s
Κυριαρχία Λογικής ή Συναισθήματος
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Κυριαρχία Λογικής ή Συναισθήματος

Ποιές θέσεις υποδεικνύουν σε έναν αστρολογικό χάρτη αν το άτομο ενεργεί κυρίως βάση της λογικής ή βάση του συναισθήματος? :blink:
    Ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του

Όνομα:
    Κάτια

Re: Κυριαρχία Λογικής ή Συναισθήματος

Το ηλιακό ζώδιο, ο ωροσκόπος, η Σελήνη και η θέση της Αφροδίτης, είναι ο συνδυασμός των στοιχείων για να εξετάσουμε ένα τέτοιου είδους ερώτημα, σαν αυτό που θέτεις.
    Γενικά μιλώντας, το υδάτινο στοιχείο είναι αυτό που συνδέεται με το συναίσθημα και το αέρινο με την διανόηση.
    Από όλα τα παραπάνω, η Σελήνη και η Αφροδίτη παίζουν καθοριστικό ρόλο, μια και η Σελήνη δείχνει τις συναισθηματικές μας ανάγκες και η Αφροδίτη τον τρόπο που αγαπάμε.
    Όλα όμως θέλουν αξιολόγηση, γιατί στην αστρολογία οι συνδυασμοί που ανατρέπουν το αναμενόμενο είναι άπυροι!

Θα χρησιμοποιήσω των εαυτό μου σαν παράδειγμα, για να καταλάβεις πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.
    Εγώ είμαι Ιχθύς και αυτό από μόνο του θα έκανε κάποιον να πει «ΑΧ…ψαράκι!». Ναι, αλλά η Σελήνη και η Αφροδίτη μου είναι σε αέρινα\διανοητικά ζώδια, Ζυγός και Υδροχόος αντίστοιχα, ενώ ο ωροσκόπος μου σε ζώδιο της φωτιάς. Κάποιος που ξέρει λίγη αστρολογία παραπάνω, θα πει ότι δεν είμαι και τόσο ευαίσθητη-συναισθηματική.
    Πρόσεξε τώρα τους τρόπους που χρωματίζεται το ίδιο δεδομένο. Η Σελήνη μου έρχεται σε επαφή με τον Πλούτωνα που είναι κυβερνήτης υδάτινου ζωδίου (Σκορπιός\Πλούτωνας) και ο συναισθηματισμός αποχτά μια σφοδρή ένταση. Επίσης έρχεται σε επαφή και με τον Ποσειδώνα που εκτός από κυβερνήτης του Ηλιακού μου ζωδίου (Ιχθύς) , είναι ο τρίτος πλανήτης από την τριάδα των υδάτινων και βρίσκονται μεταξύ τους σε στενή επαφή. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δημιουργεί έναν βαθμό ευαισθησίας αρκετά μεγάλο.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο χάρτης ενός φίλου που είναι Αιγόκερος και οι Αιγόκεροι δεν φημίζονται για τον συναισθηματισμό τους. Ο ωροσκόπος του είναι στον Κριό και η Αφροδίτη του στον Υδροχόο, αλλά η Σελήνη του βρίσκεται στους Ιχθείς και στον 12ο οίκο. Το αποτέλεσμα είναι ο άνθρωπος αυτός να εκφράζει μεγάλη συναισθηματική ευαισθησία.

Σε καμία περίπτωση μην θεωρήσεις ότι τα γήινα ή τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα δεν έχουν ευαισθησίες και ότι τα πρωτεία στο συναίσθημα τα έχουν τα υδάτινα.
    Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι κάθε ένα στοιχείο από αυτά (φωτιά, αέρας, γη, νερό) αντιλαμβάνεται και εκφράζει το συναίσθημα με διαφορετικό τρόπο.
    Στην πραγματικότητα, τα ζώδια του νερού νιώθουν άνετα και οικία με την διαχείριση, την αίσθηση, την ανταλλαγή και την ροή του συναισθήματος, επειδή ο τρόπος που λειτουργούν και αντιλαμβάνονται έχει την βάση του στο συναίσθημα.
    Στα ίδια ακριβώς συναισθηματικά ερεθίσματα, ένας Υδροχόος ή ένας Δίδυμος, θα ένιωθαν, αλλά το συναίσθημα θα περνούσε από το φίλτρο της λογικής και της συναισθηματικής απόστασης που απαιτεί η διανοητική επεξεργασία.

