- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 66
-
06-04-2010, 11:48 PM #41
Re: Το πιο ευαισθητο ζωδιο μετα του νερου
Τίνα μου,
το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Αιγόκερω, το ζώδιο του Κρόνου, του πλανήτη που αναχαιτίζει το συναίσθημα και αντιπροσωπεύει την ψυχρή και αντικειμενική λογική.
Πιστεύω ότι η Αφροδίτη είναι πλανήτης που σχετίζεται άμεσα με τα συναισθήματα και την έκφραση τους. Κι ο Ταύρος, παρόλο που είναι ζώδιο της Γης, λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα, πολύ περισσότερο από τα άλλα δυο ζώδια της Γης.
Έπειτα η ίδια η Σελήνη έχει ένα ατομικιστικό χρώμα γιατί σχετίζεται με τα ένστικτα αυτοσυντήρησης μας και τις πολύ προσωπικές ανάγκες μας. Ο Ταύρος λειτουργεί ατομικιστικά στις ανάγκες του αλλά το ίδιο και ο Καρκίνος. Ο Καρκίνος μπορεί να επεκτείνει τις ανάγκες του στην οικογένειά του αλλά τα άλλα άτομα και οι άλλες οικογένειες του είναι ξένα και πάντα θα υπερασπίσει το συμφέρον της δικής του οικογένειας (όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος) έστω και σε βάρος άλλων. Η ίδια λειτουργία είναι.
Επίσης ο Ζυγός, παρόλο που είναι ζώδιο του αέρα, δεν έχει την ψυχρότητα, την εκλογίκευση και την αποστασιοποίηση των Διδύμων ή του Υδροχόου ακριβώς λόγω της Αφροδίτης. Οι Ζυγοί (ακόμα και στην επιπόλαια εκδοχή τους) έχουν πάντα ανάγκη από μοίρασμα αγάπης και συναισθημάτων.
-
07-04-2010, 12:21 AM #42
Κοραλλία μου, ο Αιγόκερως αναχαιτίζει το συναίσθημα και λειτουργεί με την ψυχρή λογική λόγω της ευαισθησίας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθει. Μια ανασφάλεια που πηγάζει από την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν. Έτσι, προτιμά να κλείνεται στον εαυτό του και να προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους ότι αξίζει να τον αγαπούν με το να εργάζεται σκληρά, αποφεύγοντας τις στενές σχέσεις οι οποίες ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τον πληγώσουν. Επιπλέον ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω του όχι γιατί είναι ψυχρό αλλά ψύχραιμο. Το γεγονός πως όταν πληγωθεί θα βγάλει τον κακό του εαυτό δεν μου λέει τίποτα περισσότερο από ότι μου λένε τα ζώδια του νερού όταν πληγωθούν και αυτά με την σειρά τους.
Ο Ταύρος πάλι είναι ευαίσθητος σε σχέση με τον εαυτό του κι ακριβώς επειδή η Σελήνη σχετίζεται με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτουργεί καλά εκεί αλλά και πάλι για την πάρτη της. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος όχι μόνο με την οικογένεια του αλλά και με όποιον νιώθει οικογένεια του, είτε είναι οι φίλοι του είτε οι συνάδελφοι του κτλ.
Όσο για τον Ζυγό πως γίνεται να τον θεωρείς ευαίσθητο την στιγμή που κατά κάποιο τρόπο "απορρίπτεις" τον Κρόνο? την στιγμή μάλιστα που εκεί βρίσκεται σε έξαρση. οι Ζυγοί μπορεί να έχουν ανάγκη να μοιράζονται τον εαυτό τους αλλά όχι από ευαισθησία. Επιδιώκουν την συντροφιά και την αρμονία στο περιβάλλον τους γιατί πολύ απλά θέλουν, να επιβεβαιώνονται μέσα από τους άλλους, να νιώθουν επιθυμητοί και φυσικά γιατί έτσι προβάλλουν μια αρεστή εικόνα στον έξω κόσμο!
-
07-04-2010, 11:04 AM #43
Συμφωνώ με την ανάλυση της κ. Μόζορα.Τα ζώδια του νερού αντιδρούν με συναισθηματικά κριτίρια και εκφράζονται μέσα από αυτά. Το συναίσθημα είναι που επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και τις αποφάσεις τους καθώς και τις σχέσεις τους με τα άλλα άτομα. Η υποκειμενικότητα την οποία αναφέρατε αφορά όλα τα άτομα και όχι μόνο τους συνιασθηματικούς ανθρώπους και οι περαιτέρω αντιδράσεις τους δεν είναι το θέμα που εξετάζουμε διαφορετικά θα έπρεπε να κάνουμε ανάλυση ψυχολογίας. Γι' αυτό είπα ότι έχετε ξεφύγει από το θέμα και καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε άλλο site. Αυτά που ισχυρίζεστε δεν έχουν καμία σχέση αστρολογικά με τα γνωρίσματα των ζωδίων αυτών, τα οποία γνωρίτετε τελικά? Όσο αφορά για το ζώδιο του Ταύρου και τα επειχειρήματα της κ. Μόζορα νομίζω ότι έχει δίκιο, από άποψη πάντα αστρολογική και όχι ψυχολογίας για όσου μπερδεύουν τα πράγματα. Τέλος για τον Τοξότη είναι το τελαυταίο ζώδιο που μπορεί να επηρεάζεται από συναίσθημα ( και όλα τα παράγωγα) για όσους ξέρουν αστρολογία!. :bigsmile:
-
07-04-2010, 11:38 AM #44
Αγαπητέ JACK είναι δικαίωμα σου να συμφωνείς ή να διαφωνείς με όποιον σε αντιπροσωπεύει.
