-
Πλανήτες στο Μεσουράνημα
Ένας πλανήτης που βρίσκεται στο Μεσουράνημα και κατά συνέπεια στον 10ο Οίκο επιδρά εξίσου σημαντικά, όσο και το ζώδιο που βρίσκεται εκεί. Κάθε πλανήτης είναι φορέας μίας ιδέας. Όταν λοιπόν βρίσκεται στο Μεσουράνημα, η ιδέα αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την επιλογή της πορείας στη ζωή. Αντιπροσωπεύει τη φύση της ύπαρξης, τις ιδιότητες, τον τύπο των δραστηριοτήτων που είναι σημαντικές, δραστηριότητες τις οποίες και θα εκφράσει κανείς στη δημόσια ζωή του.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Πλανήτες στο Μεσουράνημα
-
Re: Πλανήτες στο Μεσουράνημα
Ηθελα να κανς μια ερωτηση.Το μεσουρανημα μου βρισκετε στην 29 μοιρα του τοξοτη(μονο μια μοιρα στον τοξοτη),η Αφροδιτη μου ειναι στον 10 οικο ειναι στον αιγοκαιρο,στην 10 μοιρα,τι λαμβανω υπ'οψιν?
-
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο, αλλά λίγο μπερδεύτηκα...στο πως να συνδυάσω τον Δία και τον Ποσειδώνα στο MC, επειδή τυγχάνει νάχω και τους δύο πλανήτες στο 10ο οίκο...
-
Αρκετά ενδιαφέρον το άρθρο,απλώς έχω μια επιπρόσθετη απορία.
Ποιά η σημασία του Κλήρου της Τύχης στην ακμή του MC,ειδικά όταν στον 10ο συνυπάρχει και ο Δίας στο ζώδιο των Ιχθύων;
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ;)
-
Quote:
Originally Posted by
DITTA
Ηθελα να κανς μια ερωτηση.Το μεσουρανημα μου βρισκετε στην 29 μοιρα του τοξοτη(μονο μια μοιρα στον τοξοτη),η Αφροδιτη μου ειναι στον 10 οικο ειναι στον αιγοκαιρο,στην 10 μοιρα,τι λαμβανω υπ'οψιν?
Στο συγκεκριμένο άρθρο επειδή μιλάει για τη θέση των Πλανητών θα πρέπει να λάβετε την Αφροδίτη. Όμως γενικότερα μπορείτε να δείτε και την επίδραση του Δία και να δείτε αν υπάρχει κάποια λογική συνέχεια μεταξύ αυτών που περιγράφονται για τον ένα πλανήτη με αυτά που περιγράφονται για τον άλλο. Σας θυμίζουν και τα δύο κάτι από την προσωπικότητα σας; Θυμάστε μήπως καταστάσεις που ξεκινούν να θυμίζουν αυτά που περιγράφονται για το Δία αλλά στην πορεία αποδεικνύεται ότι καταλήγουν να θυμίζουν αυτά που περιγράφονται για την Αφροδίτη; Μπορεί π.χ. να ξεκινάτε με όνειρα να κάνετε κάτι σημαντικό και να εκμευταλλευτείτε κάποια σημαντική ευκαιρία αλλά στην πορεία να προτιμάτε πιο σίγουρες συμμαχίες με ανθρώπους που μπορεί να σας βοηθήσουν. Ή να προκύπτει ότι οι ευκαιρίες αυτές σας ανοίγουν πόρτες σε ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν.
-
Quote:
Originally Posted by
aisha1009
Αρκετά ενδιαφέρον το άρθρο,απλώς έχω μια επιπρόσθετη απορία.
Ποιά η σημασία του Κλήρου της Τύχης στην ακμή του MC,ειδικά όταν στον 10ο συνυπάρχει και ο Δίας στο ζώδιο των Ιχθύων;
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ;)
Ο Κλήρος της Τύχης είναι ένα σημείο στο χάρτη κι όχι μία πλανητική θέση. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι μπορούμε να τα "αθροίσουμε" με την επίδραση του Δία. Σίγουρα σας δίνει προοπτική ευκαιριών μέσα από θέματα του 10ου οίκου, αλλά πάλι πολλοί σύγχρονοι αστρολόγοι δε δίνουν και πολλή σημασία πλέον σε αυτόν. Ο Δίας σαν πλανήτης έτσι κι αλλιώς μπορεί να σας δώσει παραπλήσιες επιδράσεις, καθώς κι αυτός είναι πλανήτης ευκαιριών και προοπτικών.
-
Quote:
Originally Posted by
labtec
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο, αλλά λίγο μπερδεύτηκα...στο πως να συνδυάσω τον Δία και τον Ποσειδώνα στο MC, επειδή τυγχάνει νάχω και τους δύο πλανήτες στο 10ο οίκο...
