- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 19
-
12-11-2008, 03:17 PM #1
Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη σας - 1
Eκείνος ή εκείνη που έχει αναπτύξει την τέχνη της αστρολογικής σύνθεσης είναι ένας ολοκληρωμένος αστρολόγος. Είναι ένα άτομο ταυτόχρονα εγκεφαλικό και διαισθητικό, με πνευματικούς στόχους. Το άτομο αυτό έχει την ικανότητα να οδηγήσει τον πελάτη του στον επόμενο κύκλο εξέλιξης της ζωής. Η ολοκλήρωση για την οποία μιλάω είναι το φυσικό επακόλουθο της ένωσης μεταξύ του νου και της καρδιάς που στοχεύει στην έκφραση της ανθρώπινης συνειδητότητας. Όταν η διανόηση συνδυαστεί με τη διαίσθηση (η τελευταία είναι προϊόν αγάπης), ξεπηδά η ικανότητα για ίαση.
Alan Oken
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου [Μεταφράσεις] Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη σας– 1Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
-
26-05-2011, 10:09 AM #2
Re: Κυβερνητης του ωροσκοπιου
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που να λέγεται κυβερνήτης του ωροσκοπίου, δηλαδή δεν υπάρχει ένας πλανήτης που να κυβερνά ολόκληρο τον χάρτη ενός ατόμου. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι μια από τις πολλές συνισταμένες που καθορίζουν την ψυχοσύνθεσή μας και συνήθως σ' ένα χάρτη υπάρχουν πλανήτες που είναι πιο καθοριστικοί στην διαμόρφωσή της ψυχοσύνθεσης μας απ' ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου.
-
26-05-2011, 11:11 AM #3
Ο όρος κυβερνήτης του ωροσκοπίου (chart ruler) υφίσταται και αναφέρεται στον κυβερνήτη του ωροσκόπου. Μέχρι και η wikipedia το αναφέρει.
Chart Rulership - Wikipedia, the free encyclopedia
Πέρα από αυτό βέβαια θα συμφωνήσω με την Κοραλλία ότι πιθανώς άλλοι πλανήτες να είναι πιο καθοριστικοί.
-
26-05-2011, 11:37 PM #4
Δημήτρη,
δεν λέω ότι δεν το έχω ακούσει και διαβάσει να αναφέρεται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ότι λέγεται και γράφεται στην αστρολογία έχει ουσιαστικό νόημα και εφαρμογή. Ας το σκεφτούμε λίγο λογικά, τι σημαίνει κυβερνήτης του ωροσκοπίου; Όπως το αντιλαμβάνομαι, σημαίνει ένας πλανήτης που κυβερνά ολόκληρο το ωροσκόπιο, ολόκληρο τον χάρτη. Μπορεί κανείς να πει ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ή οποιοσδήποτε άλλος πλανήτης σ' ένα χάρτη, έχει μια τέτοια δύναμη και δικαιοδοσία; Κι αν δεν υπάρχει ένας πλανήτης που να έχει μια τέτοια δύναμη, τότε τι νόημα έχει ο όρος "κυβερνήτης του ωροσκοπίου"; Γιατί να μην λέμε απλά κυβερνήτης του ωροσκόπου ή κυβερνήτης του τάδε πράγματος;
-
27-05-2011, 01:14 AM #5
Κοραλλία, δεν πρόκειται να διαφωνήσω σχετικά με τη σημασία του. Απλά είναι ένας καθιερωμένος όρος που καλό είναι τα μέλη να τον ξέρουν.
Προσωπικά δεν πιστεύω βέβαια ότι κυβερνάει ολόκληρο τον χάρτη. Όμως η θέση του είναι ιδιαίτερη και πρέπει πάντα να εξετάζεται ανεξάρτητα από άλλες παραμέτρους (οίκο, ζώδιο, όψεις κλπ). Σε μια οποιαδήποτε ανάλυση χάρτη τον κυβερνήτη του ωροσκόπου θα τον εξετάσεις, τον κυβερνήτη του 3ου οίκου για παράδειγμα μπορεί και να τον αγνοήσεις αν δεν κοιτάς για κάποια θέματα του οίκου αυτού.
Αυτό είναι όλο.
-
27-05-2011, 10:27 AM #6
Καλημέρα!
Ούτε εγώ πιστεύω πως ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι απαραίτητα ο ποιο δυνατός πλανήτης μέσα σ' ένα χάρτη. Νομίζω πως η διαφορά του σε σχέση με τους υπόλοιπους κυβερνήτες είναι ότι όλα φιλτράρονται και εκδηλώνονται μέσα από τον ωροσκόπο. Ένα άτομο για παράδειγμα που έχει δυνατότερο πλανήτη τον Κρόνο αλλά έχει ωροσκόπο Καρκίνο, όσο πρακτικό και λογικό να είναι, θα εκφράζεται σύμφωνα με τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής και μέσα από την υποκειμενικότητά του. Μια άλλη διαφορά νομίζω είναι, πως ακόμη κι αν υπάρχει δυνατότερος πλανήτης από όψη με τα φώτα ή τον ωροσκόπο, δεν λειτουργεί πάντα τις ιδιότητές του, σίγουρα θα υπάρχουν περίοδοι που δεν θα λειτουργεί για παράδειγμα με τον Κρόνο, αντίθετα ο ωροσκόπος φαίνεται σ' όλες μας τις εκδηλώσεις.
