- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 61 to 70 of 77
Thread: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
14-11-2009, 05:13 AM #61
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Μιάς και θίγεται το θέμα της κατάθλιψης, να καταθέσω κι εγω με τη σειρά μου κάποια θέματα απο την προσωπική μου εμπειρία. Ενω είμαι ενα κατα βάση εύθυμο και αισιόδοξο άτομο,με αυτοπεποίθηση,εξωστρέφεια, θάρρος και ... θράσσος ενίοτε!! (ωροσκόπο στον Τοξότη κ αερινη φύση με 5 πλανήτες στο Ζυγό, Ήλιος στον 11o), ερχονται κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που "ξαφνικα" (χωρίς να το ελέγχω και χωρίς να καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ μου συμβαίνει αυτό), συνήθως μετά απο ένα δυνατό ξέσπασμα, η όψη μου σκοτεινιάζει, κλαίω με το παραμικρό και νιώθω ανίκανη να ανταποκριθώ στο οποιοδήποτε καθήκον,εργασία η δοκιμασία (π.χ σχολικά διαγωνίσματα), με κρίσεις πανικού και τεράστια ανασφάλεια για τις ικανότητες μου!
Μοιάζει σαν να παραγέμισε το ... Το ποτήρι της ψυχής μου και αναγκαστικά ... ξεχειλίζει!!!! Επιπλέον, εκεινες τις δυσκολες φάσεις της ζωής μου, τείνω να ψέγω συνεχώς τον εαυτό μου για παρελθοντικα λάθη, που θεωρώ (μόνο όταν πέφτω ψυχολογικά το βλέπω ετσι) οτι έγιναν απο υπεραισιοδοξία, υπέρμετρο ενθουσιασμό και επιπολαιότητα!! Το πιό βασανιστικό όμως είναι η τεράστια θλίψη που προξενεί στους δικούς μου ανθρώπους αυτή η "ξαφνική" μεταστροφή μου και η ανικανότητα τους να με βοηθήσουν! Συνέρχομαι πάντα εντελώς ξαφνικά, χωρίς να το ελέγχω, απλά ξυπνώντας ενα πρωί και αρχίζοντας να τα βλέπω πάλι όλα ρόδινα!!! Η εικόνα που εισπράτουν όσοι με ξέρουν καλα είναι σαν ..... να βλέπεις ξαφνικά έναν κλόουν που είναι η ψυχή της παρέας να γίνεται μόνιμα κατειφής, μεμψιμοιρώντας διαρκώς, αυτομαστιγώμενος και αυτοτιμωρούμενος και με μια τάση παραίτησης απο όλα. Σημειώστε θέσεις στο χάρτη μου (που αναφέρθηκαν και απο άλλα μέλη πιό πριν), και ... τα συμπεράσματα δικά σας...: Ποσειδώνας στον 1ο οίκο σε σύνοδο με ¶ρη ('ΑΡΗΣ στον Τοξότη και στο 12ο (εσωτερίκευση του θυμού)) και Ωροσκόπο, εντονη επιρροη απο Σκορπιό (Ήλιος,Ερμής και Ουρανός στο Σκορπιό + ΑΚΜΉ 12ου στο Σκορπού -όλα τα παίρνω στα σοβαρά και τα εισπράττω με τους κραδασμούς της ψυχής ), Ερμή, Σελήνη και Πλούτωνα μέσα στο σπίτι του Κρόνου -στο 10ο οίκο, σύνοδος Σελήνης - Πλούτωνα (ξεσπάσματα που συνεπάγονται ψυχική κατάρρευση μετά την δριμύα συναισθηματική μου έκρηξη), και Κρόνο σε σύνοδο με το Μεσουράνημα απο το Ζυγό (ψυχικό τραύμα παιδικής ηλικίας που προκλήθηκε απο άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απο τον πατέρα και απογοήτευση απο το στριφνό του χαρακτήρα) !!!! Λοιπόν??? Με όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό ... πάλι καλά που δεν έφτασα στα όρια της ... υστερίας!!!! ) Αν θέλετε, φίλοι του forum, πείτε μου τη γνώμη σας και .... θα σας εξηγήσω εγω πληρως και αναλυτικά τι σημαίνει ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, για όποιον έχει ακόμη απορίες!!!!
-
28-01-2010, 03:26 PM #62
Γειά σας και από μένα. Διαβάζοντας το ποστ της φίλτατης σκορπίνας διαπίστωσα ότι έχω πολλά κοινά στοιχεία (αστρολογικά και μη). Πρόσφατα πέρασα μια περιπέτεια που είχε ακριβώς αυτή την περιγραφή.
Τελικά διαπίστωσα ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία στο γενέθλιο χάρτη και τα παραθέτω πιο πολύ για λόγους στατιστικών.
