- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 29 of 29
-
02-10-2009, 02:01 AM #21
Re: Ωριαία Αστρολογία: Ερώτηση για σχέση
Αγαπητε Βασιλη, νομιζω πως ολοι συμφωνουμε οτι δεν πρεπει να απανταταμε επι προσωπικου αν και ουσιαστικα εκεινο το οποιο επιθυμουν οι περισσοτεροι ειναι μια απαντηση για τα προσωπικα τους. εκει που διαφωνουμε ειναι ως προς το θεμα της εκπαιδευσης. Για να κανεις ομως εκπαιδευση εξασκηση η οπως αλλιως προτιμας, θα πρεπει να υπαρχει ενας χαρτης ο οποιος να ειναι εγκυρος. Αλλιως αρχης εξαρχης θα επρεπε να της δωσουμε τις κατευθυνσεις και μονο.( ποιον κυβερνητη θα κοιταξει κτλ.)
Ο σκοπος δεν ειναι να διδαξουμε μονο την μεθοδο της ερμηνειας αλλα να εχουμε την επαληθευση για να ειναι τουλαχιστον ολοκληρωμενη η διδαχη. Διαφορετικα γιατι να μην καναμε το ιδιο με ενα γενεθλιο χαρτη? Θα διδασκαμε ενα γενεθλιο χαρτη χωρις να ξερουμε καποια στοιχεια για το ιδιο το ατομο μονο, για να δειξουμε στον μελετητη την μεθοδο της αναλυσης?
Δεν νομιζω λοιπον πως υφισταται κατι τετοιο γιατι ετσι ειναι σαν να καταργουμε την εννοια της Αστρολογιας η οποια βασιζεται στην παρατηρηση, στην υποθεση, στο πειραμα και στην θεωρια. Αλλο πραγμα ειναι κανουμε τα μελη καποιες υποθεσεις για ενα ωριαιο και αλλο πραγμα να κανουμε διδαχη. Εσυ Βασιλη δεν σταθηκες στην διδαχη, ζητησες διευκρινησεις, πραγμα που σημαινει οτι ξεφυγες απο την διδαχη και εδωσες την εντυπωση, οτι η κοπελα θα μπορουσε να παρει απαντηση κατι που φυσικα δεν θα μπορουσε να γινει χωρις την σωστη ωρα. Εγω τουλαχιστον αυτο νομιζω.
-
02-10-2009, 07:36 AM #22
Σεβαστή η γνώμη σου Τίνα μου, αλλά δυστυχώς όχι ακριβής. Η ζήτηση στοιχείων είναι μέρος της μεθοδολογίας. Και ποιας μεθοδολογίας; Αυτής που η evsof και κάθε άλλος σπουδαστής αύριο θα χρησιμοποιήσει για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που θα του κάνει φίλος ή γνωστός της. Και φυσικά η άποψη ότι θα έπρεπε να περιοριστούμε σε κατευθύνσεις είναι λίγο περίεργη με βάση αυτά που λες για την ώρα. Αν η ώρα ήταν λάθος δε θα ήταν λάθος και οι κυβερνήτες; (!!)
Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι απαντήσαμε στο πραγματικό ερώτημα και δεν κάναμε απλά μεθοδολογική προσέγγιση, πόσο αστείο φαίνεται να λέμε ότι δεν ήταν σωστή η ώρα, επειδή η ερμηνεία δεν έγινε αποδεκτή από την ερωτούσα; Χρησιμοποιούμε το θέμα της ώρας ως φύλλο συκής; Αν έβγαινε η ερωτούσα κι έλεγε ότι είναι σωστά αυτά που της γράψαμε τι θα έλεγες τότε, Τίνα μου; Ότι συντονίστηκε σωστά;
Όσο για το γενέθλιο η σωστή διδαχή (κι εκεί που σε θέλω) είναι να διδάξεις πάνω σε χάρτη ατόμου που δεν το ξέρεις, Τίνα μου. Όχι σε χάρτη γνωστό που τον ξέρεις ήδη και κατευθύνεις την ερμηνεία για να επιβεβαιώνεις τα ήδη γνωστά χαρακτηριστικά.
