H Νέα Σελήνη ξεκινά την πορεία της στις 3 Απριλίου από το ζώδιο των Ιχθύων στις 19ο 28' μοίρες. Η θεματολογία των Ιχθύων αλλά και της νέας Σελήνης είναι σχεδόν ταυτόσημη. Η ένωση του Ήλιου και της Σελήνης σηματοδοτεί την έναρξη ενός καινούργιου σπόρου ζωής και το ίδιο εκφράζει το τελευταίο ζώδιο στον Ζωδιακό κύκλο, δηλαδή oι Ιχθεις.
Γράφει η Ηλέκτρα Παπαδιώτου





Το πλανητικό μέγαρο της Ρεβατι

Η μοίρα που συντελείται η νέα Σελήνη επηρεάζεται από το σεληνιακό μέγαρο της Ρεβατι, το εικοστό έβδομο και τελευταίο σεληνιακό μέγαρο με κυβερνήτη τον Ερμή και θεότητα τον Πουσαν, τον βοσκό των ιερών αγελάδων στους ανώτερους πλανήτες. Ένα ακόμη σύμβολο της Ρεβατι είναι ο μαστός της αγελάδας που συμβολίζει τις θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες του μεγάρου, κυρίως όσον αφορά τα παιδιά, τους ανήμπορους αλλά και τα ζώα.

Το μεγάλο βέβαια θέμα που κυριαρχεί είναι αυτό της εσωτερικής παύσης, με την λειτουργία πάντα ενός εσωτερικού μονολόγου για να επιτευχθεί λίγο αργότερα μια καινούργια αρχή, με την μορφή ανανεωμένης νοοτροπίας και σκεπτικού.

Η Ρεβατι κυριαρχεί και στους δρόμους, τα ταξίδια, ενώ σκοπός της είναι και η διάνοιξη του μονοπατιού της εσωτερικής αναζήτησης. Θεωρείται ναξατρα θεϊκής φύσης με έντονο το στοιχείο της φιλανθρωπίας και της εμπάθειας. Η Ανζελίνα Τζολί εχει γενέθλια Σελήνη σε αυτό το μέγαρο και έχει αναγνωριστεί σαν πρέσβειρα καλής θέλησης ενώ είναι γνωστή η αγάπη της για τα παιδιά και τα ζώα.


Η Κατάσταση του Ερμή

Η παρουσία του Ερμή στο πλανητικό μέγαρο είναι ιδιαίτερα ευοίωνη αλλά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, και αυτό γιατί ο πλανήτης είναι σε πτώση αλλά και ανάδρομος. Επίσης είναι σε θέση Βαργκοταμα, δηλαδή καταλαμβάνει το ίδιο ζώδιο και στον ένατο αρμονικό χάρτη.

Οι ειδικές αυτές συνθήκες, κάνουν τον Ερμή ανίκανο να χειριστεί πολλά θέματα της καθημερινότητας με την γνωστή αποτελεσματικότητα του. Ίσως υπάρχει έντονο το στοιχείο της αφηρημάδας ή σφάλματα που έχουν να κάνουν με την λογιστική πλευρά της ζωής. Πιθανόν να υπάρχουν μπερδέματα και παρεξηγήσεις όσον αφορά μετακινήσεις ή συνεννοήσεις, καθώς δεν είναι εφικτό να τεθούν όλα σε έναν χρονικό σαφή προσδιορισμό.

Ο Ερμής γίνεται πιο εσωστρεφής, θέλει να χειριστεί ασυνήθιστες λύσεις και να πειραματιστεί με ασυνήθιστες οπτικές ενώ τον ενδιαφέρει η εσωτερικότητα των πραγμάτων παρά η εμφανής λογική σειρά.

Πιθανόν λοιπόν είναι οι αντιπρόσωποι των ζωδίων του Ερμή, να χάσουν λίγο την επαφή με την πραγματικότητα. Εδώ να σημειώσω το σχόλιο του κυρίου Σαμαρά για τον κύριο Παπανδρέου, ότι είναι εκτός πραγματικότητας, πράγμα πιθανό με τον κυβερνήτη του, Ερμή σε συνεχιζόμενη πτώση.

Ο Ερμής βέβαια κυριαρχεί και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η πτώση του επηρεάζει και αυτό τον τομέα. Οι Ιχθείς στον κατώτερο κραδασμό τους δεν επιτρέπουν την ορθή και αντικειμενική μετάδοση της πληροφορίας. Αντίθετα την φορτίζουν με υπερβολές, ασάφειες και πιθανόν ενδόμυχο φόβο για άγνωστες μελλοντικές εξελίξεις. Η ενδοσκόπηση και η σοφία ευνοούνται αλλά σε αυτό τον χώρο μάλλον είναι άγνωστες έννοιες και λέξεις.


