- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 1 of 1
-
06-10-2011, 10:32 PM #1
Edmund Hillary - Διόρθωση γενέθλιου χάρτη
Ο Έντμουντ Χίλλαρι είναι ένας θρύλος. Το περιοδικό TIME τον έχει κατατάξει ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα και τον είχε αποκαλέσει «τον μεγαλύτερο εξερευνητή του κόσμου εν ζωή». Δέχτηκε αμέτρητες τιμές ακόμα κι από κράτη και εδραιώθηκε στις συνειδήσεις της εποχής του ως ήρωας. Το όνομά του έγινε γνωστό σ’ όλο τον κόσμο όταν στις 29/5/1953, μαζί με τον Νεπαλέζο ορειβάτη Τένζιγκ Νοργκέι, κατάφεραν να κατακτήσουν το πιο ψηλό βουνό της Γης, το Έβερεστ. Από τον 19ο αιώνα μέχρι τότε, πολλές αποστολές ορειβατών απ’ όλο τον κόσμο είχαν προσπαθήσει να ανέβουν στο Έβερεστ χωρίς επιτυχία.
Το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν ότι πήρε μέρος σε εξερευνητικές αποστολές στην Ανταρκτική, για πρώτη φορά με μηχανοκίνητα οχήματα, και έγινε ο τρίτος άνθρωπος στον κόσμο που πάτησε το πόδι του στον Νότιο Πόλο. Αργότερα επισκέφτηκε και τον Βόρειο Πόλο κι έτσι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του και στους δυο Πόλους της Γης. Επίσης, το 1977, ο Χίλλαρι οργάνωσε μια αποστολή, που ονομάστηκε «από τον ωκεανό στον ουρανό», με στόχο να φτάσει με μηχανοκίνητα σκάφη από τις εκβολές του ποταμού Γάγγη στον κόλπο της Βεγγάλης μέχρι τις πηγές του στα Ιμαλάια. Έκανε ακόμα εξερευνητικά ταξίδια στον Ειρηνικό ωκεανό και αλλού.
Ο σερ Τζον Χαντ (αριστερά), αρχηγός της βρετανικής αποστολής στο Έβερεστ και ο σερ Έντμουντ Χίλλαρι (δεξιά) φτάνουν στο Λάνκαστερ Χάους για δεξίωση προς τιμή τους. Νωρίτερα είχαν γίνει δεκτοί από την βασίλισσα Ελισάβετ που έχρισε ιππότες τους δύο άντρες.
Ημερομηνία φωτογραφίας:16 Ιουλίου 1953"
Γεννήθηκε στην Νέα Ζηλανδία στις 20 Ιουλίου του 1919. Όμως το ωροσκόπιο του Έντμουντ Χίλλαρι αποτελεί αστρολογικό «γρίφο» και έγινε αντικείμενο μεγάλων συζητήσεων στην αστρολογική κοινότητα. Κι αυτό γιατί διαφορετικές πηγές δίνουν διαφορετική ώρα γέννησής του. Μια πηγή τοποθετεί την γέννησή του μεταξύ 12 – 1μ.μ., μια άλλη στις 12.30μ.μ., μια άλλη στις 2μ.μ. ενώ μια τέταρτη πηγή στις 4μ.μ. Οι ώρες αυτές δίνουν ωροσκόπο από τον Σκορπιό μέχρι και τον Αιγόκερω. Η διόρθωση ώρας του χάρτη του αποτελεί μια αστρολογική πρόκληση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Εξετάζοντας αυτούς του χάρτες του Χίλλαρι, απόκλεισα από την αρχή τον χάρτη με ωροσκόπο στον Σκορπιό κυρίως επειδή η Αφροδίτη, κυβερνήτης του 7ου, στην Παρθένο και σε εξάγωνο με την σύνοδο του Άρη/Πλούτωνα στον Καρκίνο δεν μπορεί να δείξει τον τραγικό θάνατο της πρώτης γυναίκας του, Λουίζ. Επίσης, όπως θα δούμε πιο κάτω, το 10ο στην Παρθένο ταιριάζει περισσότερο στην ζωή του απ’ ότι το 10ο στον Λέοντα. Έτσι, περιόρισα την εργασία διόρθωσης στους δύο χάρτες με ωροσκόπο Τοξότη και Αιγόκερω.
