Προτείνω να δημιουργήσετε ένα άρθρο για το πως εκφράζονται αστρολογικά οι σεξουαλικές φαντασιώσεις/διαστροφές.;)
Printable View
Προτείνω να δημιουργήσετε ένα άρθρο για το πως εκφράζονται αστρολογικά οι σεξουαλικές φαντασιώσεις/διαστροφές.;)
Κάποτε έκοψα το ποτό και τις γυναίκες.
Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου.
George Best Αγγλος ποδοσφαιριστής
δεν είμαι σίγουρη αν υποδηλώνει διαστροφή, αλλά σίγουρα η Σελήνη στους Ιχθείς έχει τάσεις για φαντασιώσεις, επίσης όψεις Σελήνης, Αφροδίτης και Άρη με τον Ποσειδώνα δείχνουν μια ροπή
Δεν είμαι πουριτανή erimiti 44,
Αλλά φοβάμαι πως αν κανείς θα ήθελε να μιλήσει από αστρολογικής σκοπιάς για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις θα έπρεπε -για να καταλαβαίνουμε και εμείς για το τι μιλάμε και όχι να τα λέμε απέξω απέξω - να πούμε το καθετί με το όνομα του.
Πάντως εγώ όταν έγραψα ένα άρθρο με τίτλο "ω γλυκύτατο μου σπέρμα' μιλώντας για την ιερή λειτουργία του σπέρματος και την σημασιολογία του σε συνάρτηση με τον Πλούτωνα, μπήκε στο συρτάρι με την αιτιολογία ότι το σαιτ το διαβάζουν οι έφηβοι άρα και θα τους σοκάρουμε.
Ελλάδα είμαστε χριστιανέ μου. Ο ψευτοπουριτανισμός πάει σύννεφο. Λες και τα 14χρονα, 15χρόνα κ.ο.κ δεν είναι στηλωμένα στα σεξουαλικά σαιτ απο το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.
Οι κρίσεις δικές σας.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Αλλο φαντασίωση και άλλο διαστροφή. Οι πλανητικές όψεις που αναφέρεις καλή μου simonette συνήθως παράγουν -σε γενικές γραμμές το λέω - φαντασιώσεις του βασιλόπουλου καβαλάρη στα άλλο να απαγάγει την λατρεμένη του, και εκείνη να γίνεται χαλί να την πατήσει.
Αλλά από σεξουαλικότητα ή ερωτισμό, άστα να πάνε. Για ρώτα και εμένα να ακούσεις τι ακούω και τότε θα καταλάβεις. Πάντως επειδή δεν είμαι και ειδική στις σεξουαλικές διαστροφές ας μην πάρω και όρκο βέβαια. Ας μιλήσουν λοιπόν καλύτερα, οι έχοντες και κατέχοντες τέτοιου είδους διαστροφικές διαθέσεις και πρακτικές!
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Μια οψη Αρη 4γωνο Πλουτωνα πιστευω πως θα ειχε μια δοση bdsm ;)
Και τι σημαίνει αυτό κυρία Σπίγγου; Ότι επειδή 14χρονα και 15χρονα είναι στα σεξουαλικά σάιτ από το πρωί μέχρι το βράδυ, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά αυτό το παράδειγμα χωρίς καμία άμυνα, μη τυχόν και χαλάσει η συνταγή; Άλλωστε αν διαφωνούσατε τότε με την απόφαση να μπει στο συρτάρι το συγκεκριμένο άρθρο -κρίνοντάς την ως ψευτοπουριτανισμό-, θα μπορούσατε να το πείτε τότε αντί να συμφωνήσετε απόλυτα, απολογούμενη πως κακώς δεν το είχατε σκεφτεί και μόνη σας εξ αρχής. Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ψευτοπουριτανισμό και την αξιοπρέπεια, είναι δυσδιάκριτη πλέον αλλά υπάρχει..
Φιλικά
Απ οτι εχω διαβασει σε αρθρο και μαλιστα νομιζω εδω στο σαιτ, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο, γιατι επροκειτο για μια απλη αναφορα και οχι αρθρο για το συγκεκριμμενο θεμα, οι αρνητικες οψεις αφροδιτης-ουρανου και αρη-ουρανου σχετιζονται με παρεκκλισεις. Παρομοια διασταση μπορει να δωσουν και οι οψεις του ποσειδωνα και φυσικα του πλουτωνα κατω ομως απο αλλες ψυχολογικες επιδρασεις.
Νομίζω ότι είναι βασικό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Φαντασιώσεις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος δεν έχει φαντασιώσεις , αλλά μπορώ να καταλάβω ότι μπορεί να μην θέλει να το παραδεχτεί. Από εκεί και πέρα, το περιεχόμενο των φαντασιώσεων και η θεματολογία, μπορεί να ποικίλει, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός.
Οι διαστροφές είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Το εύκολο είναι να πάμε στον 8ο οίκο και να αναζητήσουμε εκεί τα ίχνη των διαστροφών, στον Ποσειδώνα , Πλούτωνα, Ουρανό κτλ, αλλά δεν είναι τόσο απλό , γιατί οι διαστροφές έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο και μπορεί να προκύψουν με διάφορους τρόπους που αστρολογικά περιγράφονται από αναπάντεχους πλανήτες στην κάθε περίπτωση.
