- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 126
-
21-01-2011, 07:25 PM #51
-
21-01-2011, 07:37 PM #52
Re: Ακόμα ένας λόγος που το ωροσκόπιο δεν βγαίνει
Καλησπέρα σε όλους!
Λευκή μου όχι δεν πίστεψα πως θέλεις να μου "επιτεθείς", ίσως δεν εκφράστηκα σωστά.
Αυτό που λες τώρα πίστεψα, ότι από τα γραφόμενα μου έγινε συγκεκριμένο το ερώτημα.
Το "πολύ μπλα μπλα για το τίποτα" το έγραψα με την έννοια πως ότι και να λέμε εμείς τώρα, θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε την αστρολογία ανάμεσα στις επιστήμες, μην σου πω ότι ενδεχομένως να μην τη δούμε κιόλας.
Όσο για τον κόσμο που δεν θέλει να δεχτεί το μοιρολατρικό που πιθανόν ενέχει η αστρολογία, δεν με ενοχλεί καθόλου.
Εάν η αστρολογία δεν "κάνει" σε κάποιον γι αυτό τον λόγο καλώς κάνει και δεν την δέχεται, το να την απορρίψει όμως ως μη "λειτουργική" δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αν δεν την ψάξει σε βάθος.
Αυτό όμως που συνηθίζεται και πραγματικά μου την δίνει και ίσως βγάζω πικρία, είναι να την απορρίπτουν μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι οι οποίοι δεν την έχουν μελετήσει σε βάθος. Αυτό με πειράζει περισσότερο.
Πριν δυο χρόνια ρώτησα μια κοπέλα το ζώδιο της, ξέρεις τι μου απάντησε;
"Εγώ δεν ασχολούμαι με μαγεία"
Περιττό να σου πω ότι σάστισα, ωστόσο δεν με πείραξε η απάντηση της παρόλο που ουσιαστικά με αποκαλούσε "μάγισσα" γιατί πρόκειται για ένα κορίτσι που το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να παντρευτεί, να κάνει παιδιά και να μην μείνει στην ιστορία ως η γεροντοκόρη της γειτονιάς.
Προσπάθησα να της εξηγήσω κάποια πράγματα, όμως δεν την ενδιέφερε να ακούσει, στη συνέχεια μου είπε το εξής καλό, δεν με ενδιαφέρει να μου εξηγήσεις, ξέρω αυτά που έχω μάθει από τους γονείς μου και το σχολείο.
Πάρε το αυγό και κούρεψε το Λευκή μου κι αν βγάλεις άκρη, έλα να μου το πεις.
Σε εκείνο το κορίτσι μπορώ να δείξω επιείκια, από μορφωμένους και καλλιεργημένους ανθρώπους όμως έχω την απαίτηση να κατανοήσουν τι είναι η αστρολογία και έπειτα να την απορρίψουν.
Αγαπητέ ARIES2000, στην ομοιοκαταληξία βλέπω είσαι καλός, υποθέτω ότι το Ποσειδώνιο στοιχείο στον χάρτη σου δεσπόζει.
Εκείνο πάντως που δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ είναι, τι ακριβώς κάνεις στο συγκεκριμένο σάιτ και φόρουμ, εκτός κι αν ο στίχος σου είναι καθαρά χιουμοριστικός κι εγώ δεν είμαι σε θέση να το διακρίνω.
-
21-01-2011, 07:50 PM #53
Πρόσεξε λίγο τι είπες:
"αρα το να νιωθεις ειναι μερος της πραγματικοτητας σου,το χρησιμοποιεις?ΟΧΙ!Εφοσον ειναι μερος της πραγματικοτητας του ανθρωπου φυσικα και ειναι μοντελο που προσπαθεις να εξηγησεις τον κοσμο (και οχι μονο).Γιατι δεν το χρησιμοποιεις αφου ειναι μερος
της πραγματικοτητας σου?"