Θα σας έλεγα κάτι παραπλήσιο με την προηγούμενη απάντηση για την ακμή του Τοξότη. Δείτε αν στη ζωή σας βλέπετε να υπάρχει κάποια λογική συνέχεια μεταξύ της μίας επίδρασης και της άλλης; Αν ο Δίας είναι πιο κοντά στην ακμή του δέκατου οίκου και ο Ποσειδώνας αργότερα, τότε δείτε μήπως κάποια όνειρα για διάκριση καταλήγουν σε καταστάσεις που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Αν είναι πρώτα ο Ποσειδώνας, δείτε μήπως πράγματα που φαίνονται θολά στην αρχή καταλήγουν σε μεγάλες ευκαιρίες. Αν οι πλανήτες κάνουν και σύνοδο μπορεί να ενισχύει ο ένας τον άλλο. Οι ευκαιρίες να φαίνονται μεγαλύτερες από ό,τι είναι και ο κίνδυνος εξαπάτησης ή λανθασμένων αποφάσεων να γίνεται επίσης μεγαλύτερος. Παράλληλα όμως μπορεί να ενισχύεται η διορατικότητα σας για το μέλλον και να βλέπετε πολύ μακριά...
-
γεια σας! εχω την απορια....
τα ιδια με τις συνοδους ισχουν κι οταν ενας πλανητης κανει τριγωνο με το ΜC?
-
Quote:
Originally Posted by
jungle
γεια σας! εχω την απορια....
τα ιδια με τις συνοδους ισχουν κι οταν ενας πλανητης κανει τριγωνο με το ΜC?
Όχι ακριβώς. Βοηθάει από άλλη θέση όμως. Π.χ. μπορεί να συνιστά μία καλή οικονομική κατάσταση, αν βρίσκεται στον 2ο οίκο ή μία εργατικότητα αν βρίσκεται στον 6ο.
-
οταν το μεσουρανημα κανει συνοδο με λιλιθ τι ακριβως γινετε περα απο τον μαγνητησμο που μπορει να βγαζει αυτο το ατομο...
-
Quote:
Originally Posted by
loulakopia
οταν το μεσουρανημα κανει συνοδο με λιλιθ τι ακριβως γινετε περα απο τον μαγνητησμο που μπορει να βγαζει αυτο το ατομο...
Κοιτάξτε, η Λίλιθ δεν είναι πλανητική θέση όπως ίσως ξέρετε αλλά σημείο. Επομένως η άποψη μου είναι ότι δεν είναι ενεργητικός παράγοντας στο ωροσκόπιο (πολλοί ίσως διαφωνήσουν). Το να εξετάζετε σύνοδο μεταξύ δύο σημείων, δεν έχει πολύ νόημα, γιατί κανένα από τα δύο δεν εκπέμπει ενέργεια. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να πούμε απλά ότι το άτομο καθώς προσπαθεί να πετύχει αυτά που βάζει σα στόχους στη ζωή του (Μεσουράνημα) έλκει κάποιες ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις πάνω του (Λίλιθ). Μπλέκει εν ολίγοις.
-
Ευχαριστω πραγματικα και παλι για την απαντηση και την αμεσοτητα.
καταλαβα ακριβως τι εννοειται, γιατι μου συμβαινει κιολας.
Καλημερα και καλο σκ!!
-
Είναι διάφορα που με αποσχολούν σε σχέση με το Μεσουράνημά μου...
Κατ' αρχήν να πω ότι η ακμή του 10ου μου είναι στις 28:55 των Ιχθυών (σε σύνοδο με τον απλανή Sheat :sad: ) και όλος ο Κριός είναι εμπεριεχόμενος μέσα στον 10ο. Διάβασα στο πρώτο μέρος του θέματος τις ερμημείες, και ρωτώ καλώς διάβασα και τον Κριό;
Όσον αφορά στους πλανήτες τώρα, μέσα στον 10ο, αλλά στον εμπεριεχόμενο όπως είπα πιο πάνω Κριό, βρίσκονται σε σύνοδο ο ¶ρης και ο Ήλιος. Καλή θέση από άποψη ζωδίου και για τους 2 πλανήτες, μάλιστα δέχονται κι ένα εξάγωνο απο τον Δία.
Σε σύνοδο με το MC βρίσκεται και ο Ερμής με ανοχή μόλις 18 λεπτά από την ακμή του 10ου, είναι όμως στον 9ο οίκο, κι εκτός απ' αυτό είναι στους Ιχθύς δηλαδή σε ένα καθόλου καλό ζώδιο για το συγκεκριμένο πλανήτη.
Αναμένω το σχόλιά σας
-
Quote:
Originally Posted by
nora
Είναι διάφορα που με αποσχολούν σε σχέση με το Μεσουράνημά μου...