Εν πάσει περιπτώσει επειδή πρέπει να προλάβω κι ένα τρένο για Θεσ/νίκη, δεν έχω καιρό να γράψω περισσότερα. Αν θέλεις να το συνεχίσουμε το θέμα, θα αναμένουμε από Τρίτη.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
03-10-2009, 01:10 AM #23
Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα να επισημαάνω πως παρόλο που δεν είναι αρεστό να γίνονται προβλέψεις επί προσωπικού εντούτοις αυτός είναι ένας λόγος για να ενδιαφερθεί κάποιος ουσιαστικά μμε την αστρολογία αλλά και κλαθε τι στη ζωή,Αν δεν δεις έμπρακτα κάτι δύσκολα το πιστεύεις.Αναφορικά με την ώρα τώρα.Μπορεί να σε απασχολεί κάτι ουσιαστικό στη ζωή σου αλλά όταν χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου να αντρέξεις την καταλληλότερη στιγμή που κρίνεις εσύ για να το κάνεις αυτό ανεξάρτητα από αυθορμητισμό, ίσως γιατί θες και το σύμπαν να συνηγορήσει με το θέλω σου. Εν κατακλείδει σας ευχαριστώ όλους, δεν πήρα απάντηση σε αυτό που με βασανίζει γιατί η αλήθεια κρύβεται σε αυτό που έγραψε ο κ. παπαδόλιας:"επειδή βλέπω ότι έχεις μία αγωνία, επέτρεψε μου να σου πω επίσης και ότι τη σιγουριά του ναι / όχι που επιζητούμε στις σχέσεις μας δεν μπορούμε να την εναποθέσουμε ούτε σε ένα ωριαίο χάρτη ούτε σε ένα αστρολόγο". Απλά είναι πολύ ανθρώπινο ο άνθρωπος σε στιγμές προβληματσμού να ψάχνει κάπου για ελπίδα,εκτός από το να προσπαθεί να τη αντλήσει από μέσα του...Φιλιά σε όλους
-
04-10-2009, 03:49 AM #24
Αγαπητη evsof κανεις δεν σε "κατηγορησε" που ηθελες και περιμενες προβλεψη επι των προσωπικων σου. Ειναι δικαιωμα σου και αν αυτος ειναι ο τροπος για να ερευνησεις την Αστρολογια και ο αλλος, για να πιαστεις απο κατι στο θεμα το ερωτικο που σε απασχολει, πολυ καλα εκανες και εθεσες το ερωτημα. Σε τοσες χιλιαδες μελη μεσα σε αυτο το φορουμ, δεν περιμενουμε ολοι να εχουμε την ιδια πιστη στην Αστρολογια. Η ενσταση η δικη μου δεν ηταν ουτε καν στο γεγονος οτι εθεσες το ερωτημα σου, ωρα Ηλιου για συγκεκριμενο σκοπο.
Ειπα μονο οτι θεωρειται ακυρο ακομη κ αν ειχαμε σωστη ωρα γιατι το αυθορμητο της ερωτησης ειναι ενας απο τους κανονες της ωριαιας για να μην κριθει ακυρο το ερωτημα.. Στην δικη σου την περιπτωση δεν υπηρχε η σωστη ωρα που ειναι το βασικοτερο ολων κ εν συνεχεια η αυθορμητη ερωτηση. Η ενσταση μου ειναι αλλου , πως αλλο πραγμα ειναι η εκπαιδευση και αλλο πραγμα, να δωσουμε απαντηση για προβλεψη. Δεν εναντιωνομαι σε οποιον κανει προβλεψη, αλλωστε εγω μεσα στο φορουμ το εχω κανει καποιες φορες. Ειναι ομως διαφορετικο πραγμα απο την διδαχη.
Κ εδω ερχομαι σε εσενα Βασιλη, η ερμηνεια δεν εγινε αποδεκτη οχι γιατι δεν συντονιστηκε σωστα η evsof αλλα γιατι περιμενε να ακουσει ενα ναι η ενα οχι, κατι που πολλες φορες στην ωριαια, δεν γινεται.Κ επειδη στην ζωη μου προσπαθω παντα να ειμαι ακριβης, σου λεω ευθεως, οτι μαθημα δεν θα εκανα ποτε εναν χαρτη υποθετικο η ανθρωπου που δεν γνωριζω, αναλυση σε πελατη θα εκανα ετσι, που παλι ειναι διαφορετικο. Πως θα μπορουσα να διδαξω σε ανιδεους μαθητες ενα γενεθλιο που δεν ξερω πως εχει λειτουργησει στην ζωη του ανθρωπου? Αυτο θα ηταν μισο μαθημα, η θεωρια μονο.
Αν λοιπον ηθελα να διδαξω μονο θεωρια ναι, θα επαιρνα οποιον χαρτη εβρισκα μπροστα μου και θα εξηγουσα, τι σημαινει για παραδειγμα ο Ηλιος στον Κριο σε τετραγωνο με τον Αρη. Στη πραξη ομως θα επρεπε να ξερω πως ειχε λειτουργησει το τετραγωνο αυτο στην ζωη του ανθρωπου, τι στοιχεια θα ειχε προσδωσει στον χαρακτηρα του και φυσικα τι γεγονοτα θα ειχε φερει. Αν διαφωνεις τα λεμε παλι, απο Τριτη.
ΥΓ.Φανταζομαι σε αλλη ενοτητα γιατι μαλλον βγηκα οφ τοπικ.
-
05-10-2009, 12:13 PM #25
Εμένα η διαφωνία μου Τίνα είναι στο να βγαίνει κανείς να λέει κατόπιν εορτής "εγώ το έλεγα" όταν ο ενδιαφερόμενος δείχνει ότι δεν αποδέχεται μία ερμηνεία. Αυτό είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό. Και δυστυχώς δε βλέπω να απάντησες στο ερώτημα τι θα έλεγες αν η evsof συμφωνούσε με την ερμηνεία. Θα ενεπλεκόσουν στη συζήτηση; Μάλλον όχι... Τώρα το κατά πόσον σε ενοχλεί ο τρόπος που έγινε η εκπαιδευτική προσέγγιση δεν το ξέρω, γιατί επέτρεψε μου να πω σε κάθε ποστ αλλάζεις και επιχειρήματα. Στην αρχή είπες ότι ζήτησα προσωπικά στοιχεία, μετά ότι θα μπορούσα να αναφερθώ μόνο σε κυβερνήτες, ύστερα ότι έπρεπε να είναι αυθόρμητο το ερώτημα και μετά ότι η εκπαιδευτική προσπάθεια θα έπρεπε να έχει εξαρχής γνωστό αποτέλεσμα.
Επέτρεψε μου να θεωρώ όλα τα παραπάνω τίποτα άλλο από άλλοθι. Θα μπορούσα να εξηγήσω πιο αναλυτικά τι είδους άλλοθι, αλλά νομίζω δεν έχει νόημα από ένα σημείο και μετά. Βλέπεις είναι της μόδας τελευταία οι διαγκωνισμοί όλων ημών που δηλώνουμε αστρολόγοι και δε βλέπω γιατί αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα. Για να δώσω ικανοποίηση σε κάποιους που κάθονται στην καρέκλα τους και μας βλέπουν να τσακωνόμαστε για μία θέση στον Ήλιο; Αν εσύ θέλεις να συμμετέχεις σε μία τέτοια διαδικασία εμένα μου περισσεύει... Φυσικά ένας απλός σπουδαστής δεν είναι εύκολο να καταλάβει γιατί η σημασία της συγκλίνουσας ή της αποκλίνουσας όψης αλλάζει σε ένα υποθετικό χάρτη από ένα πραγματικό. Ίσως δεν μπορεί να το καταλάβει, γιατί στον πραγματικό χάρτη θα βρίσκαμε κάποια αφορμή (καμία μοίρα, κανένα πρόσωπο) για να αναιρέσουμε τη δύναμη της όψης. Θα τα φέρναμε όπως μας συμφέρει για να επιβεβαιωθούμε ως αστρολόγοι. Εμπρός λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν...
Όσο για σένα evsof, λυπάμαι που εξελίχθηκε έτσι η υπόθεση σου γιατί η συμφωνία μας αν θυμάσαι από όταν έκανες την ερώτηση στο άρθρο της Ωριαίας ήταν ότι θα κάνουμε ένα υποθετικό εκπαιδευτικό παράδειγμα. Από ό,τι φαίνεται δεν μπόρεσες να αυτοσυγκρατηθείς σε αυτό και ζήτησες προσωπική πρόβλεψη. Προσωπικά δεν μπορώ να σου δώσω κάτι τέτοιο με τον τρόπο που θέλεις, αλλά όπως βλέπεις υπάρχουν σίγουρα άλλοι συνάδελφοι πρόθυμοι να το κάνουν ακόμα κι αν η υποτιθέμενη θέση του site είναι ότι δεν προσφέρει προβλέψεις. Σ' αφήνω σε καλά χέρια λοιπόν και καλή τύχη με το θέμα σου...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
05-10-2009, 02:08 PM #26
Βασιλη να υποθεσω οτι δεν περασες καλα στην Θεσσαλονικη? Λοιπον επειδη θεωρω την επιθεση σου αδικαιοληγητη και επειδη το στυλ μου δεν ειναι να τρωω μπαλακια αλλων, θα σου γραψω αλλη μια φορα τα ιδια και θα δεις οτι δεν αλλαξα κανενα επιχειρημα, εκτος αν βρισκομαι σε Ποσειδωνια κατασταση κ δεν το εχω καταλαβει. Οταν κανουμε προβλεψη, ζηταμε πληροφοριες. Εσυ δηλωσες οτι δεν κανεις προβλεψη, επομενως για ποιον λογο ζητησες πληροφοριες, για να μπει η evsof στην διαδικασια να μιλησει για τα προσωπικα της κ στο τελος να της πεις οτι εκανες εκπαιδευτικη προσεγγιση? Γιατι δεν δηλωνες αρχης εξαρχης οτι θελεις να κανεις προβλεψη, να παρεις την σωστη ωρα κ να ζητησεις τα απαραιτητα στοιχεια, το πολυ πολυ να κλειδωναν το θεμα.