Ο ωροσκόπος στον Τοξότη και τα δύο φώτα σε κύρια όψη με τον Δία θα έκαναν να επικρατούν στον χαρακτήρα του τα στοιχεία του Δία. Όμως ο Χίλλαρι στην αυτοβιογραφία του καθώς και στις συνεντεύξεις του σε περιοδικά περιγράφει τον εαυτό του περισσότερο ως Αιγόκερω. Ήταν άνθρωπος αποφασιστικός, με προσήλωση στους στόχους και τις φιλοδοξίες του, με υπομονή και επιμονή, οργανωμένος και ήθελε πάντα να ολοκληρώνει τα πράγματα που αρχίζει. Ήταν πολύ καλός στον σχεδιασμό και την στρατηγική των αποστολών του. Στα πενήντα του έκανε μια λίστα από 6 πράγματα στα οποία δεν τα κατάφερε πολύ καλά για να προσπαθήσει να τα βελτιώσει. Ακόμα, το μακρύ οστεώδες πρόσωπό του και η αγάπη του για την ορειβασία συνηγορούν σε ωροσκόπο Αιγόκερω. Επίσης, το ηλιακό τόξο δεν λειτουργούσε καλά σε σχέση με τα γεγονότα της ζωής του με τον ωροσκόπο στον Τοξότη.
Ο χάρτης του με ωροσκόπο στον Αιγόκερω δίνεται με ώρα 4 μ.μ. και ο ωροσκόπος είναι στις 16ο.11΄ του Αιγόκερω.
Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα είναι πολύ έντονη και φανερή τόσο στον χαρακτήρα όσο και στα γεγονότα της ζωής του για να βρίσκεται στον 6ο οίκο και χωρίς όψεις με βασικούς πλανήτες ή σημεία του ωροσκοπίου του. Πιστεύω ότι του ταιριάζει περισσότερο να βρίσκεται πάνω στον άξονα του ωροσκόπου. Μ’ αυτή την υπόθεση έφερα τον ωροσκόπο νωρίτερα και άρχισα να εξετάζω τον χάρτη του με την μέθοδο του ηλιακού τόξου με βάση τα γεγονότα της ζωής του. Μετά από μελέτη του χάρτη και διόρθωση της ώρας γέννησής του με το ηλιακό τόξο, προτείνω ως σωστή ώρα γέννησης τις 3.23 μ.μ. και ωροσκόπο στις 8ο.14΄ του Αιγόκερω. Τώρα θα ελέγξουμε την οικοθεσία αυτή σύμφωνα με τον χαρακτήρα και την ζωή του και μετά θα ελέγξουμε την ακρίβεια των ακμών με την μέθοδο του ηλιακού τόξου.
Έλεγχος της οικοθεσίας με βάση την ζωή και τον χαρακτήρα του
Με τον χάρτη αυτό, φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος με στόχους (ωροσκόπος στον Αιγόκερω), που νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι σημαντικό στην ζωή του (κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Κρόνος, στον Λέοντα), ενώ η Σελήνη στον Κριό δείχνει ότι έχει ανάγκη για πρωτιά και περιπέτεια.
Οι κυβερνήτες των δύο γωνιακών οίκων (ωροσκόπου και 10ου) σε σύνοδο στο 9ο σπίτι μαζί με τις κύριες όψεις και των δύο φώτων με τον Δία δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στα θέματα του 9ου (εξερευνήσεις, ταξίδια) στον χάρτη αυτό. Με τον Ήλιο/Δία στον Καρκίνο εξερεύνησε ποτάμια και θάλασσες ενώ με ωροσκόπο στον Αιγόκερω (βουνά) και τον Κρόνο στον 9ο στράφηκε στην ορειβασία. Επίσης, ο Χίλλαρι είχε δύο εξοχικά στην Νέα Ζηλανδία, ένα στο βουνό κι ένα στην θάλασσα για να μπορεί να απολαμβάνει και τα δύο.
