Η ιδέα της «αδελφής ψυχής» φαντάζει και προϊδεάζει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ξαναέζησαν στο παρελθόν μαζί. Όμως το πώς τελικά μπορεί μία ψυχή να ταυτιστεί με μία άλλη είναι η εναγώνια απορία όλων όσων παντρεύονται. Όταν πια έχει κατέβει ως παντρεμένος /νη τα σκαλοπάτια της εκκλησίας και τα λαμπερά φώτα γάμου και δεξίωσης σβήνουν αρχίζει το ζεύγος να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της ζωής. Μια ζωής που καρμικά ιδωμένης έχει πολλές παραλλαγές , εκπλήξεις, απρόσμενα, τόσα μα τόσα που μυριάδες σελίδες δεν φτάνουν να τις διηγηθεί κανείς…!


Διαβάστε το πρώτο μέρος του άρθρου, εδώ




Η Χρυσάνθη Σπίγγου είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΚΑΡΜΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ».
ΤΗΛ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 – 96 35 955
ΚΙΝ. : 6937 277 476
E-mail: chrysanthyspigou@rocketmail.com



ΑΜΦΙΣΗΜΙΑ ΔΙΓΝΩΜΙΑ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Η τωρινή τους «πνευματική ανάπτυξη» (Τοξότης) θα είναι ωστόσο ένα εξαιρετικά δύσκολο και πολλές φορές «περιπετειώδες ταξίδι». Το ευάλωτο ψυχικά σημείο ατόμων τα οποία παντρεύονται με τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο των Διδύμων οφείλεται στην κάπου βαθιά μέσα τους κρυμμένη αίσθηση της «Διφυούς Φύσης» τους, στο παρόν περιβάλλον.

Τι σημαίνει αυτό; Θα βιώνουν κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό τους σαν δύο προσωπικότητες (Δίδυμοι). Οι συνθήκες του περιβάλλοντος τους θα τους αναγκάζουν να ζουν και να συμπεριφέρονται σαν σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Σε αυτό συνηγορεί ακόμα περισσότερο (ο Δίας κυβερνήτης του Βορείου Δεσμού σε αντίθεση με τον Κρόνο στο Ζυγό ανάδρ.). Αυτό γιατί υποδηλώνει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν την ζωή τους βασιζόμενοι στο αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο και προφανώς θα έρθουν έτσι σε σύγκρουση με την πιο νεανική και ελεύθερη οπτική που ως νέοι αυτής της εποχής έχουν μάθει έως τώρα να ζουν.

Ενώ από την μία πλευρά θα γνωρίζουν το τι επιθυμούν, τι θέλουν και πως το θέλουν, υποχρεωτικά θα ξεπηδά από μέσα τους μία δεύτερη φύση, η οποία θα τους θέτει πάντα προ του διλήμματος μιας άλλης εναλλακτικής εκδοχής. Στο τέλος είναι πιθανόν είτε να διχάζονται, είτε να καταπιέζονται παίζοντας το παιχνίδι μεταξύ πρωτοκόλλου και της διάθεσης τους για μία πιο χαλαρή, εφήμερη και δίχως τυπικότητες και δεσμεύσεις ζωή.

Ποια από τις δύο θα επιλέξουν ; Πάντα θα αναρωτιούνται και πάντα θα τους καθηλώνει η αναποφασιστικότητα για το ποια από τις δύο επιλογές που τριγυρνά στο μυαλό τους θα είναι η προτιμότερη και η πιο σωστή.

Αυτό το δίλημμα θα ισχύσει πολύ περισσότερο για την Κέιτ. Αν συνυπολογίσει κανείς πως η φιλελεύθερη φύση της γενέθλιας ανάδρομης Αφροδίτης στο ζώδιο του Υδροχόου σε όψη τετραγώνου με τον Δία στο ζώδιο του Σκορπιού την κάνει ούτως ή άλλως να αισθάνεται άσχημα – ίσως και πολύ εχθρικά και εκδικητικά - όταν θα καταπιέζεται η ιδιωτική της σφαίρα.

Αν και το χάσμα ανάμεσα στις συνεχείς συγκρίσεις της Κέιτ με την άχαρη και μοιραία κατάληξη της ζωής της θανούσης πεθεράς της είναι σίγουρα βαθύ, μεγάλο, ενοχλητικό και γεμάτο προκλήσεις για ένα τόσο νεαρό κορίτσι θέμα, εκείνη δεν χάνει ή τουλάχιστον φαίνεται μέχρι στιγμής πως δεν χάνει τον έλεγχο της. Από την άλλη όμως, αναρωτιέται κανείς το πώς σε βάθος χρόνο θα μπορέσει να χειριστεί τα «στραβά μάτια» της βασιλικής οικογένειας όσον αφορά τα μαύρα πρόβατα της οικογένειας Μίντλεντον, όπως η στρίπερ ξαδέλφη της Κατρίνα και ο θείος της Κέιτ Γκάρι Ολντσμιθ, που είχε εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ενώ η Νταιάνα είχε δείξει καταφανώς την δυσαρέσκεια της για το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι, η γλυκιά – όπως την αποκαλούν οι δημοσιογράφοι - Kέιτ δεν ζαλίζει – τουλάχιστον όχι ακόμα τώρα - το γλυκό μυαλουδάκι της με τέτοια, (Ν. Δ. Δ.). Aπλά δεν μιλάει, αφήνοντας αυτή τη δουλειά στους δικηγόρους της , τακτική που φυσικά δεν ακολούθησε η Nταϊάνα. Τι όμως θα κάνει στο μέλλον όταν μέρα με την μέρα θα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ σχετικά με την ταπεινή της καταγωγή της ίδιας και των οικείων της; Ας το σκεφτούμε λίγο. Περιχαρής η βασιλική οικογένεια δέχτηκε τις μόλις λίγες ώρες μετά του γάμου γυμνές παιδιάστικες αλλά συνηθισμένες φωτογαφίες του άλλοτε άτακτου αδελφού της, μιας και έτσι τα βλέμματα στρέφονται μακριά από τον επίσης άτακτο Χάρη τους.

