- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 33
-
08-04-2011, 12:29 PM #21
Re: ζώδιο, ωροσκόπος και σελήνη σε ζώδιο της φωτιάς
Υπέροχο Τίνα! Αλλά γιατί έχω την αίσθηση ότι τέτοιου είδους προκλήσεις, όποτε προκύπτουν και στους ανθρώπους που προκύπτουν, μας εκπλήσσουν ως προς βαθύτερα θέματα, νοήματα και μυστικά των οίκων; Ναι ένας τέτοιος κριός στον οίκο του καρκίνου θα γινόταν πολύ εριστικός γιατί εκ των πραγμάτων απεχθάνεται την ασφάλεια. Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ ισχυρός στο να κάνει νέα ξεκινήματα γενικώτερα, θα είχε και ο ίδιος το απαραίτητο θάρρος να βγει πολύ ευκολότερα και απότομα από το καβούκι του και τις ανασφάλειές του ( δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο χώρο της οικογένειας). Πιστεύω, λοιπόν, ότι τα βαθύτερα νοήματα των οίκων ταυτίζονται μια χαρά ακόμη και με φαινομενικά εχθρικές ενέργειες. Στο παράδειγμα που αναφέρεις, η οικογένεια είναι το πιο "προφανές" σε εμάς τους ανθρώπους ζήτημα ασφάλειας, κατά την άποψή μου μια εξωτερική εκδήλωση θεμάτων ασφάλειας, αλλά η αίσθηση της ασφάλειας, η ίδια η ασφάλεια εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο, έχει να κάνει με τις ρίζες μας, τις βάσεις μας, την ψυχοσύνθεσή μας, την πατρίδα μας, την κουλτούρα μας. Οπότε, θα μπορούσαμε με ήλιο τοποθετημένο εκεί στο ζώδιο του κριού, να βιώνουμε την σύγκρουση σε τομείς που καλούμαστε και να ανατρέψουμε! . Ο ήλιος π.χ. εκεί " βγάζει" μάτι, αλλά ο ¶ρης θα μας δώσει το αποτέλεσμα, ίσως ;
-
08-04-2011, 01:38 PM #22
liontarini μου, γενικά μιλώντας θα πω, πως κάθε είδους πρόκληση, μας εξελίσσει. Ο Κριός για παράδειγμα δεν γίνεται πιο εριστικός στο 4ο σπίτι. Σε όποιον οίκο κι αν βρεθεί είναι εριστικός, ανάλογα τον οίκο γίνεται περισσότερο ή λιγότερο. Το λιγότερα σημαίνει πολλά. Στο σπίτι του Καρκίνου αποφεύγει να βγάζει την Κριαρίσια φύση του για να μην διαταραχθεί το οικογενειακό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μαζεύει αποθημένα, τα οποία ως γνωστόν κάποια στιγμή θα βγουν. Αν δεν βγουν, τότε θα βγάλει αρρώστιες κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το θέλουμε.
Στο σπίτι του Σκορπιού, γίνεται επιφυλακτικός, καχύποπτος κι ως εκ τούτου "χάνει" από την ειλικρινεία του, την καλοπροαίρετη διάθεση του και γίνεται εκδικητικός κτλ ενώ ως φύση γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως όλα αυτά δεν του ταιριάζουν. Στο σπίτι του Ποσειδώνα μπλοκάρεται η ενέργεια του από την δυσκολία, του να αναγνωρίσει πως πρέπει να κινηθεί, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλίες. Όταν πρόκειται να πάρει όμως πρωτοβουλίες που αφορούν τα του 12ου, μανούλα είναι σε αυτό. Από όλο αυτό τον συνειρμό προκύπτουν οι όποιες συγκρούσεις που αφορούν τους πύρινες πλανήτες σε υδάτινους χώρους.
Δεν ταυτίζονται οι οίκοι βαθύτερα με τις αρνητικές ενέργειες απλώς υπάρχει η πρόκληση να ανταπεξέρθουμε μέσα από ενέργειες οι οποίες δεν μας αντιπροσωπεύουν ως φύση. Κάποιοι το κάνουν καλά, κάποιοι το κάνουν καλύτερα. Θα το κάνω πιο προσωπικό και θα φέρω παράδειγμα τον εαυτό μου. Είμαι Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο. Αυτομάτως βλέπουμε πως υπάρχει ασυμβάτοτητα Ήλιου/Ωροσκόπου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να κάνω οικογένεια, το "εγώ πότε θα γίνω μάνα" όποιος το είπε μάλλον εμένα είχε υπόψη του.