Καταλήγοντας ανακεφαλαιώνω λέγοντάς σου ότι όπου λογική, τότε αέρας και όπου συναίσθημα, τότε νερό. Όπου ενθουσιώδης θέρμη, τότε φωτιά και όπου πρακτικότητα, τότε γη.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Κatiakiss σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη σου απάντηση, με βοήθησες αρκετά :bigsmile:

Συμφωνω απολυτα με την παραπανω αναλυση, γνωριζω ατομα που ανηκουν σε ζωδια του νερου που δεν τα θεωρω ιδιαιτερα συναισθηματικα ακριβως γιατι η σεληνη κ η αφροδιτη τους ειναι σε ζωδια του αερα, οσο για μενα αν κ διδυμος με σεληνη κ αφροδιτη στον καρκινο η λογικη των διδυμων δεν με πολυεκφραζει.

Καλησπερα σε ολους και Χρονια πολλα..
    Καθε φορα που διαβαζω πως τα ζωδια του αερα ενεργουν με λογικη τρελαινομαι!! Ειμαι ζωδιο του αερα -Υδροχοος- Εχω πολλους φιλους αερινους και ειλικρινα δεν ειμαστε και τοσο λογικοι..μαλλον το αντιθετο!! Για μενα ειδικα πολλες φορες ο συναισθηματισμος μου ειναι τοσο εντονος που δεν αντεχεται..

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Το ηλιακό ζώδιο, ο ωροσκόπος, η Σελήνη και η θέση της Αφροδίτης, είναι ο συνδυασμός των στοιχείων για να εξετάσουμε ένα τέτοιου είδους ερώτημα, σαν αυτό που θέτεις.
    Γενικά μιλώντας, το υδάτινο στοιχείο είναι αυτό που συνδέεται με το συναίσθημα και το αέρινο με την διανόηση.
    Από όλα τα παραπάνω, η Σελήνη και η Αφροδίτη παίζουν καθοριστικό ρόλο, μια και η Σελήνη δείχνει τις συναισθηματικές μας ανάγκες και η Αφροδίτη τον τρόπο που αγαπάμε.
    Όλα όμως θέλουν αξιολόγηση, γιατί στην αστρολογία οι συνδυασμοί που ανατρέπουν το αναμενόμενο είναι άπυροι!

Θα χρησιμοποιήσω των εαυτό μου σαν παράδειγμα, για να καταλάβεις πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.
    Εγώ είμαι Ιχθύς και αυτό από μόνο του θα έκανε κάποιον να πει «ΑΧ…ψαράκι!». Ναι, αλλά η Σελήνη και η Αφροδίτη μου είναι σε αέρινα\διανοητικά ζώδια, Ζυγός και Υδροχόος αντίστοιχα, ενώ ο ωροσκόπος μου σε ζώδιο της φωτιάς. Κάποιος που ξέρει λίγη αστρολογία παραπάνω, θα πει ότι δεν είμαι και τόσο ευαίσθητη-συναισθηματική.
    Πρόσεξε τώρα τους τρόπους που χρωματίζεται το ίδιο δεδομένο. Η Σελήνη μου έρχεται σε επαφή με τον Πλούτωνα που είναι κυβερνήτης υδάτινου ζωδίου (Σκορπιός\Πλούτωνας) και ο συναισθηματισμός αποχτά μια σφοδρή ένταση. Επίσης έρχεται σε επαφή και με τον Ποσειδώνα που εκτός από κυβερνήτης του Ηλιακού μου ζωδίου (Ιχθύς) , είναι ο τρίτος πλανήτης από την τριάδα των υδάτινων και βρίσκονται μεταξύ τους σε στενή επαφή. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δημιουργεί έναν βαθμό ευαισθησίας αρκετά μεγάλο.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο χάρτης ενός φίλου που είναι Αιγόκερος και οι Αιγόκεροι δεν φημίζονται για τον συναισθηματισμό τους. Ο ωροσκόπος του είναι στον Κριό και η Αφροδίτη του στον Υδροχόο, αλλά η Σελήνη του βρίσκεται στους Ιχθείς και στον 12ο οίκο. Το αποτέλεσμα είναι ο άνθρωπος αυτός να εκφράζει μεγάλη συναισθηματική ευαισθησία.