- Ποσειδώνας στον 1ο
- Ήλιος, Ερμής και Ουρανός στον 12ο αλλά στον Τοξότη
- Σύνοδος Σελήνης Πλούτωνα στον 10ο στο Σκορπιό
- Μεσουράνημα στο Ζυγό
Αντί για Κρόνο πάνω στο Μεσουράνημα έχω ένα ωραιότατο τετραγωνάκι Κρόνου με άρη το οποίο με γεμίζει με αμφιβολίες και με ηθικές αναστολές σε ότι και να κάνω και εννοείται μια άισ8ηση ότι από παντού μου έρχονται εμπόδια. Και τέλος, έναν ωραιότατο Ποσειδώνα να βατεύει Σελήνη, Ηλιο σα διαφυγή για κάθετι που απλά δεν είναι ονειρικά ή δίκαια πλασμένο. Βάλτε και έναν Ουρανό στο κοκτέιλ σε Αφροδιτούλα και Ερμή (εξάγωνα) και τα νεύρα κρόσια...
Αυτά...Σα μια ένδειξη συμπαράστασης...
Φιλικά
-
08-04-2010, 08:53 PM #63
πολύ ενδιαφέρον....πήρα πολλές απαντήσεις και σύνδεσα και πρόσωπα του περιβάλλοντός μου που τείνουν στην κατάθλιψη ...για μην πω ότι ουσιαστικά καταβάλλονται κιόλας...
σκοπός μου η εξερεύνηση...για την αλήθεια
-
17-04-2010, 04:24 PM #64
Πραγματικά, πολύ εμπεριστατωμένο. Straight to the point!
-
23-04-2010, 03:17 PM #65
Πολύ ωραίο άρθρο:bigsmile:Αν και η κατάθλιψη είναι πολύ άσχημο πράγμα που μπορεί να καταστρέψει ένα άτομο,πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να νιώθει κάποιος τόσο έντονα και καταπιεστικά συναισθήματα(είτε σε επίπεδο μελαγχολίας είτε σε αυτό της κατάθλιψης) από το να μη βιώνει στη ζωή του καμία συγκίνηση και να είναι τελείως πεζός και κυνικός...
-
23-04-2010, 04:02 PM #66
-
17-05-2010, 12:27 AM #67
Πραγματικα πολύ καλο το αρθρο
Να πω και εγώ τον πόνο μου, και είναι και μεγάλος.. Κρόνο στον ζυγό στην αρχη του 7 σε σύνοδο με Πλούτωνα και αυτοί τετράγωνο με Ηλιο στον Αιγόκερω στον 10 και μία Σελήνη στον Σκορπιό στον 7 και αυτή ευτυχώς κάνει μία σύνοδο με Δία .
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά είναι δύσκολο τα φώτα σου να τα χτυπάει Κρόνος και ο Πλούτωνας ΜΑΖΙ..
-
23-05-2010, 03:25 PM #68
Συμφωνο απολυτα με τον Αρχο γιατι οι δικες μου γνωσεις ειναι πολυ περιορισμενες και εχω τρομαξει γιατι ας μην ξεχναμε οτι η ημιαμαθεια ειναι χειροτερη και απο την αμαθεια!
-
22-06-2010, 04:29 AM #69
διαβασα αυτα που εγραψε η toniats και συμφωνω απολυτα .Είμαι παθών αλλά απο την αναποδη.Εχω φτασει σε σημειο να περνω αντικαταθληπτικα ,να τρεχω σε γιατρους και να λεω οτι εχω προβλημα και δεν δημιουργειται απο την ψυχολογια μου και ολοι οι γιατροι να μου λενε οτι ειναι ψυχολογικο.Να μου γραφουν με το ζορι εξετασεις αιματος και επειδη τυχαινε να βγουν καλες να το δενουν κομπο οτι ειχαν δικαιο και να μου λενε οτι αφου βγαινουν καλες να φτιαξω την ψυχολογια μου.Οι γιατροι το μονο που κοιταζουν ειναι την τσεπη τους,βλεπουν τους ανθρωπους σαν μηχανες που πρεπει να λειτουργουν με τον ιδιο τροπο στα φαρμακα.Το τραγικοτερο ολων ειναι οτι δεν εχουν διδαχθει ποτε ψυχολογια και μου ελεγαν σε εμενα οτι ειναι αυτο τη στιγμη που εχω τελειωσει ψυχολογος και επειδη ημουν απροστατευτος με ψυχαναγκαζα για 4 χρονια οτι το προκαλω.Φετος εκλεισε η φωνη μου για 3 βδομαδες χωρις να νιωθω τιποτα(ωροσκοπος και χειρωνας στους διδυμους) οι αιματος δεν εδειξαν τιποτα ,ουτε η ψιλαφιση και κανω υπερηχο επειδη εσπασε για μια φορα η γκαντεμια και καταδεχτηκε καποιος να μου γραψει αλλη εξεταση και μου βρισκουν οζους κακοηθης και ο 1 τεραστιος.