Κατ' αρχήν να πω ότι η ακμή του 10ου μου είναι στις 28:55 των Ιχθυών (σε σύνοδο με τον απλανή Sheat :sad: ) και όλος ο Κριός είναι εμπεριεχόμενος μέσα στον 10ο. Διάβασα στο πρώτο μέρος του θέματος τις ερμημείες, και ρωτώ καλώς διάβασα και τον Κριό;
Καλά έκανες, γιατί στοιχεία του Κριού σίγουρα θα υπάρχουν, έστω και πιο άτονα. Επιπλέον, με 5-6 λεπτά διαφορά στην ώρα γέννησης μπορεί το MC σου να περνά στον Κριό. Παρατήρησε το πώς σου βγαίνει εσένα και αν "κουμπώνει" καλύτερα με τον Κριό ή με τα Ψάρια.
Quote:
Όσον αφορά στους πλανήτες τώρα, μέσα στον 10ο, αλλά στον εμπεριεχόμενο όπως είπα πιο πάνω Κριό, βρίσκονται σε σύνοδο ο ¶ρης και ο Ήλιος. Καλή θέση από άποψη ζωδίου και για τους 2 πλανήτες, μάλιστα δέχονται κι ένα εξάγωνο απο τον Δία.
Σε σύνοδο με το MC βρίσκεται και ο Ερμής με ανοχή μόλις 18 λεπτά από την ακμή του 10ου, είναι όμως στον 9ο οίκο, κι εκτός απ' αυτό είναι στους Ιχθύς δηλαδή σε ένα καθόλου καλό ζώδιο για το συγκεκριμένο πλανήτη. Αναμένω το σχόλιά σας
Θεώρησε τον Ερμή σου υποκείμενο στον 10ο :bigsmile:
-
Re: Πλανήτες στο μεσουράνημα
οταν σε ενα ωροσκοπιο υπαρχουν πλανητες στο μεσουρανημα αυτο εχει σοβαρο αντικτυπο στα ατομα. Παρατηρω οτι ατομα με πλανητες στον 10 οικο επηρεαζονται σε μεγαλο βαθμο απο αυτη τους τη θεση, στο συγκεκριμενο οικο. Ευτυχως που καθε νομισμα εχει δυο οψεις, οποτε μπορουμε να δουλεψουμε την "αρνητικη πλευρα" και να επωφεληθουμε απο τη θετικη!:D
-
Καλησπέρα σε όλους!!
Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση.Το MC βρίσκεται στη 2η μοίρα του Ζυγού και ο Πλούτωνας στην 27η της Παρθένου.Επίσης μέσα στον 10ο βρίσκεται και ο Ουρανός στην 10η μοίρα του Ζυγού. Ποιός από τους δύο θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει μεγαλύτερη επίδραση, όσον αφορά τα επαγγελματικά; Ο Ουρανός σημειωτέον τριγωνίζει με τον Κρόνο στον 6ο(5η των Διδύμων).Μήπως θα πρέπει να κοιτάξω μόνο αυτόν;
Ευχαριστώ!!!
-
Quote:
Originally Posted by
Lilapause
Καλησπέρα σε όλους!!
Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση.Το MC βρίσκεται στη 2η μοίρα του Ζυγού και ο Πλούτωνας στην 27η της Παρθένου.Επίσης μέσα στον 10ο βρίσκεται και ο Ουρανός στην 10η μοίρα του Ζυγού. Ποιός από τους δύο θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει μεγαλύτερη επίδραση, όσον αφορά τα επαγγελματικά; Ο Ουρανός σημειωτέον τριγωνίζει με τον Κρόνο στον 6ο(5η των Διδύμων).Μήπως θα πρέπει να κοιτάξω μόνο αυτόν;
Ευχαριστώ!!!
Ο Πλούτωνας απέχει 4 μοίρες από την ακμή του 10ου, επηρεάζοντας και τον 10ο κατά τη γνώμη μου. Θα έδινα όμως ένα προβάδισμα στον Ουρανό, γιατί σχηματίζει εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο σας.
-
...ο Δίας μου είναι στην 9,22 του Αιγόκερου(9ος) και το Μεσουράνημα στη 10,34 του Αιγόκερου. Ο Δίας ερμηνεύεται στον 9ο ή 10ο; Γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι αν είναι πάνω από μια μοίρα διαφορά τότε δεν μεταπηδά στον επόμενο οίκο.Ισχύει όμως και για τους γωνιακούς; Και κάτι άλλο...ένας Δίας στο μεσουράνημα δείχνει φήμη κτλ..αλλά όταν διελαύνουν πλανήτες δύσκολοι από πάνω του όπως Πλούτωνας, Άρης..ή ακόμα και Ν.Δεσμός, σημαίνει ότι γίνεσαι γνωστός για αρνητικούς λόγους;
-
Quote:
Originally Posted by
hjhj
...ο Δίας μου είναι στην 9,22 του Αιγόκερου(9ος) και το Μεσουράνημα στη 10,34 του Αιγόκερου. Ο Δίας ερμηνεύεται στον 9ο ή 10ο; Γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι αν είναι πάνω από μια μοίρα διαφορά τότε δεν μεταπηδά στον επόμενο οίκο.Ισχύει όμως και για τους γωνιακούς;
Προσωπικά πιστεύω ότι λειτουργεί και στους δυο οίκους. Στους γωνιακούς οίκους ένας πλανήτης ακόμα και αν απέχει 5 μοίρες από την ακμή, μπορεί να λειτουργεί στον επόμενο οίκο.
