- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 121 to 130 of 141
-
28-11-2009, 01:38 AM #121
Re: Πτώσεις, Εξάρσεις και άλλα παραμύθια
Μου έκανε εντύπωση η εισαγωγή σου: "Είναι επίσης ευχάριστο το ότι με το υψηλό μου επίπεδο μπορώ πλέον να σε αντικρίζω κατάματα". Πήρες ένα θετικό μου σχόλιο για σένα και το μετάτρεψες σε πικρόχολο. Γιατί το έκανες αυτό;
Για να παίξω
όπως θα αντισταθώ και στον πειρασμό να σχολιάσω ορισμένες αντιφάσεις σ' αυτά που είπες. Είπες πάρα πολλά και σήμερα δεν έχω χρόνο.
Θα περιμένω
Πριν απαντήσω σε ορισμένα σημεία που έθιξες θα ξαναπώ ότι εσύ κάνεις μια κοινωνική ερμηνεία της αστρολογίας, στην οποία μια αντροκρατούμενη κοινωνία μοίρασε τις "θέσεις" και τις "έννοιες" όπως την βόλευε κι εγώ κάνω μια φιλοσοφική και ψυχολογική ερμηνεία αφού για μένα η αστρολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα με τεράστιο βάθος και πολλά επίπεδα που συνεχώς ανακαλύπτουμε, όσο ανακαλύπτουμε και τον εαυτό μας. Επομένως ουσιαστικά δεν πρόκειται για διαφωνία αλλά για δυο εντελώς διαφορετικές και "παράλληλες" προσεγγίσεις. Με την λέξη "παράλληλες" εννοώ ότι δεν υπάρχει σημείο που να συναντιούνται.
Όχι δεν θα πελαγοδρομήσουμε.
Το θέμα μας είναι το "σύστημα" των πτώσεων, εξάρσεων κλπ.
Παρότι οι προσεγγίσεις μας είναι παράλληλες όπως λες, το σημείο συνάντησης είναι το κατά πόσον όλη αυτή η παραδοσιακή θεώρηση στηρίζεται σε "κοινωνικά" κριτήρια, κάτι που υποστηρίζω από την αρχή.
Συμφωνείς η διαφωνείς με αυτό;
Λες ότι ο ¶ρης είναι απλώς η δύναμη. Τι είδους δύναμη; Για να κάνει τι; Η λέξη δύναμη είναι τόσο γενική που δεν λέει τίποτε.΄
Δύναμη: Το φυσικό διανυσματικό μέγεθος, που προκαλεί αλλαγή της κινητικής κατάστασης η παραμόρφωση ενός σώματος..
Ας ξεφύγουμε λίγο από το δαίδαλο του υποκειμενισμού...
Η θύελλα, η καταιγίδα, το τσουνάμι, η πυρκαγιά ο σεισμός είναι παράγωγα φυσικών δυνάμεων. ¶ρης καραμπινάτος, θα έλεγε κανείς. Θηλυκού τύπου μάλιστα, όπερ σημαίνει μη ελεγχόμενος από το Συνειδητό.
Και ο "θηλυκός" ¶ρης υπάρχει ανεξάρτητα με το αν εσύ αρνείσαι την ύπαρξη του.
Ο ¶ρης στον Αιγόκερω δεν έδωσε τόσες σκληρές μάχες απλώς για να ενταχθεί και να συμβιβαστεί μέσα σ' ένα σύστημα κανόνων. Ο Αιγόκερως δεν είναι μια άνετη πολυθρόνα για κουρασμένα παλλικάρια μπροστά σε μια τηλεόραση. Ο Αιγόκερως είναι η ώριμη πια συνείδηση που θέλει να φτάσει στην αυτοπραγμάτωσή της. Οι προσωπικές επιθυμίες, απαλλαγμένες από ένστικτα και σκοτεινά κίνητρα, καθοδηγούνται πια από την λογική, δηλαδή από τις αντικειμενικές κρίσεις (Κρόνος) της Συνείδησης ή Ατομικότητας.
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι ο ¶ρης σε έξαρση είναι απλά ο ενταγμένος στο σύστημα ¶ρης και όχι ο αυτονομημένος, όπως έγραψες σε προηγούμενο ποστ.
Με ένα βηματάκι ακόμη θα συμφωνήσεις και για τον Καρκίνο.
