-
Εισαγωγή και Μελέτη Ηλιακής Επιστροφής (Solar Rutern)
Μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους πρόγνωσης στην αστρολογία, θεωρείται η ηλιακή επιστροφή. Ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής είναι ο χάρτης που καταστρώνεται τη στιγμή που ο διελαύνοντας Ήλιος επιστρέψει στη γενέθλια θέση του. Έχουμε ως δεδομένο την ζωδιακή θέση και μοίρα που βρίσκεται ο Ήλιος μας στο γενέθλιο χάρτη μας κι αυτό που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής είναι η στιγμή που ο διερχόμενος Ήλιος θα βρεθεί στην ίδια ζωδιακή θέση και μοίρα. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στα γενέθλια μας ωστόσο, ενδέχεται να συμβεί μια ημέρα πριν ή μια ημέρα μετά. Όταν έχουμε δίσεκτο έτος μπορεί οι ημέρες να είναι δυο πριν ή δυο μετά. Εκείνη την ώρα καταστρώνουμε τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής, επομένως, ο χάρτης μας έχει εκείνη την ημερομηνία και ώρα που επιστρέφει στη γενέθλια θέση του.
-
Re: Εισαγωγή και Μελέτη Ηλιακής Επιστροφής (Solar Rutern)
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω στη φετινή μου ηλιακή επιστροφή αρκετές όψεις τριγώνου (ακριβείας) του κυβερνήτη του 7ου γενέθλιου οίκου μου (του άρη) με πλανήτες ηλιακής και σύνοδο του ωροσκόπου ηλιακής με τη γενέθλια αφροδίτη μου. Παρόλα αυτά ο 5ος ηλιακής έχει μέσα ένα ποσειδώνα ενώ ο 5ος γενέθλιος έχει το Δία ηλιακής. Θα μπορούσα να θεωρήσω ότι θα υπάρξει κάποια νέα σχέση?
-
Τίνα μου, πολύ με βοήθησε το άρθρο σου γιατί το πάει βήμα βήμα και μπόρεσα να βάλω τα πράγματα που θα δω σε μια σειρά! :love:
Ξέρεις φυσικά ότι θα βομβαρδιστείς από απορίες, έτσι;;;; :lol: :)
Θα ήθελα πολύ λοιπόν την γνώμη σου για τα ακόλουθα:
-Κοιτάζουμε μόνο κύριες όψεις; Τη χιαστή την αγνοούμε;
-Ανοχή δίνουμε 4 για τρίγωνο,εξάγωνο-5 για σύνοδο,τετράγωνο,αντίθεση;
-Η ανοχή αλλάζει για τα Φώτα;Και για τις ακμές με πλανήτη;
-Κοιτάζουμε Χείρωνα, Δεσμούς, Βέρτεξ, Κλήρο Τύχης;
-Μια ακμή στην μηδενική μοίρα ενός ζωδίου μας υποδηλώνει κάποια αλλαγή στα θέματα του οίκου ή δεν αξιολογείται έτσι;
Θα επανέλθω, αυτά ήταν μόνο η αρχή.... :lol: ;)
Επίσης, θα ήθελα να προτείνω, αν συμφωνεί η Τίνα, να αναφέρουμε παραδείγματα από προηγούμενες ηλιακές μας επιστροφές και τον τρόπο που λειτούργησαν οι σχηματιζόμενες όψεις. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν δηλαδή...:lol:
-
Εννοείται Τίνα οτι διαβάζω μια το άρθρο και μια κοιταω την ηλιακή μου ...Μεχρι στιγμής λίγο θολά αλλά σίγουρα κάτι θα βγει μιας που το άρθρο σου είναι πολύ κατατοπιστικό.
Για να συνεχίσω στο μοτίβο των αποριών (πολλές θα είναι, υπομονή να χεις:D) οι όψεις με δεσμούς και δη τα τετράγωνα, χωρίς να υπάρχουν στο γενέθλιο σηματοδοτούν σημαντικά γεγονότα;
Σχετικά με τον ωροσκόπο και τον κυβερνήτη του , πιάνοντας την δική μου πως ερνημεύεται η ακριβής σύνοδος ωροσκόπου(Αιγόκερω) Πλούτωνα (σε εξαγωνο με Κρόνο-αμοιβαία υποδοχή); Οτι χρωματίζει έντονα ο Πλούτωνας το ηλιακό μου ωροσκόπιο; (βέβαια η ακμή πέφτει στον γεν. 12ο :cry: και ο Κρόνος στον 10 ηλιακής και 9ο γεν) ....
Η βαρύτητα του ωροσκόπου συνεχίζει να δίνεται στον Κρόνο ή πλέον λόγω Πλούτωνα σηματοδοτεί μια Πλούτώνια δράση και έκφραση γι αυτή τη χρονιά;
Θα υπάρξουν σίγουρα και άλλες απορίες που θα μου γεννήσει το υπέροχο άρθρο σου :o
-
Γεια σας! Πολύ ωραίο το άρθρο σας...μου αρέσουν πολύ οι ηλιακές επιστροφές. :love:
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για αρχή. Οι εμπεριεχόμενοι οίκοι τι δείχνουν; Πχ εγώ παρατήρησα πως σε μία προηγούμενη ηλιακή επιστροφή όταν είχα εμπεριεχόμενο το ζώδιο του Κριού στον 12ο οίκο δεν έκανα κανένα καινούργιο ξεκίνημα εκείνη την χρονιά και μάλλον ''αναμασούσα'' μια κατάσταση που υπήρχε την προηγούμενη χρονιά.
Και επίσης όταν ο Ήλιος δεν κάνει καμία όψη τι δείχνει; Ότι επαναλαμβάνονται οι γενέθλιες όψεις να υποθέσω;
-
Melissanthi αν το υποστηρίζουν και τα άλλα προγνωστικά συστήματα, είναι πολύ πιθανό να προκύψει μια νέα σχέση. Με τον Ποσειδώνα που αναφέρεις στον 5ο οίκο ενδέχεται να ερωτευτείς, μπορεί πλατωνικά, ίσως και να απογοητευτείς κυρίως αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο σου υπάρχουν έντονα Ποσειδώνιες τάσεις στα αισθηματικά σου.
Θεοδοσία μου αν μιλούσαμε για χάρτη ωριαίας θα σου έλεγα να κοιτάξεις μόνο τις κύριες όψεις. Σε μια ηλιακή συνήθως κοιτάμε τις χιαστί, τις 45άρες και τις 135άρες αν κι εφ' όσον είμαστε προσχωρημένοι.
Για το πολύπαθο θέμα των ανοχών θα πω, πως τις πιάνω προσωπικά και όχι τι επικρατεί γενικότερα γιατί είναι ένα θέμα που "μυρίζει μπαρούτι". Για συνόδους/τρίγωνα/αντιθέσεις/τετράγωνα δίνω 8 μοίρες, για εξάγωνα 5 μοίρες, λίγο λιγότερη ανοχή για ασύμβατες κι αποκλίνουσες όψεις, ανάλογα τους πλανήτες. Όψεις με εξωκρόνιους 3 με 5 μοίρες ανάλογα, εκτός κι αν συμμετέχουν σε σχηματισμό (τ τετράγωνο πχ.) που δίνω περισσότερες.
Για τις ακμές δίνω μέχρι 6 αν πρόκειται για γωνιακούς οίκους 3 με 4 μοίρες για τους υπόλοιπους. Για τα φώτα τώρα ενδέχεται να δώσω παραπάνω στους γωνιακούς. Κάποιες φορές τυχαίνει να "μαλλώνω" κι εγώ με τις ανοχές, έχει τύχει να δω ανοχή με 8 μοίρες να λειτουργεί κι άλλες πάλι όχι, πιστεύω δηλαδή πως η ανοχή σχετίζεται με τον πλανήτη που σχηματίζει την όψη και τι σημειοδοτεί ο συγκεκριμένος πλανήτης.
Κοιτάζω Χείρωνα και δεσμούς αλλά όχι το βέρτεξ ή τον κλήρο τύχης που για να είμαι ειλικρινής ούτε σε γενέθλιο ωροσκόπιο τα κοιτάζω. Κι αν τα κοιτάξω δεν θα βασιστώ σ' αυτά για να πάρω απαντήσεις αν δεν υποστηρίζονται κι από αλλού.
Μια μηδενική ακμή συνήθως υποδηλώνει μια νέα κατάσταση που έχει ξεκινήσει, ωστόσο θα το λάβω υπόψη μου για τους γνωνιακούς οίκους περισσότερο.
