s
Μεσοδιαστήματα
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 31

Μεσοδιαστήματα

Γεια σας...
    Βρήκα στο νετ μια ιστοσελίδα η οποία υπολογίζει τα μεσοδιαστήματα..
    Εγώ έβαλα τις μοίρες του Ήλιου και της Σελήνης και μου βγήκαν 2 ζώδια (τα οποία είναι σχηματίζουν αντίθεση) στην ίδια μοίρα.
    Ποιο απ'τα δύο λαμβάνω υπόψη?
    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι συμβολίζει η μοίρα στην οποία βρίσκεται το μεσοδιαστημα Ηλιου-Σελήνης....Συμβολίζει μια κρυμένη πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου?
    Ευχαριστώ

Όνομα:
    sst

Re: Μεσοδιαστήματα

χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα μεσοδιατήματα, πιστεύω ότι το μεσοδιάστημα δύο πλανητών συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ενώνονται οι ενέργειες των δύο αυτών σωμάτων, πχ όταν πρόκειται για τον ήλιο και την σελήνη και το μεσοδιάστημα είναι πχ στον αιγόκερο τότε το άτομο εκδηλώνεται και κάπως με αιγοκερίσιο τρόπο, υπάρχει όμως και το ακριβώς απέναντι του σημείο το οποίο δηλώνει το τρόπο με τον οποίο το άτομο δέχεται εσωτερικά την ένωση αυτών των πλανητών, στην συγκεκριμένη περίπτωση με καθαρά καρκινίσιο τρόπο.
    Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, μπορεί κάποιος άλλος να σου δώσει πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Γεια σας...
    Βρήκα στο νετ μια ιστοσελίδα η οποία υπολογίζει τα μεσοδιαστήματα..
    http://www.noendpress.com/pvachier/midpoints/index.php

Αυτή είναι μια πολύ καλή σελίδα για υπολογισμό μεσοδιαστημάτων.Αν έχεις βρει και κάποια άλλη let us know please.

Εγώ έβαλα τις μοίρες του Ήλιου και της Σελήνης και μου βγήκαν 2 ζώδια (τα οποία είναι σχηματίζουν αντίθεση) στην ίδια μοίρα.
    Ποιο απ'τα δύο λαμβάνω υπόψη?
    Ένα μεσοδιάστημα αντιστοιχεί στο ακριβές μέσο σημείο μεταξύ δύο γενέθλιων πλανητών ή σημείων. Παράδειγμα :Hλιος στην 10η Κριού και Σελήνη στην 20η Κριού. Μετρώντας απο τη 10η ως την 20η Κριού έχεις μια γωνιακή απόσταση 10 μοιρών. Διαιρείς τις 10 μοίρες δια του 2 και προσθέτεις το αποτέλεσμα των 5 μοιρών στο σημείο εκκίνησης δηλ την 10η Κριού. Το μεσο-διάστημα λοιπόν Ηλιου/Σελήνης βρίσκεται στην 15η του Κριού.

Αν όμως χρησιμοποιήσεις ως σημείο εκκίνησης την μοίρα της Σελήνης την 20η του Κριού δηλ θα διαπιστώσεις ότι η απόσταση μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων είναι 350 μοίρες. Διαιρώντας αυτή την απόσταση με το 2 παίρνουμε 175 μοίρες τις οποίες αν προστεθούν στο νέο σημείο εκκίνησης την 20η δηλ του Κριού μας δίνουν ως μέσο σημείο την 15η του Ζυγού. Αυτό το σημείο αντιστοιχεί στο μεσο-διάστημα μεταξύ των δύο σωμάτων όταν λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη απόσταση και ονομάζεται αντι-μεσο-διάστημα.
    Όπως καταλαβαίνεις το αντιμεσοδιάστημα θα αντιστοιχεί πάντα στο ακριβές αντιδιαμετρικό σημείο ενός μεσοδιαστήματος. 15η Κριού-15 Ζυγού στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τώρα αυτό που κυρίως έχει σημασία σε ότι αφορά τα μεσοδιαστήματα δεν αφορά τόσο τη ζωδιακή τους θέση ή τη θέση τους σε οίκο. Το κυρίως ερώτημα είναι αν το συγκεκριμένο ή οποιο άλλο μεσοδιάστημα είναι ενεργοποιημένο και σε ποιό βαθμό είναι ενεργοποιημένο.