Ο ¶ρης στον Καρκίνο είναι το παιδί που αρνείται να ενηλικιωθεί,
Αυτό μάλλον σε Τοξότη μου φέρνει...
είναι ο αρχέγονος άντρας που αρνείται να διαφοροποιηθεί από τους κανόνες της φυλής,
Απλά φυλάγεται στην αρχή μην τον βρει κανένα κακό. Μόλις εξοικειωθεί με το περιβάλλον, φτιάχνει τους δικούς του.
¶σε που έχω την εντύπωση ότι περιγράφεις τον Κρόνο στα παρορμητικά...
είναι οι επιθυμίες που αρνούνται να γίνουν προσωπικές γιατί είναι προσκολλημένες στο 'ανήκω", στις ρίζες, στις μνήμες...
Μήπως εδώ περιγράφεις τη Σελήνη η την Αφροδίτη στον Καρκίνο;
¶ντρες και γυναίκες αποκτούν την Ατομικότητά τους στον Κριό, άντρες και γυναίκες κτίζουν την δική τους σύνδεση με το συλλογικό στον Καρκίνο. Δεν μπορώ να διαφοροποιήσω τα φύλα.
Το ότι κάνουν κάτι παρέα δεν σημαίνει ότι το κάνουν η το βιώνουν με τον ίδιο τρόπο.
Ανεξάρτητα με το αν, ψυχολογικά, ο τελικός στόχος είναι η ενοποίηση αρσενικού και θηλυκού, τα δύο φύλα ξεχωρίζουν από κάθε άποψη (και αστρολογικά). Όταν επιτευχθεί η ενοποίηση, τότε να το ξαναδούμε...
Λες ότι: "η Σελήνη στον Σκορπιό είναι άκρως επικίνδυνη για τις ισορροπίες που έχει κτίσει η Εγωική Συνείδηση". Ένα λεπτό να μεταφράσω στο μυαλό μου αυτό που λες για να το καταλάβω. Ένα κομμάτι της ύπαρξής μου, το υποσυνείδητό μου (Σελήνη) είναι άκρως επικίνδυνο για τις ισορροπίες ενός άλλου κομματιού της ύπαρξής μου, της Εγωικής μου Συνείδησης ή Ατομικότητάς μου (Ήλιος). Τώρα εμένα γιατί δεν μου φαίνεται και τόσο θετικό αυτό;
Γιατί το προσωποποιείς.
Εννοώ τις ισορροπίες που έχει επιβάλλει η Εγωική Συνείδηση σε συλλογικό επίπεδο.
Η ατομική συνειδητότητα είναι πολύ πιο ευέλικτη.
Και πρακτικά σε ένα άτομο οι δυνάμεις του ασυνείδητου γίνονται εχθρικές όταν αυτό τις αγνοεί η τις περιθωριοποιεί.
Αντίθετα όταν τις αποδέχεται και αφήνει ανοικτή την επικοινωνία συνειδητού-ασυνειδήτου, τότε λειτουργούν εξαιρετικά υποστηρικτικά.
(το πόρισμα δεν είναι δικό μου αλλά των ειδικών)
Γι αυτό περιέγραψα και την προβληματική εκδοχή της Σελήνης στο Σκορπιό, εξηγώντας ότι είναι αποτέλεσμα του αποκλεισμού των φυσικών χαρακτηριστικών της.
Κάτι που ισχύει για όλους τους πλανήτες όπου και αν βρίσκονται.
Το σημαντικότερο όφελος από την Αστρολογία είναι το να μαθαίνουμε και να στηρίζουμε τη διαφορετικότητα μας και κάθε "παρέμβαση" να γίνεται προς όφελος της και όχι με βάση τους συλλογικούς κανόνες.
Ούτε μου φαίνεται για θετικό η Σελήνη να είναι άγριο θηλυκό, με ανομολόγητα πάθη που "ξεσχίζει" όποιον της πάει κόντρα. Προτιμώ τον ¶ρη μου να είναι έτσι κι όταν βάλει το σπαθί του στο θηκάρι η Σελήνη μου να μου δίνει ένα ήρεμο ύπνο το βράδυ.[/QUOTE]
Γούστα είναι αυτά. Εμένα αυτή η Σελήνη με γοητεύει, ενώ ο ¶ρης που περιγράφεις φέρνει σε μπρουτάλ και δεν τον πάω.
