s
Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 12 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... LastLast
Results 51 to 60 of 118
    Όνομα:
    Πόπη

Re: Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση

Tabula rasa

Κοραλλία μου, τα κριτήρια στο θέμα των ζωδίων των κρατών είναι σε μεγάλη βαθμό υποκειμενικά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποδείξουμε ότι ένας χάρτης λειτουργεί...βρίσκουμε 4-5 ημερομηνίες που την επιβεβαιώνουν και αγνοούμε τις υπόλοιπες 20 που δεν το κάνουν. Αλλά με την πληθώρα των πλανητών, δεσμών και αστεροειδών ακόμα και με αυτές τις 20 είναι εξίσου εύκολο να δείξουμε ότι κάτι δείχνουν! Και όλα τελικά αρχίζουν να αποκτούν κάποιο νόημα όταν μας έχει μπει η ιδέα υπέρ μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας!

Και ειδικά όταν προκύπτει η δυσκολία ανεύρεσης του Ωροσκόπου του κράτους εκεί αναλαμβάνει η φαντασία...Ο Nick Campion κάπου λέει ότι οι μισοί αστρολόγοι των ΗΠΑ θεωρούν μέχρι και σήμερα ωροσκόπο της χώρας τους Διδύμους λόγω ενός μύθου που διαδόθηκε τον 19ο αιώνα ότι τάχα οι αστρολόγοι παρότρυναν τους πολιτικούς να υπογράψουν την ανεξαρτησία στις 2:00 το βράδυ, κάτι που είναι παράλογο! Και κανάδυό μεταγενέστεροι αστρολόγοι έγραψαν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο σωστός χάρτης (με ωροσκόπο Δίδυμο) διότι οι ΗΠΑ ως επαναστατική χώρα θα πρέπει να έχει τον Ουρανό στους Διδύμους στον 1ο οίκο και πολύ κοντά στον ωροσκόπο της διακήρυξης! Ποσειδώνιες καταστάσεις με μία δόση ιδεατής αλήθειας...

Και εδώ που τα λέμε ποιά υπογραφή....Η διακήρυξη της αμερικάνικης ανεξαρτησίας εκφωνήθηκε στις 4 Ιουλίου αλλά οι περισσότεροι ιστορικοί λένε ότι τελικά υπογράφτηκε στις 2 Αυγούστου! 13 αποικίες διακήρυξαν την ανεξαρτησία αν και στην πραγματικότητα δεκάδες διάσπαρτες διακηρύξεις είχαν ήδη υπογραφεί μήνες πριν. Ο δε πόλεμος με τους Βρετανούς μαινόταν μέχρι το ’81 και τίποτα δεν είχε κριθεί εν έτει 1776, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όσο για τους αστρολόγους που μίλησαν πρώτοι για την ημερομηνία γέννησης της Ελλάδας δεν νομίζω να έκαναν κάποια ιδιαίτερη ανάλυση πάνω στο ιδιαίτερο θέμα της χώρας ούτε και στο ποιά είναι η ταιριαστή ημερομηνία, απλώς ασπάστηκαν αυτή που θεώρησαν ως την πιο επίσημη. Σιγά μην έμπλεκαν με τα πολλά. Το ερώτημα όμως εάν η «γέννηση» ενός κράτους συγχρονίζεται με την υπογραφή ενός κειμένου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά παραμένει....και ειδικά στο θέμα του Ωροσκόπου και των οίκων είναι αστείο να ακούγονται απολυτότητες (λες και άμα είχαν αργήσει είκοσι λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στα Λονδίνα θα ήταν όλα διαφορετικά). Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική ημερομηνία για τη χώρα (ειδικά η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου είναι συμβολική κάποιων πραγμάτων, επίσημη επικύρωση απ’έξω, ισόβιος οικονομικός δανεισμός από τους ξένους κτλ), όμως δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η κορυφαία.