Παει ο θυροειδης ,εμαθα και τα συμπτωματα τα εχω περασει ολα απο την εφηβεια και μετα σιγουρα και να το λεω και να παιρνω απαντηση αφου λειτουργουσε μια χαρα ηταν η ιδεα σου. Με εκαναν να εξαρτιεμαι απο 1 φαρμακο που δεν ειναι ευκολο να το αποδεχτεις σε τετοια μικρη ηλικια και να μου λενε δεν εγινε και τιποτα ,να σου σκανε 1 χαμογελο και να σε αναγκαζουν να πεις οτι εισαι καλα γιατι το 99% των ασθενων ειναι μια χαρα.Οταν λεω καταναγκασμος μιλαω για πολλη αγρια καταπιεση .Τους ελεγα συμπτωματα που ειναι νο1 για τον θυροειδη και να προσπαθουν να με πεισουν οτι εχω καταθλιψη τη στιγμη που ο τροπος ζωης μου εδειχνε το αντιθετο.Αυτοι οι αλητες μου δημιουργησαν κι αλλα ψυχικα τραυματα λες και δεν μου εφταναν τα δικα μου και τους σιχαινομαι οσο τιποτε αλλο ,τους εχω καταραστει να αρρωστησουν βαρια και να μην τους ακουει κανεις.Ελπιζω να μην διαγραφει.Στο αστρολογικο τωρα ο χειρωνας στους διδυμους ειδικα ειναι καταστροφη,αρνητικη οψη κρονου-ηλιου και κρονος σε ασχημο οικο οπως ο 6ος που ειμαι εγω ή 12ος,πλουτωνας στον σκορπιο και πολλοι πλανητες στους ιχθυες, και το χειροτερο ερμης στους ιχθυες τρομερη διαισθηση που σε ισοπεδωνει συναισθηματικα
-
30-08-2010, 07:30 AM #70
Το άρθρο είναι τρομερό πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους που βοηθούν και μεταβιβάζουν την γνώση τους σε εμάς.Εγώ κάποτε θέλησα να αναλύσω κάτι παρόμοιο αλλά παρεξηγήθηκε.Το θέμα που με προβληματίζει είναι το εξής:Εγώ έπαθα την πρώτη κρίση πανικού τον Ιούλιο του 2002 και από τότε με πήρε η κατηφόρα κυριολεκτικά όμως.Μέχρι που έφτασα στο σήμερα όπου και προσπαθώ να τελειώσω την θεραπεία με τα αντικαταθληπτικά.Δεν θέλω να θυμάμαι τι πέρασα γιατί είναι πολύ οδηνηρό αρκεί να σας πω οτι εφτασα σε σημείο να λέω οτι δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι καλύτερα να παραιτηθώ από την ζωή.Το κακό σε εμένα είναι όμως οτι μου έχει γίνει έμμονη ιδέα οτι δεν θα καταφέρω να ζήσω φυσιολογικά χωρις πανικούς και αυτό που με βασανίζει η πληγή μου δηλαδή είναι το γιατί και πάλι γιατί.Καθώς και αν θα βγώ από αυτήν την κατάσταση κάποια στιγμή επιτέλους.Αν και είμαι σχετικά αρχάρια ,μόλις 3 χρόνια ασχολούμαι με την αστρολογία, κοίταξα τις προάλλες τον δικό μου προοδευτικό χάρτη μαζί με 2 άλλων ατόμων με ίδια προβλήματα και έμεινα εκπληκτη σε κάτι κοινό που βρήκα.Και οι τρεις μας στο προοδευτικο έχουμε Χείρωνα σε αντίθεση με Ουρανό στον άξονα 6-12ου.Τα άλλα 2 άτομα με Χείρωνα στο 12ο και εγώ στον 6ο.Δεν ασχολήθηκα με τον γενέθλιο(αν και εγώ έχω κάποια στοιχεία -Αρης στον 12ο).Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Χείρωνας και μάλιστα εμένα κάνει τετράγωνο και με τον κυβερνήτη του 6ου(Αφροδίτη)Το κακό είναι οτι πραγματι έχει κολλήσει το μυαλό μου και δεν μπορώ να χαρώ εύκολα πάντα νιώθω οτι βρίσκεται εκεί το πρόβλημα και με στοιχειώνει,ενώ καταλαβαίνω οτι με καταστρέφει εγώ συνεχίζω να φοβάμαι.Αν θέλετε μπορώ να σας παραθέσω τα στοιχεία μου για μελέτη αρκεί να μου το ζητήσετε.¨Οποιος μπορεί να βοηθήσει να μου πει αν τελικά αυτό που περνάω με τον χρόνο θα τελειώσει,αν φαίνεται αστρολογικά.Μπορεί ο Χείρωνας(και η αντίθεσή του με τον Ουρανό) να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο και να κάνω λάθος αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μήπως και βγάλω κανένα συμπέρασμα.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.