Εξάλλου, ο Ουρανός (πάγος, χιόνια) σε αντίθεση με τον Κρόνο (κυβερνήτη ωροσκόπου) στον άξονα 3ου/9ου μπορεί να εξηγήσει τις εξερευνήσεις του στην Ανταρκτική και τον Νότιο Πόλο αλλά και την αγάπη του για τα χιόνια. Η πρώτη επαφή του Χίλλαρι με το βουνό και τα χιόνια έγινε στα 16 του χρόνια σε μια σχολική εκδρομή για σκι. Η εικόνα του χιονιού τον συνάρπασε και λέει ο ίδιος: «Αυτή ήταν η αρχή του ενθουσιασμού μου για τον πάγο και τα χιόνια και τα βουνά γενικότερα». (Συνέντευξη στον Ρόμπερτ Σάλιβαν, στις 12/9/2003, περιοδικό TIME). Επίσης, ο Χίλλαρι είχε θεωρηθεί τεχνικά πολύ καλός στις αναβάσεις σε χιόνια και πάγους κι αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που επιλέγηκε από τον αρχηγό της Βρετανικής αποστολής για να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ.
Η αντίθεση αυτή Ουρανού/Κρόνου (κι ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Ερμή) στον άξονα 3ου/9ου φαίνεται να εκδηλώθηκε με πολλούς άλλους τρόπους στην ζωή του Χίλλαρι. Τέλειωσε το δημοτικό πιο νωρίς αλλά στο γυμνάσιο δεν είχε καλούς βαθμούς και αντιμετώπισε δυσκολίες. Ξεκίνησε να σπουδάσει Μαθηματικά και Επιστήμες (Κρόνος/Ουρανός) αλλά την επόμενη χρονιά εγκατέλειψε τις σπουδές του. Η αντίθεση αυτή μπορεί επίσης να εξηγήσει τον τραγικό θάνατο του τρίτου παιδιού του (9ος παράγωγος οίκος), της κόρης του Μπελίντας, σε αεροπορικό δυστύχημα.
Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα στον Καρκίνο και πάνω στον άξονα του ωροσκόπου φαίνεται επίσης να ταιριάζει πολύ με τον χαρακτήρα και την ζωή του Έντμουντ Χίλλαρι. Εκτός από το ότι θεωρήθηκε ήρωας (Άρης), ο ίδιος αποδίδει τα επιτεύγματά του «στην μεγάλη φαντασία και στην άφθονη ενέργεια», όπως λέει στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Sir Edmund Hillary: View from the Summit». Το στέλλιουμ του στον Καρκίνο (φαντασία) και ο Άρης/Πλούτωνας (άφθονη ενέργεια) στον άξονα του ωροσκόπου μπορούν να στηρίξουν την άποψή του ενώ ο Άρης στον άξονα του ωροσκόπου σε συνδυασμό με την σύνοδο Ήλιου/Δία και η Σελήνη στον Κριό μπορούν να δείξουν έντονη σωματική δραστηριότητα (αθλητισμός) όπως η ορειβασία και οι άλλες εξερευνητικές δραστηριότητές του. Η ορειβασία μάλιστα θεωρείται από τα πιο δύσκολα αθλήματα γιατί προκαλεί πολύ μεγάλη σωματική καταπόνηση και απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Ο σερ Έντμουντ σ’ όλη την αυτοβιογραφία του μιλά συνεχώς για δύναμη. Η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα πάνω στον άξονα του ωροσκόπου μπορεί να δείξει μεγάλη αντοχή στις κακουχίες και επιβίωση σε πολύ δύσκολες και ακραίες συνθήκες, επιμονή, πείσμα, αποφασιστικότητα αλλά και ανταγωνισμό. Στο Νότιο Πόλο είχε να αντιμετωπίσει σκληρές συνθήκες όπως θερμοκρασίες που έφταναν στους -91ο Κελσίου και σφοδρές χιονοθύελλες. Στην ανάβαση στο Έβερεστ είχε να αντιμετωπίσει χιονοστιβάδες και τεράστιους γκρεμούς. Στις δραστηριότητές του αυτές είχε να αντιμετωπίσει κινδύνους και έπρεπε να μπορεί να λειτουργεί καλά υπό πίεση.