Όσο για τα περί ομόφωνης λαϊκής βούλησης συμφωνώ, γι’αυτό και δίνω τόση αξία στην 3η/15η Σεπτεμβρίου 1843, ημέρα που συνενώθηκαν πολιτικοί, λόγιοι και οπλαρχηγοί (κίνημα που προετοίμαζε ο Μακρυγιάννης και άλλοι για τρία ολόκληρα χρόνια) ενάντια στο βαυαρικό καθεστώς απαιτώντας Σύνταγμα. Ειδικά η πρωτεύουσα της Αθήνας έχει σημαντική σχέση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενδείξεις γι’αυτό υπάρχουν αρκετές και όποιος το ψάξει θα το διαπιστώσει. Επίσης συντάγματα ψηφίστηκαν πολλά μετά το 1821 αλλά κανένα δεν ψηφίστηκε το 1830 που αναφέρεις Κοραλία μου. Σύνταγμα για πρώτη φορά δόθηκε και εφαρμόστηκε χάρη στο Σεπτέμβρη 1843 κατόπιν παλλαικής εξέγερσης και απαίτησης.

Μητσάκο μου,

καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες και συμφωνώ. Αυτό που έγραψα δεν το έγραψα ως διαφωνία στις απόψεις σου αλλά γιατί παλιότερα με είχε απασχολήσει πολύ το θέμα του καπιταλισμού σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα με την αρχαία Αθήνα και το είχα ερευνήσει αρκετά. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι η αρχαία Αθήνα (ανάμεσα στα άλλα) είχε βάλει τις πρώτες βάσεις του καπιταλισμού και αν αυτό δεν είχε διακοπεί από τις ιστορικές συγκυρίες ο κόσμος θα έφτανε στο καπιταλιστικό σύστημα πολύ νωρίτερα απ' όσο έχει φτάσει.

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Κοραλλία μου, τα κριτήρια στο θέμα των ζωδίων των κρατών είναι σε μεγάλη βαθμό υποκειμενικά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποδείξουμε ότι ένας χάρτης λειτουργεί...βρίσκουμε 4-5 ημερομηνίες που την επιβεβαιώνουν και αγνοούμε τις υπόλοιπες 20 που δεν το κάνουν. Αλλά με την πληθώρα των πλανητών, δεσμών και αστεροειδών ακόμα και με αυτές τις 20 είναι εξίσου εύκολο να δείξουμε ότι κάτι δείχνουν! Και όλα τελικά αρχίζουν να αποκτούν κάποιο νόημα όταν μας έχει μπει η ιδέα υπέρ μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας!

Και ειδικά όταν προκύπτει η δυσκολία ανεύρεσης του Ωροσκόπου του κράτους εκεί αναλαμβάνει η φαντασία...Ο Nick Campion κάπου λέει ότι οι μισοί αστρολόγοι των ΗΠΑ θεωρούν μέχρι και σήμερα ωροσκόπο της χώρας τους Διδύμους λόγω ενός μύθου που διαδόθηκε τον 19ο αιώνα ότι τάχα οι αστρολόγοι παρότρυναν τους πολιτικούς να υπογράψουν την ανεξαρτησία στις 2:00 το βράδυ, κάτι που είναι παράλογο! Και κανάδυό μεταγενέστεροι αστρολόγοι έγραψαν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο σωστός χάρτης (με ωροσκόπο Δίδυμο) διότι οι ΗΠΑ ως επαναστατική χώρα θα πρέπει να έχει τον Ουρανό στους Διδύμους στον 1ο οίκο και πολύ κοντά στον ωροσκόπο της διακήρυξης! Ποσειδώνιες καταστάσεις με μία δόση ιδεατής αλήθειας...