Quote:
Originally Posted by
hjhj
... Και κάτι άλλο...ένας Δίας στο μεσουράνημα δείχνει φήμη κτλ..αλλά όταν διελαύνουν πλανήτες δύσκολοι από πάνω του όπως Πλούτωνας, Άρης..ή ακόμα και Ν.Δεσμός, σημαίνει ότι γίνεσαι γνωστός για αρνητικούς λόγους;
Καμία διέλευση πλανήτη δεν μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα επαγγελματικά σας, ο κάθε πλανήτης δεν δημιουργεί αρνητική ενέργεια, αλλά εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις μας συνηθίζουμε να το κάνουμε μη μπορώντας να αντιληφθούμε το αίτημα του υπό διέλευση πλανήτη.
-
Quote:
Originally Posted by
hjhj
... Και κάτι άλλο...ένας Δίας στο μεσουράνημα δείχνει φήμη κτλ..αλλά όταν διελαύνουν πλανήτες δύσκολοι από πάνω του όπως Πλούτωνας, Άρης..ή ακόμα και Ν.Δεσμός, σημαίνει ότι γίνεσαι γνωστός για αρνητικούς λόγους;
Ο πλανήτης είναι σε στενότατη σύνοδο με το μεσουράνημα , αν και πρέπει να συνυπολογίσεις ότι ο Δίας στον Αιγόκερω είναι σε πτώση. Το τι σημαίνει αυτός ο Δίας εκεί, θα πρέπει να το ερμηνεύσεις αξιολογώντας την διακυβέρνηση από τον οίκο από τον οποίο έρχεται και τις γενέθλιες όψεις που κάνει.
Αν για παράδειγμα ο γενέθλιος Δίας σου βρίσκεται στην κορυφή ενός ταυ-τετραγώνου, μια σύνοδος από κάποιον τράνζιτ πλανήτη, ενεργοποιεί αυτόν τον δύσκολο σχηματισμό και τα αποτελέσματα θα είναι καθοριστικά και δύσκολα στην διαχείρισή τους. Αν όπως οι γενέθλιες όψεις του Δία είναι ευνοϊκές, τότε κάθε σύνοδος θα ενεργοποιεί ευχάριστα τις όψεις αυτές.
Συμπέρασμα: Συνολική αξιολόγηση και μελέτη των δεδομένων!...:)
-
Ευχαριστώ και τις δύο για την άμεση απάντηση !!!! :)
-
Γνωρίζει κάποιος ερμηνείες όταν το μεσουράνημα έχει σύνοδο με βόρειο ή νότιο δεσμό;
-
Αγαπητό μέλος doukas, από οσα έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, το μεσουράνημα, εκτός από τον τομέα του ωροσκοπίου που αφορά κυρίως την κοινωνική-επαγγελματική καταξίωση, έχει να κάνει και με την ειμαρμένη, το πεπρωμένο αλλιώς, το σημείο εκείνο που πρέπει να φθάσει ο άνθρωπος (ζενίθ) Μια σύνοδος βόρειου δεσμού με το μεσουράνημα στο γενεθλιο ωροσκοπιο πιθανον να σημαινει τάση να σχετιζεσαι με ατομα της ίδιας κοινωνικής τάξης ή του ιδιου επαγγελματος, ή με άτομα που έχουν τις ίδιες αξιες με εσένα. Μια σύνοδος με το νοτιο δεσμό, ερμηνευεται ως μια τροχοπεδη στην επαγγελματικη και κοινωνική ανοδο.
Οι αστρολογοι ισως μπορουν να δωσουν μια πιο εμπεριστατωμενη απαντηση και να διορθωσουν τυχον δικες μου λαθος ερμηνειες σχετικα με το θεμα.
κοιταξε και στη βιβλιοθηκη μηπως βρεις κατι ενδιαφερον σχετικα με την απορια σου!;)
-
Quote:
Originally Posted by
doukas
Γνωρίζει κάποιος ερμηνείες όταν το μεσουράνημα έχει σύνοδο με βόρειο ή νότιο δεσμό;
Για να μπορούμε να "ερμηνεύουμε" τις γενέθλιες όψεις παίρνουμε ξεχωριστά τους πλανήτες ή τα σημεία , δεσμούς...κ.ο.κ. και αναλύουμε χωριστά. Για παράδειγμα, τί είναι το μεσουράνημα, τί ο βόρειος και νότιος δεσμός, σε ποιο ζώδιο και οίκο βρίσκονται και ποιο το είδος της όψης.
