s
Ενδείξεις για σωματική κακοποίηση/βία - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Ενδείξεις για σωματική κακοποίηση/βία

Quote Originally Posted by maria76 View Post
    Eχεις απόλυτο δίκιο,μήπως όμως φοβούνται να βάλουν τη δικαιοσύνη μπροστά,ειδικά αν έχουν παιδιά,γιατί δεν θα την γλυτώσουν έτσι κι αλλιώς?Και δεν καταγγέλουν τπτ επειδή είναι απροστάτευτες?Εγώ σαν παιδί,ζούσα με τα γειτονάκια-παιδάκια στο σπίτι μου με όλο αυτό.Ημασταν παρόμοιες ηλικίες και ο μπαμπάς τους ξυλοφόρτωνε τη μαμά τους συνέχεια.Οταν πια της έκοψε το λαιμό,και πήγε με νάρθηκα στο δικαστήριο,και αφού τη γλίτωσε η γυναίκα,της είπε πως αν δεν πει ότι χτύπησε στις σκάλες,θα εξαφανιστεί με τα παιδιά.Φυσικά δεν του έκαναν ποτέ τίποτα,και φυσικά η αστυνομία ερχόταν πολύ συχνα.Το "καταγγέλεται κάτι",όταν είναι ξυλοδαρμός,με άπειρο φόβο,δεν είναι ασήμαντο.
    Αλλά και πάλι,πες ότι κάποια είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα,και να σπάσει τη σιωπή της.Και τον τσακώνουν τον μάγκα την ίδια μέρα,και τον δικάζουν.Την επομένη είναι έξω με αναστολή και βάζω στοίχημα,ας μας πει και κάποιος δικηγόρος να μας φύγει η απορία.

Quote Originally Posted by maria76 View Post
    Αλλά και πάλι,πες ότι κάποια είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα,και να σπάσει τη σιωπή της.Και τον τσακώνουν τον μάγκα την ίδια μέρα,και τον δικάζουν.Την επομένη είναι έξω με αναστολή και βάζω στοίχημα,ας μας πει και κάποιος δικηγόρος να μας φύγει η απορία.
    Μα ήδη σου είπα!:toung:

Όταν τον πιάσουν αν εχει γίνει έγκληση από την γυναίκα-παθούσα, θα παει εισαγγελέα και εφόσον προκύψουν ενδείξεις ενοχής (γιατι όσο περιεργο και αν σου φανεί, εχουν γίνει και ψευδείς καταγγελίες ενόψει διαζυγίου) θα ασκηθεί ποινική διωξη. Η προφυλάκιση, που μάλλον αυτό θεωρείς ότι ειναι το ζητούμενο, επιβάλλεται μόνο σε κακουργήματα. Η σωματική βλάβη, είτε βαριά, είτε επικίνδυνη, είτε απλή κλπ είναι πλημμέλημα. Καλώς ή κακώς τα σωφρονιστικά μας καταστήματα εχουν γεμίσει και το μέτρο της προφυλάκισης είναι εξεχόντως βαρύ για να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση βίας κλπ.
    Μπορεί να φανεί ότι ειμαι λίγο κυνική...:embarrest

βγαίνουμε όμως εκτός θέματος..

Η προφυλάκιση, που μάλλον αυτό θεωρείς ότι ειναι το ζητούμενο, επιβάλλεται μόνο σε κακουργήματα. Η σωματική βλάβη, είτε βαριά, είτε επικίνδυνη, είτε απλή κλπ είναι πλημμέλημα. Καλώς ή κακώς τα σωφρονιστικά μας καταστήματα εχουν γεμίσει και το μέτρο της προφυλάκισης είναι εξεχόντως βαρύ για να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση βίας κλπ.
    Μπορεί να φανεί ότι ειμαι λίγο κυνική...:embarrest[/QUOTE]

Κι όχι απλά έχουν γεμίσει, αλλά υπάρχει υπεραναπλήρωση που αγγίζει ποσοστά μέχρι και το 100%.
    Πχ, για καταστήματα κράτησης που έχουν χώρο για 100 κρατούμενους, στοιβάζονται 200 άτομα, οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες που κάθονται 3 μήνες, αποφυλακίζονται και εχουν διορία με υπηρεσιακό σημείωμα 1 μήνα να φύγουν από τη χώρα. Όμως δεν μπορούν να φύγουν γιατί αφενός οι πρεσβείες και οι προξενικές αρχές ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ κατηγορηματικά να τους βγάλουν διαβατήριο, αφετέρου η Τουρκία δεν τους δέχεται, με αποτέλεσμα να ξανασυλλαμβάνονται και να δημιουργείται φαύλος κύκλος.
    Και οι διάφορες επιτροπές περί ανθρωπισμού και δικαιωμάτων της Ε.Ε εξακολουθούν και φορτώνουν το κράτος με πρόστιμα που αγγίζουν και τα 300 εκ, ευρώ ετησίως. Καλό ε?