Όσο για τον ύπνο, ψηφίζω Ποσειδώνα δαγκωτό...Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
08-12-2009, 06:38 PM #122
Γιάννη μου,
ορίζεις την δύναμη με βάση την Φυσική ως: "το φυσικό διανυσματικό μέγεθος που προκαλεί αλλαγή της κινητικής κατάστασης ή παραμόρφωση ενός σώματος". Η ανθρώπινη ύπαρξη όμως είναι πολύ πιο πολύπλοκη και δεν μπορεί να ερμηνευτεί με τους ίδιους νόμους. Στην φυσική, η δύναμη κάτω από τις ίδιες συνθήκες λειτουργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο. Στην χημεία, όποτε βάλεις Υδρογόνο 2 και Οξυγόνο θα σου δώσει νερό.
Στον άνθρωπο όμως το ίδιο ερέθισμα δεν δίνει την ίδια αντίδραση ούτε ακόμα και στο ίδιο άτομο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς τώρα θα είχαμε λύσει την διαφωνία μας με μια μαθηματική εξίσωση. Έτσι, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο υποκειμενισμός δεν μπορεί να παραγνωριστεί.
Όμως είναι πολύ μεγάλη συζήτηση για να την κάνουμε με ποστ και δι' αλληλογραφίας. Και είναι πολλά τα σημεία που χρειάζονται διευκρινήσεις και συζήτηση. Π.χ. αν οι έννοιες της αστρολογίας δόθηκαν από μια ανδροκρατική κοινωνία τότε γιατί ο ¶ρης θεωρήθηκε κυβερνήτης του Σκορπιού (θηλυκό ζώδιο) και όχι του Καρκίνου; Ήταν τυχαίο και απλώς "αδικήθηκε" ο Καρκίνος; Γιατί ο Ερμής, από την αρσενική του θέση στους Διδύμους θεωρήθηκε σε αδυναμία στο αρσενικό ζώδιο του Τοξότη; Πώς γίνεται η Σελήνη ή η Αφροδίτη να μπορούν να έχουν προσκολλήσεις στον Καρκίνο ενώ ο ¶ρης όχι; Οι αρσενικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν προσκολλήσεις;
Είναι τεράστιο θέμα και πολύ ενδιαφέρον. Μπορεί να διαφωνούμε στην προοπτική μας αλλά η σκέψη σου ήταν όντως πρωτότυπη και μου έδωσες ερεθίσματα να σκεφτώ κάποια πράγματα. Γι' αυτό σε ευχαριστώ. Θα ήθελα πολύ, όταν έρθω κάποια στιγμή στην Αθήνα, να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε, αν το θέλεις κι εσύ.
-
09-12-2009, 10:14 AM #123
...ορίζεις την δύναμη με βάση την Φυσική... Η ανθρώπινη ύπαρξη όμως είναι πολύ πιο πολύπλοκη και δεν μπορεί να ερμηνευτεί με τους ίδιους νόμους. Στην φυσική, η δύναμη κάτω από τις ίδιες συνθήκες λειτουργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο... Στον άνθρωπο όμως το ίδιο ερέθισμα δεν δίνει την ίδια αντίδραση ούτε ακόμα και στο ίδιο άτομο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς τώρα θα είχαμε λύσει την διαφωνία μας με μια μαθηματική εξίσωση. Έτσι, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο υποκειμενισμός δεν μπορεί να παραγνωριστεί.
Αγαπητή Κοραλλία
Δεν διαφωνώ βέβαια με τα επιχειρήματα σου αλλά με τα συμπεράσματα στα οποία οδηγείσαι μέσω αυτών.
Το ότι δεν έχουμε, πράγματι, να κάνουμε με εξισώσεις, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη θετική σκέψη...
Παρέθεσα τον ορισμό της δύναμης, γιατί αναρωτήθηκες "και τι είναι δύναμη;"
Αφού λοιπόν σου απαντώ, μου αντιτείνεις τι; Ότι η δύναμη είναι υποκειμενική; Και ότι έχει διαφορετικά αποτελέσματα στον άνθρωπο;
Υποκειμενική μπορεί να είναι η αίσθηση της δύναμης που βιώνει η έχει ο καθένας και βέβαια θα συμφωνήσω ότι ο άνθρωπος είναι πολύπλοκο ον κλπ...
Και μάλιστα είναι πομπός και δέκτης ψυχικών δυνάμεων με αποτέλεσμα το "σώμα" του ορισμού να παίρνει και άλλες διαστάσεις.