Και εδώ που τα λέμε ποιά υπογραφή....Η διακήρυξη της αμερικάνικης ανεξαρτησίας εκφωνήθηκε στις 4 Ιουλίου αλλά οι περισσότεροι ιστορικοί λένε ότι τελικά υπογράφτηκε στις 2 Αυγούστου! 13 αποικίες διακήρυξαν την ανεξαρτησία αν και στην πραγματικότητα δεκάδες διάσπαρτες διακηρύξεις είχαν ήδη υπογραφεί μήνες πριν. Ο δε πόλεμος με τους Βρετανούς μαινόταν μέχρι το Ά81 και τίποτα δεν είχε κριθεί εν έτει 1776, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όσο για τους αστρολόγους που μίλησαν πρώτοι για την ημερομηνία γέννησης της Ελλάδας δεν νομίζω να έκαναν κάποια ιδιαίτερη ανάλυση πάνω στο ιδιαίτερο θέμα της χώρας ούτε και στο ποιά είναι η ταιριαστή ημερομηνία, απλώς ασπάστηκαν αυτή που θεώρησαν ως την πιο επίσημη. Σιγά μην έμπλεκαν με τα πολλά. Το ερώτημα όμως εάν η «γέννηση» ενός κράτους συγχρονίζεται με την υπογραφή ενός κειμένου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά παραμένει....και ειδικά στο θέμα του Ωροσκόπου και των οίκων είναι αστείο να ακούγονται απολυτότητες (λες και άμα είχαν αργήσει είκοσι λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στα Λονδίνα θα ήταν όλα διαφορετικά). Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική ημερομηνία για τη χώρα (ειδικά η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου είναι συμβολική κάποιων πραγμάτων, επίσημη επικύρωση απΆέξω, ισόβιος οικονομικός δανεισμός από τους ξένους κτλ), όμως δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η κορυφαία.

Όσο για τα περί ομόφωνης λαϊκής βούλησης συμφωνώ, γιΆαυτό και δίνω τόση αξία στην 3η/15η Σεπτεμβρίου 1843, ημέρα που συνενώθηκαν πολιτικοί, λόγιοι και οπλαρχηγοί (κίνημα που προετοίμαζε ο Μακρυγιάννης και άλλοι για τρία ολόκληρα χρόνια) ενάντια στο βαυαρικό καθεστώς απαιτώντας Σύνταγμα. Ειδικά η πρωτεύουσα της Αθήνας έχει σημαντική σχέση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενδείξεις γιΆαυτό υπάρχουν αρκετές και όποιος το ψάξει θα το διαπιστώσει. Επίσης συντάγματα ψηφίστηκαν πολλά μετά το 1821 αλλά κανένα δεν ψηφίστηκε το 1830 που αναφέρεις Κοραλία μου. Σύνταγμα για πρώτη φορά δόθηκε και εφαρμόστηκε χάρη στο Σεπτέμβρη 1843 κατόπιν παλλαικής εξέγερσης και απαίτησης.
    Γεια σου, Κώστα μου.

Στην πρώτη παράγραφό σου μου λες με δυο λόγια ότι για κάποιο λόγο (παράλογο κατά την γνώμη σου που δεν μπορείς να εξηγήσεις) έχω κολλήσει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τον χάρτη της Ελλάδας και από εμμονή σ' αυτήν με αστρολογικές αλχημείες προσπαθώ να αποδείξω ότι ισχύει. Μήπως το αντίθετο συμβαίνει εδώ, Κώστα μου;

Μήπως έχεις κολλήσει σε μια άποψη για ένα ζώδιο που εκπροσωπεί την Ελλάδα αγνοώντας βασικά ιστορικά και πολιτικά δεδομένα; Όπως ας πούμε το δεδομένο ότι η Ελλάδα ΠΟΤΕ μέχρι το 1830 δεν είχε υπάρξει ένα ενιαίο κράτος για να έχει και ένα ενιαίο ζώδιο; Ότι η στιγμή που μια χώρα συγκροτείται για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της σε ενιαίο κράτος είναι βαρύνουσας σημασίας; Τα έχουμε ξαναπεί, δεν θέλω να επαναλάβω τα ιστορικά επιχειρήματα. Και σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τίποτε το φανταστικό στην ίδρυση ενός κράτους και στις διεθνείς συνθήκες, αντίθετα είναι ένα γεγονός κυνικά ρεαλιστικό.

