s
Αριθμός γάμων - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 44
    Όνομα:
    Τίνα

Re: Αριθμός γάμων

Quote Originally Posted by Χρυσάνθη View Post
    Δύσκολη όψη θεωρείται και η σύνοδος όταν πρόκειται για προσωπικο πλανήτη με εξωκρόνιο?
    Χρυσάνθη μου θα σε παραπέμψω στον χάρτη του Σον Πεν.
    Πόσο εύκολη είναι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα?
    Ναι, με εξωκρόνιους η σύνοδος θεωρείται δύσκολη, επίσης η σύνοδος με τον ¶ρη η οποία φέρνει γρήγορο γάμο ή γρήγορο διαζύγιο αντίστοιχα, (εννοείται όχι από μόνη της).

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Για να μάθω να σου κάνω την έξυπνη, τώρα μου είπαν ότι διπλά είναι όλα τα μεταβλητά και όχι μόνο ο Ιχθεις και Δίδυμοι. Δηλαδή και οΤοξότης και η Παρθένος. Καλά να πάθω! :blink:
    Και για να μάθει ο άλλος που σου το είπε να μην κάνει τον έξυπνο, ρώτα τον για ποιον λόγο εντάσσει τον Τοξότη στα διπλά ζώδια.
    Η κατηγοριοποίηση αυτή, δηλαδή σε διπλά, γόνιμα, άφωνα κλπ, είναι πολύ παλιά και εντάσσει στα διπλά κυρίως τους Ιχθείς και τους Δίδυμους, ορισμένοι (μεταγενέστεροι) και την Παρθένο... και όχι όλα τα μεταβλητά. Ο μεταβλητός Τοξότης (ιδίως του 3ου δεκανού) που συμβολίζεται με την μορφή ενός κενταύρου εντάσσεται στα "θηριώδη"...
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Και για να μάθει ο άλλος που σου το είπε να μην κάνει τον έξυπνο, ρώτα τον για ποιον λόγο εντάσσει τον Τοξότη στα διπλά ζώδια.
    Η κατηγοριοποίηση αυτή, δηλαδή σε διπλά, γόνιμα, άφωνα κλπ, είναι πολύ παλιά και εντάσσει στα διπλά κυρίως τους Ιχθείς και τους Δίδυμους, ορισμένοι (μεταγενέστεροι) και την Παρθένο... και όχι όλα τα μεταβλητά. Ο μεταβλητός Τοξότης (ιδίως του 3ου δεκανού) που συμβολίζεται με την μορφή ενός κενταύρου εντάσσεται στα "θηριώδη"...
    Αχά! Γι’ αυτό μου βγήκε έτσι αυθόρμητα το Ιχθείς-Δίδυμος; Ωστόσο, αυτό που θα πω, είναι ότι είναι λογικό μέσα σε τόσα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε, να ξεχνάμε και κάποιες αρχές που είχαμε μάθει όταν διανύαμε την εποχή του χαλκού. Δεν έγινε δα και τίποτα… Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων.
    Ακόμα και έτσι συγκεχυμένο που το είχα στο μυαλό μου, μια χαρά έκανα τις μελέτες μου… Μια χαρά τολμούσα τις προβλέψεις μου… Και μια χαρά μου βγαίνουν τα κουκιά!
    Αυτό το λέω γιατί κάτι τέτοιου είδους κανόνες, αρχές κτλ Καμιά φορά είναι σαν να κολλάς στο δέντρο και χάνεις το δάσος.
    Πάντως, αν κάποιος έχει σίγουρη άποψη -εκτός του φίλου Μητσάκου που εμπιστεύομαι- ας την καταθέσει κι εκείνος να δούμε όλοι τέλος πάντων τι ισχύει τελικά.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Αχά! ΓιΆ αυτό μου βγήκε έτσι αυθόρμητα το Ιχθείς-Παρθένος; Ωστόσο, αυτό που θα πω, είναι ότι είναι λογικό μέσα σε τόσα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε, να ξεχνάμε και κάποιες αρχές που είχαμε μάθει όταν διανύαμε την εποχή του χαλκού. Δεν έγινε δα και τίποτα… Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων.
    Ακόμα και έτσι συγκεχυμένο που το είχα στο μυαλό μου, μια χαρά έκανα τις μελέτες μου… Μια χαρά τολμούσα τις προβλέψεις μου… Και μια χαρά μου βγαίνουν τα κουκιά!
    Αυτό το λέω γιατί κάτι τέτοιου είδους κανόνες, αρχές κτλ Καμιά φορά είναι σαν να κολλάς στο δέντρο και χάνεις το δάσος.
    Πάντως, αν κάποιος έχει σίγουρη άποψη -εκτός του φίλου Μητσάκου που εμπιστεύομαι- ας την καταθέσει κι εκείνος να δούμε όλοι τέλος πάντων τι ισχύει τελικά.
    Η Δ. Γιαννακοπούλου στο βιβλίο της "Ωριαία Αστρολογία/Τα χαμένα κλειδιά", πέρα από την τεχνική της ωριαίας που δίνει με πολύ καλό, αναλυτικό και πρακτικό τρόπο, έχει και μια μεγάλη εισαγωγή για την κατανόηση της τέχνης της αστρολογίας, με συνοπτική ιστορική περιγραφή αλλά και αναδημοσιεύσεις αρχαίων, μεσαιωνικών αλλά και ύστερων αστρολογικών κειμένων για την καλύτερη κατανόηση.