Αλήθεια, ψέματα και οι Ιχθείς

Η θεματολογία αλήθεια /ψέματα (Ιχθυακό θέμα) είναι και το θέμα των ημερών με την ευχάριστη παράδοση της πρωταπριλιάς να κυριαρχεί στις ζωές μικρών μεγάλων. Σε ένα ευρύτερο συμπαντικό πλαίσιο αυτό είναι το θέμα των Ιχθύων όπου κυριαρχούν μυστικές παρουσίες και αδιευκρίνιστες ασάφειες εξαιτίας της αδυναμίας να αντιληφθούμε το μέγεθος της αλήθειας σε μια προσπάθεια (στοιχείο Δια) ωραιοποίησης της πραγματικότητας.


Εθνική Παλιγγενεσία και οι Ιχθείς

Μια σύντομη παραπομπή εδώ στην ελληνική επανάσταση που με ημερομηνία 25 Μαρτίου ή και 4 Απριλίου, όπως καθορίστηκε από την νέα ημερολογιακή ρύθμιση, ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων. Η φιλική εταιρία, ο ρόλος της τέχνης και ποίησης (Θούριος και ο πινάκας του Ντε λα Κρουά), ο μύθος για την παντοδύναμη αρχή που στήριζε το κίνημα, ο ρόλος των ιερέων πέρα από την αντίδραση της επίσημης θρησκείας αλλά και η βαθιά πίστη του Κολοκοτρώνη και την πεποίθηση ότι ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του.

Όλα αυτά όπως και η έναρξη της επανάστασης σε ένα μοναστήρι, πεδίο του δωδέκατου φυσικού οίκου, των Ιχθύων δηλαδή, δίνουν τον Ιχθυακό τόνο στην Εθνική αυτή εξέγερση. Θα επιστρέψω όμως με εκτενές άρθρο πάνω σε αυτό το τεράστιο θέμα.


Ο Κρόνος στην Παρθένο και το σύστημα νοσηλείας

Το άλλο μεγάλο θέμα που κυριαρχεί και με την νέα αυτή Σελήνη είναι η αντίθεση Κρόνου / Δια από την Παρθένο και Ιχθείς αντίστοιχα. Ο Κρόνος στην Παρθένο έχει αναστατώσει τον κλάδο της υγείας στο σύνολο του και σε αυτήν την φάση, που οι πλανήτες ήρθαν σε τέλεια αντίθεση, έχουμε και την συγχώνευση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πράγμα που σηματοδοτείται από τους Ιχθείς, σαν τον δωδέκατο φυσικό οίκο του ζωδιακού.

Την ημέρα μάλιστα της αντίθεσης τους, βγήκε στους κινηματογράφους –άλλη μια Ιχθυακή ένδειξη – η ελληνική ταινία "Από τα κόκαλα βγαλμένα" που σκιαγραφεί την καθημερινότητα ενός γιατρού σε ένα ελληνικό νοσοκομείο.

Ένα άλλο θέμα που αφορά την νοσηλεία και θεραπεία, είναι το νέο διάταγμα που ανακοινώθηκε και αφορά στην καθιέρωση της μεταμόσχευσης οργάνων σαν μια αναγκαστική πραγματικότητα για όλους. Αναγνωρίζουμε εδώ την ιδεαλιστική πλευρά του Δία και της επεκτατικής επιρροής του, μια και αφορά τους πάντες, αλλά υπάρχουν αλλά στοιχεία που μπορεί να δημιουργούν δεύτερες σκέψεις για το μέτρο. Όπως για παράδειγμα η αμοιβαία υποδοχή του Ουρανού στο ζώδιο των Ιχθύων και του Ποσειδώνα από το ζώδιο του Υδροχόου.

Είναι φανερό πως οι δυο αυτοί πλανήτες δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες και για τον Δια αλλά και για τον Κρόνο, με αποτέλεσμα τα θέματα να έχουν και μια χειριστική σκοτεινή πλευρά, ειδικά όσον αφορά τον μέσο άνθρωπο μια και ο Υδροχόος δηλώνει ακριβώς τον μέσο άνθρωπο και ο Ποσειδώνας στον κατώτερο κραδασμό του, πλανερές πρακτικές.

Η άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι ο Δίας βρίσκεται στις μοίρες αυτές των Ιχθύων που στον ένατο αρμονικό αντιστοιχούν στο ζώδιο της πτώσης του, δηλαδή στον Αιγόκερω ενώ αντίθετα ο Κρόνος έχει ειδική ισχύ λόγω της ανάδρομης πορείας του αλλά και γιατί στον ένατο αρμονικό κυβερνά πάλι σε ζώδιο του Ερμή που είναι στον δέκατο από την παρούσα θέση του, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην επιβολή των δικών του περιορισμών, είτε αυτό γίνεται στα θέματα υγείας ή εργασίας, με την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες να αυξάνονται.