-
Ωριαια αστρολογια -γενικες αποριες
Καλημερα! Απο το "παιζω και μαθαινω".Διαβασα ενα αρθρο σχετικα με την ωριαια αστρολογια και θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση ως προς τους σημειοδοτες.
Ο σημειοδοτης του ερωτων ειναι παντα ο κυβερνητης του ωροσκοπου ωραια μεχρι εδω.Αν υποθεσουμε οτι κυβερνητης του ωροσκοπου ειναι ο κρονος καθοτι η ακμη βρισκεται στον Αιγοκερω αλλα ο κρονος βρισκεται στον ζυγο στον 8 οικο ,παιρνουμε ως σημειοδοτη επισης την αφροδιτη αφου βρισκεται σε ζωδιο που κυβερνα η αφροδιτη η παιρνουμε ως δευτερο σημειοδοτη τον Ερμη αφου ειναι κυβερνητης του 8ου οικου που βρισκεται ο κρονος (ακμη του 8ου στην παρθενο)?
Το ολο μπερδευμα βασικα συμβαινει γιατι το αντικειμενο της ερωτησης εχει σημειοδοτη την Σεληνη (που συνηθως βοηθα τον ερωτων αλλα εδω ειναι σημειοδοτης του ζητουμενου).Ετσι σαν συν-βοηθο του ερωτων θα πρεπει να λαβω την αφροδιτη η τον Ερμη?Κλεινω περισσοτερο προς τον ερμη βεβαια καθοτι αφου μιλαμε για ωριαια ειναι ο δεικτης που αλλαζει αναλογα με την ωρα που τιθεται η ερωτηση ενω ο κρονος στον Ζυγο θα μας βγει ετσι και αλλοιως σε καθε ερωτηση ,ετσι δεν ειναι ?
-
Re: Ωριαια αστρολογια -γενικες αποριες
Quote:
Originally Posted by
hattie23
Καλημερα! Απο το "παιζω και μαθαινω".Διαβασα ενα αρθρο σχετικα με την ωριαια αστρολογια και θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση ως προς τους σημειοδοτες.
Ο σημειοδοτης του ερωτων ειναι παντα ο κυβερνητης του ωροσκοπου ωραια μεχρι εδω.Αν υποθεσουμε οτι κυβερνητης του ωροσκοπου ειναι ο κρονος καθοτι η ακμη βρισκεται στον Αιγοκερω αλλα ο κρονος βρισκεται στον ζυγο στον 8 οικο ,παιρνουμε ως σημειοδοτη επισης την αφροδιτη αφου βρισκεται σε ζωδιο που κυβερνα η αφροδιτη η παιρνουμε ως δευτερο σημειοδοτη τον Ερμη αφου ειναι κυβερνητης του 8ου οικου που βρισκεται ο κρονος (ακμη του 8ου στην παρθενο)?
Το ολο μπερδευμα βασικα συμβαινει γιατι το αντικειμενο της ερωτησης εχει σημειοδοτη την Σεληνη (που συνηθως βοηθα τον ερωτων αλλα εδω ειναι σημειοδοτης του ζητουμενου).Ετσι σαν συν-βοηθο του ερωτων θα πρεπει να λαβω την αφροδιτη η τον Ερμη?Κλεινω περισσοτερο προς τον ερμη βεβαια καθοτι αφου μιλαμε για ωριαια ειναι ο δεικτης που αλλαζει αναλογα με την ωρα που τιθεται η ερωτηση ενω ο κρονος στην αφροδιτη θα μας βγει ετσι και αλλοιως σε καθε ερωτηση ,ετσι δεν ειναι ?
Ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του αντιπροσωπεύουν τον ερωτούντα ενώ η Σελήνη ως το πιο γρήγορα κινουμενο σώμα θεωρείται συγκυβερνήτης του ερωτώντος.
Ο Κρόνος στον Ζυγό θα είναι ο δείκτης του ερωτούντος ενώ η Σελήνη- αν έχετε επιλέξει σωστό παράγωγο οίκο αναλογα με το ερώτημα, θα είναι οσημειοδότης του άλλου ατόμου.
Οι άλλοι πλανήτες που αναφέρετε δεν έχουν καμία σχέση, εκτός αν τους εξετάσετε για κάποιον άλλο λόγο, άλλο ερώτημα κτλ.
:bigsmile:
-
Ωραια πειραματιζομαι εδω και καποιες μερες με αυτο .Αλλα στα δικο ερωτημα δεν βγαζω ακρη (η μαλλον δεν θελω να βγαλω ακρη γιατι μεσα στον ωροσκοπο στο ερωτημα μου πεφτει ο ποσειδωνας ,αρα μπορει και να αυτο- παραμυθιαζομαι στην ερωτηση μου:bigsmile:)
Ετσι αποφασισα να ασχοληθω με τα θεματα των αλλων .Οταν ο ερωτων κανει αυθορμητα απο μονος του ερωτηση χωρις παρακινηση τον βαζω και αυτον στον ωροσκοπο ,περα απο τον κυβερνητη κοιταω και τις οψεις του ωροσκοπου ??
Τελος ,ξεφευγω λιγο απο το γενικο αλλα επειδη δεν θελω να παρω ανθρωπο στο λαιμο μου,θελω να ρωτησω για πιο συγκεγκριμενη οψη.http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/special.php
Σημειοδοτης της κοπελας αφου εκανε αυτη την ερωτηση ειναι η Αφροδιτη στον 6ο στο σκορπιο και ο σημειοδοτης του αλλου ειναι ο Αρηςστον τοξοτη στον 7ο κυβερνητης σκορπιος.(παραδοσιακος κυβερνητης του ο αρης)
Η ερωτηση ηταν αν "θα γινει σχεση μεταξυ τους" ειναι καποιος που προκειται να βγει ραντεβου για πρωτη φορα αυριο .
