- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 51
Thread: τετραγωνα σε συναστρια
-
11-09-2010, 11:35 AM #31
-
11-09-2010, 03:43 PM #32
Re: τετραγωνα σε συναστρια
Όλα πολύ ωραία αυτά που γράφεις , Μητσάκο και συμφωνώ με τις απόψεις σου, γιατί το έχω συναντήσει σε αρκετά βιβλία. Μάλιστα έχω φτάσει κάποιες φορές να ανοίγω το ξένόγλωσσο βιβλίο για να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής.
Έχω συναντήσει επίσης και μεταφράσεις που δεν είναι άψογες, αλλά που έχουν και την αντίστοιχη βιβλιογραφία. Κάθε καρυδιάς καρύδι. Να μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με άλλη γλώσσα παρά μόνο με την ελληνική . Πώς θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στη γνώση της Αστρολογίας ?
Επίσης μου έδωσες μία πολύ ωραία ίδέα:idea: μ' αυτό που είπες για το Χείρωνα. Μπορούμε να κάνουμε ενα ερωτηματολόγιο ή κάτι άλλο και να καταλήξουμε(αν καταλήξουμε) σε συμπεράσματα ?
-
11-09-2010, 03:57 PM #33
Καθώς τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι αρκετά με την Παραδοσιακή αστρολογία, διαπιστώνω όλο και περισσότερο αυτό που μαθαίνουμε στο πρώτο μας μάθημα αστρολογίας:
Τα γεγονότα, τάσεις και ψυχολογία, σε όλων των ειδών τους χάρτες αποδίδονταν άψογα πριν ακόμα καν ανακαλυφθούν οι εξωκρόνιοι πλανητες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει, οτι μπορούμε να μελετήσουμε έναν χαρτη και να έχουμε με ακρίβεια όλα τα στοιχεία χωρίς να ασχοληθούμε καν με Πλούτωνα, Ουρανό και Ποσειδώνα( ή και τα περίφημα χιαστί και λοιπές δευτερεύουσες όψεις), πόσο μάλλον με τον Χείρωνα...Δεν θα ήθελα αυτή η πρόταση να θεωρηθεί οτι ακυρώνει και την προσφορά των εξωκρόνιων πλανητων και λοιπών στοιχείων που προσθέτει η σύγχρονη αστρολογία.
Με αυτή ακριβώς την λογική λοιπόν, είμαι αρκετά επιφυλακτική ως προς το τί μπορούν να προσθέσουν στην μελέτη ενός ωροσκοπίου οι πλανητοειδείς - χωρίς βεβαια να είμαι αρνητική στο επιχείρημα ότι ναι, οκέι, μπορούν να προσθέσουν σε λεπτομέρειες.
Προσωπική μου άποψη λοιπόν είναι ειδικά ένας αρχάριος να μην αποδίδει την βαρύτητα που κάποιοι αποδίδουν στον Χείρωνα ή κάθε "Χείρωνα", εσκεμμένα ή όχι, αλλά να ξεκινά απο εκεί που ξεκινούν όλα, δηλαδή απο τους βασικούς πλανητες και αν θέλετε να το θέσω και αλλιώς, να ξεκινήσει κάποιος μαθαίνοντας την φιλοσοφία της αστρολογίας γιατί αυτό σαν γνώση θα βοηθήσει να αξιοποιήσει και όλα τα νέα στοιχεία (πλανητες, πλανητοειδεις αλλά και όψεις) με τον πιο σωστό τρόπο.:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
11-09-2010, 04:12 PM #34
[QUOTE=roadrunner;108996]Καθώς τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι αρκετά με την Παραδοσιακή αστρολογία, διαπιστώνω όλο και περισσότερο αυτό που μαθαίνουμε στο πρώτο μας μάθημα αστρολογίας:
Τα γεγονότα, τάσεις και ψυχολογία, σε όλων των ειδών τους χάρτες αποδίδονταν άψογα πριν ακόμα καν ανακαλυφθούν οι εξωκρόνιοι πλανητες.
Γεγονότα?? Δηλ χωρίς τις όψεις των προσωπικών με τους εξωκρόνιους? Θα το προσπαθήσω, ενδιαφέρον ακούγεται!
-
12-09-2010, 12:35 AM #35
Ο Ουρανός (πλανήτης) ανακαλύφθηκε το 1781
Ο Ποσειδώνας στα μέσα του 1840
Ο Πλούτωνας (που δεν είναι πλέον πλανήτης) μόλις το 1930.
Καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι έπαιρναν πληροφορίες από τον Ουράνιο θόλο δεκάδες αιώνες νωρίτερα. Ακόμα και με την κατάστρωση των πρώτων χαρτών, που απ' ότι έχω διαβάσει είχαν 4 μόνο οίκους - και αρκετά αμφίβολη ακρίβεια ελλείψει τηλεσκοπίων και αστρολογικού άτλαντα.
. Mind over matter.
.
.
> >
-
12-09-2010, 12:49 AM #36
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
12-09-2010, 11:08 AM #37
Καλημέρα, Φωτεινούλα μου.
Συμφωνώ, αχ πόσο συμφωνώ, μ' αυτά που λες! Απλωνόμαστε πολύ στην αστρολογία χωρίς να εμβαθύνουμε στις βασικές έννοιες κι αυτό μας κάνει να χάνουμε την ουσία.
Όμως η ανακάλυψη των εξωκρόνιων πλανητών σημειοδότησε το ότι ο άνθρωπος άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τον κόσμο τους τελευταίους 2 -3 αιώνες. Καινούριες έννοιες όπως η ψυχολογία, ο υπαρξισμός, η βιομηχανική εποχή και οι ψυχολογικές της επιπτώσεις στον άνθρωπο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, η εμφάνιση καινούριων μορφών τέχνης όπως ο κινηματογράφος, δεν υπήρχαν σε προηγούμενες εποχές της παραδοσιακής αστρολογίας.
