-
Η γλώσσα του σώματος...
Αδιάψευστος μάρτυρας των αισθημάτων!
«Τα μάτια του υγρά, γεμάτα πόθο, κοιτούσαν βαθιά μεσ' στα δικά της. Ήταν η στιγμή που εκείνη περίμενε από το πρώτο, κιόλας, βράδι, που σαν σε όνειρο οι ματιές τους ανταμώθηκαν και ο χρόνος σταμάτησε. Η φωνή του έσπασε από συγκίνηση καθώς της ψιθύρισε γλυκά σ' αγαπώ...»
Από την Αλεξάνδρα Πιτσιμάκη
-
Re: Η γλώσσα του σώματος...
Κατατοπιστικότατο το άρθρο....Perfect Perfect
Πιστεύω ότι λίγο ή πολύ, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει για την περιβόητη γλώσσα του σώματος....Ωστόσο, η αποκωδικοποίησή της είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.:suspiciou :notrust: :huh: :wacko:
Η άποψη μου για κάποιον που ενδιαφέρεται να κατανοήσει τους κώδικες, είναι να προσπαθήσει αρχικά στον εαυτό του....Να σιγουρευτεί για το αν τα μηνύματα που στέλνει αρχικά ο ίδιος στο δέκτη είναι τα σωστά για την κάθε περίσταση πριν ξεκινήσει να βγάζει συμπεράσματα για τη στάση και αντιδράσεις του άλλου.:unsure:
-
Πάρα πολύ ωραίο το άρθρο! Και όμως είναι τόσα πολλά που μπορείς να καταλάβεις από την μη λεκτική επικοινωνία. Είδος γλώσσας είναι και αυτό.
Γενικότερα ο τρόπος που κινείται κάποιο άτομο δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του και νομίζω πως επιτέλους αρχίζουμε και το καταλαβαίνουμε.
-
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας όπως εξάλλου και τα περισσότερα.Σημαντικό να διαβάζουμε την γλώσσα του σώματος αρκεί να μην φτάνουμε στην υπερβολή. Η διαίσθηση επίσης είναι σημαντική και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους όταν φυσικά λειτουργεί , αρκεί και πάλι να μην μας οδηγεί απο μόνη της . Πρέπει να σκεπτόμαστε πάντα αρκετά πριν βγάλουμε συμπεράσματα και ιδιαίτερα πριν καταδικάσουμε κάποιον ή κάποια.
-
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ
-
Καλό το άρθρο, αλλα εκτός απο τη "γλώσσα του σώματος" μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιούμε και την γλώσσα του στόματος (εννοώ να μιλάμε..):toung:
Έχω μελετήσει 2 βιβλία, και μπορώ να πω οτι είναι συναρπαστικό να καταλαβαίνω αντιδράσεις και κινήσεις ανθρώπων γύρω μου. :embarrest
Και αν κάποιο άτομο που μας ενδιαφέρει ξέρει κι αυτό να χρησιμοποιεί αυτόν το κώδικα, τότε αρχίζει ενα πολύ ωραίο φλερτ... που μερικές φορές καταλήγει σε έντονο έρωτα...:love:
-
Βασικά κι εγώ είχα αγοράσει ένα σχετικό βιβλίο με τη γλώσσα του σώματος και η αλήθεια είναι ότι είναι απίστευτο πόσα μπορείς να καταλάβεις απλά και μόνο κοιτάζοντας τις κινήσεις του άλλου...Μπορείς να νιώσεις αυτό που νιώθει,αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ή αυτό που θέλει να κρύψει...Αρκεί την ώρα της συζήτησης να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά! Perfect
-
Η αλήθεια είναι ότι είναι σκάλωμα να προσέχεις τη γλώσσα του σώματος. Όταν ξεκίνησα να το πρωτοκάνω, πολλές φορές ήμουν τόσο προσκολλημένη στα εξωλεκτικά μηνύματα που δεν πολυπρόσεχα τι μου έλεγε ο άλλος...!! :toung:
Αλλά εν τέλει το μήνυμα το έπιανα!!! :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Olgail