Σου έφερα επίτηδες ένα ακραίο παράδειγμα,στη θέση του μπορούσα να φέρω οποιοδήποτε άλλο.Τι έκανα;απλώς στον όλο σου συλλογισμό αντικατέστησα τη λέξη "αγάπη" με τη φράση "επίσκεψη στην τουαλέτα" και τη λέξη "συναίσθημα" με τη λέξη "λειτουργία".Αποτελεί η αγάπη μέρος της πραγματικότητας;Αποτελεί.Α ρα σύμφωνα με τη λογική σου,αφού αποτελεί μέρος της πραγματικότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φιλοσοφική βάση για την ερμηνεία του κόσμου.Η καθημερινή επίσκεψη στην τουαλέτα λοιπόν μπορεί κι αυτή να χρησιμοποιηθεί σαν φιλοσοφική βάση για την ερμηνεία του κόσμου.Δεν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις;Κακώς,είνα ι κι αυτή ένα μέρος της πραγματικότητας,και με το να αρνεισαι να τη χρησιμοποιησεις ειναι σαν να αρνεισαι και το συλλογισμό σου.
Οπότε ,αν δεν θέλεις να πέφτεις σε συλλογιστικές αντιφάσεις που να καταλήγουν στο ότι "ο αστυνομικός είναι μπουζούκι",οφείλεις να επεξεργάζεσαι λίγο καλύτερα τους συλλογισμούς σου.Βλέπεις στην λέξη "(μουσικό) όργανο" και στην ίδια λέξη "όργανο (της τάξης)" υπάρχει μια εννοιολογική διαφορά.Εδώ όμως βάσει των κριτηρίων που παρουσιάζεις (αν είναι κάτι μέρος της πραγματικότητας) δεν ενοχλεί η εννοιολογική διαφορά.Όλα τα καλά χωράνε κι όλα μπορούν να εξισωθούν ως προς αυτό.
Μπορείς να μου δείξεις ότι δεν τα εξισώνεις ,αντί να χρησιμοποιείς παρομοιώσεις;
Όσο για την παρομοίωση με τις γλώσσες,το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ "μιλάς Ρώσικα":bigsmile:
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
21-01-2011, 07:57 PM #54
Τίνα, το οξύμωρο είναι μέρος της ζωής και του πολιτισμού μας. Όχι μόνο μπορείς να πάρεις το αυγό και να το κουρέψεις… Μπορείς να του κάνεις και ράστα αν το επιθυμείς. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Όλοι κόπτονται να υπεραμυνθούν της λογικής και της επιστημονικότητας και είναι οι ίδιοι που βασίζουν την κοσμοθεωρία τους πάνω σε μια μεγάλη και ολοστρόγγυλη τρύπα στο νερό. Η ιστορία έχει δεκάδες από τέτοια παραδείγματα υποκριτικού παραληρήματος.
Η θεωρία της εξέλιξης καταρρίπτει για πάντα το παραμυθάκι του Αδάμ και της Εύας, αλλά αυτό το διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, παράλληλα με την θεωρία του Δαρβίνου. Αυτό δεν τους ενοχλεί και τόσο. Ωστόσο η αστρολογία είναι ένα θέμα και οι θιασώτες της, κάτι σαν αιρετικοί.
Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο να βγουν από την αστρολογία οι πειραγμένοι, τα αρπαχτικά και τα ψώνια που την δυσφημίζουν, παρά να μπει η αστρολογία στο πάνθεον των σοβαρών επιστημών που άλλαξαν την ζωή μας κάνοντας την τρύπα της μεγαλύτερη.
Πήξαμε στους επιστήμονες!
ΥΓ: Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να γίνονται σοβαρές μελέτες πάνω στην αστρολογία. Σε αυτό θα συμφωνήσω με τον Χ. ¶ρχο.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
21-01-2011, 08:16 PM #55
katiakiss
1)Όλοι κόπτονται να υπεραμυνθούν της λογικής και της επιστημονικότητας και είναι οι ίδιοι που βασίζουν την κοσμοθεωρία τους πάνω σε μια μεγάλη και ολοστρόγγυλη τρύπα στο νερό. Η ιστορία έχει δεκάδες από τέτοια παραδείγματα υποκριτικού παραληρήματος.
όπως ;
2)Η θεωρία της εξέλιξης καταρρίπτει για πάντα το παραμυθάκι του Αδάμ και της Εύας, αλλά αυτό το διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, παράλληλα με την θεωρία του Δαρβίνου. Αυτό δεν τους ενοχλεί και τόσο. Ωστόσο η αστρολογία είναι ένα θέμα και οι θιασώτες της, κάτι σαν αιρετικοί.