Ενα μεσοδιάστημα ενεργοποιείται όταν ένας ή περισσότεροι πλανήτες ή σημεία στο χάρτη επιδρούν σε αυτό μέσω συγκεκριμένων γωνιακών αποστάσεων (όψεων) Αυτές οι όψεις μπορεί να είναι η σύνοδος (0 μοίρες), η αντίθεση (180 μοιρες), το τετράγωνο (90' μοίρες) , και οι όψεις που παράγονται από τη διαίρεση του κύκλου με τον αριθμό 8 δηλαδή το ημιτετράγωνο (45 μοιρες) και το ενάμιση τετράγωνο (135 μοιρες)

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Όποιος/α πάντως σκέφτεται να ασχοληθεί σοβαρά με τα μεσοδιαστήματα θα πρέπει να να ξέρει ότι θα πρέπει να έχει ήδη γερές βάσεις πάνω στην κλασσική αστρολογία. Σε αντίθετη περίπτωση απλά θα χάσει το χρόνο του και θα μπερδευτεί χωρίς λόγο. Αν κάποιος/α νομίζει ότι έχει αυτές τις βάσεις και θέλει να προχωρήσει, θα πρέπει να προμηθευτεί οπωσδήποτε το "The Combination of Stellar Influences" του Reinhold Ebertin. Δεν υπάρχει μελέτη πάνω στα μεσοδιαστήματα χωρίς αυτό το βιβλίο.
    Look to your orb for the warning...

Το μεσοδιαστημα, νομιζω, λειτουργει μεταξυ του πλανητη που βρισκεται αριστερα (κοιταζοντας ενα χαρτη) και του πλανητη που επερχεται. Το αντιθετο, δυσκολευομαι να το καταλαβω.
    Θα ηθελα βοηθεια.

Και για να γινω σαφεστερη, ενα αστρολογικο προγραμμα μπορει να σου βγαλει ο,τι μεσοδιαστηματα θες!
    Το θεμα ειναι ποια πρεπει να λαμβανεις υποψην σου.
    Γιατι ξεκιναμε παντα απο τον ωροσκοπο και κινουμαστε δεξιοστροφα.
    Ο ενας πλανητης παει να κολλησει στον αλλον και οχι οταν εχει αποχωριστει να του κανουμε τουμπα, οπως ειπε και η αγαπητη μου Αντωνια!!
    Βοηθεια θα εχουμε;

Όνομα:
    ΜΥΡΤΩ

ποια ειναι ακριβως η χρηση του μεσοδιαστηματος?
    για το μονο πραγμα που ειμαι σιγουρη ειναι οτι τιποτα σάυτη τη ζωη δεν ειναι σιγουρο.μυρτω..

Όνομα:
    Αντωνία

Νομίζω πως το κάθε μεσοδιάστημα έχει την δική του έννοια. Πχ Το Μεσ/μα
    Ερμή-Σελήνης ,λογικά έχει να κάνει με το συναίσθημα και τον νου, με την μνήμη και την φαντασία. Αν πχ υπάρχει εκεί κολλημένος κανένας Ουρανός, εγώ θα το ερμήνευα κάπως έτσι: Περίεργες , προοδευτικές, ξαφνικές,επαναστατικές ιδέες και σκέψεις. Άτομο με ιδιέτερη φαντασία, που πιθανόν δύσκολα να μπορέσει να τις εφαρμόσει λόγω της μεταβλητότητας σελήνης-ερμή,΄και την πιθανή απερισκεψία βιασύνη και νευρικότητα του ουρανού. Λέω τώρα εγώ...
    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

Όνομα:
    Σωκράτης

Όπως λέει και ο Zondag τα μεσοδιαστήματα και γενικότερα η Κοσμοβιολογία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά ο μελετητής χρειάζεται βάσεις καλές παραδοσιακής αστρολογίας.
    Το βιβλίο δε που συστήνει (στην Ελληνική μεταφρασμένο και από τον κ. Παίζη) είναι γραμμένο ειδικά για όσους γνωρίζουν αστρολογία.
    Δεν είναι λίγες οι φορές που πρακτικά προσπάθησαν και μέσα στα φόρουμ του myhoroscope άνθρωποι που δηλώνουν αστρολόγοι να το χρησιμοποιήσουν και το έκαναν εντελώς λανθασμένα. Σημειώνεται ότι τα μεσοδιαστήματα λειτουργούν συμπληρωματικά και χρήζουν προσεκτικής μελέτης όπως βέβαια όλη η αστρολογία.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Όνομα:
    ΜΥΡΤΩ

που μπορω να βρω πληροφοριες σχετικα με τα μεσοδιαστηματα?ερμηνιες κλπ?
    για το μονο πραγμα που ειμαι σιγουρη ειναι οτι τιποτα σάυτη τη ζωη δεν ειναι σιγουρο.μυρτω..

Όνομα:
    Σωκράτης

Μια βόλτα από τα βιβλιοπωλεία. Αναζήτησε τους συνδυασμούς Κοσμικών επιρροών του Ρέινχολντ Έμπερτιν. Δεν είμαι σίγουρος αν στα ελληνικά κυκλοφορούν εκδόσεις από την Αμερικάνικη σχολή του Μανκάσι, που έχει δώσει νέα διάσταση στα μεσοδιαστήματα.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)