Νίκη επειδή οι δεσμοί είναι πολύπλοκο θέμα ότι σημειοδοτούν σε γεγονότα θα πρέπει να το βρείς και από αλλού. Σίγουρα δίνουν πληροφορίες αλλά δεν μπορείς να βασιστείς μόνο στις όψεις των δεσμών για να προβλέψεις ένα γεγονός. Αυτό ισχύει ακόμη και για την περίπτωση που ενεργοποιούνται γενέθλιες όψεις.
Από τη στιγμή που εφέτος έχεις ωροσκόπο στον Αιγόκερω και σε σύνοδο με Πλούτωνα σαφέσταστα οι επιρροές είναι κρονιο-πλουτώνιες ακόμη κι αν δεν βρίσκονταν σε αμοιβαία υποδοχή, πολύ περισσότερο τώρα. Νομίζω πως πρεπει να τους δώσεις την ίδια βαρύτητα δηλαδή.
Ελένη όταν υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο σημαίνει πως καμία ακμή δεν ξεκινά από ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Είναι σαν να λέμε πως αυτό το ζώδιο "καταπιέζεται" άρα υπολειτουργεί. Όταν υπάρχει πλανήτης εμπεριεχόμενος τότε η δράση του είναι περισσότερο εσωτερική και δεν λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε αν δεν βρισκόταν "στριμωγμένος". Στην προκειμένη ανάφερεσαι στον 12ο οίκο που είναι εσωτερικός και πνευματικός οίκος επομένως δεν μπορώ να φανταστώ τι νέα ξεκινήματα περίμενες να δεις.
Στην ερώτηση σου για τον Ήλιο προτείνω να ρίξεις άλλη μια ματιά στο άρθρο και θα βρεις την απάντηση. Πάντως επειδή στον Ήλιο δίνουμε αρκετή ανοχή είναι λιγάκι δύσκολο να μην σχηματίζει καμία όψη, ακόμη και έτσι να ναι, ισχύουν οι γενέθλιες πάντα αφού η θέση του Ήλιου δεν αλλάζει.
Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας, ελπίζω να ήμουν κατανοητή τόσο στο άρθρο, όσο και στις απαντήσεις μου.
ΥΓ. Θεοδοσία μου αυτό που μπορώ να προτείνω είναι να βρείτε κάποια σημαντικά γεγονότα στη ζωή σας, να ψάξετε να βρείτε πως φαίνονταν στις ηλιακές σας επιστροφές και να μας καταθέσετε τα ευρήματα σας :) Για παράδειγμα την χρονιά που πήρε κάποιος πτυχίο, παντρεύτηκε, απόκτησε παιδί, επιχείρηση κτλ. τι έδειχνε η ηλιακή επιστροφή και τι είχε ενεργοποιηθεί στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας;
-
Ευχαριστούμε :love:
Ναι και εμένα μου αρέσει η ιδέα να εντοπιστούν σημαντικά γεγονότα και να αναφερθεί πως αυτά εντοπίζονται στον χάρτη της επιστροφής.
-
Ευχαριστώ Τίνα μου ...αυτό ήταν που περίμενα να ακούσω...Δύσκολη χρονιά με σημαντικά γεγονότα...
Το άρθρο σου είναι πολύ απλό και εξαιρετικά κατανοητό!!!
-
Απολύτως κατανοητή Τίνα μου! :love: Σ'ευχαριστώ πολύ κι εγώ με τη σειρά μου. Θα επανέλθω με παραδείγματα από το παρελθόν σύντομα! :)
-
Τίνα μου σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Είναι αλήθεια ότι διαβάζοντας τα άρθρα τα δικά σου και της Κοραλλίας έχω αρχίσει να βλέπω ότι κάποια πράγματα λειτουργούν συνδιαστικά όσον αφορά τα συστήματα πρόβλεψης τόσο σε δικούς μου χάρτες όσο και σε χάρτες φίλων μου στους οποίους μελετώ. Έχω δε παρατηρήσει ότι πολλές φορές η ηλιακή επιστροφή λειτουργεί - σε όλα τα σπουδαία γεγονότα της ζωής μου - αλλά δυο φορές ενώ οι χάρτες ηλιακής έδειχναν σημαντικοί, δεν υπήρξαν γεγονότα εκείνη τη χρονιά.
Για να επιστρέψω όμως στη φετινή μου ηλιακή επιστροφή την οποία θεωρώ σημαντική κυρίως επειδή βλέπω ότι και το προοδευτικό αλλά και το ηλιακό τόξο έχουν κάποιες σημαντικές ενδείξεις ότι κάτι καρμικό θα συμβεί. Σε ρώτησα για τον Ποσειδώνα γιατί με έχει ταλαιπωρήσει πολύ σε όλες τις σχέσεις μου (προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές) καθώς έχω γενέθλιο τετράγωνο ποσειδώνα - ήλιο, ποσειδώνα - άρη. Το μόνο παρήγορο είναι ότι ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο δεύτερο γενέθλιο οίκο. Έχω επίσης γενέθλιο τρίγωνο ποσειδώνα - σελήνης και ποσειδώνα - μεσουρανήματος. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω όμως - για να μη σε κουράζω - είναι το εξής: υπάρχουν δύο-τρεις ενδείξεις στη φετινή ηλιακή που με κάνουν αισιόδοξη παρά την παρουσία του Ποσειδώνα στον 5ο ηλιακής και αυτές είναι: σύνοδος στενή Ποσειδώνα (κυβερνήτη γενέθλιου 5ου οίκου) με το ηλιακό βέρτεξ, επίσης η γενέθλια αφροδίτη δεν είναι μόνο σε στενή σύνοδο με τον ωροσκόπο όπως σου είπα αλλά είναι στην ίδια ακριβώς μοίρα με τη ηλιακή αφροδίτη. Η γενέθλια σελήνη μου σε στενή σύνοδο με το ηλιακό μεσουράνημα και επίσης σε σύνοδο με τον ηλιακό ουρανό και σε τρίγωνο με τον ποσειδώνα (ενεργοποιείται το γενέθλιο τρίγωνο ποσειδώνα-μεσουρανήματος). Έχω επίσης σύνοδο ηλιακού πλούτωνα με ηλιακή σελήνη οι οποίοι τριγωνίζουν το γενέθλιο ήλιο. Ενεργοποιείται γενέθλιο τρίγωνο σελήνης μεσουρανήματος και υπάρχουν δύο τρίγωνα δία ουρανού και δία κρόνου που δεν υπάρχουν όμως στο γενέθλιο. Εκείνο όμως που θεωρώ καθοριστικό είναι ότι ο ηλιακός Κρόνος (παραδοσιακός κυβερνήτης του 4ου γενέθλιου οίκου μου) πέφτει ακριβώς επάνω στο μεσοδιάστημα Δία - Αφροδίτης μέσα στον 4ο ηλιακό και σε σύνοδο τον ηλιακό άρη (κυβερνήτη του 7ου γενέθλιου). Τέλος οι ηλιακοί αυτοί κρόνος και άρης είναι σε σύνοδο στενή με τον γενέθλιο ωροσκόπο.
Συγνώμη αν σε ζάλισα με όλα αυτά αλλά εκτιμώ πολύ την άποψή σου και θα μου ήταν χρήσιμο μου απαντήσεις όχι μόνο για την πρόβλεψη αλλά και γιατί μ'αρέσει η έρευνα και η ανταλλαγή απόψεων με άλλους που σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από μένα.
Σ'ευχαριστώ πολύ.
-
Καλησπέρα Μελισάνθη,
Είμαι σίγουρος ότι η Τίνα θα σου απαντήσει (όταν βάλει σε μια σειρά το κουβάρι με τις όψεις που αναφέρεις:)). Αλλά εγώ θέλω να σταθώ σε μια από τις όψεις αυτές: ότι η Αφροδίτη της ηλιακής επιστροφής είναι ακριβώς στο σημείο της γενέθλιας Αφροδίτης.
Ο κύκλος Ήλιου – Αφροδίτης είναι εξαιρετικά κανονικός και επαναλαμβάνεται κάθε οχτώ χρόνια. Δηλαδή κάθε οχτώ χρόνια Ήλιος και Αφροδίτη επιστρέφουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν στο γενέθλιο χάρτη μας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε οχτώ χρόνια η Ηλιακή επιστροφή συμπίπτει με την επιστροφή της Αφροδίτης σηματοδοτώντας μια έτσι κι αλλιώς σημαντική χρονιά. Αυτό δεν έχει απαραίτητα αισθηματικές προεκτάσεις αλλά γενικότερα, στις ηλικίες των 8,16,24,32,40 κλπ καλούμαστε να κάνουμε μια αναπροσαρμογή στο σύστημα αξιών μας αφού πλέον περνάμε σε άλλη «φάση».