Ο ανταγωνισμός που δίνει αυτή η θέση φαίνεται από πολλά στοιχεία που δίνει τόσο ο ίδιος όσο και οι βιογράφοι του. Στην παρατήρηση του Σάλιβαν ότι είχε την φήμη επιθετικού ορειβάτη, στην ίδια συνέντευξη στο περιοδικό TIME, ο Χίλλαρι λέει : «Ήμουν αρκετά ανταγωνιστικός και είχα την τάση να ανταγωνίζομαι τα άλλα μέλη της αποστολής μου… Απολάμβανα να συνθλίβω τους συντρόφους μου σ’ ένα ψηλό βουνό… Δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψω σε κανένα να με προσπεράσει… Ήμουν δυνατός σωματικά τότε, προσαρμοζόμουν καλά στις συνθήκες και είχα ανταγωνιστικό πνεύμα».
Επίσης, ανταγωνισμό έδειχνε και ο τρόπος που ο Χίλλαρι έφτασε στον Νότιο Πόλο. Το εξερευνητικό ταξίδι στην Ανταρκτική είχε οργανωθεί από μια Βρετανική αποστολή. Σ’ αυτή την αποστολή ζητήθηκε από τον Χίλλαρι να συμμετάσχει ως αρχηγός μιας ομάδας Νεοζηλανδών, κυρίως επιστημόνων. Ο ρόλος τους θα ήταν βοηθητικός και υποστηρικτικός προς το έργο των Βρετανών. Ο Χίλλαρι μαζί με την ομάδα του έπρεπε να κατέβει αεροπορικώς σ’ ένα σημείο της Ανταρκτικής και να ανοίξει ένα απάτητο ακόμα δρόμο τοποθετώντας προμήθειες στην πορεία του ώστε να μπορέσει η βρετανική αποστολή να φτάσει στον Νότιο Πόλο. Ο ίδιος ο Χίλλαρι θα σταματούσε εκεί αφού δεν ήταν μέρος της αποστολής του να τους ακολουθήσει στον Νότιο Πόλο. Όταν όμως ο Χίλλαρι τοποθέτησε τις προμήθειες εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να προχωρήσει μόνος του στον Νότιο Πόλο προλαβαίνοντας τους Βρετανούς. Έτσι έγινε εκείνος ο τρίτος άνθρωπος που πάτησε στον Νότιο Πόλο και έκλεψε τις δάφνες από την βρετανική αποστολή. Η ίδια η ομάδα του των Νεοζηλανδών επιστημόνων τον κατηγόρησε μάλιστα ότι τον ενδιέφερε περισσότερο αυτό παρά οι επιστημονικές έρευνες που είχαν πάει εκεί να κάνουν.
Η σύνοδος όμως του Άρη/Πλούτωνα στον Καρκίνο και πάνω στον άξονα του ωροσκόπου είναι πολύ σημαντική και στα γεγονότα της ζωής του. Ο Χίλλαρι βίωσε στην ζωή του τρεις τραγικούς θανάτους για τους οποίους θεώρησε τον εαυτό του προσωπικά υπεύθυνο και για τους οποίους ένιωθε ενοχές. Η γυναίκα του και η κόρη του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο Κατμαντού ενώ πήγαιναν να τον συναντήσουν σ’ ένα χωριό του Νεπάλ (ο Άρης είναι κυβερνήτης του 5ου και η σύνοδος με τον Πλούτωνα πάνω στην ακμή του 7ου). Το μικρό αεροπλάνο, από ανθρώπινο λάθος, μόλις απογειώθηκε έπεσε στο έδαφος και εκράγηκε. Λέει ο Χίλλαρι στην αυτοβιογραφία του: «Και ήξερα ότι έφταιγα εξολοκλήρου εγώ. Στην Λουίζ δεν άρεσε να πετά με μικρά αεροπλάνα αλλά εγώ αγνόησα τους φόβους της. Αυτή η αίσθηση θα αιωρείται για πάντα πάνω από το κεφάλι μου». Ο τρίτος θάνατος ήταν του φίλου του Πήτερ Μάλγκρου (ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του 11ου) . Από το 1977 έως το 1979, ο Χίλλαρι έκανε τον ξεναγό σε τουριστικές πτήσεις πάνω από την Ανταρκτική. Σε μια τέτοια πτήση, στις 28/11/1979, είχε υποχρεώσεις στις ΗΠΑ κι έτσι τον αντικατέστησε ο Πήτερ. Όμως το αεροπλάνο συγκρούστηκε πάνω στο Όρος Έρεβος σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.