Όμως η δύναμη παραμένει δύναμη και ορίζεται σαν τέτοια, ανεξάρτητα από την αίσθηση η το αποτέλεσμα που προκαλεί.
Επηρεαζόμαστε αστρολογικά από "δυνάμεις" που αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ελεύθερη βούληση μας.
Και παρότι για την οικονομία του λόγου η έννοια της "δύναμης" μπορεί να αναφέρεται σε όλους τους πλανήτες, ο ¶ρης είναι εκείνος που εκφράζει αμεσότερα την έννοια της ως "κινητήριας δύναμης".
Ας το δούμε αστρολογικά με έναν άλλο πλανήτη και μια άλλη ιδιότητα: Ο Ερμής «είναι» σκέψη ( η δύναμη της σκέψης όπως έγραψες σε προηγούμενο ποστ νομίζω πως, κωδικοποιημένα, αποδίδεται καλύτερα ως Ερμής-¶ρης, ¶ρης στον 3ο η τον 9ο οίκο κλπ).
Αυτός είναι ένας «ορισμός» μάλλον κοινής αποδοχής.
Επειδή όμως η σκέψη του καθενός είναι υποκειμενική και δεν εμπίπτει στους κανόνες της Νευτώνειας φυσικής, σημαίνει ότι και ο ορισμός δεν ανταποκρίνεται η δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην αστρολογική πραγματικότητα;
Αυτό προσπαθείς να υποστηρίξεις η έχω μπερδευτεί;
αν οι έννοιες της αστρολογίας δόθηκαν από μια ανδροκρατική κοινωνία τότε γιατί ο ¶ρης θεωρήθηκε κυβερνήτης του Σκορπιού (θηλυκό ζώδιο) και όχι του Καρκίνου; Ήταν τυχαίο και απλώς "αδικήθηκε" ο Καρκίνος;
Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει αλλά δεν πειράζει. Η επανάληψις μήτηρ της μαθήσεως...
Και για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι στα μέλη και τους επισκέπτες που μας διαβάζουν και σίγουρα έχουν δυσκολίες να μας παρακολουθήσουν, έτσι μεσοπέλαγα που έχουμε ξανοιχτεί...
Ο ¶ρης του Σκορπιού είναι ο «θηλυκός» ¶ρης, που παραδοσιακά αναγνωρίζεται ως ισχυρός σε ένα ζώδιο που είναι η έδρα του «επιθετικού» Ασυνείδητου, δηλαδή του «εχθρού».
Σε μια πολεμική αντιπαράθεση ο ¶ρης «κατοικεί» και στις δύο πλευρές των αντιμαχομένων.
Αντίθετα, ο Καρκίνος συμβολίζει τις υποταγμένες «θηλυκές» δυνάμεις στο «αρσενικό» στρατόπεδο και βέβαια η θέση του ¶ρη εκεί κρίνεται ως αποσταθεροποιητική και επικίνδυνη για τις ισορροπίες του συστήματος.
Το θέμα είναι ότι σήμερα δεν βρισκόμαστε πλέον σε «πόλεμο» και οι παλιές ταμπέλες έχουν μείνει μόνον για να μας θυμίζουν απλά αυτήν την εποχή.
Ας μην καθορίζουν όμως τα μουσειακά εκθέματα τη σημερινή μας αντίληψη...
Γιατί ο Ερμής, από την αρσενική του θέση στους Διδύμους θεωρήθηκε σε αδυναμία στο αρσενικό ζώδιο του Τοξότη;
Έγραψα ήδη σε άλλο ποστ ότι οι βασικοί «βοηθοί» της Εγωικής Συνείδησης στην εξέλιξη της είναι οι Δίδυμοι και η Παρθένος, δύο ζώδια που συνδέονται άμεσα με τη λογική επεξεργασία.
Και από αυτήν την άποψη δεν είναι καθόλου τυχαία η κυριαρχία του Ερμή σε αυτά τα δύο ζώδια.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιουγκ, η ψυχική ατομικότητα (αυτό που αστρολογικά συμβολίζεται από τον Κριό) δεν είναι συνειδητή από την αρχή και ουσιαστικά όσο παραμένει αυτό το καθεστώς δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ψυχολογικό άτομο.
