- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Στην ύλη να προστεθούν
- Voters
- 466. You may not vote on this poll
-
Άρθρα για αρχάριους
101 21.67% -
Άρθρα για προχωρημένους
75 16.09% -
Απλά μαθήματα αστρολογίας
169 36.27% -
Περισσότερες γενικές προβλέψεις
69 14.81% -
Γενικά θέματα για αρχάριους
52 11.16%
Results 111 to 120 of 192
-
01-04-2010, 07:56 AM #111
Re: Προτάσεις μελών για νέα άρθρα και θέματα
Υπάρχει μια υποθετική κίνηση των πλανητών μία μέρα για κάθε έτος και αντιστοιχεί σε αυτό που περιγράφεις για τη Σελήνη σου και είναι αυτό που ονομάζεται σύστημα "δευτερευουσών προόδων". Οι πλανήτες διακρίνονται και σε "αργούς"/"γρήγορους". Για να καταλάβεις, η Σελήνη ως γρήγορη, μέσα σε 26 ημέρες από τη γέννησή σου, άλλαξε ζώδιο, καθώς μέσα σε χρονική περίοδο κάποιων ημερών έχει αλλάξει πολλές μοίρες. Ο Κρόνος όμως μέσα σε 26 ημέρες πόσες μοίρες να έχει αλλάξει; Μία; Δύο; Μην μιλήσουμε για τον Πλούτωνα, που μπορεί να μείνει στην ίδια μοίρα και μήνες. Για αυτό σε αυτό το σύστημα δεν υπολογίζουμε τους αργούς πλανήτες (από Δία και μετά) αλλά μόνο τους λεγόμενους προσωπικούς, που λόγω της γρήγορης κίνησής τους αλλάζουν θέση. Συγκεκριμένο άρθρο νομίζω ότι δεν υπάρχει, αλλά μια σύνοψη μπορείς να διαβάσεις στην εισαγωγή αυτού του άρθρου: http://www.myhoroscope.gr/88-%DC%F1%...%F4%FE%ED.html
Υπάρχει βέβαια και η υποθετική κίνηση όλων των πλανητών κατά μία μοίρα (περίπου) μπροστά για κάθε έτος, που αφορά ένα άλλο προοδευτικό σύστημα, που ονομάζεται "ηλιακό τόξο" και μπορείς να διαβάσεις για αυτό σε τούτο τον σύνδεσμο: http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%...solar-arc.html
Όπως βλέπεις, στο πρώτο σύστημα υπολογίζουμε την πραγματική κίνηση όλων των πλανητών για χ μέρες από τη γέννησή μας, ενώ στο δεύτερο θεωρούμε ότι έχουν κινηθεί όσο κινήθηκε και ο Ήλιος.
:bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
02-04-2010, 06:06 PM #112
η Σελήνη ως γρήγορη, μέσα σε 26 ημέρες από τη γέννησή σου, άλλαξε ζώδιο, καθώς μέσα σε χρονική περίοδο κάποιων ημερών έχει αλλάξει πολλές μοίρες. Ο Κρόνος όμως μέσα σε 26 ημέρες πόσες μοίρες να έχει αλλάξει; Μία; Δύο; Μην μιλήσουμε για τον Πλούτωνα, που μπορεί να μείνει στην ίδια μοίρα και μήνες. Για αυτό σε αυτό το σύστημα δεν υπολογίζουμε τους αργούς πλανήτες (από Δία και μετά) αλλά μόνο τους λεγόμενους προσωπικούς, που λόγω της γρήγορης κίνησής τους αλλάζουν θέση.