Ας μην μένουμε σε αστείους αφορισμούς μια και ο Κρόνος, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει αρκετά ακραίες διαστροφές. Το ίδιο και μία δυσαρμονική Σελήνη ή ένας πτωτικός Άρης σε «λάθος» οίκο με δύσκολες όψεις. Γενικά, επειδή οι διαστροφές έχουν την ρίζα τους σε ψυχογενείς λόγους, είναι λογικό να συναντάμε τέτοιες περιπτώσεις σε χάρτες που περιγράφουν βαθιά ψυχικά ρήγματα και συνήθως τα φώτα συμμετέχουν ενεργά.
Πιστεύω ότι κανένα θέμα δεν είναι ταμπού, όταν υπάρχει το υπόβαθρο να αντιμετωπιστεί με την σοβαρότητα που του αξίζει, ώστε η συζήτηση να κινηθεί σε ένα ποιοτικό επίπεδο.
Καλημέρα!!!
Αν ο 8ος (Πλούτωνας) σχετίζεται με τη libido και τη σεξουαλική επιθυμία, τότε στον 12ο (Ποσειδώνας) εδράζεται το όνειρο και η φανασίωση.
Έφη μου συμφωνώ με την τοποθέτησή σου για Άρη και Αφροδίτη και πώς εμπλέκονται με τους κυβερνήτες του 8ου και 12ου.
Σαφέστατα υπάρχει μια διάκριση μεταξύ της φαντασίωσης που προσφέρει με ένα γόνιμο τρόπο περισσότερη "ενέργεια" στο άτομο, από την καθήλωσή του σε έναν ονειρικό κόσμο.
Η διαστροφή είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο ψυχοπαθολογικά ιδωμένο, εμπλέκει το ρόλο μητέρας - πατέρα ή ανθρώπων στο περιβάλλον του ατόμου που ανέλαβαν αυτούς τους ρόλους.
Αστρολογικά, τα φώτα και Άρης Αφροδίτη εμπλεκόμενοι δυσλειτουργικά με Κρόνο και βαρείς πλανήτες σε οίκους 4ο, 8ο, 12ο, υποδεικνύουν τέτοιου τύπου διαστροφές.
Ο χάρτης του Μαρκήσιου ντε Σαντ, θα μας έδειχνε κάτι παρόμοιο φαντάζομαι..
Πάντως σε χάρτη θεραπευομένης μου από όσο θυμάμαι, εμπλέκοντο όλα τα παραπάνω στοιχεία.
Είναι μια γυναίκα η οποία επιδίδετο σε σεξουαλικές σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες ταυτόχρονα.
Κάτια είδα το post σου, αφού ανέβασα το δικό μου.
Να σημειώσω ότι η αστρολογική μου τοποθέτηση επί του θέματος είναι απολύτως ερασιτεχνική
Ισως αυτο να βοηθούσε, αλλα η ερωτηση του μελους ηταν καπως ασαφής.
Σαδισμός και αστρολογία
Ακόμη και ενα γιοντ Ηλιου-Ποσειδωνα-Πλούτωνα, με συμμετοχή 8ου και Σκορπιού "λενε" πολλά για αυτό Σπυρακο. Αν μπορεί καποιος από τη διαχείριση να αναζητήσει το γενεθλιο χαρτη του Μαρκήσιου ντε Σαντ ή του Λεοπόλδου Μαζοχ, θα είχε ενδιαφερον. Εχω την εντυπωση πως υπαρχει καπου στο αρχείο.
ναι taurine, είχες ξεκινήσει και μια συζήτηση παλαιότερα Απορία για ωροσκόπια διασήμων
Ο χάρτης του de Sade υπάρχει και στην αστρολογική βάση δεδομένων, σύντομα θα μπει και του Masoch
Marquis de Sade - Horoscope and natal charts of celebrities. Famous people database
Να σου ζήσει η κορούλα σου :love:
Ευπειθώς αναφέρω... πουριτανή.
Όχι λόγω γαλουχίας. Όχι λόγω συγκυριών. Σίγουρα όχι λόγω θρησκείας... Καθαρά Και Αποκλειστικά Λόγω Internet.
Χρησιμοποιώ αυτό το 'διαόλι' κοντά στα 20 χρόνια και ίσως επειδή ήμουν 'τυχερή' δεν έμπλεξα όσο άλλοι σε ό,τι θέμα αφορούσε την εφηβική μου ηλικία.
Είναι λογικό άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το μέσο επιφανειακά* να θεωρούν μια προσπάθεια προστασίας παιδιών ως ψευδοπουριτανισμό.
Η γνώμη μου όμως είναι πως, ακόμη και ψευδο-πουριτανισμός να είναι στο βάθος του, πάλι προς κέρδος και όφελος απροστάτευτων ψυχών είναι. Νομίζετε πως το πάω μακριά, το ξέρω. Κάποια στιγμή όμως θα τύχει να διαβάσετε ή ακούσετε και εσείς μέρος αυτών που έχω τύχει να συναντήσω και ίσως με θυμηθείτε.
Προσέχω ιδιαίτερα όταν αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να με διαβάζουν έφηβοι. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να στοχοποιηθεί ένα παιδί. Δε θα ήθελα να συμβάλω στο "άπειροι+1"...
Ο κίνδυνος είναι σαν τον αέρα. Επειδή δεν τον βλέπεις, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει...
Λένα,
υποψήφια για Black Hole
*Επιφανειακά == Δεν έτυχε να συναντήσουν την άσχημη όψη του internet
h selhnh stous ix8eis einai sigoura periergh. opws epishs kai kakes opseis afrodiths ploutwna isws k poseidwna. also, take a look at your lilith!
Οι διαστροφές δεν είναι ένα πράγμα που μπορούμε να αποδώσουμε σ' ένα πλανήτη και τις όψεις του. Υπάρχουν πολλών ειδών διαστροφές: σαδομαζοχισμός, φετιχισμός, παιδεραστία, επιδειξιομανία, ηδονοβλεψία κ.λπ. Κάθε είδος διαστροφής φαίνεται από διαφορετικά αστρολογικά στοιχεία.
Οι φαντασιώσεις, στην ψυχολογία, θεωρούνται εντελώς φυσιολογικές, αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την "κινητήρια δύναμη" στην ερωτική μας ζωή και σχετίζονται με το τι μας αρέσει στον έρωτα. Πιστεύω ότι οι φαντασιώσεις αυτές σχετίζονται με τον Άρη, δηλαδή ανάλογα με την κατάσταση του Άρη μας είναι και το είδος των φαντασιώσεων μας και το τι μας ελκύει ερωτικά.
Υπάρχουν όμως και φαντασιώσεις που αφορούν διαστροφές. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν πράξη τις διαστροφές τους αλλά τις βιώνουν στις φαντασιώσεις τους. Ανάλογα με το είδος της διαστροφής που περιλαμβάνουν αυτές οι φαντασιώσεις είναι και τα αστρολογικά στοιχεία που τις υποδηλώνουν.
Και αυτά μπορεί να βοηθήσουν:
Φετιχισμός και αστρολογία
Σαδισμός και αστρολογία
Η άλλη σεξουαλικότητα
Κοραλλία συμφωνώ μαζί σου απόλυτα και μάλιστα το διατύπωσες ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου. Νομίζω κι εγώ ότι το είδος των φαντασιώσεων που περιέχουν διαστροφές περιγράφεται από σχετικές όψεις και είναι αυτό που μπορούμε να ανιχνεύσουμε αστρολογικά.
Κάποτε πίστευα κι εγώ πως οι όψεις αυτές σχετίζονται με τον Άρη. Τώρα πια δεν είμαι απόλυτα σίγουρη. Για παράδειγμα, οι φαντασιώσεις που περιέχουν μαζοχιστικές διαστροφές, βασίζονται σε κάποια ενοχή που πολλές φορές συνδέονται με την ενοχή του υποκειμένου για την σεξουαλικότητά του. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να βρούμε ένα δυνατό και καλοβαλμένο Άρη, ενώ η γενεσιουργός αιτία να βρίσκεται σε κάποια όψη της Σελήνης ή του Ήλιου.
Κάτια μου,
δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα αυτό για να έχω πολύ σαφή άποψη. Απ' όσα όμως έχω διαβάσει και καμιά εικοσαριά χάρτες που έχω δει, μπορώ να πω πως δεν έχω δει σεξουαλική διαστροφή στην οποία να μην συμμετέχει κι ο Άρης με κάποιο τρόπο. Το θέμα αυτό όμως δεν είναι και τόσο απλό. Π.χ. υπάρχει και ο ψυχισμός μαζοχισμός που δεν βγαίνει απαραίτητα και ερωτικά.
Στον μαζοχισμό δεν είναι η ενοχή του ατόμου για την σεξουαλικότητά του η κύρια αιτία. Για παράδειγμα, αν μια μητέρα μαλώνει και κτυπά το παιδί της και αμέσως το αγκαλιάζει και το φιλά (δικές της ενοχές που το κτύπησε) μπορεί να κάνει ένα παιδί να συνδυάσει μέσα του την αγάπη με τον πόνο.
Κοραλλία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι παρορμητικό έχεις κι εσύ. Πολλές φορές απαντάς εντελώς διαφορετικά από αυτό που σου γράφω και δίνεις την εντύπωση ότι άλλο διαβάζεις και άλλο καταλαβαίεις (κάτι που νόμιζα ότι το παθαίνω μόνο εγώ).
Στο πιο πάνω ποστ μου, δεν λέω ότι στο μαζοχισμό είναι η ενοχή για την σεξουαλικότητα η κύρια αιτία. Λέω ότι , για παράδειγμα, πολλές φορές βασίζονται σε κάποια ενοχή για την σεξουαλικότητα Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μου απαντάς προσπαθώντας να εξηγήσεις τις αιτίες του μαζοχισμού, που πρέπει να πούμε πως μία είναι αυτή που αναφέρεις εσύ, άλλη αυτή που αναφέρω εγώ , αλλά και πολλές άλλες ψυχογενείς αιτίες που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε σε αυτή τη συζήτηση.
Ο προβληματισμός μου ήταν σαφής. Συμφωνώ με τις όψεις Άρη για περιπτώσεις διαστροφών , αλλά τις έχω συναντήσει σε πολύ καλοβαλμένο Άρη , χωρίς καμία αρνητική επιρροή . Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο κυβερνήτης του 8ου ήταν σε αρνητική όψη με τα φώτα.
Αν δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα αυτό (λογικό μου φαίνεται γιατί δεν είναι και ένα θέμα που έχει σοβαρούς λόγους να ασχοληθεί κανείς) , είναι κατανοητό να μην έχεις καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη άποψη.