Βεβαια, από τη στιγμή που ένα γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες από το διαμέρισμά της, δεν έχασε λεπτό και απέστειλε προειδοποιητικά ραβασάκια στον Tύπο. Διαβασμένη ή όχι, το σίγουρο είναι ότι η βασιλική οικογένεια - είναι κάτι παραπάνω από εμφανές - ότι την προστατεύει την Κέιτ, -μιας και έχει του λόγους της - κάτι που σίγουρα δεν έγινε με το άλλοτε μαύρο πρόβατο του Mπάκιγχαμ, Nταϊάνα.

Ωστόσο αν κρίνουμε από τον Β.Δ.Τ. αλλά ειδικότερα του Ν.Δ.Δ. που συμβολίζει την προ του γάμου της κατάσταση και τα τεκταινόμενα του παλατιού ήδη οι δύο γυναίκες –πεθαμένη πεθερά και νύφη - έχουν μπει στο σκληρότατο στόχαστρο των «συγκρίσεων» (Δίδυμοι). Επίσης, όσο αφορά τα της πορείας της Κέιτ στον έγγαμο βίο της, πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη ότι ο Ν.Β.Δ.Τ. σχετίζονται με τις εφημερίδες, τα δημοσιεύματα, και τις ανυπόστατες ίσως πληροφορίες γύρω από το άτομο της.

Θα πρόκειται εννοείται για ένα ξεκάθαρο και ολοφάνερο παιχνίδι εντυπώσεων του Tύπου, (Τοξότης 5ος), που έχει αφετηρία την ακόρεστη δίψα των κοινών θνητών για παραμύθια και ρομάντζα που τρέφουν τη μοναρχία. Φυσικά και την ανάγκη για μύθους με πολλούς δράκους γύρω τριγύρω.

Τα Μ.Μ.Ε φυσικά έχουν κάθε λόγο να περιστρέφονται γύρω από την όμορφη, κομψή, έξυπνη και μορφωμένη και τώρα πια σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά το κυριότερο, πριγκίπισσα πια της Αγγλίας, Κέιτ Μίντλετον χωρίς να ξεχάσουν να τονίσουν με κάθε τρόπο την ταπεινή καταγωγή της. Προέρχεται από οικογένεια δικηγόρων και γαιοκτημόνων, από την πλευρά του πατέρα της, και κρεοπωλών, ανθρακωρύχων, γυψαδόρων και υπηρετών από την πλευρά της μητέρας της.

Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξη της και ακόμα λιγότεροι λεπτομέρειες για τη ζωή της, μέχρι που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την ξεχώρισε για μελλοντική του σύζυγο. Το βρετανικό ΟΚ! αποκαλύπτει πράγματα που δεν ξέραμε για την Κέιτ Μίντλετον και απαντά σε όλα τα πιθανά ερωτήματα.

Για παράδειγμα, η Κέιτ είναι αλλεργική στα «άλογα» - αστρολογικά καθόλου τυχαίο καθώς τα άλογα υπάγονται στο ζώδιο του Τοξότη όπου και το κάρμα του γάμου - γεγονός το οποίο ίσως προκαλέσει προβλήματα, αφού η βασιλική οικογένεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την «ιππασία» (Τοξότης) και την εκτροφή αλόγων.

Σε ένα blog το οποίο ανήρτησε η ίδια η Κέιτ στην ιστοσελίδα της εταιρίας διοργάνωσης εκδηλώσεων «Party Pieces», που ανήκει στην οικογένειά της, εξομολογείται ότι παλαιότερα λάτρευε να ντύνεται «σαν κλόουν» (Νότιος Δεσμός στο ζώδιο των Διδύμων), με φαρδιές μπλούζες. Μάλιστα, ως λάτρης του χορού, είχε πάρει και μέρος σε διάφορες σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

To 2002, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο (Τοξότης), του St Andrew, εργάστηκε στην γνωστή εταιρία catering (Ν.Δ.) «Snatch Bar». Ο ιδιοκτήτης Ρόρι Λέινγκ παραδέχεται στο περιοδικό, ότι δεν της παρείχε υψηλή αμοιβή για τις υπηρεσίες της, αλλά «επειδή ήταν όμορφη κοπέλα κέρδιζε πολλά από τα φιλοδωρήματα» (Δίδυμοι).

Οι γονείς της γνωρίστηκαν όταν δούλευαν και οι δύο στην βρετανική αεροπορική εταιρία «British Airways», (Τοξότης) ο πατέρας της ως πιλότος και η μητέρα της ως αεροσυνοδός (Τοξότης) .