Έχω μελετήσει 2 βιβλία, και μπορώ να πω οτι είναι συναρπαστικό να καταλαβαίνω αντιδράσεις και κινήσεις ανθρώπων γύρω μου. :embarrest
Quote:
Originally Posted by
SKYLOROCK
Βασικά κι εγώ είχα αγοράσει ένα σχετικό βιβλίο με τη γλώσσα του σώματος και η αλήθεια είναι ότι είναι απίστευτο πόσα μπορείς να καταλάβεις απλά και μόνο κοιτάζοντας τις κινήσεις του άλλου...Μπορείς να νιώσεις αυτό που νιώθει,αυτό που δεν μπορεί να εκφράσει ή αυτό που θέλει να κρύψει...Αρκεί την ώρα της συζήτησης να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά! Perfect
Θα μπορούσατε να μας πείτε ποια βιβλία είναι αυτά που έχετε διαβάσει;
Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα. :clapping:
-
Quote:
Originally Posted by
laziali
Θα μπορούσατε να μας πείτε ποια βιβλία είναι αυτά που έχετε διαβάσει;
Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα. :clapping:
"Η γλώσσα του σώματος" λεγόταν αλλά δε θυμάμαι συγγραφέα.:unsure: Πάντως δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοια βιβλία.Εγώ το είχα αγοράσει από μια έκθεση βιβλίου αλλά έχω δει αρκετά βιβλία με τέτοιου είδους θέματα στα βιβλιοπωλεία...
-
1. Η γλώσσα του σώματος Allan Pease
2. Η ερωτική γλώσσα του σώματος David Cohen
;) ;)
-
Quote:
Originally Posted by
SKYLOROCK
"Η γλώσσα του σώματος" λεγόταν αλλά δε θυμάμαι συγγραφέα.:unsure: Πάντως δεν είναι δύσκολο να βρεις τέτοια βιβλία.Εγώ το είχα αγοράσει από μια έκθεση βιβλίου αλλά έχω δει αρκετά βιβλία με τέτοιου είδους θέματα στα βιβλιοπωλεία...
Quote:
Originally Posted by
Olgail
;) ;)
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δυο :clapping:
-
Quote:
Originally Posted by
Olgail
;) ;)
Ακριβώς αυτά τα δύο έχω κι εγώ :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
SKYLOROCK
Ακριβώς αυτά τα δύο έχω κι εγώ :bigsmile:
Σύμπτωσηηη!!!!!!!! :toung:
-
πολύ καλό και όχι μόνο για τους ερωτικους δεσμους μα και σε άλλους
-
Έλαβα μέρος την προηγούμενη εβδομάδα σε μια σύσκεψη στην οποία ήταν εισηγητές ανώτερα στελέχη της επιχείρησης στην οποία εργάζομαι. Πέρα απο το πρακτικό και το άκρως ενδιαφέρον τμήμα της σύσκεψης, αυτό που παρατηρούσα με μεγάλο ενδιαφέρον ήταν οι αντιδράσεις των στελεχών όταν κάποια απο τα θέματα της εισήγησης τους έθιγε άμεσα.
Ήταν ορατότατη η ανησυχία τους όταν θίγονταν συμφέροντα που αφορούσαν είτε το προσωπικό τους, είτε τα αντικείμενα εργασίας τους, που εκ των πραγμάτων και λόγω ελλείψεως προσωπικού έπρεπε να γίνουν ανακατομές αντικειμένων και κάποιοι να αναλάβουν και επιπλέον αντικείμενα. Οι αντιδράσεις τους, για κάποιον που ήξερε αρκετά καλά την γλώσσα του σώματος, ήτο απο αστείες, μέχρι που μπορούσες να γκρεμίσεις την όποια εικόνα του δυνατού και του τολμηρού προισταμένου-τομεάρχη...
Χέρια σταυρωμένα, λες και κάποιος θα τα αποκολλούσε απο εκείνους, άλλοτε, ένας έντονος κνησμός στην μύτη, στο αυτί..., άλλοτε το βλέμμα -αυτό που ονομάζω εγώ- "της τρελλής αγελάδας", και άλλα σκηνικά παρόμοια.
Εκεί ξεχώριζαν οι γνώστες, οι τολμηροί, οι ευθυνόφοβοι, και βέβαια, με μεγάλη λύπη μου το λέω, και αυτοί που απλά....είδαν φως και μπήκαν!