-
καλησπερα :o δεν γνωριζω πολλα απο αστρολογία, ωστόσο μαθαινω ΠΟΛΛΑ απο τα αρθρα του site και απο τους σχολιασμους των μελών ! θα ηθελα τις γνωσεις σας στο εξής αν εχετε την καλοσύνη :
στο γενεθλιο χαρτη μου, βλεπω στις 18.33.21 μοιρες του Σκορπιου το μεσουρανημα κ στις 18.07.48 τον Ερμή :rolleyes: βλεπω ομως κ ενα τετραγωνο με το Βορειο δεσμο :lost:
Αυτο σημαινει οτι ΑΝ ειχε κατι θετικό στον επαγγελματικο τομεα να μου δωσει ο Ερμής, μου το "κοβει" σε τυχη αυτο το τετραγωνο ;;; και
(ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν ειναι σε λαθος θεμα αυτο το σκελος >) στην ηλιακή μου επιστροφή για το 2012 βλεπω οτι ο Ωροσκοπος της Ηλιακής ειναι στις 06.40.50 μοιρες του Σκορπιου, αυτο σημαινει οτι θα εχω καποια "εξελιξη" στα επαγγελματικά (αφου ειναι "κοντα" στο γενεθλιο μεσουρανημά μου) ;;
--ευχαριστώ πολύ :o
-
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο. Έχω όμως μια απορία. Έχω πλούτωνα στην ακμή του MC στο 25 σκορπιό και επίσης τον Δία ( 11 μοίρα τοξότη)σε 10 οίκο(όχι σε ακμή). Ο Δίας κτυπιέται από τον ερμή και την αφροδίτη ακριβώς απέναντι και τετραγωνίζεται από τον άρη σε παρθένο, άρα σχηματίζει ταυ τετράγωνα. Επιδρά αυτό αρνητικά σε θέματα καριέρας; Σας ευχαριστώ
-
Carola, Δεν χτυπιεται ο διας σου. Μην ανησυχεις.
Ενας πλανητης προσβαλλεται συνηθως απο καποιον βαρυτερο. Δηλαδη ο διας θα μπορουσε να προσβαλλεται απο κρονο,ουρανο κ.λ.π.
Στην περιπτωση σου, ο διας χρωματιζει με αρνητικη οψη τους ερμη και αφροδιτη κι αυτοι εκφραζουν τις ιδιοτητες τους με υπερβολες. Εδω μαλιστα ο διας ειναι στον τοξοτη και χρειαζεται εντονες προσβολες για να μην σου δειξει την καλη του πλευρα.
Το τετραγωνο του δια-αρη δειχνει οτι εισαι ενα δραστηριο ατομο αλλα πιθανον οι ενεργειες σου να εισπραττονται απο τους αλλους ακομη και σαν επιθεση η μπορει να σπαταλας ενεργεια στην προσπαθεια σου να βοηθησεις τους αλλους σε υπερβολικο βαθμο.(αυτα χονδροειδως διατυπωμενα).
-
Ακριβώς αυτό νιώθω με τις ενέργειές μου, με εκμεταλλέυονται όταν είμαι σε καλή διάθεση και συχνά υπερβάλλω στις διατροφικές μου συνήθειες. Ευχαριστώ πολύ!
-
Και μια απορία: αυτός ο δίας είναι γερός βράχος και δεν χρωματίζει αρνητικά το μεσουράνημα παρά τα τετραγωνάκια του, αλλά πως επιδρά η χιαστί όψη μεταξύ ήλιου και μεσουρανήματος; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Quote:
Originally Posted by
Carola
Και μια απορία: αυτός ο δίας είναι γερός βράχος και δεν χρωματίζει αρνητικά το μεσουράνημα παρά τα τετραγωνάκια του, αλλά πως επιδρά η χιαστί όψη μεταξύ ήλιου και μεσουρανήματος; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Προσωπικα, δεν θ ανησυχουσα αν ειχα μια τετοια χιαστι. Αν το σκεφτομουν απο καρμικης αποψης, θα παρατηρουσα τ ανδρικα προσωπα ισχυος στο περιβαλλον μου. Θα περιμενα απο ενα τετοιο προσωπο να διαδραματισει σημαντικο ρολο στην ειτε στην καριερα ειτε σε κοινωνικα θεματα ειτε σε θεματα γαμου. (πιθανον να ειναι και ο πατερας).
-
Ευχαριστώ πολύ για τη καθυσήχαση! Πάντως και οι παρεμβάσεις του κάρμα είναι σκληρές σε ορισμένες περιπτώσεις...
-
Καλησπέρα προς όλους του ενδιαφερόμενους σχετικά με την ακμή του 10ου οίκου.
Πέραν της βασικής προσέγγισης –δηλαδή ποιος ή ποιοι πλανήτες βρίσκονται στον 10ο οίκο – έχει μεγάλη σημασία αν όντως επιθυμεί να φτάσει στα σωστά συμπεράσματα, να διενεργήσει κανείς σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση και βάθος την ανάλυση του.
