-
Απιστία: Αυτό το «μαύρο» φεγγάρι του έρωτα!
Η αλήθεια αποκαλύφθηκε, η εμπιστοσύνη κλονίστηκε, τα αισθήματα σκοτείνιασαν και τα «γιατί» και τα «πώς» δεν έχουν βρει ακόμα μια λυτρωτική απάντηση.
Όμως το οδυνηρό δίλημμα στη πληγωμένη σχέση είναι: Να μείνω ή να φύγω;
Από την Έλενα Δαλέζιου
Περιοδικό ζωή & ζώδια
-
Re: Απιστία: Αυτό το «μαύρο» φεγγάρι του έρωτα!
Ωραίο και ενδιαφέρον το θέμα!
Η αλήθεια όμως, μια φορά άπιστος-η, πάντα άπιστος-η.
Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, δύσκολα ξαναχτίζεται.
Ο ειδικός πάντα χρειάζεται, και θέλει πολύ προσπάθεια για να επαναφέρει το ζευγάρι. Χρειάζονται υποχωρήσεις και συμβιβασμοί από την μεριά και των δύο! Τότε μπορεί να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. :)
-
η απιστια ποναει και οσο κι αν μου ειναι δυσκολο που το λεω αυτο ισως ειναι καλυτερα να μη την μαθεις ποτε αν ειναι μονο ενα λαθος που συνεβει μια φορα γιατι ανθρωποι ημαστε λαθη κανουμε τωρα αν προκειται για παραλληλη σχεση περνεις τα μπογαλακια σου και φευγεις:notrust:
:wacko: Εγω βεβεαια σαν σκορπιος αν παψω να μιλαω πολυ λογικα κι αν μπω στη διαδικασια να σκεφτω τι θα εκανα αν μου συνεβαινε κατι τετοιο τα αποτελεσματα θα ειναι τραγικα για τους αμαρτωλους:evil: ξεγυμνωμα και λιθοβολισμος στην πλατεια ομονοιας:mad: και σαν αποζημιωση για τους απατημενους ως αποζημιωση θα πληρωναν κρουαζερια στα ελληνικα νησια:amuse: τι λετε μαζευουμε υπογραφες για τη δημιουργια ενος τετοιου νομου? ετσι για να προφυλαχτουμε απο ποσιδωνειες πλουτωνιες και κρονιες επιδρασεις:bigsmile:
-
Θα φανω λιγο ριζοσπαστικη αλλα δεν αντεχω να μην πω τη γνωμη μου!!:cheesy:
Και τι εγινε βρε κοριτσια;
Ενα κορμι θελει να γνωρισει, οχι μια ψυχη!!:cheesy: :cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by Αγγελικη
Θα φανω λιγο ριζοσπαστικη αλλα δεν αντεχω να μην πω τη γνωμη μου!!:cheesy:
Και τι εγινε βρε κοριτσια;
Ενα κορμι θελει να γνωρισει, οχι μια ψυχη!!:cheesy: :cheesy:
Οχι ειναι κι αυτο μια αποψη αλλα το θεμα ειναι οτι καμμια φορα δυστυχως ή ευτυχως
πρεπει να κανεις επιλογες θα διαλεξεις να γνωρισεις ενα αλλο κορμι ενω ξερεις οτι ετσι θα πληγωσεις μια ψυχη που αγαπας? κι αν δεν την αγαπας τελικα μπορεις απλως να επιλεξεις να φυγεις και ασε που εγω ειμαι της αποψης οτι απο μονο του ενα κορμι δεν εχει παρα πολυ ενδιαφερον εξαρταται βεβαια και τι ζητας και σε τι περιοδο της ζωης σου εισαι κ.τ.λ.
Τελοσπαντων ποιος ξερει ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχη του ανθρωπου! Αχ αυτοι οι πλανητες! Αχ αυτα τα αστρα!:nuts:
-
Quote:
Originally Posted by skorpion
Οχι ειναι κι αυτο μια αποψη αλλα το θεμα ειναι οτι καμμια φορα δυστυχως ή ευτυχως
πρεπει να κανεις επιλογες θα διαλεξεις να γνωρισεις ενα αλλο κορμι ενω ξερεις οτι ετσι θα πληγωσεις μια ψυχη που αγαπας? κι αν δεν την αγαπας τελικα μπορεις απλως να επιλεξεις να φυγεις και ασε που εγω ειμαι της αποψης οτι απο μονο του ενα κορμι δεν εχει παρα πολυ ενδιαφερον εξαρταται βεβαια και τι ζητας και σε τι περιοδο της ζωης σου εισαι κ.τ.λ.
Τελοσπαντων ποιος ξερει ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχη του ανθρωπου! Αχ αυτοι οι πλανητες! Αχ αυτα τα αστρα!:nuts:
Οπως λες: ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχη του ανθρωπου...
Η ψυχη προσβαλλεται οταν ερχεται σε αντιπαραθεση και αντιπαλοτητα με αλλη ψυχη...
Το σωμα επισης....
Quote:
ενα κορμι δεν εχει παρα πολυ ενδιαφερον
Εχει...εχει...Δεν σου αρεσει να δοκιμαζεις νεες γευσεις στο φαγητο σου; Μην νομιζεις οτι απεχει και πολυ...
Quote:
εξαρταται βεβαια και τι ζητας και σε τι περιοδο της ζωης σου εισαι κ.τ.λ.
Συμφωνω!!!:) :)
-
Αχ Αγγελικη μου εδω θα διαφωνησω μαζι σου, ως γνησια-ζηλιαρα και κτητικη- σκορπιος. Οχι οτι απαγορευω να γνωρισει και κανενα αλλο κορμι, να γνωρισει, απλα το δικο μου ΔΕ θα ξαναγγιξει. Ασε που πιστευω οτι τα αιτια ειναι βαθυτερα κι οχι μια απλη παρορμηση για την εξερευνηση ενος κορμιου! Ειδικα σε μας τις γυναικες πιστευω οτι δεν ισχυει το σεξ=βιολογικη αναγκη (οσο και να προσποιουμαστε τα τελευταια χρονια οτι μπορουμε να φερομαστε σαν "αντρακια" και ουσιαστικα ν αποποιουμαστε τη φυση μας). Παντα μα παντα θα μπαινει το συναισθημα στη μεση ειτε ελξης ειται απωσης.
Σχετικα με την απιστια μεσα στη σχεση θεωρω οτι πρωτος βασικος παραγοντας για την "προληψη" της ειναι η προσπαθεια για την επιλυση των προβληματων με τον καλυτερο δυνατο τροπο ωστε αν δεν ελαχιστοποιουνται, τουλαχιστον να μη μεγενθυνονται.
Δευτερος και ισως πιο σημαντικος ειναι ο παραγοντας τυχη που κι αυτος ενισχυεται απο τις επιλογες μας. Δηλαδη τωρα αν μπλεξω με καποιον φουλ ανασφαλη ή ανισορροπο και στην πρωτη δυσκολια μου την "κατσει", ε τοτε ειναι θεμα της κακιας μου μοιρας και του οτι δεν τον "διαβασα" σωστα με την παροδο του χρονου. Αν δε επαναλαμβανομαι με παρομοιες επιλογες στη ζωη μου, τοτε ειμαι ΚΑΙ αξια της μοιρας μου!
Τελειωνοντας γιατι κουρασα παροτι γενικολογω, πιστευω οτι τα πραγματα ειναι απλα και εμεις τα κανουμε πολυπλοκα. Ο 'τι θελουμε στη ζωη, αυτο εχουμε διπλα μας, ο συντροφος μας πρεπει και ειναι αντανακλαση του εαυτου μας. Δεν κερατωνω γιατι δεν ανεχομαι να με κερατωνουν και γιατι δε θα εκτιμουσα τον εαυτο μου αν το εκανα!
-
Quote:
Ειδικα σε μας τις γυναικες πιστευω οτι δεν ισχυει το σεξ=βιολογικη αναγκη (οσο και να προσποιουμαστε τα τελευταια χρονια οτι μπορουμε να φερομαστε σαν "αντρακια" και ουσιαστικα ν αποποιουμαστε τη
Ε τοτε καταλαβετε και τους αντρες των οποιων την κοσμοθεωρια προσπαθειτε να υιοθετησετε!!!
Οταν γινονται σαν εμας λεγονται π.....ες, οταν φερονται σαν αντρες τους βριζετε πατωκορφα!!! Τι προτυπο αντρα εχουμε τελικα στο μυαλο μας;;;
Ουφ πια!!!!
Εαν μια σχεση δεν σου παει καλα απο την αρχη, δεν υπαρχει περιπτωση να διορθωθει στο μελλον!!!
Χωνεψτε το αυτο!!!
Φιλικα:toung:
-
Όπως αναφέρει και το άρθρο που επικαλείται γνώμη ειδικών όταν υπάρχει θέληση να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα με το χρόνο ξεπερνιέται.
Αν βεβαίως βάλουμε την κυρία Ελένη Λουκά να συνομιλήσει με τον πατέρα Μάξιμο εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.
Αυτό ας χωνέψουμε καλύτερα και όχι τα αφοριστικά ή τις τραυματικές μας εμπειρίες.
Γι' αυτό εξάλλου για να συνδέσω και το θέμα κάποιοι χρησιμοποιούμε την αστρολογία όχι στην μοιρολατρική ή μπουρδοκαρμική της μορφή αλλά αυτή της σοφίας.
-
Οποια και αν ειναι τα αιτια της απιστας του συντροφου,ακομα και αν μετα την αποκαλυψη λυθουν,ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κερδιθει εκ νεου η εμπιστοσυνη.Το "θυμα" διαρκως θα κοιταει απνω απο τον ωμο του και καθε στιγμη που ο συντροφος του λειπει δεν θα βρισκει ηρεμια σκεπτομενο που μπορει να ειναι,με ποιον, και αλλα τετοια ευχαριστα.Η θεωριτικολογια λοιπον ειναι ευκολη,λες:πρεπει να γινει αυτο και τελος.Στην πραξη ομως το να κανεις τα βηματα συμφιλιωσης με την ιδεα της απιστιας του αλλου και σιγα σιγα να τον συγχωρεσεις ειναι εξαιρετικα δυσκολο και ψυχοφθορο.Χωρις ποτε να λεω οτι μια δευτερη ευκαιρια δεν αξιζει να του δοθει,απλα θα πρεπει να κρατας πλεον μικρο καλαθι(τουλαχιστον στην αρχη):idea:
-
για μενα εχει τεραστια διαφορα το να δοκιμαζεις ενα φαι απο ενα κορμι και θεωρω οτι καταρχας δεν τιθεται θεμα συγκρισης γενικα δεν εχω και τετοια φιλοσοφια και σταση ζωης. Το σεξ καταρχας κατα την ταπεινη μου αποψη το ξεχνας πολυ γρηγορα (κι αυτο σημαινει οτι δεν ηταν καλο) οταν δεν υπαρχει επικοινωνια, επισης για μενα το σεξ δεν ειναι απλως μια βιολογικη αναγκη ή μονο ενα ζωωδες ενστικτο ειναι και επικοινωνια πνευματικη/συναισθηματικη/ψυχικη και ενας τροπος να δωσεις να παρεις και να δημιουργησεις ενεργεια.Το σεξ οταν υπαρχει αγαπη ή ερωτας δεν συγκρινεται με το σεξ χωρις αυτα.Θελω να νιωθω σε ολες πτυχες της ζωης οτι ειμαι Ενα με το συντροφο μου κι αυτο δεν γινεται εαν μοιραζεται απο εδω κι απο κει. Εαν καποιος εχει διαφορετικες αποψεις απο μενα σεβαστες αλλα δεν μου κανει και κει ειναι το θεμα οτι θα πρεπει να ήμαστε ειλικρινεις με τους αλλους.Τωρα εαν καποιος απο τους 2 για οποιοδηποτε λογω εκανε την αμαρτια του και μετανοουσε ειλικρινα σιγουρα υπαρχουν πιθανοτητες να μη διαλυθει η σχεση αυτο εξαρταται απο το ζευγαρι.:huh:
:smile1:
-
Quote:
Originally Posted by tirania
Ειδικα σε μας τις γυναικες πιστευω οτι δεν ισχυει το σεξ=βιολογικη αναγκη (οσο και να προσποιουμαστε τα τελευταια χρονια οτι μπορουμε να φερομαστε σαν "αντρακια" και ουσιαστικα ν αποποιουμαστε τη φυση μας).
ΜΟΝΟ εδω θα διαφωνησω μαζι σου. και για τη γυναικα αποτελει βιολογικη αναγκη το σεξ απλως η γυναικα εχει μαθει μεσα στους χρονους ανδροκρατιας και φαλλοκρατισμου να το καταπιεζει χωρις ορια.Το να μην κανει σεξ μια γυναικα μπορει να προκαλεσει τοσο σωματικα οσο και ψυχικα προβληματα που με την πρωτη ματια απλως ισως δεν φαινεται οτι εχουν δημιουργηθει λογω αυτης της καταπιεσης εναντια στην φυση της. Αυτο ομως δεν εχει σχεση με το θεμα γιατι μιλαμε για απιστια.Οταν καποιος ειναι ελευθερος μπορει να κανει οτι θελει, δεν θα πληγωσει κανεναν η μονη πιθανοτητα να πληγωσει καποιον ειναι να πληγωσει τον εαυτο του
:bigsmile:
Υ.Γ Το σωμα ειναι προεκταση της ψυχης και το αντιθετο το καθε ενα με διαφορετικες ιδιοτητες και για διαφορετικες εργασιες αλλα (οσο ζουμε τουλαχιστον) ειναι το ενα προεκταση του αλλου κι οχι 2 διαφορετικα πραγματα
-
Ενας ανθρωπος που εχει ανησυχιες και ασχολειται με τον χωρο της Αστρολογιας, Ψυχολογιας και Μεταφυσικης, δεν θα μπορουσε να ειναι ποτε απολυτος στις αποψεις του ειτε αφορουν τον ιδιο ειτε καποιον αλλον.
Ποτε μη λες ποτε και ποτε μη νομιζεις οτι σκεφτονται ολοι οπως εσυ...
-
Ειναι σιγουρο οτι δεν σκεφτονται ολοι το ιδιο, και επισης εχεις δικιο οταν λες ποτε μη λες ποτε :amuse: ειναι ομως καλο να παραμενεις πιστος στις ιδεολογιες σου και ειδικα οταν εχουν διαμορφωθει μεσα απο τα λαθη σου και μεσα απο την ενδοσκοπηση στο εγω σου (οσο αυτο ειναι δυνατο):cheesy:
-
Ενας ανθρωπος που ειναι σταθερος γενικα, ειναι πολυ δυσκολο να αντιληφθει την μεταβλητοτητα των αλλων.
Εαν ξαναδιαβασεις το προηγουμενο μηνυμα σου θα δεις οτι φασκεις και αντιφασκεις.
Δεν σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας αλλα και το πως νιωθουν οι αλλοι και το αν οι δικιες μας μας αναγκες συμβαδιζουν με των αλλων...
Εαν δεν εχεις προσεξει και δεν εχεις παρατηρησει το τι ακριβως θελει, νιωθει, σκεφτεται και χρειαζεται ο συντροφος σου, ειναι φυσικο να αισθανεσαι οτι δεν μπορεις να συνεννοηθεις...
Εγω προσωπικα, θα μιλουσα μαζι του, θα προσπαθουσα να τον μαθω..
Θα προσπαθουσα να καταλαβω εαν η απιστια ειναι εγκεφαλικη..
-
Τι να κανω;
Γαρ Ζυγος...
Ολα με τη λογικη...:bigsmile:
-
Τι εννοεις φασκω και αντιφασκω? Οταν ενας ανθρωπος ειναι σταθερος στα πιστευω του και τις αξιες που εχει επικυρωσει και μεσα απο τις εικονες που εχει συλλεξει απο τη ζωη και απο και ειναι ανθρωπος δυνατος και οχι αδυναμος για να μεταβαλλεται με καθε αφορμη σημαινει οτι ξερει τι διεκδικει και σιγουρα δε σημαινει οτι δε μπορει να αντιλαμβανεται τις δονησεις του περιβαλλοντος και ποσο μαλλον του ανθρωπου που εχει επιλεξει να ειναι μαζι και που τον εχει επιλεξει και γι αυτα του τα πιστευω εκτος των αλλων.Επισης δε σημαινει απαραιτητα οτι ενας ανθρωπος που υπερασπιζεται τις ιδεολογιες του και ειναι σταθερος σε αυτες οτι δεν μπορει να ειναι γενικα προσαρμοστικος
:love:
-
καλα κανεις ισως ετσι ειναι και πιο ευκολα τα πραγματα, αλλα εγω σκορπιος:blink:
ασε οι πλανητες τα φταινε ολα χι χι:toung:
-
Quote:
Originally Posted by Αγγελικη
Ενας ανθρωπος που εχει ανησυχιες και ασχολειται με τον χωρο της Αστρολογιας, Ψυχολογιας και Μεταφυσικης, δεν θα μπορουσε να ειναι ποτε απολυτος στις αποψεις του ειτε αφορουν τον ιδιο ειτε καποιον αλλον.
Ποτε μη λες ποτε και ποτε μη νομιζεις οτι σκεφτονται ολοι οπως εσυ...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειδικότερα, με την πρώτη παράγραφο!
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.
Η SCORPION ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ..
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ....
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ SCORPION ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ??
ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ..
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ..ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙΣ..
Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥΣ.
ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.
ΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΟΥ, ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ <<ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ..>>ΟΥΤΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΤΣΙ.
Η ΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.
ΔΕΝ ΞΟΡΚΙΖΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ.
ΒΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ.ΕΑΝ ΑΓΑΠΑΣ Ή ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΓΑΠΙΕΣΑΙ Ή ΑΓΑΠΗΘΗΚΕΣ.
ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ.ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΟΥ.
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ
-
Αγαπητή Κατερίνα,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω.
Μόνο, θα σε παρακαλούσα να έγραφες με πεζούς χαρακτήρες. :)
Φιλικά
Ιουλία
-
Μια σχέση δεν κρατιέται από έρωτα μόνο. Αυτός στην πρώτη έλλειψη επικοινωνίας πάει χάθηκε...
Η αγάπη είναι έννοια που αν δεν βιωθεί δεν μπορεί να αναλυθεί. Αυτή ναι, κάνει σοβαρές προσπάθειες να σωθεί η σχέση. Και αγάπη δεν σημαίνει μόνο συγχωρώ μονόπλευρα.
Όσο τρελλό κι αν φαίνεται , είναι σοφό την ψυχολογική εμπειρία (της απιστίας) του ενός να την πάρει κι ο άλλος μετά από ένα διάστημα. Δεν το λέω εκδίκηση, το λέω τεστ αντοχής. Η τραμπάλα θέλει δύο. Το ίδιο και η ζωή. Τουλάχιστον ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Κέρατο επί ίσης όροις, κι εδώ σε θέλω μάγκα μου...
-
Quote:
Originally Posted by sagimoon
. Και αγάπη δεν σημαίνει μόνο συγχωρώ μονόπλευρα.
Συμφωνω με την sagimoon.
Να προσθέσω πως -κατα την άποψη μου-καλό ειναι να ΜΗΝ είμαστε απολυτοι σε τέτοια θέματα.Η ζωή πολλες φορές το "εγω ποτέ δεν θα κάνω το τάδε" μας κάνει να το λουστούμε!:worried:
Εχω και μια ένσταση.Απο κάποια φίλη αναφέρθηκε πως εμεις -οι γυναικες δλδ-δεν ενεργουμε στο θεμα αυτο με βαση τις βιολογικες μας ανάγκες.
Θα διαφωνήσω λέγοντας πως μπορεί να "ντυνουμε"τις βιολογικές μας ανάγκες ονομάζοντάς τες με διάφορα ονόματα,αλλα το περιοχόμενο παραμένει ίδιο.
Οση αναγκη εχει το ένα φύλο να ικανοποιησει τις αλφα αναγκες του εχει και το αλλο,οση αγαπη χρειάζεται το ένα χρειάζεται και το άλλο.
Η επιθυμία καθορίζεται απο πολλους παράγοντες,αλλα κατά την γνώμη μου πάντα, το φύλο τελικά παιζει πολύ μικρό ρολο.
Φιλικά,
Φωτεινή
-
Αυτό που θα ήθελα να πω αν και έχω μπλεχτεί λίγο γιατί το θέμα είναι διαφορετικό από αυτό που θα γράψω, αλλά θα ήθελα να πω την άποψή μου όσον αφορά τις βιολογικές ανάγκες των γυναικών.
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτου φύλου έχουνε δικαίωμα στην απόλαυση.
-
kmakri ,panther
η ηλικια δεν εχει σχεση παντα με τη ¨σοφία¨ και ουτε οι εμπειριες είναι παντα πιο πολλες ή πιο ουσιαστικές μονο και μονο επειδη ζησαμε πιο πολλα χρονια αλλα εδω δε θα παραδωσω το βιογραφικο μου/ιστορια της ζωης μου ουτε τις εμπειριες μου εμμεσες ή αμεσες για να πεισω γι αυτο.Καταλαβαινω οτι η κοινα αποδεκτη αποψη ειναι οτι οσο πιο μεγαλος τοσο πιο πολλα ¨ξερεις¨ αλλα δεν ειναι παντα ετσι.Δεν μιλησα για κτητικοτητα μιλησα για αγαπη για σεβασμο και ουσιστικοτερη ενωση και το πιο απλο να προσπαθουμε να μην πληγωνουμε τους αλλους μονο και μονο για ικανοποιήσουμε για λιγο το εγω. Το να εισαι πιστος εφοσον αγαπας και σε αγαπουν ειναι θεμα χαρακτηρα, αξιων, ιδεολογιας, συναισθηματων, δυναμη χαρακτηρα κ.τ.λ Ξερω οτι η ζωη δεν ξερεις ποτε τι περιεργα παιχνιδια θα σου παιξει αλλα και στα παιχνιδια υπαρχουν κανονες και μπορεις να παιξεις με τους δικους σου ασχετα με το τελικο αποτελεσμα κι αυτοι οι κανονες ειναι οι αξιες και το πνευμα σου.Ειναι δυσκολο μπορει αλλα ολα ειναι θεμα δυναμης και αντιληψης. Και πιστεψτε με ξερω σε ποιον κοσμο ζω σε ζω σε αλλο πλανητη απλως νομιζω οτι συμμετεχουμε στο κοσμο και αναλογως τον φτιαχνουμε ή τον καταστρεφουμε
και τον μικροκοσμο μας και τον μεγαλο και χαωδες ισως.Το να ψαχνεις ή να εχεις ενα συντροφο που εχει τις ιδιες αξιες δεν ειναι στενοτητα είναι η επιλογη που σου δινει τις πιο πολλες ευκαιριες για να πετυχετε μαζι στη ζωη.Οσο για την αστρολογια μας ειναι ενα απο τα μεσα που μας βοηθαει να κατανοησουμε καλυτερα τον εαυτο μας εκτος των αλλων αλλα ο εαυτος μας δεν ειναι μια μαθηματικη πραξη 1+1=2, ειναι πολυπλοκος και υπαρχουν στοιχεια αντιφατικα και ισως πολλες φορες εξαρταται απο μας πια στοιχεια θα επιλεξουμε για να πορευτουμε ή ποια θα καταβαλλουμε προσπαθεια να τα κατευνασουμε ή να τα αναπτυξουμε και εκει αποδεικνυεται οτι δεν ειμαστε ρομποτακια αλλα ανθρωποι με ελευθερη βουληση
:amuse:
-
Πολλες φορες λεμε οτι αγαπουμε καποιον αλλα κατα βαθος εχουμε μεινει στο εγω και οχι στο εμεις.Οσο ειμαστε λοιπον στο εγω κοιταμε μονο να ικανοποιησουμε τις δικες μας αναγκες χωρις ειλικρινες ενδιαφερον για τις αναγκες του συντροφου μας.Το να ξεπερασουμε πραγματικα αυτο το σταδιο ειναι εξαιρετικα σπανιο,αλλα μονο οταν το επιτυχουμε θα μπορεσουμε να δουμε και την δικη μας συμβολη στην απιστια του αλλου.Μονο τοτε θα συγχωρησουμε πραγματικα .:embarrest :amuse: :amuse: :amuse:
-
Βρε παιδιά μάλλον δε με καταλάβατε. Ή με καταλάβατε και δε συμφωνείτε! Το ξαναγράφω λοιπόν:η γυναίκα δεν έχει ονειρώξεις ώστε να ξυπνάει το πρωί και τα σεντόνια μούσκεμα, δεν τρέχει στην τουαλέτα να εκσπερματίσει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ερέθισμα και δεν έχει και κάποια άλλα "ένστικτα" που καθορίζουν την ανδρική φύση! Αυτό φυσικά ισχύει κι αντίστροφα.
