s
Κανονες Ερμηνειας του γενεθλιου χαρτη - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 31 to 38 of 38
    Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Re: Κανονες Ερμηνειας του γενεθλιου χαρτη

Quote Originally Posted by ZOELINA View Post
    Συγνωμη ειμαι αρχαρια...
    Στις επανασυνδέσεις?

Αστρολογία για όλους - Αποτελέσματα Αναζήτησης

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Καλησπέρα!Μήπως θα να μου εξηγήσει κάποιος το ακόλουθο; " Καθε πλανητης που βρισκεται 5 μοιρες ή λιγοτερο απο την ακμη ενος οικου, θεωρειται οτι ανηκει σε αυτον τον οικο"
    Σας ευχαριστώ!

Quote Originally Posted by joanna1975 View Post
    Καλησπέρα!Μήπως θα να μου εξηγήσει κάποιος το ακόλουθο; " Καθε πλανητης που βρισκεται 5 μοιρες ή λιγοτερο απο την ακμη ενος οικου, θεωρειται οτι ανηκει σε αυτον τον οικο"
    Σας ευχαριστώ!
    Σημαίνει ότι αν κάποιος πλανήτης είναι στον 12ο οίκο και απέχει λίγο από τον 1ο οίκο, σχηματίζει σύνοδο και θεωρείται οτι ανήκει στον 1ο.
    Αν δε κάνω λάθος ομως, το παραπάνω ισχύει για τον κυρίως άξονα, δηλαδη τους οίκους 1,4,7 & 10.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθούν πολλοί αστρόλογοι και σύμφωνα με την οποία εάν ένας πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος ενός οίκου θεωρείται ότι λειτουργεί μέσα στον επόμενο. Για παράδειγμα, έστω ότι ο δεύτερος οίκος σου ξεκινάει (ακμή) από τις 12 Λέοντα και ο Ποσειδώνας βρίσκεται στις 10 Λέοντα. Τότε μπορείς να τον υπολογίζεις και να τον ερμηνεύεις σύμφωνα με τις ιδιότητες του τρίτου οίκου, σαν να ήταν δηλαδή όχι στον δύο αλλά στον τρία.

Η ανοχή είναι έως 5 μοίρες γα πλανήτες που βρίσκονται πριν την αρχή (ακμή) των οίκων 1,4,7,10 (οι λεγόμενοι γωνιακοί οίκοι - μεταξύ των οποίων ο Ωροσκόπος και το μεσουράνημα, ακμές 1ου κ 10ου), και έως 3 μοίρες για πλανήτες που βρίσκονται πριν την αρχή των υπόλοιπων. Πιθανόν στα νούμερα αυτά να βρεις αποκλίσεις.

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική έχει επιστρατευτεί για να καλύψει δυσκολίες ή ατέλειες στην ερμηνεία λόγω των διαφορετικών συστημάτων οικοθεσίας (Placidus, Kampanus, Regiomontanus, Ίσων οίκων κλπ) όπου οι ακμές «παίζουν» κάμποσες μοίρες στο καθένα. Just a wild guess, αν έχει κάποιος να δώσει μια καλύτερη εξήγηση...

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Είναι κανονικές όψεις, Δείμονα μου. Και οι ακμές κάνουν όψεις, συνόδους, τετράγωνα, τρίγωνα κ.λπ. Όταν ένας πλανήτης κάνει σύνοδο με μια ακμή, έστω κι αν βρίσκεται στον προηγούμενο οίκο, λόγω της συνόδου λειτουργεί μαζί με την ακμή κι επομένως λειτουργεί στον οίκο που ξεκινά από την ακμή εκείνη.

Καλημέρα και σας σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Για να καταλάβω καλύτερα ο ωροσκόπος μου είναι στην Παρθένο στις 15' 28, 2ος Ζυγός 10' 47, 3ος Σκορπιός 10' 32, 4ος Τοξότης 13΄31 άρα ο Λέων καταλαμβάνει μέρος του ωροσκόπου μου; ο παρθένος καταλαμβάνει μέρος του 2ου οίκου, ο ζυγός του 3ου οίκου κ.λ.τ. Το κατάλαβα σωστά;
    Ας με βοηθήσει κάποιος!Σας ευχαριστώ!

Quote Originally Posted by joanna1975 View Post
    Καλημέρα και σας σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Για να καταλάβω καλύτερα ο ωροσκόπος μου είναι στην Παρθένο στις 15' 28, 2ος Ζυγός 10' 47, 3ος Σκορπιός 10' 32, 4ος Τοξότης 13΄31 άρα ο Λέων καταλαμβάνει μέρος του ωροσκόπου μου; ο παρθένος καταλαμβάνει μέρος του 2ου οίκου, ο ζυγός του 3ου οίκου κ.λ.τ. Το κατάλαβα σωστά;
    Ας με βοηθήσει κάποιος!Σας ευχαριστώ!
    Αναφερόμαστε σε Πλανήτες που σχηματίζουν σύνοδο με τις Ακμές.
    Για παράδειγμα:
    Αν ο Ερμής σου είναι στην Παρθένο στις 13'00 βρίσκεται στον 12ο οίκο, αλλά επειδή σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ωροσκόπο θεωρείται ότι ανήκει στον 1ο οίκο.

Ελπίζω να ήταν αρκετά κατανοητό:bigsmile::suspiciou

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου aktina!

Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)