Εγω την συμβουλευψα να μην το κανει ωστοσο ασχολουμαι μολις κατι μερες με την ωριαια.Απο την μικρη εμπειρια ομως που εχω απο διελευσεις η προοδευτικους αν εβλεπα τετοιες οψεις Αρη ,θα απεφευγα αυτον τον τυπο.
Με ανησυχει το γεγονος οτι ο σημειοδοτης της η αφροδιτη φαινεται νε μην "υποψιαζεται καθολου τις πραγματικες διαστασεις του θεματος.Τι εννοω ,απο την στιγμη που η αφροδιτη δεν κανει οψη με τον παραδοσιακο κυβερνητη του σκορπιου τον αρη ,(παρα μονο ενα εξαγωνο με τον πλουτωνα ) ,κοιταω οπως ειπαμε τον συγκυβερνητη της την Σεληνη .
Η σεληνη βρισκεται στον τοξοτη και στον 8ο σχηματιζει συνοδο με τον σημειοδοτη του αγοριου και παραδοσιακο κυβερνητη του σκορπιου τον αρη.Στην καλυτερη περιπτωση ,εντονη σεξουαλικη ελξη και των δυο και το ραντεβου θα τελειωσει με πυροτεχνηματα ,οπως στις ταινιες που πεφτουν την ωρα του σεξ....Ναι ΑΛΛΑ μπορει να συμβαινει και βιαιο χαρακτηρα η ξαφνικο θανατο.
Οι οψεις του σημειοδοτη του με ανησυχουν γιατι περα απο την συνοδο .Εχει τετραγωνο με δια και ουρανο στον 12ο ,οψεις που σχηματιζει και η σεληνη .Μου δειχνει ατομο που προσπαθει να κρυψει ενα ορμητικο και βιαιο χαρακτηρα και ενδεχομενως μια αδυναμια του σχετικα διανοητικη του ισσοροπια.Τελος κανει συνοδο με ερμη και πλουτωνα στον 9ο.
Γενικα δεν μ αρεσει που ενας πλανητης σαν τον αρη βρισκεται στον 8ο και εχει ασχημες επαφες με τον 12ο.
Η αφροδιτη σχηματιζει επισης εξαγωνο με τον πλουτωνα και βορειο δεσμο στον 8ο.
Δεδομενου οτι ο αρης κανει συνοδο με τον ερμη και τον πλουτωνα στον 9ο και ,οι δυο τελευταιοι βρισκονται σε συνοδο με τον βορειο δεσμο στον 8ο ,θα μπορουσε να σημαινει καποιο ατυχημα ?
Ανεβασα τον χαρτη αλλα δεν ξερω αν το εκανα καλα :embarrest
-
Βασικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες προτού ασχοληθούμε με το θέμα της ωριαίας. Είναι ωραίο που δεν το "φοβάστε" να το δοκιμάσετε γιατί έτσι πρέπει, αλλά είναι όμως απαραίτητο να γνωρίζουμε πως λειτουργεί ακριβώς.Αλλά έτσι γενικά μιλώντας και απο τα λίγα που γνωρίζω αφού εξετάσουμε και δούμε οτι ανάμεσα στους δύο δείκτες δεν υπάρχει καμία όψη, ούτε αμοιβαία υποδοχή, ούτε και όψη με κάποιον τρίτο βαρύτερο πλανητη που θα δείξει την μεσολάβηση άλλου ανθρώπου, η μεταφορά φωτός θα δούμε και την Σελήνη - ετσι κι αλλιώς αυτήν την κοιτάζουμε όπως και να έχει.
Οι αποκλίνουσες όψεις των πλανητων δείχνουν γεγονότα που έχουν προηγηθεί ενώ οι συγκλίνουσες τα μελλοντικά. Οι πλανητες σε παρορμητικά ζώδια και σε γωνιακούς οίκους δίνουν άμεσα γεγονότα.
Μία ακόμα ιδέα: Η Σελήνη στον 8ο οίκος της φίλης μπορεί να δείχνει και το ότι "κρύβεται" ή ότι η συναντηση μπορεί να είναι " μυστική".
Αυτά όπως είπα είναι πολύ γενικά. Πρέπει πάντα να ξέρουμε τους βασικούς κανόνες ενός συστήματος πρόγνωσης ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά.:bigsmile:
-
Οντως κρυβεται παντως ,γιατι εχει ηδη σχεση :cheesy:Τελοσπαντων,οι περισσοτερες οψεις ειναι συγκλινουσες ,αλλωστε τον τυπο δεν τον γνωριζει πολυ καιρο..Αγχη που τραβανε οι απιστοι παντως:bigsmile:
-
Αγαπητή hattie23 η ωριαία αστρολογία είναι περισσότερο πολύπλοκη απ' ότι φαίνεται.
Για το συγκεκριμένο ερωτημα, εκείνη έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη εκείνος όμως δεν έχει κυβερνήτη τον ¶ρη διότι ο οίκος ο οποίος τον αντιπροσωπεύει δεν είναι ο 7ος αλλά, ο 5ος.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διπλή σχέση.
Η σχέση που υπάρχει εξετάζεται από τον 5ο οίκο ενώ η επικείμενη συνάντηση/σχέση θα εξεταστεί από τον 9ο. Τον 5ο παράγωγο του 5ου οίκου δηλαδή.
Κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι οι όψεις.
Πλην της Σελήνης για τους άλλους πλανήτες δεν κοιτάμε όλες τις όψεις αλλά την 1η όψη που θα σχηματιστεί. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ν ανησυχείς για τα τετράγωνα του ¶ρη.
Ομοίως για την Αφροδίτη, αν η πρώτη όψη που σχηματίζει είναι με τον Πλούτωνα........αυτή πιάνεται κι ας μην είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού.
-
Δηλαδη αν καταλαβα καλα ,την απλη σχεση την κοιταμε απο τον 5ο και οχι τον 7ο.Τον 7ο τον κοιταμε οταν υπαρχει γαμος μονο?
Η πρωτη οψη που σχηματιζει η αφροδιτη ειναι με τον ερμη στον 9ο .Ο κυβερνητης του 9ου ειναι ο κρονος και κανει μονο μια οψη εξαγωνο με ηλιο,που ειναι κυβερνητης του 5ου.
Κατι αλλο που δεν εχει σχεση με την ερωηση ειναι γενικη .Για να δουμε την εξελιξη μιας υποθεσης κοιταμε τις επομενες οψεις που σχηματιζονται ,μεχρι ποσες ωρες πρεπει να προχωρησουμε .Δεν ξερω αν το λεω σωστα βεβαια,αλλα καπου ειδα οτι προχωραμε λιγο παρακατω για να δουμε τι οψεις θα σχηματιστουν μετα .:unsure:
-
Quote:
Originally Posted by
Τίνα Ζαχαριάδου
Ομοίως για την Αφροδίτη, αν η πρώτη όψη που σχηματίζει είναι με τον Πλούτωνα........αυτή πιάνεται κι ας μην είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού.
Τελικά στην ωριαία λαμβάνουμε υπόψιν μόνο τους παραδοσιακούς ή όχι; Υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των αστρολόγων ή είναι η ιδέα μου; Αλλού διαβάζω έτσι και αλλού γιουβέτσι!
-
Απο οτι καταλαβα εξαρταται ,απο το αν εισαι οπαδος η οχι της αυστηρα παραδοσιακης αστρολογιας η οχι.Δηλαδη ,υπαρχουν καποιοι που λενε οτι επειδη η ωριαια αστρολογια αναπτυχθηκε πριν την ανακαλυψη νεων πλανητων ,δεν χρειαζεται να λαβεις αποψη σου τους νεους κυβερνητες ,Υπαρχουν αλλοι που λενε οτι εφοσον χρησιμοποιουνται αυτοι οι πλανητες ως κυβερνητες των ζωδιων καλο ειναι να του λαβουμε υποψη μας.
Αλλοι εχουν βρει συμβιβαστικη λυση και χρησιμοποιουν τους νεους κυβερνητες ως συν-κυβερντητες αρα αναλυουν και τις οψεις αυτων.
Βασικα ειναι ενα ψιλομπερδεμα η κατασταση και το διαπιστωσα και εγω .
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα τα πραγματα ,σκεφτεσαι την ερωτηση ,την κανεις και βλεπεις τους σημειοδοτες κοιτας αν σχηματιζουν οψη η προκειται να σχηματισουν οψη και αν ανηκουν στο ιδιο στοιχειο η αν εχουν ιδιο κυβερνητη ,σεληνη κ.λ.π
Επειτα μπερδευτηκα γιατι καποια σαιτ προτρεπουν επισης να κοιταξεις τις οψεις τον πλανητων που βρισκονται μεσα στον ωροσκοπο η στον οικο του σημειοδοτη .Ετσι ομως μπορει ς να λαβεις αντικρουομενες πληροφοριες (οπως αλλωστε και ενας γενεθλιος εχει οψεις που καποιες φορες ειναι ασυμβιβαστες).Ακομα και την πρωτη να δεις οψη μοναχα .
Εντωμεταξυ ,οταν κανεις λαθος στους σημειοδοτες και θες να ξανακοιταξεις το χαρτη αλλα δεν θυμασαι την ωρα που ειχε γραψεις μπορεις να ξαναθεσεις την ερωτηση εκ νεου ?
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
Απο οτι καταλαβα εξαρταται ,απο το αν εισαι οπαδος η οχι της αυστηρα παραδοσιακης αστρολογιας η οχι.Δηλαδη ,υπαρχουν καποιοι που λενε οτι επειδη η ωριαια αστρολογια αναπτυχθηκε πριν την ανακαλυψη νεων πλανητων ,δεν χρειαζεται να λαβεις αποψη σου τους νεους κυβερνητες ,Υπαρχουν αλλοι που λενε οτι εφοσον χρησιμοποιουνται αυτοι οι πλανητες ως κυβερνητες των ζωδιων καλο ειναι να του λαβουμε υποψη μας.
Αλλοι εχουν βρει συμβιβαστικη λυση και χρησιμοποιουν τους νεους κυβερνητες ως συν-κυβερντητες αρα αναλυουν και τις οψεις αυτων.
Βασικα ειναι ενα ψιλομπερδεμα η κατασταση και το διαπιστωσα και εγω .
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα τα πραγματα ,σκεφτεσαι την ερωτηση ,την κανεις και βλεπεις τους σημειοδοτες κοιτας αν σχηματιζουν οψη η προκειται να σχηματισουν οψη και αν ανηκουν στο ιδιο στοιχειο η αν εχουν ιδιο κυβερνητη ,σεληνη κ.λ.π
Επειτα μπερδευτηκα γιατι καποια σαιτ προτρεπουν επισης να κοιταξεις τις οψεις τον πλανητων που βρισκονται μεσα στον ωροσκοπο η στον οικο του σημειοδοτη .Ετσι ομως μπορει ς να λαβεις αντικρουομενες πληροφοριες (οπως αλλωστε και ενας γενεθλιος εχει οψεις που καποιες φορες ειναι ασυμβιβαστες).Ακομα και την πρωτη να δεις οψη μοναχα .