Σε καμία περίπτωση μην θεωρήσεις ότι τα γήινα ή τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα δεν έχουν ευαισθησίες και ότι τα πρωτεία στο συναίσθημα τα έχουν τα υδάτινα.
    Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι κάθε ένα στοιχείο από αυτά (φωτιά, αέρας, γη, νερό) αντιλαμβάνεται και εκφράζει το συναίσθημα με διαφορετικό τρόπο.
    Στην πραγματικότητα, τα ζώδια του νερού νιώθουν άνετα και οικία με την διαχείριση, την αίσθηση, την ανταλλαγή και την ροή του συναισθήματος, επειδή ο τρόπος που λειτουργούν και αντιλαμβάνονται έχει την βάση του στο συναίσθημα.
    Στα ίδια ακριβώς συναισθηματικά ερεθίσματα, ένας Υδροχόος ή ένας Δίδυμος, θα ένιωθαν, αλλά το συναίσθημα θα περνούσε από το φίλτρο της λογικής και της συναισθηματικής απόστασης που απαιτεί η διανοητική επεξεργασία.

Καταλήγοντας ανακεφαλαιώνω λέγοντάς σου ότι όπου λογική, τότε αέρας και όπου συναίσθημα, τότε νερό. Όπου ενθουσιώδης θέρμη, τότε φωτιά και όπου πρακτικότητα, τότε γη.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
    Εγώ είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Τοξότη, Σελήνη στον Καρκίνο και Αφροδίτη στον Λέων, θεωρείς ότι είμαι άτομο της λογικής ή του συναισθήματος?

Όνομα:
    Πόπη

Quote Originally Posted by tigerlife View Post
    Εγώ είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Τοξότη, Σελήνη στον Καρκίνο και Αφροδίτη στον Λέων, θεωρείς ότι είμαι άτομο της λογικής ή του συναισθήματος?
    Νομίζω ότι τα ζυγιάζεις καλά και είσαι κάπου στη μέση.:bigsmile:
    Εξαρτάται όμως όπως ανέφερε και η Κάτια και από τις όψεις και τους οίκους.
    Το μοναδικό υδάτινο στο χάρτη μου είναι η Σελήνη στο Σκορπιό -τι τύχη!:nuts:-.
    Σε γενικές γραμμές λειτουργώ βάσει λογικής -Ταυροτοξότης- αλλά μέσα μου γίνεται πόλεμος!:nuts:
    Tabula rasa

Quote Originally Posted by ZOELINA View Post
    Καλησπερα σε ολους και Χρονια πολλα..
    Καθε φορα που διαβαζω πως τα ζωδια του αερα ενεργουν με λογικη τρελαινομαι!! Ειμαι ζωδιο του αερα -Υδροχοος- Εχω πολλους φιλους αερινους και ειλικρινα δεν ειμαστε και τοσο λογικοι..μαλλον το αντιθετο!! Για μενα ειδικα πολλες φορες ο συναισθηματισμος μου ειναι τοσο εντονος που δεν αντεχεται..
    Μήπως έχεις πλανήτες σε ζώδια του νερού; Η μοναδική υδροχόος που θυμάμαι στη ζωή μου ήταν η γιαγιά μου. ¶κρως κοινωνική, αλτρουίστρια, συμπονετική, τρελούτσικη και πολύ μα πολύ συναισθηματική. Δεν θα ξεχάσω την αγκαλιά της. Νόμιζα ότι θα με σκάσει εκεί μέσα. άσε που με το παραμικρό δάκρυζε και το εννοούσε. Αργότερα, όταν έμαθα και άλλα πράγματα για την αστρολογία, ανακάλυψα ότι είχε σελήνη και αφροδίτη στους ιχθείς