Πολλοί δήλωναν ανήσυχοι ότι η Κέιτ ακολουθεί τη μοίρα της θλιμμένης πριγκίπισσας στις διατροφικές διαταραχές της Νταιάνα. Ωστόσο όπως δηλώνεται επίσης στα Μ.Μ.Ε, η φανερά αδυνατισμένη σιλουέτα της Κέιτ την ημέρα του γάμου της, ήταν αποτέλεσμα, αφενός των εξαντλητικών προετοιμασιών για το γάμο και αφετέρου της αγάπης της για τον αθλητισμό (5ος οίκος γεγονότος). Η 29χρονη επισκέπτεται καθημερινά το γυμναστήριο. Παράλληλα, λατρεύει το τένις, το σκι, ενώ ως μαθήτρια είχε σπάσει πολλές φορές τα αντίστοιχα ρεκόρ στο άλμα εις ύψος και στο άλμα εις μήκος (5ος αθλήματα) .

Το ότι τα Μ.Μ.Ε δεν παρέλειψαν να φτάσουν βαθιά στα συγγενικά και προγενεαλογικά αρχεία ώστε να καταλήξουν να βρουν ότι η Κέιτ έχει άτακτους συγγενείς δεν είναι εννοείται καθόλου μα καθόλου τυχαίο. Ο θείος της Κέιτ, Γκάρι Γκόλντσμιθ, πιάστηκε από τον φακό «σκανδαλοθηρικών περιοδικών» (Δίδυμοι), να προμηθεύει ακριβά ναρκωτικά σε συνοδούς πολυτελείας στην βίλα του στην Ίμπιζα. Πρόσφατα μάλιστα, ο εκατομμυριούχος Γκάρι, καυχιόταν σε δημοσιογράφους για την επίσκεψη του ζευγαριού στην Ίμπιζα το 2006, αποκαλύπτοντας τον τολμηρό διάλογο που είχε με τον δεύτερο τη τάξη διάδοχο του βρετανικού θρόνου: «Οι πρώτες μου κουβέντες στον πρίγκιπα Ουίλιαμ ήταν: “Oh, you f…….ker!”».

Μετά το ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσε το πανομοιότυπο, με το σμαραγδένιο δαχτυλίδι των αρραβώνων της, αντίγραφο, κατετάγη κι επίσημα από τους Βρετανούς στιλίστες στην λίστα των fashion icons. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ «σπρώχνει» τις Βρετανίδες σε καταναλωτική φρενίτιδα (Τοξότης) . Το μόλις 40 λιρών φόρεμα του γνωστού καταστήματος «TopShop», που είχε επιλέξει για τα 25α γενέθλιά της, εξαντλήθηκε από τα ράφια του πολυκαταστήματος, σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα, το φόρεμα που έδειξε σε επίδειξη μόδας που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του St. Andrews, πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού, των 90.000 λιρών!

Με την πρώτη κοινή εμφάνιση του ζευγαριού, άρχισε και η απέραντη φημολογία (Δίδυμοι). Πρώτη φήμη ήταν ότι η Κέιτ είχε βάλει στο στόχαστρό της, τον Ουίλιαμ από μικρή. Για την ακρίβεια, πριν το στόχαστρο (Τοξότης) τον είχε βάλει στους τοίχους της. Στο άκουσμα αυτής της φήμης (Δίδυμοι) η Κέιτ ανταπάντησε: «Πολύ θα το ήθελε!». Και συνέχισε: «Τους τοίχους του παιδικού μου δωματίου κοσμούσαν αφίσες του μοντέλου της LeviΆs», είπε η Κέιτ, ενώ ο Ουίλιαμ αστειευόμενος δήλωσε: «Προφανώς ήμουν εγώ το μοντέλο της LeviΆs».

Είναι από τις πιο ψηλές (Τοξότης) γυναίκες στην βασιλική οικογένεια. Έχει το ύψος που είχε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα και μοιράζεται μαζί της τον τίτλο της ψηλότερης στην οικογένεια. Αν και βασιλικό ζευγάρι, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, μοιράζονται κάποιες συνήθειες των κοινών θνητών. Αποκαλούν ο ένας τον άλλον με χαϊδευτικά ονόματα. Αυτός την αποκαλεί «Babykins» κι εκείνη «Big Willie».

Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας παντρεύεται μία κοπέλα της μεσοαστικής τάξης. Και ενώ οι απανταχού Βρετανοί βλέπουν ή θέλουν να δουν στο πρόσωπο της Kέιτ τη συνέχεια της αγαπημένης τους πρώην λαϊκής πριγκίπισσας, εσείς θα αναρωτιέστε βέβαια το ποια σημασία μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω σε μία καρμική αστρολογική ανάλυση. Να όμως που έχουν.

Η συσχέτιση Νοτίου – Βορείου Δεσμού σε μία οποιαδήποτε καρμική αστρολογική μελέτη είναι το ένα και πιο κυρίαρχο ασφαλές αποτύπωμα βάση του οποίου μπορούν να αντληθούν ένα σωρό πληροφορίες, αλλά και να επιβεβαιωθούν οι απόψεις σε όλα όσα το πριγκιπικό ζευγάρι – η οποιοδήποτε άλλο θνητό ζευγάρι - καλείται καρμικά να αντιμετωπίσει.

Για παράδειγμα το εάν τελικά στην πορεία του χρόνου η σοβαρή και μετρημένη Κέιτ θα παραβιάζει προκλητικά το βασιλικό πρωτόκολλο όπως έκανε η προ ετών θανούσα πεθερά της, μένει να φανεί. Εντούτοις, κρίνοντας την ιδιοσυστασία και του ατομικού της ωροσκοπίου αλλά και εκείνου της τελέσεως του γάμου της, πολλές από τις εκδηλώσεις της θα διακρίνονται από ένα ευρύ φάσμα «αμφισημίας» «διγνωμίας» και πάρα πάρα πολύ κουτσομπολιού του τύπου γύρω από το πρόσωπο της.

Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς. Ας μην ξεχνάμε πως όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως η Κέιτ ανάμεσα σε τόσα και τόσα άλλα που της προδιαγράφει το κάρμα του έγγαμου βίου της, είναι να βρει τα μέσα και τους τρόπους ώστε να διατηρήσει μία «σταθερή πίστη στην καλοσύνη της ζωής και στη χαρά της ύπαρξης», (Β.Δ 5ος Τοξότης τρίγωνο Αρη/Δία ).

Η συνεχής αυτή «αμφιταλάντευση» (Δίδυμοι) θα της φέρει αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Ο έγγαμος βίος της, θα είναι ένας βίος μίας συνεχούς και ίσως άσχημης τελικά για τα αισθήματα και τα πιστεύω της «διπλής όψεως» (Δίδυμοι) εσφαλμένης «εκτίμησης» (Τοξότης) ή παραγνώρισης της κοινωνικής διαβάθμισης στην οποία βρέθηκε. Η πιθανότητα χρήσης υποκατάστατων εξαιτίας του άγχους (Δίδυμοι), λόγω μάλλον των κρυμμένων αισθημάτων κατωτερότητας (Σελήνη τετράγωνο Β.Δ.) που θα την αναστατώσουν να έχουν σαν αποτέλεσμα να χάσει πιθανόν το κοινωνικό της ένστικτο, τον ενθουσιασμό, και την ευχάριστη διέγερση του έρωτα της προς τον Ουίλιαμ. Τι πραγματικά θα συμβεί όμως, μένει να φανεί στην πορεία του χρόνου.

Τα προς το παρόν μόνο δέκα «μη» προς το άτομο της – π.χ. μην παίξεις μονόπολη, μην αργήσεις για φαί, μην υπογράψεις, μην εργαστείς, μην φας οστρακοειδή, μην προκαλέσεις……..κ.λ.π., κοινώς όλα αυτά τα «μη», θα την κάνουν μήπως στο τέλος να αισθανθεί ότι δεν έχει πραγματικό σημείο αναφοράς να βρει τι πραγματικά θέλει στη ζωή, ειδικότερα όμως το τι νόημα έχει η ζωή της με τον Ουιλιαμ και το περιβάλλον του;

Eξάλλου τα λαγωνικά της τέταρτης εξουσίας που ανέσυραν από το αρχείο και το έντονο μνημονικό τους την εικόνα της Nταϊάνα Σπένσερ, και την τοποθέτησαν δίπλα σε αυτή της άβγαλτης Kέιτ, είναι μία βαριά ιστορία ενός νομίσματος με δύο όψεις (Δίδυμοι). Ναι μεν η Kέιτ είναι πιο προσγειωμένη από ό,τι ήταν η Nταϊάνα και στις αποσκευές της δεν μεταφέρει συναισθηματικά μπερδέματα όπως εκείνη, ίσως γιατί το κακό προηγούμενο της Νταιάνα την κάνει μάλλον πολύ πιο υποψιασμένη και για αυτό ήδη περισσότερο προετοιμασμένη σίγουρα από ό,τι ήταν η Nταϊάνα για την επίθεση των μίντια». Από την άλλη όμως, το μέλλον του έγγαμου βίου της είναι ήδη προδιαγεγραμμένο από τάσεις και δραστηριότητες και συναναστροφές που θα την κάνουν να βιώνει έντονα την φόρτιση και την πίεση με αποτέλεσμα ο ψυχισμός της να οδηγηθεί στην κόψη του ξυραφιού.

Ακόμα και το ότι τα επίσημα χείλη του βασιλικού βιογράφου Kρίστοφερ Oυίλσον μίλησαν, συνέκριναν και σίγησαν δεν θα της απαλύνει και τόσα πολλά. Oχι όμως και η ίδια η Kέιτ, που δεν κουράζεται να δηλώνει, προφανώς σε ώτα μη ακουόντων, ότι δεν είναι η πριγκίπισσα Nταϊάνα! Eπ αυτού ουδείς μοιάζει να νοιάζεται. Γιατί και πώς ξεκίνησε αυτό το κυνήγι φαντασμάτων ουδείς γνωρίζει, το μόνο βέβαιο είναι ότι βολεύει, και φυσικά πουλάει πολύ! Πάρα πολύ! Ενώ λοιπό το χρήμα θα ρέει στο υπέροχο βασίλειο της Μ.Β. ποιος μπορεί να ξέρει το τι αισθάνεται και το πώς θα σηκώσει το βάρος όλων αυτών των συγκρίσεων η Κέιτ. Εμείς μόνο γνωρίζουμε –και αυτό χάρη στο καρμικό διάγραμμα του γάμου της – πως τόσο ως προς τα αισθήματα της τόσο ως προς τα ενδιαφέροντα της, μπορεί και σίγουρα θα συμβεί θα καταλυθεί ο ενθουσιασμός και των από ότι του πρώτου σταδίου της σχέσης τους.