Για να συμβεί αυτό απαιτείται μια διαδικασία διαφοροποίησης στην οποία πρωταγωνιστεί η νόηση.
Οι Δίδυμοι συμβολίζουν τη φάση του «διαχωρισμού των αντιθέτων», χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η περαιτέρω εξέλιξη του Συνειδητού.
Η διάκριση σε Αρσενικό-Θηλυκό, Καλό-Κακό, Ισχυρό-Αδύναμο, Γη-Ουρανός κλπ διασφάλισαν αυτήν την προοπτική.
Και μάλιστα μια άλλη εγγενής ιδιότητα του ζωδίου, η «αντιγραφή» της ισχύος των δυνάμεων του Ασυνείδητου, πρόσφερε στο Συνειδητό τα πρώτα του «όπλα».
Για παράδειγμα, σε φυσικό επίπεδο, ο πρωτόγονος άνθρωπος, αφού βίωσε πρώτα την καταστρεπτική της εκδοχή, άρχισε να αξιοποιεί τη φωτιά για να εδραιώσει την υπεροχή του.
Το καθοριστικό βήμα για τη δημιουργία ενός «ασφαλούς περιβάλλοντος» έγινε με τη διάκριση ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Καρκίνο, όπου ο πρώτος κράτησε τα καταστρεπτικά η τα επικίνδυνα-για το «αρσενικό» Συνειδητό-χαρακτηριστικά και ο δεύτερος μόνον τα γονιμοποιητικά και «αξιοποιήσιμα» στοιχεία.
Η Παρθένος, όπου είναι και η «έξαρση» του Ερμή συμβολίζει τη συγκρότηση του Συνειδητού και τον εξοπλισμό του με όλα εκείνα τα «όπλα» που θα το βοηθήσουν να βγει αλώβητο από τη μάχη.
Ο κερματισμός των περιεχομένων του Ασυνείδητου, η προβολή, η αποστασιοποίηση και μια σειρά από ψυχολογικές λειτουργίες η νοητικά τεχνάσματα που χαρακτηρίζουν τον homo sapiens έχουν την έδρα τους στην Παρθένο.
Αυτό έχει και το αντίστοιχο του στο φυσικό τομέα: Η Παρθένος σχετίζεται με το πεπτικό σύστημα μέσω των μηχανισμών του οποίου αφομοιώνονται οι τροφές.
Σε ψυχολογικό επίπεδο η "τροφή" για το αναπτυσσόμενο Εγώ είναι οι συλλογικές αξίες αλλά και τα ασυνείδητα περιεχόμενα.
Η παρατεταμένη παιδική ηλικία, μια φάση που υπάρχει μόνον στο ανθρώπινο είδος, είναι εκείνη που διασφαλίζει την επιβίωση του πυρήνα της Εγωικής Συνείδησης, η οποία εκπαιδεύεται και προσαρμόζεται στα δεδομένα του «πραγματικού κόσμου», ενώ παράλληλα «τακτοποιεί» και αφομοιώνει τα ασυνείδητα περιεχόμενα.
Στον Τοξότη ο Ερμής δεν διαχωρίζει, ούτε κατατάσσει. Πολυδιασπάται, στα πλαίσια μιας νοητικής ελευθερίας, με κίνδυνο να χαθούν η να μην αξιοποιηθούν όλες οι κατακτήσεις.
Κι αυτό για την εξέλιξη της Συνειδητότητας σε εκείνη τη φάση ήταν «αδυναμία».
Φυσικά μετά την εδραίωση της κυριαρχίας του «αρσενικού» Συνειδητού μια τέτοια αντίληψη παύει να έχει νόημα.
Και ο Ερμής στον Τοξότη είναι απλά ...αυτό που είναι.
Πώς γίνεται η Σελήνη ή η Αφροδίτη να μπορούν να έχουν προσκολλήσεις στον Καρκίνο ενώ ο ¶ρης όχι; Οι αρσενικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν προσκολλήσεις;
Όλοι οι πλανήτες έχουν τις προσκολλήσεις τους και πρακτικά νομίζω πως θα συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει στην ερμηνεία ενός ωροσκοπίου.
Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι η Σελήνη που «κατοικεί» στον Καρκίνο έχει συχνότατα πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην ψυχολογία του ατόμου-ιδιαίτερα ενός άνδρα-χωρίς καν να δέχεται κάποιες «σκληρές» όψεις.