Μέχρι να εδεήσω να γίνω μάνα (άργησα κομματάκι), ο Ήλιος μου λειτουργούσε μέσα από τον πατέρα, σύζυγο κτλ. και φυσικά μέσα από εντάσεις λόγω της εκρηκτικής μου φύσης. Όταν έγινα μητέρα σαφώς αισθάνθηκα ότι ολοκληρώθηκα, ωστόσο κάτι έλειπε. Τα λατρεύω τα παιδιά (άλλωστε παλαιότερα εργαζόμουν ως νηπιοβρεφοκόμος) όμως το να είμαι ΜΟΝΟ μια καλή σύζυγος, μάνα και νοικοκυρά ερχόταν σε σύγκρουση με την φύση του Ήλιου μου ο οποίος βρίσκεται στον 10ο οίκο. Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να ασχοληθώ με την προσωπικές μου φιλοδοξίες και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Αυτό μου έφερε πολλά προβλήματα και όπως καταλαβαίνεις δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Φυσικά ο Ήλιος μου βγήκε στην επιφάνεια ο οποίος αν βρισκόταν σε ένα Ταύρο ή ένα Καρκίνο θα πάλευε ακόμη με τις φρουτόκρεμες και τις πάνες, ενώ ο ωροσκόπος μου βοήθησε στο να μην ξεχάσω πως η οικογένεια, οι φρουτόκρεμες και οι πάνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και χωρίς αυτό δεν λειτουργώ, κάτι που δεν θα συνέβαινε με σχετική ευκολία αν ο ωροσκόπος μου βρισκόταν κι αυτός σε πύρινο ζώδιο.
Εν κατακλείδι (αρκετά σας κούρασα) όλα τα στοιχεία και οι ποιότητες σ' έναν χάρτη είναι αποδεκτά ακόμη κι αν δυσκολεύουν τη ζωή μας γιατί έτσι εξελισσόμαστε και προχωράμε μπροστά.
-
08-04-2011, 02:55 PM #23
Αυτό που θα ήθελα να καταθέσω στις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, είναι ότι πολλές φορές έχω παρατηρήσει ότι η ύπαρξη ενός ζωδίου στην ακμή ενός οίκου ή ο οίκος στον οποίο «πέφτει» ο Ήλιος , σημειωδοτεί υποθέσεις που το άτομο θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του, με τους τρόπους που το ζώδιο ορίζει.
Έτσι, πιθανά, ένας Κριός στον 4ο με τον Ήλιο εκεί, να περιγράφει την ζωή μιας γυναίκας που για κάποιο λόγο η ζωή την οδηγεί να έχει τα ινία της οικογένειάς της, είτε της πατρικής, είτε της δικής της. Πχ. Ένας θάνατος του συντρόφου που θα αναγκάσει το άτομο να παίξει δύο ρόλους. Αυτόν του Κριού που του αρέσει να παλεύει στον έξω κόσμο, και αυτόν του Καρκίνου που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της οικογένειας.
Όμως γενικότερα, θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα στην ερμηνεία και στην κατανόηση, αν καταφέρναμε να ξεκολλήσουμε από τις γνωστές έννοιες και αρχές που αποδίδονται στους πλανήτες και στους οίκους. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εννοιών και αρχών που σχετίζονται με τον κάθε οίκο\πλανήτη\ζώδιο που αν τον γνωρίζαμε θα είχαμε λιγότερες αμφιβολίες και απορίες.
Από την άλλη, πολλά από αυτά τα γνωρίζουμε όλοι, αλλά δεν έχουμε συνηθίσει να τα χρησιμοποιούμε.
Η εμπλοκή του Κριού με τον Καρκίνο, μπορεί να περιγράφει έναν ικανότατο επιχειρηματία που ασχολείται με τις πωλήσεις γης και ακινήτων ή και έναν στρατιωτικό (¶ρης) που έχει χρέος να υπερασπιστεί την πατρίδα (4ος) . Πάλι μοιάζει οι δύο αρχές να παντρεύονται μια χαρά.