Παρότι όλα αυτά δεν ακούγονται και τόσο δύσκολα για τον έγγαμο βίο της Κέιτ και του Ουίλιαμ ωστόσο στην πορεία θα αισθανθούν και οι δύο πως αν δεν μπορούν να έχουν αυτό που θα τους γεμίσει πραγματικά, θα επιδιώκουν να δοκιμάζουν όλων των ειδών τις εμπειρίες και ενώ δεν θα αισθάνονται άσχημα για αυτό που δεν θα μπορούν να έχουν αυτό που πραγματικά θέλουν, θα στερηθούν ίσως την εσωτερική τους ελευθερία.

Αυτό ακούγετα απλό και εύκολο. Όμως για την ομαλότητα ενός τόσο ερωτικού και ρομαντικού γάμου δεν είναι. Πιστέψτε με! Θα χρειαστεί πολύ και συνειδητή δουλειά εκ μέρους τους. Τόσο εκείνη όσο και εκείνος, θα πρέπει συνεχώς να βαθμοθετούν σωστά και δίχως προχειρότητες τους στόχους τους. Βέβαια, για καλή τους τύχη και κατά μία περίεργη ειρωνεία της τύχης με το που θα αποφασίζουν να προβούν στο ουσιώδες και οριστικό περιεχόμενο της ζωής τους και να στραφούν και να λειτουργήσουν στα θέματα τους βάση των δικών τους πεποιθήσεων, των στόχων και των προσδοκιών τους, τότε όλο το σύμπαν θα συνωμοτεί υπέρ τους και όλα θα ρέουν όμορφα, ήσυχα και απλά. Θα τα καταφέρουν όμως;

Mέχρι να φτάσουν στην τελική ανοδική ευθεία (Β.Δ.Τ.), θα τύχει ίσως να φέρουν σε δύσκολή θέση ή ακόμα και εκτός εαυτού την βασιλομήτορα; Θα λαμβάνουν μάλλον υπόψη το πώς θα ξεφύγουν από την αγωνία τους χάνοντας πιθανόν τον έλεγχο τους ξεσπώντας ίσως απερίσκεπτα αντί να βιώνουν την χαρά του έρωτα τους;

Θα απαιτηθεί πολύ χρόνος ώστε να ζήσουν και να κάνουν τις επιθυμίες και τα όνειρα τους πραγματικότητα. Θα χρειαστούν ισχυρή πνευματική ανέλιξη. Μπορεί να την βρουν βέβαια. Αρκεί οι ίδιοι να πιστέψουν σε αυτήν και να είναι πάντα ανοιχτοί να την δεχτούν. Στην τωρινή τους ζωή καλούνται κοντολογίς να μάθουν, πως για να κάνουν ένα βήμα μπροστά, πρέπει να αφήσουν τα προηγούμενα σκαλοπάτια πίσω τους. Τι σημαίνει αυτό;

Η απώλεια φέρνει πάντα μαζί της και ένα κέρδος. Για να επωφεληθούν και να νιώσουν επιτέλους ανεξάρτητοι και ελεύθεροι (Τοξότης 5ος), πρέπει να αφήσουν πίσω τους το γονικό τους περιβάλλον. Αν όχι, επί του πραγματικού, τουλάχιστον επί μίας αλληγορικής βάσης. Πιο απλά θα πρέπει να υπεραμυνθούν και να υπερασπιστούν τις ιδέες και τα πιστεύω τους.

Για να τύχουν δε ουσιαστικής και όχι δανικής καταξίωσης και αναγνώρισης ίσως θα πρέπει να αποτολμήσουν να θέσουν σε εφαρμογή τα θέλω τους. Αν τυχόν όμως ξαναπέσουν στην παγίδα να αναρωτιούνται το τι θα πουν ή τι θα σκεφτούν οι άλλοι σχετικά με τις αποφάσεις τους τότε θα εισπράξουν μόνον, αυτό που οι ίδιοι δείχνουν στους άλλους. Την αναποφασιστικότητα τους! Αυτό γιατί, μόνον όταν κατόπιν ωρίμου σκέψεως αλλάξουν τον ρου νου και πνεύματος, τότε, αυτομάτως αλλάζουν και οι αντιδράσεις των άλλων.

Όσο πιο πολύ οι ίδιοι θα αμφισβητούν και θα αμφιταλαντεύονται, τόσο πιο συχνά και εύκολα, θα επανέρχονται – όπως ακριβώς και στις περιόδους πριν τον γάμο τους – ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο. Τόσο πιο πολύ, θα εστιάζονται στους περιορισμούς της «διττής όψης» - (Δίδυμοι 11ος ο κυβερνήτης των οποίων στην σκληρή όψη με τον κακό Πλούτωνα και εκείνον ως κυβερνήτη του 5ου οίκου της χαράς, των παιδιών και του έρωτα) - του καθετί, άρα και τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύουν την ζωής τους, και το «αίσθημα της ελευθερίας» (Τοξότης) να ζήσουν και να κινηθούν όπως εκείνοι αισθάνονται καλύτερα. Χώρια το ποιες υπόγειες, πλάγιες ή χειραγωγικές καταστάσεις θα τους καταφέρον ίσως χτυπήματα κάτω από την ζώνη!

