s
Σύνοδος Algol-Σελήνης σε γενέθλιο
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Σύνοδος Algol-Σελήνης σε γενέθλιο

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την εξαιρετική ποιότητα των θεμάτων και των συζητήσεων στο site!
    Θέλοντας να διερευνήσω περισσότερο την επιρροή των απλανών αστέρων στο θέμα μου, μελέτησα τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα της κας Σούρδη-Ζάχαρη και του κ. Αντωνίου και, με αφορμή αυτά, κάποια links που βρήκα σε ξένα sites.
    Ιδιαίτερα με έχει προβληματίσει η ακριβής σύνοδος της Σελήνης μου στον 3ο οίκο (26° 7Ά11" Ταύρου) με τον Algol, δεδομένου ότι η Σελήνη μου "βάλλεται" - και επομένως και ο Algol ; - από αντιθέσεις με Αφροδίτη, ¶ρη, Δία, Ποσειδώνα. Οι μόνες θετικές όψεις είναι δύο τρίγωνα, με Ήλιο και Πλούτωνα αντίστοιχα.
    Η πρόγνωση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη με βάση αυτά που διάβασα... Στο άρθρο της κας Σούρδη-Ζάχαρη αναφέρεται συγκεκριμένα για τη θέση αυτή ότι: "Εάν [ο Algol] δεν μεσουρανεί και είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, προξενεί βίαιο θάνατο και ακραία ασθένεια. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί εάν δεν σχηματίζει ευνοϊκή όψη ή δεν υπάρχει κανένα όφελος στον όγδοο οίκο, (κληρονομιές ) και η γενέθλια θέση του Ήλιου και της Σελήνης είναι σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον ¶ρη". Ανάλογα αναφέρονται και στις ξένες πηγές στις οποίες ανέτρεξα...
    Επειδή οι γνώσεις μου στην αστρολογία είναι ακόμα ελλιπείς, θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε περισσότερο πάνω σ'αυτό το φαινομενικά μοιραίο σημείο του θέματός μου;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τη βοήθεια και τα πορίσματά σας... χωρίς φόβο και πάθος! :bigsmile:

Re: Σύνοδος Algol-Σελήνης σε γενέθλιο

Quote Originally Posted by mayakovski View Post
    Ιδιαίτερα με έχει προβληματίσει η ακριβής σύνοδος της Σελήνης μου στον 3ο οίκο (26° 7Ά11" Ταύρου) με τον Algol, δεδομένου ότι η Σελήνη μου "βάλλεται" - και επομένως και ο Algol ; - από αντιθέσεις με Αφροδίτη, ¶ρη, Δία, Ποσειδώνα. Οι μόνες θετικές όψεις είναι δύο τρίγωνα, με Ήλιο και Πλούτωνα αντίστοιχα.
    Η πρόγνωση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη με βάση αυτά που διάβασα... Στο άρθρο της κας Σούρδη-Ζάχαρη αναφέρεται συγκεκριμένα για τη θέση αυτή ότι: "Εάν [ο Algol] δεν μεσουρανεί και είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη, προξενεί βίαιο θάνατο και ακραία ασθένεια. Αυτό, βέβαια, θα συμβεί εάν δεν σχηματίζει ευνοϊκή όψη ή δεν υπάρχει κανένα όφελος στον όγδοο οίκο, (κληρονομιές ) και η γενέθλια θέση του Ήλιου και της Σελήνης είναι σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον ¶ρη". Ανάλογα αναφέρονται και στις ξένες πηγές στις οποίες ανέτρεξα...
    Επειδή οι γνώσεις μου στην αστρολογία είναι ακόμα ελλιπείς, θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε περισσότερο πάνω σ'αυτό το φαινομενικά μοιραίο σημείο του θέματός μου;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τη βοήθεια και τα πορίσματά σας... χωρίς φόβο και πάθος! :bigsmile:
    Πρώτα πρώτα, καλωσήρθες :bigsmile:
    Στη συνέχεια να σου πω τα εξής:
    Κάνει το τετράγωνο με τον ¶ρη, είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη, αλλά, όπως λέει και το άρθρο, θα μπορούσε να έχουν κάποια ισχύ αυτά "εάν δεν σχηματίζει ευνοϊκή όψη ή δεν υπάρχει κανένα όφελος στον όγδοο οίκο, (κληρονομιές)". Εσύ έχεις παράλληλα και δύο ευνοϊκές όψεις, ένα τρίγωνο από τον Ήλιο και ένα από τον Πλούτωνα. ¶ρα αναιρείται αυτή η ένδειξη.