Εμένα προσωπικά πάντως με ενοχλεί που τα θρησκευτικά διδάσκονται στα σχολεία με τον τρόπο που διδάσκονται,και δεδομένου ότι, αν δεν απατώμαι,οι μόνοι που αντέδρασαν στην κατάργησή τους από υποχρεωτικό μάθημα ήταν η Εκκλησία και οι οπαδοί της,είναι πιθανόν να ενοχλεί κι άλλους ή τέλος πάντων να μη το θεωρούν σωστό.
3)Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο να βγουν από την αστρολογία οι πειραγμένοι, τα αρπαχτικά και τα ψώνια που την δυσφημίζουν,παρά να μπει η αστρολογία στο πάνθεον των σοβαρών επιστημών που άλλαξαν την ζωή μας κάνοντας την τρύπα της μεγαλύτερη.
Στο πρώτο νομιζω συμφωνούν όλοι ,εκτός απ αυτούς που αναφέρεις.
Πως δηλαδή έκαναν οι επιστήμες την τρύπα(; ) της ζωής μας μεγαλύτερη; :blink:
4)Πήξαμε στους επιστήμονες![/QUOTE]
Αν αποτελεί προσβολή για μερικούς ανθρώπους να τους θίξεις την αστρολογία, τη θρησκεία,τις προσωπικές αγωνίες για το θείο....τότε αυτό που μόλις έγραψες τι αποτελεί για μερικά εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από ελλείψεις υποδομών που έχουν ως αποτέλεσμα τις αρρώστιες,τον υποσιτισμό και τη φτώχεια;
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
21-01-2011, 08:33 PM #56
[QUOTE=Λευκή;118146]Πρόσεξε λίγο τι είπες:
"αρα το να νιωθεις ειναι μερος της πραγματικοτητας σου,το χρησιμοποιεις?ΟΧΙ!Εφοσον ειναι μερος της πραγματικοτητας του ανθρωπου φυσικα και ειναι μοντελο που προσπαθεις να εξηγησεις τον κοσμο (και οχι μονο).Γιατι δεν το χρησιμοποιεις αφου ειναι μερος
της πραγματικοτητας σου?"
Σου έφερα επίτηδες ένα ακραίο παράδειγμα,στη θέση του μπορούσα να φέρω οποιοδήποτε άλλο.Τι έκανα;απλώς στον όλο σου συλλογισμό αντικατέστησα τη λέξη "αγάπη" με τη φράση "επίσκεψη στην τουαλέτα" και τη λέξη "συναίσθημα" με τη λέξη "λειτουργία".Αποτελεί η αγάπη μέρος της πραγματικότητας;Αποτελεί.Α ρα σύμφωνα με τη λογική σου,αφού αποτελεί μέρος της πραγματικότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φιλοσοφική βάση για την ερμηνεία του κόσμου.Η καθημερινή επίσκεψη στην τουαλέτα λοιπόν μπορεί κι αυτή να χρησιμοποιηθεί σαν φιλοσοφική βάση για την ερμηνεία του κόσμου.Δεν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις;Κακώς,είνα ι κι αυτή ένα μέρος της πραγματικότητας,και με το να αρνεισαι να τη χρησιμοποιησεις ειναι σαν να αρνεισαι και το συλλογισμό σου.
Οπότε ,αν δεν θέλεις να πέφτεις σε συλλογιστικές αντιφάσεις που να καταλήγουν στο ότι "ο αστυνομικός είναι μπουζούκι",οφείλεις να επεξεργάζεσαι λίγο καλύτερα τους συλλογισμούς σου.Βλέπεις στην λέξη "(μουσικό) όργανο" και στην ίδια λέξη "όργανο (της τάξης)" υπάρχει μια εννοιολογική διαφορά.Εδώ όμως βάσει των κριτηρίων που παρουσιάζεις (αν είναι κάτι μέρος της πραγματικότητας) δεν ενοχλεί η εννοιολογική διαφορά.Όλα τα καλά χωράνε κι όλα μπορούν να εξισωθούν ως προς αυτό.
