- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 31
-
10-07-2011, 01:00 PM #21
Re: Η κρίση που έρχεται και ποιοι φοβούνται τον Πλούτωνα
Το άρθρο είναι εξαιρετικό και η ανάρτησή του τιμά και το συγγραφέα και εσένα.
Πράγματι ο Πλούτωνας στην εξουσία (Αιγόκερως) έφερε αυτά και άλλα τόσα. Η απορία μου είναι η εξής: οι αντιδράσεις του κόσμου (υπήκοοι/υποκείμενα εξουσίας) όπως εκφράστηκε σε όλη τη Βόρειο Αφρική π.χ Αίγυπτο, Λιβύη κ.λπ. (εξεγέρσεις, ένοπλες διαδηλώσεις), το κίνημα των Αγανακτισμένων (αναφέρομαι κυρίως στην Ισπανία) και άλλα που θα έρθουν αναμφίβολα από φυσικούς νόμους (δράση / αντίδραση) οφείλονται στον Πλούτωνα ή στον Ουρανό? Η ανάγκη για το νέο και το καινοτόμο -από τα λίγα που ξέρω- οφείλεται στον Ουρανό. Η αναγέννηση, αναδιαμόρφωση (πολιτικών δομών ή.και κινημάτων) μάλλον στον Πλούτωνα. Αυτό το τελευταίο μου γεννάει μία ακόμη απορία, θα μπορούσε αυτή η λαϊκή αντίδραση (συλλογικά μιλώντας πάντα) να είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης εάν κι εφόσον η λαϊκή αυτή αντίσταση οφείλεται στον Πλούτωνα?
-
10-07-2011, 02:08 PM #22
Αυτή τη στιγμή και για αρκετά ακόμα χρόνια Ουρανός και Πλούτωνας θα είναι στα παρορμητικά (Κριός και Αιγόκερος αντίστοιχα). Έτσι η δράση τους είναι κατά κάποιο τρόπο συντονισμένη και αυτό θα ισχύσει περισσότερο τα αμέσως επόμενα χρόνια όταν βρεθούν σε τετράγωνο. Γενικά μιλώντας, τα γεγονότα σε κάθε χρονική περίοδο είναι συνδυασμός των κύκλων των πλανητών. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να απομονώσουμε ένα γεγονός και να πούμε: αυτό είναι Ουρανός, το άλλο είναι Πλούτωνας κλπ.
Όσο για το κατά πόσο οι διάφορες εξεγέρσεις είναι χειραγωγούμενες, υπάρχουν πολλές θεωρίες συνομωσίας αλλά προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δεν θα πάει να σκοτωθεί σε μια διαδήλωση επειδή έτσι του είπαν να κάνει. Θέλω να πω ότι υπάρχει μια γνήσια αντίδραση του κόσμου, τώρα αν κάποιοι την εκμεταλλευτούν είναι άλλο θέμα.
-
10-07-2011, 05:30 PM #23
Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πολύ μακριά και από εμένα σαν σκεπτικό. Αυτό που εννοώ -και ίσως δεν το έθεσα πιο καθαρά- είναι, το εξής: για τη δημιουργία ενός πραγματικά αναδιαμορφωτικού κινήματος , το οποίο όμως αφορά σε μεγάλες μάζες και βάζει θεμέλια για μελλοντικές δομές είναι πιο κοντά στη φύση ποιανού από τους δύο πλανήτες?
-
10-07-2011, 06:32 PM #24
Ουρανός και Πλούτωνας ασχολούνται πιο πολύ με το γκρέμισμα παρά με τα όποια θεμέλια για μελλοντικές δομές. Στη διαδικασία του γκρεμίσματος βρισκόμαστε.
-
14-07-2011, 02:34 PM #25
γνήσια αντίδραση των λαών δε σημαίνει
αντίδραση λόγω του ότι δεν πάει άλλο ή επειδή τα προβλήματα έγιναν δυσθεώρητα μεγάλα
αντί για
αντίδραση επειδή το καθόρισαν οι πλανήτες
;
μιλάω βέβαια για κοινωνικοπολιτικό επίπεδο αλλα και ατομικό
-
15-07-2011, 12:57 AM #26
μηπως καποιο εμπειρο μελος θα ηθελε να εξηγησει στο νεο φιλο μας to3o τι συνεβαινε με τον ουρανο και τον πλουτωνα κατα την περιοδο του γαλλικου μαη, η κατα την περιοδο της γαλλικης επαναστσης?
νομιζω πως θα ειχε ενδιαφερον αν εντοπιζε απο μονος του ομοιοτητες και συμπτωσεις στις κοινωνικοπολιτικες συμπεριφορες.
οι πλανητες κανουν τους κυκλους τους, οπως και η ιστορια. . .
after all, ο συγκεκριμενος διαδικτυακος τοπος, ειναι αστρολογικος.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
15-07-2011, 10:21 AM #27
Ειλικρινά δεν κατάλαβα αν διάβασες κάπου «γνήσια αντίδραση των λαών σημαίνει αντίδραση επειδή το καθόρισαν οι πλανήτες» και σου χτύπησε άσχημα.
Οι λαοί προφανώς αντιδρούν επειδή έχουν προβλήματα κι όχι επειδή έτσι θέλουν οι πλανήτες. Όλη η προσπάθεια όμως στην αστρολογία βρίσκεται στο να ερμηνεύσουμε το τι συμβαίνει στη γη, παρακολουθώντας τις κινήσεις στον ουρανό και πιστεύοντας ότι γη και ουρανός είναι μέρος ενός αδιάσπαστου συνόλου. Η αρμονία των ουράνιων κινήσεων μας βοηθάει να βγάλουμε μια άκρη στο χάος που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας στη γη.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια επιπλέον επιχειρηματολογία ή αναφορά σε ιστορικά γεγονότα. Πιστεύω η ανάλυση του συγγραφέα του συγκεκριμένου άρθρου, που έγινε πριν από 4 χρόνια για τα σημερινά γεγονότα, είναι αρκούντως πειστική.
