s
Η επίθεση στην Αστρολογία από τους ίδιους τους υποστηρικτές της
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 8 of 8
    Όνομα:
    Γεωργία - Μαρία

Η επίθεση στην Αστρολογία από τους ίδιους τους υποστηρικτές της

Για πολλά χρόνια είχα απορρίψει την Αστρολογία. Είχα σχηματίσει την εντύπωση, παρακολουθώντας ανά περιόδους διάφορα "αστρολογικά" άρθρα σε εφημερίδες & περιοδικά, πως πρόκειται για μια ακόμη μάταιη & μικρόψυχη ανθρώπινη προσπάθεια. Προσπάθεια να αγνοήσει την πολυπλοκότητα των προσωπικοτήτων & των σχέσεων μεταξύ τους, να βρει ένα αποκούμπι εμπρός στη δυσκολία της αποδοχής της άγνοιας του τί μας επιφυλάσει το μέλλον, να πάρει μια έμμεση θέση απέναντι σε πρόσωπα & απόψεις που δείλιαζε ν' αντιμετωπίσει άμεσα. Μου φαινόταν γελοία η προβληθείσα κατηγοριοποίηση της απειρίζουσας ποικιλίας των πλασμάτων σε 12 κατηγορίες ανάλογα με το ποιό 1/12 του χρόνου έχει γεννηθεί ο καθένας.

Γελούσα (ή εκνευριζόμουν, αναλόγως τα κέφια) όταν άκουγα να αποφαίνονται άνθρωποι για τα συναισθήματα, τις επιλογές, τις παρορμήσεις & τις πράξεις άγνωστών τους (ή ακόμη χειρότερα γνωστών τους) άλλων ανθρώπων, επειδή αυτοί ανήκαν σε μια από τις 12 κατηγορίες όπου & καλά, κάποιου είδους λαϊκή πείρα κατάφερε να συγκεντρώσει ολόκληρο το χαοτικό φάσμα της ανθρώπινης συνειδητότητας, ασυνειδητότητας, φαντασίας, εκκεντρικότητας & υπέρβασης.

Ωστόσο, το πνεύμα μου είναι αρκετά ανήσυχο ώστε να αναζητεί διαρκώς καινούργια ενδιαφέροντα & έχοντας αποκτήσει στην πορεία μου την πεποίθηση πως κάθε αρχέγονη ασχολία του ανθρώπου έχει ένα νόημα ξεχωριστό,το οποίο άλλοτε εξυψώνεται & άλλοτε υποβιβάζεται στους κύκλους της Ιστορίας, κάθε τόσο επανερχόμουν αποσπασματικά & στην Αστρολογία αναζητώντας πιο πολύ το λόγο που είχε αυτή την έστω ελάχιστη συνέπεια στις θέσεις τις απέναντι στα πλάσματα. Θέλω να πώ, όντως διέκρινα κάποια χαρακτηριστικά των ηλιακών ζωδίων να απαντώνται σε υπαρκτές προσωπικότητες, άσχετα αν αυτό γινόταν με τρόπο πρόχειρο & διακεκομένο.

Ώσπου ανακάλυψα την απειρία των αστρολογικών χαρτών. Όταν πρωτογνώρισα ότι στην αυθεντική της υπόσταση η Αστρολογία δεν διαθέτει 12 ερμηνείες αλλα 12(ζώδια) επί 12(οίκοι) επί 10 (πλανήτες) (βάζω ενδεικτικά τους βασικούς οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται) επί 30 (μοίρες ζωδίων) επί 30 (μέρη οίκων) επί, επί επί επί... (αναλόγως πόσο χρόνο & κόπο είναι διατεθειμένος να αφιερώσει ο καθένας), ένιωσα ότι έγινε κάποιου είδους αποκάλυψη Ότι μόλις βρήκα ένα καινούργιο ενδιαφέρον, το οποίο σύντομα αποδείχτηκε ενδιαφέρον ζωής. Διότι στην Αστρολογία όσο ψάχνεις & με όσο πιο μεγάλη ειλικρίνεια & θάρρος το κάνεις, τόσο επιβεβαιώνεσαι πως είναι η επιστήμη που λείπει για ενώσει όλες τις υπόλοιπες μεταξύ τους.

Με λίγη φαντασία, αρκετό όραμα, μεγάλη υπομονή & επιμονή αρχίζει να διαφαίνεται πως πρόκειται τελικά για μια προσπάθεια απογραφής της φαινομενικής επηρροής συμπαντικών σχημάτων επάνω σε ό,τι αντιλαμβανόμαστε (ανθρώπους, πράγματα, χώρες, συναισθήματα, φυσικά φαινόμενα, επιστήμες, πεποιθήσεις κλπ κλπ κλπ κλπ) & μέσω αυτής μια προσπάθεια προσανατολισμού σε χώρους που οι αισθήσεις μας δε μας επιτρέπουν ακόμη ν' αντιληφθούμε. Μ' αυτή συνειδητοποίηση γεννήθηκε η αγάπη μου & για το αντικείμενο.Απο τότε θέλησα ν'ασχολούμαι σχεδόν σε καθημερινή βάση μαυτό.

