- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 51
Thread: τετραγωνα σε συναστρια
-
09-09-2010, 07:56 PM #21
Re: τετραγωνα σε συναστρια
χαχααχα δεν ειμαι 19 ειμαι 20 πλεον χαχαχα...ενταξει λοιπον αυτο θα κανω και βλεπουμε :bigsmile:
-
09-09-2010, 08:33 PM #22
να ρωτησω κατι , οταν ο χειρων ειναι σε τετραγωνο με λιλιθ σε συναστρια και αντιθεση ταυτοχρονα θεωρειται σαν ασχημη οψη ?
-
10-09-2010, 07:32 AM #23
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
10-09-2010, 11:46 AM #24
-
10-09-2010, 12:19 PM #25
-
10-09-2010, 12:46 PM #26
Εγώ πάντως, άμα δεν δω εργασία δημοσιευμένη με 100 (τουλάχιστον) ωροσκόπια που να φαίνεται ότι ο Χείρων κάνει ετούτο και το άλλο και ότι αυτά που κάνει αυτός δεν φαίνονται κατά κύριο λόγο και από κάποιο από τα 10 γνωστά σώματα που υπολογίζουμε ως τώρα, ούτε Χείρωνα ούτε ...Μείρωνα δεν κοιτάζω...
Και το λέω αυτό επειδή ψάχνοντας για τον Χείρωνα, αυτά που βρήκα ουσιαστικά ήταν αναπαραγωγές από έναν που τον ξαπατήκωσαν άκριτα όλοι οι υπόλοιποι και παρουσίαζαν τις απόψεις του σαν δικές τους... Έλληνες και ξένοι...
Και μην αρχίσουν κάποιοι να μου λένε ότι "σύμφωνα με μελέτες μου αυτό κι εκείνο συμβαίνει και έχει αποδειχθεί ετούτο κι εκείνο και μπλα μπλα μπλα", γιατί για να υπάρχει μια ελάχιστη αξιοπιστία, αυτές οι "μελέτες" πρέπει να δημοσιευθούν κάπου και να υποστούν τη βάσανο της αξιολόγησης, της επαλήθευσης και γενικότερα του ελέγχου. :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
10-09-2010, 01:00 PM #27
-
10-09-2010, 01:54 PM #28
-
10-09-2010, 03:26 PM #29
Μου τα μασάς Μητσάκο !!!
-
11-09-2010, 10:11 AM #30
Καλή μου, δεν τα μασάω καθόλου, άλλοι τα μασάνε όταν πρόκειται για αυτά τα θέματα :bigsmile:
Για να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο, αρχικά, θα σου πω ότι πολλάκις, και εδώ και σε άλλα φόρουμ, στο "Ζωή & Ζώδια" που γράφω, αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις και ανοιχτές (είτε στη "Λέσχη Αστρολογίας", είτε στη σχολή που πήγαινα), είτε ως Μητσάκος, είτε ως Δ. Μέλλος, είτε και ως επίσημη φωνή του περιοδικού ή του site, έχω εκφράσει ευθαρσώς την άποψή μου.
Ιδίως πέρυσι, όταν έγινε μια άλλη μια προσπάθεια να ιδρυθεί μια πιο συγκροτημένη συλλογική φωνή "αστρολόγων" (η οποία κατέληξε και αυτή, όπως και οι προηγούμενες, στην απλή διαπίστωση ότι αυτοί που θέλουν να λέγονται αστρολόγοι και επαίρονται για "αναζητήσεις" και "υπερβάσεις" και "ανωτερότητες" και "γνώσεις" και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, απλώς δεν μπορούν να μοιράσουν "δυο γαϊδάρων άχυρο", εξαιτίας του εγωισμού, της άγνοιας και της κοντόφθαλμης λογικής που έχουν).
Και τότε λοιπόν, αλλά και πιο πριν έγραφα αλλά και τώρα γράφω για τους απλούς τρόπους που μπορείς να καταλάβεις αν ένα κείμενο (βιβλίου, άρθρου κλπ) είναι αντιγραφή. Βλέπεις, βρε παιδί μου, ότι το κείμενο βρίθει αγγλικισμών (δηλαδή κατά λέξη μετάφραση ή/και με συντακτικό της αγγλικής έκφραση στα ελληνικά) και δεν υπάρχουν ενιαίες δομή και ροή σε πολλά σημεία, είτε από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, είτε και μέσα στο ίδιο το κεφάλαιο. Τουτέστιν κάποιος που δεν ξέρει ούτε καλά αγγλικά ούτε καλά ελληνικά, αλλά και ούτε έχει έφεση στη συγγραφή, έχει συρράψει από άλλο κείμενο. Το ίδιο βέβαια μπορεί να συμβαίνει και με αντιγραφή πρότυπων κειμένων από τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά ή τα γερμανικά, για να αναφέρω τις κυριότερες γλωσσικές πηγές από όπου τα εγχώρια τζιμάνια αντλούν "πληροφορίες και υλικό".