Μπορείς πραγματικά να διαπιστώσεις πολλά μελετώντας αυτό που έχει να σου δηλώσει η γλώσσα του σώματος, και δυστυχώς δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστα.
-
ωραια αλλά έχω μια απορία...
δύο άνθρωποι έχουν κάνει μόλις έρωτα και ο κύριος κάνει το τσιγαράκι του...μιλουν και συζητούν σαν 2 καλοί φιλοι και κατά διαστήματα ακουμπάει με τα δάχτυλα του το σώμα της, την αφήνει να ξαπλώσει στο στέρνο του χωρίς να την αγκαλιάσει απαραίτητα και στο τέλος τη συνομιλίας ξαπλώνει εκείνος στην κοιλιά της παντα καπνίζοντας κοιτώντας το ταβανι...
τώρα με συγχωρείτε...βοηθάει η γλώσσα του σώματος να βγάλεις νόημα;
εγώ ακόμα με την απορία είμαι τι στο καλό κάναμε εκείνη την ώρα...:wacko:
-
η γλώσσα του σώματος είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα πράγματα από όσα λένε τα λόγια...
δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εταιρίες διοργανώνουν σεμινάρια για τους υπαλλήλους τους με αυτό το θέμα. πολλά τέτοια σεμινάρια διοργανώνουν οι τράπεζες και τους μαθαίνουν πράγματα για να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους πελάτες. είχα δουλέψει σε τράπεζα για ένα διάστημα και εστίαζαν πολύ σε αυτό το θέμα. είχαν στείλει όλους τους υπαλλήλους τους να το παρακολουθήσουν υποχρεωτικά.
γενικά το σώμα λοιπόν μας δίνει μηνύματα για όλους τους τομείς.:cheesy:
ο ερωτικός τομέας βέβαια είναι ο πρώτος που κοιτούν οι περισσότεροι και εγώ φυσικά...:love:
-
-
Quote:
Originally Posted by
stabie
ωραια αλλά έχω μια απορία...
δύο άνθρωποι έχουν κάνει μόλις έρωτα και ο κύριος κάνει το τσιγαράκι του...μιλουν και συζητούν σαν 2 καλοί φιλοι και κατά διαστήματα ακουμπάει με τα δάχτυλα του το σώμα της, την αφήνει να ξαπλώσει στο στέρνο του χωρίς να την αγκαλιάσει απαραίτητα και στο τέλος τη συνομιλίας ξαπλώνει εκείνος στην κοιλιά της παντα καπνίζοντας κοιτώντας το ταβανι...
τώρα με συγχωρείτε...βοηθάει η γλώσσα του σώματος να βγάλεις νόημα;
εγώ ακόμα με την απορία είμαι τι στο καλό κάναμε εκείνη την ώρα...:wacko:
Μερικούς άντρες με καμμία γλώσσα του σώματος δεν τους καταλαβαίνεις...
Χρειάζεσαι ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο αντικείμενο για να βγάλεις συμπέρασμα...:toung:
-
συνφωνώ με την skylorock
μαζί σου
......και αν βλάλεις......συμπέρασμα
-
:amuse: μμμ......πολύ ενδιαφέρον άρθρο και πολύ σημαντική η παρατήρηση ότι πολλές φορές μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάζουν να έχουμε τέτοια στάση σώματος που να βγάζει άλλα μηνύματα απο τα πραγματικά. Είναι μαγικός ο κόσμος της ψυχολογίας.
-
kalispera !!!
tha ithela an boreis na mas steileis tin onomasia toy vivliou poy exeis diavasei ,akougetai synarpastiko san idea k borei na me kanei na katalavaino tin siberifora ton allon pros emena poio ksekathara.
epeidi omos den etixe na vgo stin agora gia kati tetoio eimai ligo asxetoula.
evxaxristo poli !!!!