Σε ποιο σάιτ όμως θα απευθυνθώ είναι δικό μου θέμα και δεν χρειάζομαι υποδείξεις, άλλωστε είμαι μεγάλο κορίτσι....
Καλό θα ήταν θα προσέχεις γενικότερα τον τρόπο σου όχι τίποτα άλλο θα αρχίσω να πιστεύω πως έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου!
Την Καλημέρα μου!
-
07-04-2010, 01:06 PM #45
Κυρία Ζαχαριάδου,
Φυσικά και δεν εννοούσα την δική σας ανάλυση η οποία είναι αρκετά εμπεριστατωμένη και κατανοητή και σε καμία περίπτωση δεν κάνω υποδείξεις. Αναφερόμουν σε προηγούμενα μέλη που απάντησαν με ισχυρισμούς που παραπέμπουν περισσότερο σε ψυχολογία παρά σε αστρολογική ανάλυση.Καλημέρα και από μένα!:bigsmile:
-
07-04-2010, 02:24 PM #46
Nομίζω ότι αυτή η συζήτηση είναι λίγο φαύλος κύκλος κ ποτέ δεν πρόκειται να συμφωνίσει κανείς με κανέναν. Είναι σαν να εξετάζουμε ένα δέντρο, την στιγμή που γύρω του υπάρχει ένα πυκνό δάσος, πόσο ανεξάρτητο είναι το δέντρο απΆτο δάσος;; Πως μπορούμε να εξετάσουμε τις ιδιότητες των ζωδίων ανεξάρτητα απ΄τις ιδιότητες του ανθρώπου; Δεν πιστεύω ότι η Ψυχολογία είναι άσχετη με την Αστρολογία, αφού στην ανάλυση του γενέθλιου χάρτη, ουσιαστικά κάνουμε ένα ψυχογράφημμα του ανθρώπου. Ο γενέθλιος χάρτης εξελίσσεται με τα προοδευτικά, όπως κ ο άνθρωπος ανάλογα με τις δυνατότητες του, τα βιώματα κ τα ερεθίσματα που δέχεται. Οι διελεύσεις χρωματίζουν διαφορετικά την καθημερινότητα του καθενός, ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται το άτομο στην δεδομένη περίοδο της ζωης του.
Όλα τα ζώδια είναι εύαισθητα ή αναίσθητα, συναισθηματικά ή ψυχρά, ιδιοτελή ή ανιδιοτελή, ενεργητικά ή παθητικά κλπ. ανάλογα με τα μάτια που τα βλέπουν.. Κ όλες οι ιδιότητες που αναφέρθηκαν στην συζήτηση, υπάρχουν ή υπήρξαν κάποια στιγμή σε όλά τα ζώδια- ανθρώπους, ανάλογα με την ψυχολογική κ συναισθηματική ωριμότητα του ατόμου. Γιατί απλά, όλα έχουν τις ρίζες τους στην ίδια πηγή προέλευσης, στο κυρίαρχο κ πιο αρχέγονο αίσθημα της ανθρωπότητας, τον ΦΟΒΟ..
Όσο πιο απαίδευτοι κ δύσπλαστοι είμαστε ψύχικα, τόσο πιο ανώριμα θα εκφραζόμαστε συναισθηματικά.. Θα αγαπάμε απΆτον φόβο μη μείνουμε μόνοι μας, θα αποδεχόμαστε απ΄τον φόβο της απόρριψης, θα γελάμε απΆτον φόβο μην κλάψουμε, θα είμαστε ψυχροί απ΄τον φόβο μην πληγωθούμε, θα πληγωνόμαστε απΆτον φόβο μην υποβιβαστούμε, θα είμαστε ατομιστές απ΄τον φόβο μην “χαθούμε”, θα είμαστε γενναίοι απ΄τον φόβο μην καταπατηθούμε....
Οπότε η ερώτηση θα μπορούσε να είναι: Ποιος φοβάται πιο πολύ;; Και σΆαυτή την ερώτηση, ο ζωδιακός είναι απλά η αρχή του νήματος... πιστεύω..