Ακόμα, μιας και όπως λες και εσύ ότι οι γνώσεις σου είναι ελλιπείς, καλό θα ήταν, αν θέλεις να μελετήσεις τον γενέθλιο χάρτη σου, να ξεκινήσεις από πιο απλά και βασικά θέματα και να αφήσεις τους αστεροειδείς και τα δευτερεύοντα ή και τριτεύοντα πληροφοριακά στοιχεία για αργότερα. Π.χ., άφησες απέξω την οικοθεσία, και δεν είδες αν υπάρχουν οφέλη από τον 8ο Οίκο, κόλλησες σε 2 όψεις και όχι μόνο δεν είδες τα θετικά που εξισορροπούν τα αρνητικά, αλλά δεν είχες καθόλου στο νου σου την οικοθεσία που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ερμηνεία.

Εγώ όταν πρωτοξεκίνησα να μελετάω τον χάρτη μου ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να είχα πεθάνει με τουλάχιστον 15 διαφορετικούς τρόπους έως τότε και με περίμεναν άλλοι 5 μέσα στην χρονιά που διένυα :nuts: Επειδή εκτιμώ ότι έως τώρα μάλλον δεν έχω πεθάνει ούτε μία φορά (και πιο πριν και έως τώρα) καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μάλλον είχα κάνει λάθος εκτίμηση τότε και δεν είχα ερμηνεύσει σωστά όλα τα στοιχεία και τις παραμέτρους.
    Και σε αυτό το σημείο είναι και το ζήτημα, καθώς και πολλοί αστρολόγοι, "αστρολόγοι" και αστρολογούντες, πολλάκις παρασύρονται και μιλάνε για βεβαιότητες στηριγμένες σε μεμονωμένες όψεις, ενώ στην αστρολογία ξέρουμε πολύ καλά ότι ο χάρτης μας υποδηλώνει τάσεις και αυτές στο πλαίσιο ενός συνεχώς εξελισσόμενου περιβάλλοντος.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τ-τετράγωνο που έγινε στις αρχές του Δεκέμβρη που πέρασε, με τη σύνοδο Ήλιου-¶ρη και την αντίθεση Κρόνου-Ουρανού. Διάβασα σε άλλο site, από γνωστή κυρία που αυτοαποκαλείται αστρολόγος ότι όποιος είχε Ήλιο στη 18η μοίρα των μεταβλητών "πάει κατευθείαν φυλακή" με αυτήν την όψη. Έχω στην αντίστοιχη μοίρα Ήλιο -και όχι μόνο με καλές όψεις- και μπορώ να σε διαβεβαιώσω και εγώ και οι φίλοι μου και οι συνεργάτες μου, αλλά και άλλοι, ότι ούτε φυλακή πήγα ούτε καν μια βραδιά στο κρατητήριο δεν πέρασα, ούτε καν μια κλήση δεν έφαγα.
    Ένα άλλο κλασικό παράδειγμα ήταν η πρεμούρα που είχαν κάποιοι αστρολόγοι και "αστρολόγοι" να ...μαντέψουν το πότε θα μας άφηνε χρόνους ο Χριστόδουλος. Έχει πολύ γέλιο να διαβάσεις κείμενα πριν συγχωρεθεί ο άνθρωπος και κείμενα αφότου συγχωρέθηκε. 10 φορές τον είχαν πεθάνει

Χαλάρωσε λοιπόν, απόλαυσε όλες τις πτυχές της αστρολογίας με θετική προσέγγιση, αξιοποίησε το κίνητρο που δίνουν αυτές οι φαταλιστικές ερμηνείες και "δύσκολες" όψεις για να δεις ότι απέναντι από το "κακό" πάντα υπάρχει ένα "καλό" και τότε θα έχεις καταλάβει και το νόημα της αστρολογίας. :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Κάτι ακόμα, συγγνώμη που επεμβαίνω, όμως αν είσαι Δίδυμος με σελήνη στον Ταύρο, δεν γίνεται να σχηματίζουν τρίγωνο ο Ηλιος και η σελήνη σου :embarrest