Εντωμεταξυ ,οταν κανεις λαθος στους σημειοδοτες και θες να ξανακοιταξεις το χαρτη αλλα δεν θυμασαι την ωρα που ειχε γραψεις μπορεις να ξαναθεσεις την ερωτηση εκ νεου ?
Νομίζω ότι κουράστηκες να γράψεις ολόκληρο ποστ λίγο άδικα. Δεν μου αρκούν τα εχέγγυα για να πειστώ για την εγκυρότητα της ωριαίας. Δεν καταλαβαίνω τι ισχύει. Μου έρχεται στο κεφάλι να κάνω μια ερώτηση ότι ώρα να ‘ναι και καταστρώνω χάρτη όπως ρίχνω τα χαρτιά;
Τι διαφορά υπάρχει στην λογική της ωριαίας από την λογική του ρίχνω τα χαρτιά να δω το ριζικό μου;
Με χαλάει λίγο αυτή η αίσθηση της μελλοντολογικής εξάρτησης και προτιμώ να κρατήσω τις αποστάσεις μου.
¶λλωστε τι; Να παίζω ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τους κανόνες του;
Υπάρχουν πολλά περιθώρια αυθαίρετων πρωτοβουλιών για τα γούστα μου.
-
Για τους κανονες που λες ,τοτε πρεπει να απορριψεις εντελως ολη την αστρολογια γιατι απλουστατα οι αστρολογοι δεν τα βρισκουν μεταξυ τους ουτε στις ανοχες,ουτε στην σημαντικοτητα των πλανητων ,των αστεροειδων ,συστηματων οικοθεσιας κ.λ.π
Η αστρολογια εξελισσεται και εξελισσεται μεσα απο τους διαφορους πειραματισμους και ιδεες.Τωρα αν εσυ σωνει και ντε θες μια αστρολογια που θα σου δινει 100% απαντησεις για ολα τα θεματα με βαση δογματα ,αξιες ,καθορισμενα πλαισια ,πεφτει ακριβως στο θεμα που θες να αποφυγεις .Στην αστρολογια τυπου χαρτομαντειας και στις αδιασειστες προβλεψεις.
Παιξε λιγο ,δες αν σου κανει η οχι και μετα το απορριπτεις .
-
Quote:
Originally Posted by
Ανδρόνικος
Νομίζω ότι κουράστηκες να γράψεις ολόκληρο ποστ λίγο άδικα. Δεν μου αρκούν τα εχέγγυα για να πειστώ για την εγκυρότητα της ωριαίας. Δεν καταλαβαίνω τι ισχύει. Μου έρχεται στο κεφάλι να κάνω μια ερώτηση ότι ώρα να ΅ναι και καταστρώνω χάρτη όπως ρίχνω τα χαρτιά;
Τι διαφορά υπάρχει στην λογική της ωριαίας από την λογική του ρίχνω τα χαρτιά να δω το ριζικό μου;
Με χαλάει λίγο αυτή η αίσθηση της μελλοντολογικής εξάρτησης και προτιμώ να κρατήσω τις αποστάσεις μου.
¶λλωστε τι; Να παίζω ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τους κανόνες του;
Υπάρχουν πολλά περιθώρια αυθαίρετων πρωτοβουλιών για τα γούστα μου.
Καλησπέρα:bigsmile:
Τα χαρτιά με την ωριαία αστρολογία δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένα σύστημα πρόγνωσης όπως και πολλά άλλα. Αν δεχόμαστε τα άλλα, δεχόμαστε και αυτήν - που μάλιστα σαν σύστημα προηγήθηκε των υπολοίπων. Η μελλοντολογική εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ωριαία, ή άλλα συστήματα πρόγνωσης αλλά με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται απο τον καθένα μας και αν θέλετε και με βάση την φιλοσοφία του καθενός και τελικά -αν ασχοληθούμε σοβαρά- και απο την αληθινή κατανόηση της φιλοσοφίας της αστρολογίας.
Οι κανόνες υπάρχουν,είναι απολύτως ξεκάθαροι και ειδικά στην ωριαία. Πιο ξεκάθαροι ειλικρινά δεν γίνεται! Οι εξωκρόνιοι δεν χρησιμοποιούνται εκτός εάν προκύψουν ως δείκτες και περιγράφουν απόλυτα τους εμπλεκόμενους που εξετάζουμε. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν βασίζουμε την κρίση μας σε αυτούς παρά μόνο στους παραδοσιακούς και αυτοί λειτουργούν μονο συμπληρωματικά.
Καλό σας βράδυ.:bigsmile:
-
Και εν συνεχεια δεν ειναι θεμα μελλοντικης εξαρτησης αλλα ενα ακομα εργαλειο .
Η ωριαια θα σου δωσει καποιες αμεσες απαντησεις για ενα ζητημα.Το ιδιο ερωτημα τιθεται αλλωστε και οταν καποιος κοιτα τις διελευσεις του η τον προοδευτικο του για να δει πως θα τα παει αυτο το μηνα.Η διαφορα ειναι οτι εδω η "απαντηση" ερχεται πιο αμεσα απο την εξεταση ενος ολοκληρου χαρτη ,που θα σου πει παρα πολλα πραγματα για ολους τους τομεις .