Εκεί αναδημοσιεύει και αποσπάσματα του "Christian Astrology" του William Lilly, και πιο συγκεκριμένα για το θέμα που μας ενδιαφέρει από το 1ο βιβλίο (που είναι η εισαγωγή στην αστρολογία) τις σελίδες 88 και 89, όπου αναφέρει τις υποδιαιρέσεις των ζωδίων από τον Λίλι. Εκεί αναφέρονται ως διπλά ζώδια οι Ιχθείς και οι Δίδυμοι. Στο γλωσσάρι που έχει στο τέλος του βιβλίου όμως, αναφέρονται ως διπλά αυτά τα δύο αλλά και ο ...Τοξότης, με την επισήμανση ότι κάποιοι προσθέτουν και την Παρθένο.

Ο Παΐζης σε αυτήν του τη δημοσίευση http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%...F%F2-3%EF.html, η οποία όμως δεν έχει βιβλιογραφία, αναφέρει τους Δίδυμους και τους Ιχθείς, αναφέροντας ότι κάποιοι εντάσσουν και την Παρθένο, χωρίς να κατανοεί το γιατί, και τον τελευταίο δεκανό του Τοξότη.

Προσωπικά, μένω στα δύο πρώτα ζώδια, χωρίς να το πολυψάχνω, στηριζόμενος στην απλή λογική και μόνο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, στηριζόμενος στις λεκτικές-εκφραστικές δυνατότητες που έχει και αναπτύσσοντας είτε με λεκτικούς ακροβατισμούς είτε με απλό ξεχείλωμα των εννοιών αυτό που εκείνος κατανοεί -όπως γίνεται συνήθως στην αστρολογία, η οποία έχει μια μεγάλη αγκαλιά και μπορούν να χωρέσουν όλοι...

Έτσι, και πέρα από τη δική μου απλή λογική, αν θέλετε, μπορούμε να προσθέσουμε στα διπλά ζώδια εκτός από όλα τα μεταβλητά και τον Ζυγό, παρ' όλο που είναι παρορμητικός, με τη λογική ότι συμβολίζεται με τους δύο δίσκους της ζυγαριάς, τους εξίσου παρορμητικούς Κριό, Καρκίνο και Αιγόκερω επειδή έχουν δύο κέρατα ή δύο δαγκάνες. Για τον ίδιο λόγο μπορούμε να βάλουμε και τον Ταύρο, τον Λέοντα επειδή έχει 2 ζευγάρια πόδια και τον Σκορπιό γιατί απλώς έτσι μας αρέσει... και το αποδεικνύουν και οι μελέτες μας...:bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Κάτια

Μητσάκο μου... ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ! :clapping:

Μητσάκο μου,

εγώ είπα στην Κάτια ότι όλα τα μεταβλητά ζώδια είναι και διπλά. Αυτό δεν είναι μόνο παραδοσιακή αστρολογική άποψη. Και δεν έχει σχέση με τα σύμβολα των ζωδίων (διπλά κέρατα και δαγκάνες κ.λπ) . Τα μεταβλητά είναι διπλά από την φύση τους ως λειτουργία γιατί συμβολίζουν στον ζωδιακό μια μεταβατική φάση και οι μεταβατικές φάσεις είναι διπλές από την φύση τους γιατί πάντα περιέχουν δυο καταστάσεις.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Διπλά ζώδια

Θέλω να καταθέσω απλά τη σκέψη μου περί διπλών, καθώς και τους προβληματισμούς μου επάνω στο θέμα.

Πρώτα απ' όλα τι ακριβώς είναι εκείνο που ορίζει τον Δίδυμο και το Ψάρι σαν διπλό ζώδιο? Τι κάνουν που δεν κάνει ας πούμε ο Ζυγός ή ο Παρθένος? Μία απάντηση που επί του παρόντος ασπάζομαι είναι ότι οι δύο πρώτοι μπορούν να ζουν ταυτόχρονα σε δύο κόσμους (ή και βάλε..!) θεωρώντας και πιστεύοντας και τους δύο σαν πραγματικούς. Η ίδια ακριβώς ιδιότητα τους επιτρέπει να υποστηρίζουν γνώμες ακόμα και διαμετρικές με θέρμη και την πίστη ότι είναι εξ ίσου σωστές. Ο μεν Δίδυμος με την βοήθεια του Ερμή που ανακαλύπτει και την παραμικρή λεπτομέρεια βαφτίζοντάς την επιχείρημα, ο δε Ιχθύς με την βοήθεια του Ποσειδώνα που του αποκρύπτει οτιδήποτε δεν τον εξυπηρετεί στην θεώρηση που έχει επιλέξει! Θετικά δηλαδή λειτουργώντας ο πρώτος, τα βλέπω όλα και διαλέγω, αφαιρετικά ο δεύτερος, δεν μου κάνει άρα δεν υπάρχει.