Πάντως, το βαθύτερο υπόβαθρο και η «καρμική επιταγή» του έγγαμου βίου τους, τους καλεί να «αποχωρήσουν» οριστικά και αμετάκλητα – αλληγορικά πάντα μιλώντας - από το να «πηγαινοέρχονται νοητικά» (Δίδυμοι) στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν. Είτε αυτό έχει να κάνει με ένα πραγματικό συνεχές πήγαινε έλα, είτε με το να σκέφτονται την αμέσως επόμενη «εναλλακτική εκδοχή » (Δίδυμοι) όταν σε χρόνο μηδέν θα αλλάζουν την αμέσως προηγούμενη.

Κοντολογίς πρέπει και αυτοί και όλοι όσοι γνωριστούν, αρραβωνιαστούν ή παντρευτούν να μάθουν πως κάθε φορά που θα επιταχύνουν οποιαδήποτε επιδίωξη οποιουδήποτε πράγματος δείχνει να προσφέρει ελευθερία (Τοξότης), και ικανοποίηση (5ος), θα τείνουν άθελα τους να κάνουν χειρότερες επιλογές και θα δυσκολεύονται να αισθανθούν ικανοποίηση (5ος), γιατί όλες τους εμπειρίες θα είναι έμμεσες, όχι δηλαδή αρκούντος εκ των έσω της δικής τους ψυχολογίας και ιδιοσυγκρασίας τονισμένες. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταλήγουν αγχωμένοι, απογοητευμένοι και εξαντλημένοι πιο φτωχοί ερωτικά, σωματικά, διανοητικά, και τέλος συναισθηματικά.



ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ Ο ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΑΙ Η ΚΕΙΤ;

Όλοι όσοι γνωρίζονται, αρραβωνιάζονται, παντρεύονται υπό την επιρροή του Νοτίου – Βορείου Δεσμού στα ζώδια Διδύμων – Τοξότη, πρέπει να εντρυφήσουν και να πιστέψουν βαθιά μέσα τους ότι μπορεί να είναι παραγωγικοί, δημιουργικοί, εύστροφοι και χαρούμενοι (5ος).

Θα πρέπει να απαλλαχθούν από την ιδέα ότι χρειάζονται ειδικά αντικείμενα, μέσα, τρόπους ή εμπειρίες για να αισθανθούν πληρότητα. Αντί να χάνονται σε αμφισημίες και διγνωμίες ή να επικεντρώνονται στον κόσμο των πιθανοτήτων να αφεθούν στον αυθορμητισμό την εξωστρέφεια, την θετική σκέψη, και την πεποίθηση πως ότι και εάν λέγεται και από όπου και εάν αυτό προέρχεται και όσο κακόβουλο και εάν θα είναι , εκείνοι θα πρέπει να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την πίστη τους στις ανώτερες και θετικές δυνάμεις του σύμπαντος.

Αντί δηλαδή να γίνουν «κυνηγοί» (Τοξότης) συγκινήσεων, αναζητώντας ίσως περισσότερους και ασυνήθιστους τρόπους διασκέδασης, «καίγοντας» (5ος και 9ος) ή καταστρέφοντας τον εαυτό τους από τις «υπερβολές» (Τοξότης 5ος Δίας 10ος) όλων όσων λέγονται ή ακούγονται – και όσο αφορά το πριγκιπικό ζευγάρι – κουτσομπολεύουν τα «μίντια» (Δίδυμοι –Τοξότης) για αυτούς να το αγνοούν.

Οσοι γνωριστούν, συνεργαστούν, αρραβωνιαστούν, παντρευτούν υπό την επήρεια των Νοτίου –Βορείου στα ζώδια των Διδύμων –Τοξότη αντίστοιχα, θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν σαν «ενεργοποιητές» και να παραμένουν σε εγρήγορση. Τα άτομα αυτής της καρμικής ποιότητας θα πρέπει να μάθουν επιπρόσθετα ότι οι ενέργειες γύρω τους είναι κάτι σαν «αναφλεκτήρας» ή «καταλύτης» τόσο για τους ίδιους όσο και για εκείνους που βρίσκονται γύρω τους.

Ναι είναι ωραίο από μίας πλευράς να λειτουργούν σαν «φορτιστές», κουτσομπολιού, ενδιαφέροντος, περιέργειας του κόσμου κ.ο.κ. Να γίνονται ή να συμπεριφέρονται με εξωστρέφεια και κάποια ίσως υπερβολή, να διεγείρουν και να διεγείρονται οι ίδιοι και να αστραποβολούν όλη την ώρα, αλλά όχι πάντα ότι αυτό είναι και ότι το πιο ευχάριστο!

Αυτές οι διακυμάνσεις χαράς και ευχαρίστησης μπορεί αναπόφευκτα να γίνουν τεράστιο βάρος για αυτούς. Οποιαδήποτε αδιάκοπη εκπομπή ενέργειας –ακόμα και όταν αυτή είναι θετικής χροιάς – καταλήγει να είναι μονοδιάστατη και τελικά κουραστική. Αν άθελα τους τα άτομα αυτά παγιδευτούν σε τέτοιους ρόλους καταλήγοντας τελικά να μην ξέρουν πώς να σχετιστούν με τους άλλους ή πώς να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους τότε οι προσδοκίες τους για μία ευτυχισμένη, αισιόδοξη και ανέμελη ζωή ίσως καταρρεύσουν.




