- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 71
-
02-12-2010, 02:29 AM #41
Re: Τα «καβούρια» οι «σπάγκοι» και οι υπόλοιπες τσέπες του ζωδιακού!
Ε καλά σαν εραστής της Αστρολογίας το νεγκλιζέ μες στο παιχνίδι είναι μη μασάς.
Τώρα για βασανιστική περιέργεια & όρκο σ'ένα ερασιτέχνικό άρθρο δε μπορώ να εγγυηθώ, αλλά έχει & αυτό το ενδιαφέρον του. Τα καθαρά χιουμοριστικά έμαθα πως είναι στο φορουμ του χιούμορ. Τώρα βέβαια οι παραδοσιακές κυριαρχίες σίγουρα είναι εξειδικευμένες λεπτομέρειες, γι' αυτό & τις ανέφερα παρενθετικά. Σ' ευχαριστώ πολύ που μου απαντάς σε όλες τις υποερωτήσεις, αλλά η κύρια άλυτη ακόμη απορία ήταν πώς εξαιρέθηκαν οι Ιχθείς & οι Κριοί ως δίπολα των Παρθένων & Ζυγών αντίστοιχα εφόσον όπως διάβασα αρχικά στο άρθρο όλα στην Αστρολογία λειτουργούν διπολικά & μ'αυτό το επιχείρημα συμπεριέλαβες στη λίστα σου τον Ταύρο, τον Τοξότη & τον Καρκίνο. Τον τελευταίο μάλιστα στην πρώτη θέση!:nuts:
-
02-12-2010, 02:31 AM #42
Σόρι! Σκορπιό Τοξότη Καρκίνο:toung:
-
02-12-2010, 03:25 AM #43
Στους εραστές της αστρολογίας συμπεριλαμβάνονται άρθρα που θεωρείται ότι δίνουν και κάποιες περαιτέρω πληροφορίες αστρολογικές που έχουν μια βάση και ας έχουν και χιουμοριστικά στοιχεία μέσα, αλιώς θα πάνε στη θέση που είναι να πάνε αν δεν κάνουν σε αυτή που βρίσκονται. Η άλλη κατηγορία καλή μου είναι η Black Hole. Καθαρά ενημερωτικά όλα αυτά.
Πάααρα πολλά είναι σε αυτή την κατηγορία.
Τώρα το άρθρο είναι προϊόν αστρολογικής και προσωπικής-υποκειμενικής απόρροιας ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να το κουράσουμε και να πατάμε στην κάθε λέξη. Όποιος έχει ένσταση ας λέει τη γνώμη του αιτιολογώντας αν θέλει απο αστρολογικής πλευράς για να κάνουμε και σύγκριση και παιχνιδάκι ντε!
Μη μου αρχίσετε τα μου σου του πάλι μόνο εεεεεεε! Γγκρρρρ:bigsmile:Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
02-12-2010, 10:08 AM #44
Σοφία μου, γι' αυτό ακριβώς βρήκα σκόπιμο να ζητήσω 2-3 διευκρινίσεις. Επειδή το άρθρο έχει όπως λες μια βάση & δεν είναι καθαρά χιουμοριστικό για να πάει στο φόρουμ χιούμορ, καθαρά προσβλητικό ή καταχρηστικό για να πάει στη μαύρη τρύπα ή καθαρά προσωπική - υποκειμενική απόρροια για να πάει σ'ένα φόρουμ "Ας γνωριστούμε καλύτερα". :bigsmile:Τα στοιχεία λοιπόν της βάσης είναι πολύ παραπάνω από 2 λέξεις: Ως εδώ λοιπόν, με το επιχείρημα των διπόλων βάλαμε στη λίστα τους Σκορπιούς, τους Τοξότες & τους Καρκίνους. Για τους τελευταίους μάλιστα ήτανε τόσο ισχυροί οι λόγοι εισαγωγής που μπήκανε στην 1η θέση!:nuts: Στη συνέχεια βάλαμε τους Ζυγούς & την Παρθένο, η οποία μάλιστα θεωρείται η επιτομή της καθολικής μιζέριας: εξαιρώντας τους Κριούς ως δίπολο των Ζυγών & τους Ιχθείς ως δίπολο της Παρθένου.:blink: Επειδή λοιπόν θα 'θελα να τους εξαιρώ & 'γώ από διάφορες λίστες αν ο λόγος της Κάτιας μου φανεί αρκετά ορθός, είπα να κάνω την ερώτησή μου. Πολλά φιλιά, ευχαριστώ
-
02-12-2010, 12:09 PM #45
Έχεις δει μια ταινία με την Καλουτά και τον Γιώργο Κωνσταντίνου που διδάσκει αγγλικά στην Τρούμπα; Εκεί έλεγε η Καλουτά την θεϊκή φράση που την λέω συχνά στους φίλους, όταν έρχονται σπίτι και έχω τα κέφια μου: «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!» (που θα πει ότι έχω τα κέφια μου )
Any-f dear, μην το παίρνεις επί επιστημονικού πόνου το άρθρο. Σαφώς και έχει κάποιες αστρολογικές αλήθειες και οι πρώτες δύο θέσεις ιδιαίτερα, καθώς και η εμπλοκή Ταύρου-Σκορπιού λόγω 2ου-8ου είναι πράγματι έτσι. Πάλι εξαιρώντας τις πρώτες δύο θέσεις, όλα τα υπόλοιπα, «σχεδόν» εμπίπτουν –μεταφορικά- στον φιλολογικό κανόνα που λέγεται: ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.