Το ποσο στεκει η οχι η μεθοδος σου ειπα οτι πρεπει να την δουμε στην πραξη
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Καλησπέρα:bigsmile:
Τα χαρτιά με την ωριαία αστρολογία δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένα σύστημα πρόγνωσης όπως και πολλά άλλα. Αν δεχόμαστε τα άλλα, δεχόμαστε και αυτήν - που μάλιστα σαν σύστημα προηγήθηκε των υπολοίπων. Η μελλοντολογική εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ωριαία, ή άλλα συστήματα πρόγνωσης αλλά με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται απο τον καθένα μας και αν θέλετε και με βάση την φιλοσοφία του καθενός και τελικά -αν ασχοληθούμε σοβαρά- και απο την αληθινή κατανόηση της φιλοσοφίας της αστρολογίας.
Οι κανόνες υπάρχουν,είναι απολύτως ξεκάθαροι και ειδικά στην ωριαία. Πιο ξεκάθαροι ειλικρινά δεν γίνεται! Οι εξωκρόνιοι δεν χρησιμοποιούνται εκτός εάν προκύψουν ως δείκτες και περιγράφουν απόλυτα τους εμπλεκόμενους που εξετάζουμε. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν βασίζουμε την κρίση μας σε αυτούς παρά μόνο στους παραδοσιακούς και αυτοί λειτουργούν μονο συμπληρωματικά.
Καλό σας βράδυ.:bigsmile:
Δεν ήθελα να σας ταράξω. Δεν είπα ότι αφορίζω αυτό το σύστημα. Είπα ότι δεν ταιριάζει με την λογική μου. Από την στιγμή που η ώρα του χάρτη που εξετάζουμε δεν συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, όπως είναι μία γέννηση και η εξέλιξη των πλανητών από την μέρα της γέννησης μας (σε αυτό κυρίως βασίζονται τα άλλα προγνωστικά συστήματα) αλλά σε μία τυχαία διαδικασία… Δεν ξέρω… Δεν μου αρέσει να γίνομαι ξεροκέφαλος, ειδικά όταν με ζώνουν γυναίκες. Ότι πείτε κορίτσια. Ο καθένας θα κρατήσει την αποψάρα του. Δημοκρατικά πράγματα.
Καλό σας βράδυ κυρία μου.
-
Quote:
Originally Posted by
Ανδρόνικος
Δεν ήθελα να σας ταράξω. Δεν είπα ότι αφορίζω αυτό το σύστημα. Είπα ότι δεν ταιριάζει με την λογική μου. Από την στιγμή που η ώρα του χάρτη που εξετάζουμε δεν συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, όπως είναι μία γέννηση και η εξέλιξη των πλανητών από την μέρα της γέννησης μας (σε αυτό κυρίως βασίζονται τα άλλα προγνωστικά συστήματα) αλλά σε μία τυχαία διαδικασία… Δεν ξέρω… Δεν μου αρέσει να γίνομαι ξεροκέφαλος, ειδικά όταν με ζώνουν γυναίκες. Ότι πείτε κορίτσια. Ο καθένας θα κρατήσει την αποψάρα του. Δημοκρατικά πράγματα.
Καλό σας βράδυ κυρία μου.
Δεν με ταράξατε καθόλου ίσα ίσα το αντίθετο. Απολύτως σεβαστή η διαφωνία σας και τα επιχειρήματα σας επίσης:bigsmile:
Προσωπικά απο την μικρή μου ερασιτεχνική ενασχόληση διαπιστώνω ότι χρειάζεται άριστη γνώση της αστρολογίας και πείρα ετών για να χρησιμοποιηθεί σωστά η Ωριαία παρόλα αυτά την βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.:bigsmile:
Να είστε καλά:bigsmile:
-
Καλησπέρα,
Αρχικά η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα σύστημα πρόβλεψης όπως και κάθε άλλο σύστημα στην Αστρολογία. Η μόνη διαφορά που έχει με τα άλλα είναι ότι δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εξετάζονται συγκεκριμένα πράγματα. Οι κανόνες στην Ωριαία Αστρολογία είναι ΑΠΟΛΥΤΟΙ και ΞΕΚ¶ΘΑΡΟΙ.
Η λογική στην οποία βασίζεται αυτό το "κλαδί" της Αστρολογίας είναι πως μόλις σχηματιστεί μια ερώτηση σε συγκεκριμένη ώρα, μέρα και τόπο, ο χάρτης ο οποίος θα σχηματιστεί θα δώσει την μελλοντική έκβαση της ερώτησης μέσα από μια εξαιρετικά ακριβή απάντηση. Όπως ακριβώς στην Γενέθλια Αστρολογία. η στιγμή που έρχεται ένας άνθρωπος στον κόσμο είναι μοναδική, έτσι και στην Ωριαία Αστρολογία, μόλις εκφραστεί μια ερώτηση θα είναι μοναδική. Μοναδική θα είναι και η απάντηση της.
Καλό θα ήταν να μην συνδέουμε την Ωριαία Αστρολογία με τον όρο "παιχνίδι" ή με μοιρολατρικού τύπου μελλοντολογικά εργαλεία που αγγίζουν τους τομείς της μεταφυσικής. Η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα σοβαρό εργαλείο πρόβλεψης μέσα στην Αστρολογία που απλά λειτουργεί μέσα από συγκεκριμένους κανόνες.
Δεν αρκεί μόνο μια όψη μεταξύ των σημειοδότων πλανητών για να λάβουμε μια απάντηση. Συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά τις περισσότερες φορές θα πρέπει ο χάρτης να εξεταστεί διεξοδικά για να λάβει κάποιος μια σωστή απάντηση.
