- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 32
-
09-08-2011, 03:32 PM #21
Re: Μια σύντομη ανάσα αισιοδοξίας απο τον "προστάτη" Δία
Atrapote μου Δημήτρη, φαντάζομαι ότι ο Ηρακλής θα σου απαντήσει προσωπικά, αλλά μια και συμφωνώ με την οπτική του, να ξεκαθαρίσω την δική μου θέση.:bigsmile:
Είναι υπερβολική η λέξη «αδιαφορία» ως προς το νόημα της σημασίας που πρέπει να δίνεται στις γενέθλιες θέσεις. Εννοείται ότι οι διελεύσεις των «αργών» πλανητών έχουν μία ουσιαστική και καθοριστική σημασία για την εξέλιξη του συνόλου της ύπαρξής μας. Αλίμονο αν δεν αξιολογούσαμε ανάλογα μία τέτοια, μοναδικού νοήματος διέλευση, από έναν γενέθλιο χάρτη. Όμως, το πρακτικό αποτέλεσμα δεν μπορεί ποτέ να είναι της ίδιας έντασης ή «υποδόριας» επίδρασης με εκείνη που λαμβάνει χώρα σε έναν χάρτη που το «κυοφορεί» ως γενέθλια υπόσχεση.
Μεταφορικά, ένας σεισμός είναι για όλους και πιθανά να τον αισθανθούν και 2 επαρχίες πιο πέρα, αλλά είναι άλλες οι ζημιές όταν έχεις το σπιτάκι σου πάνω στο επίκεντρο.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-08-2011, 04:34 PM #22
Δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι, πως να το πω? Επιτρεπτο?, ν αναμειχθω σε μια συζητηση μεταξυ των αστρολογων, αλλα σαν απλο μελος θα ηθελα να πω, οτι μου φαινεται πολυ πιο λογικο μια συνοδος, (την οποια παντα θεωρουμε σαν την πιο ισχυρη οψη), να δινει σημαντικοτερα αποτελεσματα (σ αυτη την περιπτωση σεισμους), απο ενα τετραγωνο η εξαγωνο η τριγωνο, οψεις που μερικες φορες εχω διαπιστωσει οτι μπορει να ειναι λιγο παραπλανητικες και για το θετικο και για το αρνητικο.
Προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν γνωριζω προσωπικα τον συγγραφεα του αρθρου,οφειλω ομως να πω οτι η προσεγγιση του ζητηματος των σεισμων στ αρθρα του, μου φανηκε απ την αρχη πολυ τεκμηριωμενη.
Αν μαλιστα ασχοληθει και με την περιπτωση του.............υπεδαφους της χωρας μας και δωσει τις προβλεψεις του, θα εχει ακομη μεγαλυτερο ενδιαφερον, γιατι
στ αρθρα που εχω διαβασει μεχρι τωρα, αυτο το φλεγον για την εποχη μας θεμα περναει στα <ψιλα>.
-
09-08-2011, 04:37 PM #23
Κάτια, νομίζω καταλαβαίνεις ότι «επί της αρχής» είναι πολύ εύκολο να συμφωνήσουμε. Το ζήτημα είναι τι γίνεται «επί του πρακτέου».
Δεν νομίζω ότι έγραψα πως θα «αδιαφορούσα» για τις γενέθλιες θέσεις. Κάθε άλλο, έγραψα ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Όμως μην πάμε στο άλλο άκρο. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό που γράφει ο Ηρακλής (και με το οποίο εσύ συμφώνησες) για «μηδαμινό αποτέλεσμα». Γι’ αυτό έφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε κάποιος με ευνοϊκά τοποθετημένο Ουρανό στο γενέθλιο χάρτη θα είχε αποκτήσει «ανοσία» στις διελεύσεις του Ουρανού. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν υπήρχε αυτή η θετική γενέθλια προδιάθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια ζωή θα την «περνάει ζάχαρη». Επειδή είναι πολύ δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να μπουν όλες οι επιδράσεις σε μια κλίμακα και να βαθμολογηθούν, καλό θα είναι να αποφεύγουμε ισοπεδωτικές εκφράσεις του τύπου «μηδαμινό αποτέλεσμα».
Εκεί είναι η ένστασή μου κι όχι στην επίδραση της γενέθλιας θέσης, την οποία φυσικά ποτέ δεν αρνήθηκα.