Όσο για την άποψή σου που διατυπώνεις με γέλιο ότι "λες και άμα είχαν αργήσει 20 λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στο Λονδίνο θα ήταν όλα διαφορετικά" είναι σαν να λες "σιγά τώρα, λες κι αν είχα γεννηθεί 20 λεπτάκια αργότερα θα άλλαζε κάτι στον χάρτη μου!"

Για το Σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, παραβλέπεις ότι η υπογραφή του από τον βασιλιά ήταν μια πράξη καθαρά τυπική και άνευ ουσίας απλώς για να καθησυχάσει την εξέγερση και ότι δεν τηρήθηκε ποτέ ουσιαστικά γιατί η βαυαρική βασιλική οικογένεια το καταπατούσε σε κάθε ευκαιρία και όπως την βόλευε. Στην ουσία δεν τέθηκε σε εφαρμογή, ο βασιλιάς συνέχισε να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις και να καταπατά ασύστολα τις αποφάσεις της Βουλής.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για όλα αυτά που λες. Ας πούμε ότι κάποιος αγοράζει μια έκταση γης. Μετά από καιρό αποφασίζει να κτίσει ένα εργοστάσιο. Κάνει την προεργασία για καιρό, κάνει τα αρχετεκτονικά σχέδια, αρχίζει κτίσιμο και το τελειώνει. Εισάγει τα μηχανήματα που χρειάζεται, το εξοπλίζει, προσλαμβάνει το προσωπικό και κάποια στιγμή αρχίζει να λειτουργεί.

Εσύ λες ότι για να βρούμε τον χάρτη του εργοστασίου είναι πολλές οι ημερομηνίες που πρέπει να μελετηθούν (πότε αγόρασε την γη, πότε το έκτισε κ.λπ) και δεν μπορεί κανείς να σταθεί σ' ένα χάρτη αλλά υπολογίζεις πάντως ότι το εργοστάσιο πρέπει να ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού γιατί ο εργοστασιάρχης έβαλε και συνέταιρο και το κτήριο είναι όμορφο. Εγώ λέω ότι πρέπει να ισχύει ο χάρτης για την στιγμή που το εργοστάσιο άρχισε την λειτουργία του.

Θα εμενε ενας ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ(Γκουχ γκουχ γκουχ) ;
    ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;

Νομιζω το θεμα σταματα εκει.

Αγαπητή Κοραλία δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε εσένα αλλά στη γενικότερη στάση του να ερμηνεύουμε ημερομηνίες επιλεκτικά. Και εγώ μπορεί καμιά φορά να το κάνω, και ο καθένας, το θέμα όμως είναι να εξετάζουμε και διαφορετικές απόψεις. Στο θέμα της Ελλάδας δεν αναφέρθηκα μόνο σε εσένα αλλά σε όλους όσους καταλήγουν και λένε "that's it", αυτή είναι η μοναδική ξεχωριστή ημερομηνία και τελειώσαμε...στις ΗΠΑ πχ. υπάρχει πολυφωνία επί του θέματος, άλλοι λένε για ωροσκόπο Τοξότη, άλλοι για Παρθένο, άλλοι για Σκορπιό, αλλοι για Δίδυμο, κάτι που αποδεικνύει τη ρευστότητα της υπόθεσης. Και οι περισσότεροι που λένε για Δίδυμο θεωρούν ότι ο Ουρανός θα πρέπει να είναι κυβερνήτης της επαναστατικής αυτής χώρας όντας δίπλα στον Ωροσκόπο, αδιαφορώντας για την πραγματική ώρα της υπογραφής. Και αν τους ρωτήσεις θα σου πουν "ο χάρτης με Ουρανό στον 1ο λειτουργεί" το οποίο ίσως και να είναι αλήθεια αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ώρα της διακήρυξης... Στην περίπτωση λοιπόν της Ελλάδας αυτό που θα ήθελα να τονίσετε είναι το ότι «μελετούμε αυτό το χάρτη επειδή θεωρούμε πως λειτουργεί» και όχι επειδή είναι ο μοναδικός γενέθλιος χάρτης του κράτους της Ελλάδας. Όσο για τα στοιχεία της 3ης Σεπτεμβρίου πιστεύω κάποια στιγμή να παλουκωθώ να τα συγκεντρώσω για να δούμε αν όντως και αυτός ο χάρτης λειτουργεί...