Συγνώμη για το off topic, απλά το πολύ πολύ να φάνε ένα αυτόφωρο οι πολλά βαρείς "άνδρες" (τρόπος του λέγειν) και να ανασταλλεί η ποινή τους. ¶ντε και κανένα ασφαλιστικό μέτρο και δεν τρέχει τίποτε.

Όνομα:
    Μαρία

Ξεφύγαμε κορίτσια το ξέρω,απλά όμως υποστήριξα την αγανάκτησή μου για τις γυναίκες που κακοποιούνται καθημερινά και ζουν μέσα στον τρόμο.Θεωρώ τον νόμο ανεπαρκή,σε άλλες χώρες αν πει μια γυναίκα"αυτός μ'έδειρε",υπάρχει θέμα,και συνέπειες,εδώ όχι.

Δυστυχώς η Μαρία έχει δίκιο, τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις δεν το θεωρώ απίθανο να απειλήσει μετά απο τα του νόμου εκ νέου ο παραβάτης την γυναίκα.
    Ιδίως αν μια γυναίκα είναι μόνη χωρίς οικογένεια ή άλλη υποστήριξη είναι και σχετικά εύκολος στόχος. Να φοβάσαι πχ να κυκλοφορήσεις;

Μακάρι να μην τυχαινε ποτέ σε γυναίκα αυτό, αλλά μόνο και μόνο
    για θέμα αρχής πιστεύω πως πρέπει να το παλέψουν νομικά όσο επώδυνο
    κι αν 'οντως είναι. Το χρωστάνε στον εαυτό τους να μην χάσουν την εμπιστοσύνη
    σε κάποιες αξίες (της προσωπικότητάς τους κατ' αρχάς αλλά και της δικαιοσύνης, ελευθερίας κλπ) Αν η δικαιοσύνη είναι κοντά τότε ναι, μαζί με την συνδρομή των αγαπημένων προσώπων νοιώθει άλλου τύπου ασφάλεια, την ασφάλεια ενός ευνομούμενου κράτους που μεριμνά για κάθε άνθρωπο χωριστά.
    Μακάρι να ήταν/είναι έτσι.

Η προφυλάκιση δε είναι πικραμένο ζήτημα...
    Give evil nothing to oppose and it will disappear by itself

Εγω εχω αλλη απορια ..Σε ενα ποστ διαβασα " μολις τελειωσε η οψη αρη τετραγωνο πλουτωνα ολα ηταν ηρεμα ξανα ..."

Μπορεις μετα απο ενα περιστατικο ξυλοδαρμου η εστω λεκτικης βιας απο τον συντροφο σου " ολα να ειναι ηρεμα " ξανα ? Δεν το νομιζω .

Ενα αλλο συχνο φαινομενο μετα απο τετοιες καταστασεις ειναι συνηθως οι γυναικες να αρχισουν να ντρεπονται και να σωπαινουν

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by hattie23 View Post
    Εγω εχω αλλη απορια ..Σε ενα ποστ διαβασα " μολις τελειωσε η οψη αρη τετραγωνο πλουτωνα ολα ηταν ηρεμα ξανα ..."

Μπορεις μετα απο ενα περιστατικο ξυλοδαρμου η εστω λεκτικης βιας απο τον συντροφο σου " ολα να ειναι ηρεμα " ξανα ? Δεν το νομιζω .

Ενα αλλο συχνο φαινομενο μετα απο τετοιες καταστασεις ειναι συνηθως οι γυναικες να αρχισουν να ντρεπονται και να σωπαινουν
    Τι θέμα ανοίγεις τώρα..και αν πέσει ξύλο θα ξαναπέσει,και αν σπάσουν τα όρια του σεβασμού μεταξύ 2 ανθρώπων είναι δρόμος χωρίς γυρισμό που σε κάνει χειρότερο άνθρωπο.Το ένα το έζησα σε σχέση παλιότερα,το άλλο δυστυχώς το ζω τώρα.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by hattie23 View Post

Αν με κάποια πράγματα που έχω δει κι ακούσει σου πω ναι,μπορούν...θα σου λυθεί η απορία ή θα σου δημιουργηθούν κι άλλες;

Δεν ξέρω αν είναι θέμα ντροπής και σίγουρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...Αλλά για κάποιο λόγο κάποιες γυναίκες έχουν πειστεί ότι γυναίκα χωρίς σύντροφο = τίποτα, οπότε κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα προκειμένου να μην τους χάσουν...Αλλά υπάρχουν και πιο βαριές περιπτώσεις που είναι "δεμένες" με παιδιά,ή δεν έχουν εισοδήματα και μια απομάκρυνση μπορεί να συνεπάγεται πολλά άλλα πράγματα...

Γενικά νομίζω ότι δεν είναι τόσο ασυνήθιστο ,άσχετα αν λόγω της φύσης του είναι κάτι που ακόμα και για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας δεν μπορείς να το ξέρεις.Προσωπική εμπειρία (ελπίζω όχι μόνο για την ώρα)δεν έχω αλλά αυτό έχω καταλάβει βλέποντας και ακούγοντας

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)