Ώσπου ανακάλυψα ότι έχω Νότιο Δεσμό στον Υδροχόο:bigsmileο οποίος παρεπιπτόντως είναι ορθόδρομος σε σύνοδο με τον ¶ρη στον 1ο οίκο-η μάνα μου έχει να το λέει ότι με γέννησε κοιτώντας το ρολόι για να ξέρουμε με ακρίβεια τον ωροσκόπο, ασχέτως αν η ίδια δεν πολυενδιαφέρεται για την Αστρολογία) Με μια μικρή έρευνα πάνω σ'αυτό, σε συνδιασμό με προσωπικές καθυστερήσεις σε άλλα, φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας λόγω της αστρολογικής μου έρευνας, κατέληξα πως εγώ ειδικά πρέπει να μετριάσω πολύ αυτό το κομμάτι. Πράγμα κομματάκι δύσκολο με τον Ερμή σε εξάγωνο με τον Ουρανό ο οποίος είναι στο Σκορπιό το 11ο οίκο, αλλά τί να κάνουμε, Αιγόκεροι είμαστε, θα το καταπιούμε & αυτό :bigsmile:

Παρόλο λοιπόν που σταμάτησα ν' ασχολούμαι έντονα η αγάπη παραμένει άσβεστη & είναι αρκετή για να αγαπώ & αυτό τον ιστότοπο. Ευτυχώς έχω αρκετά καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας ώστε να μπορώ να βρω πληροφορίες από τεράστια πληθώρα ιστοσελίδων στο net, αλλά οσο να 'ναι, άλλη αίσθηση η Ελλαδάρα. ¶λλη αίσθηση τα προσεγμένα προγράμματα του myhoroscope ,άλλη αίσθηση οι προσεγγίσεις Ελλήνων ταλαντούχων αστρολόγων που γνώρισα εδώ, μέσα απ'τα άρθρα & τις προσεγγίσεις τους.

Ωστόσο, άλλη αίσθηση & η ελληνική Κατινιά, η οποία όπως φαίνεται είναι σταθερή πια αξία & εκδηλώνεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας... Από το ελληνικό τηλεοπτικό πανόραμα μέχρι την καθημερινή μας νοοτροπία. Έτσι λοιπόν θα αποτελούσε θαύμα η εξαίρεση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αλλά οι Έλληνες θαυματοποιοί μάλλον έχουν απεργία ακολουθώντας το παράδειγμα της υπόλοιπης χώρας & το γνώριμο ελληνικό μότο(Γιατί εγώ κορόιδο είμαι?)... Ευτυχώς βέβαια έχει πλέον περιοριστεί σε συγκεκριμένα φόρουμ ερασιτεχνικών δημοσιεύσεων τα οποία μπορείς & ν'αποφύγεις. Όμως έτσι χάνεις κάποιες υπέροχες ερασιτεχνικές δημοσιεύσεις που πολλές φορές αγγίζουν ή & ξεπερνούν ακόμη σε ενδιαφέρον τις επαγγελματικές.

Έτσι έχω αποδεχθεί ότι ώσπου ν'αλλάξει η κοινωνία & η νοοτροπία μας στο σύνολό της, πάντα θα πέφτω πάνω σε άρθρα που μου υπενθυμίζουν με τον πιο προκλητικό τρόπο τους λόγους που απαξίωνα για χρόνια την Αστρολογία, & φυσικά τους λόγους που πολύς κόσμος ακόμη την αποστρέφεται. ¶ρθρα που χρησιμοποιούν τις γνώσεις που αποτελούν βάσεις & αναπόσπαστα κομμάτια αστρολογικών συνθέσεων, προκειμένου να αναδείξουν τις στενόμυαλες ή εμπαθείς ή ότι άλλο απόψεις του εκάστοτε συγγραφέα τον οποίο δεν πτοεί διόλου η ακύρωση από πολλά μελετημένα άρθρα στο site ή & η αυτοακύρωσή του πολλές φορές :crazy: όταν περιστασιακά τα πάθη του τον εγκαταλείπουν.