Όταν ήταν παιδί, ήταν πιο κοντός από τους συνομήλικούς του παρόλο που αργότερα έφτασε στα 1.95 εκ. ύψος. Ήταν επίσης πολύ ντροπαλός και μαζεμένος (Άρης στον Καρκίνο). Αυτά τον έκαναν αντικείμενο πειραγμάτων από τα άλλα παιδιά. Όπως λένε οι βιογράφοι του, απόκτησε αυτοπεποίθηση όταν άρχισε να κάνει πυγμαχία (Άρης).
Όταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Χίλλαρι στρατεύτηκε στο θαλάσσιο σώμα (Άρης/Πλούτωνας στον Καρκίνο) της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας (η σύνοδος αυτή είναι σε τρίγωνο με τον Ουρανό – αεροπορία) και υπηρέτησε ως πλοηγός σε πολεμικό σκάφος. Σ’ ένα ατύχημα όμως, εκράγηκε (Άρης/Πλούτωνας) το σκάφος του και έπαθε σοβαρά εγκαύματα (Άρης, ωροσκόπος).
Το 10ο σπίτι στην Παρθένο, με κυβερνήτη τον Ερμή σε σύνοδο με τον Κρόνο, φαίνεται επίσης να του ταιριάζει περισσότερο. Στην αυτοβιογραφία του, ο Χίλλαρι περιγράφει τον πατέρα του ως ένα πολύ αυστηρό άνθρωπο που απαιτούσε στρατιωτική πειθαρχία (Ερμής του 10ου σε σύνοδο με Κρόνο). Ο πατέρας του έκανε δύο επαγγέλματα (η Παρθένος είναι διπλό ζώδιο). Ήταν μελισσοκόμος και οι μέλισσες και η μελισσοκομία σημειοδοτούνται από την Παρθένο και τον Ερμή. Επίσης, ήταν εκδότης εφημερίδας (Ερμής, 9ος). Ο Χίλλαρι έγινε επίσης μελισσοκόμος, ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα του (κυβερνήτης ωροσκόπου σε σύνοδο με κυβερνήτη 10ου οίκου). Όπως λέει ο ίδιος, το επάγγελμα αυτό τον βόλευε πολύ γιατί είναι ένα καλοκαιρινό επάγγελμα και του άφηνε ελεύθερους τους χειμώνες για τις ορειβατικές του δραστηριότητες και τα εξερευνητικά του ταξίδια.
Η σύνοδος Ήλιου/Δία βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 8ου. Ο Χίλλαρι δεν έγινε πλούσιος από τις ίδιες τις εξερευνήσεις του κατάφερνε όμως να παίρνει χορηγίες που κάλυπταν αρκετά από τα έξοδα των αποστολών του. Κέρδισε όμως αρκετά λεφτά από την έκδοση πολλών βιβλίων γύρω από την ζωή και το έργο του. Αυτή η σύνοδος, αλλά κυρίως ο Ποσειδώνας στο 8ο μπορεί να δείξει την αποτύπωση του πορτρέτου του στο χαρτονόμισμα των $5 της πατρίδας του. Είναι μάλιστα ο πρώτος Νεοζηλανδός που απεικονίστηκε το πορτρέτο του σε χαρτονόμισμα της χώρας του ενώ ήταν ακόμα εν ζωή. Επίσης μ’ αυτούς τους τρεις πλανήτες στο 8ο κατάφερε να ιδρύσει ταμεία και να πάρει πολύ μεγάλες χορηγίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για την ανάπτυξη του Νεπάλ, με τους κατοίκους του οποίου συνδέθηκε πολύ μετά την εμπειρία του στο Έβερεστ. Μ’ αυτά τα λεφτά έκτισε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, σχολεία, αεροδιάδρομους για διευκόλυνση της εναέριας επικοινωνίας με το Νεπάλ κ.ά.
