- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 61 to 70 of 86
-
23-11-2011, 03:53 AM #61
Re: Οψεις ωροσκοπου και του κυβερνητη του
O αστρικός όπως χρησιμοποιείται σαν μέθοδος πρόβλεψης στην ινδική αστρολογία αναφέρεται με μεγάλη ακρίβεια σε γεγονότα και λιγότερο σε ψυχολογικά στοιχεία προσωπικότητας.Στην Δυτική αστρολογία αναφέρεται τόσο σε ψυχολογικές καταστάσεις όσο και σε τάσεις εκδήλωσης γεγονότων με τις τεχνικές ερμηνείας που γνωρίζουμε, διελεύσεις ,ηλιακή επιστροφή,προοδευτικό.
-
23-11-2011, 04:00 AM #62
-
23-11-2011, 09:56 AM #63
Η κατανομή των πλανητών σε ημισφαίρια είναι μια ένδειξη στον χάρτη και όχι βασικό στοιχείο ερμηνείας. Ας δούμε ως παράδειγμα τον χάρτη της Ιφιγένειας. Η Ιφιγένεια έχει όλους τους πλανήτες πάνω από τον ορίζοντα και όμως η ίδια δηλώνει "κλειστή" γιατί οι δυνατοί πλανήτες της και οι όψεις του ωροσκόπου της αυτό δείχνουν.
Η κατανομή των πλανητών σε ημισφαίρια βασίζεται μόνο στους οίκους χωρίς να παίρνει υπόψη της την φύση των ζωδίων στα οποία γίνεται ή την φύση των πλανητών που περιλαμβάνει. Γι' αυτό δεν μπορεί να μας δώσει τόσο σημαντικές ή σταθερές πληροφορίες για την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου. Η ψυχοσύνθεση και οι ανάγκες ενός ατόμου καθορίζονται πολύ περισσότερο από τους δυνατούς πλανήτες του χάρτη, τα ζώδια στα οποία βρίσκονται και τις όψεις που σχηματίζουν.
Η ίδια η ομαδοποίηση των οίκων σε ημισφαίρια είναι προβληματική. Για παράδειγμα, γιατί μια έμφαση του χάρτη στον 12ο οίκο να μας δίνει μια πιο εποικοδομητική εικόνα του εαυτού μας ή μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ιδέες, τις αξίες και τις αντιλήψεις μας απ' ότι μια έμφαση του χάρτη στον 8ο οίκο;
Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι οι οίκοι που δεν περιλαμβάνουν πλανήτες λειτουργούν λιγότερο ή πιο ασυνείδητα ή με οποιοδήποτε τρόπο διαφορετικά στην ζωή μας από τους οίκους που περιλαμβάνουν πλανήτες.
-
23-11-2011, 10:53 AM #64
Ποιος τη χάρη σου hattie23; Έβαλες μια ερώτηση για μια όψη στον Ωροσκόπο σου και φτάσαμε να συζητάμε όλα τα θέματα της αστρολογίας, μέχρι τις διαφορές αστρικού με τροπικό ζωδιακό και τη λειτουργία των πλανητών σε οίκους και ζώδια.
Κοραλλία, είναι θεμιτό ο κάθε αστρολόγος να έχει τη δική του προτεραιοποίηση στο τι θεωρεί βασικό και τι όχι. Εγώ θεωρώ ότι μια έμφαση στο ανατολικό ημισφαίριο δείχνει ένα προσανατολισμό στον εαυτό μας ενώ μια έμφαση στο δυτικό ημισφαίριο (όπως καλή ώρα στη hattie23 που είναι και ακραία περίπτωση) δείχνει ένα προσανατολισμό προς τους άλλους. Αυτό νομίζω είναι τελείως φανερό και στην ερώτηση σου σχετικά με τον 12ο και 8ο οίκο. Επίσης θεωρώ ξεκάθαρο ότι οι οίκοι που έχουν πλανήτες δείχνουν ένα τομέα όπου υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση (όπως καλή ώρα ο 4ος για τη hattie23 και ο 9ος για την Ιφιγένεια) σε αντιδιαστολή με αυτούς που δεν έχουν.