Στην απίθανη περίπτωση που δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει ποιητική αδεία, σου λέω ότι στην ποίηση και στον στοίχο πολλές φορές χρησιμοποιούνται λέξεις που μπορεί να μην στέκουν γραμματικά ή εννοιολογικά, αλλά μπαίνουν επειδή εξυπηρετούν την ρίμα. Ακολουθεί το παράδειγμα:
Έστε μάγκας, έστε μπελαλίκ,
λα ντε Βοτανικό ο πιό νταήκ
κι έντρεμεν
ντρε κάργα ντε μαγκέ
γιατί φτιαξάρε
στο μινούτο ντε δουλειέν.
¶ντε α λα φουμέντο
και μαστουριόρε
με τε γκομενέτε ο ντεκέ
και οι αγγέλω πατημέντο,
φλόκο ντ' αργιλέ« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
02-12-2010, 01:27 PM #46
Λυπάμαι Κάτια μου που ξέρω τί σημαίνει ποιητική αδοία & δε θα με γράψουν στα Guiness να πάρω & κανά λεφτό.
Εννοείς λοιπόν πως ήταν ποιητική αδοία για να εξυπηρετήσουν τη ρίμα της τσιγκουνιάς στο ζωδιακό κύκλο όλες οι υπόλοιπες θέσεις της λίστας εκτός του Αιγόκερω, του Καρκίνου του Ταύρου & του Σκορπιού λοιπόν, οι οποίοι όμως βρίσκονται κάπως ατάκτως ερριμένοι στη λίστα: όχι στις 4 πρώτες θέσεις αλλά στις 1η,2η, 3η & 6η.:idea::amazed: Ομολογώ πως ο συλλογισμός είναι κάπως περίπλοκος για την αντίληψή μου, εκτός αν πρόκειται για τελείως χιουμοριστική προσέγγιση του θέματος. Θα το εκλάμβανα απευθείας έτσι αλλά με απέτρεψε η επιστημονική επιχειρηματολογία : Συνοψίζοντας λοιπόν, η απάντηση στην αρχική απορία μου είναι πως , με άλλα λόγια δεν έχει νόημα να ρωτάω για τους Ιχθείς & τους Κριούς, ως δίπολα των Παρθένων & των Ζυγών αντίστοιχα, όταν συζητάμε για τη λίστα σου της τσιγγουνιάς στο ζωδιακό, διότι οι Παρθένοι & οι Ζυγοί τελικά δε μπήκαν στη λίστα λόγω συγκυβερνήσεων αλλά λόγω ποιητικής αδοίας...!
-
02-12-2010, 01:43 PM #47
any_f , θα το ήθελα πολύ να σου λύσω όλες τις απορίες αρκεί να μπορούσες να μου λύσεις μία (χωρίς κολάζ!)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ; Δεν καταλαβαίνω!
Θέλω να δω τον χάρτη σου επειγόντως! (αλήθεια το λέω!) Ίσως καταλάβω… :blink:
Τελώ υπό το κράτος βαθιάς απελπισίας.Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για να σε βοηθήσω στο θέμα της κατανόησης. Το μόνο που μου μένει, είναι να πηδηχτώ απ’ το παράθυρο!
Αλήθεια λέω!
