- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 86
-
22-11-2011, 12:30 AM #41
Re: Οψεις ωροσκοπου και του κυβερνητη του
Μιλώντας καθαρά από τη θέση του παρατηρητή στη συζήτηση (και σε καμία περίπτωση με βάση την αστρολογική ανάλυση του χάρτη σου) hattie, θα ήθελα να τονίσω το εξής.
Διαβάζω μέσα από τον τρόπο που γράφεις τον προβληματισμό σου μα δε μου είναι ξεκάθαρο εάν σε ενοχλεί άμεσα.. Καταλαβαίνω το κεντρί της 'περιθωριοποίησης' αλλά όχι το κατά _πόσο_ έχεις ανάγκη ή όχι την ένταξη στο "σύνολο".
Φαίνεται μέσα από τα λόγια σου -τουλάχιστο σε εμένα- ότι "αναζητάς" το δυναμικότερο..
Σκεφτόμουν αν η όποια συσχέτιση με κάποιον που εσύ θεωρείς "δυναμικότερο" θα μπορούσε να σου εξασφαλίσει την άνεση της αλλαγής των ρόλων.. "Μιας και άλλος έχει το τιμόνι, καιρός για λούφα και διασκέδαση".. Θα μπορούσες πιστεύεις δίπλα σε μια δυναμικότερη κατ' εσέ φυσιογνωμία να νιώσεις πιο χαλαρή και να μπορέσεις να βγάλεις τη γλυκύτητά σου προς τα έξω;
Αν θα μπορούσες να νιώθεις καλά έτσι, τότε πολύ καλά κάνεις και "τρομάζεις" όποιους "φοβούνται".. Ξεσκαρτάρεται πιο γρήγορα έτσι η κατάσταση... no? Ούτως ή άλλως το να γίνεσαι αποδεκτός κάπου προσπαθώντας υπερβολικά ή αλλάζοντας για χάρη των 'άλλων' την προσωπικότητά σου δεν ξέρω αν είναι κάτι που θα ήθελες..
Συμφωνώ απόλυτα στο ταξίδι, όχι απαραίτητα στον προορισμό...
Φιλικά,
Λένα
-
22-11-2011, 01:37 AM #42
Σε καμμια περιπτωση δεν θα μπορουσα να ειμαι με ανθρωπους που θα με καπελωναν η θα με ελεγχαν η θα με επαιρναν πανω τους τα ηνια της ζωης μου (οσο και αν η σεληνη σε τετραγωνο με τον δια με κανει τεμπελα πολλες φορες
και το τριγωνο σεληνη-αφροδιτη (βεβαια με 8 μοιρες ανοχη αλλα υπαρχει
) ζητα και λιγο νταντευμα) .Σε καμμια περιπτωση ουτε ο πλουτωνας και ο κρονος αλλα ουτε η κριαρισια σεληνη και οι πλανητες στον τοξοτη θα με αφηναν να μεινω σε μια ομαδα ,σε μια παρεα η σε μια σχεση "δεκανικι".
Αυτο που νιωθω να χρειαζομαι δεν ειναι " κηδεμονες "," αρχηγους " ," σωτηρες " η πιο πανω τελοσπαντων απο μενα αλλα καποιους που να ειναι ισοι με εμενα και με τους οποιους θα αλληλοσπρωχνομαστε στο να εξελιχθουμε.
Θελω σπρωξιμο στην ζωη αλλα ουτε να με συρουν με το ζορι ,ουτε να με κουβαλησουν σαν θεα χωρις να το αξιζω .( ηλιος εξαγωνο με δια ,θελω δικαια πραγματα)
Για να νιωσω ικανοποιημενη πρεπει να γνωρισω ανθρωπους που δεν θα ειναι επιφανειακοι ωστε να τους νοιαζει μονο ο κ.... τους και να εχουν διαθεση να μοιραστουν πραγματα με "εξωγιηνους" οπως εγω.
Ευχαριστω πολυ ειλικρινα και παλι για ολες τις συμβουλες
-
22-11-2011, 03:00 AM #43
Για να είμαι ειλικρινής το εννοούσα πιο πολύ σαν "λιμάνι" παρά "κηδεμονία/αρχηγία/σωτήρα"..
Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, και ο κηδεμόνας χρειάζεται, και ο σωτήρας και ο αρχηγός. Απλά δεν είναι απαραίτητο να είναι συνέχεια ο ένας εκ των_δύο/της_παρέας --αυτό είναι ιδιαίτερα κουραστικό (για όλους θα έλεγα).