Όσο για την άποψή σου που διατυπώνεις με γέλιο ότι "λες και άμα είχαν αργήσει 20 λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στο Λονδίνο θα ήταν όλα διαφορετικά" είναι σαν να λες "σιγά τώρα, λες κι αν είχα γεννηθεί 20 λεπτάκια αργότερα θα άλλαζε κάτι στον χάρτη μου!"[/
    Εδώ δεν σε πολυκαταλαβαίνω. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ της ιερής στιγμής της πρώτης εισπνοής και της ακαριαίας υποδοχής μίας δέσμης ακτινοβολιών με τη στιγμή που υπογράφεται ένα πρωτόκολλο χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω καμία σχέση...μου ακούγεται τρελό το ότι οι "γενέθλιοι" οίκοι της χώρας μας διαμορφώθηκαν ακριβώς τη στιγμή της υπογραφής....Δέχομαι ασυζητητί να μου πεις για τους μακρυνούς πλανήτες και τη βαρύνουσα σημασία τους, δέχομαι για την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου (ενδεικτική πολλών πραγμάτων), δέχομαι για τη Σελήνη και για τον κύκλο του Ήλιου και τους ηλιακούς οίκους (πολύ πιο λογικό θα ήταν να ακουστεί σε σχέση με τους οίκους του «Ωροσκόπου»), το να λέτε όμως για ακριβή λεπτό της ώρας της υπογραφής ως αυτό που καθόρισε τον ωροσκόπο στην 9η των Διδύμων και τους οίκους του κράτους αυτό Κοραλία μου δεν το δέχομαι...Και δηλαδή ποιός εγγυάται ότι η συγκεκριμένη ώρα είναι και η σωστή (12:25)? Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή που να το λέει?? Ποιος μας λέει ότι δεν υπογράφτηκε μισή ώρα πριν με ωροσκόπο Ταύρο? και αλήθεια για ποιά από τις τρεις υπογραφές λέμε, μιας και τα πρωτόκολλα ήταν τρία στην πραγματικότητα…βάλτε και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων και λοιπούς παράγοντες, άρα μιλάμε για δεκάδες υπογραφές...ο χάρτης λοιπόν με το συγκεκριμένο ωροσκόπο και τους συγκεκριμένους οίκους είναι πλασματικός απλά θεωρείται από αρκετούς πως λειτουργεί...και παραδέχομαι ότι από το πολύ λίγο που το έχω ψάξει έχω δει ότι λειτουργεί όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι είναι ο μοναδικός χάρτης που μπορεί να λειτουργήσει...
    Και ξαναλέω ότι το θέμα των ζωδίων των κρατών είναι σε μεγάλο βαθμό και υποκειμενικά, ιδίως στο θέμα του ωροσκόπου. Για παράδειγμα η αγαπημένη μας Τουρκία, έχει μία όντως ξεχωριστή και απόλυτα κομβική ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία της (29/10/1923) και πραγματικά αυτό το κράτος κάνει μπαμ ότι είναι πρώτιστα Σκορπιός, (φαίνεται πρώτα απ’όλα στην ηγεσία της) κάτι που δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπέρα...αλλά και εκεί το θέμα του ωροσκόπου και των οίκων της είναι υποκειμενικό και το γεγονός ότι κάποιοι καταλήγουν σε ωροσκόπο Καρκίνο έχει να κάνει περισσότερο με τον εθνικισμό και συντηρητισμό της χώρας...Εάν όμως πιάσουμε άλλες μεγάλες χώρες όπως η Αγγλία και η Ισπανία βλέπουμε ότις δεν έχουν καμία απολύτως ξεχωριστή ημερομηνία «γέννησης». Δηλαδή με αυτές τις χώρες τι έγινε Κοραλία μου, δεν έχουν ωροσκόπιο όπως όλοι οι άλλοι?? Και εγώ σου λέω ότι για αυτές τις χώρες μπορούμε άνετα να βρούμε μία σημαντική ημερομηνία τους που να λειτουργεί σχεδόν άψογα!