Με κάθε φιλική διάθεση σου λέω ότι μπορώ να σου απαντήσω σε ότι άλλο θες, εκτός από αυτό το θέμα!
Ήμουν σαφής ότι ήμουν ασαφής για χάρη του αστεϊσμού.:unsure: Πιο σαφής πεθαίνεις!:sad2:
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
02-12-2010, 04:15 PM #48
Βρε φιλενάδα, κατάλαβα τώρα!:idea:Στο προηγούμενο μόλις ποστ εξήγησα ακριβώς πως όλο ήταν μια δική μου παρεξήγηση...:embarrestΕπιτέλου κατάλαβα, με την ανεκτίμητη βοήθειά σου φυσικάVerneigung : Στην Αστρολογία λειτουργούν όλα διπολικά . Πχ εφόσον στην προσωπική σου λίστα τσιγγουνιάς στο ζωδιακό τοποθετούνται στις θέσεις 6, 7 & 2 αντίστοιχα οι Ταύροι, οι Δίδυμοι & οι Αιγόκεροι, άρα μοιραία θα τοποθετηθούν στις θέσεις 3, 8 & 1 αντίστοιχα οι Σκορπιοί, οι Τοξότες & οι Καρκίνοι. )Μία μόνο εξαίρεση υπάρχει στην περιπτωσή μας όσον αφορά τη διπολικότητα.
Τα ζώδια της Παρθένου & του Ζυγού με τις θέσεις 4 & 5 αντίστοιχα. Αυτοί δεν παρασέρνουν τα δίπολά τους, Ιχθείς & Κριούς σε καμμιά θέση στη λίστα τσιγγουνιάς, που συμπεριλήφθηκαν τα 8 από τα 12 ζώδια που υπάρχουν, καθώς μπήκε στη μέση η ποιητική αδεία!:w00t: Είχα μπερδευτεί :embarrestγιατί νόμιζα ότι ήμουν σε φόρουμ όπου τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν τισ αστρολογικές απόψεις είχαν μεγαλύτερο βάρος απ' τις ποιητικές άδειες, νόμιζα ότι αυτές ταιριάζουν περισσότερο στα off topic θέματα:blink:. Αλλά τώρα μου έχεις πια ξεκαθαρίσει τα πάντα!
ain:Σ'ευχαριστώ!:bigsmile:
-
20-12-2010, 12:35 AM #49
Καρκίνος (με ωροσκόπο Υδροχόο) ήταν η μοναδική μου εμπειρία τσιγκουνιάς. Είχε και έχει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά...το σπίτι του είναι ως σαν να ήταν το παιδί των 700¤ το μήνα. Περιποιημένο, καθαρό, καλόγουστο αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή πολυτελής λεπτομέρεια. Ξέρετε τι εννοώ... π.χ. ένα κρυστάλλινο ποτήρι, έστω μόνο για τις ειδικές περιπτώσεις. Για να μην μιλήσω για την γκαρνταρόμπα του... αυτό δεν ήταν casual ... ήταν ότι βρήκα μπροστά μου έβαλα αααα! και νομίζω πως το 'χω από τα δεκάξι μου. Να βγούμε? Γιατί??? Καλά δεν είμαστε στο σπίτι! Ταινιούλα και σπιτικό φαγάκι -οφείλω να ομολογήσω- φτιαγμένο από τα χεράκια του. Ε, νομίζω πήρατε μια ιδέα.
Τώρα εξηγήστε μου, πως γίνεται ένας τέτοιος σφιχτοχέρης άνθρωπος να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό μόνο στο όνομά μου και να καταθέτει τακτικά μεγάλα ποσά. Και όλα αυτά αφού τον χώρισα. Και όλα αυτά χωρίς να με διεκδικεί να γυρίσω πίσω. Εεεε????
-
20-12-2010, 11:34 AM #50
Εμενα μου ειχε σκασει περιστατικο -Τοξοτης με ωροσκοπο Σκορπιο,Σεληνη Ταυρο και Αφροδιτη στον Αιγόκερω..που οχι απλα τσιγγουνης...αλλα και προικοθηρας..:bigsmile::toung:
Δεν υπαρχει ομως πιο αντιτουριστικο πραγμα σε εναν ανδρα απο την καρμιρια..τι να το κανω εγω το 1.90 με γαλανα ματια..Μακρυα!!!!!!!!!!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.