Και αντιπαρέρχομαι τον κίνδυνο των ανδρών να άγονται και να φέρονται από οτιδήποτε ...θηλυκό. Μόνο η επιρρέπεια στο αλκοόλ και τις πάσης φύσεως ...ουσίες φθάνει και περισσεύει για να χαρακτηρισθεί αυτή η Σελήνη «πτωτική».
Ωστόσο παρά τα αντικειμενικά δεδομένα κρατά το ρόλο της «κυβερνήτριας»-άρα και της «καλής»-επειδή έτσι όρισε αρχικά το «σύστημα».
Ο ¶ρης στον Καρκίνο, είτε ως αρσενικός, είτε ως θηλυκός, αναπτύσσει παράλληλα και μια δυναμική που τον καθιστά «ανεπιθύμητο» στο συγκεκριμένο ζώδιο για τους λόγους που ανάφερα παραπάνω.
Η προσκόλληση συνυπάρχει με την αντίδραση...
Μπορεί να διαφωνούμε στην προοπτική μας αλλά η σκέψη σου ήταν όντως πρωτότυπη και μου έδωσες ερεθίσματα να σκεφτώ κάποια πράγματα. Γι' αυτό σε ευχαριστώ. Θα ήθελα πολύ, όταν έρθω κάποια στιγμή στην Αθήνα, να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε, αν το θέλεις κι εσύ.
Φυσικά και θέλω.
Κατ’ αρχάς πρέπει να διαπιστώσω αν είσαι τόσο όμορφη, όσο υποδηλώνει το ωροσκόπιο σου.
Ωστόσο έχουμε σε εξέλιξη και μια ακόμη συνάντηση στην κορυφή του Έβερεστ, εκεί που άφησε τα αχνάρια του ο Έντμουντ Χίλλαρι...
Σε ευχαριστώ κι εγώΗ εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
10-12-2009, 07:00 PM #124
Γιάννη μου,
λίγα θα πω, για να αφήσουμε και τίποτα να πούμε από κοντά!
Για μένα η λέξη δύναμη είναι γενική όπως και η "κινητήρια δύναμη". Ποια είναι η κινητήρια δύναμη στον άνθρωπο; Πιστεύω οι προσωπικές επιθυμίες μας. Αυτές είναι η κινητήρια δύναμη του ¶ρη κι αυτές είναι που μας διαφοροποιούν. Συμφωνούμε ότι στον Κριό δεν είναι ακόμα ενσυνείδητες αλλά παρορμητικές και αυθόρμητες. Συμφωνούμε επίσης ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούνται στους Διδύμους, με την καλλιέργεια της νόησης.
Λες: "Φυσικά μετά την εδραίωση της κυριαρχίας του 'Αρσενικού' Συνειδητού μια τέτοια αντίληψη παύει να έχει νόημα". Πιστεύω πως δεν φτάσαμε ακόμα στο τέρμα της εξέλιξής μας, πόρρω απέχουμε κι επομένως έχουν νόημα. Πιστεύω πως ο στόχος της εξέλιξής μας δεν είναι η κυριαρχία του αρσενικού Συνειδητού αλλά η δημιουργική συνένωσή του με το Ασυνείδητο μέσω της Επίγνωσης. Αυτό θα το εξηγήσω λίγο καλύτερα.
Στα πλαίσια της γιουγκικής θεωρίας, γιατί υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες του ζωδιακού, πιστεύω ότι στόχος της εξέλιξης δεν είναι η αρσενική εγωική Συνείδηση να κυριαρχήσει πάνω στις θηλυκές δυνάμεις του Ασυνείδητου αλλά να αποκτήσει Επίγνωση του εαυτού της και να συνειδητοποιήσει τα περιεχόμενα του Ασυνείδητου και να τα ενσωματώσει ως γνώση και δημιουργική δύναμη στο Συνειδητό.
Πιστεύω ότι το ανώτερο σημείο που μπορεί να φτάσει η εγωική Συνείδηση ως προς αυτή την Επίγνωση του εαυτού της είναι ο Αιγόκερως. Και δεν είναι τυχαίο πως μετά απ' αυτό ο ζωδιακός κλείνει με δυο συλλογικά ζώδια: τον Υδροχόο και τους Ιχθείς. Εκεί, η εγωική Συνείδηση θα ξανάρθει σε επαφή με το συλλογικό με άλλους όρους πια. Στον Υδροχόο, η εγωική Συνείδηση θα συνεργαστεί με τις άλλες εγωικές Συνειδήσεις για το κοινό καλό σε μια νοητική ταύτιση. Στους Ιχθείς, μέσω της ταύτισης, θα εκδηλώσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο τα περιεχόμενα του Ασυνείδητου.