Quote Originally Posted by Pirate Jenny View Post
    Κάτι ακόμα, συγγνώμη που επεμβαίνω, όμως αν είσαι Δίδυμος με σελήνη στον Ταύρο, δεν γίνεται να σχηματίζουν τρίγωνο ο Ηλιος και η σελήνη σου :embarrest
    Σωστή η ...ποιήτρια. ¶ρα δεν υπάρχει τρίγωνο. Μας μένουν τα βοηθήματα από τον 8ο. Αν δεν υπάρχουν....:scared:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Καλησπέρα!
    Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!
    Όχι, δεν έχω κάνει λάθος ως προς τα τρίγωνα... Είμαι Αιγόκερως και όχι Δίδυμος (υποθέτω ότι μπερδεύτηκα κατά την εγγραφή μου με τα στοιχεία γέννησης και θέλω τώρα να γράψω στον administrator για να το διορθώσει...).
    Όσο για τον 8ο οίκο, δεν τον ανέφερα γιατί μάλλον μένει... σχετικά αμέτοχος: δεν υπάρχουν πλανήτες εκεί, ενώ η ακμή του είναι στο Ζυγό (με Αφροδίτη - κυβερνήτη - στον 9ο σε αντίθεση, όπως προανέφερα με Σελήνη/Algol στον 3ο).
    Αλλά αρκετά σας κούρασα...
    Το ξέρω ότι η ερώτησή μου ήταν αποσπασματική και ότι φυσικά εξετάζουμε το σύνολο του χάρτη - πράγμα που δε γίνεται στα στενά πλαίσια ενός φόρουμ - απλά ήθελα κάποιες ενδείξεις για να προχωρήσω λίγο παραπέρα... Αλλά, όμως και νά'χει, όταν βλέπει κανείς κάτι τέτοιο... εντυπωσιάζεται - χωρίς μοιρολατρία, αλλά με διάθεση να καταλάβει τη σημασία του για να συνεχίσει τη ζωή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ¶λλωστε η αστρολογία δεν είναι, εκτός των άλλων, κι ένας πολύτιμος οδηγός στο δρόμο της ελέλιξής μας;
    Καλή Κυριακή σε όλους!

Μόλις έμαθα για τον Algol. Tώρα εξηγούνται όλα!
    Και εγώ που χαιρόμουν που έχω τη Σελήνη σε έξαρση...

Quote Originally Posted by aktina View Post
    Μόλις έμαθα για τον Algol. Tώρα εξηγούνται όλα!
    Και εγώ που χαιρόμουν που έχω τη Σελήνη σε έξαρση...
    Μην είσαι και τόσο σίγουρη για αυτό. Είναι μάλλον πιο σύνθετα τα πράγματα και δεν είναι ο ...Αλγκόλ που "υποβιβάζει" τη Σελήνη σου :bigsmile:
    Διάβασε το ποστ νο2 ...
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Μην είσαι και τόσο σίγουρη για αυτό. Είναι μάλλον πιο σύνθετα τα πράγματα και δεν είναι ο ...Αλγκόλ που "υποβιβάζει" τη Σελήνη σου :bigsmile:
    Διάβασε το ποστ νο2 ...
    Έχεις δίκιο. Βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα. Θα φταίει που είμαι παρορμητική (Ζυγός με Ωροσκόπο Καρκίνο)

Η Σελήνη έχει αρκετές δύσκολες όψεις: χιαστί με Αφροδίτη , τετράγωνο με Δία και αντίθεση με Ουρανό.
    Ευτυχώς που έχει και ένα τρίγωνο με τον Κρόνο( που είναι και κυβερνήτης του 8ου)

Απλώς σκέφτηκα πως είναι ένα επιπρόσθετο αρνητικό στοιχείο η Σελήνη στην 26η μοίρα του Ταύρου.

Καλησπέρα,
    Μια σύνοδος ακριβείας Χείρωνα-Algol στον 6ο (υγεία-εργασία), τι μπορεί να σημαίνει σε ένα γενέθλιο;

10. Re: Σύνοδος Algol-Σελήνης σε γενέθλιο

καλησπέρα. Μήπως μπορει καποιος να μου πει που μπορω να δω την θεση του Algol? Στους "χαρτες μας" δεν υπάρχει, αλλά ουτε και στις αστρολογικές αφημερίδες.

Ευχαριστώ.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)