Ωραια και απο οτι καταλαβα συγκρινουμε τους προσωπικους πλανητες που αλλαζουν θεσεις με όλους τους πλανήτες του γενεθλιου ωροσκοπιου???? Οι διελευσεις παίζουν καθόλου ρόλο? Ή μήπως δεν τις εξετάζουμε καθόλου? Οι οικοθεσίες? Εαν ναι παιζουν οι οικοθεσιες που παιρνουν οι προσωπικοι πλανητες μεσα στο γενεθλιο?? Και για να βγάλουμε συμπέρασμα,... ο πλανητης που κανει όψη με εναν γενεθλιο μας, ενεργοποιεί υποθετω και τις όψεις του γενεθλιου?? Και για προβλεψη παντρεύουμε τις φυσεις των πλανητων όπως κάνουμε για να ερμηνεύσουμε και μία όψη στο γενέθλιο? ΟΙ πρόοδοι και το ηλιακο τόξο σηματοδοτούν γεγονότα έτσι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
03-04-2010, 01:21 AM #113
Να σου πω μου φαίνεται όλα αυτά που λες παίζουν ρόλο και επιρεάζουν.Παλια που ειχα καλέσει αστρολόγο να μου πει κάποια πράγματα που ήθελα το ανέφερε και χωρίς να ξέρω τι σημαίνει μου έμεινε σαν μια θολή ανάμνηση γι αυτό και το ρώτησα εδώ.Επειδή ασχολούμε λίγο με την αστρολογία και κατάλαβα πως και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη γεγονότων στη ζωή μας.Αλλά απάντηση από κάποιον επαγγελματία ακόμα δεν έχουμε πάρει.. Καλά αυτός ο αστρολόγος ήταν πολύ καλός και ψαγμένος φαινόταν.
τι να πω?Θα μας απαντήσει κανείς σίγουρα?Αν φοβάσαι μη μιλάς, αν μιλήσεις μη φοβάσαι.
-
03-04-2010, 01:45 AM #114
Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το υπολογιστικό πρόγραμμα του σάιτ. Διαθέτει αρκετά συστήματα πρόγνωσης. Αυτά που περιγράφεις θα μπορούσουν να είναι: οι Κατευθύνσεις Ηλιακού Τόξου ή και οι Πρόοδοι - δευτευρεύουσες κατευθύνσεις.
Κάπως έτσι δουλεύουν "περίπου" και τα δυο έχοντας φυσικά κάποιες διαφοροποιήσεις
http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%...solar-arc.html
Τα συστήματα πρόγνωσης θέλουν μελέτη και εάν αρχίσουν ερωτοαπαντήσεις στο φόρουμ μόνο μπέρδεμα θα προσφέρουν στον αρχάριο ή και στον λίγο προχωρημένο. Έχω ξαναγράψει ότι η αστρολογία είναι μελέτη και παρατήρηση συστηματική.
Πειράζει που δεν απάντησε επαγγελματίας αστρολόγος;
Καλή Ανάσταση!De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
03-04-2010, 06:45 PM #115
Καλησπέρα κι απο εμένα και Χρόνια πολλά σε όλο το κόσμο !!!
εγώ παρατηρώ εξ αρχής οτι ειδικά οι αρχαρίοι (και φυσικά με έμενα μαζί )ταλαιπωρούνται απο τις σημασίες των όψεων στους χάρτες έιτε αυτοί είναι προσωπικοί είτε σχέσεων κτλ .
δηλαδή θα ήταν πολύ αποδοτικό και βοηθητικό αν θα υπήρχαν άρθρα με τις όψεις π.χ της Σελήνης αναλυτικά και τι σημαίνουν στον χάρτη μας και έτσι πιστεύω θα αποφεύγονται και οι αλεπάλληλες προσωπικές ερωτήσεις του τύπου τι σημαίνει σελήνη αντίθεση κρόνος , ερμής σύνοδος αφροδίτη και ούτο καθ'εξής .
Σε ένα πλήρες site όπως το myhoroscope που μας βοηθάει τόσο πολύ νομίζω θα αυτό θα ήταν ένα βήμα παραπάνω και θα λυνόταν και οι απορίες των χρηστών που κατά βάση ρωτάνε για τις όψεις των πλανητών .