Για να έρθω και στο παράδειγμα του εργοστασίου που αναφέρεις, πιστεύω αρκετά στην ύπαρξη κάποιου είδους αστρογεωγραφίας όπου εδώ ίσως να εντοπίζεται ο πραγματικός «Ωροσκόπος» των χωρών...συγκεκριμένοι τόποι συσχετίζονται με συγκεκριμένα ζώδια και η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια σχετίζεται με την Παρθένο...πιστεύω υπάρχει μία αρχετυπική ενέργεια σε κάθε τόπο η οποία δεν μεταβάλλεται...οι αρχαίοι φαίνεται πως είχαν κάθε δίκιο να λένε ότι πχ. η Ισπανία είναι "κάτω" από τον Τοξότη και η Παλαιστίνη κάτω από τον Κριό μιας και η δεύτερη πρόκειται για ένα αιώνιο "πεδίο του ¶ρεως"...παρόμοια απέδωσαν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας στην Παρθένο το οποίο κατεμέ είναι κάτι που ισχύει diaxronik;a...Για αυτό το θέμα δεν ξέρω ποιά είναι η άποψή σου...

Φίλε Gemini έχεις γνωρίσει πολλούς Παρθένους? Και ειδικά με τον Κρόνο πάνω απ’το κεφάλι τους και τον Ουρανό απέναντι? Υπάρχουν Παρθενοι που είναι παιδιά της "τάξης" υπάρχουν όμως και Παρθένοι που είναι το χάος το ίδιο...σαν ευμετάβλητο ζώδιο γεννάει εντελώς διαφορετικούς τύπους και οι υπεργενικεύσεις τύπου "ο παρθένος δεν χρεωκοπεί ποτέ" δεν πείθουν...

Γεια σου, Κώστα μου.

Λες ότι σου ακούγεται τρελό η οικοθεσία του χάρτη της Ελλάδας να είναι με συντεταγμένες του Λονδίνου επειδή εκεί υπογράφηκε το πρωτόκολλο για την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Θα σου δώσω τρία παραδείγματα για να καταλάβεις πώς λειτουργεί η αστρολογία σ' αυτό το θέμα.

Εσύ ζεις στην Ελλάδα αλλά έχεις μια ερώτηση που σε απασχολεί και απευθύνεσαι σ' ένα αστρολόγο στην Αυστραλία για να σου κάνει ένα ωριαίο. Ο ωριαίος χάρτης με τον οποίο θα απαντηθεί η ερώτησή σου θα είναι με συντεταγμένες της Αυστραλίας, εσύ όμως ζεις στην Ελλάδα και το θέμα που σε απασχολεί εξελίσσεται στην Ελλάδα. Αν φέτος κάνεις τα γενέθλια σου στο Περού, ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής σου θα είναι με συντεταγμένες του Περού έστω κι αν περάσεις ολόκληρη την υπόλοιπη χρονιά σου στην Ελλάδα και η ζωή σου εξελίσσεται εδώ. Αν ένα ζευγάρι Ελλήνων ταξιδέψει στην Κίνα και η γυναίκα είναι έγκυος και γεννήσει το παιδί της εκεί, το παιδί αυτό, έστω κι αν ζήσει ολόκληρη την ζωή του στην Ελλάδα, ο χάρτης του θα είναι για πάντα με συντεταγμένες της Κίνας. Στην περίπτωση που συζητάμε, η Ελλάδα είναι ένα "παιδί" που γεννήθηκε στο Λονδίνο. Υπάρχουν κανόνες στην αστρολογία ποιες συντεταγμένες χρησιμοποιούνται για κάθε γεγονός κι οι κανόνες αυτοί δεν δημιουργήθηκαν τυχαία.