Με άλλα λόγια, εάν δεν προβεί κανείς σε μία συνδυαστική /συνεργιστική αποκωδικοποίηση των εβρισκόμενων πλανητών στον 10ο οίκο, τότε δεν λαμβάνει ούτε την πλήρη εικόνα ενώ συγχρόνως εκπίπτει και η δυνατότητα και της πλήρους πρόβλεψης τόσο του γενέθλιου όσο και στην συνέχεια του προοδευτικού.
1o Βήμα : Τι εννοώ. Πρόκειται για ένα MC σο ζώδιο του Ταύρου. Ας πάρουμε μία Αφροδίτη στον 1ο οίκο στο ζώδιο της Παρθένου. Η Αφροδίτη σε αυτόν τον οίκον, δεν λειτουργεί εποικοδομητικά ούτε από πλευράς οικοθεσίας, αλλά ούτε και οι ιδιότητες του ζωδίου λειτουργούν απολύτως συνεργιστικά τόσο για αυτόν τον οίκο, όσο όμως και για το Ζενίθ στο ζώδιο του Ταύρου που αυτή κυβερνά.
2o Βήμα : Εν συνεχεία η συγκεκριμένη Αφροδίτη σχηματίζει όψη εξαγώνου με τον Αρη στο ζώδιο του Σκορπιού στον 4ο οίκο που ούτε και αυτός παράσχει –λόγω οίκου – τις καλύτερες δυνατές επιρροές, ενώ λόγω ζωδίου προσδίδει τις σκοτεινότερες πλευρές του.
3ο Βήμα : Ο Αρης σχηματίζει όψη όψη αντίθεσης με τον Βόρειο Δεσμό και κατά συνέπεια όψη συνόδου με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον άξονα Διδύμων/Τοξότη/4ος /10ος .
4ο Βήμα : Ο Ερμής ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο της κυβέρνησης του δηλαδή το ζώδιο της Παρθένου στον 2ο οίκο. Η θέση του σε αυτό το ζώδιο προσδίδει ισχυρά χαρακτηριστικά ίσως και κάποια ιδιαίτερα ταλέντα, όπως όμως και την επιμονή, την εμμονή, το πείσμα καθώς ίσως και την τρυφηλότητα του 2ου στοιχεία που συνιστούν οι επιρροές αυτού του οίκου.
4ο Βήμα : Ο Ερμής σχηματίζει ακόμα δύο όψεις εκ των οποίων η μία όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στο ζώδιο του Τοξότη στον 4ο οίκο, και μία όψη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Σκορπιού στον 3ο οίκο που λόγω ζωδίων και οικοθεσίας δεν προσδίδουν απαραίτητα και τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά.
Το δια ταύτα αυτού του ατόμου στην πραγματική του ζωή, ήταν η εφηβική εμπλοκή του με συμμορίες του χειρίστου είδους, για να καταλήξει τελικά στην φυλακή κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έπραξε ποτέ, όπου και ανακάλυψε το μεγάλο του ταλέντο στην στιχουργική και το τραγούδι.
Αποφυλακιζόμενος κατόπιν μεγάλων δικαστικών αγώνων και ανακηρυσσόμενος τελικά αθώος, αλλά οπωσδήποτε ψυχικά και συναισθηματικά στιγματισμένος, γνώρισε τεράστια επιτυχία και την αναγνώριση του ευρύ κοινού καθώς και μεγάλων δισκογραφικών εταιριών κάνοντας άπαντες έχουν να μιλούν για τα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια του. Προπάντων όμως εισέπραξε μία τεράστια αποζημίωση λόγω του δικαστικού λάθος αλλά και την αποδοχή του κόσμου. Αν και αποκαταστάθηκε η υπόληψης του, το μόνο βέβαιο είναι ότι πλήρωσε με βαρύ ψυχικό κόστος την πολύχρονη περιπέτεια του.
Είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ καλά, ότι αυτού του είδους οι συνδέσεις θυμίζουν δυσεξήγητο και άλυτο παζλ και σπαζοκεφαλιά. Οπότε υποθέτω πως είναι και αρκετά δύσκολο για έναν αρχάριο να μπει πόσο μάλλον να χειριστεί μέσα από αυτό το πνεύμα τις προσεγγίσεις του.
Αν κάτι όμως που πραγματικά βοηθά σε αυτού του είδους την προσέγγιση – η οποία είναι και η πιο εμπεριστατωμένη και ασφαλής για τα πορίσματα και τα συμπεράσματα που επιζητά κανείς να αποκομίσει – είναι να ξεκινήσει να στοχάζεται κανείς κάθε οίκο σαν ένα πραγματικό σπίτι. Και όταν κανείς στοχάζεται τον «οίκο» στον οποίο διαμένει, σημαίνει ότι όλοι οι χώροι και όλα τα αντικείμενα του λειτουργούν συνεργιστικά και συνδυαστικά στην ολοκληρωμένη εικόνα αυτού του σπιτιού.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με κάθε έναν οίκο του ζωδιακού κύκλου. Γνωρίζω πως αυτή η μέθοδος δεν είναι ούτε εύκολη ούτε και τόσο απλή, και ίσως είναι αυτός ο λόγος που οι περισσότεροι την αποφεύγουν.