Ίσως αυτό που είπαν οι κατέχοντες για το στοιχείο του αέρα (αν το κατάλαβα καλά), να είναι βασικό.. Αέρας συν τοις άλλοις σημαίνει και αλλαγή, ανανέωση, ποικιλία... no?
Όσο για το θέμα της ικανοποίησης που έθεσες.. Συμφωνώ. Αλλά δέχομαι και τις 'τακτικές ξεσκαρταρίσματος' των άλλων.
Ίσως ούσα Ταύρος, νομίζω πως η επιφανειακότητα είναι μια προκάλυψη, θέλει το _χρόνο της_ να επιβεβαιωθεί ή να καταρριφθεί..
-
22-11-2011, 10:54 AM #44
Ιφιγένεια,
ο Πλούτωνας είναι όντως δυνατός μέσα στον χάρτη σου επειδή κυβερνά την Σελήνη σου ενώ κάνει ταυτόχρονα όψη με τον ωροσκόπο και τον Ήλιο σου. Κι ο Κρόνος το ίδιο, πάνω στο Μεσουράνημα και σε σύνοδο με την Σελήνη σου. Όμως δεν είσαι καθαρά Πλουτώνιο/Κρόνιο άτομο όπως η hattie επειδή σημαντικό ρόλο στον χάρτη σου παίζουν και ο Δίας πάνω στον ωροσκόπο και ο Ερμής που κάνει σύνοδο με τον Ήλιο σου μέσα στο ζώδιο του.
-
22-11-2011, 11:05 AM #45
Ο Ήλιος βρίσκεται στις 25 μοίρες περίπου της Παρθένου και ο Πλούτωνας στις 3 μοίρες περίπου του Σκορπιού. Έχω την εντύπωση ότι Ήλιος και Πλούτωνας δεν σχηματίζουν όψη.
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
22-11-2011, 11:19 AM #46
hattie, δεν θα συμφωνήσω ότι σου λείπει η αυτοπεποίθηση ή η συνείδηση του εαυτού σου. Είσαι πλουτώνιο άτομο και έχεις έμφυτη την τάση να ψαχτείς και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Στην επικέντρωση στον εαυτό σου συμβάλλουν και η Σελήνη στον Κριό και ο ωροσκόπος στον Λέοντα και όλα αυτά τα στοιχεία καλύπτουν την απουσία πλανητών σου στο ανατολικό ημισφαίριο.
Όταν αρχίσεις να ξεπερνάς κάποιες ανασφάλειες και φόβους σου και πάψεις να μπλοκάρεις μόνη σου τον εαυτό σου θα δεις ότι η αυτοπεποίθηση σου περισσεύει. Τα άτομα με δυνατό τον συνδυασμό Πλούτωνα και Κρόνου ζουν πολύ δύσκολες εμπειρίες σε νεαρές ηλικίες που δεν μπορούν εύκολα να διαχειριστούν ακριβώς λόγω του νεαρού της ηλικίας και γι' αυτό συνήθως κουβαλούν αρκετά τραύματα. Όμως είναι εξαιρετικά ικανά άτομα, με τεράστιες δυνάμεις. Ξεδίπλωσε τις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
-
22-11-2011, 11:24 AM #47
-
22-11-2011, 11:56 AM #48
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που η Ιφιγένεια με όλους ουσιαστικά τους πλανήτες πάνω από τον ορίζοντα και τον Ερμή σε κυριαρχία, δηλώνει πάρα πολύ κλειστό άτομο. Φαίνεται ότι αυτός ο Πλούτωνας κάνει μεγάλη ζημιά.
Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις. Άλλο πράγμα είναι να λέμε «είμαι πάρα πολύ κλειστό άτομο» κι άλλο πράγμα «θέλει καιρό για να επιτρέψω στους άλλους πιο στενές επαφές». Το πρώτο δείχνει δυσαρμονία και πρόβλημα ενώ το δεύτερο μπορεί να είναι και φυσιολογικό.
Έχουμε πάλι έμφαση στον Σκορπιό και γενικότερα στα σταθερά ζώδια όπου βρίσκονται οι γωνίες του χάρτη και οι Δεσμοί της Σελήνης. Επίσης τα τετράγωνα ανάμεσα σε πλανήτες σταθερών ζωδίων κάνουν κάποιον ελάχιστα διαλλαχτικό. Και η θέση της Σελήνης βέβαια δημιουργεί πολλές άμυνες.