Τώρα όσο αναφορά το τι δείχνει ένας πλανήτη σε ζώδιο και τι δείχνει σε οίκο, νομίζω τα έχουμε συζητήσει και δεν πιστεύω ότι διαφωνούμε.
-
23-11-2011, 11:51 AM #65
Καλημέρα!
Δημήτρη μου, μην ξύνεις πληγές και αρχίσουμε πάλι την ιστορία των οίκων… Φτάνει! Όχι άλλο κάρβουνο!
Το μόνο που θα ήθελα να πω, είναι ότι είναι καλό να καταθέτει ο καθένας την άποψή του και να αφήνει στην κρίση του ενδιαφερόμενου να ενστερνιστεί ότι ταιριάζει καλύτερα στους λογικούς συνειρμούς του. Ότι αποδέχεται ευχάριστα το σύνολο της προσωπικότητάς του. Αυτό είναι και το νόημα ενός φόρουμ. Αλλιώς, θα αγόραζαν όλοι τα βιβλία και θα έβλεπαν ότι για κάθε άποψη που υποστηρίζει ο καθένας, υπάρχει και η αντίστοιχη βιβλιογραφία.
Νομίζω ότι ακόμα και με το μίνιμουμ της αντιληπτικής ικανότητας, μπορούν τα μέλη να καταλάβουν ότι η αστρολογία έχει διάφορες σχολές και απόψεις και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ο απόλυτος κάτοχος της γνώσης και της αλήθειας. Ο κεντρικός νους.
Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς στην ενασχόλησή του με την αστρολογία, είναι να βάλει τον εαυτό του στη θέση του προβάτου. Η ίδια η αστρολογία σχετίζεται με την αναζήτηση και την κατανόηση των εννοιών, μια διαδικασία από την οποία δεν βγαίνουμε ποτέ. Αυτό είναι και το μαγικό. Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ. Αντίθετα, το ταξίδι αρχίζει μόλις μάθουμε τους βασικούς κανόνες , αλλά αλίμονο αν νομίζουμε ότι η αστρολογία έχει καμία σχέση με τους βασικούς κανόνες. Αν ήταν έτσι, ο κάθε απόφοιτος μιας σχολής αστρολογίας θα μπορούσε να είναι ικανός και ταλαντούχος αστρολόγος, γεγονός που δεν ισχύει.
Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάμε την αστρολογία, άνθρωποι που κατέχουν την γνώση της αστρολογίας και υπάρχουν και ταλαντούχοι της αστρολογίας.
Ο πάγκος της γνώσης και της αναζήτησης είναι μακρύς και χωράει άπειρη πνευματική πραμάτεια. Ο καθένας θα «αγοράσει» ότι του ταιριάζει καλύτερα.
Στα κορίτσια που ανάρτησαν τους χάρτες τους, μια και είμαι εκείνη που έδωσα στο θέμα ώθηση, προτείνω να μην δέχονται άκριτα την «αποψάρα» κανενός από όσους την καταθέσαμε, αλλά να κρατήσουν από τις απόψεις αυτές, αυτό που αισθάνονται ότι είναι «θρεπτικό» και μπορούν να το «μεταβολίσουν» ευχάριστα οι πνευματικές του καύσεις.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
23-11-2011, 11:56 AM #66
Δημήτρη μου, φυσικά είναι σεβαστές όλες οι απόψεις.