Τι συμβαίνει τώρα στην περίπτωση των εξωκρόνιων πλανητών στην Ωριαία Αστρολογία.
Η Ωριαία Αστρολογία ξεκίνησε πριν ανακαλυφθούν οι εξωκρόνιοι πλανήτες. Έτσι, μέχρι να ανακαλυφθούν χρησιμοποιούνταν οι 7 παραδοσιακοι πλανήτες οι οποίοι μπορούσαν να θεαθουν με το γυμνό μάτι πάνω στον ουρανό. Η είσοδος των εξωκρόνιων στην Ωριαία προκάλεσε διαμάχες στην κοινότητα της Αστρολογίας για την ορθή λειτουργεία και εγκυρότητα τους.
Η χρήση των εξωκρόνιων πλανητών είναι έγκυρη. Ωστόσο, η ερμηνεία τους στον χάρτη είναι υποδιαίστερη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν οι 7 παραδοσιακοί πλανήτες δεν δίνουν κάποια σαφή απάντηση (σπάνια να συμβεί ) ή όταν ο χάρτης "δείχνει" έντονα προς την μεριά τους.
Οι εξωκρόνιοι πλανήτες στην Ωριαία Αστρολογία συχνά αφορούν γεγονότα - τα οποία αναλογούν στην ιδιότητα του πλανήτη - στα οποία ο ερωτών ή το αντικείμενο της ερώτησης δεν έχουν τον παραμικρό έλεγχο πάνω σε αυτά.
Εξαιτίας της μεταγενέστερης ανακάλυψης τους οι εξωκρόνιοι πλανήτες μπορεί να εκφράζουν καταστάσεις που δεν υπήρχαν στην περίοδο που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά οι 7 παραδοσιακοί πλανήτες. Πχ Πλούτωνας = Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση , Ουρανός = Ηλεκτρισμός , Ποσειδώνας = Φαρμακα/Ναρκωτικά.
Στην υποθετική ερώτηση " Πότε θα έρθει πάλι το ρεύμα; " , σαφώς και θα χρησιμοποιηθεί ο Ουρανός σαν σημειοδότης πλανήτης του Ηλεκτρισμού ή στην υποθετική ερώτηση " Μηπως η δηλητηρίαση προήλθε από φάρμακα ; " τα φάρμακα θα μπορούν να σημειοδοτηθούν και από τον Ποσειδώνα.
Οι εξωκρόνιοι πλανήτες εξαιτίας της αργής τους κίνησης δεν μπορούν να εκφράσουν γεγονότα με απόλυτη ακρίβεια. Το νόημα των γεγονότων που μπορεί να εκφράσουν θα είναι γενικό. Επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπως η μεταφορά ή η συλλογή φωτός, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν άριστα στο να περιγράψουν καταστάσεις και άτομα
Με λίγα λόγια, η συμμετοχή των εξωκρόνιων στην Ωριαία Αστρολογία θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και (όπως προείπα) θα πρέπει να έχουν δευτερεύοντα ρόλο εκτός και αν η ερώτηση περιγράφει καταστάσεις που σχετίζονται απόλυτα με τις ιδιότητες του εξωκρόνιου πλανήτη. Τέλος, το αν θα χρησιμοποιηθούν ή οχι σε έναν ωριαίο χάρτη εξαρτάται μόνο στην εμπειρία του εκάστοτε αστρολόγου.
-
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε cancerian. Διάβασα κάτι σφαιρικό και εμπεριστατωμένο. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου βέβαια… Αλλά θα πάρω τον χρόνο μου και θα το επεξεργαστώ. Ίσως και να το δοκιμάσω στην πράξη που είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος.
Είμαι πάντα ανοιχτός στο να πειστώ με λογικά επιχειρήματα.
-
Καλησπέρα σε όλους!
Χαίρομαι πολύ να βλέπω να συζητάτε για την ωριαία αστρολογία.
Είναι γνωστό, στους περισσότερους από εσάς πως είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στην αστρολογία, κάτι σαν τη lacta.
Αγαπητέ Ανδρόνικε για να πειστείς δεν χρειάζονται εχέγγυα ή κανόνες αλλά δείγματα χαρτών.
Μέσα από τη δική σου στατιστική θα πειστείς κι όχι από αυτά που ακούς και διαβάζεις γύρω γύρω.
Γιάννη μου βλέπω πως όσο περνά ο καιρός όχι μόνο το ενδιαφέρον σου για την ωριαία παραμένει αμείωτο αλλά εμπλουτίζονται οι γνώσεις σου διαρκώς.
Για το θέμα το εξωκρόνιων τώρα, καλό είναι οι αρχάριοι να μελετάτε τους παραδοσιακούς για να μην μπερδεύεστε ωστόσο, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να παραβλέψουν κάποια πράγματα, οι εξωκρόνιοι δίνουν περισσότερα στοιχεία απ' όσο θέλουν να παραδεχτούν.
-
Όλα είναι ένα... μόνο αυτό!!!
-
Να εκφρασω δυο αποριες μου.
Πρωτον,οταν η σεληνη ειναι δεικτης εκεινου που θετει την εωτηση και της απαντησης γενικα,μηπως τελικα ο ερωτων ειναι εκεινος που ειτε γνωριζει ηδη την απαντηση ειτε ειναι εκεινος που θα "συμβαλλει " καθοριστικα για να παρουμε απαντηση (θα ειναι ο ιδιος υπευθυνος για την εξελιξη του γεγονοτος δήλαδη) .
