- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 66
-
06-04-2010, 10:45 AM #31
Re: Το πιο ευαισθητο ζωδιο μετα του νερου
Το αντίθετο θα έλεγα, πίσω από το μαλακό τσόφλι τους, έχουν σκληρό πυρήμα!
Έχετε λίγο μπλέξει τις έννοιες ευαισθησία/συναισθηματισμός.
Ευαισθητος είναι εκείνος ο οποίος είναι δεκτικός στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, σίγουρα θα έχετε ακούσει να λένε " παθαίνω αλλεργία την άνοιξη" , τι σημαίνει αυτό? Ότι το σώμα είναι ευαίσθητο στην γύρη και αντιδρά ανάλογα.
Συναισθηματικός είναι εκείνος ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κατάστασεις και αντιδρά ανάλογα με την συναισθηματική φόρτιση που έχει, το σίγουρο είναι πως τα συναισθηματικά άτομα δεν μπορούν να κρίνουν με βάση την λογική τους γι αυτό συνήθως είναι υποκειμενικά.
-
06-04-2010, 01:27 PM #32
πιο ευαίσθητος είναι αυτός που δεν μπορεί να δει τη ζωή του χωρίς μια συναισθηματική βάση σε ψυχολογικό επίπεδο..δηλαδή καρκίνοι,καρκίνοι,καρκίνοι ,καρκίνοι ουφ!
-
06-04-2010, 01:56 PM #33
Κυρία Ζαχαριάδου,
Οι δύο έννοιες που αναφέραται ευαισθησία/συναισθηματισμός είναι αλληλένδετα αλλά από σας περίμενα μία τοποθέτηση αστρολογικά και όχι ερμηνεία των λέξεων.Συμφωνείται ότι τα ζώδια του νερού έχουν αυτά τα γνωρίσματα περισσότερο σε σχέση με τα άλλα ζώδια? Οι γενικεύσεις και αοριστίες (του τύπου συνολικός χάρτης)
είναι αυτές που μπλέκουν τα πράγματα.Είναι επιτέλους η ώρα να δοθεί ο "τίτλος" στο πιο ευαίσθητο ζώδιο!!
Ευχαριστώ :bigsmile:
-
06-04-2010, 06:10 PM #34
-
06-04-2010, 06:45 PM #35
Δέσποινα συμφωνώ για τη διαπίστωσή σου και όχι γιατί είμαι κ εγώ! Αλλά έχει βάση!!
Πάντως για τα υδάτινα ζώδια θα γίνω λίγο κακιά... Ναι είναι ευαίσθητα σύμφωνα με τον ορισμό της κ Ζαχαριάδου, αλλά δρουν με βάση το δικό τους συμφέρον σχεδόν πάντα, καμουφλαρισμένο με μία δόση συναισθηματισμού,...κοινώς κάνουν ιδεολογία την ανάγκη τους. Λαμβάνουν τέλεια τους κραδασμούς του περιβάλλοντος το οποίο και χρησιμοποιούν. Τα ψάρια περισσότερο,...λίγο οι Καρκίνοι οι οποίοι παίρνουν το ύφος του αδύναμου, οπότε ζητούν μονίμως ειδική μεταχείριση (και αν εσύ αρνηθείς φαίνεσαι η άκαρδη..) και τελευταίοι οι Σκορπιοί, οι οποίοι στηρίζουν μέχρι τέλους την επιλογή τους (είτε αυτή είναι κατάσταση είτε άνθρωπος..) μην μπορώντας να δεχτούν ότι ίσως και να μην είναι κ καλύτερη δυνατή..Αλλά αυτό θα το χαρακτήριζα περισσότερο αφοσίωση.
Με αυτήν την έννοια η κ Ζαχαριάδου έχει δίκιο για την υποκειμενικότητα που χαρακτηρίζει τους ευαίσθητους ανθρώπους.. Μόνο που στη δική μου γλώσσα αυτό δεν είναι συναισθηματισμός. Γιατί πρέπει να είσαι κ αντικειμενικός για να είσαι συναισθηματικός... Και οι Τοξότες το έχουν παρόλο που δε φημίζονται για το χαρακτηριστικό τους αυτό.
