s
Οψεις ωροσκοπου και του κυβερνητη του - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 11 to 20 of 86
    Όνομα:
    Κάτια

Re: Οψεις ωροσκοπου και του κυβερνητη του

Νομίζω ότι πέρα από το στέλιουμ, αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Ήλιου της και είναι αυτό που μεγιστοποιεί την ενέργεια του τετραγώνου με τον ωροσκόπο. Άλλωστε ο Ήλιος είναι ήδη αρκετά αδύναμος ή περιορισμένος από την σύνοδο με τον Κρόνο.
    Θεωρώ ότι οι μοίρες απόκλισης του Πλούτωνα από τον υπόλοιπο σχηματισμό, τον κάνουν να λειτουργεί μάλλον ανεξάρτητα.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Με λιγα λογια δηλαδη ,δεν ειναι τοσο ο κρονος που δυσκολευει την προσεγγιση των αλλων η εκεινων προς σε εμενα αλλα ο πλουτωνας ?

Γιατι μεχρι προτινος πιστευα οτι περα απο το τετραγωνο που με δυσκολευε μεταξυ ηλιου -ωροσκοπου εξαιτιας τη ς συνοδου με τον κρονο ,ενιωθα οτι τον καταπλακωνε .Αυτο σε συνδυασμο με τον τετραγωνο του πλουτωνα το αποτελειωνε . Αλλα ειχα την πεποιηθηση οτι σαν σκορπιος ,ο πλουτωνας θα ηταν με το μερος μου κατα μια εννοια . Τελικα ομως ,στα ματια των αλλων φαινομαι περισσοτερο επιθετικη η μυστηριωδης παρα σοβαρη και ψυχρη οπως πιστευα.

Πιστευα οτι οι αλλοι βλεπουν σε εμενα ενα ψυχρο ,δυσκολο πλασμα ,μαλλον βαρετο και εκανα υπερ-προσπαθεια να χαμογελω οσο το δυνατον πιο συχνα , να συμπεριφερομαι οσο το δυνατον "πιο ανοητα" ωστε ο αλλος να χαλαρωσει. Αλλα τελικα ,εβγαζα μια υπερβολη (σεληνη τετραγωνο δια).

Δεν ξερω... Ειναι λιγο δυσκολο να το καταλαβω. Νομιζα οτι οι αλλοι με εβρισκαν ξενερωτη και οτι δεν με "επαιζαν" και οχι φοβιστικη (ειναι αστειο αληθεια . Σαν να λεμε τσιουαουα με μπαζουκας ).

Χαθηκε να ηταν ενα ωραιο τριγωνακι μεταξυ ωροσκοπου και πλουτωνα και να εβγαζα μια femme fatale ,επρεπε και σε αυτο να σπασει πλακα το συμπαν μαζι μου ?

Οσο για τον ουρανο ,μαλλον εννοεις τον προοδευτικο μου ηλιο πανω στον ουρανο . Ερχεται απο αρχες γεναρη και στον ηλιακο τοξο και στον προοδευτικο . Αλλα δεν ειμαι καθολου αισιοδοξη (να η συνοδο κρονου-ηλιου!) . Δεν ξερω ολα τα πραγματα ερχονται στην ζωη μου τοσο δυσκολα και αργα που δεν πιστευω οτι θα χασω ποτε την πρωτοκαθεδρια μου στο μπουφε .

Να υποθεσω οτι αφου ο πλουτωνας παιζει τοσο ισχυρο ρολο στο δικο μου γενεθλιο ,οι οποιες οψεις του σε σχεσεις με φιλους/γνωστους/συντροφους/γονεις/ κ.λ.π σε συναστρια θα ειναι εξισου σημαντικες.

Ενα αλλο που ηθελα να πω ειναι σχετικα με την ωρα. Το βιβλιαριο νοσοκομειου γραφει 11 ωρα ακριβως το βραδυ ωστοσο η μητερα μου επιμενει οτι γεννηθηκα ενα τεταρτο πριν . Δεν αλλαζουν σπουδαια πραγματα βεβαια , απλα ο τοξοτης δεν ειναι εμπεριεχεται και ο κυβερνητης του 5ου γινεται μονο ο Διας που βρισκεται σε πτωση ,παλι σκουρα τα πραγματα αλλα λιγοτερο απο το να εχω τον πλουτωνα

Με τετοιες οψεις θα μπορουσα να γινω πετυχημενος δικτατορας αληθεια ? Να μην παει χαμενος τοσο φοβος

Όνομα:
    Μάντεψε...

Μια χαρά femme fatale βγαίνεις με το τετράγωνο... ίσως όμως αντί να επολαμβάνεις τα θετικά του πλούτωνα, να συναντάς λίγο περισσότερο τις δυσκολίες του...
    Η αξία των ανθρώπων δεν κρίνεται από τα προσόντα τους, αλλά από την χρήση των προσόντων τους

Ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις .Δεν νομιζω οτι απεδειξα κανενα θαρρος λεγωντας απλα την αληθεια.Μαλιστα ειπα την αληθεια εκ του ασφαλους ,πισω απο εναν υπολογιστη ,μεσω του οποιου εκφραζομαι καλυτερα (τριγωνο σεληνη-ουρανο).

Εψαξα λιγο παραπανω το θεμα με τον πλουτωνα και βρηκα αρκετους ανθρωπους μεσω ιντερνετ με ιδιες οψει ςπου βιωνουν αυτο που βιωνω εγω .Αλλοι πιο εντονα αλλοι λιγοτερο. Ειναι μια ανακουφιση να ξερεις οτι δεν εισαι ο μονος απροσαρμοστος σε τουτο τον κοσμο .

Καληνυχτα και ευχαριστω και παλι

Όνομα:
    ΕΛΕΝΑ

Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Κρόνος, στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, μοιάζει αρκετά με τον Πλούτωνα γι' αυτό συχνά μπερδευόμαστε με τα χαρακτηριστικά τους. Κι οι δυο έχουν στόχους, είναι οργανωμένοι, δε θέλουν να αφήνουν μισοτελειωμένες τις δουλειές τους, είναι συγκεντρωτικοί, εσωστρεφείς, με μελαγχολία.Ο Πλούτωνας σε σταθερό ζώδιο δίνει άτομα που δεν θέλουν να χάνουν τον έλεγχο των καταστάσεων.
    Τέλος ο Πλούτωνας μπορεί να κάνει το άτομο "ψαγμένο" στη ζωή, μπορεί όμως να δώσει και δογματισμό.
    Ευχαριστώ

hattie,

δεν είναι μόνο ο Πλούτωνας και δεν είναι μόνο ο Κρόνος αλλά ο συνδυασμός και των δυο μαζί. Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος είναι οι πιο δυνατοί πλανήτες στον χάρτη σου, με την έννοια ότι είναι οι πλανήτες που επηρεάζουν περισσότερο απ' όλους την ψυχοσύνθεσή σου. Ο Πλούτωνας επειδή κυβερνά τον Ήλιο σου και κάνει όψη με τον ωροσκόπο σου και ο Κρόνος επειδή κάνει σύνοδο με τον Ήλιο σου που είναι ταυτόχρονα και κυβερνήτης του ωροσκόπου σου.

Τα άτομα που έχουν αυτό τον συνδυασμό Πλούτωνα/Κρόνου, και ιδιαίτερα με δυσαρμονικές όψεις, ως των πιο δυνατών πλανητών στον χάρτη τους έχουν μια "βαριά" παρουσία που οι άλλοι την αισθάνονται και εκπέμπουν ένα αρνητισμό και μια απαισιοδοξία που οι άλλοι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν.

Το ότι ο Πλούτωνας και ο Κρόνος μαζί με τον Ήλιο σου είναι στον Σκορπιό και στον 4ο οίκο δείχνει "βαριές" και καθοριστικές οικογενειακές καταβολές και δείχνει επίσης ότι έμαθες από μικρή στο οικογενειακό σου περιβάλλον να υπονομεύεις η ίδια τον εαυτό σου. Δεν σε φοβούνται μόνο οι άλλοι, φοβάσαι κι εσύ τον εαυτό σου. Ο χάρτης σου δείχνει μια εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα σ' αυτό που πραγματικά είσαι (Ήλιος) μ' αυτό που έμαθες από το περιβάλλον σου να είσαι (ωροσκόπος).

Βλέπεις, με τόσα πλουτώνια και κρόνια στοιχεία, με τον ωροσκόπο στον Λέοντα και την Σελήνη στον Κριό δεν έπρεπε απλώς να παίζεις μουσικές καρέκλες, θα έπρεπε να είχες εφεύρει εσύ το παιχνίδι αυτό. Μην φοβάσαι την δύναμη σου, μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να σε απασχολεί τι θα σκεφτούν ή πώς θα σε δουν οι άλλοι. Όταν αποδεχτείς εσύ πρώτα τον εαυτό σου θα σε αποδεχτούν και οι άλλοι.

Όνομα:
    Κάτια

Hattie23, τελικά μπορούμε να πούμε ότι χαρήκαμε κι εμείς, μόνο αν από όσα ο καθένας κατέθεσε ωφελήθηκες έστω και λίγο. Αν σου ανοίχτηκε ένα μικρό παραθυράκι από διαφορετική γωνία και με διαφορετικό ορίζοντα, τότε όσα γράψαμε έχουν κάποιο νόημα.
    Νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσουμε να βάλουμε έναν επίλογο στο θέμα που ανοίχτηκε. Να βάλουμε σε μια εποικοδομητική προοπτική όσα πολύ σωστά και όμορφα περιέγραψαν οι μαθήτριες του φόρουμ.
    Το θέμα δεν είναι τι λένε οι αστρολογικοί κανόνες, αλλά τι νιώθεις και πως το βιώνεις εσύ προσωπικά. Οι περιγραφές σου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες και κυρίως διδακτικές, γιατί μπορούσε ο καθένας να αντιστοιχίσει στον χάρτη σου αυτά που περιγράφεις . Όμως το ζήτημα δεν είναι τι καταλάβαμε εμείς, αλλά τι αποκόμισες εσύ. Από ποιες «αβάντες» του χάρτη σου μπορείς να αντλήσεις την δύναμη να δουλέψεις τις πλευρές του εαυτού σου που στήνουν εμπόδια ανάμεσα σε σένα και την πιο ευτυχισμένη ζωή που ονειρεύεσαι.
    Δεν έχεις ούτε έναν πλανήτη στον αέρα! Έχεις μια φυσική έλλειψη της δυνατότητας για νοητική επεξεργασία και εκλογίκευση των συναισθημάτων σου που είναι βαθειά, βασανιστικά και έντονα (το παρεάκι στο Σκορπιό) ριζωμένα μέσα σου. Πρόσεξε! Η έλλειψη πλανητών στον αέρα και η αδυναμία νοητικής επεξεργασίας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν ότι είσαι ανόητη και δεν μπορείς να σκεφτείς. Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά. Η έλλειψη αέρα δεν προσφέρει την δυνατότητα αντικειμενικότητας και συναισθηματικής αποστασιοποίησης. Το συναίσθημα(νερό) και οι ανάγκες (γη) καθορίζουν την αντικειμενική σου σκέψη χωρίς πολλά περιθώρια ανανέωσης και μετακίνησης ιδεών, αντιλήψεων κλπ.
    Η επιλογή της παραμονής σου στο εξωτερικό, δεν μου φαίνεται και πολύ τυχαία. Ένα σου κομμάτι επαναστατεί και αποστασιοποιείται από το οικογενειακό περιβάλλον και όσα ακόμα κουβαλάς μέσα σου. Είχες τους πόρους για να το κάνεις (Σελήνη στον 9ο και σε τρίγωνο με Ουρανό) και φαίνεται πως ήταν μια καλή και εντελώς φυσική επιλογή για σένα.

Το μέλος Ιφιγένεια έγραψε κάτι πολύ σωστό σε προηγούμενο ποστ. Θα το επαναλάβω με διαφορετικά λόγια. Το τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας, πολλές φορές είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ισχύει. Πράγματι, καμιά φορά, χωρίς να πούμε ή να κάνουμε κάτι, η ενέργεια που εκπέμπουμε είναι αρκετή για να εισπράξουν οι γύρω μας αυτό που υπάρχει μέσα μας. Αν δούμε τι υπάρχει στο κέντρο διαχείρισης των συναισθημάτων σου (4ος ) , μπορούμε να φανταστούμε τι πιθανά να φαίνεται στα μάτια σου, τον καθρέφτη της ψυχής. Αν πάνω σε αυτό κάνουμε χρίση της αστρολογίας -που είναι και σκοπός μας εδώ- τότε έχουμε δύο ισχυρά δεδομένα. Το ένα είναι η έλλειψη πλανητών στο ανατολικό τμήμα του ωροσκοπίου σου και το άλλο η έλλειψη πλανητών στον αέρα. Συμπεραίνουμε ότι σου είναι δύσκολο να αντιληφτείς τον εαυτό σου και να επεξεργαστείς νοητικά τον εσωτερικό σου κόσμο.
    Υπάρχει μια ανάγκη αλληλεπίδρασης που θα σε βοηθήσει να διαπραγματευτείς τους ανοιχτούς λογαριασμούς της ψυχής σου. Προσπάθησε να θυμηθείς την επίδραση που μπορεί να είχαν στην ζωή σου άνθρωποι με πλανήτες στον αέρα και άνθρωποι που οι πλανήτες τους «γέμιζαν» το ανατολικό κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Πιθανόν να ανακαλύψεις ότι με κάποιο τρόπο σου έκαναν καλό. Σου άνοιξαν καινούργιους δρόμους και σε βοήθησαν να δεις την ζωή και τον εαυτό σου από άλλο μπαλκόνι.

Εκτός από τον «δύσκολο» 4ο οίκο σου, η ύπαρξη του Νότιου δεσμού εκεί, προσδίδει στο όλο θέμα μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα που την υπογραμμίζει η σύνοδος του Ερμή. Κουβαλάς κάποιο επικοινωνιακό θέμα και η ασφάλεια που θέλεις σαν βάση για να υπάρξεις, είναι ένα ζήτημα που πρέπει, και είναι μοιραίο να αντιμετωπίσεις. Το πώς το βιώνεις και τι θέλει να σου πει, είναι κάτι που θα πρέπει να το βρεις μόνη σου. Ο βόρειός σου στον 10ο σου δείχνει ξεκάθαρα ότι έχεις χρέος να πάρεις στην κοινωνία την θέση που αξίζεις, ξεπερνώντας τις βολές, ασφάλειες και γνώριμα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος.
    Όπως βλέπεις, η ζωή βοηθάει , βγάζοντάς σε μια ξένη χώρα, μακριά από ότι ενδέχεται να σε πάει πίσω.
    Απλά να θυμάσαι ότι όσο μακριά και να πάμε, τον κόσμο μας τον κουβαλάμε μέσα μας και έχουμε χρέος να τον αντιμετωπίσουμε. Όπως λέει ο Καβάφης στο ποίημα του «Η πόλις», «…Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ, στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες» , που θα πει ότι αυτό που έχουμε στην ψυχή μας , μας ακολουθεί, όσο μακριά κι αν πάμε. Όπου κι αν κρυφτούμε.

Εύχομαι ένα καλό και βαθύ ταξίδι μέσα σου.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Quote Originally Posted by hattie23 View Post
    ...
    Επισης ο ηλιος χιαστι με την σεληνη ,παρα το οτι και τα δυο ζωδια "παλευονται" μεταξυ τους αφου εχουν κυβερνητη τον αρη ,νομιζω οτι με ταλαιπωρουν. ...

Quote Originally Posted by hattie23 View Post
    Επισης ,προερχοαμια απο γονεις που δεν ειχαν καμμια αυτοπεποιηθηση ουτε οι ιδιοι και ποτε δεν διεκδικησαν πραγματα για τον εαυτο τους.Συχνα με προτρεπουν να κανω το ιδιο ,να αφηνω τα πραγματα που δεν μου ερχονται ευκολα και με αποθαρρυνουν να προσπαθω για κατι που δεν μου δινεται με την πρωτη. ...

Η χιαστί Σελήνης-Ήλιου είναι μια όψη που δείχνει ότι έχετε πάρει ένα διπλό "μήνυμα" από τους γονείς σας. Θέλουν να είστε ή να κάνετε κάτι σπουδαίο , αλλά μόλις το καταφέρετε σας ασκούν κριτική και σας κάνουν να αισθάνεστε ότι ποτέ δεν θα μπορούσατε να ζήσετε με τα δικά τους όνειρα και προσδοκίες. Πάντα υπάρχει κάτι άσχημο να βρουν σ' ότι κάνετε.

Εκτός από τα σημαντικά που γράφτηκαν από άλλα μέλη θα ήθελα να αναφέρω ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν όψεις που τροφοδοτούν τα τωρινά σας συναισθήματα και άλλες που θα δώσουν το έναυσμα να μεταφερθείτε σε άλλες διαστάσεις.

Η προοδευτική Αφροδίτη σχηματίζει όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Μεσουράνημα, δείχνοντας ότι πιθανόν υπάρχουν δυσκολίες σε επιλογές ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα και επαγγελματικά.

Το προοδευτικό Μεσουράνημα βρίσκεται σε αντίθεση με το γενέθλιο Κρόνο στον 4ο οίκο. Η υπό εξέλιξη δημόσια εικόνα σας ζητά από σας άλλα πράγματα από αυτά που μας γράφετε. Σύμφωνα με την παραπάνω όψη σας ζητείται να αφιερώσετε χρόνο και κόπο για μια επαγγελματική ανάπτυξη και σκληρή εργασία. Με λίγα λόγια, ό,τι σπείρεις... θα θερίσεις.

Η προοδευτική σας Σελήνη στο ζώδιο του Κριού (γενέθλια θέση σε ζώδιο και οίκο) αν ερμήνευσα σωστά ήδη σας ώθησε να ξεκινήσετε κάτι νέο σε θέματα 9ου οίκου και σε ένα χρόνο περίπου από τώρα θα σας ζητηθεί να βγάλετε προς τα έξω , προς την κοινωνία , να κάνετε γνωστό κατά κάποια έννοια ό,τι έχετε αποκομίσει . Πιο σύντομα, τέλος Φεβρουαρίου του 2012 θα επιστρέψει στη γενέθλια θέση της, θα γίνουν πιθανόν αντιληπτές οι συναισθηματικές σας ανάγκες και θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αναζήτησης για να τις πραγματοποιήσετε.

Ο προοδευτικός σας Κρόνος σε παραλληλία με τον γενέθλιο Ήλιο τονίζει τη γενέθλια προδιάθεση της συνόδου των δύο πλανητών.

Από την αντίθετη πλευρά ο προοδευτικός Ήλιος σε σύνοδο και παραλληλία με τον γενέθλιο Ουρανό αρχικά και στη συνέχεια με τον προοδευτικό Ουρανό σας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό για σας είναι να αναπτύξετε την ατομικότητά σας μακριά από κάθε συντηρητισμό και υπόλοιπα του παρελθόντος.

Από το βάθος βλέπω νάρχεται και ο Κρόνος... σιγά -σιγά ! Ωριμάζουμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για το ποιοι είμαστε και ποιο δρόμο τραβάμε !
    Last edited by *alkmini; 21-11-2011 at 05:45 PM.
    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...

Κωνσταντίνος Καβάφης

Ευχαριστω πολυ Αλκμηνη για τα γραφομενα σου . Εχω κοιταξει τους προοδευτικους μου χαρτες και εγω και εχω δει αυτα τα οποια αναφερεσαι (οχι μονο τα εχω δει αλλα βλεπω να συμβαινουν στην ζωη μου ).

Στην παρουσα φαση ,βρισκομαι σαν τους αθλητες στην αφετηρια .Εχω παρει θεση εκκινηση και περιμενω να τρεξω . Κατι που πιστευω ολοι λιγο -πολυ στην ηλικια μου νιωθουν .Σιγα -σιγα κλεινω τον κυκλο της νεανικης ζωης και προχωρω για ενα νεο κυκλο. Γι αυτο ακριβως αισθανομαι και την αναγκη να "βγω προς τα εξω ". Νομιζω η επιστροφη του κρονου (ο οποιος βρισκεται ηδη στον 4ο οικο μου μεχρι να αναδρομησει παλι προς τον 3ο και να μπει για τα καλα απο τα μεσα-τελη του οκτωβρη 2012) φερνει ολους οσους την εχουν σε αυτοι την αναγκη να βγουν και να δειξουν στην κοινωνια το ποιοι ειναι .

Σε οτι αφορα την οψη χιαστι .Οπως την ερμηνευεις την ενιωθα ιδιαιτερα στην παιδικη-εφηβικη ηλικια. Τωρα νομιζω οτι την εχω ξεκαθαρησει μεσα μου. Δεν ειναι οτι οι γονεις με επικρινουν για οτι κανω ,αλλα η μεταξυ τους σχεση ηταν ασυμβατη και εχουν διαφορετικες αποψεις γι ατο τι πρεπει να κανω. Ετσι οταν κανω κατι το οποιο θυμιζει περισσοτερο "μαμα" η "μπαμπα" η ακουω περισσοτερο τις συμβουλες του εναν απο τον αλλον , τοτε επικρινουν οχι εμενα και τις επιλογες μου αλλα χρησιμοποιουν εμμεση κριτικη ο ενας στον αλλον . Ο ενας δηλαδη επικρινει την επιρροη η τις συμβουλες του αλλου μεσα απο τις δικες μου επιλογες.

Ωστοσο ,επειδη ειναι οψη χιαστι και οχι τετραγωνου η αντιθεσης ,το αστειο στην υποθεση ειναι οτι αυτα τα οποια λενε σε εμενα δεν διαφερουν πολυ μεταξυ τους. Απλα ειναι ακριβως αυτη η υπογεια ,ασυνειδη υπογραμμιση της χιαστης οψης που δεν ειναι λογος για αντιπαραθεση αλλα ενοχλει χωρις να μπορει να πει ο ενας στον αλλον που ειναι το λαθος.Ετσι δεν μαλωνουμε αλλα υπαρχει αυτη η ενοχληση .Ισως η ενοχληση να ηταν ακομα πιο εντονη αν δεν υπηρχε ο παραδοσιακος ιδιος κυβερνητης αρης των δυο ζωδιων.

Εχουν επισημανθει αρκετα στοιχεια που φαινεται οτι επιρεαζουν την κοινωνικοποιηση μου ωστοσο ποια ειναι εκεινα τα στοιχεια που μπορουν να εξισσοροπησουν την κατασταση χωρις να οδηγουμε στην υπερβολη και να δειχνω αλλοπροσαλλη στους αλλους ?

Εχω δοκιμασει σχεδον ολες τους τυπους ομαδων (θεατρικων ,πολιτικων,αθλητικων ,εκδρομικων) ακομα και ψυχαναλυση . Προσπαθω να ειμαι οσο πιο χαμογελαστη μπορω ,πιο κεφατη και ενδιαφερουσα ,αλλα παντα καταληγει η ο αλλος να με θεωρησει ανωριμη , χωρις ορια οποτε κανει οτι του καπνισει στην ζωη μου η ακομα υπαρχει η καχυποψια οτι εμφανιζομαι "διπροσωπη" αφου ο οποιος με γνωρισει βλεπει οτι δεν ειμαι ολη την ωρα ενας "τρελλος κλοουν".

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα λόγια της κας Μόζορα :

"Μην φοβάσαι την δύναμη σου, μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να σε απασχολεί τι θα σκεφτούν ή πώς θα σε δουν οι άλλοι. Όταν αποδεχτείς εσύ πρώτα τον εαυτό σου θα σε αποδεχτούν και οι άλλοι ".

Θα συμπληρώσω και κάτι διαφορετικό.

Συνήθως τοποθετούμε στο μέλλον κάποιους στόχους μας που προέρχονται από το παρελθόν, από καταστάσεις που μας πλήγωσαν και μας πόνεσαν. Υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι θα κάνουμε η ότι δεν θα ξανακάνουμε το ένα ή το άλλο.

Η παγίδα εδώ βρίσκεται στο ότι είμαστε αλυσοδεμένοι στο παρόν και δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω.

Τα πράγματα γίνονται απλά όταν βρούμε κάτι που μας αρέσει αληθινά, το βάλουμε σκοπό να το πραγματοποιήσουμε. Τότε όλα τα δεσμά του παρόντος εξαφανίζονται και η σκέψη μας επικεντρώνεται στο να υλοποιήσουμε το όνειρό μας. Πάμε μπροστά !
    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...

Κωνσταντίνος Καβάφης

Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)