Τον Μεσαίωνα όχι μόνο δεν ήταν κατωχηρωμένα τα ατομικά δικαιώματα αλλά δεν υπήρχε καν η έννοια της ατομικότητας. Η έννοια της μη διάκρισης των ανθρώπων ήταν αδιανόητη. Όλες αυτές οι έννοιες δεν φαίνονται από τους πλανήτες μέχρι τον Κρόνο. Ακόμα και ο Υδροχόος ή οι Ιχθείς δεν σήμαιναν το ίδιο πράγμα τον καιρό της παραδοσιακής αστρολογίας, όταν κυβερνήτες τους ήταν ο Κρόνος και ο Δίας, μ' αυτό που σημαίνουν σήμερα. Έγινε μεγάλη επέκταση στο νόημα αυτών των ζωδίων στην εποχή μας, με τρόπο που ήταν αδιανόητος στους ανθρώπους των προηγούμενων εποχών.
Αυτό το καινούριο άνοιγμα στην συνειδητότητα του ανθρώπου και οι κοινωνικές του κατακτήσεις είναι ακριβώς οι εξωκρόνιοι πλανήτες γι' αυτό και δεν μπορούμε να τους αγνοούμε. Από την άλλη, οι πλανητοειδείς και τα σημεία όπως η Μαύρη Σελήνη, δεν είδα μέχρι τώρα να συμβάλλουν ή να μπορούν να εξηγήσουν αυτή την ανάπτυξη, ατομική και κοινωνική, του ανθρώπου.
Ο Χείρωνας μέχρι τώρα ερμηνεύτηκε ως κάποιο ψυχικό ή σωματικό τραύμα και η δυνατότητα για την θεραπεία του. Αυτό όμως είναι μια εξαιρετικά γενική ερμηνεία. Υπάρχει πλανήτης που να μην μπορεί να δημιουργήσει τραύμα ή να το θεραπεύσει; Ακόμα και η Αφροδίτη που είναι ευεργέτης πλανήτης μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει ψυχικά τραύματα ή ο ¶ρης σωματικά και ψυχικά. Σε τι διαφέρουν τα τραύματα του Χείρωνα;
Η σύγχρονη ερμηνεία του Χείρωνα είναι ότι προκαλεί ψυχικά τραύματα για τα οποία δεν ευθύνεται το άτομο, είναι πέρα από την θέληση του, και τα οποία έχουν κοινωνικές συνέπειες. Όπως το να μην μπορέσει μια γυναίκα να κάνει παιδί κ.ά. Τώρα να το σχολιάσω αυτό;
Ο Κρόνος ή ο Ουρανός ή ο Πλούτωνας για παράδειγμα δεν μπορούν να εμποδίσουν μια γυναίκα να γίνει μητέρα; Οι κοινωνικές και συναισθηματικές επιπτώσεις απ' αυτό δεν είναι οι ίδιες; Ή αν ένα άτομο έχει μια σύνοδο Ήλιου/Κρόνου ή Ήλιου/Πλούτωνα και χάσει τον πατέρα του σε μικρή ηλικία αυτό είναι ένα ψυχικό τραύμα για το οποίο ευθύνεται το άτομο αυτό;
Ένα ουράνιο σώμα για να είναι σημαντικό στην αστρολογία πρέπει να έχει ένα δικό του ιδιαίτερο και ολοκληρωμένο ψυχολογικό προφίλ και να φέρνει εμπειρίες στην ζωή των ανθρώπων που να διαφοροποιούνται αισθητά από τις εμπειρίες άλλων πλανητών. Ο Χείρωνας μέχρι τώρα, κατά την γνώμη μου, δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές.
-
12-09-2010, 11:17 AM #38
Καλημέρα Δείμονα!
Μετά από πολλές συζητήσεις και συνέδρια των αστρονόμων ο Πλούτωνας θεωρείται πια πλανήτης νάνος. Δεν μπορούσαν να του αφαιρέσουν τον τίτλο του πλανήτη γιατί εκτός από το μέγεθος και μια διαφορά στην βαρύτητα του πληροί όλες τις άλλες προδιαγραφές του όρου "πλανήτης". Σε αντίθεση με τον Χείρωνα που προσπαθούν να καταλήξουν αν είναι αστεροειδής ή κομήτης. Συμφωνούν πάντως οι αστρονόμοι ότι ο Χείρωνας πρόσφατα παγιδεύτηκε σε τροχιά μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και ότι κάποια στιγμή θα φύγει.
-
12-09-2010, 11:28 AM #39
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
12-09-2010, 11:51 AM #40
Μητσάκο μου, όποιος.. προλάβει πρόλαβε!
Να δούμε τι θα έχουν οι αστρολόγοι να συζητάνε μετά! Πάντως ο κομήτης Χάρλεϋ περνά κάθε τόσο από το ηλιακό μας σύστημα, ό,τι τραύματα μείνουν ίσως τα θεραπεύσει αυτός με μια θεραπεία... αστραπή!
Πάντως έχει ενδιαφέρον να δει κανείς ότι στην αστρολογία εξαντλήσαμε τους πλανήτες, τα σημεία, τους κλήρους και πιάσαμε τους αστεροειδείς και τους κομήτες. Γιατί δεν πρωτοτυπούμε κι εμείς Μητσάκο μου και να κάνουμε μπαμ διεθνώς; Σου προτείνω να κάνουμε μια έρευνα σε συνεργασία για... την επίδραση της μαύρης τρύπας σε γενέθλιους χάρτες!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.