s
Ακόμα ένας λόγος που το ωροσκόπιο δεν βγαίνει - Page 13
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 13 of 13 FirstFirst ... 3 9 10 11 12 13
Results 121 to 126 of 126
    Όνομα:
    ΕΦΗ

Re: Ακόμα ένας λόγος που το ωροσκόπιο δεν βγαίνει

Αλλη μια φορα συμφωνω απολυτα μαζι σας.

Να ειστε παντα καλα

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by prima
    Τώρα ειδα τα σχόλια σας!Και τα έψαχνα τόσον καιρό! ( Ερμής στην Παρθένο,σου λέει)!
    Θα 'θελα να ξεκαθαρίσω ότι η προσωπική μου τοποθέτηση για την αντίληψη της Αστρολογίας ως (μη) επιστήμης,σαφώς δεν είναι "μειωτική".

Ούτως ή αλλως,το τελέντο το 'χω σε πολύυυυυυυυυ μεγαλύτερη εκτίμηση από την επιμέλεια (που είναι τόσο υπερτιμημένη και βαρετή αρετή(???)).
    Και προσωπικά αντιλαμβάνομαι την αστρολογία,ως ένα σύστημα που απαιτεί τεχνικές (επιστημονικοφανές σύστημα,αλλά όχι αμιγώς επιστημονικό) αλλά αδιαμφισβήτητα,απαιτεί πρωτίστως τα-λέ-ντο).

Όσο για το στενό μαρκάρισμα της Αστρολογίας,προς τη Ψυχολογία,αρκεί κανείς να διαβάσει προσεκτικά τις όψιμα τόσο δημοφιλείς θεωρίες σχετικά με το Χείρωνα (βοήθειά μας)!
    Εξάλλου,αν απέρριπτα την αστρολογία εν γένει,δε θα 'μουν καν εγγεγραμμένη στο site!
    Πόσο καραγκιόζης,δηλαδή..;;:

Σίγουρα,προσωπικά προτιμώ να "κρατώ" τις χρήσεις της που αποδέχομαι.
    Δεν συμπαθώ τις γενικεύσεις,και νομίζω πως δεν πολυλειτουργούν ( έχω γνωρίσει αρκετούς Ανρες Σκορπιούς,καταγγέλω ),ούτε και το να μου βάζει "ταβάνι" στη συμπεριφορά μου ο Αρης ,η Αφροδίτη και ο Κρόνος..έτσι αναπόδραστα και μόνιμα..προτιμώ ταβανι να βαζω εγώ,και ακόμη καλύτερα ταβάνι να μην παίζει καν..(που όντως δεν παιζει κατα τη γνώμη μου).

Ωστόσο,απολαμβάνω και τις αναζητήσεις στις οποίες σε "ωθεί",αν προϋποτίθεται η διάθεση,και την επιλογή κάποιων διαστημάτων ως εϋνοικότερων (για κάποιο εγχείρημα πχ),και ενα preview της επόμενης περιόδου (αρκεί να μην το πάρεις και του θανατά),και τις κλασικές συναστρίες
    (ξέρετε "καρμικές" :toung:ενδείξεις,και τέτοια, γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στο κάψιμο!:bigsmile!

Και θαυμάζω και τις ωριαίες που διαβάζω πρόσφατα!Εξαιρετικά τολμηρό,μου φαίνεται!Είμαι εντυπωσιασμένη!Ψαχνω να δω πού τους σχεδιάζετε τους χάρτες και δεν..
    (Εχω αγωνία και για το τραπέζι και για τον κύριο με τη μητέρα του!)
    Όταν αποκτήσω περισσότερες γνώσεις,απο τις ελάχιστες σχεδόν που έχω τώρα,και με τη βοήθεια όλων ημών,που μου έχετε απαντησει ανα διαστήματα στις απορίες μου,σίγουρα μπορεί να αλλάξω και γνώμη.

Εξ αλλου,υπερασπίστηκα τις σπουδές μου (καθόλου κοπτόμενη,καθότι εντελώς πασέ το ζητημα που προέκυψε),και επ'ουδενί ηθελα να προσβάλω την Αστρολογία.
    (καποιους Αστρολόγους,ευχαρίστως και αδιαλείπτως,εννοείται):bigsmil e::bigsmile:
    Δεν μου εμφανίζει ποιος έγραψε αυτό το post και αντίθετα εμφανίζει κάποια προβλήματα στην διαχείρισή του. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι πρόβλημα υπάρχει; (συγνώμη που χαλάω τη ροή)
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Τόσο καιρό που είμαι στο σάιτ δεν έδωσα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια γιατί πιστεύω ότι αυτά δεν αφορούν και δεν ενδιαφέρουν κανένα. Επειδή όμως η συζήτηση πήρε την τροπή που πήρε θα ήθελα να πω ότι σπούδασα ελληνική φιλολογία και μετά ψυχολογία και παιδαγωγικά. Επομένως δεν είμαι άσχετη με την ψυχολογία ούτε με τις στατιστικές και τις έρευνες, που τουλάχιστο στον χώρο της παιδαγωγικής δίνουν και παίρνουν.