Οι κύκλοι των πλανητών έχουν μεγάλη σημασία, πέρα από τις όψεις που σχηματίζουν και που αναφέρεις ή από τα καρμικά γεγονότα που περιμένεις. Βρίσκεσαι σε μια από αυτές τις σημαντικές χρονιές όπου θα πρέπει να δεις τι εξακολουθεί να έχει αξία στη ζωή σου και τι θα πρέπει να αλλάξει.
-
Atrapos πολύ χαίρομαι που διάβασα γραφόμενο σου μετά από πολύ καιρό!!!!! :)
-
Στην ηλιακή μου επιστροφή ωροσκόπος αιγόκερως, κυβερνήτης κρόνος στον 9ο αλλά πάνω στο μεσουράνημα με απόσταση λεπτών. Στον 1ο οίκο πλούτωνας ανάδρομος. Διάβασα κάπου ότι πλανήτες στους γωνιακούς οίκους της ηλιακής, δρουν-φέρνουν γεγονότα το 1ο τετράμηνο της ηλιακής χρονιάς. Προσωπικά δεν τον ένιωσα τον πλούτωνα, ίσως επειδή ήταν ανάδρομος, αλλά το ταξίδι στο εξωτερικό το πραγματοποίησα. Στον καθένα βέβαια λειτουργούν διαφορετικά αυτά και σίγουρα σε συνδεσμο με άλλους παράγοντες. Πάντως προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι ο οίκος που έχει τον κυβερνήτη της ηλιακής πάντα φέρνει γεγονότα
-
Atrapos, σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση σχετικά με την ηλιακή αφροδίτη, ήταν διαφωτιστική και πολύ χρήσιμη στη μελέτη μου όσον αφορά και άλλους χάρτες πέρα από το δικό μου. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι προσέχω ιδιαίτερα την αφροδίτη γιατί στην περίπτωσή μου είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου μου (έχω ωροσκόπο ζυγό). Έχω παρατηρήσει ότι ο κυβερνήτης ενός ωροσκόπου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ηλιακή και γενικότερα στα προοδευτικά συστήματα.
-
Γεια σας! Είπα να γράψω μερικά στοιχεία από προηγούμενη ηλιακή επιστροφή κυρίως και τι έχω εγώ παρατηρήσει...χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα σίγουρη.
Στον χάρτη ηλιακής επιστροφής μια πολύ άσχημης χρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές παρατήρησα τα εξής:
1. οι άξονες 1ου-7ου οίκου της ηλιακής επιστροφής ήταν οι άξονες 7ου-1ου του γενέθλιου χάρτη μου
2. Όλοι οι πλανήτες ήταν μαζεμένοι στο νότιο ημισφαίριο. Ο μόνος οίκος του βόρειου που είχε πλανήτες ήταν ο 6ος. Κάτι που δεν ισχύει στον γενέθλιο χάρτη μου. Στον γενέθλιο έχω κενό 7ο και στον χάρτη επιστροφής υπάρχουν 3 πλανήτες. Ακόμα και το ''σχήμα του χάρτη'' (εννοώ τους σχηματισμούς των όψεων) είναι τελείως διαφορετικό από του γενέθλιου. Καμία απολύτως σχέση. 3. Κυβερνήτης χάρτη επιστροφής Αφροδίτη ανάδρομη σε σύνοδο με ακμή 7ου.
4. Ερμής σε τετράγωνο με Χείρων και Ποσειδώνα. Με Ποσειδώνα να είναι κυβερνήτης του 12ου της επιστροφής.
5. Άρης επιστροφή σε σύνοδο ακριβείας με γενέθλιο Ερμή. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο δείχνει κάτι αρνητικό. Ο Άρης ενεργοποιεί τις γενέθλιες όψεις του Ερμή ο οποίος στον γενέθλιο είναι στον 1ο και με καλές όψεις όμως. Αλλά επειδή Άρης - Ερμής δεν κάνουν όψη στον γενέθλιο άρα ίσως δεν είναι αρνητική η όψη συνόδου στον χάρτη επιστροφής, αλλά δεν παίζει καθοριστικό ρόλο και δεν δίνεις κάποια ιδιαίτερη χροιά στην χρονιά υποθέτω.
6. Τετράγωνο γενέθλιας σελήνης με Πλούτωνα επιστροφής.
Στον χάρτη της επιστροφής που διανύω ήδη και μπορώ να πω πως μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι σε παρόμοιο χάλι με την επιστροφή για την οποία μίλησα ποιο πάνω παρατηρώ πάλι κάποια στοιχεία.
Έχω πάλι τετράγωνο Ερμή με Ποσειδώνα και Χείρωνα με κυβερνήτη 12ου επιστροφής τον Ερμή αυτή την φορά. Κυβερνήτη χάρτη πάλι Αφροδίτη αυτή την φορά ορθόδρομη όμως και σε σύνοδο με ακμή 1ου αντί για 7ου. Κρόνος στον 1ο σε σύνοδο με ακμή γενέθλιου 12ου. Ήλιος σε τετράγωνο με σελήνη. Και αυτήν την φορά Άρη σε σύνοδο ακριβείας με γενέθλιο Β. Δεσμό και Αφροδίτη όπου στον γενέθλιο κάνουν όψη χιαστί, άρα μάλλον η όψη ενεργοποιείται και επαναλαμβάνεται κατά κάποιο τρόπο μέσα στην χρονιά αυτή.
Δεν ξέρω αν εστίασα στα σωστά σημεία...προσπάθησα πάντως :o
Αυτά προς το παρόν...ίσως ξαναγράψω και για κάποια άλλη προηγούμενη επιστροφή αν βρω κάτι το ενδιαφέρον ή που να θέλω να πω. :)
-
Ελενη1 είχα στην προηγούμενη ηλιακή επιστροφή κρόνο στον 1ο... απαισιοδοξία, στεναχώρια, τάσεις απομόνωσης, όλα ήθελαν παραπάνω προσπάθεια+κόπο από μέρους μου. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά πάει πέρασε, όπως θα περάσει και η δική σου. Αυτή τη φορά διάβασα έχεις ορθόδρομη την αφροδίτη-κυβερνήτη του χάρτη σου, θετική νότα.
-
Γεια σου koritsii !
Άσε και το είχα δει από πριν ότι θα έχω Κρόνο στον πρώτο και η χαζή δεν έκανα κανένα κοντινό ταξιδάκι :p μου άρεσε βλέπεις η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της επιστροφής γιατί την αγαπάω την Αφροδίτη :love: αλλά δεν την σώζει την κατάσταση τουλάχιστον μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει κάνει. :cry: Πάντως με αφορμή αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Υπάρχουν πολλές χρονιές που δεν πάνε από την αρχή μέχρι το τέλος το ίδιο καλά. Δηλαδή μπορεί το πρώτο εξάμηνο να είναι πολύ καλό και το δεύτερο χάλια. Ή αντίστοιχα στο πρώτο εξάμηνο να σε απασχολεί ένας συγκεκριμένος τομέας και το δεύτερο να εστιάζεις σε κάποιον άλλο τομέα. Αυτό από τον χάρτη της επιστροφής πως φαίνεται; :confused:
-
Kαλημέρα!Μου κίνησε το ενδιαφέρον όλα όσα δίαβασα και είπα να τσεκάρω και εγω με την σειρα μου τον τομέα αισθηματικων...Η ακμή του 5ου ηλιακης είναι στον τοξότη.Ο δίας ειναι στον 11ο οικο ηλιακής και στον 11ο γενέθλιο.Ο β.δεσμός στον 5ο ηλιακο συνοδο δια -ουρανο.
Ο ηλιακός διας κανει αντίθεση με ουρανό 5ου που ενεργοποιεί την γενέθλια σύνοδο μεταξύ τους στον 5ο γενέθλιο.Λογικά δεν έπρεπε να είχα κάποια ενεργοποίηση της συνόδου όσο καιρό ο δίας έκανε εξάγωνό με ουρανό απο διέλευση;Παίζει ρόλο που και οι 2 στον γενέθλιο είναι ανάδρομοι;Ενα σωρό εκλείψεις έγιναν στην μοιρα τοξότη και τίποτα δεν ενέργοποίησε την σύνοδο.