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by popininja View Post
    Νομίζω ότι τα ζυγιάζεις καλά και είσαι κάπου στη μέση.:bigsmile:
    Εξαρτάται όμως όπως ανέφερε και η Κάτια και από τις όψεις και τους οίκους.
    Το μοναδικό υδάτινο στο χάρτη μου είναι η Σελήνη στο Σκορπιό -τι τύχη!:nuts:-.
    Σε γενικές γραμμές λειτουργώ βάσει λογικής -Ταυροτοξότης- αλλά μέσα μου γίνεται πόλεμος!:nuts:
    Δεν μου κάνει εντύπωση που μέσα σου γίνεται πόλεμος, με την Σελήνη σου απέναντι από το Ηλιακό σου ζώδιο και στον Σκορπιό, μια δυσλειτουργική θέση για την Σελήνη.
    Αν όπως λες, ο ωροσκόπος Τοξότης, σημαίνει ότι αυτή η Σελήνη βρίσκεται σε μοίρες του 12ου οίκου….. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν θα σε έλεγα τυχερή για αυτές σου τις θέσεις. Ας περιοριστούμε στον ζωηρό και χαρούμενο ωροσκόπο σου.:bigsmile:
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Maria

Καλησπέρα κι απο μένα...Χρονια πολλα και Χριστός Ανέστη...μερες που είναι!
    Μιας και μιλάμε για λογική και συναίσθημα μεσα απο τις θέσεις Ηλίου-Σελήνης-Αφροδίτης...να πω κι εγω για τις δικές μου θέσεις.

Σκορπιός με Σελήνη στο Ζυγο και στο 10ο, με την Αφροδίτη επίσης στο Ζυγο κ στον 9ο+Ωροσκόπο στον Τοξότη...μμμ...οσοι δε με ξερουν καλα, επειδη με βλέπουν παντα χαρωπή με ευθυμη διάθεση, θεωρούν οτι ειμαι "μες την τρελή χαρα"...ισως βγαζει μια επιπολαιότητα-παλιμπαιδισμό προς τα εξω αυτός ο Ωροσκόπος(?)...ομως ακομα και τον μεγαλύτερο πόνο της ψυχής μου καταφερνω να τον περασω στους αλλους σαν να ειναι κατι ανάλαφρο...!:toung:

Ελα ομως που αυτη η Σελήνη δεχεται μια στενή σύνοδο απο τον Πλούτωνα...και συχνα συσσωρευει ενταση...κι ετσι και ξεχειλίσει το ποτήρι...μπουμ...παρτην την έκρηξη!!!:nuts:
    Αλλα Και η Αφροδίτη κανει συνοδο και με Δια και με Κρόνο!

...Η Σελήνη μου(και η Αφροδίτη μου), τείνει να εκλογικευει το συναισθημα για να το κατανοήσει, μπας και καταλαβω τι αισθανομαι, γιατι εχω ενα θεμα με αυτο! (καμια φορα ασυναίσθητα απωθω τα συναισθηματά μου, αν αντιληφθω οτι το πρόσωπο που μου τα γέννησε ειναι π.χ ενας ακαταλληλος-συμφωνα με τη λογική μου-συντροφος!
    Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρόλο εδω και ο Ουρανος μου που ειναι σε εξαρση στο Σκορπιο και σε κυριαρχια απο οίκο(στον 11ο οπως ο Ηλιος μου), σε μια ευρεια συνοδο με τον Ήλιο μου...(τη δεχόμαστε αυτη τη συνοδο Κατια μου...?Ο Ουρανος θεωρούμε οτι εξατομικευεται λόγω της οικοθεσίας του Ηλιου?)!!

Ο Ποσειδωνας μου απο τον 1ο οίκο σε πολυ στενη συνοδο με τον Ωροσκοπο δινει θαρρω δυνατη διαισθηση που ενισχυεται κι απο την Ηλιακη θεση...ομως δυστυχως δεν το "ακουω" συχνα το ενστικτό μου....καπου μπερδευεται με τη λογική ή τις επιθυμίες μου!

((Ευελεπιστω τωρα με τον Ποσειδωνα στους Ιχθεις να ενεργοποιηθει πιο εντονα η διαισθηση μου...ηδη κατι αισθανομαι να γινεται...μερικες φορες εκει που μιλάω νιωθω σαν ενας υποβολέας να μου υπαγορευει τα λόγια μου, σαν να μην ειναι δικά μου!))

Τι λες κι εσυ, Κατια μου?Πως σου φαινεται ο συνδυασμος όλων αυτών?Ισορροπειται καπως η κατάσταση?:unsure:

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)