Θα ήθελα όμως να επισημάνω κάτι άλλο. Καταρχήν είναι ένα θέμα να έχει κάποιος 4 προσωπικούς πλανήτες σε 7ο και 8ο οίκο. Περιμένει πολλά από τις σχέσεις του και όσο μεγαλύτερες προσδοκίες έχει τόσο περισσότερο καιρό χρειάζεται για να επιτρέψει πιο στενές επαφές. Επίσης ο Ουρανός, κυβερνήτης του Ωροσκόπου, βρίσκεται στον γωνιακό 10ο οίκο, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Δία αλλά χωρίς όψεις. Ένας πολύ ισχυρός Ουρανός που δύσκολα ενσωματώνεται στο σύνολο του χάρτη. Θα έλεγα υπερβολικά εγωιστής.
Ο φορτωμένος 9ος οίκος αποτελεί μια διέξοδο αλλά που λειτουργεί μάλλον σαν άλλοθι. Πιστεύω Ιφιγένεια, ότι το πρόβλημα κοινωνικοποίησης που λες ότι έχεις θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις μέσα από τις προσωπικές σου σχέσεις. Να μάθεις να εμπιστεύεσαι τους άλλους, να αφήνεσαι, να μοιράζεσαι.
Νομίζω ότι και στους δύο χάρτες που είδαμε, η δύσκολη όψη στον Ωροσκόπο είναι ένα ζήτημα, όπως και τα Πλουτώνια χαρακτηριστικά αλλά το πρόβλημα βρίσκεται βαθύτερα. Όπως έχουμε πει πολλές φορές ένας χάρτης πρέπει να εξετάζεται στο σύνολό του.
-
22-11-2011, 12:14 PM #49
Hattie23 , επιστρέφω για να επαναλάβω μερικά πράγματα, γιατί τελικά μπορεί να μπερδευτείς μέσα σε αντιφατικές τοποθετήσεις.
Δεν γίνεται να μην σου λείπει η αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα να έχεις ανασφάλειες που πρέπει να τις ξεπεράσεις. Ο άνθρωπος που έχει ανασφάλειες, είναι λογικό να μην έχει την καλύτερη αυτοπεποίθηση.
Η έλλειψη πλανητών στο ανατολικό τμήμα του χάρτη σου, δεν μας λέει ότι δεν έχεις καμία συνείδηση του εαυτού σου , αλλά ότι δυσκολεύεσαι να τον αντιληφθείς εποικοδομητικά. Αυτό ενισχύεται από την έλλειψη πλανητών στον αέρα για τους λόγους που αναφέρω σε προηγούμενο ποστ.
Η μη εποικοδομητική αντίληψη του εαυτού μας, δεν είναι αναγκαστικά η ιδέα ότι δεν αξίζουμε της προσοχής των άλλων. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι θεωρούμε ότι αξίζουμε την προσοχή και μόνο που υπάρχουμε, χωρίς να κάνουμε τίποτα για αυτό. Έχοντας μια τέτοια προσδοκία και σε αντιδιαστολή με το απογοητευτικό αποτέλεσμα στην πράξη, μπορεί να συμβεί το αντίθετο από την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και ενώ έχουμε βγει στη ζωή με τσαμπουκά και αυτοπεποίθηση, οι απογοητεύσεις να υποσκάψουν αυτήν την διογκωμένη αυτοπεποίθηση και τελικά τα δεδομένα να μας οδηγήσουν στην αναζήτηση του λάθους.
Σε χάρτες σαν τον δικό σου, με τις ελλείψεις που αναφέραμε εκτενώς, η ανάγκη της αλληλεπίδρασης ώστε να μπορέσεις να δεις τον εαυτό σου ξεκάθαρα και από μια άλλη οπτική γωνία, είναι επιβεβλημένη. Όχι ότι το να βιώνουμε τον 7ο μας δεν είναι για όλους επιβεβλημένο και άκρως βοηθητικό στο να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους και να εξομαλύνουμε τις δύσκολες πλευρές μας, αλλά στην περίπτωσή σου, ένας λόγος παραπάνω.