Τελος η ακμη του ωροσκοπου θα μπορουσε να εξεταζεται εξισου σαν δεικτης εκεινου που θετει την ερωτηση ?
-
και καποιες ακομα αποριες .Καπου διαβασα οτι οταν η σεληνη βρισκεται απο την 15η μοιρα του ζυγου μεχρι την 15η μοιρα του σκορπιου ειναι κακοτυχος δεικτης και δεν μπορει να γινει προβλεψη.αρα οτι ερωτησεις και αν τεθουν σε αυτο το διαστημα η απαντηση θα ειναι ακυρη?
Επειτα πολλες φορες οι δεικτες σχηματιζουν οψεις με σημεια και οχι με πλανητες .Παραδειγμα με τον βορειο δεσμο και το βερτεξ ,αυτες οι οψεις λαμβανονται υποψην η οχι.Ξερω οτι οι κληροι παιζουν ρολο στην ωριαια .Ισχυει το ιδιο και για τα αλλα σημεια η οχι?
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
και καποιες ακομα αποριες .Καπου διαβασα οτι οταν η σεληνη βρισκεται απο την 15η μοιρα του ζυγου μεχρι την 15η μοιρα του σκορπιου ειναι κακοτυχος δεικτης και δεν μπορει να γινει προβλεψη.αρα οτι ερωτησεις και αν τεθουν σε αυτο το διαστημα η απαντηση θα ειναι ακυρη?
Επειτα πολλες φορες οι δεικτες σχηματιζουν οψεις με σημεια και οχι με πλανητες .Παραδειγμα με τον βορειο δεσμο και το βερτεξ ,αυτες οι οψεις λαμβανονται υποψην η οχι.Ξερω οτι οι κληροι παιζουν ρολο στην ωριαια .Ισχυει το ιδιο και για τα αλλα σημεια η οχι?
Όταν βρίσκεται η Σελήνη ή ο ωροσκόπος σε αυτές τις μοίρες, δεν το θεωρώ κακοτυχία.
Δείχνουν όμως ότι ο ερωτών βρίσκεται σε μεγάλη εσωτερική αναστάτωση και ως γνωστόν όσο περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένοι είμαστε.....τόσο περισσότερα λάθη γίνονται.
Επομένως η ερώτηση δεν θεωρείται άκυρη.
Ο Βόρειος δεσμός είναι σημαντικός μέσα στον χάρτη και δηλώνει θετική εξέλιξη, αντίθετα από το Νότιο.
Το Βέρτεξ εγώ προσωπικά δεν το λαμβάνω υπόψιν γιατί ακόμη δεν το έχω μελετήσει σε βάθος.
Ο κλήρος τύχης είναι σημαντικός στην ωριαία αστρολογία και βάζει το λιθαράκι του προς την θετική έκβαση του ερωτήματος, αν και εφ' όσον συμφωνούν και τα υπόλοιπα στοιχεία.
-
Ευχαριστω παρα πολυ.Κατι τελευταιο οταν η σεληνη βρισκεται στις τελευταιες μοιρες του ζωδιου ,ισχυει το ιδιο οπως οταν η ακμη του ωροσκοπου βρισκεται στις τελευταιες μοιρες ,δηλαδη οτι ηδη γνωριζουμε την απαντηση?
-
Οταν η Σελήνη βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες συνήθως ολκληρώνεται μια κατάσταση.
Ο ερωτών δεν θα πρέπει να ανησυχεί διότι η πορεία είναι προαποφασισμένη κατά κάποιο τρόπο.
Φυσικά παίζει ρόλο αν η Σελήνη βρίσκεται σε κενό πορείας ή όχι.
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
Απλώς να συμπληρώσω σε όσα σωστά είπε η κ. Ζαχαριάδου, ότι αυτές οι μοίρες που αναφέρεις ονομάζονται και "κεκαυμένη ζώνη" (ή "πύρινος δρόμος" ή "κεκαυμένη οδός", ή "via combusta" λατινιστί).
Οι λόγοι που αυτή η ζώνη συνδέεται με κάτι δυσμενές, κακότυχο, άσχημο ή, τέλος πάντων, θέλει προσοχή η ερμηνεία του χάρτη όταν έχουμε σημειοδότη εκεί, κατά κύριο λόγο οφείλονται στο γεγονός ότι σε αυτήν την περιοχή του ζωδιακού έχουμε την απόλυτη πτώση των Φώτων (Ήλιος στην 19η του Ζυγού και Σελήνη στην στην 3η του Σκορπιού), ενώ και τα δύο ζώδια συνδέονται με "κακεργέτες" πλανήτες (Κρόνος σε απόλυτη έξαρση στην 21η του Ζυγού, ενώ και ο ¶ρης ήταν σε κυριαρχία εκεί).
Επιπλέον, στις μοίρες από την 25η του Ζυγού μέχρι την 6η του Σκορπιού, με βάση τις θεμελιώδεις δυνάμεις των πλανητών (οι οποίες αποτελούν βασική παράμετρο της ωριαίας), ο "κακεργέτης" ¶ρης βρίσκεται εντός "ορίων". Ακόμα, ο πρώτος δεκανός του Σκορπιού έχει διπλό κυβερνήτη τον ¶ρη...
Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι οι αναφορές για τον φημολογούμενο πλανήτη με την ονομασία Φαέθων (όχι τον αστεροειδή) ο οποίος, σύμφωνα με τις δοξασίες, εξερράγη στην συγκεκριμένη ζώνη και τα υπολείμματά του δημιούργησαν τη ζώνη των αστεροειδών.