Όμως δεν θεωρώ τον εαυτό μου επιστήμονα αλλά θεωρητικό. Η ψυχολογία μπορεί να χρησιμοποιεί την στατιστική και την έρευνα που της δίνουν μεγαλύτερο κύρος και εγκυρότητα αλλά αποτελείται από πολλές θεωρίες που η καθεμιά βλέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά από διαφορετική οπτική και διάσταση. ¶λλωστε το άτομο δεν είναι απλώς το σύνολο των συμπεριφορών του, αφού όπως λέει ο Αριστοτέλης, το σύνολο είναι υπέρτερο των μερών που το απαρτίζουν.

Στην παιδαγωγική μάλιστα, τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτικά συστήματα ή μοντέλα είναι αυτά που συνδυάζουν διάφορες ψυχολογικές θεωρίες, αφού η καθεμιά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, τόσο στην διδακτική πράξη όσο και στην διαμόρφωση αποδεκτών ή στην αντιμετώπιση μη αποδεκτών συμπεριφορών στις σχολικές μονάδες.

Επιστήμη, κατά την άποψη μου, είναι η γνώση που έχει αποδειχτεί και επομένως είναι αποδεχτή από όλους. Υπάρχει όμως και η θεωρία. Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι η επιστήμη είναι καλύτερη από την θεωρία γιατί είναι σαν να λέει, για παράδειγμα, ότι η επιστήμη είναι καλύτερη από την φιλοσοφία. Είναι άλλος ο ρόλος της μιας και άλλος της άλλης.

Η επιστήμη είναι γνώση που βοηθά τον άνθρωπο να επιβιώσει, να λύσει προβλήματα, να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του ή να ικανοποιήσει την νοητική του περιέργεια. Η φιλοσοφία έχει ως στόχο να δώσει νόημα στην ύπαρξη και να απαντήσει σε ουσιαστικά ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη, όπως ποια είναι η ουσιαστική φύση του ανθρώπου, αν υπάρχει στον άνθρωπο κάτι πέρα από την ύλη κ.λπ. Είναι κι αυτό μια ουσιαστική ανάγκη του ανθρώπου.

Η αστρολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα που έχει ως στόχο να δώσει νόημα στην ύπαρξη απαντώντας σε βασικά ερωτήματα του ανθρώπου. Αυτό το φιλοσοφικό σύστημα εξελίσσεται μέσα στους αιώνες μαζί με τον άνθρωπο. Έχει πάντα σχέση με το πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο η αστρολογία ασκείται. Έτσι είναι διαφορετική η θεώρηση της στα αρχαία χρόνια, διαφορετική στους ελληνιστικούς χρόνους, τον Μεσαίωνα, στον αραβικό κόσμο, την ανατολή και την δύση. Έχει επηρεαστεί από τις απόψεις της Θεοσοφικής σχολής, τις απόψεις του Γιουνγκ πιο πρόσφατα... και η εξέλιξη συνεχίζεται.

Σήμερα που η επιστήμη όλα τα σαρώνει και όλα τα παίρνει παραμάσχαλα, κάθετι θεωρητικό είναι δύσκολο να επιβιώσει. Ή πρέπει με το ζόρι να γίνει επιστημονικό ή πρέπει να ασκείται στα υπόγεια. Από μια άποψη, σε τι διαφέρει ο μεσαίωνας της δογματικής πίστης που ζήσαμε παλιότερα από τον μεσαίωνα της δογματικής λογικής της εποχής μας σήμερα; Ο άνθρωπος έχει απογυμνωθεί από κάθετι που δίνει νόημα στην ύπαρξη του, αφού όλα τα καταρρίπτει η λογική, και περιμένει να δει τι θα βγει από το μικροσκόπιο της επιστήμης. Γι' αυτό και σήμερα ζούμε την κρίση στην φιλοσοφία και την κρίση στην τέχνη. Δεν δημιουργούμε καινούρια πράγματα σήμερα, απλώς ακόμα και η τέχνη κάνει "ανατομία" της γύμνιας του σύγχρονου ανθρώπου και της κρίσης αξιών του.