-
09-08-2011, 04:51 PM #24
Δημήτρη, συμφώνησα στο σύνολο της τοποθέτησης του φίλου μας Ηρακλή, χωρίς να διυλίσω τον κώνωπα και συμφωνώ ότι φράσεις όπως «μηδαμινό αποτέλεσμα» είναι ακραίες.
Να σου κάνω ξεκάθαρο επίσης, ότι στο προηγούμενο ποστ μου δεν υπονόησα ότι θα αδιαφορούσες. Έκρινα απλώς ως υπερβολική την έκφραση της τοποθέτησης αδιαφορίας . Πριν από την αδιαφορία υπάρχουν και άλλα στάδια αντιμετώπισης, όπως το να το λάβει κανείς υπόψη του.:unsure:« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-08-2011, 05:48 PM #25
Είναι απλά από τις φάσεις εκείνες όπου δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Εγώ έγραψα
Εσύ κατάλαβες
"Είναι υπερβολική η λέξη «αδιαφορία» ως προς το νόημα της σημασίας που πρέπει να δίνεται στις γενέθλιες θέσεις."
Και τώρα μου μιλάς για «τοποθέτηση αδιαφορίας» και για άλλα «στάδια αντιμετώπισης όπως το να το λάβει κανείς υπόψη του».
Αν προσπάθησα να πω κάτι είναι ότι δεν θα αδιαφορούσα για τη συγκεκριμένη διέλευση και σαφώς θα τη λάμβανα υπόψη μου, όπως βέβαια και τη γενέθλια θέση.
Αλλά πραγματικά νοιώθω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα και πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό.
Sagivi καλά κάνεις και επεμβαίνεις, γιατί αυτό είναι το νόημα του forum. Μόνο που κανείς δεν μίλησε για σύνοδο που δίνει σεισμούς. Πολύ περισσότερο για τετράγωνο, εξάγωνο ή τρίγωνο. Ανέφερα και πριν ότι στη μελέτη του ο Ηρακλής έχει επισημάνει ότι αν συμβεί ένας σεισμός όσο η συγκεκριμένη σύνοδος είναι ενεργή, τότε ο σεισμός αυτός θα έχει συγκριτικά μεγαλύτερες καταστροφές. Δεν είναι δηλαδή η συγκεκριμένη σύνοδος που φέρνει τους σεισμούς.
-
09-08-2011, 06:13 PM #26
Πω… πω… κουράστηκα πιο πολύ από ότι περίμενα για κάτι που απλώς συμφωνούμε. Που να διαφωνούσαμε δηλαδή.
ΥΓ: Το καλύτερο ήταν ο «Κώνωπας» . Ορθογραφική υπερπαραγωγή του είχα κάνει!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-08-2011, 08:23 PM #27
Φίλε Atrapos χαίρομαι πολύ που έχεις διαβασει τα άρθρα μου και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που ασχολείσαι σοβαρά με την πολιτική αστρολογία. Δεν είμαστε και πολλοί οπώς ξέρεις και πρέπει να φυλάμε ο ένας τον άλλο γιατί στο τέλος θα μιλάει ο καθένας με τον εαυτό του
Για τα υπόλοιπα τώρα. Το ότι το ωροσκόπιο που υποστηρίζεις ως έγκυρο έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που υποστηρίζω εγώ ή ακόμα περισσότερες ομοιότητες με αυτό που εχει προτείνει ο Γιάννης ο Ριζόπουλος απο το 1994 ( ωροσκόπος 24η Ταύρου) μου είναι γνωστό και κατανοητό. Πως θα μπορούσε άραγε να είναι διαφορετικά αφού η ημερομηνία "γέννησης" ( 3/2/1830) είναι κοινή και στα τρία ; Ως προς αυτό λοιπόν δεν έχω καμμία ένσταση ή αμφιβολία.
Εδώ όμως θέλει λίγο "ξεκαθάρισμα" η κατάσταση. Καταρχήν που συμφωνούμε ;
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι η δυναμική μιας όψης προοδευμένου ¶ρη σε σύνοδο με γενέθλια Σελήνη δεν συγκρίνεται με τη δυναμική μιας όψης προοδευμένης Σελήνης σε σύνοδο με γενέθλιο ¶ρη. Προφανώς η πρόοδος του ¶ρη σε σύνοδο με τη Σελήνη είναι πολύ πιο ισχυρή και ποτέ δεν υποστήριξα το αντίθετο.
Που διαφωνώ ; Διαφωνώ στο ότι η προοδευμένη Σελήνη ενεργοποιεί απλά το γενέθλιο ¶ρη.