Αυτή η ίδια όμως η μέθοδος είναι και η μοναδική που προσωπικά εμένα μου έχει αποδείξει και του λόγου το αληθές! Δηλαδή ότι ούτε κάποιος που φαινομενικά ξεκινά την ζωή του χωρίς στον ήλιο μοίρα είναι καταδικασμένος, αλλά και αντίστροφα, ούτε κάποιος που το σύμπαν του προσφέρει όλα τα καλά, δεν κινδυνεύει στην πορεία της ζωής του από τα χειρότερα.
Τέλος αυτή η μέθοδος παράσχει τα καλύτερα δυνατά μέσα στην αποκάλυψη δολοφονιών, εγκληματικών ενεργειών και γενικώς άλλων ανεξερεύνητων υποθέσεων. Τομέας στον οποίο προσωπικά εργάστηκα με τεράστια επιτυχία για πολλά χρόνια, από όπου και προέρχεται και το παράδειγμα μου.
Εύχομαι από καρδιάς, είτε ίσως με αυτήν ή οποιαδήποτε άλλα μέθοδο καλή επιτυχία και στις δικές σας διερευνήσεις και αποκαλύψεις!
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Υ.Γ. Σχετικά με την Λίλιθ και τον Κλήρο της τύχης δεν έχω ασχληθεί ιδιαίτερα και για αυτό το λόγο αδυνατώ να εκφέρω οποιαδήποτε γνώμη
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η παραπάνω περίπτωση. Η αναλυτική αυτή μέθοδος είναι πολύπλευρη και φυσικά δύσκολη για άτομα στα πρώτα τους βήματα, εφόσον απαιτεί εξάσκηση και βαθιά γνώση της αστρολογίας. Άλλωστε για αυτό τον λόγο αντλούμε καθημερινά πληροφορίες απο το πολύτιμο αυτό site. Σας ευχαριστώ θερμά που μοιράζεστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας με εμάς
-
Αγαπητή Carola,
Κάνοντας κανείς τα πρώτα του βήματα στην αστρολογία δεν είναι ίσως σε θέση να προβεί στην πολύπλοκη αυτή ανάλυση του δικού μου παραδείγματος, για το οποίο φτάσει να την παίζει στα δάχτυλα του, χρειάζεται πράγματι μακροχρόνια εμπειρία.
Προσωπικά για εμένα ήταν ανέκαθεν μεγάλη η απορία το γιατί στην εποχή που εγώ διδασκόμουν αστρολογία όλα αναλύονταν ξεκομμένα και αποσπασματικά από ένα ενιαίο σύνολο όπως είναι ένας γενέθλιος χάρτης. Με αποτέλεσμα φυσικά να χάνει κανείς την βαθύτερη του ουσία.
Τόσο για εσένα όσο όμως και για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται και δεν αποτρέπονται από λίγη παραπάνω δυσκολία, αρκεί ήδη από την αρχή των αστρολογικών τους σπουδών να λαμβάνουν υπόψη το πάρα πολύ απλό παράδειγμα του σπιτιού που διαμένει.
Πιο συγκεκριμένα, εάν ένα σαλόνι κοσμείται από ένα καναπέ και τα βοηθητικά του τραπεζάκια, δύο-τρεις καρέκλες, και τα διακοσμητικά του όπως ίσως πίνακες, μπιμπελό κ.ο.κ. και αρχίζεις να τα μετακινείς σε διαφορετικές θέσεις, δεν παύει το σαλόνι αυτό να παραμένει ένα ενιαίο σαλόνι. Αλλο τόσο και τα αντικείμενα που το διακοσμούν δεν παύουν να είναι τα ίδια. Αλλά πως είναι αν μία καρέκλα π.χ. κατά την μετακίνηση της λειτουργεί ίσως παρεμποδιστικά ή αντίθετα διευκολυντικά στο διάβα μας, ή ένας πίνακας φαντάζει πολύ πιο λαμπερός αν κατευθύνεις επάνω του ένα σποτάκι, άλλο τόσο και ένα ωροσκόπιο αποκτά μία εντελώς διαφορετική εικόνα με την προσέγγιση που προανέφερα.
Για εσάς που κάνετε λοιπόν τα πρώτα σας βήματα και που θα θέλατε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο, ένας ευκολότερος τρόπος είναι όταν επάνω στο χάρτη σας καταγράφετε τους αντίστοιχους πλανήτες κάθε οίκου μαζί με όλες τις όψεις που αυτοί σχηματίζουν, επάνω και έξω από τον οίκο που θέλετε να ερμηνεύσετε.