Η αστρολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα και επομένως δεν μπορεί να είναι επιστήμη. Είναι άλλος ο ρόλος της και άλλος ο σκοπός της. Η βασική αρχή αυτού του συστήματος είναι ότι υπάρχει μια άρρηκτη συμβολική σχέση ανάμεσα στην εικόνα του ουρανού, τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τα εξωτερικά γεγονότα που βιώνει. Τα εξωτερικά γεγονότα που βιώνει ο άνθρωπος την έκαναν να είναι αυτό που λέγεται μαντική τέχνη και αν θέλετε και η απόδειξη της λειτουργίας της. Αν μείνει όμως κανείς εκεί χάνει την ουσία που είναι η σχέση ανθρώπου-σύμπαντος, μικρόκοσμου και μακρόκοσμου.

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    .................................................. ................
    Η αστρολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα που έχει ως στόχο να δώσει νόημα στην ύπαρξη απαντώντας σε βασικά ερωτήματα του ανθρώπου. Αυτό το φιλοσοφικό σύστημα εξελίσσεται μέσα στους αιώνες μαζί με τον άνθρωπο. Έχει πάντα σχέση με το πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο η αστρολογία ασκείται. Έτσι είναι διαφορετική η θεώρηση της στα αρχαία χρόνια, διαφορετική στους ελληνιστικούς χρόνους, τον Μεσαίωνα, στον αραβικό κόσμο, την ανατολή και την δύση. Έχει επηρεαστεί από τις απόψεις της Θεοσοφικής σχολής, τις απόψεις του Γιουνγκ πιο πρόσφατα... και η εξέλιξη συνεχίζεται.
    .................................................. ........................
    Η αστρολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα και επομένως δεν μπορεί να είναι επιστήμη. Είναι άλλος ο ρόλος της και άλλος ο σκοπός της. Η βασική αρχή αυτού του συστήματος είναι ότι υπάρχει μια άρρηκτη συμβολική σχέση ανάμεσα στην εικόνα του ουρανού, τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τα εξωτερικά γεγονότα που βιώνει. Τα εξωτερικά γεγονότα που βιώνει ο άνθρωπος την έκαναν να είναι αυτό που λέγεται μαντική τέχνη και αν θέλετε και η απόδειξη της λειτουργίας της. Αν μείνει όμως κανείς εκεί χάνει την ουσία που είναι η σχέση ανθρώπου-σύμπαντος, μικρόκοσμου και μακρόκοσμου.
    Προσωπικά, επί του θέματος έχω καλυφθεί ΠΛΗΡΩΣ!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Καλημερα.... θελω να πω και γω τη γνωμη μου, κυριως, για τον φιλο που ανοιξε το θεμα ''ακομα ενας λογος,που το ωροσκοπιο δεν βγαινει''
    Κατ'αρχην ασχολουμε με την αστρολογια -μονο για μενα και την οικογενεια μου- 15 χρονια, και αλλα 7 χρονια που μου πηρε, ωστε να μαθω.....και δεν θεωρω τον εαυτο μου αστρολογο, αλλα
    ερασιτεχνης μαθητρια της αστρολογιας... και ασχοληθηκα μ'αυτην, γιατι ειχα καποτε, καποια πολυ εντονα γεγονοτα στη ζωη μου.... και θελησα να μαθω...το ΓΙΑΤΙ
    Οι γονεις μου μου ειπανε, οτι στη γεννηση μου, απλα δωσανε μια ημερομηνια, και δεν γωριζουν ακριβως τη μερα της πραγματικης, αλλα ηταν τον ιδιο μηνα που δηλωσανε την ημερομηνια....
    ομως οταν γεννηθηκα, ειχα και καποια γεγονοτα, οπως πχ..πιστεψαν οτι πεθανα, και αρχισαν να με -σαβανωνουν- οπως μου ειπαν, αλλα μετα απο ωρες ακουσαν το κλαμα μου....
    και ως 3 ετων, ειχα κι'αλλα γεγονοτα.....
    βασει αυτων, οχι μονο βρηκα την αλληθινη μου ημερομηνια, αλλα και το ακριβες λεπτο της γεννησης μου.. και βεβαια εδωσα απαντησεις στον εαυτο μου, ''το γιατι που εψαχνα,'' και βασει
    αυτου του χαρτη, περιμενα , την λυτρωση και την χαρα που θα ερχοταν σε μια συγγεκριμενη χρονια....κι' ομως ηρθε αυτη η χρονια, και τιποτε δεν γινοταν....αρχισα να αμφιβαλω οτι εκανα λαθος, και αρχισα να ψαχνω τους χαρτες μου, οι οποιοι, επεμεναν, οτι μολις -ξημερωσε- και για μενα, μια απο τις πιο καλες χρονιες μου....... μπηκε Απριλης, και ενω ενα βραδυ, εκλεγα,
    ξαφνικα χτυπαει το τηλεφωνο..... και αυτο το τηλεφωνο, μου εφερε στη ζωη μου τα ''επανω, κατω'' ερωτευτηκα κεραυνοβολα...... αλλος ανθρωπος ημουν την επομενη μερα....αυτη η χρονια ηταν σταθμος, για την υπολοιπη ζωη μου....και μου το εδειξαν οι χαρτες μου....
    Θελω να πω λοιπον στον αμφισβητια φιλο, που ανοιξε το θεμα, οτι.....για να φτειαξουμε εναν χαρτη, χρησιμοποιουμε τις θεσεις πλανητων, που μας δινει το ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ.....
    και επειδη χαρακτηριστικα λεει.. '' η αστρολογια λεει οτι ο ηλιος βρισκετε στο ταδε σημειο, και η αστρονομια λεει οτι βρισκετε σε αλλο...''
    εχω λοιπον ενσταση σ'αυτο...γιατι..τοτε το Γκρινουιτς θα ηταν αστρολογικο κεντρο, και οχι αστρονομικο.....ομως...ακομη και τα ημερολογια που γραφουν ανατολη ηλιου, και δυση, απο το Γκρινουιτς παιρνουν τα στοιχεια.. και εχουμε οοοοοολοι -ισως- παρατηρηση, σε μια εκληψη, να βλεπουμε πχ και το ακριβες της λεπτο...
    Αν το Γκρινουιτς κανει λαθος, αρα κανει λαθος και η αστρονομια, αλλα και η αστρολογια...
    Πως λοιπον θα βγαλω τον χαρτη μου...με αλλο σημειο του ηλιου μου; εφοσον τα γεγονοτα που περασα, μαρτυρουν ΑΥΤΟΝ τον χαρτη που εχω, και με αυτη τη θεση του ηλιου μου....
    ειναι στοιχεια τα οποια πηρα απο την εφημεριδα που εκδιδει το Γκρινουιτς.... και ΔΕΝ κανουν λαθος, στα γεγονοτα της ζωης μου...
    Και οχι μονο......γνωριζω και το ακριβες λεπτο της γεννησης των παιδιων μου....τα γεγονοτα που δειχνουν οι χαρτες τους.... βγηκαν, και βγαινουν.. αρα εχω τα σωστα τους ζωδια, και τις σωστες θεσεις των πλανητων τους... και κυριως σωστες διελευσεις....
    ΟΧΙ φιλε μου καλε......δεν αμφιβαλω ουτε για μια στιγμη, για την αστρολογια....ομως την πραγματικη......δηλαδη, αυτη που καταστρωνετε για μια δεδομενη στιγμη....αυτη που πραγματικα, γνωριζουμε σαν γεννηση.....οποιος δεν ασχοληθηκε με αυτην την υπολογισμενη ακριβης γεννηση του, μπορει να εχει μονον -ννωμη- και να κραταει την αμφιβολια για τον εαυτο του.....αλλωστε οι αμφισβητουντες, δεν επισκεπτοντε καν τετοια σαιτ.... τα προσπερνουν εγωιστικα.....
    Μην τα λες λοιπον αυτα που λες εδω καλε μου φιλε.....αλλα κανε μια αναφορα στο μεγαλυτερο αστεροσκοπειο, στο Γκρινουιτς, και πες τους πως κανουν λαθος.............

Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτής της συζήτησης αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώνουν διάφορα άτομα σε εκπομπές ή και στο facebook. Η αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με την αστρονομία διότι βασίζονται σε διαφορετικές αρχές. Η αστρολογία είναι μία θεωρία που υποστηρίζει ότι η κίνηση των πλανητών στο ζωδιακό κύκλο και οι συνδιασμοί μεταξύ τους επηρεάζουν την προσωπικότητα των ατόμων αλλά και τον κόσμο γενικότερα.
    Αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά ,με τύπους υπολογισμούς κτλ και άρα δεν είναι δυνατό να συγκριθεί με θετικές επιστήμες παρά μόνο όσες βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο.
    Όσοι όμως ασχοληθούν με την αστρολογία μπορούν να πεισθούν ή όχι μελετώντας τα διάφορα άρθρα και βιβλία. Αρα λοιπόν με τον δικό του τρόπο και ελεύθερη βούληση θα πεισθεί κάπιος μελετώντας αστρολογία και όχι με επιστημονικούς όρους. Μία τέτοια σύγκριση λοιπόν μεταξύ αστρολογίας και αστρονομίας είναι άκυρη διότι επαναλαμβάνω βασίζονται σε διαφορετικά στοιχεία και μεθόδους. Το μόνο που θα έπρεπε να παραδεχτούν τουλάγιστον οι αστρονόμοι είναι η συμβολή της αστρολογίας στην ανάπτυξη της αστρονομίας στην αρχαιότητα όπου υπήρξαν ταυτόσημες.

Page 13 of 13 FirstFirst ... 3 9 10 11 12 13

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)