Εννοείται ότι το σεξ είναι και για μας ύψιστη ανάγκη, αλλά τι να κάνουμε που ο Μεγάλος μας έδωσε άλλη υπόσταση και το χάρισμα της μητρότητας (και μακροζωίας βέβαια!). Αυτό βέβαια δε δικαιολόγει στην εποχή μας τις εκφράσεις τύπου "ε, άντρας είμαι, παρασύρθηκα" άλλα μη φτάνουμε και στο άλλο ακρο! Γι αυτό κι οι άντρες τρέχουν και δε φτάνουν, γι αυτό έχουμε στην Ελλαδίτσα μας τόσα διαζύγια, γι αυτό κατέχει η Θεσσαλονίκη μας την πρώτη θέση στην Ευρώπη (ξεπέρασε και τα αγγλάκια!!) στους ομοφυλόφιλους, σε ποσοστό ανα τον πληθυσμό!! Και να σας πω και κάτι; Έτσι όπως βαδίζουμε, το τελευταίο πράγμα που θα πρεπε να μας ενδιαφέρει είναι η απιστία και το λέω εγώ, η σκορπίνα η συναισθηματική, η ζηλιάρα, η πολλάκις πληγωμένη! Με τη νοοτροπία που κουβαλάμε, είναι φυσικό επακόλουθο η απιστία. Που ναι η μπάλα, οέο!
Σόρρυ παιδιά αν δε σας αρέσει η άποψή μου αλλά αυτή είναι με βάση τα δεδομένα. Αν αλλάξουν τα δεδομένα μπορεί ν αλλάξει κι αυτή (κλεμμένο Φυλλένια)!
-
Παρακαλώ να μη θίγετε χώρες, πολιτισμούς ή κοινωνικές ομάδες με ακραίες ή προσβλητικές εκφράσεις.
-
Νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω άποψη για την πόλη που μεγάλωσα, ειδικά αν είναι εμπεριστατωμένη βάση δημοσιευμένων στατιστικών. Και σίγουρα δεν έχω καμμιά διάθεση να προσβάλλω ΚΑΝΕΝΑΝ. Γι αυτό και αν προσέξατε χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικο. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι μου καταλογίζετε ακραία συμπεριφορά!
Αν παρόλα αυτά διαφωνείτε με τον τρόπο που εκφράστηκα, συγγνώμη που δεν με καταλάβατε! Και δεν συμμετέχω ξανά σε τέτοιου είδους συζητήσεις παρόλο το ενδιαφέρον μου προς αυτές.
Καλό σας Βράδυ
-
Να επανέλθω στην αποψη μου και να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου.
Διαβάζοντας πριν απο κάποιο διάστημα ενα βιβλιο που ασχολείται με την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους προσεγγιζοντας την με πολλές αλλες επιστημες(ψυχολογια,βιολογ ια κα)καταλήγει στο συμπέρασμα(πολύ περιληπτικά)οτι και τα δύο φυλα εχουν απώτερο σκοπό την διαιώνιση του είδους.Οι αντρες προσπαθούν να αφήσουν οσο περισσοτερους απογόνους μπορούν, ενώ οι γυναίκες να επιλέξουν το αρσενικό με το καλύτερο/δυνατοτερο γονίδιο ωστε να εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών τους και την μελλοντική τους "επιτυχία"στο παιχνίδι της επικρατησης του δυνατοτερου.(τα στοιχεία του βιβλιου στην διάθεση οποιου επιθυμεί με πρ.μνμ.)Τα κριτηρια αλλαζουν φυσικά και ενω κάποτε ολες αναζητουσαν το αλφα τυπο ανδρα τωρα ζητουν κατι άλλο-και οι αρσενικοι προσαρμοζονται στην ζήτηση.
Τι θελω να πώ και προς τι η εισαγωγή.
Αν απο το θέμα αφαιρεθει το συναίσθημα και καταφερουμε να το δουμε καθαρα επιστημονικά,δεν υφισταται α-πιστία,παρα μόνο σε καποιους ανθρώπους υπερισχύει το ένστικτο επιβίωσης που τελικά ειναι η διαιώνιση του γενετικού υλικού τους ,τα οποια τους ωθούν να νιωθουν την ανάγκη να γνωρίσουν περισσοτερα ταίρια.
Μπορει λοιπον το το γυναικειο φύλο να μην αφηνει σημαδια στα σεντόνια οπως οι ανδρες,αλλά κινείται απο τα ίδια ένστικτα και ορμές-κι εφόσον πλέον δεν τεκνοποιεί παρα μονο οταν το επιθυμεί-μπορούμε να πούμε οτι στις μέρες μας,αναζητά εξισου την εκπλήρωση των ορμών οπως και οι ανδρες.
Αρα το φύλο δεν δικαιολογεί την απιστία και ουτε η απιστία οφείλεται στο φύλο.
Αν ομως πρόκειται για βιολογική αναγκη,γιατί μας πληγώνει;
Το πρώτο μου ερχεται στο μυαλό ειναι το οτι απο την στιγμή που επικράτησαν οι κοινωνικές συμβάσεις(επρεπε να μπούν καποιοι κανόνες οπως σε καθε πολιτισμένη κοινωνία),η απιστία αφορά αθέτηση αυτών ,αλλα και αθετηση υποσχέσεων,νόμων και κυρίως,του νοοτροπίας και των εθιμων μας.
Και τέλος οπως λεει και η ίδια λέξη(α-πιστία)η έλλειψη "πιστης"στο πρόσωπό μας,ειναι ενα μεγαλο κτυπημα στον εγωισμό μας.
Και ο εγωισμός μας ,η υπαρξή μας πληγώνεται(ειτε ειμαστε θυτες ειτε θυματα) γιατί εξαρχής δεν ειμαστε "πιστοι"στον εαυτό μας.Δεν ξέρουμε τον εαυτό μας,δεν ξερουμε τι αναγκες θελουμε να καλύψουμε και είμαστε τελικά,πολύ μπερδεμένοι.
Καταλήγω,στην σκέψη οτι ειναι προτιμότερο να μην κρίνουμε την απιστία σαν πράξη ,αλλα να ψάξουμε τα κινητρα που την προκάλεσαν,αλλα και να κοιτάξουμε μέσα μας προσπαθώντας να προσδιορίσουμε τι ζηταμε απο τους αλλους.Γιατί τελικά εκεί βρίσκεται και το μυστικό της "πιστης".
Φιλικά,
Φωτεινή
-
Αρχικά να χαιρετήσω τους συμμετέχοντες, καθώς είναι η πρώτη μας διαδραστική επαφή μαζί σας, και στην συνέχεια να προσπαθήσω να συμβάλω στην εποικοδομητική συνέχεια των προβληματισμών μας.
Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν με αφορμή το θέμα της απιστίας έδειξαν ότι πρόκειται για θέμα που μας αφορά σε μεγάλο βαθμό, είτε έχουμε νιώσει την αρνητική του πλευρά, είτε την απευχόμαστε, είτε ...την κάναμε:blink1:
Αυτό που όμως μου έκανε εντύπωση είναι ο περιορισμός των αναφορών στην σαρκική απιστία και η μερική αναφορά στην ψυχική και πνευματική διάσταση του θέματος. Εσείς πιστεύετε πως δεν είναι το ίδιο –και ίσως χειρότερο– με την σαρκική απιστία η πνευματική ένωση ενός από τους δύο με κάποιον τρίτο;
Όταν αγαπάς κάποιον πρέπει να τον αφήνεις ελεύθερο, λένε –και μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε ότι έχουν δίκιο. Αποτελεί βέβαια αυτό ιδανική συνθήκη, για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε για να την κατακτήσουμε.
Πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες του ίδιου μας του εαυτού για να αντέξουμε την αντίφαση που μας δημιουργούν το πλέγμα των απαραίτητων νόμων για την μεταξύ μας συνύπαρξη και επικοινωνία, από την μια, και της απόλυτης ελευθερίας που πρέπει να δίνουμε σε κάποιον που πραγματικά και απόλυτα αγαπάμε. (Και φυσικά τον αγαπάμε όχι κτητικά, όχι εγωιστικά, τον αγαπάμε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε εμείς να είναι).
Αναφορικά τώρα με την τοποθέτηση της φίλης και την διάθεσή της για "νέες γεύσεις" στο φαγητό μας, ενδιαφέρουσα (ή και νόστιμη:blink1: ) η άποψή της αλλά μάλλον είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε την έννοια της γευστικής αναζήτησης με την σύμβαση δύο ανθρώπων να βρίσκονται μαζί.
Αν, αγαπητή μου, δεν έχεις καταλήξει στην "γεύση" που σου ταιριάζει, πρέπει να συνεχίσεις το "μαγείρεμα" μέχρι να καταλήξεις. Μέχρι να καταλήξεις οι δοκιμές είναι ελεύθερες και δεν ενοχοποιούνται:bigsmile:
-
Συμφωνώ κα επαυξάνω!!!!!:cheesy: :cheesy: :cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by roadrunner
Αν ομως πρόκειται για βιολογική αναγκη,γιατί μας πληγώνει;
Ειμαστε ανθρωποι ανωτερο ειδος ή εστω εξελιγμενο και δεν προκειται μονο για βιολογικη αναγκη και δεν μπορουμε να απομονωσουμε τα συναισθηματα! Και ας μη ξεχναμε οτι υπαρχουν και πολλα ζωα που δημιουργουν οικογενειες στις οποιες παραμενουν πιστες.
Το δελφινι π.χ αν το ταιρι του που το συντροφευει παντα σε ολα τα ταξιδια του πεθανει τοτε ειναι ικανο αυτο που μενει πισω να χτυπιεται στα βραχια μεχρι να πεθανει.Υπαρχει ενα ειδος πουλιων που ο πατερας κλωσαει τα αυγα η μητερα φερνει το φαί και μενουν ολοι η οικογενεια μαζι.Και το λιονταρι αν δεν κανω λαθος γι αυτο δεν ειμαι απολυτως σιγουρη δημιουργει μια οικογενεια και μαλιστα και εδω η λεαινα φερνει το φαί κ.τ.λ
Αλλα ακομα και ως μονο μια βιολογικη αναγκη να το παιρναμε(δε το πιστευω!!!) δεν εχει σχεση με την απιστια απαραιτητα αυτο γιατι θα μπορουσαμε να ικανοποιουμε αυτην την αναγκη με μονο ενα ατομο:nuts:
Φιλικα:cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by ζωή και ζώδια
Αρχικά να χαιρετήσω τους συμμετέχοντες, καθώς είναι η πρώτη μας διαδραστική επαφή μαζί σας, και στην συνέχεια να προσπαθήσω να συμβάλω στην εποικοδομητική συνέχεια των προβληματισμών μας.
Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν με αφορμή το θέμα της απιστίας έδειξαν ότι πρόκειται για θέμα που μας αφορά σε μεγάλο βαθμό, είτε έχουμε νιώσει την αρνητική του πλευρά, είτε την απευχόμαστε, είτε ...την κάναμε:blink1:
Αυτό που όμως μου έκανε εντύπωση είναι ο περιορισμός των αναφορών στην σαρκική απιστία και η μερική αναφορά στην ψυχική και πνευματική διάσταση του θέματος. Εσείς πιστεύετε πως δεν είναι το ίδιο –και ίσως χειρότερο– με την σαρκική απιστία η πνευματική ένωση ενός από τους δύο με κάποιον τρίτο;
Όταν αγαπάς κάποιον πρέπει να τον αφήνεις ελεύθερο, λένε –και μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε ότι έχουν δίκιο. Αποτελεί βέβαια αυτό ιδανική συνθήκη, για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε για να την κατακτήσουμε.
Πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες του ίδιου μας του εαυτού για να αντέξουμε την αντίφαση που μας δημιουργούν το πλέγμα των απαραίτητων νόμων για την μεταξύ μας συνύπαρξη και επικοινωνία, από την μια, και της απόλυτης ελευθερίας που πρέπει να δίνουμε σε κάποιον που πραγματικά και απόλυτα αγαπάμε. (Και φυσικά τον αγαπάμε όχι κτητικά, όχι εγωιστικά, τον αγαπάμε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα θέλαμε εμείς να είναι).
Αναφορικά τώρα με την τοποθέτηση της φίλης και την διάθεσή της για "νέες γεύσεις" στο φαγητό μας, ενδιαφέρουσα (ή και νόστιμη:blink1: ) η άποψή της αλλά μάλλον είναι αδόκιμο να συγκρίνουμε την έννοια της γευστικής αναζήτησης με την σύμβαση δύο ανθρώπων να βρίσκονται μαζί.
Αν, αγαπητή μου, δεν έχεις καταλήξει στην "γεύση" που σου ταιριάζει, πρέπει να συνεχίσεις το "μαγείρεμα" μέχρι να καταλήξεις. Μέχρι να καταλήξεις οι δοκιμές είναι ελεύθερες και δεν ενοχοποιούνται:bigsmile:
Αυτος ειναι ο τροπος σκεψης μου. Δεν ξερω...
Μου εχει τυχη σε μια σχεση που ειχα, να μου πει ο συντροφος μου οτι κοιμηθηκε με αλλη γυναικα. Σας πληροφορω οτι δεν με πειραξε καθολου. Το συζητησαμε και στο τελος γελασαμε.
Μ΄ενδιεφερε να μαθω το γιατι και οι απαντησεις που πηρα με καλυψαν.
Οσο και αν προσπαθουσα να τους φανταστω μαζι για να νιωσω ενα αισθημα αισθημα ζηλειας, δεν το καταφερα...
Δεν μ΄ενοχλει η ερωτικη πραξη, το να αγγιζει μια γυναικα δηλαδη. Μ΄ενοχλει το απολυτο δοσιμο (συναισθηματικο-πνευματικο-εγκεφαλικο). Εαν υπηρχε αυτο, θα αισθανομουν ασχημα, αλλα οχι και τοσο. Γενικα ειμαι ανθρωπος που κατανοω τη διαφορετικοτητα του χαρακτηρα. Μου αρεσει να παρατηρω συμπεριφορες. Και τελος εαν δεν μου αρεσει κατι, ξεκολλαω και προχωρω.
Δεν θα καθησω να αναλωθω στο ν΄αλλαξω τον αλλον ουτε και να χαλασω τη ζαχαρενια μου...Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ποναω, απλως αντιμετωπιζω το ολο θεμα με τη λογικη και αισιοδοξα!
Και στο κατω-κατω, παντα ρολο παιζει και στο πως σε προδιαθετει ο συντροφος...
Εγω προσωπικα ειμαι πιστη οσο ειμαι σε μια σχεση. Οταν ομως "θελησω" κατι διαφορετικο, δεν δισταζω να διαλυσω τη σχεση και να προχωρησω εστω και αν φαω τα μουτρα μου.:bigsmile:
-
Και για να συμπληρωσω πανω σε αυτο:
Quote:
Οταν ομως "θελησω" κατι διαφορετικο, δεν δισταζω να διαλυσω τη σχεση και να προχωρησω εστω και αν φαω τα μουτρα μου
Το κατι "διαφορετικο" δεν σημαινει καποιος αλλος αντρας.
Μπορει να σημαινει οτι η σχεση βαλτωσε. Και προσωπικα, δεν εχω προβλημα να μεινω μονη μου για μεγαλα χρονικα διαστηματα. Μου αρεσει η μοναξια ή τουλαχιστον, δεν με πειραζει. Μπορω να γεμιζω το χρονο μου εποικοδομητικα. Την "απομονωση μου" την επιζητω ακομη και οταν βρισκομαι σε σχεση.
-
Αγαπητή "Σκορπίνα", το ένστικτο της επιβίωσης σε όλα τα πλάσματα είναι το πιο αναπτυγμένο. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, γιατί αλλιώς δεν θα επιβιώναμε.
Με αφορμή την θέση σου παίρνω το θάρρος να εκφράσω μερικές απόψεις μου που αναφέρονται στο πρωτογενές αίτιο εμφάνισης της απιστίας, απευθυνόμενος γενικά στις φίλες και τους φίλους που παρακολουθούν το συγκεκριμένο τόπικ.
Μέσα από τα εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης τα διάφορα είδη διαμορφώσαν το πλαίσιο που τους έδινε τις ιδανικότερες συνθήκες για την αναπαραγωγή τους και την διαιώνισή τους.
Μπορεί φαινομενικά μεταξύ τους τα πλαίσια να δείχνουν διαφορετικά, η βάση τους όμως είναι η ίδια και αποσκοπεί για όλους στα ίδια: αναπαραγωγή και διαιώνιση του είδους.
Η οικογένεια αποτελεί για τα θηλαστικά, τουλάχιστον, αρχικώς τον βασικότερο παράγοντα προστασίας των νεογέννητων μελών. Η ύπαρξή της δηλαδή είναι απαραίτητη για την διαιώνιση.
Η φύση είναι γεμάτη παραδείγματα οικογενειών που προστατεύουν τα νεογνά τους, είτε για λίγες εβδομάδες είτε για αρκετά χρόνια (με χαρακτηρστικότερο παράδειγμα τον άνθρωπο, που τα παιδιά του πρέπει να φθάσουν στην ηλικία τουλάχιστον των τριών ετών για να μπορέσουν να αυτοεξυπηρετηθούν και να αυτοπροστατευθούν –μέχρις ενός σημείου βέβαια).
Μία από τις συνθήκες που διαμορφώσαν την οικογένεια και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει, αναφορικά με την προστασία και την διαιώνιση, είναι και η ύπαρξη σταθερών προτύπων προς μίμηση, που δεν είναι άλλα από την μητέρα και τον πατέρα.
Καλώς ή κακώς (και εδώ που τα λέμε, μάλλον καλώς:cheesy:) μετά από τα τόσα εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια δοκιμών, το ανθρώπινο είδος (και όχι μόνον) κατέληξε στην μονογαμική εκδοχή του πρωτογενούς πυρήνα της κοινωνίας, που είναι η οικογένεια.
Για να τονωθεί αυτή η επιλογή αναπτυχθήκαν και συναισθήματα που συμβάλλουν στην διατήρηση αυτής της κατάστασης. Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να είναι από τα πιο αγνά (του τύπου: αυτός/ή είναι το μόνο πλάσμα που με συμπληρώνει, άρα με αυτόν/η θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου) έως και τα πιο εγωιστικά και ωφελιμιστικά (του τύπου: αυτός/ή είναι δικό μου κτήμα και μια ζωή θα είναι δικός μου/δική μου και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου τον/την πάρει).
Και οι δύο περιπτώσεις, ανεξάρτητα από την ηθική διάσταση που προβάλλουν,
έχουν ως κοινό παρονομαστή την διατήρηση μιας και κοινής κατάστασης, που δεν είναι άλλη από την υποσυνείδητη προσπάθεια συντήρησης και προστασίας του είδους. Πιο απλά, θα λέγαμε, είναι για το καλό μας :amuse: .
Σε πολλούς ανθρώπους το υπερτονισμένο "εγώ" εμποδίζει την καλλιέργεια των ευγενών συναισθημάτων και η κατάληξη είναι η αδυναμία τους να νιώσουν έννοιες όπως της πραγματικής και απόλυτης αγάπης, γιατί θα πρέπει να δώσουν χωρίς να απαιτήσουν αντάλλαγμα.
Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, τηρουμένων των αναλογιών, συναντάμε στην φύση πάμπολλες, δεν είναι "προνόμιο" των ανθρώπων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κανιβαλισμός των νεογέννητων κουνελιών ή χοίρων από το αρσενικό :cry:
Μπορεί να φαίνεται στο μυαλό μας σαν η πλέον ακατανόητη ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με την φύση, αλλά αν την δούμε χωρίς συναισθηματισμό και με δεδομένα ότι τα νεογέννητα είναι μία τροφή πλουσιότατη σε πρωτεϊνες και ότι η συχνότητα αναπαραγωγής του είδους –και των χοίρων αλλά ιδίως των κουνελιών– είναι ποσοτικά και ποιοτικά ταχύτατη, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι με την ενέργεια αυτή ενδυναμώνεται το αρσενικό, άρα θα είναι ικανότερο αναπαραγωγικά, άρα το είδος έχει περισσότερες πιθανότητες να διαιωνιστεί....
Υπάρχουν βέβαια και παραδείγματα που είναι πιο κοντινά στην ανθρώπινη συμπεριφορά (όπως τα δελφίνια που αναφέρθηκαν, για τα λιοντάρια δεν θα το έλεγα) που μας δείχνουν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να τονωθεί και να συντηρηθεί το κάθε είδος.
Επειδή όμως εμείς ανήκουμε (:unsure: ) στο ανθρώπινο είδος, δηλαδή είμαστε πρωτεύον θηλαστικό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως και κάθε άλλο είδος, καλό είναι να προσεγγίζουμε το ζήτημα υπό το πρίσμα των συνθηκών που διαμόρφωσε η εξέλιξή μας και όχι υπό το πρίσμα των συνθηκών που διαμόρφωσε π.χ. η εξέλιξη των χοίρων ή της σαλαμάνδρας.
Οι βιολογικές μας ανάγκες είναι συγκεκριμένες και δεν παραγνωρίζονται. Έχουμε όμως, οι άνθρωποι, δημιουργήσει το δικό μας πλέγμα κανόνων και συμπεριφοράς και η βάση μας πρέπει να είναι εστιασμένη σε αυτό. Αν στο μυαλό μου δηλαδή είναι έντονη η ανάγκη για sex δεν σημαίνει ότι δικαιούμαι να έχω καμιά 30ριά κουτσούβελα με διαφορετικές μητέρες επειδή πρέπει να διαιωνίσω το είδος μας :bigsmile:
Δεν λέω ότι δεν είναι καλό που ίσως στο μυαλό κάποιου είναι έντονη η επιθυμία για αναπαραγωγή. Απλώς πρέπει να κατευθύνει την έμφυτη αυτή τάση μέσα από το βασικό φυσικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει το ανθρώπινο είδος μέσα από την μακραίωνη εξελικτική διαδικασία.
-
Καλησπέρα σας !!
Ενδιαφέρον τό αρθρο σας καί αρκετά ...επίκαιρο!!
Θεωρώ πώς οι γυναικες είναι πιό ευάλωτες μέ τόν
όρον αυτόν, αφού μέ ποικίλους τρόπους...υποκύπτουνε
στήν θεσμόν αυτόν.
Δέν λέω, πώς καί εμείς οι άνδρες πάμε πίσω, αλλά
αν μιά γυναίκα δέν κουνήση τήν..."ουρίτσα της",
ο άνδρας όσο καί νά θέλει, απιστία δέν επέρχεται.
Αραγε τυχαίο πώς η απιστία είναι γένους...θηλυκό ??
Φιλικά
Δημήτρης-
-
Quote:
Originally Posted by
Grecodom
Αραγε τυχαίο πώς η απιστία είναι γένους...θηλυκό ??
Προσπερνώ τα παραπάνω που είπατε και έρχομαι να σας ρωτήσω το εξής:
η απιστία,ναι όντως γένους θηλυκού.
Να το κάνουμε τώρα και επίθετο;;;;;;;
Ο άπιστος.....Η άπιστη....ΤΟ άπιστο....... ¶ρα δεν υπάρχει πρόσωπο της απιστίας...απιστεί ο καθένας ανεξάρτητα από το γένος της λέξης..... ;)
Αν θες να απιστήσεις, θα απιστήσεις.....αν δε θες να απιστήσεις, δε θα απιστήσεις!
-
Ως τόσο, η απισία δεν είναι μεμονομένο από προηγούμενα γεγονότα και ουρανοκατέβατο αλλά αποτέλεσμα της αδιαφορίας του συνέταιρου. Ή πιστευεις οτι μία σχέση διμιουργείται με σκοπό την απιστία?
-
Quote:
Originally Posted by
e k
Ως τόσο, η απισία δεν είναι μεμονομένο από προηγούμενα γεγονότα και ουρανοκατέβατο αλλά αποτέλεσμα της αδιαφορίας του συνέταιρου. Ή πιστευεις οτι μία σχέση διμιουργείται με σκοπό την απιστία?
Σίγουρα και ένα απ 'όοοοολα τα αίτια της απιστίας είναι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του συντρόφου. Όταν μπαίνεις σε μια σχέση, σημαίνει ότι θα είστε 2 μόνο, αφοσοιωμένοι ο ένας στον άλλον, σε μια κοινή προσπάθεια εξέλιξης της σχέσης (και δεν μιλώ για γάμο [απαραίτητα]). Ποιος ο λόγος λοιπόν να κάνεις σχέση με σκοπό να απιστήσεις; Για να δημιουργηθούν "ανεπανόρθωτες" ζημιές και στους δυο; Αν είναι να απιστήσεις κύριος/κυρία, απλά μην δεσμεύεσαι !!!