Αυτή η περιοδική απογοήτευση με ώθησε να κάνω αυτή τη δημοσίευση ,η οποία σκοπό έχει να παρακινήσει όσους ασχολούνται μ'αυτό το αντικείμενο, μ'όποιο τρόπο & αν ασχολούνται, είτε επειδή τους έχει δώσει βοήθεια ή ελπίδα σε προσωπικό επίπεδο, είτε προοπτική & όραμα σε φιλοσοφικό, να έχουν πάντα σε μια άκρη του μυαλού τους, πως στην ουσία είναι & μοναδικοί μάρτυρες πως αυτή η Επιστήμη υπάρχει. Πως σαν τέτοιοι, σε μια κοινωνία η οποία έχει περιθωριοποιήσει, υποβιβάσει & γελοιοποιήσει με χίλιους τρόπους αυτό το μοναδικό αντικείμενο, θα 'πρεπε να το αντιμετωπίζουν πάντοτε με σεβασμό & να το προστατεύουν όταν παρατηρούν τη γελοιοποίησή του μέσα στο ίδιο του το σπίτι, διότι αλλιώς συμβάλλουν στον εξορισμό του από τις ανθρώπινες γνώσεις & κατακτήσεις & συνεπώς στη γενικότερη οπισθοδρόμηση...

Re: Η επίθεση στην Αστρολογία από τους ίδιους τους υποστηρικτές της

Ενωθείτε φίλοι!
    Ήρθε ο Ζορό (Ζ:toung της Αστρολογίας για να μας σώσει από τα κακώς κείμενα!!!

Όνομα:
    Γεωργία - Μαρία

Αγαπητή φίλη aktina, αν ήμουν θα 'μουν Η Ζορό:bigsmile: Καταλαβαίνω βέβαια πως είναι αργά & οι φαντασιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, αλλά θα σε απογοητεύσω. Ακόμη & αν σε φτιάχνουν οι γκόμενες, προσωπικά δε με συγκινούν...:toung:
    Στην περίπτωση λοιπόν που ήμουν η Ζορό, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, θα με καλούσε η δράση σε τόπους λιγότερο δημοκρατικούς! Φιλάκια

Αγαπητή Γεωργία-Μαρία,

είναι πολύ κρίμα που μετρίασες την ενασχόληση σου με την αστρολογία. Ό,τι αγαπάμε και μας προσφέρει μια προοπτική του εαυτού μας και του κόσμου πιστεύω πως πρέπει να το επιδιώκουμε στο μέγιστο.

Όνομα:
    Μαρία

Γεωργία-Μαρία..
    μάλλον όλοι θα συμφωνήσουμε μαζί σου,γιατί όλοι κάπως έτσι νιώθουμε.Εγώ προσωπικά έχω πολλά να μάθω ακόμα,αλλά όσα διαβάζω εδώ στο my horoscope με κάνουν να θεωρώ την αστρολογία θρησκεία πια,μιας και μου έχει δώσει απαντήσεις σε ερώτήσεις που κανείς άλλος δεν μπορεί.Είναι ακριβώς το αντίθετο του"πίστευε και μη ερεύνα",όρεξη να'χει κανείς να ερευνά..Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία σαν μέθοδος επίγνωσης του εαυτού μας και των άλλων,αλλά δυστυχώς η παιδεία είναι λίγο πίσω ακόμα
    Από πάρα πολύ παλιά η αστρολογία αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται ακόμα,αλλά έτσι δεν έγινε με όλες τις μεγάλες ιδέες,και όλους τους"μεγάλους"ανθρώπους?Αυ οί ακριβώς που απορρίπτουν τα άστρα,είναι εκείνοι που είναι"κρυφοθαυμαστές"τους, ο έχω παρατηρήσει αυτό.Τουλάχιστον στις μέρες μας,δεν θα καλέσει κανέναν η Ιερά Εξέταση να λογοδοτήσει για τα πιστεύω του.Κάτι είναι κι αυτό..