Αυτό είναι το μαγικό στην αστρολογία. Υπάρχουν φορές που το λάθος, είναι το πιο σωστό και το αταίριαστο το πιο συμβατό!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
08-04-2011, 03:23 PM #24
katiakiss αλλά και Τίνα, γιατί έχω την αίσθηση ότι η ελληνιστική - αν δεν απατώμαι ως προς την περίοδο- αστρολογία, λόγω απλούστερων εργαλείων ερμηνείας, συνέβαλλε στο να μην φορτώνεται ο χάρτης, αλλά και στο να μην προκαταλαμβανόμαστε- ειδικά σε θέματα οικοθεσίας, που φαίνονται αντικρουόμενα. Με σημείο εκκίνησης το προφανές- τί φαίνεται μέσα στον οίκο, και το συνθετικό - ποιος είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, όπου βρίσκεται ο πλανήτης ( χρησιμοποιούσαν το whole signs system και δεν βάραινε ο χάρτης με 2 ή και 3 συγκυβερνήτες πολλές φορές) συνήθως η ανάλυση ήταν πιο " στρωτή" και καλύτερα ελεγχόμενη- αποτελεσματική θα έλεγα. Το μόνο που, ίσως, διαφοροποιούσε τα πράγματα ήταν η βαθμονόμηση. Ωστόσο, όλα ήσαν πιο απλά. Η ενασχόληση, σήμερα, με την αστρολογία, υπερφορτώνεται, με συστήματα οικοθεσίας που μας μπλέκουν και πολλά κλισέ που προκύπτουν από την οικοθεσία, τη σημασία των μοιρών στις ακμές, σημεία που βαφτίζουμε απολύτως καρμικά ( λες και μας αλλάζουν την ερμηνεία όλου του χάρτη!), πλανητοειδείς, απλανείς, κλήρους και τελικά συμπέρασμα ουδέν. Ας επιστρέψουμε στις αρχαιότερες μεθόδους ( με εξαίρεση τις κυριαρχίες νέων πλανητών και των κυβερνητών τους) και ίσως να μην μπλεκόμαστε. Ένας ήλιος λοιπόν στον κριό, θα εκφρασθεί μέσα από τον 4ο, αλλά ο άρης θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το που κατευθύνεται η ενέργειά του...
-
08-04-2011, 03:35 PM #25
liontarini, δεν διαφωνώ καθόλου. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί μιλούσα με ένα φίλο μου αστρολόγο :toung: και του είπα κάτι παρόμοιο. Πως η αστρολογία είναι πολυσύνθετη μέσα από την απλοικότητα της. Βέβαια να υπενθυμίσω πως οι μέχρι τώρα αναλύσεις που έγιναν από μέρους ήταν με βάση μόνο τους πλανήτες στους οίκους. Δεν χρησιμοποίησα τίποτε παραπάνω χωρίς αυτό να σημαίνει πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα, κάνει λάθος.
-
08-04-2011, 04:00 PM #26
liontarini, τώρα χτύπησες μια ευαίσθητη χορδή μου. Είμαι από εκείνους που αρνούμαι να αποδυναμώσω την αστρολογία με όλους αυτούς τους άχρηστους πλεονασμούς , που το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν και να αποτρέπουν από την επίγνωση των βασικών εννοιών που είναι ήδη πολλές και βαρυσήμαντες.
Η αστρολογία βασίζεται στην ικανότητα της συνδιαστικότητας του νου, και αυτό είναι μία βιολογική δεξιότητα που ή την έχεις ή δεν την έχεις. Είναι –σχεδόν- αυτό που λέμε ταλέντο σε κάτι.
Καλό είναι τα κενά της δεξιότητας αυτής, να μην γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν από την χρήση ενός σορού παράπλευρων και μηδαμινής σημασίας αρχών, εννοιών και επιρροών.
Δέχομαι όλα όσα αναφέρεις, και φυσικά σε αυτά θα προσθέσω τα μεσοδιαστήματα, τα οποία βασίζονται σε κανόνες μαθηματικής λογικής και σκέψης. Είναι το κέντρο βάρους της επιρροής των δυνάμεων.
Όσο κι αν προσπαθούν να προσδώσουν περιττή πολυπλοκότητα στην αστρολογία, αυτό που θα παραμένει πρωταρχική πρόκληση, είναι να γίνει κατανοητή και να μπορεί να ερμηνευτεί με τους παραδοσιακούς της κανόνες , πράγμα που είναι απείρως δυσκολότερο από τους φαντασμαγορικούς εντυπωσιασμούς.
Ουσία μηδέν!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
08-04-2011, 08:05 PM #27
liontarini,
είναι σαν να λέμε τι τα θέλουμε τα κβάντα και τα σωματίδια κι όλα αυτά που κάνουν σήμερα τόσο πολύπλοκη την επιστήμη; Καλύτερα δεν ήταν στην εποχή του Αρχιμήδη που έμπαινε στην μπανιέρα του και έβγαινε ευτυχισμένος;
Η αστρολογία σε κάθε εποχή αντανακλά την γνώση του ανθρώπου για τον εαυτό του. Έτσι, είναι επόμενο όσο ο άνθρωπος γνωρίζει τον εαυτό του βαθύτερα τόσο πιο πολύπλοκη να γίνεται και η αστρολογική ερμηνεία. Γιατί η ερμηνεία της αποκτά βαθύτερη ουσία και πιο λεπτές αποχρώσεις.
Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι όλα αυτά τα σημεία και οι κλήροι, οι πλανητοειδείς κ.λπ. απλώς "φορτώνουν" ένα χάρτη και αποπροσανατολίζουν στην κατανόηση της ουσίας του.
-
08-04-2011, 08:08 PM #28
Η εμπλοκή του Κριού με τον Καρκίνο, μπορεί να περιγράφει έναν ικανότατο επιχειρηματία που ασχολείται με τις πωλήσεις γης και ακινήτων ή και έναν στρατιωτικό (¶ρης) που έχει χρέος να υπερασπιστεί την πατρίδα (4ος) . Πάλι μοιάζει οι δύο αρχές να παντρεύονται μια χαρά.
Κάτια είσαι απίστευτη..
Ο καλός μου φίλος, Κριός με ωρ. Καρκίνο, με ¶ρη στον Τοξότη,είναι ίσως από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα Κριού/Καρκίνου που έχω δει!
Εγινε νωρίς μπαμπάς, τρελαίνεται για την κόρη του, φορά στολή, υπερασπίζεται το σύνταγμα κλπ.
Αυτο που θεωρώ αξιιοσημείωτο σε αυτούς τους συνδυασμούς της φωτιάς, είναι πως έχει καταφέρει να μετατρέψει το χώρο εργασίας του σε ένα πιο ανθρώπινο και πιο οικογενειακό μέρος και έχοντας βάλει μία τάξη στο χάος. Είναι πολύ οργανωτικός και πάντα ψύχραιμος και λογικός, χωρίς να χάνει την αίσθηση του χιούμορ.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη. Αυτ'ος ο άνθρωπος στην προσπαθειά του να δημιουργεί "τέλεια" περιβάλλοντα, στχνά πυκνά μου παραπονιόταν για πόνους στο στομάχι του. (Καρκίνος)Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
08-04-2011, 08:45 PM #29
Συμφωνώ μαζί σου ότι η επιστήμη αξιολογείται ανάλογα με την εποχή που εκφράζει, τόσο λόγω των γνώσεων που είναι διαθέσιμες, όσο και επειδή οι ανάγκες και οι άνθρωποι διαφέρουν. Αλλά η επιστήμη και όχι ο εσωτερισμός, που είτε το θέλουμε, είτε όχι δεν κινείται σε μια γραμμή εξέλιξης, αλλά έχει διακοπεί ή και απορριφθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι απολύτως γνωστή η βάση εκκίνησης. Το ότι η ιατρική εξελίσσεται δεν το οφείλουμε μόνο στην δική μας εξέλιξη ως κοινωνία, εκπαίδευση, μάθηση κλπ, ούτε και στο γεγονός ότι είναι η ίδια επιστήμη, αλλά και στο ότι πάντοτε της προσδίδαμε την σημασία που της άξιζε, αναλύοντας κάθε της βήμα με την δέουσα λεπτομέρεια. Στην αστρολογία δεν ισχύει κάτι τέτοιο... Όταν λοιπόν εξαναγκαζόμαστε από το ειδικώτερο- πολύπλοκο να εξάγουμε συμπεράσματα για το γενικό, την ουσία της οποίας τέχνης δεν κατέχουμε επακριβώς, και στον βαθμό που πολλαπλασιάζονται τα ειδικώτερα εργαλεία μας, δημιουργούμε από μόνοι μας τόσο μεγάλη απόσταση από την ουσία του πράγματος, ώστε η ερμηνεία δημιουργεί μόνο ερωτηματικά και τίποτε άλλο. Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω με katiakiss.
-
08-04-2011, 11:49 PM #30
Στομάχι ε; (4ος\Σελήνη\Καρκίνος) Αυτά παθαίνεις όταν πέφτεις στον κόσμο της διαχείρησης του συναισθήματος (4ος) με την ¶ρεια ορμή του Κριού. Αναλαμβάνεις ευθύνες αρχηγού . Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να κάνεις κουμάντο το συναίσθημα; Αρρωσταίνεις!Ο 4ος είναι ο οίκος μέσα από τον οποίο πηγάζει το συναίσθημα εκείνο που κάτω από συνθήκες σωματοποιήται.
Γι' αυτό ακούμε συχνά εκφράσεις όπως: "όταν το είδα, με έπιασε το στομάχι μου!" Ένα όργανο που λαμβάνει αμέσως το σήμα του συναισθήματος και σωματοποιήται αυτόματα.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.