s
[Συζήτηση] Κατάθλιψη και Αστρολογία - Page 8
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 8 of 8 FirstFirst ... 4 5 6 7 8
Results 71 to 77 of 77

Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία

Quote Originally Posted by paraskeyh View Post
    ,,,,,,,,,,,,,,,
    κοίταξα τις προάλλες τον δικό μου προοδευτικό χάρτη μαζί με 2 άλλων ατόμων με ίδια προβλήματα και έμεινα εκπληκτη σε κάτι κοινό που βρήκα.Και οι τρεις μας στο προοδευτικο έχουμε Χείρωνα σε αντίθεση με Ουρανό στον άξονα 6-12ου.Τα άλλα 2 άτομα με Χείρωνα στο 12ο και εγώ στον 6ο.Δεν ασχολήθηκα με τον γενέθλιο(αν και εγώ έχω κάποια στοιχεία -Αρης στον 12ο).Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Χείρωνας και μάλιστα εμένα κάνει τετράγωνο και με τον κυβερνήτη του 6ου(Αφροδίτη),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    .
    Ο Ουρανός και πολύ περισσότερο ο Χείρων είναι βραδυκίνητα σώματα. ¶ρα, στο προοδευτικό θα έχουν προχωρήσει ελάχιστα σε σχέση με τη γενέθλια θέση τους, με δεδομένο ότι αντιστοιχεί μία μέρα σε ένα έτος.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όχι μόνον το άρθρο αλλά και όλα τα ποστ που το ακολούθησαν, για να διακρίνεις από την πολεμική που αναπτύχθηκε ότι είναι πολύ περισσότεροι οι παράγοντες που εμπλέκονται και ότι δεν φτάνει μια γενέθλια αντίθεση Ουρανού-Χείρωνα (όπου Ουρανός= πλανήτης γενεών -άρα στην ίδια θέση τον έχουν ....εκατομμύρια άτομα, και Χείρωνας= ένας αστεροειδής που θέλει 50 χρόνια για να κάνει έναν κύκλο -άρα στην ίδια θέση τον έχουν πολύ περισσότεροι από ό,τι τον Ουρανό και επιπλέον οι ιδιότητες που του αποδίδονται τελούν ακόμη υπό διερεύνηση).

Ακόμα, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για την ερμηνεία των προοδευτικών συστημάτων θα πρέπει πρώτα να έχουμε πολύ καλή γνώση των βασικών αστρολογικών εννοιών, διαφορετικά οι όποιες εκτιμήσεις μας είναι πέρα για πέρα χωρίς βάση. Και φαντάζομαι ότι για θέματα που είναι πολύ "ευαίσθητα", όπως π.χ. η ψυχική υγεία, καλό θα ήταν να μην έχουμε καταληκτικά συμπεράσματα καθώς πέρα από την καλή αστρολογική γνώση είναι απαραίτητη και η καλή γνώση του αντίστοιχου επιστημονικού τομέα :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Ο Ουρανός και πολύ περισσότερο ο Χείρων είναι βραδυκίνητα σώματα. ¶ρα, στο προοδευτικό θα έχουν προχωρήσει ελάχιστα σε σχέση με τη γενέθλια θέση τους, με δεδομένο ότι αντιστοιχεί μία μέρα σε ένα έτος.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όχι μόνον το άρθρο αλλά και όλα τα ποστ που το ακολούθησαν, για να διακρίνεις από την πολεμική που αναπτύχθηκε ότι είναι πολύ περισσότεροι οι παράγοντες που εμπλέκονται και ότι δεν φτάνει μια γενέθλια αντίθεση Ουρανού-Χείρωνα (όπου Ουρανός= πλανήτης γενεών -άρα στην ίδια θέση τον έχουν ....εκατομμύρια άτομα, και Χείρωνας= ένας αστεροειδής που θέλει 50 χρόνια για να κάνει έναν κύκλο -άρα στην ίδια θέση τον έχουν πολύ περισσότεροι από ό,τι τον Ουρανό και επιπλέον οι ιδιότητες που του αποδίδονται τελούν ακόμη υπό διερεύνηση).