Εχω ακριβώς τις ιδιες ακμές και σχεδον την ίδια οικοθεσία με γενέθλιο.Αντε να κοιταξω και την ακμή 7ου...Ακμή ηλιακού 7ου υδροχόος και ουρανός στον 9ο ηλιακης και 9ο γενεθλιο σε τρίγωνο ηλιο- ουρανό- ωροσκόπο.Ίδίες όψεις και στο γενέθλιο.Τίποτα όμως...:lol:
-
Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τα σχόλια σας. Επειδή όμως κινδυνεύουμε να "χάσουμε" τη μπάλα να κάνω μια διευκρίνιση. Όταν πρότεινα να "παραθέσετε τα ευρήματα σας" εννοούσα σε σχέση με γεγονότα για να δούμε πως φαίνονταν αυτά στους χάρτες της ηλιακής σας επιστροφή....
Έχετε γράψει πολλές όψεις αλλά όχι σε συνδυασμό με γεγονότα που έχουν φέρει και πραγματικά δεν ξέρω από που να πρωτο-αρχίσω....
Melissanthi ευτυχώς στη δική σου την περίπτωση βοήθησε ο Δημήτρης. Εκτός των όσων σου έγραψε για την Αφροδίτη, επίσης πολλή σημαντική είναι η σύνοδος Άρη/Κρόνου (ηλιακής) με τον γενέθλιο ωροσκόπο γιατί σε γενικές γραμμές αυτοί οι δυο πλανήτες χρωματίζουν την ιδιοσυγκρασία σου αλλά και την συμπεριφορά που εκδηλώνεις στο κοικωνικό περιβάλλον που κινείσαι. Αυτό σημαίνει πως κάποιες στιγμές θα είσαι περισσότερο ανταγωνιστική/εριστική/δραστήρια κτλ. απ' ότι συνήθως και κάποιες άλλες στιγμές θα είσαι περισσότερο εσωστρεφής/ανασφαλής/αυτοελεγχόμενη κτλ. Όπως και να χει συμφωνώ με το Δημήτρη, νομίζω δηλαδή πως θα είναι μια χρονιά με σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις.
Koritsii επικρατεί μια τέτοια άποψη που λέει ότι το 1ο τετράμηνο είναι μια περίοδος πιο δραστήρια και πλούσια σε γεγονότα. Νομίζω πως αυτό σχετίζεται με την αλλαγή της ηλιακής επιστροφής, έχουμε δηλαδή διαφορετικό χάρτη, επομένως κάποια θέματα διαφοροποιούνται. Ωστόσο δεν αλλάζει η ζωή μας από τη μια ημέρα στην άλλη επειδή άλλαξε ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής, γι αυτό κατά τη διάρκεια μιας νέας ηλιακής επιστροφής ολοκληρώνονται ή διαινωνίζονται γεγονότα της προηγούμενης. Δεν συμφωνώ δηλαδή με την άποψη που θέλει το 1ο τετράμηνο πιο ενεργό, το 2ο πιο ουδέτερο και το 3ο πιο άτονο. Όλα τα κοιτάμε συνδυαστικά κι αν το 2ο τετράμηνο πχ. έχουμε πληθώρα από διελεύσεις σημαντικών όψεων, εκλείψεις, πανσελήνους, νέες σελήνες, που επηρεάζουν τον γενέθλιο ωροσκόπιο μας και ιδιαίτερες ενεργοποιήσεις από τα άλλα προγνωστικά συστήματα, πως θα το συγκεκριμενοποιήσουμε και θα πούμε ότι ΜΟΝΟ το 1ο τετράμηνο θα έχουμε σημαντικά γεγονότα; Τώρα για τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο της επιστροφής, μάλλον πρέπει να ανήκεις στις εξαιρέσεις :lol:.
Ελένη έχεις εντοπίσει κάποιες όψεις από μια δύσκολη χρονιά που πέρασε. Προσπάθησε να τις συνδυάσεις με γεγονότα που συνέβησαν γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις τη λειτουργία της ηλιακής επιστροφής και της πρόβλεψης γενικότερα.
melenia83 πράγματι, διελεύσεις, έκλειψη και ηλιακή επιστροφή θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιήσει τη γενέθλια σύνοδο Δία/Ουρανού μέσα στον 5ο. Θα ήθελα όμως να μου πεις, τι νομίζεις πως θα έπρεπε να φέρει αυτή η σύνοδος γενικότερα που δεν σου το έφερε;
Και κάτι άλλο, η ηλιακή επιστροφή που περιγράφεις πότε ξεκίνησε;
-
Καλησπέρα σας Κα Ζαχαριάδου.Η συγκεκριμένη ηλιακή που περιέγραψα ξεκίνησε 27 Ιουλιου 2012.Αυτό που περίμενα από την σύνοδο δια/ουρανού στον 5ο ηταν μια ξαφνική σύναψη σχέσης μάλλον με διάρκεια λόγω της επεκτατικής τάσης του δία και επειδή ο ουρανος κυβερνητης 7ου είναι στον 5ο μαλλον αναφέρεται στις προσωπικές -ξαφνικές αισθηματικές σχεσεις.Και επειδη ο διας είναι στον 11ο μαλλον μεσω φίλων μεσω γνωστων.
Και επειδή διάβασα οτι 3-4 μήνες πριν τα γενέθλια μας κοιταμε και την επόμενη ηλιακή επιστροφή,(και επειδή η τωρινή δεν μου έδωσε κανένα απολύτως θετικό σημάδι )τσέκαρα και την επόμενη του 2013 και μόνο σταθερότητα δεν διακρίνω...εχω ενα ποσειδώνα στον 5ο ηλιακο που πεφτει στον 8ο γενεθλιο οικο σε σύνοδο με γενεθλια σεληνη,τετραγωνό ουρανο 5ου και αντίθεση αφροδιτη 2ου.και η ακμή 5ου ηλιακου στον 7ο γενέθλιο.Ο ποσειδωνας ενεργοποιει απο οτι κατάλαβα τις αρνητικές γενεθλιες οψεις της σεληνης απο 8ο οικο σε 2ο/5ο.Μια παραπλάνηση,μια σύγχυση διακρίνω και τίποτα δυστυχώς καλύτερο.
Και δεν καταλαβαίνω γιατι αυτές οι 2ηλιακες νομίζω ή είναι πολύ αντιφατικές η μάλλον εγώ βγάζω λάθος συμπεράσματα γιατί δεν καταφέρνω να τα συνδιάσω σωστά.
-
Τίνα δεν είπα ότι το πρώτο τετράμηνο είναι πιο ενεργό+τα άλλα λιγότερο ενεργά. Είπα ότι διάβασα πως πλανήτες στους οίκους 1,4,7,10 δίνουν γεγονότα το 1ο τετράμηνο, εννοώντας ότι πλανήτες στους οίκους 2,5,8,11 φέρνουν συμβάντα το 2ο τετράμηνο και πλανήτες στους οίκους 3,6,9,12 δίνουν γεγονότα το 3ο τετράμηνο. Μάλλον έπρεπε να το γράψω έτσι και να είμαι πιο σαφής, αντί να το αφήσω να εννοηθεί :o. Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου, πάντα κάτι μαθαίνω ;)
-
Melenia83 θα πρότεινα να κάνεις υπομονή άλλους 5 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής. Δεν ξέρω γιατί συνδέεις τον Δία με τη διάρκεια μιας σχέσης και μάλιστα όταν εμπλέκεται ο Ουρανός. Κατά τη γνώμη μου όσο ξαφνικά προκύπτει μια σχέση άλλο τόσο ξαφνικά προκύπτει κι ένας χωρισμός ή, έρωτες κεραυνοβόλοι που κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους. Καλό είναι πάντως αν δεν έχει ολοκληρωθεί μια ηλιακή επιστροφή να μην ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν έχει λειτουργήσει ή τί δεν έχει λειτουργήσει γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να μπερδευτούμε. Πηγαίνετε σε παλιές ηλιακές και γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί, είναι καλύτερα δηλαδή ως αρχάριοι να πάτε από τον εύκολο δρόμο ;)
-
Ελένη1 για να δεις ότι υπάρχουν+χειρότερα, η ηλιακή μου με τον κρόνο στο 1ο οίκο δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτήν την ηλιακή που θα παραθέσω αμέσως... μπαίνω κατευθείαν στο κυρίως θέμα: στα μεταβλητά ζώδια αντίθεση άρη-δία και ήλιου-ουρανού, και σε τετράγωνα μεταξύ τους, ένας σταυρός πλανητών δηλαδή στους οίκους 2,5,8,11. Επιπλέον, αντίθεση αφροδίτης-ποσειδώνα. Το γεγονός? Εξαιτίας δικής μου υπερβολικής δραστηριότητας (αντίθεση άρη-δία) με βρήκε το ξαφνικό ατυχές γεγονός (αντίθεση ουρανού-ήλιου) δηλαδή πρόβλημα υγείας. Αν γνώριζα αστρολογία τότε, θα ήμουν σίγουρα πιο προσεκτική
-
Γεια σας και πάλι!