Εν ολίγοις πιστεύω πως όσο κι αν επηρεάζεται ένα άτομο από τον δυνατότερο πλανήτη του ωροσκοπίου, ο ωροσκόπος δεν μπορεί να "καπελωθεί". Έτσι τουλάχιστο το έχω καταλάβει εγώ το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμη όμως κι αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως δικαιωματικά του "αξίζει" ο όρος του κυβερνήτη του ωροσκοπίου αν σκεφτούμε πως ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του καθορίζονται από την στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο και παίρνουμε την πρώτη μας ανάσα.
ΥΓ Δεν μπορείται να πείτε πάντως, στην τελευταία μου θεωρία ήμουν πολύ αντικειμενική .
-
27-05-2011, 05:35 PM #7
-
27-05-2011, 06:36 PM #8
Κοραλλία, νομίζω ότι το κουράσαμε το θέμα.
Κάποιο μέλος ρώτησε ποιος είναι κυβερνήτης του ωροσκοπίου. Ένα άλλο μέλος ανέφερε ότι του είπαν πως έχει κυβερνήτη τον Ερμή και δεν ξέρει γιατί. Αν τους πούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, απλά θα μείνουν με την απορία αφού είναι ένας όρος που θα τον βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.
Καλό λοιπόν είναι να είναι ξεκάθαρο ποιος πλανήτης ονομάζεται «κυβερνήτης του ωροσκοπίου» μαζί με τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν σχετικά με το ρόλο του, τον οποίο νομίζω σωστά περιέγραψε η Τϊνα.
Από το πρώτο μου post είχα γράψει ότι άλλοι πλανήτες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ισχύ. Ωστόσο ακόμα κι αν η ονομασία είναι υπερβολική, νομίζω ότι δεν είναι ένας πλανήτης που μπορούμε να αγνοήσουμε.
Προφανώς πιστεύεις ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθόλου αυτός ο όρος. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το τι ταμπέλα δίνουμε σε κάτι αρκεί να ξέρουμε πάντα τι εννοούμε.
-
27-05-2011, 09:05 PM #9
Δημήτρη,
ο λόγος που επέμεινα σ' αυτό το θέμα είναι ακριβώς για να ξεκαθαριστεί καλύτερα ο όρος και να μην πάρει διαστάσεις στο μυαλό των μελών. Καλό είναι να ξέρουν ότι υπάρχει αυτός ο όρος αλλά δεν υπάρχει ένας πλανήτης που να κυβερνά ολόκληρο το ωροσκόπιο.
Ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του είναι σημαντικοί παράγοντες σ' ένα χάρτη αλλά παραμένουν ΕΝΑΣ από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου. ¶λλοι σημαντικοί παράγοντες είναι ο Ήλιος και η Σελήνη και οι πλανήτες που σχηματίζουν όψεις μαζί τους. Κανείς δεν εκφράζεται μόνο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου του, η ψυχοσύνθεση είναι πολυδιάστατο και πολύπλευρο θέμα και είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων σ' ένα χάρτη.
-
11-10-2011, 03:49 PM #10
Ο Κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη
δεδομένου ότι ο κυβερνήτης σχετίζεται με το ανατέλλων ζώδιο, ποιος θεωρείται κυβερνήτης όταν υπάρχουν σύνοδοι στην ακμή του 1ου οίκου;
σκέφτηκα να θεωρήσω ως κυβερνήτη, αυτόν που κάνει την πιο στενή σύνοδο με την ακμή του 1ου οίκου.
είναι σωστό αυτό;
αν, επίσης, ο πλανήτης που κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο βρίσκεται 1 μοίρα πριν (στο 12ο οίκο δηλαδή) και ο αμέσως επόμενος πλανήτης 2 μοίρες μετά τον ωροσκόπο,
ποιόν θα πρέπει να θεωρήσω ως κυβερνήτη;
υ.γ. βασικά επειδή είμαι τοξότης, τα σκέφτομαι πάντα όπως με βολεύουν:d
νομίζω με συμφέρει καλυτερα να θεωρήσω κυβερνήτη τον ερμή στην 29 του σκορπιού παρά τον κρόνο στη 2 του τοξότηκαταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες όταν κοιμάσαι στον καναπέ και ξυπνάς στον καναπέ...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.