Αν μελετήσεις τον χάρτη της 3ης Σεπτεμβρίου, το μόνο που θα σου δείξει καλά, κατά την γνώμη μου, είναι την πορεία και την τύχη του συγκεκριμένου Συντάγματος.

Λες ότι η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια σχετίζεται με το ζώδιο της Παρθένου και ίσως να υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε χώρες και κάποιες αρχετυπικές ενέργειες. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε αυτό που ονομάζεται "ιερή γεωγραφία". Στα αρχαία χρόνια, η Ελλάδα χωριζόταν σε 12 ζώνες και η κάθε ζώνη ανήκε σ' ένα ζώδιο. Μέσα σε κάθε ζώνη υπάρχε ένας σημαντικός ναός του θεού που κυβερνούσε εκείνο το ζώδιο και τα σύμβολα της ζώνης αυτής απεικόνιζαν ιδιότητες του θεού και του ζωδίου. Οι γιορτές και οι τελετές που γίνονταν επίσης σε κάθε ζώνη είχαν σχέση με τον συγκεκριμένο θεό.

Η ζώνη στην οποία βρισκόταν η αρχαία Αθήνα ανήκε στο ζώδιο της Παρθένου γι' αυτό και ο κυρίαρχος ναός ήταν της παλλάδος Αθηνάς. Μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Αθήνας ήταν προς τιμή της Δήμητρας, της θεάς που κατ' εξοχήν συνδέεται με το σιτάρι και την Παρθένο (σύμβολο της το στάχυ). Μια πολύ σημαντική ζώνη ήταν αυτή των Δελφών που περιλάμβανε και την Δήλο. Ανήκε στο ζώδιο του Λέοντα και κυρίαρχος θεός ήταν ο Απόλλωνας, η ηλιακή θεότητα. Γι' αυτό και τα σύμβολα ήταν τα λιοντάρια και τα νομίσματα της περιοχής είχαν στην μια πλευρά τους το λιοντάρι. Παρόμοια, υπήρχε η ζώνη του Δία κ.λπ. Κάτι παρόμοιο έχουμε μέχρι σήμερα με τους πολιούχους αγίους και τις γιορτές κάθε περιοχής.

Από αυτό όμως μέχρι να πούμε ότι ολόκληρη η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου το βρίσκω αβάσιμο και υπερβολικό. Εκτός κι αν θεωρείς ότι ολόκληρη η Ελλάδα είναι η Αθήνα.

Μπερδεύτηκα λιγάκι Κοραλία...Ο χάρτης που ανέβασε ο Μητσάκος και αναλύσατε στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθηνών 12:25 και όχι ώρα Λονδίνου. Επομένως σε ποιόν χάρτη αναφέρεστε, ποιός χάρτης και ποιά ώρα Λονδίνου (ή Αθήνας) είναι αυτή που πιστεύετε ότι λειτουργεί?

Πέραν αυτού, μου ακούγονται λογικά όσα λες περί της ηλιακής επιστροφής. Μόνο που η ένστασή μου δεν είναι γύρω από το ΄ποιά πόλη πρέπει να λάβουμε υπόψιν στο γενέθλιο ωροσκόποιο αλλά στο ότι η ώρα καθαυτή της υπογραφής δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, και ότι εάν ο χάρτης λειτουργεί τόσο τέλεια όσο λέτε τότε δεν έχει καμία σημασία η πραγματική ώρα της υπογραφής.

