s
[Συζήτηση] Η Ελλάδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 8 of 8
    Όνομα:
    Δημήτρης

Η Ελλάδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια σημαντική επέτειος που γιορτάζουμε κάθε χρόνο, σε ανάμνηση του υπερήφανου «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις των Ιταλών και την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ουσιαστικά γιορτάζουμε την είσοδο της Ελλάδας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε την αστρολογική πλευρά των γεγονότων εκείνης της περιόδου αλλά για να είναι ολοκληρωμένη η ανάλυση δεν θα μείνουμε στη συγκεκριμένη ημερομηνία ή στους μήνες του «Έπους της Πίνδου» αλλά θα προσπαθήσουμε να δούμε συνολικά με ποιες συνθήκες ενεπλάκη η Ελλάδα στον πόλεμο και ποια ήταν τα αποτελέσματά του.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Η Ελλάδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ελλάδα στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Συγχαρητήρια, τόσο για την ιστορική ισορροπία του άρθρου, όσο και για την αστρολογική του προσέγγιση.
    Ενα σκέτο like μου φάνηκε λίγο..
    Αν μου επιτρέπεται, θα ήθελα να συμφωνήσω ΠΟΛΥ με τις εξής όψεις που αναφέρει ο συγγραφέας:

1. Η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο, που σχημάτισε τετράγωνα με Ήλιο/Κρόνο στο μεσουράνημα και το ναδίρ, (πολιτική εξουσία/λαός,αντιπολίτευση, ζητήματα θρέψης, οικονομία, νομισματική αστάθεια,έλλειψη ζωτικότητας,καταπίεση)
    2. Η κρίσιμη σύνοδος Δία - Κρόνου στον Ταύρο, η οποία σχημάτισε εκ νέου τετράγωνα με γενέθλιο Ηλιο/Κρόνο στον ίδιο άξονα του mc/ic!

Ενδεικτικά, ύστερα από όλους αυτούς τους σχηματισμούς, το αποτέλεσμα ήταν:

-Πάνω από 700,000 νεκροί από σφαγές, εκτελέσεις και πείνα, σε μία χώρα που ο πληθυσμός της άγγιζε τα 6.500.000 άτομα, δηλαδή απώλεια πάνω από το 10% του πληθυσμού της! Εδω να σημειώσω πως οι Ναζί έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στην τακτική της γενοκτονίας, αφού οδηγούσαν μαζικά στο εκτελεστικό απόσμασμα κυρίως άνδρες από 12 ως 70 ετων!

-Καταστροφές και λεηλασίες σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ανυπολόγιστες καταστροφές στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, που έμελλε να οδηγήσει στο θάνατο από υποσιτισμό κατοίκους των αστικών περιοχων και κυρίως ...παιδιά.

-Στις 9/10/1944 στο Κρεμλίνο, εξελίσσεται το συνέδριο των Στάλιν, Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ, ωστε να γίνει η ...μοιρασιά,αφού οι Γερμανοί είχαν ήδη "δρομολογήσει" την ήττα τους! Στο τραπέζι τους αποφασιστηκε η τυχη εκατομμυρίων ανθρωπων.... ερήμην τους!
    Ομόφωνα αποφάσισαν τα εξής:

Ρουμανία: 90% Ρωσική, 10% για τους υπόλοιπους,
    Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία 50% Ρωσία - 50% οι υπόλοιποι
    Βουλγαρία: Ρωσία 75% - 25% οι υπόλοιποι
    Ελλάδα: Μ.Βρετανία - Αμερική 95%, Ρωσία 5%, με υποχρεωτική "μετανάστευση" πληθυσμού (παιδομάζωμα) στο ανατολικό μπλοκ, ατόμων ηλικίας 8 ως 18 ετων, προερχόμενα από τις ακριτικές περιοχές Β.Ηπείρου και Μακεδονίας! Την προπαγάνδα και τη "διαφήμιση" της Νέας Πατρίδας ανέλαβαν από κοινού η διπλωματία και οι υπ.εξ. του Αξονα.

Την ιδια στιγμή που ο Ρωσικός Άξονας αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα να σφαγιαστεί σε εμφύλιο αιματοκύλισμα, ΕΑΜ και ΕΛ.ΑΣ προέλαυναν σίγουροι για την υπεροχή τους, και ετοίμαζαν τα Αρχηγεία τους στο Νεοχώρι,στους Κορυσχάδες και τη Βίνιανη, περιμένοντας ακόμη τη βοήθεια από το "Μόσκοβο" .....

Αυτοί είμαστε , οι 'Ελληνες...

Και πάλι ευχαριστούμε για το άρθρο.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Όνομα:
    Δημήτρης
    Ευχαριστώ κι εγώ όλους όσους είχαν την υπομονή να διαβάσουν το αρκετά εκτενές κείμενο με το πλήθος των όψεων και των ιστορικών αναφορών.

Taurine, οι όψεις που ξεχώρισες δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν μπήκε στον πόλεμο με τις καλύτερες συνθήκες. Ουσιαστικά η «ατυχία» της ήταν ότι κλήθηκε να πολεμήσει ενώ η κοινωνία ήταν βαθιά διαιρεμένη. Ο πόλεμος στην αρχή έφερε κάποια συσπείρωση αλλά στη συνέχεια οδήγησε την αντιπαράθεση στα άκρα.

Με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια είχαμε το πέρασμα του Πλούτωνα από το ναδίρ του χάρτη, του Ουρανού από τον Ωροσκόπο, του τετραγώνου Κρόνου / Ποσειδώνα σε τετράγωνο με τους γενέθλιους Πλούτωνα / Δία και τον προοδευμένο Άρη σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο, ήταν μάλλον απίθανο να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη.

Αν οι αποφάσεις των «μεγάλων» ήταν διαφορετικές, διαφορετικό θα ήταν και το μέλλον της Ελλάδας αλλά κανείς δεν θα μάθει ποτέ ποιο θα ήταν αυτό το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχαν εύκολες λύσεις για την χώρα εκείνη την περίοδο. Καλή ώρα όπως στις μέρες μας.

Καλή ...απελευθέρωση λοιπόν.

Ελπίζω αυτή τη φορά να μας λυπηθούν οι πλανήτες!
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Όνομα:
    Κάτια
    Δημήτρη,

Η δουλειά που έκανες είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, τόσο για το αστρολογικό, όσο και για το ιστορικό της κομμάτι. Είναι ένα άρθρο που αξίζει να το διαβάσει ο καθένας, γιατί μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Μεστό, σοβαρό και χωρίς την ανάγκη περιττών εντυπωσιασμών.

Έχω την αίσθηση ότι το site έχει το δεύτερο καλύτερο αφιέρωμα στην εθνική επέτειο, μετά το πρώτο που ήταν η αντίδραση του αγανακτισμένου Ελληνικού λαού σήμερα το πρωί. Μακράν καλύτερο από την ξαναζεσταμένη σούπα των άθλιων τηλεοπτικών επαναλήψεων και από ότι διάβασα στις εφημερίδες σήμερα. Μπράβο σου!

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι που παρατήρησα και που νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον να το αναφέρω. Την ημέρα της ανατίναξης της γέφυρας στον Γοργοπόταμο (25\11\42 ), οι διελάυνοντες δεσμοί της Σελήνης βρισκόντουσαν στον άξονα Λέοντα –Υδροχόου , μέσα στον 4ο \10ο της Ελλάδας και ο Ν. δεσμός σε ακριβείας σύνοδο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου της στον 10ο (Ερμής) , που την ίδια περίοδο έκανε σύνοδο με τον προοδευμένο Άρη , ενώ απέναντι, σε σύνοδο ακριβείας με τον Β.δεσμό και στις ίδιες μοίρες, βρισκόταν ο Χείρωνας.

Ξέρω ότι δεν ήταν αυτό το πιο σημαντικό για να το αναφέρεις, αλλά θα ήθελα να διαβάσω την τοποθέτησή σου πάνω στις εν λόγω όψεις.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    cancerian
    Συγχαρητήρια στον συγγραφέα του άρθρου.

Νομίζω πως είναι ίσως ένα από τα καλύτερα αστρολογικά άρθρα που έχω διαβάσει. Σωστό από κάθε άποψη. Και πάλι συγχαρητήρια.

Με εκτίμηση.

Όνομα:
    Δημήτρης
    Κάτια και cancerian με κολακεύετε με τα καλά σας λόγια και θα το πάω πάνω μου. Σας ευχαριστώ

Όσο αναφορά τον χάρτη του Γοργοπόταμου είναι αλήθεια ότι τον χρησιμοποίησα για να αναφέρω τις σημαντικότερες όψεις της περιόδου, δηλαδή δεν είχα σκοπό να αναλύσω το συγκεκριμένο χάρτη. Αλλά έχει πραγματικά ενδιαφέρον η παρατήρησή για τους Δεσμούς και αξίζει να τη σχολιάσουμε.

Όταν ξεκίναγε ο πόλεμος, το 1939, ο Νότιος Δεσμός ήταν στον Κριό και βέβαια ο Βόρειος στο Ζυγό. Το ζητούμενο ήταν οι συνεργασίες και η αλληλοκατανόηση αλλά ο εύκολος δρόμος ήταν αυτός του πολέμου. Το καλοκαίρι του 1941, όταν ο πόλεμος είχε φουντώσει για τα καλά ο άξονας των Δεσμών μπήκε σε Ιχθείς – Παρθένο. Ο κόσμος είχε πολλούς λόγους να κλειστεί στον εαυτό του θρηνώντας αλλά το ζητούμενο ήταν να βρει έξυπνούς και πρακτικούς τρόπους για να επιβιώσει. Στα τέλη του 1942 και μέχρι το Μάιο του 1944, ο άξονας πέρασε σε Υδροχόο – Λέοντα. Οι συμμαχίες είχαν χτιστεί και η ανάγκη της συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης ήταν φανερή αλλά το ζητούμενο ήταν να μπορέσει το κάθε κράτος να χαράξει το δικό του δρόμο προσωπικής ανάπτυξης. Τέλος, από το καλοκαίρι του 1944 με το Νότιο Δεσμό στον Αιγόκερο άρχισαν τα παιχνίδια εξουσίας για την επόμενη μέρα του πολέμου.
    Αυτές είναι οι διελεύσεις των Δεσμών που βέβαια αφορούν όλο τον κόσμο. Θα δούμε τώρα συγκεκριμένα για την Ελλάδα, αλλά πρώτα ας αναφέρουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Βρισκόμαστε ακόμα στην πρώτη περίοδο της Αντίστασης, όταν οι διάφορες οργανώσεις συνεργάζονταν ακόμα μεταξύ τους και με τους Άγγλους. Η επιχείρηση εκτελέστηκε σε συνεργασία ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ και Άγγλων σαμποτέρ ενώ τη γέφυρα προστάτευαν Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες. Ο σχεδιασμός είχε γίνει αρκετό καιρό πριν όταν η γέφυρα ήταν πραγματικά σημαντική για τους Γερμανούς αφού από εκεί περνούσε ο ανεφοδιασμός των στρατευμάτων τους στη Βόρεια Αφρική. Ωστόσο μέχρι να εκτελεστεί η επιχείρηση οι Γερμανοί είχαν χάσει τη μάχη στο Ελ Αλαμέιν και πλέον η περιοχή των συγκρούσεων μετακινήθηκε, τόσο που πλέον δεν είχε ιδιαίτερη σημασία η συγκεκριμένη γέφυρα. Παρόλα αυτά η ανατίναξη της πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε όλη την Ευρώπη, θεωρήθηκε από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης σε όλο τον Πόλεμο και βέβαια προκάλεσε τα γνωστά αντίποινα των Γερμανών (εκτελέσεις).

Ξαναγυρνώντας στον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, έχουμε πει ότι σε όλη την περίοδο της Κατοχής ο προοδευμένος Άρης βρίσκονταν πάνω στο γενέθλιο Ερμή, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την Αντίσταση. Ας μη ξεχνάμε ότι ο γενέθλιος Άρης βρίσκεται στον 7ο οίκο των φανερών εχθρών. Την συγκεκριμένη περίοδο όμως ο Χείρωνας ήταν σε αντίθεση στον 4ο οίκο και από την τελευταία μοίρα του Λέοντα. Οι Δεσμοί της Σελήνης ήρθαν να τονίζουν αυτή την αντίθεση, με τον Νότιο Δεσμό στον Ερμή / Άρη και τον Βόρειο στον Χείρωνα.

Για την Ελλάδα εκείνη την περίοδο η Αντίσταση ήταν δεδομένη και ήταν κάτι που έκανε περήφανους σχεδόν όλους τους Έλληνες (γι’ αυτό και συνέχιζαν παρά τα σκληρά αντίποινα). Ας μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες δεν πολεμούσαν μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αφρική. Ωστόσο οι επιτυχίες της Αντίστασης μπορεί να έφερναν διεθνή αναγνώριση (10ος οίκος) αλλά στην Ελλάδα δημιουργούσαν περισσότερες πληγές. Δεν ήταν μόνο οι μαζικές εκτελέσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν που όσο πιο ισχυρές ένοιωθαν οι αντιστασιακές οργανώσεις, τόσο περισσότερο απομακρύνονταν μεταξύ τους μέχρι να έρθουν και σε κατά μέτωπο σύγκρουση. Ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τόση ισχύ. Μη ξεχνάμε ότι ο γενέθλιος Χείρωνας βρίσκεται στον 12ο οίκο (οι πληγές που κρύβουμε μέσα μας) και η παρουσία του μαζί με τον Βόρειο Δεσμό στον 4ο οίκο δείχνει νομίζω ότι θα έπρεπε να κοιτάξουμε περισσότερο «τα του οίκου μας». Ακούγεται περίεργο αλλά, δεδομένων των συνθηκών, η αντίσταση στους Γερμανούς ήταν ο «εύκολος δρόμος», το να τα βρούμε μεταξύ μας ήταν το δύσκολο.

Επειδή η απάντηση μου τείνει να εξελιχθεί σε καινούργιο άρθρο, να κλείσω αναφέροντας κάτι που δεν είχα προσέξει πριν. Την ημέρα της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ο Ερμής σχημάτιζε τετράγωνο ακριβείας με τη γενέθλια θέση του και βέβαια με τους Δεσμούς, τον Χείρωνα και τον προοδευμένο Άρη. Βέβαια οι διελεύσεις του Ερμή είναι πολύ γρήγορες για να τις συμπεριλάβουμε σε μια τέτοια ανάλυση, για τον συγκεκριμένο χάρτη όμως δείχνει ότι η όλη επιχείρηση είχε κυρίως επικοινωνιακό χαρακτήρα κι όχι τόσο ουσιαστικό. Δεν είχε πρακτικές επιπτώσεις στους Γερμανούς πέρα από το να τους στραπατσάρει το γόητρο και να ανυψώσει το ηθικό των Ελλήνων.
    Last edited by Atrapos; 29-10-2011 at 01:59 PM.

Εκπληκτικό άρθρο. Από τις λίγες φορές που γίνεται η καταγραφή των γεγονότων της ιστορίας αυτής της περιόδου τόσο αμερόληπτα, χωρίς να υποστηρίξει καμία από τις δύο πλευρές

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)