Ο 4ος οίκος της hattie είναι σημαντικός γιατί έχει ένα στέλλιουμ εκεί και μάλιστα και τον Ήλιο. Ο 4ος οίκος θα παρέμενε σημαντικός στον χάρτη της όποια κατανομή κι αν είχαν οι πλανήτες της. Όμως θα δούμε περιπτώσεις να είναι εξίσου σημαντικός ο 4ος οίκος και σε χάρτες που δεν έχουν κανένα πλανήτη εκεί, για παράδειγμα αν έχουμε ένα Κρόνο κυβερνήτη του 4ου σε σύνοδο με τον Ήλιο ή την Σελήνη ή πάνω στον ωροσκόπο. Ή αν έχουμε μια έμφαση στον Καρκίνο ενώ ο 4ος οίκος είναι άδειος. Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους οίκους. Μπορεί ένας γάμος να απασχολήσει μεγάλο μέρος της ενέργειας μας και να είναι κεντρικό σημείο στην ζωή μας έστω κι αν δεν έχουμε κανένα πλανήτη στον 7ο. Μπορεί η δουλειά μας να είναι εξαιρετικά σημαντική για μας χωρίς να έχουμε κανένα πλανήτη στον 10ο κ.λπ. Οι οίκοι που δεν έχουν πλανήτες δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν λιγότερο ή πιο ασυνείδητα από τους υπόλοιπους. Κι αυτό θα το δείξει το σύνολο του χάρτη και όχι η κατανομή των πλανητών.Last edited by Κοραλλία Μόζορα; 23-11-2011 at 12:05 PM.
-
23-11-2011, 11:59 AM #67
Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε ότι οι οίκοι που δεν περιλαμβάνουν πλανήτες λειτουργούν λιγότερο ή πιο ασυνείδητα ή με οποιοδήποτε τρόπο διαφορετικά στην ζωή μας από τους οίκους που περιλαμβάνουν πλανήτες.
Κοραλλία μου δεν λειτουργούν πιο ασυνείδητα οι οίκοι που δεν έχουν μέσα πλανήτες ωστόσο οι οίκοι που έχουν μέσα πλανήτες κι εγώ πιστεύω πως είναι περισσότεροι έντονοι στη ζωή μας.
Στην περίπτωση της hattie23 το κλειδί για εμένα τουλάχιστον είναι ο 4ος/10ος οίκος και φυσικά η πολυαστρία στη Σκορπιό. Όλα αυτά δείχνουν ένα πολύ εσωστρεφή, απόμακρο, ίσως σκληρό άνθρωπο, η hattie23 πιστεύω πως πρέπει να δωσει χρόνο στον εαυτό της γιατί είναι μικρή ακόμη, ώστε να δει να ξεδιπλώνονται όλες οι πτυχές του χαρακτήρα της και φυσικά του χάρτη της. Ακόμη δεν έχει δει τίποτα, σιγά σιγά, πρέπει να αρχίσει να "ξεφεύγει" από τα του 4ου της (υπάρχει και ο νότιος δεσμός εκεί) για να μπορέσει να εκδηλώσει όλα αυτά ωραία που έχει στα ζώδια της φωτιάς και που θεωρώ πως είναι πολύ επιβοηθητικά στην περίπτωση της.
Στην ηλικία της θυμάμαι ήμουν ένα πολύ εξωστρεφές και κοινωνικό κορίτσι, η ψυχή της παρέας όπως έλεγαν. Τα τελευταία χρόνια για να με βρουν οι φίλοι μου πρέπει να κάνουν αίτηση. Αυτό δεν σημαίνει πως άλλαξα απλώς εκδηλώθηκαν και οι υπόλοιπες πτυχές του χαρακτήρα μου (οι κρονιοπλουτώνιες), το ίδιο πιστεύω πως θα συμβεί και με τη hattie23 αρκεί να δουλέψει λίγο με τον εαυτό της όπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας δηλαδή.
-
23-11-2011, 12:26 PM #68
Τίνα θα συμφωνήσω μαζί σου , αλλά και με τον Δημήτρη σχετικά με το ανατολικό τμήμα του χάρτη, καθώς επίσης θα τονίσω ότι η παντελής έλλειψη πλανητών στον αέρα, είναι ένα σοβαρό δεδομένο. Έτσι, καταλήγω να πω ότι κανένα από αυτά τα στοιχεία δεν λειτουργεί ανεξάρτητα , αλλά συμπληρώνει το ένα το άλλο και συνθέτουν αυτόν τον πολύ προσωπικό χάρτη.