-
Αγαπητή lacta ,
Θα σας παρακαλέσω να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.:bigsmile:
Φιλικά,
Φωτεινή
-
-
Quote:
Originally Posted by
lacta
kalispera !!!
tha ithela an boreis na mas steileis tin onomasia toy vivliou poy exeis diavasei ,akougetai synarpastiko san idea k borei na me kanei na katalavaino tin siberifora ton allon pros emena poio ksekathara.
epeidi omos den etixe na vgo stin agora gia kati tetoio eimai ligo asxetoula.
evxaxristo poli !!!!
Σε παραπέμπω στο Post #11, όπου έχουν αναφερθεί 2 τίτλοι βιβλίων για το συγκεκριμένο θέμα.
-
Quote:
Originally Posted by
MELINE
:amuse: μμμ......πολύ ενδιαφέρον άρθρο και πολύ σημαντική η παρατήρηση ότι πολλές φορές μπορεί οι συνθήκες να μας αναγκάζουν να έχουμε τέτοια στάση σώματος που να βγάζει άλλα μηνύματα απο τα πραγματικά. Είναι μαγικός ο κόσμος της ψυχολογίας.
Μήπως όμως αυτά τα "λάθος" μηνύματα είναι υποσυνείδητα τα σωστά και εμείς απλά το αγνοούμε; Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουμε κάνει λάθος επιλογές, ενώ κάτι βαθιά μέσα μας μας προειδοποιούσε. Απλά εμείς το αγνοήσαμε
-
Quote:
Originally Posted by
Basilakis
Μήπως όμως αυτά τα "λάθος" μηνύματα είναι υποσυνείδητα τα σωστά και εμείς απλά το αγνοούμε; Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουμε κάνει λάθος επιλογές, ενώ κάτι βαθιά μέσα μας μας προειδοποιούσε. Απλά εμείς το αγνοήσαμε
Πολύ σωστή η σκέψη σου. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε την στάση του σώματος και επικεντρωνόμαστε στην έκφραση του προσώπου περισσότερο ή στην ένταση της φωνής ας πούμε. Και από κει μπορούμε να καταλάβουμε, να ψυχολογήσουμε ένα άτομο.
Προσωπικά νομίζω πως συνήθως ένας πιο ειδήμων του θέματος θα έδινε άμεση προσοχή στην στάση του σώματος για να βγάλει συμπεράσματα. Οι υπόλοιποι είμαστε πιο φλου και το θυμόμαστε μόνο αν διαβάσουμε κάποιο άρθρο σχετικό και λέμε κοίτα να δεις τι μαθαίνεις ακόμη και μόνον από την στάση του σώματος!!! :nuts: :nuts:
-
Ακριβώς, ειναι εξαιρετικά περίπλοκο το ζήτημα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ίσως θα έπρεπε να μάθουμε να ακουμε προσεκτικότερα τον εαυτό μας...:embarrest
-
θα συμφωνησω με τον βασιλη..!
-
Quote:
Originally Posted by
Basilakis
Συμφωνώ απολύτως!
-
Γενικά είναι λάθος μας ότι αγνοούμε το υποσυνειδητο και τα μηνύματα που μας στέλνει προκειμένου να κάνουμε αυτό που νομίζουμε ότι πρέπει.
Η έκφραση συναισθημάτων μέσω της γλώσσας του σώματος είναι όντως ένα πεδίο που ευνοεί τέτοιες εκδηλώσεις και διαφοροποιήσεις συνειδητου και ασυνειδήτου
-
Όταν πρόκειται για ψέμμα που απαιτεί περισσότερα λόγια από ένα απλό «ναι» ή «όχι» (κυρίως σε θέμα σχετικό με το παρελθόν) δώστε προσοχή στα μάτια του. Αν κοιτάξει ασυναίσθητα πάνω δεξιά, ο καλός σας μόλις αναζήτησε πρόσβαση στο δημιουργικό ημισφαίριο του εγκεφάλου... με άλλα λόγια, ετοιμάζεται να σας δώσει μια απάντηση με πολλή φαντασία και λιγότερη ειλικρίνεια. Αν κοιτάξει κάτω, βέβαια, δεν χρειάζεστε εμάς να σας πούμε τι σημαίνει.....η χαζη ειμαι η δεν ειναι πληρως κατανοητο το σημειο...μου εχει συμβει,τι σημαινει?ντροπη??
