Με ποια κριτηρια υιοθετησαμε το ψευδωνυμο μας (οταν υφισταται, βεβαια).
Ποια ψευδωνυμα μας εχουν κανει εντυπωση;
Printable View
Με ποια κριτηρια υιοθετησαμε το ψευδωνυμο μας (οταν υφισταται, βεβαια).
Ποια ψευδωνυμα μας εχουν κανει εντυπωση;
Το δικό μου είναι το όνομα της αγαπημένης μου γάτας, ηρωϊδας του Αρκά.
Νομίζω ότι αυτό φαίνεται και απο το avatar που χρησιμοποιώ :)
Εκφραζει εσενα δηλαδη, η Λουκριτια;
Τί σου αρεσε σε αυτην;
Το δικό μου είναι δημιούργημα μιας κολλητής μου, η οποία στο λεύκωμα του σχολείου (πόσα χρόνια πίσω...) με προσφώνησε "αγαπητό μαρούλι"... χωρίς καμιά εξήγηση! Θα μπορούσε να είναι ηχητικά κάτι σαν υποκοριστικό μάλλον, όπως λέμε Θανούλη. Πάντως σιγουρα δεν παραπέμπει στο γνωστό λαχανικό! :toung:
Υ.Γ. ... βέβαια τώρα πώς εσείς να καταλάβετε κάτι τέτοιο...;; Αφού άλλο νικνέιμ υπάρχει πλέον! Για όλα φταίνει ο μπαμπάς :laugh:
Τώρα είμαι πιο ιντελεκτουέλ τρομάρα μου!!! :laugh: :toung:
.......εμενα το δικο μου το πηρα απο την deste..την τραπουλα της Κατινας!:idea: Η Αttart ειναι ημανα της γης,η θεα της γονιμοτητας,της ομορφιας,της σοφιας της Ανατολης.Επισης χρησιμοποιει τις δυναμεις της ,την μαγεια,τον αποκρυφισμο για το καλο.Οι Ασταρτινες θα εξορκιζαν καθε κακο.Εγω το παρεφρασα λιγακι γιατι ετσι μου βγηκε.....ι :bigsmile:
Το δικό μου το βρήκα τυχαία στο λεξικό. Μου άρεσε πολύ σαν λέξη και όπως ακουγόταν, την έβλεπα και για πρώτη φορά και μου έκανε εντύπωση. Εκείνη την περίοδο έψαχνα για nick και ορίστε η ...βάφτηση. Ολίγον τυχαία, ολίγον μοιραία..
Μ'αρέσουν οι ατάκες της !Quote:
Originally Posted by Αγγελικη
Το δικό μου nick name είναι μία συντομογραφία του ονόματος μου...Ευδοκία... εξ ου και kia! Όταν ήμουν πολύ πολύ μικρότερη και δεν μου άρεσε το όνομα μου:sick: , έψαχνα να βρω πως αλλιώς θα μπορούσαν να με φωνάζουν...και αντί να καταλήξω στον κοινότυπο Εύη-α, είπα να κάνω επανάσταση...και να γίνω μάρκα αυτοκινήτου!!!!!:laugh: :laugh: :laugh:
Να προλάβω την Μαργαρίτα που θα πει ότι διάλεξε το όνομά της :toung:
Εγώ ήθελα κάτι πολύ απλό και πολύ νορμάλ κι έτσι βρήκα αυτό το χαριτωμένο..
Μάλλον έπρεπε να το΄χα γράψει με ένα ν, αλλά δε βαριέσαι.. Αλλού έχω βάλει Ράνια, μάλλον μ΄ αρέσουν τα εις -ανια:bigsmile:
Από αυτά που έχω δει εδώ μου άρεσε το 'βήτα', δε θυμάμαι άλλο
Το ψευδώνυμο μου ,μου το κολλησαν συμμαθητες στο λύκειο!
Διοτι κατάφερνα πάντα να γλυτώνω τελευταια στιγμη απο τα διάφορα "κογιότ" και επειδή συνήθως και τρέχω πανω-κατω πανικόβλητη!Το κρατησα λοιπον γιατι ειναι απ΄τα αγαπημένα μου καρτούν!
Ενα ψευδώνυμο που "ζηλεψα" ειναι της Λουκρητίας ,μια και λατρευω κι εγω τις ατάκες της!
Καλημέρα σε όλους!
Για να πω την αλήθεια, στην αρχή ήθελα να βάλω το όνομα μου, αλλά τελικά σκέφτηκα να βάλω το αγαπημένο μου ζώο - τον Πάνθηρα (όχι τον Ροζ).
Καλημερα σας!
Το starfish το εμπνευστηκα απο την ενασχοληση μου με την θαλασσια ζωολογια εκεινη την περιοδο. Σκεφτηκα λοιπον να κανω ενα διακριτικο κοπλιμεντο [:embarrest]στον εαυτο μου, και συχγρονως να νιωσω πιο ανετα με τις υδατινες επιρροες μου που ειναι ...οπως και να το κανουμε.."υπερβαρες". Ωραια δεν κινειται ενας αστεριας μεσα στο φυσικο του περιβαλλον; :)
Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα κόμικς και τα καρτούνς από μικρή ως σήμερα και τα θεωρώ και τέχνη για αυτό χρησιμοποιώ ονόματα από τους ήρωες αυτούς όταν "κυκλοφορώ" στο internet γιατί πέρα από όλα τα άλλα ,τα sites τα δέχονται σχεδόν πάντα αμέσως (δεν τα χρησιμοποιούν άλλοι δηλαδή). Χρησιμοποιώ κάθε φορά άλλο nick από κόμικ ή καρτούν ανάλογα το θέμα του site. Τώρα, το magikadespell (επίτηδες ανορθόγραφο μήπως το έχει και άλλος) νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωση μας εδώ εκτός του ότι είναι γλυκύτατη μαγισσούλα, πονηρή, τσαχπίνα και αιωνίως ερωτευμένη με έναν άντρα που δεν της ταιριάζει αλλά και δεν τη θέλει (ο Σκρουτζ) πράγμα που επίσης μου ταιριάζει!!!:love: :(
'Η το λουλουδι!Quote:
Originally Posted by Dell Piero
Τωρα οσον αφορα εμενα, και το astral (αστρικος) και το dreamer (ονειροπολος, ιδεαλιστης) μου αρεσουν... Τα ειχα δει και τα δυο ξεχωριστα σε διαφορετικες στιγμες μεχρι που ηρθε στο μυαλο μου η ενωση...:idea: Κατι σαν ονομ/μο ενα πραγμα! My name is dreamer, astral dreamer..!:toung:
Εγω δεν θα μπορουσα να μπω σε μια ιστοσελιδα και να μην δηλωσω εστω και ενα μερος απο το ονομα μου, να καταθεσω δηλαδη οτι ειμαι εγω ή κατι που υποδηλωνει ενα μερος της προσωπικοτητας μου.
Εντυπωση μου κανουν ψευδωνυμα που δεν δηλωνουν τιποτα,
απλως τη βιασυνη και την ελλειψη φαντασιας ή στην χειροτερη περιπτωση, την ελαφροτητα με την οποια αντιμετωπιζουν μια συγκεκριμενη ιστοσελιδα ή ισως και τον ιδιο τους τον εαυτο.
Προφανως αναφερεσαι στη μεγαλη πλειοψηφια οσων δηλωνουν ψευδωνυμα. Ξερεις, λεγεται ψευδωνυμο και οχι κανονικο ονομα. Μονο το ονομα σου σε εκφραζει; Αν το δεις διαφορετικα, δεν ησουν εσυ εκεινη που διαλεξες το ονομα σου εξ'άρχης, αλλοι το διαλεξαν για σενα. Και οσον αφορα το σχολιο σου οτι καποια ψευδωνυμα δεν δηλωνουν τιποτα, εννοεις οτι δε σημαινουν τιποτα ΜΟΝΟ για σενα προφανως και οχι για αυτους που τα επελεξαν. Επιτρεψε μου να διαφωνω πληρως με την αποψη σου.. Αυτα τα ολιγα...Quote:
Προφανως, ή εγω εκφραστηκα λαθος ή εσενα κατι σου διεφυγε και σε θεωρω αρκετα εξυπνο.
Quote:
Εντυπωση μου κανουν ψευδωνυμα που δεν δηλωνουν τιποτα,
Δεν σου λειπει astral dreamer.Quote:
ελλειψη φαντασιας
Το δηλωνει το ψευδωνυμο σου που εκφραζει ενα μερος της προσωπικοτητας σου (και αυτο σημαινει ειλικρινεια απεναντι στον εαυτο μας και απεναντι στους αλλους).
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Δε μιλησα για τον εαυτο μου, απλα μου φανηκε καπως προσβλητικο αυτο το σχολιο για καποια μελη.. Λιγο υποτιμητικο. Με την εννοια του οτι οποιος δε σκεφτηκε πολυ για να διαλεξει ψευδωνυμο δε σημαινει κατι παραπανω απο αυτο για το χαρακτηρα του ή κατι αλλο. Απλα διαφωνουμε ή μπορει να εκανα και εγω λαθος στην κριση μου!Quote:
Τοτε θα περιμενω τις απαντησεις των αλλων μελων, που δεν αφηνουν απλως μια βουλιτσα μεσα στο απεραντο διαδικτυο! (και δεν εννοω εσενα).
Διάλεξα το ψευδώνυμό μου γιατί μου θυμίζει τον αγαπημένο μου μήνα του χρόνου και επειδή τότε ανθίζουν τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα του χρόνου!!
Επίσης μου θυμίζει στίχους από ένα παλιό τραγούδι που το έχω συνδυάσει με κάποιον πολύ ξεχωριστό για μένα, αν και σε άλλη διάσταση τώρα..
Είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει, τελικά..
Εξ'άλλου ένα ψευδώνυμο δεν είναι απαραίτητο να λέει κάτι σε όλους, γιατί κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο, γαιτί κανείς δεν έχει τον ίδιο νου και εμπειρίες με κάποιον άλλο και γιατί έτσι δεν χάνεται η μοναδικότητα μας!!
:love:
Το πήρα από την Μάρλεν Ντήτριχ,είναι η αγαπημένη μου σταρ του κλασικού Χόλυγουντ,έχω εμμονή με το κλασικό Χόλυγουντ και με τα πρότυπα ομορφιας που επικρατούσαν τότε.
:love:
Το nick μου δηλώνει το ζώδιό μου, τον Τοξότη .Sagitarius, στο πιο θηλυκό του...Μου αρέσει όμως και ο συμβολισμός του, το βέλος.
Το δικό μου έχει προέλθει από ένα γνωστό τραγούδι, "My little runaway", μου το είχε αφιερώσει κάποιος...κάποτε... γιατί το ρήμα "φεύγω" είναι από τα αγαπημένα του λεξιλογίου μου.
Α....και γω το όνομα μου έβαλα...γιατί?!
Έσπαγα το κέφαλι μου τόσες ώρες τι να βάλω και αφού είχα αρκετά υποψήφια και δεν έλεγα να αποφασίσω με τίποτα είπα ν αβάλω το ονοματάκι μου γραμμένο λίγο κάπως....
evitaZ
συνδιασμός 2 ψευδωνύμων τα οποία και χρησιμοποιώ.
Το Ζ είναι από το ζουζούνι το οποίο και μου αρέσει πολλύ ..αν και το θεώρησα κάπως παιδικό για εδώ...οπότε κράτησα μόνο το Ζ. και το εβίτα από το ονομά μου Εύη....θα μου άρεσε να με φωνάζαν έτσι ....:)
ωραίο το θέμα!εγω το δικό μου, το εμπνεύστηκα από τους στίχους του τραγούδιου του robbie williams "me and my monkey" και επειδη το επαγγελμά μου ειναι τεχνικής φύσεως και δεν θεωρείται από τα "γυναικεία", νομίζω ότι μου ταιρίαζει!:bigsmile:
Το δικό μου nick ειναι δυο λέξεις μαζι (οπως και φαίνεται αλλωστε).
Sol_luna, που ειναι δύο λέξεις στα Ισπανικα! Μου αρέσει παρα πολυ η Ισπανική γλώσσα και θα ηθέλα παρα πολυ να την μαθω!
Sol = Ηλιος
Luna = Φεγγάρι
Αυτα τα δυο στοιχεια ειναι τα αγαπημενα, εξου και το nick μου!
Θα μου πειτε γιατι οχι στα ελληνικα ή στα αγγλικα? Γιατι ηθελα να φαινεται κατι το παράξενο στο ψευδονυμο μου!!!
Συμφωνω με την sol_luna-τα ισπανικα ειναι υπεροχη γλωσσα αλλα πολυ ψευδισμα.Φοβαμαι μην μου μεινει!Τελοσπαντων για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα,το δικο μου nick ειναι απο την Chiara de Montefalco που αναφερθηκε ως ονομα απο τον Εκο.:)
Επιτελους στη γλωσσα μου!
Καταρχην δεν μπορουσα να γραφτω με το πραγματικο μου ονομα, καθως ηδη υπηρχε αλλο μελος (Ρανια). Βρισκομαι πλεον στα Τιρανα, οι φιλοι μου με φωναζουν τυ-ραννια, ενιοτε και πα-ρανοια (!) και ετσι απλα κατεληξα. Συμπτωματικα (η οχι) και τα δυο αντιστοιχα ρηματα με οριζουν εν μερει, το πρωτο ως παθητικο...
Φιλια στη σαδιστρια Ελλαδιτσα μας που διωχνει τα παιδια της!
Δείμων... Βασικά, καμμία σχέση με το ειδήμων! :-Ρ Τουλάχιστον στα περί αστρολογίας. Προσπαθώ και μελετώ - γι αυτό προτιμώ και να μην συμμετέχω γράφοντας, ελπίζοντας να έρθει και αυτή η ώρα.
Η επιλογή αυτού του ψευδώνυμου έγινε επειδή την εποχή της εγγραφής μου υπέφερα πολλά δεινά για τα οποία ήθελα να αναζητήσω βοήθεια (αυτός και ο λόγος που εγγράφηκα άλλωστε!) και το Δείμων προέκυψε: 1) από την διττή έννοια του δεινού, ως εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης αλλά και του πολύ ικανού ανθρώπου, και 2) από την αρχέγονη σημασία του όρου δαιμόνιος («κατά γαρ τον Πορφύριον ο κατά τας πολιτικάς και πρακτικάς αρετάς ενεργών σπουδαίως καλείται· ο δε κατά τας ψυχικάς, ήτοι καθαιρούσας ψυχήν, δαιμόνιος και δείμων») πριν χρησιμοποιηθεί για την περιγραφή των θρησκευτικών αρνητικών δυνάμεων.
Τέλος, σε περεταίρω έλεγχο στο google βρήκα αναφορές στο όνομα Βιβλικής λίμνης στον Ησαΐα («Διοτι τα υδατα της Δειμων θελουσι γεμισθη αιματος· διοτι θελω επιφερει ετι δεινα επι Δειμων...») , και αυτό το τελευταίο ήταν απόλυτα καταλυτικό στην επιλογή μου.
Διάλεξα το Fioroula γιατί εκτός του ότι αγαπώ αφάνταστα κάθε είδους φυτό, μοιάζω πολύ με τις ανάγκες ενός φυτού: αν κάποια μέρα δεν με ποτίσουν (αγάπη κλπ) ή μου βάλουν δηλητήριο(μίσος, ζήλια κλπ) μαραίνομαι, μελαγχολώ. Μόλις όμως με ποτίσουν με τα απαραίτητα θετικά στοιχεία τότε αμέσως αναζωογονούμαι. (φυσικά τώρα έμαθα να έχω και άλλους μηχανισμούς για να μην έχω τόσο απότομα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μου άσκοπα).
-------------------
Όταν θέλουμε κάτι το σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχουμε!
εγώ πάλι διάλεξα το δικό μου με βάση την ηρεμία (apn3a = apnea = άπνοια).. ο όρος άπνοια συναντάται στις καταδύσεις (στατική κ δυναμική άπνοια), στον καιρό (όταν δεν φυσάει), αλλα κ στην ιατρική (άσθενεια). Η λέξη άπνοια μου θυμίζει ήρεμη θάλασσα κ γενικά γαλήνη.
Αναρωτιόμουν από καιρό apn3a για το nick σου, γιατί ήμουν σίγουρη πως κάνεις καταδύσεις, για να το επιλέξεις. Ενας οικογενειακός φίλος κατασκευάζει καταδυτικό υλικό, hi tech, με την ίδια ακριβώς φίρμα! Mόνο τέτοιοι... θα διάλεγαν ... τέτοιο nick.
Και εγώ για το ίδιο αναρωτιόμουν τόσο καιρό.
Πάντως, με τίποτα δεν πήγαινε το μυαλό μου σε καταδύσεις.
Το δικό μου "Litsacorinth" το διάλεξα λόγω του υποκοριστικού που με φωνάζουν (Λίτσα από Ευαγγελία) και της πόλης (Κόρινθος) που γεννήθηκα και που ζούσα μέχρι και πριν πέντε χρόνια (πριν η αγάπη με οδηγήσει στην Κύπρο) και που πάντα έλεγα ότι δε θέλω να φύγω ποτέ από εκεί (αν και όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν να φύγουν!!!), διότι είναι μία πόλη που συνεχώς ομορφαίνει και μου λείπει πολύ που δε ζω εκεί τώρα.
Εγώ διάλεξα το Νόρα για δύο λόγους.
1. Αποτελεί υποκοριστικό ενός από τα μικρά μου ονόματα.
2. Εμπνευσμένη απο την ηρωίδα του Ιψεν στο ομόνυμο θεατρικο (ή αλλοιώς Κουκλόσπιτο).
Το πρώτο nick που που έκανε εντύπωση μπαίνοντας στο site ήταν το apnea... Και μάλιστα μ' αρεσε πολύ ο τρόπος που είναι γραμμένο με το ανάποδο ε :) Τελικά αυτή η λέξη - όρος με κυνηγάει...
Όταν βρήκα το site, είπα: εδώ θέλω να γραφτώ! Από τα πρώτα που μου ζήτησαν ήταν ένα ψευδώνυμο και εκεί μπλόκαρα. Δεν το είχα σκεφτεί! Μετά το πρώτο σοκ - πανικό- έκλεισα τα μάτια και διαλογίστηκα: πως θέλω να συστηθώ; Μου ήρθε στο μυαλό το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά Πηλίου, η μυθική μορφή που δένει το πνευματικό με το ζωώδες, την ψυχή με το ένστικτο. έτσι το διάλεξα! Αργότερα, έμαθα οτι ο Κένταυρος στην ελληνική μυθολογία ήταν ο θεραπευτής, ο δάσκαλος του Ασκληπειού, που μπορούσε να θεραπεύσει τα τραύματα των άλλων, όχι όμως και τα δικά του. Παράξενο, ε; Να ξέρουμε πριν να μάθουμε...
εγώ σαν σωστή ζυγός διαλεξα το δικό μου εμπνευσμένη απο την coco channel, αλλά και γιατί έτσι φωνάζω το σκυλάκι μου τονίζοντας όμως στην πρώτη συλλαβή.