Ευχαριστώ πολύ
φιλικά ΜαρίαΑφού δεν μπορούμε ν'αλλάξουμε τον κόσμο ...ας αλλάξουμε το μάτι που τον βλέπει
Ν.Καζαντζάκης
-
03-04-2010, 09:04 PM #116
-
04-04-2010, 12:46 AM #117
Χριστός ανέστη και σ'εσένα,
το επαγγελματίας αστρολόγος δεν το είπα για να ειρωνευτώ κάποιον.Απλά γι αυτή τη συστηματική παρατήρηση που αναφέρεις χρειάζονται ΣΩΣΤΕΣ γνώσεις.Οι γνώσεις είναι το εργαλείο για την παρατήρηση.Και επειδή μου αρέσει η αστρολογία προσπαθώ απ όπου μπορώ να ζητάω βοήθεια.Η αστρολογία είναι δύσκολη και πολλές φορές δυσνόητη.Αν δεν πάρεις τις σωστές πληροφορίες τα χάνεις, γίνονται όλα αχτραρμάς.Και τα άρθρα τα διάβασα που μου προτείνανε αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως θα βγάλω τις δικές μου δευτερεύουσες προόδους.Αν φοβάσαι μη μιλάς, αν μιλήσεις μη φοβάσαι.
-
04-04-2010, 03:53 AM #118
Σίγουρα οι γνώσεις είναι το εργαλείο για την παρατήρηση αλλά μπορεί και η παρατήρηση να γίνει το εργαλείο για τις γνώσεις. Όταν ασχολείσαι ερασιτεχνικά με την αστρολογία κ είσαι σε αρχικό στάδιο, όπως εγώ προς το παρόν, πιθανόν όπως κ εσύ, μπορείς να πειραματίζεσαι, να πιθανολογείς, όχι όμως να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα πάντα.
Ακόμα κ αν υπήρχε στο forum ενα άρθρο που να εξηγούσε τις όψεις προόδου πχ της Σεληνης, της Αφροδίτης κλπ πάλι θα δυσκολευόταν κ θα αποπροσανατολιζόταν κάθε αρχάριος στο να συνδυάσει τις όψεις μεταξύ τους. Ακόμα κ αν το κατάφερνε, πάλι δεν θα έπρεπε να είναι σίγουρος για το συμπέρασμα του γιατί θα έπρεπε να λάβει υπόψιν άλλες τόσες παραμέτρους(μεσοδιαστήματ κλπ). Θα μπορούσες, αν θες, να μελετήσεις τις προηγούμενες χρονιές σου, που ξέρεις ήδη τα γεγονότα που εξελίχθηκαν κ να παρατηρήσεις τις αλληλεπιδράσεις.
Το ότι δεν σου λέει κάποιος ειδικός, όπως ζητάς, την σημασία των όψεων που σε ενδιαφέρουν, δεν είναι γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον προς την ερώτηση σου αλλά επειδή απλά δεν γίνεται να σου απαντήσει κάποιος με δυο λόγια πάνω σε ένα θέμα που άλλοι έχουν ξοδέψει χρόνια μελέτης για να κατανοήσουν.
Καταλαβαίνω απόλυτα τη διάθεση σου, ίσως κ την ανάγκη σου να μάθεις, εφόσον αφορά τη ζωή σου... αλλά... εντάξει... κ η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα... Υπομονή...
Φιλικά,
Χρύσα
:bigsmile:
(..ξέρω.. η απάντηση ήταν λίιιιγοfftopic: για το θέμα "προτάσεις για άρθρα", αλλά....)
-
04-04-2010, 03:40 PM #119
Αφού δεν μπορούμε ν'αλλάξουμε τον κόσμο ...ας αλλάξουμε το μάτι που τον βλέπει
Ν.Καζαντζάκης
-
05-04-2010, 01:21 PM #120
Στους χάρτες εδώ υπάρχει επιλογή δωρεάν γενέθλιας ανάλυσης όπως και πολλά άλλα! :embarrest
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.