Κατά αυτό το τρόπο, συρρικνώνεται τρόπον τινά η απόσταση που ίσως μπερδεύει λίγο την προσέγγιση, ενώ συγχρόνως μπαίνετε σε ένα κλίμα διαφορετικής αλλά στην ουσία σωστότερης συλλογιστικής και κατά συνέπεια μιας πραγματικά πιο ολοκληρωμένης εικόνας του όλου θέματος.
Ακριβώς όπως θα συνέβαινε κατά τους συλλογισμούς σας στο χώρο την εικόνα του οποίου θέλετε να αλλάξετε μετακινώντας τα έπιπλα ή γενικά το περιεχόμενο του εδώ και εκεί.
Καλή προσπάθεια, και μην το βάζετε κάτω. Είναι ευκολότερο από ότι ακούγεται. Και εν τέλει είναι προτιμότερο να μαθαίνει κανείς αυτές τις προσεγγίσεις στην σωστή του βάση από την αρχή.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
-
....και όσοι έχουν άδειο μεσουράνημα, κοιτούν τον κυβερνήτη του, τί όψεις κάνει και σε ποιον οίκο βρίσκεται, σώστα;:)
και όταν είναι κυβερνήτης ο ερμής ο οποίος είναι στο 12ο γενέθλιο, 1 μοίρα πριν από τον ωροσκόπο;.... τότε λέμε ότι το επάγγελμα σχετίζεται με την ομιλία, με θέματα του 12ου ή με επικοινωνιακές δεξιότητες;
Ευχαριστώ:)
-
Errikaki να σε μαλώσω Κυριακάτικα ή να μην σε μαλώσω;
Που θες εγώ να ξέρω σε ποιο ζώδιο είναι ο 12ος σου οίκος; To εάν δηλαδή αυτός ο Ερμήςθα συσχετιστεί με οποιαδήποτε απο τα θέματα που αναφέρεις, θα εξαρτηθεί φυσικά από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, από ποιούς άλλους 2 οίκους κυβερνά σε περίπτωση που ο 12ος δεν σχετίζεται με το ζώδιο των Διδύμων αλλά ούτε και με το ζώδιο της Παρθένου, τότε ανάλογες θα είναι και οι σχετικές επιρροές αυτού του Ερμή. Συν φυσικά και των όψεων που τυχόν αυτός σχηματίζει και με άλλους πλανήτες.
Αλλά και πάλι δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι κατάλαβα σωστά την ερώτηση σου. Αν δηλαδη εννοείς ότι είναι και κυβερνήτης ίσως του Ζενίθ. Για διευκρίνησε το μας καλύτερα μπας και καταλάβουμε όσο πιο σωστά γίνεται και την ερώτηση σου.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
-
καλέ ξεχάσατε ότι οι ωροσκόποι μας κάνουν τρίγωνο ακριβείας;:):)
ερμής στην 29 του σκορπιού!
κυβερνά τον 7ο και 10ο οίκο. είναι σε σύνοδο με τον ωροσκοπο από την 1η του τοξότη, με τον κρόνο από την 2'50'' του τοξότη και με τη σελήνη από την 6η του τοξότη:)
-
Errikaki τι να λέμε τώρα κοριτσάκι μου,
Με τόσο κόσμο που μιλάω κάθε μέρα, και άλλα τόσα ωροσκόπια τι να πρωτοθυμηθώ.
Ο Ερμής κυβερνά και τον 1ο, και τον 12ο, και τον 11ο. Οπερ και με δύο λόγια -αλλιώς θα χρειαζόμουν κανένα δεκασέλιδο - συνεταιρισμοί, κύρος, υπόληψη, αναγνώριση 10ος ίσως και μέσα από μεγάλο όμιλο ασχολούμενο πιθανόν με πληθώρα θεμάτων. Οικονομικά, αστυνομικά, έρευνα κ.λ.π., και πάντα με βασικό γνώμονα την επικοινωνία. Ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του Ερμή καθώς και το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος για τόσους οίκους, θα μπορούσε να σημαίνει και χειρωνακτικές -θεραπευτικές συνεργασίες, συναλλαγές κ.λ.π.
Γενικά αυτό είναι ένα ωροσκόπιο που θα έπρεπε κατά προτίμηση να ερμηνευτεί βάση της συστημικής αστρολογίας, και οπωσδήποτε κατόπιν κατ'ιδίαν επαφής. Αλλιώς μισές κουβέντες μισά λόγια, μισά συμπεράσματα.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
-
Αν ο 10ος οικος ειναι κενος πλανητων , υποψιαζωμαι εξεταζουμε τον κυβερνητη του . Τι γινεται ανο 10ος βρισκεται σε ενα δυναμικο ζωδιο π.χ. λεων και ο κυβερνητης ηλιος ειναι χτυπημενος ας πουμε διεξοδικος ταυ τετραγωνου με ουρανο , πλουτωνα , κρονο ,( ολα τα καλα παιδια)
-
Επανάσταση!
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου