s
[Συζήτηση] Η έκτη αίσθηση
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 5 of 5
    Όνομα:
    Αιμίλιος

Η έκτη αίσθηση

Διαίσθηση και Ψυχική Ικανότητα στο Ωροσκόπιο
    Έχουμε όλοι αυτό που χρειάζεται για να γίνουμε ψυχικοί ή να αναπτύξουμε διαισθητικές ικανότητες; Τι αστρολογικά κλειδιά θα μπορούσαν να βρεθούν τα οποία να επηρεάζουν μια αφυπνισμένη Έκτη Αίσθηση και μία εξελισσόμενη πνευματικότητα πάνω στην είσοδό μας στη νέα χιλιετία;

Διάφορες μεταβλητές στον γενέθλιο χάρτη αντανακλούν τις φυσικές ψυχικές και διαισθητικές ικανότητες όπως και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων. Είναι αλήθεια ότι όλοι μας έχουμε τους μακρινότερους πλανήτες, τους συσχετισμένους με την ψυχική και διαισθητική ικανότητα, κάπου μέσα στη φύση μας. Έχουμε επίσης τα......

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Η έκτη αίσθηση στο Ωροσκόπιο

Όνομα:
    Κάτια

Re: Η έκτη αίσθηση

Έχω να πω ότι με τον χάρτη που έχω, οι εμπειρίες μου στον τομέα διαίσθηση προαίσθημα και όνειρα, είναι σχεδόν αγριευτική. Κατά περιόδους (παλιότερα) το άναβα κι ένα φωτάκι το βράδυ για σιγουριά. Έτσι , να βρίσκεται! Ποτέ δεν ξέρεις… Αλλά καταθέτω υπεύθυνα ότι το μεγάλο πανηγύρι συνέβαινε όλο τον καιρό που ο Πλούτωνας περνούσε από τον 8ο οίκο μου. Όταν δε, έφτασε στις μοίρες του Ποσειδώνα και έκανε την σύνοδο μέσα στον 8ο… Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί αυτού του είδους οι εμπειρίες, λέγονται κοιτάζοντας τον άλλο στα μάτια.

Εκτός αυτού, σηκώνουν πολύ νερό και συζήτηση. Προσωπικά, ελέγχω ακόμα τα περιστατικά του παρελθόντος και προσπαθώ να ξεχωρίσω ποια έχουν να κάνουν με καταστάσεις πραγματικά έξω από την σφαίρα της λογικής μας και της γνωστής επιστημονικής εξήγησης και ποια με την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμουν εκείνη την περίοδο.
    Πολλά από τα τότε περιστατικά, τα έχω απορρίψει ως μεταφυσικές εμπειρίες και τα έχω εντάξει σε απόλυτα φυσικές ψυχολογικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, είναι εύκολο να μπερδέψει κάποιος τον «ενύπνιο φόβο» με μιας μορφής εξωσωματική εμπειρία.
    Ο τρόπος που η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει αυτού του είδους τις εντυπώσεις, είναι καθοριστικός και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός, αφού δουλεύει σε ασυνείδητο επίπεδο, στο οποίο δεν έχουμε καμία πρόσβαση (τουλάχιστον όχι έτσι απλά).

Ιδιαιτέρα τα όνειρα, είναι πολύ εύκολο να τα μπερδέψουμε και να ονομάσουμε προφητικό, ένα όνειρο καθαρά ψυχολογικό. Ο εγκέφαλός μας είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο υψηλής λειτουργίας και ασύλληπτων δυνατοτήτων. Οι κωδικοποιήσεις που κάνει και οι «εντυπώσεις» που κρατά στη βάση των δεδομένων του, είναι κάτι το μοναδικό.

Κάποτε, ξύπνησα αναστατωμένη γιατί είχα δει στον ύπνο μου μία μεγάλη νυχτερίδα. Στη συνέχεια του ονείρου είδα ότι βρισκόμουν σε ένα ψηλό κτήριο και έβλεπα την δύση του ηλίου. Καταλαβαίνετε ότι η νυχτερίδα σε συνδυασμό με την δύση και όχι ανατολή του ηλίου, κάτι μου έκαναν. Κάπου στο όνειρο εμπλέκονταν και η μητέρα μου. Δεν θυμόμουν πως ακριβώς, αλλά την παρουσία της δεν μπορούσα να την εξηγήσω.
    Την ίδια περίοδο διάβαζα κάποια πολύ διαφωτιστικά βιβλία ψυχολογίας που μιλούσαν για τα όνειρα που βλέπουμε και την λειτουργία τους να κωδικοποιούν τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις που κάνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου, χρησιμοποιώντας τις έντονες «εντυπώσεις» μας. Έτσι, είχα βαλθεί να παρακολουθώ και να ελέγχω τα όνειρά μου. Τελικά, ανακάλυψα κάτι καταπληκτικό.

Εκείνη την περίοδο με βασάνιζαν σκέψεις ότι αφήνω την ζωή μου να κυλάει άσκοπα και ότι οι επιλογές μου θα έχουν μεγάλο κόστος σε βάθος χρόνου. Ότι είχα χάσει ήδη 10 χρόνια από την ζωή μου και ότι η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα για μνα με προστατεύσει από αυτή την κατάσταση , όταν έπρεπε. Αυτά, τα σκεφτόμουν στον ύπνο μου ακούσια (προφανώς) και ο ύπνος μου θα άρχιζε να ταράζεται αν ο εγκέφαλος δεν επέλεγε να κωδικοποιήσει όλους αυτούς τους συνειρμούς. Και τι διάλεξε; Μα τι άλλο , από μία ενδεδειγμένη «εντύπωση»!
    Είναι γεγονός ότι το τραγούδι των Κατσιμήχα που λέει «μεγάλη νυχτερίδα τρέφεται απΆ τη νιότη σου, γιΆ αυτό νωρίς βραδιάζει στα ψηλά τα δώματα…» ήταν πάντα ένα τραγούδι που μου άρεσε πολύ , αλλά και μου προκαλούσε θλίψη για την κοπέλα που περιγράφουν οι στίχοι-ποίηση. Τα λόγια αυτά είναι βαθιά «εντυπωμένα» στο υποσυνείδητό μου και ο εγκέφαλος τα χρησιμοποίησε κωδικοποιώντας τέλεια, αυτό που ακριβώς σκεφτόμουν ακούσια στον ύπνο μου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η νυχτερίδα σε ένα όνειρο, δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι καλό σημάδι. Αν τώρα στις επόμενες μέρες έριχνα ένα καυγά με την μητέρα μου (λόγω της ενδόμυχης οργής μου που δεν με προστάτευσε) εύκολα θα μπορούσα να πω ότι βγήκε το όνειρο που εμπλέκονταν η μητέρα μου και ότι η νυχτερίδα είναι η στεναχώρια που πήρα από τα πικρά λόγια που ανταλλάξαμε. Κι όμως… Καμία σχέση!

Δεν είχα σκοπό να σας χαλάσω την μεταφυσική γοητεία των φαινομένων, αλλά να σας επιστήσω την προσοχή για το τι ονομάζεται μεταφυσικό και τι απόλυτα φυσικό.
    ¶λλωστε, για μένα, ο τρόπος που ο ανεξιχνίαστος εγκέφαλός μας λειτουργεί, είναι κάτι παραπάνω από μεταφυσική. Είναι η πιο μυστήρια και μαύρη μαγεία!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Κάτια, πάντως απ' ότι κατάλαβα τα όνειρα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Να σου πω τη γνώμη μου: καλύτερα να συμφιλιωθείς με αυτά και να βρεις τί θέλουν να σου πουν. Πολλές φορές τα όνειρα μας βοηθούν εκεί που δεν μπορεί να μας βοηθήσει η λογική.:wink2:

Η μητέρα μου πάντοτε έβλεπε όνειρα τα οποία θεωρούσε προμηνύματα για το μέλλον. Ειδικά όταν έβλεπε νεκρούς στον ύπνο της ήξερε ότι κάτι καλό ή κακό επρόκειτο να συμβεί, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια ένδειξη για κάτι τέτοιο. Και ως δια μαγείας όλο και κάτι από αυτά που είχε προβλέψει συνέβαινε.

Μελέτησα τον αστρολογικό της χάρτη διαβάζοντας το άρθρο αυτό και είδα ότι ο πλούτωνάς της στο λέοντα στον 6ο οίκο κάνει τρίγωνο με την αφροδίτη στον τοξότη στον 9ο.

Ο ποσειδόνας στο ζυγό κάνει εξάγωνο με τον πλούτωνά της και εξάγωνο με τον δία στο σκορπιό στον 8ο.

Το ερμήνευσα ως εξής: Στα όνειρά της έρχεται σε επαφή με πρόσωπα νεκρά που αγαπάει. Παρόλο που είναι πάντοτε πρακτική σαν άνθρωπος και εμπιστεύεται τη λογική (με ήλιο και ερμή στον αιγόκερω) ο δίας στον σκορπιό στον 8ο, ο οποίος κάνει και εξάγωνο με τον ερμή και τον ήλιο της της δημιουργεί την πεποίθηση ότι πρέπει να εμπιστευθεί το μεταφυσικό όνειρο και μπορεί να δώσει μία ερμηνεία μοναδική που τελικά βγαίνει αληθινή.

Το ωραίο είναι ότι ποτέ δεν πιστεύει σε ιστορίες που έχουν να κάνουν με μεταφυσικά φαινόμενα και παραψυχολογία και σε όλα δίνει λογική εξήγηση ή τα ειρωνεύεται σε τέτοιο βαθμό που σου σπάζει τα νεύρα. Όταν όμως έχει δει το "όνειρο" γίνεται άλλος άνθρωπος.

Πολλές φορές της έλεγα τα όνειρά μου μπας και βρει τί σημαίνουν και τα δικά μου, αλλά μου έλεγε ότι ο καθένας θα πρέπει να ερμηνεύει τα όνειρά του με τον δικό του τρόπο. Το προσπάθησα, αλλά:toung::toung::toung:καταλαβαίν τε!!

Όνομα:
    Κάτια

Όχι πια kassy . Παλιά έδινα μεγάλη σημασία στα όνειρα. Τώρα πια τους δίνω, αλλά όχι μεταφυσική σημασία. Το 95% των ονείρων έχουν την βάση τους στον ψυχισμό μας και μόνο! ¶λλωστε το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα γιατί από το σύνολο των μεταφυσικών εμπειριών, είναι το πιο συνηθισμένο.
    Δεν θα μπορούσα σε ένα φόρουμ να μιλήσω για προφητικές εμπειρίες που δεν σχετίζονται με όνειρα, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους εμπειρίες δεν μπορούν να μοιραστούν με τον καθένα.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω λειτουργίες που για να κατανοηθούν θα πρέπει κανείς να είναι ενήμερος για πολλά γύρω από την ψυχολογία του ανθρώπου. Πάντως, ο εγκέφαλος είναι σε θέση να κάνει καλύτερους ερήμην μας συνειρμούς, από αυτούς που κάνουμε εμείς συνειδητά.

Δεν αμφισβητώ καθόλου τα προφητικά όνειρα της μητέρας σου, γιατί δεν την ξέρω. Υπάρχει όμως μία μεγάλη πιθανότητα να συμβαίνει το εξής. Αν η μητέρα σου για κάποιο λόγο ήταν πολύ στενά δεμένη με τα εκλιπόντα συγγενικά της πρόσωπα και συνήθιζε να συζητά μαζί τους τα προβλήματά της ή είχαν επηρεάσει την διαμόρφωση της προσωπικότητάς της βαθιά, τότε κάθε φορά που στη ζωή της έχει να διαχειριστεί ένα θέμα, το υποσυνείδητό της αναμοχλεύει τις καταγραφές της μνήμης τους. Το υποσυνείδητο έχει «εντυπωμένες» πληροφορίες για αυτούς τους ανθρώπους , που με συνειδητή προσπάθεια μπορεί να μην έχουμε πρόσβαση σε αυτές. Έτσι, το υποσυνείδητο έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει το σύνολο των πληροφοριών και χρησιμοποιώντας την μορφή αγαπημένων ή μη αγαπημένων προσώπων, να μας πληροφορήσει για ευτυχείς ή ατυχείς εκβάσεις γεγονότων της ζωής μας. Αυτό, ως προϊόν ακούσιων, λογικών συνειρμών και όχι μεταφυσικών μηνυμάτων.

Θα έχετε ακούσει συχνά ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την λύση δύσκολων προβλημάτων κατά την διάρκεια του πρωινού ξυπνήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το υποσυνείδητο έχει επεξεργαστεί τις πληροφορίες και η απάντηση βρίσκεται πρόσφατα αποθηκευμένη και εντελώς προσβάσιμη.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Όχι πια kassy . Παλιά έδινα μεγάλη σημασία στα όνειρα. Τώρα πια τους δίνω, αλλά όχι μεταφυσική σημασία. Το 95% των ονείρων έχουν την βάση τους στον ψυχισμό μας και μόνο! ¶λλωστε το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα γιατί από το σύνολο των μεταφυσικών εμπειριών, είναι το πιο συνηθισμένο.
    Δεν θα μπορούσα σε ένα φόρουμ να μιλήσω για προφητικές εμπειρίες που δεν σχετίζονται με όνειρα, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους εμπειρίες δεν μπορούν να μοιραστούν με τον καθένα.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω λειτουργίες που για να κατανοηθούν θα πρέπει κανείς να είναι ενήμερος για πολλά γύρω από την ψυχολογία του ανθρώπου. Πάντως, ο εγκέφαλος είναι σε θέση να κάνει καλύτερους ερήμην μας συνειρμούς, από αυτούς που κάνουμε εμείς συνειδητά.

Δεν αμφισβητώ καθόλου τα προφητικά όνειρα της μητέρας σου, γιατί δεν την ξέρω. Υπάρχει όμως μία μεγάλη πιθανότητα να συμβαίνει το εξής. Αν η μητέρα σου για κάποιο λόγο ήταν πολύ στενά δεμένη με τα εκλιπόντα συγγενικά της πρόσωπα και συνήθιζε να συζητά μαζί τους τα προβλήματά της ή είχαν επηρεάσει την διαμόρφωση της προσωπικότητάς της βαθιά, τότε κάθε φορά που στη ζωή της έχει να διαχειριστεί ένα θέμα, το υποσυνείδητό της αναμοχλεύει τις καταγραφές της μνήμης τους. Το υποσυνείδητο έχει «εντυπωμένες» πληροφορίες για αυτούς τους ανθρώπους , που με συνειδητή προσπάθεια μπορεί να μην έχουμε πρόσβαση σε αυτές. Έτσι, το υποσυνείδητο έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει το σύνολο των πληροφοριών και χρησιμοποιώντας την μορφή αγαπημένων ή μη αγαπημένων προσώπων, να μας πληροφορήσει για ευτυχείς ή ατυχείς εκβάσεις γεγονότων της ζωής μας. Αυτό, ως προϊόν ακούσιων, λογικών συνειρμών και όχι μεταφυσικών μηνυμάτων.

Θα έχετε ακούσει συχνά ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την λύση δύσκολων προβλημάτων κατά την διάρκεια του πρωινού ξυπνήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το υποσυνείδητο έχει επεξεργαστεί τις πληροφορίες και η απάντηση βρίσκεται πρόσφατα αποθηκευμένη και εντελώς προσβάσιμη.
    Έχεις δίκιο και εγώ αυτό εννοώ, ότι οι λύσεις που δίνουν τα όνειρα είναι λόγω της λειτουργίας του υποσυνειδήτου και όχι από τίποτα άλλο. Πολλές φορές μπλοκάρει η λογική μας και σπρώχνει πληροφορίες στο υποσυνείδητο. Αυτό ξεκαθαρίζει τα πράγματα εμφανίζοντάς το σε όνειρο.

Μου έχει συμβεί και σε μένα αρκετές φορές ερμηνεύοντας σωστά τους συμβολισμούς των ονείρων μου. όχι με την έννοια της μεταφυσικής, αλλά τα όνειρα μου έδωσαν να καταλάβω πόσο πολύ καταπίεζα τον εαυτό μου χωρίς λόγο.

Όσον αφορά τη μητέρα μου δεν είπα ότι προφήτευε το μέλλον όπως ο Νοστράδαμος, αλλά έβλεπε τους αγαπημένους της νεκρούς και ερμήνευε τα όνειρά της με ένα τρόπο που τη βοηθούσαν να καταλάβει τι θα συμβεί. Ίσως επειδή είναι ένα άτομο που εμπιστεύεται μόνο τη λογική και αντιμετωπίζει τα πάντα με πρακτικό τρόπο βρίσκει υποσυνείδητα ένα αποκούμπι στο συναίσθημα και στη μεταφυσική.

Όλοι μας ενίοτε θέλουμε ένα αποκούμπι σε κάτι πάνω από τις δικές μας δυνάμεις. Έτσι δεν είναι;

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)