Ξεκινάω την αναδρομή στο παρελθόν με 2 χρονιές-σταθμό στη ζωή μου και προσπαθώ να εντοπίσω τις σχετικές όψεις. Επειδή είναι η πρώτη μου, ουσιαστικά, μελέτη Ηλιακής Επιστροφής, σίγουρα έχω κάνει λάθη, γι'αυτό έχω ενσωματώσει και απορίες...(Ο Θεός να βοηθάει την Τίνα! :o).
Την πρώτη χρονιά στην οποία θα αναφερθώ παντρεύτηκα και συγχρόνως πέτυχα σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και διορίστηκα στην Β'θμια εκπαίδευση.
Στον ετήσιο χάρτη έχουμε επανάληψη της γενέθλιας οικοθεσίας, σημάδι σημαντικής χρονιάς.
Γάμος-όψεις ετήσιου χάρτη
-Ο Άρης, κυβ. 7ου γεν., στην 29η μοίρα. (δείχνει αλλαγή σε θέματα 7ου;)
-Ο Άρης σε σύνοδο με τον Δία και οι δυο τους σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο (γενέθλια σύνοδος Δία-ωροσκόπου).
-Η Σελήνη, κυβ. γεν. ΜC, σε εξάγωνο με Άρη, Δία και ωροσκόπο και σε τρίγωνο με τον Κρόνο.
-Η Αφροδίτη, κυβ. γεν. ωροσκόπου, σε τετράγωνο με τον άξονα 1/7 (αυτό μπορώ να το ερμηνεύσω ως την ένταση που συνοδεύει την ετοιμασία ενός γάμου;)
Γάμος-όψεις ετήσιων πλανητών με γενέθλιους
-Εξάγωνο Αφροδιτών
-Εξάγωνο Άρη-Σελήνης
-Εξάγωνο Δία-Σελήνης
-Σύνοδος Κρόνου με την ακμή του 7ου γενέθλιου-αντίθεση με ωροσκόπο (κυριολεκτικός περιορισμός μου;;;; :lol:)
-Εξάγωνο Πλούτωνα με Ήλιο και με άξονα 1/7
Διορισμός-όψεις ετήσιου χάρτη
-Ποσειδώνας, κυβ. 6ου, στην 29η μοίρα (αλλαγή στην εργασία;)
-Εξάγωνο Σελήνης, κυβ. ΜC, με Δία.
-Δίας χιαστί MC (γενέθλιο τετράγωνο). Αυτό πώς ερμηνεύεται; Με την δυσκολία των εξετάσεων;
-Ποσειδώνας (6ου) σε αντίθεση με MC. Παρόμοια απορία...
Διορισμός-όψεις ετήσιων πλανητών με γενέθλιους
-Τρίγωνο Σελήνης-Κρόνου
-Τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα (γενέθλια χιαστή) :confused:
-Εξάγωνο Ερμή, κυβ. 9ου, με Αφροδίτη
-Αντίθεση Ερμή- MC (γενέθλια χιαστή) :confused:
-Εξάγωνο Δία-Σελήνης
-Τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα :confused:
-Εξάγωνο Κρόνου-Ερμή (γενέθλιο εξάγωνο)
-Τετράγωνο Κρόνου-MC (γενέθλιο τετράγωνο)
-Τετράγωνο Ποσειδώνα-Σελήνης :confused:
-Τρίγωνο Ποσειδώνα-Πλούτωνα
-Τετράγωνο ΜC-Σελήνης :confused:
-Τρίγωνο MC-Ποσειδώνα
-Εξάγωνο MC-Πλούτωνα
Η δεύτερη χρονιά που διάλεξα είναι η χρονιά που γέννησα την κόρη μου. Εδώ τα πράγματα μου φάνηκαν πιο εύκολα και πιο ξεκάθαρα (γι'αυτό την διάλεξα, για να μην φορτώσω την Τίνα με χιλιάδες απορίες! :love:)
Αυτές είναι οι όψεις μεταξύ των πλανητών του ετήσιου χάρτη και των γενέθλιων.
-Εξάγωνο Αφροδίτης, κυβ. 8ου γεν., με γεν. Σελήνη
-Τρίγωνο Ουρανού, κυβ. 5ου γεν., με γεν. ωροσκόπο (γενέθλια σύνοδος)
-Εξάγωνο Πλούτωνα με Ουρανό και ωροσκόπο
-Τετράγωνο ωροσκόπου ηλιακής με γεν. Ουρανό (γενέθλια σύνοδος)
Πολλά φιλιά σε όλους! Καλό βράδυ! :)
-
Θεοδοσία μου,
Γάμος-όψεις ετήσιου χάρτη
-Ο Άρης, κυβ. 7ου γεν., στην 29η μοίρα. (δείχνει αλλαγή σε θέματα 7ου
-Ο Άρης σε σύνοδο με τον Δία και οι δυο τους σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο (γενέθλια σύνοδος Δία-ωροσκόπου).
-Η Σελήνη, κυβ. γεν. ΜC, σε εξάγωνο με Άρη, Δία και ωροσκόπο και σε τρίγωνο με τον Κρόνο.
-Η Αφροδίτη, κυβ. γεν. ωροσκόπου, σε τετράγωνο με τον άξονα 1/7 (αυτό μπορώ να το ερμηνεύσω ως την ένταση που συνοδεύει την ετοιμασία ενός γάμου
Αρκετά σημαντική είναι εδώ η σύνοδος του Άρη με τον Δία σε τρίγωνο με ωροσκόπο γιατί ενεργοποιεί γενέθλιες όψεις με τον άξονα 1ου/7ου.
Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον άξονα 1ου/7ου πέρα από την ένταση που λες, μπορεί να δείχνει πως είχες κάπως υπερβολικές απαιτήσεις προκειμένου να γίνουν όλα όμορφα και λαμπερά για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου.
Γάμος-όψεις ετήσιων πλανητών με γενέθλιους
-Εξάγωνο Αφροδιτών
-Εξάγωνο Άρη-Σελήνης
-Εξάγωνο Δία-Σελήνης
-Σύνοδος Κρόνου με την ακμή του 7ου γενέθλιου-αντίθεση με ωροσκόπο (κυριολεκτικός περιορισμός μου;;;; )
-Εξάγωνο Πλούτωνα με Ήλιο και με άξονα 1/7
Εδώ τώρα (κι αν βγάζω άκρη :p:p) η Σελήνη (κυβερνήτρια γενέθλιου MC ενεργοποιείται από τον ετήσιο Άρη που ναι μεν στον γενέθλιο ωροσκόπιο είναι κυβερνήτης 7ου αλλά στην ηλιακή τι κυβερνά; Από που δηλαδή έρχεται στην ηλιακή και ενεργοποιεί τη Σελήνη; Ακόμη, υπάρχει γενέθλια όψη Σελήνης/Άρη;
Το ίδιο θα ψάξεις να βρεις για τις υπόλοιπες όψεις.....υπάρχει όψη μεταξύ Σελήνης/Δία;
Όσο για τον Κρόνο στην ακμή του 7ου, πολλές φορές έχουμε πει πως είναι ένδειξη γάμου και εσύ τώρα μας το επιβεβαιώνεις :)
Κάπως έτσι θα κινηθείς και με τις υπόλοιπες όψεις για τον διορισμό σου και τη γέννα σου για να δεις τι ενεργοποιήσαν οι χάρτες της ηλιακής. Επιπλέον πληροφορίες θα πάρεις, αν μια μια τις ακμές της ηλιακής τις τοποθετήσεις στους γενέθλιους οίκους.
-
Τίνα μου, σέυχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. :love:
Σε σχέση με όσα επισήμανες...
Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον άξονα 1ου/7ου πέρα από την ένταση που λες, μπορεί να δείχνει πως είχες κάπως υπερβολικές απαιτήσεις προκειμένου να γίνουν όλα όμορφα και λαμπερά για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου.
Πράγματι αγχώθηκα πολύ και έκανα μια υπερπαραγωγή...(αχ και να'χα τώρα τα λεφτά εκείνα!!!) :lol:
Εδώ τώρα (κι αν βγάζω άκρη :p:p) η Σελήνη (κυβερνήτρια γενέθλιου MC ενεργοποιείται από τον ετήσιο Άρη που ναι μεν στον γενέθλιο ωροσκόπιο είναι κυβερνήτης 7ου αλλά στην ηλιακή τι κυβερνά; Από που δηλαδή έρχεται στην ηλιακή και ενεργοποιεί τη Σελήνη; Ακόμη, υπάρχει γενέθλια όψη Σελήνης/Άρη;
Τίνα μου, η οικοθεσία στην ηλιακή εκείνη τη χρονιά είναι η ίδια με το γενέθλιο, οπότε πάλι Άρης κυβερνά τον 7ο και Σελήνη το Μεσουράνημα.
Γενέθλια όψη Άρη-Σελήνης δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο οι γενέθλιες που ανέφερα με τον άξονα 1/7.
Το ίδιο θα ψάξεις να βρεις για τις υπόλοιπες όψεις.....υπάρχει όψη μεταξύ Σελήνης/Δία;
Όχι, δεν υπάρχει.
Όσο για τον Κρόνο στην ακμή του 7ου, πολλές φορές έχουμε πει πως είναι ένδειξη γάμου και εσύ τώρα μας το επιβεβαιώνεις :)
Ε, είναι περιορισμός, δεν είναι; ;)
Αυτό που με μπερδεύει πάντα Τίνα μου είναι οι δυσαρμονικές όψεις που αντιφάσκουν με κάποιο θετικό γεγονός (το οποίο φαίνεται από τις θετικές όψεις). Είναι οι δύο όψεις που υπάρχουν σε κάθε νόμισμα; Το ότι κάθε τι έχει και τις δυσκολίες του ή τα αρνητικά του;
-
Θεοδοσία καθόλου να μην μπερδεύουν οι δυσαρμονικές όψεις. Αν δεν υπήρχαν αυτές τίποτα δεν θα κάναμε και δεν θα εκτιμούσαμε.
Για να έρθει ένα γεγονός στη ζωή μας θα πρέπει να ενεργοποιείται συγκεκριμένος τομέας, πλανήτης, κυβερνήτης οίκου κτλ. Αν η όψη στην ηλιακή είναι δύσκολη αλλά ενεργοποιεί θετική γενέθλια, συμβαίνει το γεγονός (το θετικό) με σχετική δυσκολία και το αντίστροφο.
Για παράδειγμα μένει κάποια έγκυος και γεννά (θετικό γεγονός) με δυσαρμονικές όψεις που όμως ενεργοποιούν αρμονικές γενέθλιες. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;(κουίζ)
-
Ίσως ότι αγκαλιά με το μωράκι της και τις χαρές που της δίνει, πάνε και τα ξενύχτια και οι δυσκολίες του πρώτου καιρού και οι αγωνίες και όσα συνοδεύουν τη μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή της...Και ότι θα βιώσει και θα εκτιμήσει όσα υπόσχεται ο γενέθλιος χάρτης της μέσα από την γλυκιά δοκιμασία που θα περάσει...
Κι αν δεν ενεργοποιούν γενέθλιες; Θα έχουμε τότε μικρότερης σημασίας θετικά ή αρνητικά γεγονότα που θα πηγαίνουν κι αυτά παράλληλα με τα πιο σημαντικά θετικά ή αρνητικά;
-
Τινα μου επανερχομαι και όντως βοηθεια σου :rolleyes:
Ανακάλυψα κοιτώντας παλιές ηλιακές επιστροφές ετών που έδωσαν στη ζωη μου πολλά γεγονότα (φυσικά δεν είχα μόνο όψεις στην Ηλιακή, αλλά και εξωκρόνιους πλανήτες που έκαναν σημαντικές όψεις) χωρίς απαραίτητα να έχω γενέθλιες ανάλογες όψεις...ότι αγγίζονταν μεσοδιαστήματα γενέθλια από πλανήτες ηλιακής ....Το ίδιο συμβαίνει και φέτος ....Η Αφροδίτη Ηλιακής είναι πάνω στο μεσοδιάστημα Αφροδίτη/Ποσειδώνα , πχ ο Κρόνος απεναντι απο το μεσοδιάστημα Κρόνου / Αρη, ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα Ουρανού / Πλούτωνα....ο Ποσειδώνας σε εξάγωνο με το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Ερμή....Θα ήθελα την άποψη σου στο συγκεκριμένο :love: και με ποιον τροπο (εάν !!!!) μπορούμε να δώσουμε προβλέψεις βασιζόμενοι στις όψεις αυτές...
Σ ευχαριστώ
-
Και όχι μόνο Θεοδοσία μου, θα μπορούσε να δείξει μια δύσκολη εγκυμοσύνη, δυσκολίες γενικότερα σε θέματα δημιουργικότητας, μπορεί για παράδειγμα να μιλάμε για μια γυναίκα που είναι αθλήτρια, χορεύτρια, σχεδιάστρια κτλ. Αν έχει δύσκολη εγκυμοσύνη, πόσο δημιουργική μπορεί να είναι...
Αν υπάρχουν άλλα παιδιά ενδεχομένως να ζορίζεται γενικότερα μαζί τους, χιλια δυο μπορεί να παρουσιαστούν.......
Όταν έμεινα έγκυος και γέννησα, στην ηλιακή επιστροφή είχα μέσα στον 5ο οίκο τον Δία ανάδρομο στον Λέοντα σε τρίγωνο με τον Ήλιο και αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ενεργοποιήθηκε το γενέθλιο τρίγωνο Ήλιου/Δία/Ποσειδώνα και η γενέθλια σύνοδος Δία/Ποσειδώνα μέσα στον 5ο γενέθλιο.
Κυβερνήτης 5ου οίκου (ετήσιος) ήταν η Σελήνη στον Τοξότη σε σύνοδο με Πλούτωνα (έπεφταν μέσα στον γενέθλιο 5ο οίκο, ο οποίος έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα) και αντίθεση με Κρόνο. Ο βόρειος δεσμός (να τους βάλουμε κι αυτούς στους παιχνίδι) σε εξάγωνο με τον Ήλιο με μισή μοίρα ανοχή και νότιος δεσμός σε σύνοδο ιδιομοιρίας με γενέθλιο Ποσειδώνα στον 5ο οίκο.
Υπήρχε δηλαδή έντονη ενεργοποίηση 5ου οίκου. Η σύνοδος της Σελήνης/Πλούτωνα ενεργοποιούσε γενέθλια χιαστί, η αντίθεση με τον Κρόνο δεν ενεργοποιούσε τίποτα γιατί δεν υπάρχει όψη στο γενέθλιο χάρτη Σελήνης/Πλούτωνα με Κρόνο, επομένως δεν περίμενα να φέρει τραγικές δυσκολίες ή τουλάχιστον, όχι διαχειρίσιμες.
Ωστόσο είχα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, πεσμένη ζωτικότητα, πήρα πολλά φάρμακα για να μην αποβάλλω και κάποιους μήνες έμεινα στο κρεβάτι (αντίθεση ετήσιος Δίας με Ποσειδώνα και Ήλιο μέσα στον 12ο σε σύνοδο με ετήσιο ωροσκόπο).
Το άλλο εντυπωσιακό που είχε αυτή η ηλιακή επιστροφή ήταν ο ωροσκόπος στις 6 Κριού (νέα ξεκινήματα) σε σύνοδο με τον Ήλιο μου και τρίγωνο με Δία/Ποσειδώνα από τον 5ο γενέθλιο.
Του 1ου η ακμή έπεφτε στον γενέθλιο 10ο σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό που έδειχνε πολλά απρόοπτα και φυσικά κίνδυνο αποβολής που όπως αποδείχτηκε υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια του 1ου 5μηνου.
Είχα επιστροφή γενέθλιας Αφροδίτης (αναφέρθηκε σ' αυτή την θέση ο Δημήτρης σε παραπάνω σχόλιο) μέσα στον 8ο γενέθλιο και ο Ερμής ο ετήσιος ήταν στην 5η μοίρα του Κριού (επίσης σε τρίγωνο με Δία/Ποσειδώνα από τον γενέθλιο 5ο), μια μοίρα πριν τον ετήσιο ωροσκόπο.
Δυο ημέρες πριν μπει η νέα ηλιακή επιστροφή στις 22/3 δηλαδή, έμαθα πως είμαι έγκυος ;).
Την 2η φορά που έμεινα έγκυος ο ετήσιος ωροσκόπος ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δία/Ποσειδώνα και σε τρίγωνο με τον Ήλιο.
Η ακμή του ετήσιου 1ου πήγαινε στον γενέθλιο 5ο και η ακμή του ετήσιου 5ου πήγαινε στον 10ο γενέθλιο. Ο ετήσιος Δίας μέσα στον 5ο γενέθλιο σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο και τετράγωνο με γενέθλια Αφροδίτη, δεν ενεργοποιούσε γενέθλιες όψεις, δεν έφερε και ιδιαίτερα προβλήματα.
Κυβερνήτης 5ου ετήσιου ο Άρης σε τετράγωνο με Ουρανό, ενεργοποιούσε γενέθλιο ταυ τετράγωνο Ήλιου/Άρη/Ουρανού. Δεν έφερε δυσκολίες στην εγκυμοσύνη αλλά δυσκολίες με τον μεγάλο μου παιδί που ήταν ιδιάιτερα υπερκινητικό εκείνη την περίοδο και δεν μπορούσα να κοντρολάρω με τίποτα :lost:.
Ο βόρειος δεσμός σε σύνοδο αυτή τη φορά με τον Ήλιο μου :love:. Φυσικά υπήρχαν κι άλλες όψεις αλλά για να μην σας κουράσω περισσότερο έγραψα τις πιο σημαντικές.
-
Νίκη όταν ενεργοποιούνται μεσοδιαστήματα δίνουν γεγονότα όμως μόνο από μεσοδιαστήματα εγώ προσωπικά δεν θα έκανα προβλέψεις. Ακόμη κι αν έκανα θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική και προσεκτική διότι μέχρι τώρα έχω δει πως όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα φαίνονται από πολλές μεριές.
Να σου το πω διαφορετικά, γράφεις πως η Αφροδίτη της ηλιακής επιστροφής ενεργοποιεί το γενέθλιο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ποσειδώνα που είναι το μεσοδιάστημα του πλατωνικού έρωτα και της αισθηματικής εξαπάτησης. Η ερμηνεία δηλαδή που δίνουμε είναι πως θα ερωτευτείς πλατωνικά και το πιθανότερο είναι να βιώσεις απογοητεύση κτλ. Δεν αποκλείω το γεγονός να συμβεί από τη στιγμή που ενεργοποιείται το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα, επιφυλάσσομαι όμως για το πόσο μπορεί να σε επηρεάσει καταλυτικά ένα τέτοιο γεγονός.
Αν όμως υπάρχουν κι από αλλού αυτές οι ενδείξεις, τότε ναι, θα είναι ένα γεγονός σημαντικό με διάφορες προεκτάσεις στη ζωή σου.
-
Kαλό απόγευμα σε όλους! Βρήκα λίγο χρόνο και επανήλθα...
Τίνα μου, πολύ βοηθητικό το παράδειγμά σου! Κάτι αρχίζουμε να παίρνουμε χαμπάρι σιγά σιγά...
Λοιπόν, θα μιλήσω για τη χρονιά που πήρα πτυχίο.
Ο ωροσκόπος της επιστροφής έπεσε 7 μοίρες πριν την ακμή του γενέθλιου 9ου και στο ίδιο ζώδιο με τον 9ο.
Ο 9ος ετήσιος έπεσε μέσα στον 4ο γενέθλιο και 1 μοίρα πριν την ακμή του ήταν ο ετήσιος Ουρανός, κάτι που έδειχνε κάποια αλλαγή σε θέματα 9ου.
Κυβερνήτης του 9ου γενέθλιου είναι ο Ερμής που έπεσε μέσα στον 9ο ετήσιο.
Επίσης ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του ετήσιου ωροσκόπου.
Οι όψεις που σχηματίστηκαν είναι οι εξής.
-Ο ετήσιος Ερμής σε εξάγωνο με την Αφροδίτη, κυβερνήτη του γενέθλιου ωροσκόπου.
-Ο ετήσιος ωροσκόπος σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Δία (κυβ. 3ου γενέθλιου) ενεργοποιούσε τη γενέθλια σύνοδο Δία-ωροσκόπου.
-Ο ετήσιος Δίας σε εξάγωνο με το γενέθλιο Μεσουράνημα, ενεργοποιούσε το γενέθλιο τετράγωνο.
-Το ετήσιο Μεσουράνημα σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή (του 9ου) και σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Δία (ενεργοποιούσε πάλι το γενέθλιο τετράγωνο Δία-MC).
5 όψεις για ένα γεγονός...όπως ακριβώς είπε η Τίνα πιο πάνω, αν είναι κάτι να γίνει, φαίνεται με πολλούς τρόπους...:)
-
Ο 9ος ετήσιος έπεσε μέσα στον 4ο γενέθλιο και 1 μοίρα πριν την ακμή του ήταν ο ετήσιος Ουρανός, κάτι που έδειχνε κάποια αλλαγή σε θέματα 9ου.
Κυβερνήτης του 9ου γενέθλιου είναι ο Ερμής που έπεσε μέσα στον 9ο ετήσιο.
Επίσης ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του ετήσιου ωροσκόπου.
Θεοδοσία μου δεν μελετάμε τους γενέθλιους πλανήτες που πέφτουν μέσα στον ετήσιο χάρτη. Τους ετήσιους στον γενέθλιο χάρτη μελετάμε. Για παράδειγμα του 9ου η ακμή μέσα στον γενέθλιο 4ο έδειχνε, τέλος σπουδών, ή επιστροφή στην πατρίδα/σπίτι αν ήσουν στο εξωτερικό, νομικές διαδικασίες για θέματα ακινήτων κτλ.
-
Στο παράδειγμα της Θεοδοσίας, είναι πολύ σημαντικό ότι το ετήσιο μεσουράνημα έκανε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 9ου οίκου (Ερμή). Όταν σημεία του ετήσιου, όπως το μεσουράνημα ή ο ωροσκόπος έρχονται σε σύνοδο με κάποιο γενέθλιο πλανήτη, τότε ενεργοποιούνται τα θέματα του οίκου που κυβερνά ο πλανήτης στον γενέθλιο, αλλά και του γενέθλιο οίκου που βρίσκεται.
Όπως πολύ σωστά είπε η Τίνα, είναι τον ετήσιο που μελετάμε σε σχέση με τον γενέθλιο και όχι το αντίστροφο. Με αυτή την λογική όμως, συνδυαστικά και ανά περίπτωση είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο 9ος ετήσιος οριοθετείται περιλαμβάνοντας τον γενέθλιο Ερμή που κυβερνά τον 9ο . (προσωπική άποψη Τίνα μου και ελπίζω να μην θεωρηθεί αγενές...)
Στην πραγματικότητα ο ετήσιος άξονας 3ου\9ου βρισκόταν στον γενέθλιο γωνιακό άξονα 4ου\10ου , κάτι που έδειχνε από μόνο του ότι τα ετήσια θέματα 3ου\9ου θα είχαν μία σημαντική εξέλιξη. (τώρα που το σκέφτομαι Τίνα, αυτό που ξέρουμε για την Ηλιακή επιστροφή και τον 4ο , μοιάζει με τον κανόνα της ωριαίας για το τέλος μιας υπόθεσης. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν , αλλά τώρα που το είδα γραμμένο από σένα, έκανα τον συνειρμό…)
Όμως είχαμε παράλληλα και έναν ενεργοποιημένο Δία που αυτό σημαίνει πως είχαμε ενεργοποίηση και των δύο κυβερνητών του γενέθλιου άξονα 3ου\9ου .
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η Θεοδοσία τι γινόταν από τράνζιτ την ίδια περίοδο και τι από δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Επίσης, αν όταν εκδηλώθηκε το γεγονός είχε κάνει ήδη ο τράνζιτ Ήλιος σύνοδο με τον ετήσιο Ερμή, ώστε να ενεργοποιήσει τα θέματα του ετήσιου 9ου .
- - - Updated - - -
Στο παράδειγμα της Θεοδοσίας, είναι πολύ σημαντικό ότι το ετήσιο μεσουράνημα έκανε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 9ου οίκου (Ερμή). Όταν σημεία του ετήσιου, όπως το μεσουράνημα ή ο ωροσκόπος έρχονται σε σύνοδο με κάποιο γενέθλιο πλανήτη, τότε ενεργοποιούνται τα θέματα του οίκου που κυβερνά ο πλανήτης στον γενέθλιο, αλλά και του γενέθλιο οίκου που βρίσκεται.
Όπως πολύ σωστά είπε η Τίνα, είναι τον ετήσιο που μελετάμε σε σχέση με τον γενέθλιο και όχι το αντίστροφο. Με αυτή την λογική όμως, συνδυαστικά και ανά περίπτωση είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο 9ος ετήσιος οριοθετείται περιλαμβάνοντας τον γενέθλιο Ερμή που κυβερνά τον 9ο . (προσωπική άποψη Τίνα μου και ελπίζω να μην θεωρηθεί αγενές...)