Μπορείς να μου δείξεις ότι δεν τα εξισώνεις ,αντί να χρησιμοποιείς παρομοιώσεις;
Όσο για την παρομοίωση με τις γλώσσες,το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ "μιλάς Ρώσικα":bigsmile:[/QUOT
Ειναι φυσικη αναγκη δεν ειναι συναισθημα!!Οχι δε θα μπω παλι σ αυτη τη διαδικασια,πραγματικα!!και κακως συνεχισα μεχρι εκει το θεμα θα το ξαναπω, πολυ κακως!!Ασε που χαρακτηριστηκα ψωνιο και πειραγμενη!!
-
21-01-2011, 08:43 PM #57
Αν αποτελεί προσβολή για μερικούς ανθρώπους να τους θίξεις την αστρολογία, τη θρησκεία,τις προσωπικές αγωνίες για το θείο....τότε αυτό που μόλις έγραψες τι αποτελεί για μερικά εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από ελλείψεις υποδομών που έχουν ως αποτέλεσμα τις αρρώστιες,τον υποσιτισμό και τη φτώχεια;[/QUOTE]
Στην τελευταία φράση το «επιστήμονες» το χρησιμοποιώ ειρωνικά και όχι κυριολεκτικά.
Φαντάζομαι να είναι σαφές ότι δεν βάζω σε ένα τσουβάλι όλους τους επιστήμονες και όλες τις επιστήμες, αλλά με έναν τρόπο ήθελα να πω ότι και η μη ορθή χρήση της επιστήμης, σε πολλές περιπτώσεις, πήγε τη ζωή μας πίσω και όχι μπροστά.
Σε κάθε περίπτωση, οι παρωπίδες και ο δογματισμός δεν προήγαγαν πολιτισμό και επιστήμη.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
21-01-2011, 08:51 PM #58
Το κριτήριό σου ήταν κατά πόσο είναι μέρος της πραγματικότητας κάτι.
Από κει και πέρα,και να το κάνεις πιο συγκεκριμένο λέγοντας "συναίσθημα μέρος της πραγματικότητάς σου" τότε μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το μίσος,την ευτυχία,τη θλίψη,τον φόβο και ένα σωρό άλλα.Αλλά όπως προσπάθησα να σου πω και παραπάνω,δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν φιλοσοφική βάση για να ερμηνεύσουν τον κόσμο με το σκεπτικό ότι "σαν συναισθήματα αποτελούν μέρος της πραγματικότητας",καθώς ο κόσμος δεν αποτελείται μόνο από ανθρώπους(ευτυχώς).Οπότε άπαξ και το χρησιμοποιήσεις σαν φιλοσοφική θεώρηση του κόσμου,είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και στους νόμους της φυσικής της χημείας της βιολογίας κτλ.Μπορείς όμως να πεις ότι ο χημικός δεσμός δημιουργείται από σεξουαλική επιθυμία,ότι το ηλεκτρόνιο περιφέρεται γύρω απ τον πυρήνα από χαρά που τον βλέπει ή ότι οι έλικες του DNA είναι διπλωμένες και μαζεμένες από άγχος και φόβο;Όχι ,δεν μπορείς...Ούτε μπορείς να εξαιρεσεις τον άνθρωπο απ ολο τον οικοδόμημα της φύσης..
Εκεί κολλούσε και η όλη μου αναφορά στη φιλοσοφία στο θέμα της αστρολογίας.Τι είναι πρωτεύον για τον καθένα εδώ μέσα...Η ύλη ή η μεγάλη ιδέα;
-
21-01-2011, 08:53 PM #59
-
21-01-2011, 09:07 PM #60
Η στατιστική, για παράδειγμα, είναι ολόκληρη επιστήμη και διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Δεν θα σου πω εγώ ποιες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Σκέψου.
Όχι. «επιστήμονες» δεν ονομάζω τους αστρονόμους (παρ’ ότι είναι). «επιστήμονες» ονομάζω όσους πίσω από την κοινωνική ασφάλεια της επιστήμης τους, κρύβουν την ημιμαθή τους εμπάθεια.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.