Αυτό που λες περί των 12 ζωνών και των αντίστοιχων 12 θεών για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω διαβάσει πουθενά. Απ'όσο ξέρω, το Δωδεκάθεο, με τη γνωστή αντιστοιχία των 12 ζωδίων, εμφανίστηκε στην Ελλάδα το νωρίτερο τον 5ο αιώνα πΧ. Ναοί όμως είχαν κτιστεί από πολλούς αιώνες πριν με κριτήρια μη-ζωδιακά. Σε αρκετές πόλεις έχουν βρεθεί ναοί διαφορετικών θεών, ενώ ο κάθε θεός είχε ναούς σε εντελώς διαφορετικές περιοχές, ο Απόλλων είχε για παράδειγμα στους Δελφούς, στη Δήλο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και αλλού, ο Ποσειδώνας στο Σούνιο, στα Ίσθμια, στο Ακροταίναρο και αλλού, και ούτω καθεξής...εγω αναφερόμουν στους αρχαίους αστρολόγους, τον Πτολεμαίο και τον Ηφαιστίωνα το Θηβαίο, οι οποίοι απέδιδαν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας (από τη Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη) στην Παρθένο. Τη Μακεδονία ο ένας την απέδιδε στο Λέοντα ενώ ο άλλος στον Αιγόκερω, ενώ κάποια ανατολικά νησιά του Αιγαίου τα απέδιδαν στον Ταύρο, κάτι που αρκετοί αστρολόγοι αναφέρουν μέχρι και σήμερα. Η εν λόγω θεωρία της αστρογεωγραφίας προφανώς δεν περιλαμβάνει την έννοια του ελληνικού κράτους και της συλλογικής ελληνικής συνείδησης, ούτε λέω ντε και καλά ότι οι αρχαίοι είχαν δίκιο σ'αυτή, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να απορρίπτεται και να μην διερευνείται περαιτέρω.

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Μπερδεύτηκα λιγάκι Κοραλία...Ο χάρτης που ανέβασε ο Μητσάκος και αναλύσατε στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθηνών 12:25 και όχι ώρα Λονδίνου. Επομένως σε ποιόν χάρτη αναφέρεστε, ποιός χάρτης και ποιά ώρα Λονδίνου (ή Αθήνας) είναι αυτή που πιστεύετε ότι λειτουργεί?............
    ............................
    Tον χάρτη τον έχω φτιάξει με βάση τον ωροσκόπο στη 2η μοίρα των Δίδυμων και την τοποθέτηση των άλλων ακμών εξίσου. Επειδή έπαιζαν διάφορες ώρες, ρώτησα κάμποσους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (Κορωνάκη, Ριζόπουλο, Μεντάκη, Καραμηνά και άλλους, για να αναφέρω κάμποσους) και μου είπαν ότι ο χάρτης που παίζει περισσότερο είναι αυτός που έχει ωροσκόπο σε αυτήν τη μοίρα, τη Σελήνη στους Δίδυμους κ.ο.κ. άσχετα αν υπάρχουν και άλλες απόψεις, που είναι από λογικές έως και παράλογες, που υποστηρίζουν άλλα.
    Θα μπορούσα δλδ να βάλω συντεταγμένες Αγγλίας-Λονδίνου και παίζοντας με την ώρα να έχω την ίδια οικοθεσία. Πρακτικό/τεχνικό είναι το θέμα, μια αναγωγή έκανα ουσιαστικά, μη μένεις σε αυτό. :bigsmile:

Και μια παράκληση: σε μεγάλα κείμενα καλό είναι να δημιουργούμε παραγράφους κάθε 5-6 αράδες κειμένου (όχι απαραίτητα βασιζόμενες στο νόημα αλλά στον όγκο των κειμένων), προκειμένου να είναι ευανάγνωστο το ποστ
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    JACK

Quote Originally Posted by Gemini86 View Post
    Θα εμενε ενας ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ(Γκουχ γκουχ γκουχ) ;
    ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;

Νομιζω το θεμα σταματα εκει.
    Απορώ γιατί κάνεις μιά τέτοια σύγκριση!! Οι χώρες δεν λειτουργούν όπως τα άτομα και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο θέμα των οικονομικών τους. Μόνο ένας Δίδυμος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι και αποδυκνεί την ελαφρότητα του ζωδίου αυτού. 'Οσο αφορά το Ζώδιο της Ελλάδας η χώρα σαν εθνική υπόσταση υπήρχε και πριν το 1830 επομένως δεν μπορεί να θεωρείτε αποκλειστικό τον χάρτη αυτό. ¶λλωστε στην ξένη βιβλιογραφία πολλές φορές η Ελλάδα αναφέρεται σαν παρθένος. :bigsmile:

Page 6 of 12 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)