Ακόμα, είναι από πολύ σπάνιο έως και αδύνατο να βρεις στο τέλος κάθε "πονήματος" βιβλιογραφία. Ρε φίλε συγγραφέα, επιφοίτηση από το άγιο πνεύμα είχες και έγραψες; Ιδέες από παρθενογένεση σου κατέβηκαν στην γκλάβα; Εδώ εμείς στο myhoroscope ένα βιβλίο βγάλαμε πριν από 2 χρόνια, με τις βασικές αρχές της αστρολογίας, και είχαμε 5 σελίδες βιβλιογραφία με 6άρι γράμμα...
Ένα άλλο ενδεικτικό της αντιγραφής είναι η απουσία παραδειγμάτων-χαρτών από την ελληνική πραγματικότητα, το ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι. Χάθηκαν οι Έλληνες ή τα γεγονότα που συνέβησαν εδώ και που να αποτελούν αστρολογικό παράδειγμα; Φυσικά δεν μιλάω για αναλύσεις και ερμηνείες επίκαιρων γεγονότων, που δημοσιεύονται στον έντυπο ή στον ηλεκτρονικό τύπο κατά κόρον, αναφέρομαι στα παραδείγματα που υπάρχουν στα βιβλία που κυκλοφορούν ή στις παρουσιάσεις νέων τεχνικών ή θεωριών που πλασάρονται σαν πρότυπες εργασίες και “αυτόφωτες”/μοναδικές.
Οι αστρολογικοί αυτοί “φωστήρες” είχαν ένα πλεονέκτημα μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν η πρόσβαση στις πληροφορίες δεν ήταν εύκολη. Τώρα όμως που είναι εύκολη η πρόσβαση, άρα και η σύγκριση, αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν -τουλάχιστον από αυτούς που μπορούν να διακρίνουν. Ακόμα και εδώ στο myhoroscope, λίγο αν ψάξεις σε “πρότυπα” θέματα, θα βρεις ποστ από διάφορα μέλη που αναφέρουν ότι “αυτό το άρθρο, κάπως αλλιώς το είχα διαβάσει εκεί”, ή “αυτή η άποψη μοιάζει με του τάδε”, ή “αυτό έχει γραφτεί στο τάδε βιβλίο”, χωρίς βέβαια από τον υπογράφοντα το κείμενο να αναφέρεται καμία πηγή. (και ας έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Σωκράτη να αναφέρονται οι πηγές, εφόσον και αν έχουν χρησιμοποιηθεί). Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιο απλό μέλος που σήκωσε ένα κείμενο από άλλο site και το ανέβασε εδώ, αλλά σε πρότυπα κείμενα αστρολόγων, που πλέον δεν έχουν παρουσία εδώ.
Τα μεταξωτά βρακιά απαιτούν και επιδέξιους πισινούς, λέει η παροιμία, και για να το λέει χωρίς να φέρνει κανείς αντίρρηση, μάλλον είναι σωστή. Η πλειονότητα των Ελλήνων αστρολόγων (ή αυτών που πλασάρονται σαν τέτοιοι)/συγγραφέων όχι μόνο μεταξωτό βρακί δεν έχει, αλλά μάλλον δεν γνωρίζει και τη χρησιμότητα του απλού βαμβακερού και για αυτό και δεν τα χρησιμοποιεί καν (και φροντίζει να το διατρανώνει σε καθημερινή βάση -ακόμα και τώρα!).
Αυτά προς το παρόν. Το χρέος μου ως Τοξότης το έκανα. Αν έχεις διάθεση, ψάξε και θα βρεις, άνοιξε τα μάτια σου και σύγκρινε, μην αποδέχεσαι ως θέσφατο τα όσα σου πλασάρει ο οποιοσδήποτε “γκουρού” ή “δάσκαλος” ή “ερευνητής” της αστρολογίας, που έχει σχέση με την αξιόπιστη μελέτη και έρευνα όσο και τα φύκια με τις μεταξωτές κορδέλες. Και είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις ποιος είναι ποιος, αρκεί να θες.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 17 users browsing this thread. (0 members and 17 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.