Περνάμε τώρα στην αντίπερα όχθη. Τα πολικά τους, Παρθένοι και Τοξότες, θεωρητικά οφείλουν να συμπληρώνουν αυτούς τους δύο. Πώς γίνεται όμως μία μονάδα να συμπληρώσει μία πολλαπλότητα? Ο φιλοσοφικός («βαθύς») και ολιστής Τοξότης συμμαζεύει τον πληροφοριακό («ρηχό») και λεπτομερή Δίδυμο, έχοντας σαν κοινό σύνθημα το Μαθαίνω, όπως ο τακτικός Παρθένος συμμαζεύει τον ασταθή Ιχθύ έχοντας σαν κοινή τους λέξη το Υπηρετώ (το αρχαίο Θεραπεύω). Μέχρι εδώ μια χαρά. Όταν όμως οι Διπλοί ξεφύγουν σε άλλους κόσμους, οι πολικοί τους θα πρέπει να είναι σε θέση ακολουθήσουν με συνέπεια για να λειτουργήσει ο χαρακτήρας τους. Έτσι, υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν στοιχεία διπλότητας και αυτοί. Στο μυαλό μου δηλαδή, είναι θέμα ισορροπίας - άσχετα αν σαν μυαλό πιθανόν να είναι ανισόρροπο :toung:

Οι Ζυγοί επίσης μπορεί να δείχνουν διπλοί λόγω της αναποφασιστικότητάς τους και της ικανότητας να προσλαμβάνουν τα πάντα όλα κάνοντάς τα... κουβάρι, :bigsmile: όμως στην πραγματικότητα από όλους τους κόσμους που θα αντιληφθούν έναν στο τέλος θα κρατήσουν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορεί να σέβονται κάθε τι που θα πέσει στην αντίληψή τους όμως από φύση είναι φτιαγμένοι για το τέρμα και όχι για την πορεία. 'Αρα δεν μπορούν να ενταχθούν στα διπλά.

Κάθε ένσταση δεκτή.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όνομα:
    Κάτια

Καλησπέρα σε όλους. Νομίζω ότι ο Δείμων μας έγραψε μερικά πολύ σωστά πράγματα. Τελικά είμαι σίγουρη πως η διπλότητα των μεταβλητών έγκειται στην ετοιμότητά τους για το παραπέρα. Ο Τοξότης με την επέκτασή του, ο Δίδυμος με την περιέργειά του , η Παρθένος με την ανάλυση της και οι Ιχθείς – ήταν άψογο όπως το διατύπωσες Δείμων – με το να μην υπάρχει ότι δεν τους αρέσει.
    Αφού λοιπόν όταν τα βλέπω στην ακμή του 7ου -ένα από αυτά τα ζώδια- έχω αυτή την αίσθηση της ρευστότητας, μάλλον πρέπει να την πω διπλότηπα και να δεχτώ ότι τα μεταβλητά είναι ζώδια «διπλά».
    Προσωπικά το έλυσα και σας ευχαριστώ όλους κυρίες και κύριοι.

Πάντως, το τελευταίο μέρος στο ποστ του Μητσάκου, ήταν όλα τα λεφτά! Γέλασα πολύ!

Ωραια όλα αυτά,....αλλά τελικά ο κύριος Dell PIero δεν μας αποκάλυψε πως βρήκε το πολλαπλόν του πράγματος!!!
    Εντάξει έχει ακμή στο Δίδυμο (που ναι είναι και διπλός!) ο κύριος SEan Penn αλλά.......υπάρχει και κάτι άλλο?????? αναρωτιέμαι.... !

Όνομα:
    Κωστής

Η τεχνική μου είναι ένας συνδυασμός ουρανίας αστρολογίας σε συνδυασμό με τους δεσμούς της Σελήνης και το Βέρτεξ. Μια εσάνς από αστρο*χαρτο*γραφία και σύγκριση ηλιοκεντρικού με γεωκεντρικό σύστημα.
    Φυσικά το μεγάλο μυστικό βρίσκεται στις μεταφυσικές ή αλλιώς απόκρυφες μοίρες του Κωστέλλι.

Στην υπό έκδοση Εγκυκλοπαίδεια μου (έχω αρχίσει τα copy paste ήδη) θα γίνει μια υπερανάλυση όλων.

Δεν θα εντοπίζονται μόνοι οι διπλοί και τριπλοί γάμοι αλλά και η οδός και ο αριθμός των εκκλησιών / δημαρχείων.

Τόχω.... ! .... !
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)