- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 64
Thread: Πλανήτες χωρίς όψεις
-
08-11-2011, 12:12 AM #51
Πολυ ενδιαφερον θεμα! Εγω θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι καλυτερο απο το αλλο, ενας πλανητης που χτυπιεται απο δυσκολες οψεις αντιθεση κ τετραγωνο αποκλειστικα η ενας πλανητης χωρις καμμια οψη?
-
08-11-2011, 12:43 AM #52
αγαπητο μελος μυσπ, δες τις απαντησεις της katiaskiss στις δικες μου αποριες!
-
08-11-2011, 01:19 AM #53
Ευχαριστω πολυ, δεν παρατηρησα οτι το θεμα ειχε απαντηθει παραπανω θα το μελετησω τωρα!
-
08-11-2011, 11:22 AM #54
Παιδιά ένας πλανήτης χωρίς όψεις, υπερλειτουργεί τις ιδιότητες του ζωδίου και δεν το καταλαβαίνει.
Με τον Ερμή για παράδειγμα που ανάφερε η Μαρία, το άτομο που τον έχει συνήθως μιλά ασταμάτητα κι αν του πεις, "σταμάτα επιτέλους να μιλάς" θα σου πει "μα δεν έχω πει ακόμη τίποτα". Αυτό συμβαίνει γιατί δεν δέχεται άλλες επιρροές και η ενέργεια του πλανήτη περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο πλανήτη και φυσικά διοχετεύεται στον οίκο που βρίσκεται.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι επειδή δεν σχηματίζει όψεις ότι "αναχαιτίζεται" ή δεν "λειτουργεί". Οσο για τις διελεύσεις, τον ενεργοποιούν κανονικά, ενώ, σε τέτοιες περιπτώσεις (χωρίς όψη δηλαδή) δίνουμε περισσότερη σημασία στα μεσοδιαστήματα. Αν για παράδειγμα βρεθεί πλανήτης σε μεσοδιάστημα του Ερμή/Σελήνης, αυτοί οι δυο πλανήτες ενεργοποιούνται και λειτουργούν σαν να έχουν γενέθλια όψη.
Οσο για τον Δία της Τόνιας, είναι ανάδρομος και μάλλον η Τόνια δεν έχει δει ακόμη τα δώρα του γι αυτό εικάζω πως τον ψάχνει περισσότερο. Αρχικά θα πρέπει να δει πότε γυρίζει κι αν γυρίζει ορθόδρομος από πρόοδο. Μετά θα πρέπει όντως να ελέγξει σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν και που σχετίζονται με το Δία και τον οίκο που βρίσκεται για να δει πώς και με ποιο τρόπο ενεργοποιήθηκαν ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα της.
-
08-11-2011, 11:51 AM #55
Τίνα μου, δεν ξέρω σε τι ακριβώς απαντάς, αλλά έχουμε ήδη διευκρινίσει ότι δεν ισχύει το ότι «αναχαιτίζεται» ή δεν «λειτουργεί» ο πλανήτης που δεν δέχεται όψεις. Έχουμε ήδη πει ότι απλώς ο πλανήτης δεν συνεργάζεται αρμονικά στον χάρτη, μετέχοντας στην αλληλεπίδραση ροής ενέργειας. Αυτό που με άλλα λόγια λες «υπερλειτουργεί της ιδιότητες του ζωδίου». Για έναν αρχάριο, νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες διευκρινιστικές λεπτομέρειες, τις οποίες προσπάθησα να εξηγήσω με διάφορα παραδείγματα.
Στο στάδιο γνώσης που βρίσκονται οι ερωτώντες (που δεν είναι σίγουροι για το αν κάνουν όψεις οι πλανήτες τους ή όχι) , γνώμη μου είναι ότι το να ψάχνουν τα μεσοδιαστήματα, είναι σαν να δίνουμε λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Έχω την προσωπική άποψη ότι η κατάσταση του κυβερνήτη ενός πλανήτη δίχως όψεις, έχει αρκετά να μας πει και στο γενέθλιο χάρτη και στις διελεύσεις. Τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο.
Είμαι σίγουρη ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι : «Και πως βρίσκουμε τα μεσοδιαστήματα;» «Τα μεσοδιαστήματα προοδεύουν;» «η όψη χιαστί προς το μεσοδιάστημα ισχύει;»
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αρχικά προέχει η κατανόηση του μηνύματος ενός πλανήτη δίχως όψεις σε έναν γενέθλιο χάρτη και όχι ο τρόπος να τον ελέγξουμε.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
08-11-2011, 12:22 PM #56
καλημερα σε ολους! απευθυνομαι στις αστρολογους κυριως: η ασχετοσυνη καποιων μελών, οπως και η μεγαλη τριβη ή η βαθια γνωση ειναι φυσικο να υπαρχουν και αναποφευκτο! προσωπικα να σας πω μονο, οτι ολες οι πληροφοριες μου ειναι χρησιμες, ακομη κι αυτες που δεν καταλαβαινω...!διαβαζοντας, νομιζω θα φτασει η στιγμη που θα εχω λιγοτερες(ή και περισσοτερες αποριες):d
να ειστε σιγουροι ομως, οτι κανεις δεν αρνειται την προσφορα της γνωσης...! ευχαριστουμε που μας την προσφερετε!!!:d:d:d καλημερα σε ολους!
-
08-11-2011, 01:16 PM #57
Κάτια μου αναφέρομαι σε όλους όσους θέλουν να διαβάσουν την άποψη μου. Φυσικά και είδα τις απαντήσεις σας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να δώσω κι εγώ απάντηση. Δεν βγήκα να διορθώσω κανέναν, το λέω αυτό σε περίπτωση που κάποιο μέλος κατάλαβε κάτι τέτοιο, άλλωστε το έγραψες και εσύ, πως παρόμοια πράγματα με εσάς έγραψα κι εγώ αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Για τα μεσοδιάστηματα έχεις δίκιο, είναι για πιο προχωρημένους μελετητές κι εγώ η ίδια τα ψάχνω ακόμη. Όμως όταν μιλάμε για πλανήτες δίχως όψεις δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε αυτά γιατί οι πλανήτες χωρίς όψεις "εξαρτώνται" άμεσα από αυτά. Ένας μεσοδιάστημα όταν ενεργοποιεί πλανήτες που βρίσκονται σε όψη ενδέχεται να μην φέρει τίποτα σημαντικό. Ένα μεσοδιάστημα όμως που ενεργοποιεί πλανήτες που δεν σχηματίζουν όψεις μεταξύς τους ή τον μοναχικό πλανήτη, έχει περισσότερη σημασία και πρέπει να μελετάται -κατά την γνώμη μου πάντα- πιο εξονυχιστικά.
Θα συμφωνούσα μαζί σου για τις λύσεις τριτοβάθμιας εξίσωσης στις πρώτες τάξεις του δημοτικού αν δεν μιλούσαμε σε φόρουμ αλλά σε κάποια σχολή. Ναι, σε μια τέτοια περίπτωση σαφώς δεν τους ξεκινάς με μεσοδιαστήματα, όμως εδώ είμαστε για να δίνουμε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και όχι για να διδάξουμε από την αρχή μέχρι το τέλος την αστρολογική ύλη που έτσι κι αλλιώς είναι ανεξάντλητη.
Γνωρίζεις φυσικά πως πολλά από τα άρθρα που γράφουμε όλοι μας ή πολλές απαντήσεις μας, δεν είναι για αρχάριους μελετητές, αυτό τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να γράφουμε; Δίνουμε τις πληροφορίες και όποιος θέλει και μπορεί τις επεξεργάζεται, αυτό θεωρώ πως έκανα κι εγώ τη συγκεκριμένη στιγμή, έδωσα κάποιες πληροφορίες και ο καθένας ας κάνει ότι θέλει με αυτές.
-
08-11-2011, 01:57 PM #58
Από την έκταση της απάντησής σου, συμπεραίνω ότι εξέλαβες την προηγούμενη τοποθέτησή μου ως ένα είδος επίπληξης που σε καμία περίπτωση δεν σκόπευε σε κάτι τέτοιο.
Απλώς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του ανανεωμένου προφίλ στο φόρουμ να αποφεύγουμε την επανάληψη και να προχωράμε την συζήτηση συνθέτοντας ένα συμπαγές παζλ συμπληρωματικών πληροφοριών (ακριβώς επειδή είμαστε δημόσιο φόρουμ που ο καθένας θα επιστρέψει στην κάθε συζήτηση σε ανύποπτο χρόνο και καλό είναι να μην διαβάζει την επανάληψη του ίδιου νοήματος, κατά την άποψή μου πάντα).
Ωστόσο, νομίζω ότι οι απαντήσεις δίνονται στους ερωτώντες, με σκοπό να διαφωτίσουν τις τωρινές τους απορίες και να ξεμπλέξουν τα κουβάρια των τωρινών τους μπερδεμάτων. Όταν ένα μέλος απευθύνεται σε εμένα προσωπικά, λέγοντάς μου ότι έχει μπερδευτεί ή έχει μπλοκάρει (όπως στην εν λόγω περίπτωση) , επιλέγω να το διαφωτίσω\ενημερώσω με την όποια γνώση έχω και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην το μπερδέψω περισσότερο. Δεν αντιμετωπίζω το φόρουμ σαν σχολή (δεν έχω καμία σχέση με διδασκαλία), αλλά τον ερωτώντα σαν έναν άνθρωπο που θα ήθελε να κατανοήσει την απάντηση που θα λάβει.
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά οι ερωτήσεις που θέτει ο καθένας, είναι ανάλογες των γνώσεών του και χρήζουν απαντήσεων που να μπορεί να κατανοήσει στο επίπεδο των γνώσεων του.
Σαφώς και συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την «εγκυκλοπαιδική» διεύρυνση του θέματος και την αναφορά σου στα μεσοδιαστήματα , αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτοσκοπός των συζητήσεων στο φόρουμ δεν είναι η καταγραφή γνώσεων αλλά η ανταλλαγή. Στόχος είναι όταν κάποιος θέλει να κατανοήσει ένα θέμα, να βρίσκει μια συζήτηση που προοδευτικά τον βάζει στην προοπτική αυτής της κατανόησης.
Συμφωνώ ότι πολλές φορές απαντάμε απευθυνόμενοι σε ένα άλλο επίπεδο γνώσεων, αλλά προσωπικά επιλέγω πάντα να τοποθετούμε σύμφωνα με την επί του θέματος αντιληπτική ικανότητα του συν-συζητητή μου.
Συγνώμη αν ήμουν λεπτομερής στην τοποθέτησή μου, αλλά επιθυμώ να γίνομαι αντιληπτή και ξεκάθαρη, χωρίς σκιώδεις εκκρεμότητες. Τα όσα παραπάνω αναφέρω, είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
08-11-2011, 04:19 PM #59
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας! Θα μπορούσατε να μου πείτε δυο λόγια για μία σεληνούλα χωρίς όψεις που βρίσκεται στον 9ο οίκο στον Υδροχόο(σχεδόν ακουμπάει την ακμή του 9ου οίκου με 1 μοίρα διαφορά- η σελήνη απο την ακμή) και κυβερνά 1ο και 2ο οίκο???
-
08-11-2011, 06:45 PM #60
Όχι Κάτια δεν εξέλαβα τα γραφόμενα σου ως επίπληξη, επομένως μην ανησυχείς.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.