Αν τωρα ο στοχος σου ηταν η εκπαιδευτικη προσεγγιση, εσυ επρεπε να αυτοσυγκρατηθεις κ οχι η evsof που βρισκοταν σε συναισθηματικη φορτιση.Εσυ επρεπε να περιοριστεις στους κυβερνητες και στις κατευθυνσεις ερμηνειας. Με λιγα λογια ειχες την επιλογη να κανεις προβλεψη η μαθημα και εκανες και τα δυο μαζι περιπλεκοντας τα την στιγμη που δεν υπηρχε ωρα. Με ρωτας τι θα ελεγα αν συμφωνουσε η κοπελα με το αποτελεσμα, εσυ τι φανταζεσαι οτι θα ελεγα , για ενα ωριαιο που θεωρω ακυρο? οτι ο πνιγμενος απ τα μαλλια πιανεται, αυτο θα ελεγα.. Δεν ξερω με ποιον κ γιατι τα εχεις παρει, γιατι αυτο φαινεται απο το αδικαιολογητο ποστ που εγραψες, θα σε παρακαλουσα ομως να μην με μπλεκεις αποδιδοντας μου σκοτεινα κινητρα. Εγω δεν τσακωθηκα με κανεναν αντιθετως εσυ τσακωνεσαι μαζι μου επειδη διαφωνω μαζι σου. Ουτε ο πρωτος εισαι που διαφωνω ουτε ο τελευταιος μεσα στο φορουμ και ουτε ειναι κ η τελευταια που θα διαφωνησουμε φανταζομαι. Το μονο που καταφερες με την επιθεση σου αυτη ειναι τελικα να δωσεις την ικανοποιηση σε αυτους που δεν ηθελες να ικανοποιησεις που οπως λες καθονται στις καρεκλιτσες τους κ χαιρονται ενα τετοιου ειδους καυγα.
Επισης, να σου πω οτι δεν αρεσει καθολου να αιωρουνται υπονουμενα για διεκδικησεις θεσεων κτλ. Οταν εγω αποφασισω να διεκδικησω μια θεση στον Ηλιο, να εισαι σιγουρος οτι θα την διεκδικησω με το σπαθι μου και οχι πατωντας επι πτωματων γι αυτο ριξε λιγο τους τονους γιατι εγω δεν θα γινω ο αποδιοπομπαιος τραγος απλα κ μονο επειδη διαφωνησα μαζι σου. Λυπαμαι ειλικρινα που θιχτηκες τοσο πολυ ωστε να γραψεις αυτα που εγραψες και συχρονως να τα βαλεις και με την evsof γιατι ζητησε προβλεψη. Δεν το περιμενες? κ μονο η επιμονη της να απαντηθει το ερωτημα της ακομη κ οταν υπεδειξε ο Μητσακος το λαθος της ωρας, αυτο δηλωνε, την συναισθηματικη φορτιση στην οποια βρισκοταν. Τελειωνοντας να σου επισημανω οτι η οποιαδηποτε διαφωνια ειτε ειναι μεταξυ Αστρολογων ειτε οχι δεν κρυβει παντα σκοτεινα κινητρα.
-
05-10-2009, 02:36 PM #27
Τώρα βλέπω έγινες και όψιμη υπερασπιστής της ερωτούσας, Τίνα μου... Μπράβο, κι εις ανώτερα.. Δυστυχώς αυτές οι δικαιολογίες που γράφεις είναι το λιγότερο αστείες (από πότε ρωτάμε μόνο στην πρόβλεψη; σε ποια σχολή στο μάθανε αυτό; ). Επιπλέον χτυπάς λάθος πόρτα γιατί είναι γνωστό ότι εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που κάνουν ραντεβού προβλέψεων, Τίνα μου... Αν και μου έχουν γίνει σχετικές προτάσεις... Εγώ έγραψα ένα άρθρο, μου ζητήθηκε να κάνω ένα παράδειγμα εφαρμογής και το έκανα... Μήπως εσύ κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια; Για σκέψου...
Κατά τα λοιπά καλή σου μέρα...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
05-10-2009, 02:39 PM #28
Οσο υπάρχουν διαφωνίες πάνω στο θέμα, το θέμα έχει νόημα και μπορεί να συνεχίζει, αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα και να μένουμε στην αστρολογία. Φοβάμαι όμως πως ο διάλογος έχει γυρίσει επι προσωπικού και θα πρέπει να σας παρακαλέσω εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε την προσωπική αντιπαράθεση να το κάνετε με προσωπικά μνμ.
Φιλικά,
Φωτεινήεπικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
18-12-2010, 01:53 AM #29
Έχουμε όμως μεταφορά φωτός μέσω της σελήνης από τον άρη στην αφροδίτη!!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.