Έλεγχος της ακρίβειας των ακμών με το ηλιακό τόξο
Ο Χίλλαρι στην αυτοβιογραφία του δεν δίνει μεγάλη σημασία στις ημερομηνίες των γεγονότων που αφηγείται. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρει μόνο την χρονιά ενώ σε κάποιες άλλες αναφέρει και τον μήνα. Θα εξετάσουμε τα εννέα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του που μπόρεσα να επιβεβαιώσω χρονικά.
Στις 29/5/1953, ο Χίλλαρι κατάκτησε την κορυφή του Έβερεστ και μέχρι να κατέβει από εκεί το όνομά του είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Όταν η αποστολή έφτασε στο Κατμαντού τους περίμενε πλήθος κόσμου και πολύ σύντομα όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αφηγούνταν το κατόρθωμά του. Εκείνο το διάστημα, παρατηρούμε στο ηλιακό τόξο ότι ο προχωρημένος άξονας του 10ου είναι πάνω στην γενέθλια Σελήνη του ενώ ο Ερμής, κυβερνήτης του 10ου, σχηματίζει εξάγωνο με τον Ήλιο του, που είναι μάλιστα κυβερνήτης του 9ου. Τρεις μήνες αργότερα, κι ενώ είναι ακόμα σε ανοχή η όψη της Σελήνης (κυβερνήτης του 7ου) με το MC, παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, την Λουίζ.
Στις 4/1/1958, ο Χίλλαρι περπάτησε στον Νότιο Πόλο. Όταν έφτασε στην Ανταρκτική για να ξεκινήσει την αποστολή του η προχωρημένη ακμή του 9ου του ήταν σε εξάγωνο με τον γενέθλιο Δία. Όταν έφτασε στον Νότιο Πόλο, το προχωρημένο MC σχημάτισε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο. Ο Ήλιος σε τετράγωνο με το MC μπορεί να δείξει ότι εγωιστικές επιθυμίες ή φιλοδοξίες μας μας φέρνουν σε σύγκρουση με τους άλλους, πράγμα για το οποίο δέχτηκε κριτική αφού ενέργησε ακόμα και ενάντια στις επιθυμίες της ομάδας του και ανέτρεψε τον ρόλο του στην αποστολή αυτή. Όταν επέστρεψε όμως την Άνοιξη στην Νέα Ζηλανδία το προχωρημένο MC σχημάτισε εξάγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο. Και πάλι δέχτηκε μεγάλη δημοσιότητα και αναγνώριση για το επίτευγμά του αυτό.
Τον Ιανουάριο του 1977, ξεκίνησε την εξερεύνηση του ποταμού Γάγγη, από τις εκβολές του μέχρι το σημείο που πηγάζει στα Ιμαλάια, με τρεις βάρκες. Την χρονιά εκείνη, βλέπουμε στο τόξο τον προχωρημένο Ουρανό σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο (κυβερνήτη του 9ου) και τον προχωρημένο Κρόνο σε αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη. Επίσης, ο προχωρημένος Ουρανός σχηματίζει τρίγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα γιατί ο Γάγγης δεν είναι πλωτός σε όλα τα σημεία του. Στα σημεία εκείνα (π.χ. καταρράκτες) έπρεπε να βγαίνουν από τον ποταμό και να αναρριχώνται στα βουνά μέχρι το επόμενο πλωτό σημείο. Σε ένα τέτοιο σημείο αναρρίχησης, ο Χίλλαρι αρρώστησε ξαφνικά (όπως δείχνει το τετράγωνο του Ουρανού), από την ασθένεια του υψομέτρου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα πίσω. Είναι η μόνη του εξερεύνηση που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει και η ασθένεια λόγω του πολύ ψηλού υψομέτρου σήμανε το τέλος της μεγάλης ορειβατικής του καριέρας. Ωστόσο, το επίτευγμά του, μέχρι εκεί που έφτασε, θεωρήθηκε πολύ σημαντικό.