Όνομα:
    Γεωργία - Μαρία

Κοραλλία σ'ευχαριστώ για τη γλυκιά συμβουλή. Έβγαλα το συμπέρασμα πως θα 'ταν καλύτερα συγκεκριμένα για 'μένα το μετρίασμα πρώτον διαισθητικά & δεύτερον συνδιάζοντας τα εξής: 1)Νότιος Δεσμός (αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε & να λάβουμε υπ' όψην μας μεν, να μετριάσουμε & ν' αφήσουμε πίσω μας δε, προκειμένου να στραφούμε προς την εξάσκηση προσόντων του ζωδίου στο Βόρειο Δεσμό) στον Υδροχόο (ζώδιο της Αστρολογίας) 2)Ορθόδρομοι Δεσμοί (Μεγάλα καρμικά χρέη) 3)Πλανήτης σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό (Ακόμη μεγαλύτερα χρέη :bigsmile: ) 4)Αυτοπαρατήρηση που οδήγησε στη διαπίστωση της κατάχρησης του hobby (Κολλημένη με τη μπάλα) 5)Συμβολή της ενασχόλησης στην αύξηση της μεγάλης δυσκολίας με τα θέματα του Βόρειου Δεσμού στο Λέοντα (Π.χ. παρατήρηση ενός πρώην (Με Σελήνη στο Λέοντα παρεπιπτόντως),με τον οποίο μοιάζαμε να διασκεδάζουμε στην παιδική χαρά επί μονίμου βάσεως: "Εντάξει όλ'αυτά που λες ισχύουν αλλά... γιατί να τα βλέπουμε αστρολογικά??? Έχουμε μπροστά μας ένας τον άλλο!!!" :tease1: ). Tώρα βέβαια, μην τρελαθούμε κιόλας, εννοείται δεν πρόκειται να σταματήσω ν' ασχολούμαι, σιγά μην αυτομαστιγωθώ κιόλας... Απλά, με τη βοήθεια της Αστρολογίας έχω κατά νου το μετρίασμα & βλέπω πιο καθαρά την ανάγκη μου να συγκεντρωθώ περισσότερο στην ευκαιρία της αυτοέκφρασης που μας δίνει αυτή η ζωή, παρά στην ερμηνεία των φαινομένων της ζωής στην οποία έχω λίγο μεγαλύτερη όπως φαίνεται άνεση. Παρ' όλ' αυτά βρίσκω τη συμβουλή σου σωστή & λογική & αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν έχω καμμιά τύψη που θα συνεχίσω σ' ένα βαθμό ν' ασχολούμαι μ' αυτό το συναρπαστικό αντικείμενο. Πολλά φιλιά

Όνομα:
    Γεωργία - Μαρία

Μαρία, ωραία τα λες, όμως το κέρδος της απουσίας της Ιεράς Εξέτασης υπάρχει νομίζω υπερβολικά πολύ καιρό για να μας επιτρέψει να ευησυχαζόμαστε. Δεν ξέρω αν όντως είναι κρυφοθαυμαστές όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Κατά τη γνώμη μου πολλοί απ'αυτούς δικαίως απορρίπτουν τ' άστρα, όταν συναντούν κάποιον "γνώστη" ,ο οποίος τους ρωτά: Τί ζώδιο είσαι; Κι αμέσως μετά αποφαίνεται αν είναι συνεπείς, αν είναι ερωτικοί, αν είναι έξυπνοι, αν είναι επιπόλαιοι, αν είναι τσιγγούνηδες, αν είναι φιλοσοφημένοι, αν είναι σταθεροί, αν είναι ονειροπόλοι κλπ κλπ κλπ. Ακόμη & γι' αστείο να δώσεις μια τέτοια απάντηση σε κάποιον που δε γνωρίζει τί ακριβώς σημαίνει Αστρολογία, αμέσως του γεννιέται η εντύπωση πως μάλλον πρόκειται για κάποιο τσαρλατανισμό, & φυσικά χάνει τη διάθεσή του να ασχοληθεί περαιτέρω για να το επιβεβαιώσει (το 'χω πάθει). Ειδικά τη στιγμή που η ζωή γύρω μας τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς & ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτουμε είναι ελάχιστος πλέον. Μετά λοιπόν που το άτομο αυτό θα κάτσει στον καναπέ του να χαζέψει στην τηλεόραση, θα δει & τη θείτσα στα κανάλια να εκστομίζει παρόμοιες "αστρολογικές" ανακαλύψεις μ' αυτή που αντιμετώπισε πριν λίγο από 'σένα & πάει... η πλειοψηφική γνώμη της κοινωνίας για την Αστρολογική Τέχνη αρχίζει να διαμορφώνεται στέρεα: "Τσαρλατανισμός". Γι' αυτό πιστεύω πως πρώτα πρώτα εμείς που πιστεύουμε πως αυτό είναι μια πλάνη, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη, πρώτον για το τί λέμε Αστρολογικά, δεύτερον για το τί λέμε όταν ακούμε άλλους να λένε αστρολογικά. Όπως είπε & ο Ανδρέας Κάλβος, "Θέλει Αρετή & τόλμη η Ελευθερία". Αυτό ισχύει για όλα τα σημαντικά πράματα στη ζωή. Δεν αρκεί να είσαι αρκετά καλός για να τα 'χεις. Πρέπει να 'χεις & την τόλμη να τα υπερασπίζεις. Αλλιώς θα χαθούν.

Ωραιο το αρθρο κ συμφωνω απολυτα-) Ασχολουμαι πολλα χρονια με το αντικειμενο κ εχω ανακαλυψει τους δικους μου ανθρωπους κ τον εαυτο μου-)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)