-
07-04-2010, 02:26 PM #47
Αγαπητέ Jack,
θεωρείς ότι η ψυχολογία δεν πρέπει να έχει καμία δουλειά στη συζήτηση αυτή και δεν συνδυάζεται και επηρεάζεται από την αστρολογία? τότε προς τι όλα αυτά τα βιβλία και άρθρα που έχουν γραφτεί σχετικά με την ψυχολογική αστρολογία και πως η τελευταία μπορεί να βοηθήσει στην μελέτη και κατανόηση της πρώτης...?
Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί αποδίδεις (και μάλιστα τόσο κάθετα!) στον Τοξότη τη τελευταία μάλιστα θέση στο συναίσθημα? Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να βρίσκεται στη τελευταία θέση, και ειδικότερα μετά από την Παρθένο ή τους Δίδυμους...
Και μια και ανέφερες σε ένα παραπάνω post σου το εξής "Τα ζώδια του νερού αντιδρούν με συναισθηματικά κριτήρια και εκφράζονται μέσα από αυτά" , άρα θέτεις και θέμα έκφρασης μπορώ να ρωτήσω ποιά είναι η σχέση του Σκορπιού με την έκφραση...δεδομένου ότι θεωρείται το ζώδιο των μυστικών, των υπόγειων διεργασιών και ζυμώσεων κτλ κτλ...(χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι στερείται συναισθήματος...μιας και το "βαθύ συναίσθημα" είναι μία ακόμη "ταμπέλα" που συνοδεύει το ζώδιο αυτό...)
όσο αφορά τα υπόλοιπα ζώδια που αναφέρθηκαν, και οι δύο αγαπητές πορτοκαλί κυρίες επιχειρηματολόγησαν η κάθε μία από την πλευρά τους, αλλά πάλι τέθηκε θέμα έκφρασης (για π.χ. για τον Αιγόκερω...). αρα τελικά η υπαρξη συναισθήματος ή ευαισθησίας βασίζεται στο κατά πόσο αυτό εκφράζεται...? Η αλήθεια είναι ότι όποιο textbook αστρολογίας και να ανοίξεις τα ζώδια του νερού έχουν την πρωτιά στο θέμα της κουβεντούλας μας...έτσι δεν είναι...? τώρα, η αναγωγή της θεωρίας στην προσωπικότητα κάποιου ανθρώπου είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα...
-
07-04-2010, 05:09 PM #48
Έχουν γραφτεί πολλά πάνω σε αυτό το θέμα και
περά του ότί οι γνώμες διίστανται
το μόνο δεδομένο παραμένει και ο τίτλος- ταμπέλα
''Το πιο ευαίσθητο ζώδιο μετά του νερού''
Δεδομένο δηλάδη αυτό. Τελεία.
Και για να δούμε όμως λιγάκι και την αρνητική πλευρά των νερών.
Ο Σκορπιός. Οι περισσότεροι τινάζουν το γιακά τους άμα ακούνε γι'αυτόν.
Δε λέω μπορεί να έχει ευαισθησίες, εντάξει. Αλλά όταν έχεις να κάνεις μαζί του
κάθε άλλο παρά ευαισθησία σου βγάζει. Σκληρότατος, αδιάλλαχτος με μία μανία εκδίκησης
που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί αλλά και μνησίκακος. Λίγο λοιπόν με νοιάζει αν
τα βράδια κλαίει ...:bigsmile:
Ο Καρκίνος. Η κυκλοθυμία σε όλο της το μεγαλείο. Πού να ψάξω να την βρω τώρα την
ευαισθησία όταν με το συναισθηματικό του zapping έχω πάθει ναυτία; Ότι κάποια στιγμή
θα την ανακαλύψω είναι σίγουρο αλλά μάλλον αυτό θα συμβεί το επόμενο Πάσχα...:bigsmile:
Τα ψαράκια. Το υποκοριστικό ''-άκια'' νομίζω ότι τα λέει όλα. Γλυκά, ευαίσθηταααααααα!
Το μεγαλείο των συναισθημάτων χώρεσε μέσα σε ένα ζώδιο. Ε, αφήστε και για μας τίποτα ρε παιδιά! Με μία εύθραστη και τρωτή εικόνα θα γίνει το δικό τους και το απλανές ονειροπόλο
βλέμμα τους μεταφράζεται με ευκολία σε μελαγχολία ενώ εκείνα και το σκοπό τους θα πετύχουν
και χαμπάρι δεν θα πάρουμε πως το δόλωμά τους ήμασταν ...εμείς.... (αν πρόκειται για μουρμούρες το κατάλληλο δόλωμα είναι η τριχιά...):bigsmile:
Ξέρω πως θα με μαλώσετε που είμαι τόσο -χμ- σκληρή αλλά έχω κι εγώ μεγάλη επιρροή του νερού στο χάρτη μου.
Αλλά το χρωστούσα στην ταυρίσια -αδικημένη- αγέλη μου,
στις αγαπημένες μου φωτιές και στον πλέον παρεξηγημένο αέρα :bigsmile:Tabula rasa
-
07-04-2010, 05:35 PM #49
Κι ο Μπιν Λάντεν ψαράκι είναι.
Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
-
07-04-2010, 06:35 PM #50
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.