Μπήκα στον κόπο να γράψω αυτό το ποστ, μόνο για να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς λέω, σε περίπτωση που προηγουμένως δεν μπόρεσα να γίνω κατανοητή.
Κάτια μου,
μόνο ωροσκόπο έχω στα παρορμητικά. Τι είδους διαστροφές έχεις δει με καλοβαλμένο Άρη; Από αστρολογικό ενδιαφέρον ρωτάω. Αυτό που λέγαμε σε άλλο θέμα, η χαρά της γνώσης.
Όσο κι αν σου φανεί παράξενο αυτό (εμένα μου φάνηκε) και στις πέντε περιπτώσεις είχε να κάνει με σαδιστικές τάσεις και παρακινήθηκα να το δω από τις διηγήσεις φιλενάδων.
Και στις 4 περιπτώσεις ο Άρης ήταν από όλες τις απόψεις καλοβαλμένος (ζώδιο, οίκος , όψεις). Όμως ο κυβερνήτης του 8ου ήταν στις τρεις περιπτώσεις ο Ερμής και έκανε σκληρή όψη με τα φώτα, ενώ βρισκόταν μέσα στον 8ο συμμετέχοντας είτε σε ταυ-τετραγώνων είτε σε σταυρό. Σε μια περίπτωση ο Άρης είναι στον Ζυγό (το μόνο που θα μπορούσε κανείς να θεωρεί αρνητικό) , αλλά με καλές όψεις. Σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνήτης του 8ου είναι ο Δίας, σε τετράγωνο με την σύνοδο Σελήνης\Κρόνου. (και τα 5 ωροσκόπια είναι αντρικά)
ΥΓ: Να σου πω την αλήθεια, σε περιπτώσεις σαδισμού θα περίμενα εμπλοκή Κρόνου \Άρη. Ήταν απογοήτευση για μένα που δεν βρήκα τίποτα τέτοιο, ούτε έμμεσα.
Ταυρινα, ειδα τον χαρτη και προσεξα κατι που αναφερεται ως ενδειξη απο τον Κο Αρχο.
Ο βεβαρυμενος 5ος οικος κι αν θυμαμαι καλα ο αρης στον αιγοκερω, συν καποιες αλλες προυποθεσεις. Νομιζω σημερα επαναδημοσιευτηκε το αρθρο του σχετικα με τον φετιχισμο.
Τα yod και η συνοδος σεληνης- κρονου δειχνουν τον δυσκολο ψυχισμο του ατομου.
Παντως εχεις δικιο, δεν θα μου περναγε κατι τετοιο απ το μυαλο, παρ οτι ο 5ος οικος δειχνει εντονη ερωτικη ζωη.
Να σε ρωτησω κατι αλλο? Ειναι τοσο πολυ γοητευτικο αυτο το ατομο? Ουρανος-ποσειδωνας-πλουτωνας κανουν οψη με τον ωροσκοπο, κι επιπλεον η αφροδιτη κυβερνητης του ωροσκοπου, βρισκεται στον ζυγο στον 5ο. Μου εκανε εντυπωση.
Κάτια,
χρειάζεται πολλή διευρεύνηση το θέμα αυτό. Θα ήθελα πολύ, αν θέλεις κι εσύ, να τις δούμε αυτές τις περιπτώσεις.
Κατ' αρχήν, όταν μιλάμε για σαδισμό εννοούμε ψυχολογικό σαδισμό ή ερωτικό και πραγματική πρόκληση σωματικού πόνου; Αυτό το ρωτάω επειδή συχνά στους άντρες αρέσουν κάπως πιο σκληρά πράγματα ενώ στις γυναίκες πιο ευαίσθητα αγγίγματα και συχνά υπάρχουν παρεξηγήσεις πάνω σ' αυτό.
Λες ότι στις 3 περιπτώσεις ο Ερμής ήταν κυβερνήτης του 8ου σε σκληρές όψεις με τα φώτα. Ο Ερμής μόνο σύνοδο κάνει με τον Ήλιο που δεν θεωρείται σκληρή όψη. Επομένως εννοείς σκληρές όψεις με την Σελήνη;
Η σύνοδος Σελήνης/Κρόνου σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δώσει μισογυνισμό και μια τάση σκληρότητας ή συναισθηματικής αναλγυσίας προς τις γυναίκες. Μήπως μπορεί αυτό να θεωρήθηκε σαδισμός;
Στον σαδισμό είδα να είναι και δυνατός ο Πλούτωνας στον χάρτη ή να κάνει δυσαρμονική όψη με τον Άρη. Ο μαρκήσιος ντε Σαντ, για παράδειγμα, έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον ωροσκόπο.
Μπορείς, σε παρακαλώ, να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
Μήπως κάποιος απ' αυτούς τους άντρες είναι Σκορπιός ή έχει Άρη στον Σκορπιό;
Ταυρίνα,
είδα τον χάρτη που λες. Ο άντρας αυτός έχει σύνοδο Ήλιου/Ποσειδώνα στον Σκορπιό πάνω στον άξονα του ωροσκόπου. Στον ερωτικό τομέα μπορεί να βγάλει πράγματα που για τους περισσότερους να είναι "αδιανόητα" αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποια πραγματική διαστροφή που να είναι πρόβλημα για τον ίδιο ή τους άλλους. Για παράδειγμα, το "ομαδικό" σεξ είναι το όνειρο κάθε άντρα, τι να λέμε τώρα; Και είναι πάρα πολύ της μόδας.
Αυτή τη φορά η βιασύνη χτύπησε εμένα. Εννοείται ότι δεν ήταν ο Ερμής, αλλά ο Ποσειδώνας, δεν ξέρω με τι συνειρμό έγραψα Ερμή αντί Ποσειδώνα. :wacko: Και η μία περίπτωση είναι Ποσειδώνας αντίθεση με την σύνοδο Σελήνης Κρόνου και όχι τετράγωνο που έγραψα πριν.
Μιλώ για πρόκληση σωματικού πόνου και όχι για την εντύπωση σωματικού πόνου. Άλλωστε ο ψυχολογικός σαδισμός δεν υπάγεται στις σεξουαλικές διαστροφές που είναι το θέμα μας.
Συμφωνώ για την σχέση Πλούτωνα\Άρη σε σαδομαζοχιστικά θέματα, αλλά νομίζω ότι και ο Κρόνος κάνει το ίδιο, ενώ ο Ουρανός έχει κάτι το πιο πειραματικό, εκκεντρικό και τεχνικό να εμπλέκεται.
Σκορπιός δεν ήταν κανένας, αν και θα περίμενε κανείς κάτι τέτοιο (τουλάχιστον εγώ απόρησα) Ένας είχε Άρη στον Σκορπιό και κανένας Άρη ανάδρομο .
ΥΓ: Οι χάρτες αυτοί είναι στοιχεία που μου έχουν δώσει τρεις διαφορετικές κοπέλες που είναι μη ενεργά μέλη στο φόρουμ, αλλά είναι μέλη του site και δεν μπορώ να δώσω τα στοιχεία πριν τις ρωτήσω.
Κάτια,
δεν διαφωνώ με τον Άρη/Κρόνο, παράλληλα όμως στους χάρτες που έχω δει υπήρχε και ένα δυνατό πλουτώνιο στοιχείο.
Αν σου δώσουν την άδεια οι κοπέλες αυτές θα ήθελα πολύ να δω τους χάρτες και να τους συζητήσουμε, ακόμα και εκτός φόρουμ αν προτιμούν.
Τι να πω?
Προσωπικα, απορω τι του βρίσκουν!:o
Εξωτερικα τουλαχιστον, δεν δείχνει κατι που να παραπεμπει σε εντονο 5ο ή 8ο.
Βεβαια, σαν σκορπιός ξερει να κρυβεται, αλλα ο Αρης του, όπως είπες δείχνει εναν πολύ συμμαζεμενο χαρακτήρα, καπως παλαιας "κοπής", αλλα σε καμία περίπτωση δεν δείχνει αυτό που ενας αστρολόγος διαβαζει στο χαρτη του.
Προσωπικα, θεωρω διαστροφή το ομαδικό σεξ με ατομα και των τριων φύλων, αλλα δεν το θεωρω απίθανο ή κατακριτέο. Περί ορεξεως....:o
Την αυτοτιμωρία όμως και τον αυτοπεριορισμό, το θεωρω διαστροφαρα. Παίζει ρόλο η σχεση σελήνης κρονου? Εκεί υπαρχει μια σύνοδος. Ο Αρης εκεί παντως, φαίνεται καλα τοποθετημενος και χωρίς όψεις.
Κοραλλία θα ρωτήσω τις κοπέλες και σύντομα θα επανέλθω είτε εδώ , είτε με προσωπικό μήνυμα.
Πάντως για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ του θέματος, προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις για το αν οι διαστροφές και οι φαντασιώσεις φαίνονται πάντα από κάποιες όψεις του Άρη ή αν αυτό μπορεί να φαίνεται και από ιδιαίτερες όψεις προς τα φώτα, ακόμα και χωρίς την εμπλοκή του Άρη.
Ωστόσο, στην πράξη, ασφαλώς και η εμπλοκή του Άρη είναι συντριπτικά μεγαλύτερη, όπως και η εμπλοκή του Ζωδίου του Σκορπιού. Διάβασα το σχετικό άρθρο του Χρήστου Άρχου και βρήκα πολλά σημεία –αν όχι όλα- που ταίριαζαν πολύ με όσα έχω παρατηρήσει τόσο εγώ, όσο και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που τους αρέσει να τα ψάχνουν κάτι τέτοια.
Κάπου λέει για τον 4ο οίκο και ότι ένα στέλιουμ στον 4ο μπορεί να είναι μία ένδειξη. Μα νομίζω ότι κάθε σημάδι κάποιου έντονου ψυχολογικού συμπλέγματος , αποτελεί την πηγή μιας μπλοκαρισμένης έκφρασης, ακόμα κι αν αυτή είναι η σεξουαλική έκφραση. Με αυτή την λογική είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες εμπλοκής των φώτων κτλ.
Έτσι , για όποιον θέλει να πειραματιστεί , από δικό μου αρχείο, διάλεξα δύο περιπτώσεις αρκετά ενδιαφέρουσες. Τα άτομα αυτά έχουν έντονα τα στοιχεία που συζητάμε.
Άντρας: 21\09\72 Αθήνα 10:00
Γυναίκα: 20\10\61 Λονδίνο 06:00 (Αυτή η περίπτωση είναι πραγματικά σχεδόν εξωπραγματική. Γράφεις μυθιστόρημα! Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει κάνει, συμπεριλαμβανομένης και της φυλακής)
ΥΓ: Ταυρίνα λυπάμαι, αλλά δεν τον είδα εγώ τον χάρτη, οπότε δεν μπορώ να έχω καμία άποψη προς το παρόν. Πάντως η αντίθεση Κρόνου\Σελήνης έχει αναφερθεί και από κάποιον σε αυτό το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι από ποιον, ότι μπορεί να βγάλει μισογυνισμό και αυτό είναι μια αλήθεια που θα πρέπει να την συνυπολογίσεις.
Κυρία Μόζορρα,Quote:
«όταν μιλάμε για σαδισμό εννοούμε ψυχολογικό σαδισμό ή ερωτικό και πραγματική πρόκληση σωματικού πόνου;..»
Ας μου επιτραπεί μια λίγο διαφορετική παρέμβαση
Αυτές οι δύο έννοιες στην ψυχολογία ταυτίζονται. Αυτός ο οποίος είναι ψυχολογικά σαδιστής, εν δυνάμει είναι και σεξουαλικά.
Όλες αυτού του τύπου οι «παραφιλίες», έχουν την ρίζα τους στην επιθετικότητα. Κι αν θέλουμε να δούμε τη νευροβιολογική εκδοχή του θέματος, οι έρευνες που έχουν γίνει σε ποντίκια και πιθήκους που προσομοιάζουν ιδιαιτέρως σε εμάς τα «ανώτερα» θηλαστικά, καταδεικνύουν ότι υπάρχει ισχυρή διασύνδεση μεταξύ των φυλετικών ορμονών (τεστοστερόνη, οιστραδιόλη, κ.λ.π.) και του νευρομεταβιβαστικού συστήματος με κάποιους, ίσως γνωστούς για ορισμένο κόσμο, νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, κ.λ.π, στην ανάπτυξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Όπως επίσης ισχυρές ενδείξεις υποστηρίζουν την ύπαρξη ειδικών διαταραχών της πιο πάνω διασύνδεσης, σε άτομα με σεξουαλικές παρεκκλίσεις.
Δυστυχώς, φαρμακολογικά δεν είναι δυνατό ακόμα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, φαινόμενα όπως ο σαδισμός, ο βιασμός, και η παιδοφιλία,
Φάρμακα όπως αυτά που καταστέλλουν τη μανία (για τις περιπτώσεις του σαδισμού), και ορισμένα αντικαταθλιπτικά (στις περιπτώσεις του μαζοχισμού), χρησιμοποιούνται κυρίως για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.
Πρέπει να πω όμως ότι στοιχεία σαδισμού ή και μαζοχισμού, ενέχονται και σε αρκετές ψυχώσεις, όπως ο σχιζότυπος, η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας, κ.λ.π., επομένως μιλούμε για δυσδιάκριτες καταστάσεις όπου απαιτείται διαφοροδιάγνωση.
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή με την ορολογία και να μην σας κούρασα.
Τώρα επί του αστρολογικού, παραθέτω τα στοιχεία γέννησης μιας θεραπευόμενής μου και τα συμπεράσματα δικά σας.
ΖΥΣΤΙΝ (γυναίκα) 14/03/1963 στις 22:15 μ.μ., ΡΕΘΥΜΝΟ
*Το όνομα το δανείστηκα από μια ηρωϊδα βιβλίου του Ντε Σαντ
:)
Συνοδος Αρη-Κρονου και σε ζωδια που θεωρουνται οτι εχουν καλη επαφη με τα ΄΄του κρεβατιου ΄΄π.χ ταυρος και σκορπιος και τοποθετημενα σε 5ο οικο θα μπορουσαν να δωσουν καποια διαστροφη?Και τι θα μπορουσε να σημαινει σε που 2 τετοιοι ανθρωποι ερχοντουσαν σε επαφη ποιος θα επικρατουσε του αλλου ο ταυρος ή ο σκορπιος?
Γεια σου, Δήμητρα.
Είναι πολύ χρήσιμη η παρέμβασή σου και μπορείς να μας βοηθήσεις να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Γνωρίζοντας ακριβώς ότι η ρίζα του σαδισμού είναι η επιθετικότητα θεωρώ ότι η συμμετοχή του Άρη με κάποιο τρόπο είναι πολύ πιθανή. Τουλάχιστο αυτό ισχύει στις διαπιστωμένες για σαδισμό περιπτώσεις που έχω δει. Στα προηγούμενα ποστ μου αυτό που προσπαθώ να ξεχωρίσω στις περιπτώσεις που ανάφερε η Κάτια και άλλα μέλη είναι αν υπάρχει μια κάπως αυξημένη επιθετικότητα ή σκληρότητα ή αν όντως περνούν στα όρια του σαδισμού ως σεξουαλικής παρέκκλισης.
Αυτό που μπερδεύει εδώ την συζήτηση είναι ότι ενώ μιλούσαμε συγκεκριμένα για σαδισμό άρχισαν να δίνονται αστρολογικά στοιχεία για άλλους είδους παρεκκλίσεις ή σεξουαλικές διαφοροποιήσεις και να γενικεύονται συμπεράσματα. Όμως κάθε είδους παρέκκλιση ή διαφοροποίηση έχει δικά της χαρακτηριστικά που φαίνονται από διαφορετικά αστρολογικά στοιχεία. Έτσι, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Γι' αυτό, για να οδηγηθεί η συζήτηση σε κάποια παραγωγικά συμπεράσματα, καλό είναι όταν παραθέτουμε ένα χάρτη να λέμε σε ποια παρέκκλιση ή διαφοροποίηση αναφερόμαστε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο πιο έγκυρους χάρτες γίνεται.
Για σκοπούς έρευνας, δεν παίρνω ποτέ υπόψη μου χάρτες από μαρτυρίες άγνωστων τρίτων γιατί είναι πολύ πιθανό ο χάρτης να μην είναι πραγματικά έγκυρος από κάποιο λάθος. Βλέπω αυτούς τους χάρτες από αστρολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν τους χρησιμοποιώ ως παραδείγματα στην έρευνα. Στην δική σου περίπτωση, επειδή είσαι ψυχολόγος και πρόκειται για διαγνωσμένη περίπτωση, θεωρώ ότι ο χάρτης αυτός είναι έγκυρος για σκοπούς έρευνας.
Κοίταξα τον χάρτη που μας έδωσες και έχει πραγματικά πολύ μεγάλο αστρολογικό ενδιαφέρον. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες γι' αυτήν την γυναίκα, σχετικές με το θέμα που συζητάμε, ώστε να προσπαθήσουμε να δούμε πώς φαίνεται αυτό αστρολογικά;
Τολμώντας να κάνω μια υπόθεση, μια και δεν είναι θέμα που έχω ασχοληθεί πολύ, είναι πιθανό η γυναίκα αυτή να έχει ερωτικές σχέσεις και με τα δύο φύλα (Ερμής κυβερνήτης του 8ου στους Ιχθείς σε αντίθεση με Πλούτωνα/Ουρανό, ενώ είναι δυνατό το πλουτώνιο και ποσειδώνιο στοιχείο στον χάρτη). Επίσης θα μπορούσε να είναι περίπτωση σαδισμού: ωροσκόπος στον Σκορπιό σε σύνοδο με Σελήνη/Ποσειδώνα, ταυ τετράγωνο ωροσκόπου/Σελήνης/Ποσειδώνα με Άρη και με Αφροδίτη. Τετράγωνα Σελήνης/Ποσειδώνα με Αφροδίτη/Κρόνο. Παρόλο που δεν υπάρχει άμεση αντίθεση μεταξύ Άρη/Κρόνου, υπάρχει συνένωση των ενεργειών τους μέσω της Σελήνης μια και η Σελήνη κάνει ταυτόχρονα τετράγωνο με Άρη και με Κρόνο ενώ βρίσκεται στον Σκορπιό και πάνω στον ωροσκόπο. Επίσης είναι και οι οίκοι που εμπλέκονται: Αφροδίτη/Κρόνος στον 4ο, Ερμής του 8ου στον 4ο σε αντίθεση με Πλούτωνα/Ουρανό.
Κυρίες μου, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να βάλουμε αυτή τη συζήτηση κάτω από μία αυστηρά επιστημονική βάση , κυρίως επειδή είναι δύσκολο να έχουμε τον σαφή καθορισμό της γενεσιουργού αιτίας για την κάθε περίπτωση.
Η επιθετικότητα για τον σαδισμό δεν μπορεί να κριθεί ως η απόλυτη αιτία και ούτε τα διαγνωστικά κριτήρια έχουν τόσο στενά όρια.
Μια και θέσαμε την συζήτηση σε άλλη βάση, ας μην μιλάμε πλέον για τον παρωχημένο όρο «διαστροφή», ας αναφερόμαστε σε αυτό με την τρέχουσα ψυχαναλυτική ορολογία , που είναι «παρέκκλιση».
Έτσι, ψυχαναλυτικά, θεωρείται ότι ο σαδισμός είναι άμυνα του ατόμου σε φόβους ευνουχισμού (το άτομο κάνει σε άλλους αυτά που φοβάται μη συμβούν σ' αυτό).
Είναι δε σχεδόν αδύνατον να διαχωρίσουμε την παρέκκλιση του σαδισμού από εκείνη του μαζοχισμού γιατί είναι γνωστό ότι λειτουργεί διπολικά στο 90% των περιπτώσεων.
Οπότε Κοραλλία δεν μπορείς να επικεντρωθείς στον σαδισμό , αφού αυτός συνδέεται με την παρέκκλιση του μαζοχισμού άμεσα.
Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι εκτός από τον Σεξουαλικό Μαζοχισμό, ο οποίος κι αυτός είναι 20 φορές συχνότερος στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες, οι άλλες «παραφιλίες» στην κλινική πράξη, ποτέ δεν διαγιγνώσκονται σε γυναίκες, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Οι λόγοι γι' αυτό είναι άγνωστοι.
Μήπως τελικά η εμπλοκή του Άρη είναι ξεκάθαρη από την βάση του θέματος, αφού η σεξουαλική παρέκκλιση φαίνεται να είναι Άρεια υπόθεση;
Κάτια,
εδώ δεν κάνουμε μια ψυχολογική επιστημονική έρευνα για τον σαδομαζοχισμό αλλά μια αστρολογική έρευνα. Γι' αυτό δεν μας ενδιαφέρει να συγκεντρωθούμε τόσο σε ψυχολογικές αναλύσεις για τις αιτίες (που είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων και διαφωνιών στην ψυχολογία) αλλά να δούμε αν έχουμε χάρτες που διαπιστωμένα ανήκουν σε άτομα που εκδηλώνουν τέτοιες τάσεις και να δούμε αν μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους αστρολογικούς παράγοντες που το υποδηλώνουν.
Δεν έχω ασχοληθεί εκτεταμένα με τις σεξουαλικές παρεκκλίσεις στην αστρολογία αλλά, με αφορμή αυτή την συζήτηση, θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Έχω διαβάσει μερικά αστρολογικά άρθρα και κείμενα και έχω δει ένα μικρό αριθμό χαρτών. Με αυτά τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνω ορισμένες υποθέσεις.
Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Σαδισμός είναι η ερωτική ικανοποίηση από την πρόκληση πόνου ή εξευτελισμού σε άλλο άτομο και είναι σαφής η τάση για έλεγχο και άσκηση εξουσίας πάνω στον άλλο. Μαζοχισμός είναι η ερωτική ικανοποίηση που παίρνει κάποιος όταν του προκαλούν πόνο ή εξευτελισμό και η τάση να τον εξουσιάζουν. Συμφωνώ μαζί σου ότι ο ρόλος του σαδιστή και μαζοχιστή σ' ένα μεγάλο ποσοστό εναλλάσσονται.
Είτε η αιτία του σαδισμού συνδέεται με την επιθετικότητα είτε με τον φόβο του ευνουχισμού και στις δύο περιπτώσεις ο σημειοδότης πλανήτης αστρολογικά είναι ο Άρης. Επίσης, τα αντικείμενα και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στον σαδομαζοχισμό, μαστίγιο, χειροπέδες, ξυλοδαρμός, πρόκληση καψίματος, δαγκώματα κ.λπ είναι όλα άρεια.
Έτσι, είναι λογική μια αστρολογική υπόθεση ότι αν κάποιος παίρνει ερωτική ικανοποίηση (Άρης) από την άσκηση κάποιας βίαιης πράξης (π.χ. κτύπημα με μαστίγιο) και πόνου πάνω στον άλλο πρέπει να υπάρχει κάποια συμμετοχή του Άρη. Επίσης, λόγω του ελέγχου και της εξουσίας που ασκεί περιμένουμε να είναι με κάποιο τρόπο τονισμένο το πλουτώνιο στοιχείο. Ξέρουμε όμως ότι και η σχέση Άρη/Κρόνου μπορεί να δώσει την απαραίτητη "σκληρότητα" καθώς και την αίσθηση του εξευτελισμού.
Στην αστρολογία, ο μαζοχισμός συνδέεται με τον Ποσειδώνα. Αν δούμε μια περίπτωση πιο καθαρού μαζοχισμού, δηλαδή τον χάρτη του Μαζόχ, θα δούμε ότι το Ποσειδώνιο στοιχείο είναι πιο δυνατό από το αρειοπλουτώνιο (Ήλιος σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του ωροσκόπου, σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον 8ο, ο Ιχθύς εμπεριεχόμενος στον 1ο οίκο, Αφροδίτη στους Ιχθείς). Αν δούμε μια πιο καθαρή περίπτωση σαδισμού, τον χάρτη του μαρκήσιου ντε Σαντ, έχουμε ωροσκόπο στον Σκορπιό με τον Πλούτωνα πάνω στον ωροσκόπο και Άρη στον Κριό (ενεργητικός και επιθετικός Άρης) σε τετράγωνο με Κρόνο και Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας δεν είναι πολύ ενεργός στον χάρτη.
Επομένως, μια αστρολογική υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι στον σαδισμό εμφανίζεται ένα άρειο, πλουτώνιο και κρόνιο στοιχείο ενώ στις περιπτώσεις μαζοχισμού είναι πιο τονισμένο το ποσειδώνιο στοιχείο. Στις περιπτώσεις εναλλαγής των ρόλων μεταξύ σαδισμού και μαζοχισμού μπορούμε να περιμένουμε μια ταυτόχρονη παρουσία των στοιχείων αυτών, δηλαδή να υπάρχει και η συμμετοχή του ποσειδώνιου στοιχείου.
Το ερώτημα είναι: έχουμε χάρτες για να διαπιστώσουμε αν αυτές οι αστρολογικές υποθέσεις ευσταθούν;
Πιστευω οτι αυτο οφειλεται στην αντιθεση του ποσειδωνα με τον ωροσκοπο. Φαινεται οτι το ατομο <δειχνει> διαφορετικο απ οτι ειναι.
Αυτοτιμωρία και αυτοπεριορισμό, χαρακτηρίζω την συνειδητή αποχή από τη γενετήσια πράξη,με σκοπό να "εξαγνιστεί" το άτομο από τις -κατα τη γνωμη του- αμαρτίες, που έχει διαπράξει.
Στη συνέχεια όμως, μετά από την "αυτοτιμωρία" του, συνεχίζει και επανέρχεται με φετιχιστικές και μαζοχιστικές συμπεριφορές, και την προτίμηση σε συνευρέσεις που μετέχουν πάνω από 3 άτομα.
Όλη αυτή η καταπίεση, μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο Κρόνου/Σελήνης?