Ξέροντας ότι δίνεις σημασία στους δεσμούς Σελήνης -και αυτό είναι κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνες- θα έλεγα ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο που το κύριο θέμα της hattie23 είναι το επικοινωνιακό και οικογενειακό, με τον Νότιο δεσμό στον 4ο και τον Ερμή (κυβερνήτη 3ου και συγκυβερνήτη 11ου ) να κάνει σύνοδο εκεί.
Νομίζω ότι η επιστροφή των δεσμών Σελήνης σε λίγο καιρό, οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα και το πέρασμα του Κρόνου από τον Σκορπιό, θα δώσουν τα ερεθίσματα και τις απαιτούμενες εμπειρίες για μεγάλη πρόοδο και ωρίμανση.Last edited by katiakiss; 23-11-2011 at 12:56 PM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
23-11-2011, 12:36 PM #69
Τίνα μου, αν οι οίκοι που δεν έχουν πλανήτες δεν λειτουργούν πιο ασυνείδητα τότε δεν υπάρχουν οι ελλείψεις που συζητάμε.
Τώρα ως προς το ποιοι οίκοι είναι πιο ενεργοί στην ζωή μας, νομίζω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ένα πλανήτη στον 3ο οίκο και κανένα πλανήτη στον 2ο οίκο αυτό δείχνει τόσο αβίαστα ότι το άτομο θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να επικοινωνεί από το να βγάλει λεφτά στην ζωή του; Ή αν δυο αδέρφια βρίσκονται μπροστά στην μοιρασιά της κληρονομικής τους περιουσίας και ο ένας έχει πλανήτες στον 8ο ενώ ο άλλος κανένα θα συμπεράνουμε αβίαστα ότι ο πρώτος ενδιαφέρεται για την κληρονομιά αυτή περισσότερο από τον δεύτερο; Αν κάποιος έχει ένα Άρη στον 7ο οίκο και κάποιος άλλος έχει Ήλιο στον Ζυγό αλλά κανένα πλανήτη στον 7ο θα συμπεράνουμε ότι ο πρώτος στρέφεται περισσότερο προς τους άλλους;
-
23-11-2011, 12:52 PM #70
Τίνα μου, αν οι οίκοι που δεν έχουν πλανήτες δεν λειτουργούν πιο ασυνείδητα τότε δεν υπάρχουν οι ελλείψεις που συζητάμε.
Κοραλλία μου αυτό που λες δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να λειτουργούν ασυνείδητα; Ο κυβερνήτης του άδειου οίκου θα δώσει τις ανάλογες πληροφορίες.
Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ένα πλανήτη στον 3ο οίκο και κανένα πλανήτη στον 2ο οίκο αυτό δείχνει τόσο αβίαστα ότι το άτομο θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να επικοινωνεί από το να βγάλει λεφτά στην ζωή του
Κοραλλία εδώ δεν μιλάμε για ένα πλανήτη σ΄ένα οίκο, μιλάμε για ολοκληρη πολυαστρία και μάλιστα στον Σκορπιό σε γωνιακό οίκο. Σ' αυτη την περίπτωση φυσικά και η hattie23 δίνει περισσότερο βαρύτητα στα του οίκου της και όχι στον 2ο ή στον 12ο για παράδειγμα. Για εμένα είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα του κοριτσιού δεν είναι μόνο ο ωροσκόπος και οι όψεις του έτσι όπως τέθηκε ο τίτλος του θέματος δηλαδή αλλά ολόκληρος ο 4ος της, από εκεί πιστεύω πως πηγάζουν όλα τα προβλήματα, αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν έχω μελετήσει πολύ καλά τον χάρτη της.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.