-
19-07-2011, 04:23 PM #28
Ούτε και εγώ είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσω.
Είναι προφανές οτι αν ισχύει η αστρολογία, δημιουργείται ένα τεράστιο ερώτημα φιλοσοφικά.
Και ασφαλώς, χτες το βράδυ είδα ήδη διαφορές μεταξύ επαγγελματιών αστρολόγων εδώ μέσα, κάποιοι είναι πιο 'μοιρολάτρες' και παθητικοί ως προς στην αστρολογία και κάποιοι θεωρούν τους γεννέθλιους χάρτες τάση/δείκτες αλλα το άτομο υπεύθυνο για τη μοίρα του.
Δεν παίρνω θέση, απλά δήλωσα αισθητικά πως ΝΑΙ, μου χτύπησε άσχημα άρθρο για κοινωνικές αλλαγές με αναφορές μόνο σε πλανήτες αλλα όχι την τρέχουσα και χτεσινή κατάσταση που αναγκαστικά οδηγεί στις εξελίξεις του αύριο.
taurine>
μηπως καποιο εμπειρο μελος θα ηθελε να εξηγησει στο νεο φιλο μας to3o τι συνεβαινε με τον ουρανο και τον πλουτωνα κατα την περιοδο του γαλλικου μαη, η κατα την περιοδο της γαλλικης επαναστσης?
-
19-07-2011, 04:54 PM #29
Το3ο, πολύ φοβάμαι ότι έχεις μια επιρρέπεια στα γρήγορα συμπεράσματα. Μην ενδίδεις στην Τοξοτίσια συνήθεια να μάθουμε πολλά σε πλάτος και λίγα σε βάθος. Η πρόθεση δεν αρκεί. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο αφομοίωσης των πληροφοριών.
Αν δεν διαβάσεις αρκετά άρθρα σε πρώτο στάδιο, ώστε να αρχίσεις να μπαίνεις καλύτερα στο νόημα και δεν δώσεις πραγματικό χώρο στην γνωριμία με τα υπόλοιπα μέλη και τις θέσεις που αυτά πρεσβεύουν, θα απεραντολογείς , ρισκάροντας μάλιστα άτοπες μαντεψιές που βασίζονται σε εντυπώσεις και όχι σε προϊόν σοβαρής περίσκεψης.
Προσωπικά ξέρω ότι όταν θες να πας στην πόλη ρωτάς και δεν προχωράς αμφισβητώντας την ιστορία της (που δεν την ξέρεις), τον πολιτισμό της (που δεν τον ξέρεις), κρίνοντας την αρχιτεκτονική της (που δεν την έχεις δει ακόμα) και αμφισβητώντας-κρίνοντας τους πολίτες της (που καμία ολοκληρωμένη άποψη δεν έχεις αποκτήσει για αυτούς).
Δεν είσαι παιδάκι και καταλαβαίνεις ότι με μία προδιάθεση να μάθεις αστρολογία και μια γοητεία που δικαίως σου ασκεί, δεν θα έπρεπε να έχεις τόσο τολμηρές ενστάσεις για τις θέσεις ανθρώπων που έχουν μυηθεί μετρώντας δεκαετίες.
Δεν θέλω να σου γίνω αντιπαθής, αλλά δεν είσαι –αντικειμενικά- σε θέση να καταλάβεις καν το πνεύμα κάτω από το οποίο επέλεξε την οπτική του γωνία ο συγγραφέας του άρθρου.
Η σεμνότητα και η αυτοκυριαρχία θα σε οδηγήσει γρηγορότερα στην γνώση που επιθυμείς ως ανήσυχο πνεύμα. Μην αναλώνεσαι σε περιττές απεραντολογίες. Η Πλουτώνια επιρροή στο φιλοσοφικό βάθος που θα ήθελες να το θέσεις, δεν είναι θέμα της γνωστικής σου κλάσης, σε αστρολογικό επίπεδο πάντα. Διάβαζε! Μελέτα! …Και εδώ είμαστε όλοι.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
19-07-2011, 06:37 PM #30
Ε τότε φίλε το3ο, δεν έχεις παρά να αρχίσεις να μελετάς την πλούσια βιβλιογραφία, αλλά και τα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα, από τα μέλη και τους αστρολογους. Θα δεις και μόνος, πόσος κόπος και πόση φροντίδα υπάρχει αναφορικά με τις εργασίες.
Κι αν ακόμη δεν έχεις εξοικιωθεί με τη δομή της σελίδας και τους "θησαυρούς" της, οι αστρολόγοι πιστεύω πως θα είναι προθυμοι να σε κατατοπίσουν αναφορικά με κάποια βιβλία που θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ, να ξεκινήσεις αυτό το όμορφο ταξίδι.
Ο Πλούτωνας ίσως να είναι ο τελευταίος πλανήτης που θα μελετήσεις, αφού γνωρίσεις όλους τους υπόλοιπους.
Κι επειδή ως Τοξότης, τον "φόρεσες" για πολλά χρονια, δεν μπορεί, κάτι θα σου άφησε να τον θυμάσαι. Τωρα, τι μπορεί να είναι αυτό, όσο διαβαζεις, τόσο θα τον ανακαλύπτεις.
Καλό απόγευμα.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.