ΔΙΣΤΑΓΜΟΙ - ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ – ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πριγκιπικό ζευγάρι λόγω της πιθανής συνεχούς ανασφάλειας θα αμφιταλαντεύεται στο να πάρει μία οριστική απόφαση. Φυσικά δεν θα εμπιστεύονται τον εαυτό τους όσο πρέπει ώστε να μπορούν να σταθούν πραγματικά στα δικά τους πόδια. Συχνά –συχνότερα από όσο πρέπει – θα αυτοσχεδιάζουν με γνώμονα τις εκάστοτε περιστάσεις στερώντας έτσι τους εαυτούς τους από την σταθερότητα και τον προγραμματισμό.

Ποτέ δεν θα μπορούν να είναι εκατό τις εκατό σίγουροι για όσα γνωρίζουν ή κάνουν. Θα ενώνονται τόσο πολύ με την κοινωνία ώστε βάθος – βάθος θα καταλήγουν να δείχνουν εμπιστοσύνη ή να επηρεάζονται από τα εξωτερικά δρώμενα παρά από τον εαυτό τους. Σιγά – σιγά, ίσως χάσουν την δική τους εσωτερική ταυτότητα. Όμως τώρα με αυτό το γάμο, καλούνται να στηριχθούν αποκλειστικά στις δικές τους νοητικές δυνάμεις. Να αγγίξουν μετά ζήλου (5ος) την «διαίσθηση» (Τοξότης) τους, δίχως να προσπαθούν να δουν τα πράγματα απαραιτήτως από την λογική τους πλευρά.

Σε τυχόν προσπάθειες τους να επεξηγήσουν δια της λογικής τις προτροπές που η διαίσθηση τους, τους παρέχει, θα καταλήγουν μάλλον να δυσπιστούν και να αμφιβάλλουν για τις ικανότητες τους.

Γενικά ο άξονας αυτός, θα τους ωθεί συχνά στο να αισθάνονται σαν να μην υπάρχει γερή βάση, ένα ασφαλές βάθρο επάνω στο οποίο να πατήσουν και να στηριχθούν. Έτσι θα καταλήξουν να γίνονται εξαιρετικά σχολαστικοί με διάφορα διαδικαστικά θέματα στα θέματα τους, ή να κινούνται σαν τις μαριονέττες τις σχέσεις τις επαφές, την ατομική τους καθαριότητα, ενώ τα διάσπαρτα κομμάτια της ψυχής και του νου τους δεν θα βρίσκουν σημεία ουσιαστική συναισθηματικής έκφρασης.

Το ενδιαφέρον παραδείγματος χάριν για την τάξη –εσωτερική και εξωτερική – θα κλιμακώνεται σε αναλογία με το βαθύτερο ενδιαφέρον για την εσωτερική «αταξία –αστάθεια- παλιμβουλία» (Νότιος Δεσμός στους Διδύμους), που θα αισθάνονται μέσα τους.

Ναι μεν θα προβληματίζονται με τα υπέρ και τα κατά των σκέψεων και των δικών τους ενεργειών αλλά και των άλλων, ώστε στην προσπάθεια τους να ορθοποδήσουν προωθώντας ένα ανοδικό επίπεδο συνέπειας και τελικής απόφασης θα περνούν μεγάλα στάδια ανούσιας «σχολαστικότητας» (Δίδυμοι) και δισταγμών.

Ενώ δηλαδή θα αναζητούν μία τελική απόφαση αυτή δεν θα φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά στον ορίζοντα. Με την διαρκή προσκόλληση των υπέρ και των κατά θα χάνουν το στοίχημα. Ναι, σύμφωνοι πριγκιπικό ζευγάρι είναι αυτό. Θα έχουν μάλλον ειδικούς συμβούλους (Τοξότης). Αλλά τι να λέει αυτό; Διατηρώντας όμως το μυαλό τους γεμάτο με πολλές - πολλές πληροφορίες (Δίδυμοι –Τοξότης) θα αδυνατούν να αμυνθούν στα αισθήματα του άγχους που η «αμφιθυμία» (Δίδυμοι) των δισταγμών και της δυσπιστίας θα τους προξενούν. Στην ουσία διαμέσου αυτού του γάμου, καλούνται ν αφουγκράζονται πολύ προσεχτικά τις «αισθητηριακές» (Τοξότης) τους πληροφορίες (Δίδυμοι).

Τι πρέπει λοιπόν να συμβεί; Η ιδέα ότι υπάρχουν ιδιαίτερα μαθήματα ζωής, παράδοξες και παράξενες εμπειρίες είναι τόσο παλιά όσο και ολόκληρος ο κόσμος. Μία από τις σιωπηλές υποσχέσεις για την εκπλήρωση του τωρινού τους έγγαμου καρμικού προτύπου, είναι η ανακάλυψη για τι προορίζονται να κάνουν γενικά στην τωρινή τους ζωή.

Το σύμπαν από την άλλη, τους υπόσχεται να προσφέρει την καθοδήγηση που είναι πιο κοντινή στην ιδιοσυγκρασία που τους ήταν γνώριμη μέχρι τώρα και εκείνη που τείνουν να διαμορφώσουν, μέσα από όνειρα, τυχαίες συμπτώσεις, επαφές με ξένο κόσμο, μέσα από ενοράσεις, προαισθήματα (Τοξότης) και άλλες ενδείξεις.

Το καρμικό αυτό «ταξίδι» (Τοξότης) που τους καθόρισε το πεπρωμένο τους, τους καθιστά υπεύθυνους για το εάν θα εφαρμόσουν ή όχι αυτά που σκέφτονται, ή εκείνα που επιθυμούν να κάνουν. Για παράδειγμα εάν θέλουν να αποσύρουν κάτι, μία ιδέα, μία σκέψη, ένα θέμα και να το αντικαταστήσουν με κάτι άλλο.