-
06-04-2010, 07:20 PM #36
Αγαπητέ Jack άλλο πράγμα οι αλληλένδετες έννοιες και άλλο πράγμα οι ταυτόσημες. Και η ζωή με τον θάνατο είναι αλλήλένδετες έννοιες όμως κυριλεκτικώς μιλάμε για διαφορετικές έννοιες. Τα περισσότερα μέλη έχετε μπερδέψει τον συναισθηματισμό με την ευαισθησία και ίσως όχι άδικα. Όσο για την αστρολογική μου τοπόθετηση, αν θυμάμαι καλά το αρχικό ερώτημα ήταν "ποιο είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο μετά το νερού" Μετά τα ζώδια του νερού για εμένα προσωπικά και .......... προς μεγάλη σας έκπληξη είναι ο Αιγόκερως. Το γιατί θα αφήσω εσάς να το βρείτε αν φυσικά ..... δεν βγούμε of topic.
Χρυσάνθη έχεις απόλυτο δίκιο, η πολύ ευαισθησία φέρνει ευθιξία, η πολύ ευθιξία φέρνει θυμό και θυμός φέρνει άσχημες συμπεριφορές τις οποίες εύκολα υιοθετούν τα ζώδια του νερού.
-
06-04-2010, 07:41 PM #37
Πραγματικά, Τίνα,
με εξέπληξες με τον Αιγόκερω...:blink:
Βέβαια το ότι παίρνει τη ζωή στα σοβαρά και έχει ανάγκη το σεβασμό των άλλων
μπορεί και να σημαίνει ότι είναι ευάλωτος και κάτω από το σοβαρό του προσωπείο
και γι΄αυτό έχει ανάγκη την επιβεβαίωση.
Κάποτε είχα διαβάσει κι αυτό...
''Οι Αιγόκεροι γεννιούνται γέροι και πεθαίνουν παιδιά''
:bigsmile:Tabula rasa
-
06-04-2010, 08:52 PM #38
Χρόνια Πολλά σε όλους, παιδιά!
"Σοφή" δεν είμαι αλλά θα πω την γνώμη μου. Κατ' αρχήν όλοι οι άνθρωποι έχουν συναίσθημα και ευαισθησίες. Όμως μιλώντας καθαρά για ζώδια κι όχι για πλανητικές θέσεις ή ολοκληρωμένους χάρτες, πιστεύω ότι τα ζώδια του Νερού είναι τα πιο συναισθηματικά και ευαίσθητα γιατί αυτός είναι ο τρόπος που βιώνουν τις εμπειρίες τους και εισπράττουν τα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους. Στα ζώδια του Νερού λειτουργεί πιο καθαρά το συναίσθημα και μ' αυτό αντιδρούν. Το συναίσθημα είναι ο φυσικός τους χώρος και εκεί λειτουργούν καλύτερα. Επομένως το συναίσθημα εκδηλώνεται πιο άμεσα και έντονα στα ζώδια αυτά.
Στην ερώτηση του φίλου μας ποια ζώδια είναι πιο συναισθηματικά κι ευαίσθητα μετά τα ζώδια του Νερού, θα έλεγα τα ζώδια της Αφροδίτης και περισσότερο ο Ταύρος που έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη αλλά είναι και το ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης.
-
06-04-2010, 10:20 PM #39
Στην ερώτηση του φίλου μας ποια ζώδια είναι πιο συναισθηματικά κι ευαίσθητα μετά τα ζώδια του Νερού, θα έλεγα τα ζώδια της Αφροδίτης και περισσότερο ο Ταύρος που έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη αλλά είναι και το ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης.
Κοραλλία μου, με ποια λογική το ζώδιο του ατομισμού και της προσωπικής ευχαρίστησης (Ταύρος) είναι πιο ευαίσθητο μετά τα ζώδια του νερού?
Επίσης την ίδια απορία έχω για τον Ζυγό που θεωρείται ζώδιο, ψυχρό, καθαρά εγκεφαλικό και επιφανειακό.
-
06-04-2010, 11:28 PM #40
Θα ήθελα να τονίσω κάτι που δεν έχει αναφερθεί: ότι όσο ευαίσθητα θεωρούνται τα ζώδια του νερού τόσο σκληρά μπορούν να γίνουν (κυρίως οι Σκορπίοι και οι Καρκίνοι) παράλληλα.
Όλα τα ζώδια είναι ευαίσθητα, αλλά δεν το δείχνουν με τον ίδιο τρόπο. Ο Καρκίνος, για παράδειγμα, έχει τον τίτλο, ακριβώς επειδή εκφράζεται και μάλιστα έντονα, ενώ ο Τοξότης μπορεί να είναι πιο συγκρατημένος. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι ποιος είναι πιο ευαίσθητος. Η διαφορά ανάμεσα στα ζώδια εντοπίζεται κυρίως στο πού εκδηλώνεται αυτή η ευαισθησία και πώς.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.