- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 3 of 3
-
22-05-2011, 07:07 PM #1
Ερώτηση περί οίκων, ζωδίων και πλανητών στην ίδια κατσαρόλα
Καλησπέρα σε όλους σας και καλό καλοκαίρι που δειλά δειλά μας έρχεται
Πρόσφατα, κοιτάζοντας τον αστρολογικό μου χάρτη και διαβάζοντας το Βιβλίο της Θεωδώρας Φασιανού-Ντάκου, "Αστρολογία - Βασικά στοιχεία για την τέχνη της Αστρολογίας" παρατήρησα το εξής: Έχω ωροσκόπο στον Τοξότη, περίπου στις 10 μοίρες. Έχω Δία στον πρώτο οίκο(του Τοξότη) μα είναι στον Αιγόκερω στις 4,09μοίρες. Διαβάζοντας λοιπόν για τον Δία στον Αιγόκερω, δε βρήκα τίποτα που θα μου θύμιζε εμένα σε σχέση με τον Δία στον Τοξότη. Και τότε θυμήθηκα, που κάποιος από το φόρουμ μου είχε πει, 10ος οίκος στην Παρθένο και Ήλιο στην Παρθένο...ενώ ο Ήλιος μου είναι στον Ζυγό(στον 10ο οίκο, στην 1,32 μοίρα)...
Καταλαβαίνεται τι θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί λίγο δυσκολευομαι στην διατύπωση
Ένας πλανήτης εκφράζεται στο ζώδιο που βρίσκεται γενικά, αλλά σε θέματα που αφορούν κάποιον οίκο, εκφράζεται σα να είναι στο ζώδιο του οίκου;; Ισχύει κάτι τέτοιο; Πχ. ο Δίας, μιας κι είναι στον 1ο, εκφράζεται σαν Τοξότης έτσι κι αλλιώς, κι ο Ήλιος που είναι στον 10ο με ακμή στην Παρθένο, εκφράζεται σε θέματα που αφορούν τον 10ο, σαν Παρθένος;! Σας μπέρδεψα...;
Αν καταλάβατε την ερώτηση μου, θα ήθελα να με διαφωτήσετε μιας και μου γενήθηκε η απορία
-
22-05-2011, 08:14 PM #2
Re: Ερώτηση περί οίκων, ζωδίων και πλανητών στην ίδια κατσαρόλα
Αυτό που δεν μας είπες, είναι που είναι ο Ερμής σου και τα έχεις κάνει τόσο σαλάτα, και μάλιστα του σεφ! Μάστερ σεφ! Γιατί ο Δίας στον Αιγόκερω να φέρεται σαν Δίας στον Τοξότη και ο ήλιος στον Ζυγό να αναφέρεται σαν Ήλιος στην Παρθένο επειδή ο οίκος στον οποίο βρίσκεται έχει ακμή στην Παρθένο;
Το όλο σκεπτικό είναι λάθος. Κάποια οικτρή παρανόηση που ξεπερνά κάθε φαντασία! Ο Δίας είναι στον Αιγόκερω και απλώς εκφράζεται μέσα από τον οίκο στον οποίο βρίσκεται. Το ίδιο και ο Ήλιος.
Οι πλανήτες εκφράζονται μέσα από τον οίκο στον οποίο βρίσκονται και επηρεάζουν τις υποθέσεις του οίκου που φιλοξενούνται. Αυτό είναι όλο. :bigsmile:« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
23-05-2011, 11:44 AM #3
Re: Ερώτηση περί οίκων, ζωδίων και πλανητών στην ίδια κατσαρόλα
Παρότι ιδιαίτερα παρορμητική η απάντηση της Κάτιας είναι βέβαια σωστή. Με την ευκαιρία όμως της ερώτησης ήθελα να πω κι εγώ δυο κουβέντες σχετικά με τις ερμηνείες που συχνά διαβάζουμε και την ανάγκη να τις προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα.
Αγαπητή xalitexnis καταρχήν θα πρέπει να σου πω ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με την αστρολογία που δεν θα ήθελε να έχει το Δία στον Τοξότη αντί για τον Αιγόκερο. Υπάρχει δηλαδή ένα θέμα σχετικά με το τι θα ήθελα να είμαι και το τι είμαι πραγματικά.
Πέρα από αυτό όμως, έχοντας ωροσκόπο Τοξότη είναι επόμενο να νοιώθεις οικεία με ερμηνείες που διαβάζεις σχετικά με τον Δία στον Τοξότη. Έτσι μπορεί να διαβάζεις ότι ο Δίας στον Αιγόκερο είναι σε πτώση και διάφορα άλλα αρνητικά αλλά στην περίπτωση σου, καταρχήν βρίσκεται στον 1ο οίκο, όποτε κερδίζει κάποιους πόντους σε ισχύ ανεξάρτητα από το ζώδιο στην ακμή του οίκου, και βέβαια δεν παύει να είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου σου. Έχεις λοιπόν ένα Δία που ναι μεν νοιώθει άβολα κάτω από την κυριαρχία του Κρόνου αλλά δεν παύει να έχει μια άνετη διέξοδο έκφρασης στον πρώτο οίκο / ωροσκόπο.
Επίσης στην περίπτωσή σου είναι σημαντικό να εξετάσεις τη σχέση του Δία με τον κυβερνήτη του Κρόνο.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.