Πιο πριν θα χρειάζεται να προβούν μάλλον σε πολλές διαδικαστικές ενέργειες πριν καν μπορέσουν να εκπληρώσουν αυτό που επιθυμούν. Βασικά, όλο το σύμπαν ακολουθεί κανόνες που διέπουν και συντηρούν τη ροή της ενέργειας και της ζωής, ακόμα και αυτής της στασιμότητας. Ένα από τα επίσης εξαιρετικά σημαντικά πρότυπα για την ποιότητα και την εξέλιξη της ζωής τους θα είναι λοιπόν το να μάθουν την υπευθυνότητα σε ότι και εάν είναι αυτό που θα κάνουν.

Αν πριν παντρευτούν τους διέκρινε π.χ. η προχειρότητα, η αστάθεια, η μεταβλητότητα, η επιπολαιότητα (Δίδυμοι) θα πρέπει τώρα, οι συνθήκες για κάποιες σημαντικές αποφάσεις τους να φέρουν κατά κάποιο τρόπο την εγγύηση ότι έχουν τα εφόδια, τα προσόντα και προπάντων τις απαραίτητες εσωτερικές δυνάμεις για ότι είναι αυτό το οποίο πρέπει να αποφασίσουν.

Μα έτσι μα αλλιώς, ακόμα και η «σχολαστικότητα», και η «δυσπιστία», και η «αμφιβολία» αποτελούν μέρος του καρμικού τους σχεδίου που πρέπει να μάθουν να χειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να κοντοστέκονται να εξετάζουν πάρα πολύ προσεχτικά αυτή ή οποιαδήποτε άλλη αδυναμία τους.

Τι εκπροσωπούν και σε τι στοχεύουν (Τοξότης) τελικά; Πρέπει να μάθουν να μην «διασκορπίζονται» (Δίδυμοι) ώστε να μην χάνουν το κέντρο τους, και κατά συνέπεια το «στόχο» (Τοξότης) τους. Ποιος είναι αυτός; Να ξεπεράσουν τους δισταγμούς και την δυσπιστία τους παύοντας να είναι σχολαστικοί με το καθετί.

Αφήνοντας το πνεύμα τους ανοιχτό σε «νέους ευρύτερους ορίζοντες» (Τοξότης) να αφήνουν πίσω τους την αμέστωτη και ανώριμη «προχειρότητα» (Δίδυμοι) των προηγηθέντων χρόνων της ανεμελιάς και της νεανικότητας τους. Αντί αυτής θα πρέπει να μάθουν ότι χρειάζονται και επιβάλλεται πια η ώθηση για μία προς τα εμπρός «εξέλιξη και ανάπτυξη» (Τοξότης).

Ο έγγαμος αυτός βίος τους υποδηλώνει ότι συνέβη ώστε να γεμίσουν τις βαλίτσες για το νέο τους ταξίδι με ολόκληρες δεσμεύσεις, και όχι μισές όπως είτε στις προηγούμενες ζωές τους είτε πριν παντρευτούν συνέβαινε. Στο υποσυνείδητο τους εξάλλου θέλοντας και μη, είναι ακόμα καταχωρημένη η δράση από μισοτελειωμένες ή πρόχειρες δουλειές, σχέσεις και επαφές.

Αρα; Μάλλον θα «κυνηγούν» (Τοξότης) κάποιες φορές με επιθετικότητα, θυμό και άρνηση, ίσως και μνησικακία οτιδήποτε ή οιονδήποτε τους ανακόπτει το δρόμο της ανέλιξης που διακαώς και καθαρά υποσυνείδητα θα επιθυμούν να πετύχουν. Επομένως, για να τους αφήσουν ήσυχους, δεν θα ανέχονται καμία παρέμβαση. Εντούτοις η εξήγηση θα βρίσκεται μέσα τους άσχετα και εάν οι ίδιοι θα δυσκολεύονται να την βρουν.

Στην πραγματικότητα αρκεί να σκεφτεί κανείς πως είτε το πριγκιπικό και κατά ουσία μελλοντικό βασιλικό ζεύγος θα νιώθει σαν να μην δεν «ελλιμενίστηκε» πουθενά για πολύ καιρό στην μέχρι τώρα πορεία της ζωής του. Τους δύο αυτούς νέους θα τους χαρακτηρίζει έντονα η ευμεταβλησία, η ανησυχία και η νευρικότητα. Θα θέλουν σίγουρα να μπορούν να κινούνται ελεύθερα, να αποφασίζουν ελεύθερα, και να πράττουν γενικά κατά την βούληση τους. Είναι άλλωστε φυσικό. Από την άλλη όμως, το τίμημα του δικού τους γάμου υπόκειται ως είναι φυσικό στους κανόνες του βασιλικού πρωτόκολλου. Από μόνο αυτό δείχνει ότι γάμος αυτός δεν είναι δικός τους! Ναι δεν είναι δικός τους. Είναι ένας γάμος της μοναρχίας! Επεται όλοι μας να δούμε τι θα συμβεί. Αρκεί ο ενθουσιασμός να μην ξεφουσκώσει τόσο γρήγορα, ούτε για αυτούς αλλά ούτε και για τους υπηκόους τους! Εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα, ευημερία και καλή –καλή τύχη = Β.Δ.Τ. 5ος οίκος!