s
Κυριαρχία Λογικής ή Συναισθήματος - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 21
    Όνομα:
    Κάτια

Re: Κυριαρχία Λογικής ή Συναισθήματος

Quote Originally Posted by kinky_skorpina View Post
    Καλησπέρα κι απο μένα...Χρονια πολλα και Χριστός Ανέστη...μερες που είναι!
    Μιας και μιλάμε για λογική και συναίσθημα μεσα απο τις θέσεις Ηλίου-Σελήνης-Αφροδίτης...να πω κι εγω για τις δικές μου θέσεις.

Σκορπιός με Σελήνη στο Ζυγο και στο 10ο, με την Αφροδίτη επίσης στο Ζυγο κ στον 9ο+Ωροσκόπο στον Τοξότη...μμμ...οσοι δε με ξερουν καλα, επειδη με βλέπουν παντα χαρωπή με ευθυμη διάθεση, θεωρούν οτι ειμαι "μες την τρελή χαρα"...ισως βγαζει μια επιπολαιότητα-παλιμπαιδισμό προς τα εξω αυτός ο Ωροσκόπος(?)...ομως ακομα και τον μεγαλύτερο πόνο της ψυχής μου καταφερνω να τον περασω στους αλλους σαν να ειναι κατι ανάλαφρο...!:toung:

Ελα ομως που αυτη η Σελήνη δεχεται μια στενή σύνοδο απο τον Πλούτωνα...και συχνα συσσωρευει ενταση...κι ετσι και ξεχειλίσει το ποτήρι...μπουμ...παρτην την έκρηξη!!!:nuts:
    Αλλα Και η Αφροδίτη κανει συνοδο και με Δια και με Κρόνο!

...Η Σελήνη μου(και η Αφροδίτη μου), τείνει να εκλογικευει το συναισθημα για να το κατανοήσει, μπας και καταλαβω τι αισθανομαι, γιατι εχω ενα θεμα με αυτο! (καμια φορα ασυναίσθητα απωθω τα συναισθηματά μου, αν αντιληφθω οτι το πρόσωπο που μου τα γέννησε ειναι π.χ ενας ακαταλληλος-συμφωνα με τη λογική μου-συντροφος!
    Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρόλο εδω και ο Ουρανος μου που ειναι σε εξαρση στο Σκορπιο και σε κυριαρχια απο οίκο(στον 11ο οπως ο Ηλιος μου), σε μια ευρεια συνοδο με τον Ήλιο μου...(τη δεχόμαστε αυτη τη συνοδο Κατια μου...?Ο Ουρανος θεωρούμε οτι εξατομικευεται λόγω της οικοθεσίας του Ηλιου?)!!

Ο Ποσειδωνας μου απο τον 1ο οίκο σε πολυ στενη συνοδο με τον Ωροσκοπο δινει θαρρω δυνατη διαισθηση που ενισχυεται κι απο την Ηλιακη θεση...ομως δυστυχως δεν το "ακουω" συχνα το ενστικτό μου....καπου μπερδευεται με τη λογική ή τις επιθυμίες μου!

((Ευελεπιστω τωρα με τον Ποσειδωνα στους Ιχθεις να ενεργοποιηθει πιο εντονα η διαισθηση μου...ηδη κατι αισθανομαι να γινεται...μερικες φορες εκει που μιλάω νιωθω σαν ενας υποβολέας να μου υπαγορευει τα λόγια μου, σαν να μην ειναι δικά μου!))

Τι λες κι εσυ, Κατια μου?Πως σου φαινεται ο συνδυασμος όλων αυτών?Ισορροπειται καπως η κατάσταση?:unsure:
    Μαρία, σαν καμιά πρωτάρα, βάζεις πολλά ερωτήματα και προσωπικά στοιχεία μαζί, πράγμα που θα πει ότι για να σου απαντήσει κάποιος, πρέπει να συνδυάσει τα στοιχεία ενός ολόκληρου χάρτη, κάτι που είναι ενάντια στους κανονισμούς του site μας!
    ¶σε που μια χαρά τα καταφέρνεις, άλλα όπως όλοι μας, θέλεις να τα ακούς και από αλλού.
    Επειδή είμαι οπτικός τύπος και εδώ δεν έχουμε έναν χάρτη, αλλά κάνουμε μια γενική κουβέντα, θα περιοριστώ στα στοιχεία που μας δίνεις και εξυπηρετούν το θέμα της κουβέντας:

Έχουμε λοιπόν ένα Σκορπιό (Υδάτινη ευαισθησία, ένα το κρατούμενο), με ωροσκόπο Τοξότη (η ευαισθησία δεν είναι το ζητούμενό του) που έχει μια Αφροδίτη στον Ζυγό (διανοητική) και μία Σελήνη επίσης στον Ζυγό (αέρινος πνευματικός και διανοητικός εκλεπτυσμός του συναισθήματος), και στον 10ο οίκο του Κρόνιου Αιγόκερου. Μέχρι εδώ, η Σελήνη αυτή δεν μεγαλώνει τον δείκτη ευαισθησίας, υπό την έννοια που τον εξετάζουμε. Το καθοριστικό είναι η σύνοδος που κάνει η Σελήνη με τον Πλούτωνα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και κυβερνήτης του Ηλιακού Ζωδίου (Πλούτωνας\Σκορπιός). Αυτό σημαίνει ότι το άτομο για το οποίο μιλάμε, έχοντας χρωματισμένα τα φώτα του από τον Πλούτωνα, θα εκφράσει τις αρχές του ζωδίου (Σκορπιός), τα μέγιστα! Αυτό μάλιστα, θα το κάνει μέσα από το σπίτι του Αιγόκερω. Αν με αυτό, συνδυάσουμε και έναν Ήλιο* που θα εκφραστεί μέσα από τον συναισθηματικά αποστασιοποιημένο 11ο του Υδροχόου, έχουμε έναν άνθρωπο με τεράστια ψυχική ευαισθησία η οποία μάλιστα τείνει να παραμένει ανέκφραστη ή να επιλέγει την αποστασιοποίηση και το πάγωμα. Η έκφραση του συναισθήματος γίνεται με σφοδρές εκρήξεις σκληρής και αμείλικτης κριτικής.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητα προσόν. Επίσης η ευαισθησία έχει δύο όψεις. Υπάρχει η ευαισθησία υπό την έννοια της τρωτότητας και η ευαισθησία υπό την έννοια της ικανότητας ενσυναίσθησης των άλλων και –γιατί όχι- του εαυτού μας.

Tip: Δεν παραλείπουμε ποτέ να συνυπολογίζουμε το σπίτι\οίκο μέσα από το οποίο θα εκφραστεί η κάθε όψη-θέση!

Παράδειγμα: Σε ένα χάρτη που απουσιάζει το στοιχείο του αέρα αλλά έχουμε αρκετούς πλανήτες σε αέρινους οίκους (3ος , 7ος 11ος ) , τότε έχουμε την έμμεση ύπαρξη αέρα. Αυτό Ισχύει για όλα τα στοιχεία (γη, αέρας, φωτιά, νερό)

*(δεν ξέρω τις μοίρες των πλανητών για να μπορώ να εκφέρω άποψη σε σχέση με την σύνοδο Ήλιου \Ουρανού) :bigsmile:
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Maria

Σε ευχαριστω, Κάτια μου!

Η συνοδος αυτη Ηλιου-Ουρανού εχει 11 μοίρες "ανοχη"...αλλα επειδη συμμετέχουν τα φώτα(Ηλιος)....ρωτησα αν τη δεχόμαστε κι αν επηρεάζει κατα καποιο τρόπο το θεμα που συζηταμε.

Εγω εχω απουσία πλανητών σε γήινα ζώδια, αλλα αυτο αναπληρώνεται καπως απο την οικοθεσία του Κυβερνήτη του ήλιου μου...Πλούτωνας στο 10ο μαζι με Ερμη και Σελήνη στο 10ο.

Τα όσα ανέφερες με βρίσκουν συμφωνη...ειδικα αυτη η φραση ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα:
    "έχουμε έναν άνθρωπο με τεράστια ψυχική ευαισθησία η οποία μάλιστα τείνει να παραμένει ανέκφραστη ή να επιλέγει την αποστασιοποίηση και το πάγωμα. Η έκφραση του συναισθήματος γίνεται με σφοδρές εκρήξεις σκληρής και αμείλικτης κριτικής."

Ειναι ετσι ακριβως!!!

Όνομα:
    Πόπη

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Αν όπως λες, ο ωροσκόπος Τοξότης, σημαίνει ότι αυτή η Σελήνη βρίσκεται σε μοίρες του 12ου οίκου…..
    Για -μάλλον- καλή μου τύχη βρίσκεται στον 11ο (ο ωροσκόπος είναι στην πρώτη μοίρα) αλλά είναι και σε αντίθεση με τον Ήλιο...
    Ευχαριστώ πάραυτα. :bigsmile:
    Tabula rasa

Όνομα:
    Μαρία

Ωραίο θέμα!Δεν χρειάστηκε καν ν'αναρωτηθώ πως λειτουργώ ούτε για δευτερόλεπτο,εννοείται με συναίσθημα,γι'αυτό και έχω κάνει αρκετά λάθη ως τώρα,όπως όλοι μας.Παλιότερα πίστευα ότι το ν'ακολουθείς την καρδιά σου δεν μπορεί να είναι λάθος τελικά,αλλά αυτό δεν ισχύει..:blink:
    Ηλιο έχω στα ψάρια στον 10ο οίκο,Αφροδίτη πάλι στους Ιχθείς σε 9ο οίκο,Σελήνη Σκορπιό στον 5ο,και ωροσκόπο-μαμάκια Καρκίνο.Η περίπτωσή μου δεν θεραπεύεται,είναι ανίατη και μάλλον δεν θα αλλάξω ποτέ.Κατά καιρούς η σκορπίσια σελήνη μου μου έχει δώσει απίστευτες και απρόσμενες δυνάμεις-ψυχολογικές.Γίνομαι πανεύκολα θύτης από θύμα,εξαρτάται πόσα έχω"καταπιεί",αλλά αυτό είναι άλλο.Πάντα λειτουργώ με συναίσθημα σε σημαντικές αποφάσεις κι εκείνη τη στιγμή είμαι σίγουρη ότι κάνω το σωστό!Κάτι που μετά από καιρό φαίνεται,κάνει μπαμ ότι πήγαινα στραβά.Δεν πειράζει,καλή καρδιά..

Μακάρι και εγώ να ήξερα με τι λειτουργώ καλύτερα, δηλαδή αν με εκφράζει καλύτερα το συναίσθημα ή η λογική.

Είναι όμως αυτή η σελήνη στον αιγόκερω και αυτή η αφροδίτη στην παρθένο που δεν με αφήνουν να λειτουργήσω σαν φυσιολογικός καρκίνος. Εκεί που θέλω να ακολουθήσω την καρδιά μου ή και να βγάλω το συναίσθημα που με πνίγει, να σου προβάλλει και η λογική και μια φωνή μέσα μου φωνάζει: "τι πας να κάνεις; είναι λογικά πράγματα αυτά;" Ίσως να φταίει και ο ωροσκόπος στον υδροχόο.Δεν είμαι σίγουρη.

Μετά μετανιώνω που είχα ακούσει τότε τη φωνή της λογικής και θυμώνω με τον εαυτό μου

Το ίδιο συμβαίνει και αντίστροφα. Υπάρχουν φορές που μετανιώνω γιατί με παρέσυρε το συναίσθημα και το ακολούθησα (ε, πρέπει να βάζει και λίγο το χεράκι του ο κρόνος στον καρκίνο στον 5ο οίκο).

Στην πορεία του χρόνου όμως ένα έχω καταλάβει: καλύτερα να μετανιώνεις γι' αυτό που έκανες παρά γι' αυτό που δεν έκανες.

Quote Originally Posted by kassy View Post
    Μήπως έχεις πλανήτες σε ζώδια του νερού; Η μοναδική υδροχόος που θυμάμαι στη ζωή μου ήταν η γιαγιά μου. ¶κρως κοινωνική, αλτρουίστρια, συμπονετική, τρελούτσικη και πολύ μα πολύ συναισθηματική. Δεν θα ξεχάσω την αγκαλιά της. Νόμιζα ότι θα με σκάσει εκεί μέσα. άσε που με το παραμικρό δάκρυζε και το εννοούσε. Αργότερα, όταν έμαθα και άλλα πράγματα για την αστρολογία, ανακάλυψα ότι είχε σελήνη και αφροδίτη στους ιχθείς
    Ο ωροσκοπος μου ειναι στον Καρκινο...:bigsmile:

Quote Originally Posted by ZOELINA View Post
    Ο ωροσκοπος μου ειναι στον Καρκινο...:bigsmile:
    Και διαθετω και ολα τα παραπανω που αναφερες για την γιαγια σου...:bigsmile:

Καλησπέρα σε όλους.Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?Γυναίκα Παρθένος με ωροσκόπο και σελήνη στους Ιχθείς και Αφροδίτη στο Λέων,λειτουργεί βάση συναισθήματος ή λογικής?

Όνομα:
    Τίνα

Αγαπητή Κριαρίνα, για να βρούμε πως λειτουργεί ο καθένας από εμάς θα πρέπει να γίνει καταμέτρηση των στοιχείων του χάρτη μας. Αν δηλαδή κυριαρχούν τα ζώδια της φωτιάς, του νερού κτλ. Συνήθως, όταν υπερτερεί το στοιχείο του νερού λειτουργούμε περισσότερο συναισθηματικά ενώ όταν κυριαρχεί το στοιχείο του αέρα ή και της γης, λειτουργούμε περισσότερο με τη λογική. Με δυο τρία στοιχεία που δίνεις είναι δύσκολο να κρίνει κάποιος. Ωστόσο, παρότι η εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο ωροσκόπος Ιχθείς δείχνει ένα συναισθηματικό άνθρωπο, επίσης και η Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, δεν φαίνεται να στερείται της λογικής με Ήλιο στην Παρθένο.

Καλησπέρα,
    με ωροσκόπο καρκίνο και σελήνη, αφροδίτη και ερμή στους ιχθείς θαρρώ ότι η λογική του ηλιακού ζωδίου μου- Κριός- πάει περίπατο...

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)