Ακόμα, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για την ερμηνεία των προοδευτικών συστημάτων θα πρέπει πρώτα να έχουμε πολύ καλή γνώση των βασικών αστρολογικών εννοιών, διαφορετικά οι όποιες εκτιμήσεις μας είναι πέρα για πέρα χωρίς βάση. Και φαντάζομαι ότι για θέματα που είναι πολύ "ευαίσθητα", όπως π.χ. η ψυχική υγεία, καλό θα ήταν να μην έχουμε καταληκτικά συμπεράσματα καθώς πέρα από την καλή αστρολογική γνώση είναι απαραίτητη και η καλή γνώση του αντίστοιχου επιστημονικού τομέα :bigsmile:
    Aυτό το γνωρίζω απλά απορία έθεσα μήπως και υπάρχει κάποια σχέση.Οσον αφορά για την θέση του Χείρωνα και για την προσβολή του κυβερνήτη του 6ου οίκου(μιας και ο ο φυσικός κυβερνήτης του είναι ο Ερμής-μυαλό)γνωρίζεται αν δείχνει τέτοια τάση;
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Όνομα:
    Άννα

:bigsmile:Ευχαριστούμε για το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο (δυστυχώς) στίς μέρες μας αυτό θέμα.....:embarrest
    Είναι δύσκολος ο χειρισμός των ανθρώπων που εμφανίζουν αρχικά συμπτώματα μελαγχολίας και αργότερα αν δεν αντιμετωπιστούν καταθλιψης......
    Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο η αγάπη.....
    Οι αδύναμοι άνθρωποι περιμένουν ευκαιρίες. Οι δυνατοί δημιουργούν ευκαιρίες.....

Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην κατάθλιψη έχουν διευκρινιστεί σε μεγάλο βαθμό, Μητσάκο μου, παρόλη την προσπάθεια του κου ¶ρχου να παρουσιάσει τις απόψεις του ως τις πιο έγκυρες κι εμένα ως ημιμαθή.

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα εκτεταμένες έρευνες που έγιναν σε πανεπιστημιακές κλινικές των ΗΠΑ για την σχέση της κατάθλιψης με τις γνωστικές διαταραχές. Στις έρευνες αυτές φάνηκε ότι ενώ αρκετοί άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη παρουσιάζουν γνωστικές διαταραχές (όπως διαταραχή της προσοχής, της λεκτικής μνήμης κ.ά.) αρκετοί άλλοι παρουσιάζουν ψηλά επίπεδα γνωστικών λειτουργιών. Για παράδειγμα, μέσα στο δείγμα της έρευνας περιλαμβάνονταν έφηβοι που είχαν πολύ ψηλές σχολικές επιδόσεις.

Επίσης, φάνηκε στην έρευνα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι γνωστικές διαταραχές προκαλούνταν από τα φάρμακα που χορηγούνταν στους ασθενείς με κατάθλιψη.

Έτσι, ο Σύνδεσμος Ψυχιάτρων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρόλο που αρκετοί ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να παρουσιάζουν γνωστικές διαταραχές, οι γνωστικές διαταραχές ΔΕΝ αποτελούν κριτήριο για την διάγνωση της κατάθλιψης.

Επομένως η θέση του Ερμή στους χάρτες ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κριτήριο διάγνωσης.

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην κατάθλιψη έχουν διευκρινιστεί σε μεγάλο βαθμό, Μητσάκο μου, παρόλη την προσπάθεια του κου ¶ρχου να παρουσιάσει τις απόψεις του ..................
    .................................................. .....................
    Επομένως η θέση του Ερμή στους χάρτες ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κριτήριο διάγνωσης.
    Το θέμα ήταν ότι δεν φτάνει μια αντίθεση (και μάλιστα με τον Χείρωνα) για να "διαγνωστεί" αστρολογικά μια κατάθλιψη και ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα, μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Και λέω μάλλον επειδή για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο από τα πολύ βασικά στοιχεία, που όμως δεν είναι αρκετά για να μου δώσουν τη δυνατότητα να έχω άποψη και πολύ περισσότερο να κρίνω κάποιον άλλο.
    Έκαστος στο είδος του...:bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Το θέμα ήταν ότι δεν φτάνει μια αντίθεση (και μάλιστα με τον Χείρωνα) για να "διαγνωστεί" αστρολογικά μια κατάθλιψη και ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα, μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου. Και λέω μάλλον επειδή για το συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο από τα πολύ βασικά στοιχεία, που όμως δεν είναι αρκετά για να μου δώσουν τη δυνατότητα να έχω άποψη και πολύ περισσότερο να κρίνω κάποιον άλλο.
    Έκαστος στο είδος του...:bigsmile:
    Μητσάκο μάλλον παρεξήγησες,μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά δεν εννοώ οτι φτάνει μόνο ο Χείρωνας ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.Απλά ρωτάω μηπως συμβάλλει μαζί με τα υπόλοιπα παραπάνω.
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

γεια σας :bigsmile: ειμαι σκορπιος με κρονο,ερμη,πλουτωνα σε σκορπιο
    σεληνη σε ταυρο, και ποσειδωνα σε αιγοκερω υπαρχουν ενδειξεις ? :nuts:

Page 8 of 8 FirstFirst ... 4 5 6 7 8

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)