Στην πραγματικότητα ο ετήσιος άξονας 3ου\9ου βρισκόταν στον γενέθλιο γωνιακό άξονα 4ου\10ου , κάτι που έδειχνε από μόνο του ότι τα ετήσια θέματα 3ου\9ου θα είχαν μία σημαντική εξέλιξη. (τώρα που το σκέφτομαι Τίνα, αυτό που ξέρουμε για την Ηλιακή επιστροφή και τον 4ο , μοιάζει με τον κανόνα της ωριαίας για το τέλος μιας υπόθεσης. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν , αλλά τώρα που το είδα γραμμένο από σένα, έκανα τον συνειρμό…)
Όμως είχαμε παράλληλα και έναν ενεργοποιημένο Δία που αυτό σημαίνει πως είχαμε ενεργοποίηση και των δύο κυβερνητών του γενέθλιου άξονα 3ου\9ου .
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η Θεοδοσία τι γινόταν από τράνζιτ την ίδια περίοδο και τι από δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Επίσης, αν όταν εκδηλώθηκε το γεγονός είχε κάνει ήδη ο τράνζιτ Ήλιος σύνοδο με τον ετήσιο Ερμή, ώστε να ενεργοποιήσει τα θέματα του ετήσιου 9ου .
-
Κάτια πριν από 2 εβδομάδες περίπου συζητούσα με μια φίλη αστρολόγο το ίδιο θέμα. Μου είπε ότι μελετούσε την επιστροφή και με αυτόν τον τρόπο. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς και σιγά σιγά να τους τσεκάρουμε να δούμε αν λειτουργούν.
Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν έχω εξετάσει την ηλιακή επιστροφή με αυτόν τον τρόπο επομένως δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη. Στην περίπτωση της Θεοδοσίας πάντως σαφέστατα είχαμε ενεργοποίηση 3ου/9ου αλλά και 4ου/10ου, ενεργοποιήσεις δηλαδή που θα τις δούμε σε χάρτες ατόμων που τη συγκεκριμένη χρονιά πήραν το πτυχίο τους.
-
Πολύ ωραίο το άρθρο της ηλιακης επιστροφής, ό,τι πρέπει για πρωτόπειρους σαν κι εμενα. Πότε είναι η καλυτερη στιγμή να καταστρώσω τον δικό μου, μια και τώρα στις 16 Μαρτίου έρχονται τα γενεθλιά μου;
-
Amarige έπρεπε ήδη να τον έχεις καταστρώσει και να τον μελετάς :D
-
Α πα πα, τρέχω αμέσως! :D
-
Κορίτσια, Τίνα και Κάτια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας! Με βοηθούν απίστευτα!!!!
Τίνα μου, εκτός απ'τον Ήλιο που θα μας δείξει πράγματα η οικοθεσία του στον ετήσιο χάρτη, δεν κοιτάζω γενικά πού πέφτουν οι γενέθλιοι πλανήτες μου...απλώς στο συγκεκριμένο παράδειγμα με εντυπωσίασε αυτή η σύμπτωση, γι'αυτό το επεσήμανα.
Αυτό που είπες για τον 4ο επίσης με εντυπωσίασε γιατί δεν το ήξερα. Θα θεωρήσουμε δηλαδή ότι θα περιμένουμε μια ολοκλήρωση στα θέματα του οίκου που πέφτει στον 4ο γενέθλιο κάθε φορά;
Και υπάρχουν αντίστοιχες ερμηνείες για τους άλλους γωνιακούς;
Κάτια, κοίταξα τα υπόλοιπα συστήματα για την ημερομηνία που γράφει πάνω το πτυχίο και βρήκα τα εξής:
-Στο ηλιακό τόξο, είχα εξάγωνο Δία-MC (γενέθλιο τετράγωνο) και τετράγωνο Κρόνου-Ερμή.
-Ναι, ο τράνζιτ Ήλιος είχε περάσει πάνω από τον γενέθλιο Ερμή (και μάλιστα πρέπει αυτό να έγινε όταν έδινα το τελευταίο μάθημα, περίπου 2 μήνες πριν την ορκομωσία).
-Η τράνζιτ Σελήνη σε τρίγωνο με γενέθλιο και προοδευμένο Κρόνο.
-Ο τράνζιτ Ερμής σε τρίγωνο με γενέθλιο και προοδευμένο Ποσειδώνα.
-Η τράνζιτ Αφροδίτη σε αντίθεση με γενέθλιο και προοδευμένο Δία.
-Ο τράνζιτ Άρης σε τρίγωνο με το γενέθλιο Μεσουράνημα(ενεργοποιούσε το γενέθλιο τρίγωνο).
-Η τράνζιτ Αφροδίτη σε τρίγωνο με το προοδευμένο Μεσουράνημα.
-Ο προοδευμένος άξονας 3ου/9ου σε μηδενική μοίρα(έμπαινε σε αιγόκερω/καρκίνο).
-Ο προοδευμένος Ερμής σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Β.Δ.(+30').
Ελπίζω μόνο να επέλεξα τις σωστές όψεις να σας πω! :D
Ουπς, μόλις είδα το πρώτο λάθος! Η Κάτια με ρώτησε αν ο τράνζιτ Ήλιος είχε περάσει πάνω από τον ετήσιο Ερμή κι εγώ απάντησα για τον γενέθλιο Ερμή. :o
Πάλι ναι όμως Κάτια μου, ο Ήλιος είχε περάσει από τον ετήσιο Ερμή επίσης.
-
Θεοδοσία, δικό μου το λάθος που δεν σου είπα ότι τράνζιτ πλανήτες που μας ενδιαφέρουν είναι κυρίως οι αργοί, από Δία και πέρα. Ωστόσο σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και προσωπικά κρατώ τα παρακάτω ως σημαντικά:
-Στο ηλιακό τόξο, είχα εξάγωνο Δία-MC (γενέθλιο τετράγωνο) Άρα επανάληψη της εμπλοκής που είδαμε και στην Ηλιακή επιστροφή. Θα μπορούσε να το δείχνει και κάπως αλλιώς , αλλά εδώ είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο!Όσο για το τετράγωνο Κρόνου\Ερμή, μια ακόμα απόδειξη ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τα τετράγωνα γιατί χωρίς δυναμική ενεργοποίηση δεν έχουμε εκδήλωση γεγονότος, παρά μόνο εσωτερική ανταπόκριση (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
-Ναι, ο τράνζιτ Ήλιος είχε περάσει πάνω από τον γενέθλιο Ερμή (και μάλιστα πρέπει αυτό να έγινε όταν έδινα το τελευταίο μάθημα, περίπου 2 μήνες πριν την ορκομωσία).Δεν έχει σημασία που σε ρώτησα αν είχε περάσει ο Ήλιος από ετήσιο Ερμή. Πάντως πέρασε πάνω από την ακμή του 9ου της Ηλιακής που έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή , όπως γράφεις. Και αυτό είναι αρκετά σημαντικό γιατί ενεργοποίησε την επίμαχη σύνοδο.
-Ο προοδευμένος άξονας 3ου/9ου σε μηδενική μοίρα(έμπαινε σε αιγόκερω/καρκίνο). Πάντα η αλλαγή ζωδίου προοδευτικού πλανήτη ή άξονα , φέρνει σημαντικές εξελίξεις στην ζωή μας, στα αντίστοιχα θέματα.
-Ο Ήλιος είχε περάσει από τον ετήσιο Ερμή επίσης.Ήμουν σίγουρη! Δεν μπορούσε να είχες γεγονός αν δεν περάσει ο τράνζιτ Ήλιος να το ενεργοποιήσει.
-Ο προοδευμένος Ερμής σε τρίγωνο με τον γενέθλιο Β.Δ.(+30').Μπορείς να μου πεις σε ποιο οίκο έχεις τον Β.Δ και ποιος είναι ο κυβερνήτης του?
Επίσης, αν μπορείς να μου πεις που ήταν η δευτερεύουσα Σελήνη. Σε ποιο οίκο.
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που έχω την δυνατότητα να συλλέξω, μια και δεν εξασκώ την αστρολογία επαγγελματικά, οπότε δεν μπορώ να έχω συχνά την ευκαιρία να συλλέξω τέτοιου είδους πληροφορίες. Μόνο από γνωστούς και φίλους ή φίλους φίλων.
Τίνα ευχαριστώ για την φιλοξενία και την «κατάχρηση»…. :o