Την Άνοιξη του 1975, όταν η γυναίκα και η κόρη του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα, η σύνοδος Άρη/Πλούτωνα μαζί με την ακμή του 7ου ήρθαν σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό. Ο Άρης είναι κυβερνήτης του 5ου. Πολύ εκρηκτική και μοιραία συνάντηση πλανητών και ακμών.
Στις 28/11/1979, όταν σκοτώθηκε ο φίλος του Πήτερ Μάλγκρου στην μοιραία εκείνη πτήση στην οποία τον είχε αντικαταστήσει, έχουμε σωρεία όψεων. Ο προχωρημένος Ουρανός, σημειοδότης των φίλων, των ξαφνικών γεγονότων αλλά και των αεροπορικών ταξιδιών σχηματίζει τετράγωνο με την γενέθλια ακμή του 8ου. Ο προχωρημένος ωροσκόπος σχηματίζει τρίγωνο (ενεργοποιώντας την γενέθλια αντίθεση) με τον Πλούτωνα, εμπεριεχόμενο κυβερνήτη του 11ου και φυσικό κυβερνήτη του 8ου. Ο προχωρημένος Ποσειδώνας σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα ενώ η Αφροδίτη (κυβερνήτης του 11ου) κάνει τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Και μια λεπτομέρεια, στον γενέθλιο χάρτη του Χίλλαρι ο Άρης κυβερνά (από παράγωγους οίκους) την σύζυγο του φίλου του και ο Άρης σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 11ου, βρίσκονται πάνω στην ακμή του γενέθλιου 7ου. Ο Χίλλαρι αργότερα παντρεύτηκε την χήρα του φίλου του, Τζέιν Μάλγκρου.
Η σχέση του με την Τζέιν Μάλγκρου εξελίχθηκε σε ερωτική τον Μάρτη του 1981. Τότε παρατηρούμε ότι η προχωρημένη Αφροδίτη είναι σε εξάγωνο με την γενέθλια θέση της. Ταυτόχρονα, ο προχωρημένος Άρης (κυβερνήτης του 5ου) και Πλούτωνας είναι σε εξάγωνο με την γενέθλια θέση τους ενώ ο προχωρημένος ωροσκόπος σχηματίζει τρίγωνο (ενεργοποιώντας την γενέθλια αντίθεση) με τον Άρη. Μια σχέση που ξεκινά με πολλές ενοχές ή που υποκινείται από τις ενοχές; Όταν παντρεύτηκε την Τζέιν, στις 21/12/1989, η προχωρημένη Αφροδίτη είναι σε εξάγωνο με το γενέθλιο MC ενώ το προχωρημένο MC σχηματίζει τρίγωνο με την γενέθλια σύνοδο Δία/Ήλιου κι ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του 9ου που σημειοδοτεί τον δεύτερο γάμο. Επίσης, την ημερομηνία αυτή η Σελήνη στο ηλιακό τόξο αλλάζει ζώδιο μπαίνοντας στον Καρκίνο. Στο τόξο, όταν οι πλανήτες αλλάζουν ζώδιο, δείχνουν σημαντικά γεγονότα στα θέματα που σημειοδοτούν ή κυβερνούν και στον χάρτη του Χίλλαρι η Σελήνη κυβερνά τον 7ο οίκο.
Στις 11/1/2008, ο «γίγαντας», όπως τον αποκαλούσαν, έκλεισε τα μάτια του. Τα τρία στοιχεία του ωροσκοπίου που μας δείχνουν το σώμα, την ζωή και την ζωτικότητά μας είναι ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του, ο Ήλιος και η Σελήνη. Στο ηλιακό τόξο εκείνη την μέρα, ο προχωρημένος Ουρανός είναι σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο (κυβερνήτη ωροσκόπου) ενώ ο προχωρημένος Ήλιος έρχεται σε αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη που είναι μάλιστα κυβερνήτης του 8ου γενέθλιου οίκου.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 2024 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.