Η προοδευμενη Σελήνη δεν ενεργοποιεί το γενέθλιο ¶ρη αλλά τη γενέθλια αντίθεση μεταξύ Σελήνης και ¶ρη. Εδώ έχουμε ενεργοποίηση μιας ακριβέστατης γενέθλιας όψης/συνθήκης και όχι απλά ενεργοποίηση μιας πλανητικής θέσης. Όταν λοιπόν η προοδευμένη Σελήνη έρχεται σε σύνοδο με το γενέθλιο ¶ρη έχουμε τη δευτερη κατά σειρά δυναμικότητας πιθανή ενεργοποίηση μιας ισχυρότατης γενέθλιας όψης. Φυσικά και η πρώτη πιο ισχυρή είναι αυτή που ανέφερες δηλ. προοδ. ¶ρης σε σύνοδο με γεν. Σελήνη μόνο που αυτή η πρόοδος δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ! Και ευτυχώς θα αργήσει πάρα πολύ να συμβεί...
Όμως...η σύνοδος προοδ. Σελήνης με το γενέθλιο ¶ρη συμβαίνει κάθε 27 χρόνια. Τι δείχνει λοιπόν η έρευνα μου ; Oτι κάθε 27 και κατι χρόνια όταν η προοδ. Σελήνη έρχεται σε σύνοδο με το γενέθλιο ¶ρη ( και εννοώ ακριβή σύνοδο με απόκλιση το πολύ δύο μοιρών) ατυχηματικού τύπου συμβαντα τείνουν να προκαλέσουν μεγάλες υλικές καταστροφές και απώλειες ζωών. Το ότι αυτά αφορουν κυρίως σεισμούς οφείλεται στη μεγάλη σεισμική δραστηριότητα που έτσι και αλλιώς υπάρχει στη χώρα μας. Αλλά τα συμβάντα αυτά μπορεί να ειναι πάνω απο ένα. Πχ ο σεισμός του Φεβρουαρίου του 1981 ακολούθησε ( 15 μέρες διαφορά) την τραγωδία της Θύρας 7 στο Καραισκάκη με τους 20 νεκρούς. Και αυτο επίσης είναι ένα ατυχηματικού τύπου συμβαν το οποίο πηρε τραγικές διαστάσεις. Φυσικά μια τόσο ισχυρή γενέθλια αντίθεση δεν θα μπορούσε παρά να έχει παρουσία και στην καθημερινότητα μας. Μόνο που είμαστε τόσο "μέσα" στο "matrix" αυτής της όψης που δεν μας γίνεται πλέον αντιληπτή. Θεωρούμε πχ ότι να έχουμε αριθμό νεκρών σε αυτοκινητιστικά δυστυχηματα ίσο με τον αριθμό θυμάτων σε ένα πολεμο ως κάτι το φυσικό ! Ή το να κυνηγάμε τουρκικα αεροπλάνα στο Αιγαιο ας πούμε. Οταν "κάτι" συμβαίνει συνεχεια αρχίζεις και θεωρείς ότι είναι κάτι το φυσιολογικο, ακόμα και αν αυτο το "κατι" δεν συμβαίνει πουθενα αλλού...Για να μη μακρυγορώ τα υπόλοιπα εδώ ----> http://cosmo-biology.blogspot.com/20...g-post_24.html
Εφόσον ο Ουρανός παραμενει γύρω στα 7 χρόνια σε κάποιον οίκο θα έχει πολλές ευκαιρίες να επηρρεάσει τα θέματα του οίκου στον οποίο διελαύνει. Όμως άλλο να αλλάξεις κατοικία, περιβάλλον ή και χώρα διαμονής και άλλο να γεμίσεις με ηλεκτρονικές συσκευες το σπίτι σου... Έτσι δεν είναι ; Η πρώτη πιθανότητα ειναι σημαντική η δευτερη ασήμαντη ή τουλάχιστον έτσι τις αξιολογώ εγώ.
Aπο μόνη της η όψη που ανέφερες ( διελ. Ουρανός τετράγωνο με γεν. Κρόνο ) δεν είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας ακόμα και όταν συμβαίνει σε γωνιακούς οίκους. Ακόμα και χωρίς την ύπαρξη αντιθετικών ενδείξεων.