-
Quote:
Αν κοιτάξει ασυναίσθητα πάνω δεξιά, ο καλός σας μόλις αναζήτησε πρόσβαση στο δημιουργικό ημισφαίριο του εγκεφάλου... με άλλα λόγια, ετοιμάζεται να σας δώσει μια απάντηση με πολλή φαντασία και λιγότερη ειλικρίνεια.
Ετοιμάζεται να αναπτύξει την δημιουργικότητα του μυαλού του... όπερ αρχίζει να σκέφτεται πως θα ξεκινήσει το ψέμμα και το παραμύθι.
Quote:
Αν κοιτάξει κάτω, βέβαια, δεν χρειάζεστε εμάς να σας πούμε τι σημαίνει
Αν κοιτάξει κάτω, τότε είναι ένοχος... πρόδίδεται ακόμη και αν δεν έχει πει αλήθεια, ψέμμα, ή γενικά δεν έχει πει κάτι!
-
Quote:
Originally Posted by
kia
Ετοιμάζεται να αναπτύξει την δημιουργικότητα του μυαλού του... όπερ αρχίζει να σκέφτεται πως θα ξεκινήσει το ψέμμα και το παραμύθι.
Αν κοιτάξει κάτω, τότε είναι ένοχος... πρόδίδεται ακόμη και αν δεν έχει πει αλήθεια, ψέμμα, ή γενικά δεν έχει πει κάτι!
οπως τα λες kia...βασικα να ρωτησω οταν καποιος αποφευγει να σε κοιταξει στα ματια η ντρεπεται απο τι μπορει να ειναι?ενω εχει γινει κατι μεταξυ σας,και ο ιδιος το ειχε τελειωσει...?η σε κοιτα αποτομα και υστερα μπλοκαρει και δεν σε κοιτα?σκεφτεται εντονα?αυτος ο ανθρωπος εχει φαει μηνες απο την ζωη μου!και ο Φρουντ θα σηκωνε ψηλα τα χερια!
-
Χμ, ίσως ότι νιώθει άσχημα που προέβει σε αυτή την πράξη και ξαφνικά βλέπει το πρώην άτομο μπροστά του..
ή
Ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άτομο.
-
Quote:
Originally Posted by
kia
Χμ, ίσως ότι νιώθει άσχημα που προέβει σε αυτή την πράξη και ξαφνικά βλέπει το πρώην άτομο μπροστά του..
ή
Ότι πλέον δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άτομο.
μα αν δεν τον ενδιεφερε δεν θα υπηρχε αυτη η συγχηση!θα ηταν αδιαφορος...οταν λες στην 1 περιπτωση ασχημα που προεβει σε αυτην την πραξη εννοεις το οτι εκανε κατι μαζι του η που δεν συνεχισε?
-
Που δεν συνέχισε, που τερμάτισε την σχέση ή ότι υπήρχε τέλος πάντων!
-
βρε τοξοτακι δεν ειναι και μελλοντολογος η Κια! ρωτα τον Dell Piero, θα ξερει κι αν δε σου απαντησει ρωτα τον Μητσακο στα χναρια του βαδιζει:laugh::laugh::laugh:
:love::love::love:
-
Ενδιαφέρον το άρθρο αλλά όχι απαραίτητα ολοκληρωμένο..τι εννοώ?Η γλώσσα του σώματος είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και καμιά φορα ο πιό σίγουρος τρόπος να κατανοήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τα άτομα του άμεσου ή στενού μας περιβάλλοντος ξεκινώντας,ως βασική αρχή, από τον συντροφο ή την συντροφο, λιγότερο τους φίλου μας και σχεδόν καθόλου τον ίδιο μας τον εαυτό..Και εδώ εντοπίζεται το λάθος μας...Διότι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβουμε τον κόσμο είναι να καταλάβουμε πρώτα τον εαυτό μας..Κι αντίστοιχα αν θέλουμε να καταλάβουμε τον εαυτό μας πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα τον κόσμο.....Αυτή είναι η λύση του αινίγματος όσον αφορά τη γλώσσα του σώματος..Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το νίμα και μέχρι να το αντιληφθείτε, θα έχετε ήδη βρεθεί στην έξοδο του λαβύρινθου....:amuse::amuse::amuse: