωρησε σωστο αυτο καλα το επραξε . Η δικη μου αποψη ειναι οτι η απιστια δεν ειναι καλο να συμβαινει ,οχι απο συντηρητισμο απλα το θεωρω πιο ορθο να μιλας με τον ανθρωπο σου και επειτα να πραττεις κατι αλλο με καποιον τριτο. Παρεθεσα την εμπειρια μου για να σου εξηγησω οτι η απιστια γινεται εξισου απο ανδρες και γυναικες και δεν ειναι η "κοινωνια" απο πισω, αλλα τα προσωπα που απιστουν.
Τελος, μιας και δε μου αρσεουν οι διενεξεις να πω οτι δεν θα δωσω αλλη εκταση και γιατι εχω παραγκονισει την αστρολογια και δεν πρεπει καθως το site ειναι κυριως αστρολογικο, γιατι δεν χρησιμοποιω το site για να πω καθετι του καθε πικραμενου αλλα και γιατι θα μου επιτρεψεις, εαν θελω, να διαφωνω. Εξαλλου, τι συζητηση θα γινοταν αν συμφωνουσαμε ολοι...?
-
07-12-2011, 11:16 AM #23
Η αιώνια μάχη για τα δυο φύλα.....
Θα με συγχωρέσετε, πέρα από τα τελευταία ποστ δεν θυμάμαι τι έχει γράψει ο καθένας έτσι ότι γράψω δεν θα ήθελα να ερμηνευτεί ως κριτική ή επίθεση. Κάποιος/α έγραψε πως οι γυναίκες απιστούν λιγότερο γιατί είναι συναισθηματικές. Τι σημαίνει παιδιά συναισθηματικές; Έχουμε την τάση να ταυτίζουμε την έννοια του συναισθηματικού με το καλό. Το να είναι κάποιος άνθρωπος συναισθηματικός έχει πολλά καλά όταν όμως είναι σε θέση να καταννοεί τα συναισθήματά του και να τα διαχειρίζεται "σωστά".
Πόσες γυναίκες και λέω γυναίκες γιατί οι έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες λειτουργούν περισσότερο συναισθηματικά απ' ότι οι άντρες, μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους; Το ότι είμαστε σε θέση να εκδηλώσουμε τα συναισθήματα μας δεν μας κάνει ούτε καλύτερες ούτε λιγότερο άπιστες. Αντίθετα θεωρώ πως είμαστε μεσα στην υποκρισία γιατί αν μπορούσαμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας κάθε φορά που πατέρας ή σύζυγος άπλωνε το χέρι του επάνω μας θα του το κόβαμε από τον ώμο.
Τόνια μου λυπάμαι αλλά συμφωνώ με τη hattie ως προς το θέμα της κοινωνίας. Η ίδια η κοινωνία και οι δομές της, έκαναν τη γυναίκα να θεωρείται το ανίσχυρο φύλο και η ίδια η κοινωνία μας έκανε λιγότερο άπιστες εξαιτίας του φόβου και της ανασφάλειας μην τυχόν και μας αφήσει ο σύζυγος στα κρύα του λουτρού. Ιδιοκτησία των αντρών ήταν οι γυναίκες και τίποτα περισσότερο, το γεγονός πως οι γυναίκες κατέκτησαν θέσεις αντρών στον επαγγελματικό χώρο, είναι εξέλιξη κι από την άλλη δίκοπο μαχαίρι γιατί από τότε που βγήκαμε να φτιάξουμε καριέρα επωμιστήκαμε περισσότερες ευθύνες. Τώρα πια, για τη διαλυση ενός γάμου την ευθύνη φέρει η γυναίκα γιατί έπαψε να θεωρεί το εαυτό της ζώο και να σκύβει το κεφάλι στα προστάγματα του σύζυγου αφέντη. Δεν ξεχνώ τον συγχωρεμένο τον πεθερό μου, κάποια στιγμή που μου είπε να προσέχω γιατί είμαι "γλωσσού" χαρακτηρισμός ο οποίος έχει γίνει κι από τον δικό μου πατέρα. Άντε τώρα να καθίσω να εξηγήσω πως έχω Ερμή στον Κριό σε Ταυ Τετράγωνο με Ωροσκόπο/Ουρανό...
Ακόμη και σήμερα που υποτίθεται πως υπάρχει ισότητα αν θα ρωτήσεις έναν ψυχολόγο με ποιό τρόπο μπορείς να χειριστείς ένα μικρό αγόρι ώστε να υιοθετήσει και να ταυτιστεί με το ρόλο του άντρα και του πατέρα, θα σου πει πως ο σωστός τρόπος είναι όταν μιλά ο πατέρας η μητέρα να κλείνει το στόμα της γιατί έτσι και κάνει το λάθος να μιλήσει ακυρώνει τον πατέρα, άσχετα αν ο πατέρας επεμβαίνει όπου κι όποτε του "καπνίσει". Με λίγα λόγια είτε το βουλώνει η γυναίκα/μητέρα, είτε κινδυνεύει να εκκολάψει έναν άντρα με πρόβλημα ταυτότητας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Ο λόγος που οι γυναίκες αργούν να απιστήσουν δεν είναι γιατί είναι περισσότερο συναισθηματικές αλλά γιατί δεν τολμούν να παραδεχτούν πως η σχέση τους τελείωσε (φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) και γιατί θέλουν να είναι σίγουρες πριν κάνουν το "μεγάλο βήμα". Αυτό το δεύτερο πραγματικά μας το αναγνωρίζω αντίθετα με τους άντρες που πέφτουν πιο εύκολα στην απιστία. Ωστόσο καλό είναι να εξετάζουμε τους λόγους -είτε πρόκειται για άντρες είτε για γυναίκες- που απιστούν πριν αρχίσουμε τους αφορισμούς ή τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Όλοι μας πρώτα απιστούμε στον ίδιο μας τον εαυτό και σ' αυτά που πιστεύουμε και νιώθουμε ή νιώσαμε κι έπειτα έναντι του συντρόφου μας.
Και για να μην ξεφύγω εντελώς από το αστρολογικό κομμάτι θα πω αυτό που είπε και η Κάτια, πως κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες όλοι μπορούμε να απιστήσουμε, εγώ θα προσθέσω πως όλοι, ακόμη και φόνο μπορούμε να διαπράξουμε, είτε έχουμε δυνατό Ποσειδωνα στον χάρτη μας είτε Κρόνο. Η διαφορά είναι πως τα ποσειδώνια άτομα είναι πιο επιρρεπή ενώ τα κρόνια έχουν μάθει τόσο πολύ να καταπιέζουν τους εαυτούς τους που απλώς καθυστερούν να το πάρουν απόφαση.
ΥΓ Προσέξτε λίγο καλύτερα την υπογραφή της Μαρίας....Last edited by Τίνα Ζαχαριάδου; 07-12-2011 at 11:25 AM.
-
07-12-2011, 11:52 AM #24
Καλημέρα κυρίες μου.
Τίνα, η μάχη δεν είναι των δύο φύλων, αλλά του ενός. Δεν βλέπω κανέναν κύριο στη συζήτηση. Μόνες μας σουρομαδιόμαστε χαχαχα (πλάκα κάνω, έτσι; ) Υπάρχουν σημεία στο ποστ σου με τα οποία συμφωνώ και σημεία που θα συμφωνούσα αν δεν προσπαθούσα να τοποθετήσω το θέμα της απιστίας σε μια εντελώς διαφορετική βάση από αυτή της κοινωνιολογικής θεώρησης.
Νομίζω ότι δεν φύγαμε απλώς από την αστρολογική ουσία, αλλά και από το ουσιαστικό νόημα της χρίσης των επιστημονικών μελετών.
Για να επανατοποθετηθούμε, να πω ότι η διατύπωση σε προηγούμενο ποστ μου ότι οι άντρες είναι πλάσματα «οπτικά» και «απτικά» ενώ οι γυναίκες «συναισθηματικά» , δεν είναι τυχαία. Είναι συμπεράσματα ερευνών και πειραμάτων πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά , πληροφορίες των οποίων μπορείτε να βρείτε με ένα απλό google-άρισμα. Η ερευνητική ιατρική και βιολογία , έχει δώσει απαντήσεις σε πολλά κοινωνικά και ηθικά κλισέ της πολιτισμικής μας αγκύλωσης.
Για να μπορέσουμε ως γυναίκες να κάνουμε συζήτηση για την απιστία, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε το προσωπικό μας θέμα και να δούμε τον άνθρωπο στο σύνολό του και με σεβασμό στις γενετικές μας διαφορές, οι οποίες , είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι γεγονός και όπως είπαμε , για κάθε αμφιβολία υπάρχει το google-άρισμα που βοηθά στην ενημέρωση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και ταυτόχρονα μας προστατεύει από το γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν.
Για να ρίξουμε όμως και μια γέφυρα στον κοινό τόπο συνάντησή μας που είναι η αστρολογία, ας σκεφτούμε λίγο ποιοι πλανήτες αντιπροσωπεύουν εμάς τις γυναίκες (Σελήνη\Αφροδίτη) και ποιοι τους άντρες (Άρης\Ήλιος) . Ποιος συνδυασμός σας φαίνεται ότι από τη φύση του θα ήταν πιο επιρρεπής στην απιστία;
Βρίσκω ότι αυτό το συμπέρασμα των επιστημόνων ότι οι άντρες είναι «οπτικοί και απτικοί», ταιριάζει μια χαρά με το αστρολογικό ζεύγος Άρης\Ήλιος και αντίστοιχα με το γυναικείο «Συναισθηματικές» , ταιριάζει μια χαρά στο ζεύγος Σελήνη\Αφροδίτη.
Επειδή έχουμε ξεφύγει όλες μαζί, αν συμφωνείτε, θα ήταν καλύτερο να κινηθούμε προς αυτή την αστρολογική κατεύθυνση, για να υπάρχει κάποιο νόημα να συνεχίζουμε την συζήτηση σε αστρολογικό φόρουμ.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-12-2011, 12:59 PM #25
Όσο για τα δύο φύλα, τα πιο πρόσφατα παραδείγματα που εχω κατά νου, είναι γένους θηλυκού, δυστυχώς. Και πίσω τους κρύβεται η ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης, και το συμπλεγμα του καθρέφτη. Καμία σχέση με έρωτα, συναίσθημα κλπ κλπ. Καθαρή περίπτωση ανδρα-κόκκορα, μέσα στο σώμα γυναίκας.
Στοιχεία ωροσκοπίων:
Αιγοκερίνα, με Σελήνη, ωροσκόπο και Ουρανό στο Σκορπιό. Αρης, Ποσειδώνας σε 2ο οίκο (Τοξότης). Κρόνος στον Καρκίνο.
Στοιχεία του κατ' εξακολούθηση απατημένου συζύγου: Δίδυμοι, με ωρ. Καρκίνο και Σελήνη σε Ταύρο.Κρόνος στον Καρκίνο και 1ο οίκο. Αφροδίτη και Δία σε σύνοδο στον Ταύρο. Τι να πεί κανείς....
Όσο καιρό γνωρίζω το ζευγάρι, βλέπω έναν ρομαντικό, ευγενικό και γαλαντόμο σύζυγο και μια
"ξινή", bitchy, αγέλαστη σύζυγο. Η αιτιολογία της συμπεριφοράς της ήταν η εξής: Δεν αντέχει τόση φροντίδα και τόση περιποίηση. Βαριέται... (!)
Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι απαραίτητο να είναι Άρειος ή Ποσειδώνιος ο άπιστος/η.
Και οι Κρόνιοι/Πλουτώνιοι μια χαρά τα καταφέρνουν.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
07-12-2011, 01:27 PM #26
"Ο εμβλέψας γυναικί προς το επιθυμείσαι αυτήν, ήδη εμοίχευσε αυτήν εν τη καρδίαν αυτού"
προτείνω να ανοίξει ένα θέμα με τις όψεις μη- απιστίας!
για να δώσω μια άλλη νότα!
Καλή σας μέρα!
-
07-12-2011, 01:49 PM #27
Ο κύριος της παρέας, μπήκε για να ρίξει λάδι στη φωτιά; Βλέπεις ότι έχουμε θέμα, εκεί εσύ;
Taurine , το παράδειγμά σου είναι πολύ χρήσιμο για να γίνει κατανοητό ότι το θέμα απιστίας δεν μπορεί να ενταχθεί σε αστρολογικούς κανόνες και αφορισμούς. Χρειάζεται απαραίτητα η μελέτη του κάθε προσωπικού χάρτη. Άλλωστε οι λόγοι μιας απιστίας ποικίλουν.
Σχετικά με την γυναικεία απιστία που έχει πάρει διαστάσεις στις μέρες μας, αυτό είναι σίγουρα ένα φαινόμενο του επίκτητου πολιτισμού μας. Θα ήταν ανόητο να αμφισβητήσουμε την μεταλλακτική δύναμη που ασκούν οι κοινωνικές και πολιτισμικές κατευθύνσεις μας. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα απλουστευμένο παράδειγμα, ένα κυνηγητικός σκύλος που μεγαλώνει με συνήθειες σκυλιού του καναπέ, μπορεί να γίνει ένα αγαπησιάρικο και χαϊδεμένο κατοικίδιο, αλλά δεν θα πάψει βιολογικά να είναι ένα κυνηγόσκυλο και να εμφανίζει τις ανάλογες συμπεριφορές ανά περίπτωση. Για αυτά τα βιολογικά δεδομένα μιλώ πιο πάνω.
Σχετικά με το θέμα μας σε αστρολογικό επίπεδο, σε πρόσφατο χάρτη «κερασφόρου ανδρός» , στο προοδευμένο του είχε προοδευμένο Ήλιο σε σύνοδο με γενέθλια Αφροδίτη (κυβερνήτη 7ου ) , ενώ ταυτόχρονα ο τράνζιτ Πλούτωνας κάνει Τρίγωνο με την γενέθλια Αφροδίτη του στην Παρθένο. Θα έλεγε εύκολα κανείς ότι είναι το ωροσκόπιου ενός άντρα που τον απατάνε ασύστολα; Μάλλον όχι. Έτσι, για άλλη μια φορά θα πω ότι η αστρολογική μελέτη ενός συγκεκριμένου θέματος σε έναν χάρτη, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.
Προσωπικά, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι όταν… « κανείς δεν έπαιρνε τηλέφωνο τον κερατά» , ο Κρόνος έκανε ακριβείας σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου του. (για την ιστορία, του άξιζε όσο σε κανέναν άλλο! χαχαχα)
Να προσθέσω ότι η γενέθλια Αφροδίτη του είναι σε τετράγωνο με την γενέθλια Σελήνη του , οπότε στην ουσία ο Προοδευμένος Ήλιος ενεργοποίησε το γενέθλιο τετράγωνο Αφροδίτης \Σελήνης.Last edited by katiakiss; 07-12-2011 at 01:58 PM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-12-2011, 05:46 PM #28
Βρε κορίτσια μήπως αντί να ψάχνουμε τους χάρτες να ψάχνουμε και κανένα κινητο?
Εγώ πάντως αραιά και που ρίχνω κανένα βλέφαρο, όχι πως σημαίνει κάτι αυτό, αλλά ότι μπορεί ο καθένας κάνει.
Και δεν το κάνω κρυφά. Όταν με ρωτάει τι κάνω, απαντάω ψάχνω το κινητό σου... έχω μια φαγούρα στο κεφάλι και λέω μήπως άρχισε να φυτρώνει τπτ!
Αυτός γελάει, δεν μπορεί να μου θυμώσει, και μου φέρνει και την ανάλυση του λογαριασμού για τυχόν απορίες!
τώρα σχετικά με την απάτη κορίτσια πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε βάση στις αλλαγές της συμπεριφοράς, τις οποίες κανένας άντρας δεν αντιλαμβάνεται ότι του συμβαίνουν...
εκτός αν είναι πολύ έξυπνος και μεθοδικός που ακολουθεί τη θεωρία ''βράσιμο του βατράχου''...
αν πετάξεις ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αυτός θα πηδήξει απ' έξω αμέσως γιατί θα αντιληφθεί τη διαφορά της θερμοκρασίας.
Αν όμως τον πετάξεις στο νερό και αυξάνεις σιγά σιγά τη θερμοκρασία εκείνος δεν αντιλαμβάνεται την αλλαγή γιατί είναι πολύ σταδιακή και έτσι σιγά σιγά αποδυναμώνεται μέχρι που είναι εντελώς αδύναμος να αντιδράσει..καταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες όταν κοιμάσαι στον καναπέ και ξυπνάς στον καναπέ...
-
07-12-2011, 05:59 PM #29
Κι όπως έλεγε και ο αείμνηστος Σταυρίδης στην Κοντού στα Κίτρινα Γάντια "Φάτε μάτια ψάρια", στη σκηνή με το εξώπλατο φόρεμα...
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο βλεφάριασμα και στο φάγωμα ενός μελομακάρονου, χρονιάρες μέρες!!!
Εγω πάλι πιστεύω πως δεν υπάρχουν όψεις μη απιστίας και αιώνιας αφοσίωσης. Καραδοκούν τα προοδευτικά και "ο χαλαστής ο χρόνος που συζητάει με τη φθορά"...Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
07-12-2011, 08:57 PM #30
Θα πω κατι που εχω παρατηρησει σε οσους χαρτες θεωρουνται οτι ανηκουν απο τους "απιστους" . Οντως τα διπλα ζωδια και η σκληρες οψεις του ποσειδωνα με τον αρη η τον πλουτωνα λενε οτι αποτελουν χαρακτηριστικα των απιστων ωστοσο θεωρω οτι οι οψεις που σχηματιζονται μεσα στον συναστριακο χαρτη και στον συνθετο θα μας δωσουν πιο απτες πληροφοριες .
Αν υπαρχουν οψεις σκληρες αναμεσα σε ποσειδωνα-αρη-αφροδιτη-πλουτωνα-ουρανο τοτε συνηθως "παιζει απιστια. Εχω δει οτι ακομα και η οψη αντιθεση μεταξυ της Αφροδιτη και του Αρη προκαλει την "αναγκη " να βρεθει ενα τριτο προσωπο ωστε να στηριξει την "ενταση " και την "ελξη" αναμεσα στο ζευγαρι.
Οσα για τα υπολοιπα δεν διαβασα τι γραφτηκε για την δικη μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ τοποθετηση πανω στο θεμα απιστια ,γιατι απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα οτι παλι δεν μπορω να συννενοηθω.
Ειλικρινα εχω κουραστει με τον οποιοδηποτε /οποιαδηποτε που μπαινει μεσα σε ενα φορουμ και αρπαζεται με καποιον που εκθετει τις αποψεις του .
Ας μην κρεμιομαστε απο τις λεξεις που γραφει ο αλλος για να δημιουργησουμε θεμα εκει που δεν υπαρχει .
Μια διευκρινυση μοναχα
Ψαξε περα απο το 1800 να δεις τι γινεται ..Το εγραψα και στο δευτερο ποστ ,μιλαω για κατω απο πιο κοινωνικο-νομικο-πολιτικο καθεστωτος που εζησαν οι γυναικες τοσους αιωνες (εκτος αν πιστευεις οτι η γυναικα εζησε μολις απο το 1800 και περα.)
Και ημαρτον ρε κοριτσια δεν εγραψα για ολες τις γενητικες διαφορες μεταξυ ανδρων και γυναικων ! Το οτι απιστουν και τα δυο φυλα το ιδιο ,εγραψα . Δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να υπερασπιζεται με τοσο σθενος τις "διαφορες" η οτι σωνει και ντε πρεπει να πιστευω οτι "το εχει στο αιμα του του ο ανδρας περισσοτερο απο εμας "...Βεβαια αυτο ειναι πολυ βολικο για οσες ταχα "απελευθερωμενες" και με αποψη γυναικες βρισκονται "κερατωμενες" και επειδη δεν εχουν σταλα εγωισμο μενουν με τον ιδιο ανδρα και δειχνουν στις φιλεναδες τους τις ερευνες απο το περιοδικο "να το γραψει η ερευνα του ταδε πανεπιστημιου οτι οι ανδρες εχουν την ταδε ορμονη που τους κανει απιστους " Δεν εφταιγε ο Τακης βρε κοριτσια.." . Γνωριζω οτι ο δικος μου "πικραμενος" δρομος ειναι και ο πιο δυσκολος ,επειδη δεν θα δωσω στον Τακη την δικαιολογιας της "ορμονης" οταν μου τα φορεσει . Αλλα αμα ειναι να με κερατωνει και να σφυριζω αδιαφορα μονο και μονο για να διατηρησω την βιτρινα ,προτιμω τον δυσκολο τροπο .
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.