Ως προς το πόσο όμορφη είμαι, ας πούμε ότι δεν έχω παράπονο από την φύση.
Για τον Χίλλαρι, και ότι άλλο θες, είμαι σίγουρη ότι έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να πούμε.
-
18-12-2009, 03:07 AM #125
Συγχαρητηρια!!! Με τους σημαντικοτερους πλανητες σε πτωση και αδυναμια!!! Αλλα δεν εχω δει χειροτερο απο το να τους εχεις σε εξαρση και κατοικια...!!
-
28-12-2009, 03:04 AM #126
Το πρώτο μου μήμυμα στο φόρουμ..
Φυσικά με ¶ρη στον Καρκίνο,(και μάλιστα σε τρίγωνο με Ουρανό και τετράγωνο με Πλούτωνα-υπάρχουν πάντα και χειρότερα,φαντάζομαι/ελπίζω:bigsmile: )
Με 'ανησυχούσε' ..¶λλα, τώρα ξέρω..
Ό,τι δε μου δίνει ο ¶ρης,το παίρνω με το χέρι (το γνωστό του Θεού)!
Χρόνια πολλά και πάντα τέτοια!!!Ευχάριστα!
-
20-03-2010, 04:20 AM #127
Με ¶ρη στο Λιοντάρι και σε τετραγωνάκια με τον Ουρανό και τον ωροσκόπο (Τοξότη)
δεν ξέρω αν έχω λόγο να χαρώ ή να ... τρομοκρατηθώ.
Υπάρχει και μια σύνοδος με το Δία αλλά δε νομίζω να σώζεται η κατάσταση...
Αστρολογικά το κείμενο είναι αρκετά κατατοπιστικό ακόμη και για τους εντελώς
ανίδεους.
Από άποψη γραφής είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, από ένα εύστροφο μυαλό
που αν μη τι άλλο διαθέτει, χιούμορ, ειλικρίνια και αυτοσαρκασμό.
Είναι ότι πιο συναρπαστικό έχω διαβάσει στο διαδύκτο.
Πολύ καλή πένα....
:respect:Tabula rasa
-
20-03-2010, 01:33 PM #128
Εγώ προσωπικά πάντως, από ωροσκόπια φίλων, έχω προσέξει ότι όσοι έχουν 3-4 εξάρσεις στο χάρτη τους είναι συνήθως πιο δυναμικά και αποφασιστικά άτομα, κι έχοντας γνωρίσει άτομα με αρκετές πτώσεις στο χάρτη τους, βρίσκω ότι όντως είναι κάπως πιο 'αδύναμα', πιο αναποφάσιστα. Αυτό δε σημαίνει λιγότερο επιτυχημένα οικογενειακά ή επαγγελματικά. Απλά κάποιες πτυχές του χαρακτήρα τους δεν εκφράζονται άριστα.
Δεν είμαι αστρολγόγος αλλά τις εξάρσεις τις πιστεύω (έχω 3, με συμφέρει). Εξάλλου, στο άρθρο σας, μιλήσατε για μερικούς εγκληματίες με άρη στον αιγόκερω. Είμαι σίγουρη ότι στατιστικά υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που δνε έχουν σκοτώσει κανένα και είναι μια χαρά επιτυχημένοι.
-
29-01-2011, 09:33 PM #129
πολύ καλο άρθρο και εμπνευσμένο!!!
με άρη στον καρκίνο,αφροδίτη στην παρθένο και σελήνη στον σκορπιό, όταν αρχισα να διαβάζω άρθρα αστρολογίας, ένοιωθα αυτό ακριβώς, fall!!!!
-
29-01-2011, 09:54 PM #130
Πραγματικά ένα εξαιρετικό άρθρο! Χρειάστηκε μεγάλο θάρρος για να το γράψεις όλο αυτό και αυτό ακριβώς είναι και η δύναμη σου!
Πτώση ή έξαρση, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε με όλες αυτές τις πληροφορίες και πως τις αξιοποιούμε στη ζωή μας!:bigsmile:
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 51 users browsing this thread. (0 members and 51 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.