Είναι πολύ βασικό να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, να συμφιλιωθούμε μαζί του και να προχωράμε στην ζωή απενοχοποιημένα. Είναι πολύ λυτρωτικό το «σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», αλλά όταν αυτό δεν μας βοηθά να ζούμε την ευτυχισμένη ζωή που ονειρευόμαστε, δεν ωφελεί να σφυρίζουμε χαρούμενα τα πολύ ωραία στιχάκια της αγαπημένης μου Νικολακοπούλου . Είναι καιρός να πάμε στο παρακάτω του ίδιου τραγουδιού και να δούμε … «…πώς να συνδέσουμε περιθώριο και ουρανό…» .« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
22-11-2011, 12:58 PM #50
Νομιζω οτι καταλαβαινω τι θες να πεις. Ωστοσο πιστευω οτι συμβαινουν δυο πραγματα μεσα μου
1) Απο νωρις και για διαφορους λογους ,εβαλα η ιδια τον εαυτο μου στην γωνια. Παντα ηθελα να κανω πραγματα που ομως ποτε δεν εκανα απο φοβο .
2) Τωρα που κανω πραγματα που θελω (παλι υπο καθεστως φοβου και με την τρομερη σκεψη οτι να κανω, θα αποτυχει ) βλεπω οτι τελικα ειχα δικιο να φοβαμαι ,γιατι μεχρι τωρα πραγματα που μ αρεσαν και πιστευα οτι θα τα καταφερνα τελικα στεφθηκαν απο αποτυχια .Θα πει καποιος "μα φυσικα ,αφου πας στον πολεμο ενω νιωθεις ηδη ηττημενη " αλλα δεν ηταν μονο δικη μου υπαιτιοτητα αλλα και οι καταστασεις γυρω μου ,οι ανθρωποι που συναντησα δεν με βοηθησαν να ξεμπλοκαρω . Αντιθετα με μπλοκαραν ακομα περισσοτερο. Σαφως παντα μεσα σε ολα υπαρχει η προσωπικη ευθυνη ,που ξεκινα οτι ισως να μην θωρακισα αρκετα τον εαυτο μου τα προηγουμενα χρονια ,με το να φοβαμαι ,αλλα πλεον πιστευω οτι και ο παραγοντας τυχη (με την εννοια οτι μπορει καποιος να βρεθει καπου την καταλληλη στιγμη η να γνωρισει καταλληλους ανθρωπους ωστε να τον βοηθησουν ) δεν βοηθα στην περιπτωση μου .
Εκτος αν παμε στην φραση "την τυχη την κανουμε μονοι μας" ,τοτε αν περιμενει η τυχη μου απο μενα ,την βλεπω μαλλον να δουλευει σε κετερινγκ γιατι πλεον ειμαι ειδημων στο πως πρεπει να ειναι ενας σωστος μπουφες σε παρτυ
@ Λενα ¨ Μεχρι πριν απο ενα μηνα κουβαλουσα στην ζωη μου καθε καρυδιας καρυδι. Προσπαθωντας να ειμαι αποδεκτη ,δεν εδιωχνα σχεδον κανεναν που με ειχε πλησιασει στην ζωη μου . Μεχρι που πριν απο ενα μηνα αηδιασα και ξερεις γιατι ? Καταλαβα οτι τα περισσοτερα ατομα που ειχα μαζευψει ηταν "βαμπιρ" επαιρναν απο μενα πραγματα ενω ταυτοχρονα μου εκαναν "πατητες" για να παω στον πατο οσο εκεινα ικανοποιουσαν την αυτοπεποιθηση τους με το να με χρησιμοποιουν. Αποφασισα να βαλω ενα στοπ επιτελους και ελπιζω να το κρατησω (γιατι εχω και ερμη στην 29η μοιρα και καπως αμφινταλαντευομαι συν οτι τα φωτα μου κανουν οψεις με τον Δια και λυπαμαι ευκολα τους αλλους). Δεν μπορει ο καθε βλαμμενος να μπαινει στην ζωη μου να την ρημαζει και να αποκτα αυτο-εκτιμηση. Η πλειονοητα των ανθρωπων που με πλησιαζαν ηταν τετοια.
Ακριβως ειχα κανει το λαθος να τους δινω χρονο και να τους δικαιολογω επειδη παντα ελεγα οτι εγω ειχα το προβλημα,εγω εφταιγα για ολα ,εγω ειμαι ψυχρη και δυσκολη λογο του Κρονου .
@ Κυρια Μοζορρα ¨Ευχαριστω πολυ για τα λογια σας .Μακαρι να μπορεσω να βρω την δυναμη να ξεμπλοκαρω τον εαυτο μου στα σημεια που μπορω τουλαχιστον να διαχειριστω εγω απο την μερια μου ,τουλαχιστον για να αντεχω ,τις καταστασεις η τις αντιδρασεις των αλλων και να μην τα βαζω ολα μεσα μου .
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.