Αν τώρα υπάρχει όψη Κρόνου- Ουρανού στο γενέθλιο, και αν η όψη αυτή είναι σε γωνιακούς οίκους, και αν υπάρχει και εμπλοκή ευαίσθητων προσωπικών σημείων ή προσωπικών πλανητών, και αν υπάρχει ενεργοποίηση της γενέθλιας σχέσης απο προόδους ή κατευθύνσεις, τότε ναι αυτή η διελεύση μπορει να ειναι πολύ σημαντική. Όσο περισσότερες απο τις παραπάνω προυποθέσεις καλυπτονται τόσο θα αυξάνεται και η σημαντικότητα της. Σε κάθε μορφή "ενέργειας" υπάρχουν "διαβαθμίσεις" όπως καταλαβαίνεις.
Αυτές είναι τουλάχιστον οι δικές μου απόψεις. Πάντα με σεβασμό σε κάθε διαφορετική.The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing * A. Einstein *
-
09-08-2011, 11:41 PM #28
.
Sagivi καλά κάνεις και επεμβαίνεις, γιατί αυτό είναι το νόημα του forum. Μόνο που κανείς δεν μίλησε για σύνοδο που δίνει σεισμούς. Πολύ περισσότερο για τετράγωνο, εξάγωνο ή τρίγωνο. Ανέφερα και πριν ότι στη μελέτη του ο Ηρακλής έχει επισημάνει ότι αν συμβεί ένας σεισμός όσο η συγκεκριμένη σύνοδος είναι ενεργή, τότε ο σεισμός αυτός θα έχει συγκριτικά μεγαλύτερες καταστροφές. Δεν είναι δηλαδή η συγκεκριμένη σύνοδος που φέρνει τους σεισμούς.[/QUOTE]
Ευχαριστω για την διορθωση, η διατυπωση μου δεν ηταν καθολου σωστη, ωστοσο ετσι οπως το θετεις το καταλαβα και πανω σ αυτο σχολιασα.
Σε καποιο ποστ σου αναφερεις ενα παραδειγμα, στο οποιο περιλαμβαβεται ενα εξαγωνο κι ενα τριγωνο.
Ασφαλως και συμφωνω με την ερμηνεια που δινεις, ομως συνεχιζω να θεωρω την συνοδο, ποιο ισχυρη οψη. (αυτο ειναι δικη μου εκτιμηση συμφωνα με οσα διαβασει μεχρι τωρα) και καμμια διαθεση αντιπαραθεσης υπαρχει σ αυτο.:bigsmile:
-
09-08-2011, 11:43 PM #29
-
10-08-2011, 04:49 PM #30
Να διευκρινίσω ότι πράγματι υποστηρίζω το ωροσκόπιο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, χωρίς να το έχω ψάξει με διαφορετικές πιθανές ώρες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η γενέθλια οικοθεσία του χάρτη με Ωροσκόπο Διδύμους μου φαίνεται αρκετά ταιριαστή. Μου ταιριάζει να έχουμε Ωροσκόπο Διδύμους με τη Σελήνη στον 1ο οίκο για ένα λαό τόσο ατομιστή. Μου ταιριάζει να έχουμε Κρόνο σε σύνοδο με το Ναδίρ για ένα κράτος με τόσο ισχυρή αντιπολίτευση που ποτέ δεν μπορεί να τα βρει με την κυβέρνηση. Μου ταιριάζει να έχουμε ¶ρη στον 7ο με τα τόσα προβλήματα που έχουμε με τους γείτονες μας. Μου ταιριάζει να έχουμε Δία στον 8ο για ένα κράτος που από την ίδρυση του ζητιανεύει δανικά. Και για να μιλήσω για μια διέλευση / πρόοδο, όπως είχα αναφέρει σ’ ένα προηγούμενο άρθρο
http://www.myhoroscope.gr/showthread...F0%EF%F7%DE%F2
μου ταιριάζει που η «Αλλαγή» της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησε με την αντίθεση Ουρανού – προοδευμένης Αφροδίτης πάνω στον ορίζοντα του συγκεκριμένου ωροσκοπίου.
Μόνο που εγώ δεν μίλησα για ενεργοποίηση του γενέθλιου ¶ρη αλλά του Τ-τετράγωνο στα Μεταβλητά. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη διέλευση έχει πιο σύνθετη λειτουργία.
Συμφωνούμε επί της αρχής. ¶λλα όπως νομίζω ανάφερα ήδη είναι δύσκολο αυτές τις διαβαθμίσεις να τις μετρήσουμε με τον χάρακα, γι’ αυτό καλύτερα θα ήταν να μην είμαστε απόλυτοι στην αξιολόγηση της ισχύς τους.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.