Σχετικό άρθρο υπάρχει σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.myhoroscope.gr/39-%E9%ED%...%E9%EA%DC.html
-
Αυτο σημαινει γενικα για την ερωτηση τι ?Οτι οταν γινεται ερωτηση σε αυτες τις μοιρες η απαντηση θα ειναι παραπλανητικη η οτι εξ ορισμου δεν θα υπαρχει θετικη απαντηση?
Η μηπως δειχνει περισσοτερο οτι η ερωτηση η ο ερωτων "πιεζεται" ωστε να παρει απαντηση σε κατι?
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
Αυτο σημαινει γενικα για την ερωτηση τι ?Οτι οταν γινεται ερωτηση σε αυτες τις μοιρες η απαντηση θα ειναι παραπλανητικη η οτι εξ ορισμου δεν θα υπαρχει θετικη απαντηση?
Η μηπως δειχνει περισσοτερο οτι η ερωτηση η ο ερωτων "πιεζεται" ωστε να παρει απαντηση σε κατι?
Σημαίνει ότι αυτός που θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει χάρτη ωριαίου στον οποίο η Σελήνη βρίσκεται στην κεκαυμένη ζώνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός αλλά και ότι δεν πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος για το συμπέρασμα που θα βγάλει. :bigsmile:
-
Επισης κατι σε σχεση με τους δεικτες.Εχω παρατηρησει οτι καποιοι αστρολογοι ,χρησιμοποιουν σαν δεικτη συντροφο τον κυβερνητη του 7ο και οχι του 5ου.Ακομα και οταν δεν υπαρχει σχεση μεταξυ των δυο ατομων,με το σκεφτικο οτι το ζητουμενο εχει να κανει με την δημιουργια δεσμου ενω ο 5ος δειχνει γενικα τα ερωτικα του ατομου που ρωταει και μπορει να χρησιμοποιηθει γενικα σαν δεικτης(κυριως σε καποια αμερικανικα σαιτ,παρατηρησα τον δεικτη του 7ου αντι για του 5ου).
Εμενα πιο λογικο μου φαινεται η χρηση του 5ου μια που αν η ερωτηση δεν εχει σχεση με γαμο αλλα απλη σχεση ειναι μεσα στα θεματα του 5ου.
Τελος ,οι δεικτες περα απο αυτους που χρησιμοποιουμε μπορει να ειναι περα τους κυβερνητες και την σεληνη και οι πλανητες που μπορει να εχουν σχεση με το ερωτημα?Παραδειγμα,για οικονομικο ζητημα κοιταμε κυβερνητη 2οθ και αφροδιτη μια που σχετιζεται με οικονομικα ?
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
Επισης κατι σε σχεση με τους δεικτες.Εχω παρατηρησει οτι καποιοι αστρολογοι ,χρησιμοποιουν σαν δεικτη συντροφο τον κυβερνητη του 7ο και οχι του 5ου.Ακομα και οταν δεν υπαρχει σχεση μεταξυ των δυο ατομων,με το σκεφτικο οτι το ζητουμενο εχει να κανει με την δημιουργια δεσμου ενω ο 5ος δειχνει γενικα τα ερωτικα του ατομου που ρωταει και μπορει να χρησιμοποιηθει γενικα σαν δεικτης(κυριως σε καποια αμερικανικα σαιτ,παρατηρησα τον δεικτη του 7ου αντι για του 5ου).
Εμενα πιο λογικο μου φαινεται η χρηση του 5ου μια που αν η ερωτηση δεν εχει σχεση με γαμο αλλα απλη σχεση ειναι μεσα στα θεματα του 5ου.
Τελος ,οι δεικτες περα απο αυτους που χρησιμοποιουμε μπορει να ειναι περα τους κυβερνητες και την σεληνη και οι πλανητες που μπορει να εχουν σχεση με το ερωτημα?Παραδειγμα,για οικονομικο ζητημα κοιταμε κυβερνητη 2οθ και αφροδιτη μια που σχετιζεται με οικονομικα ?
Έχει να κάνει και με την γνώση και κατανόηση των θεμάτων που αφορούν τον κάθε Οίκο, αλλά και την κατανόηση της ερώτησης. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η εφαρμογή των παράγωγων Οίκων.
Ο 5ος, για να τα λέμε χοντρά χοντρά και να καταλαβαινόμαστε, αφορά την γκόμενα και τον γκόμενο, την ξεπέτα, το σεξ με προφυλακτικό (σε αντίθεση με το σεξ με αναπαραγωγική πρόθεση που ανήκει στον 8ο). Στον 5ο είναι η χαρά του σεχ, στον 8ο είναι το βασικό ένστικτο
Ο 7ος έχει να κάνει με τον/την σύζυγο ή, έτσι όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί οι κοινωνικές ανοχές σήμερα, με τον/την σύντροφο που έχεις δεσμό με στοιχεία γάμου χωρίς να είναι επίσημα αναγνωρισμένος. Αν συζείς, π.χ., με έναν κανά 5άρι χρόνια, θέμα 7ου είναι και όχι 5ου.
Αν έχεις δεσμό με κάποιον με τον οποίο βλέπεστε 2, 3, 5, 7 φορές την εβδομάδα, βρίσκεστε με ραντεβού για φικι φικι, μένετε ο καθένας σπίτι του, άσχετα αν κάμποσες μέρες τις περνάτε μαζί και άσχετα αν τον θεωρείς "καρμική" σχέση, ο σημειοδότης του θα οριστεί από την ακμή του 5ου.
Για το τελευταίο, δεν νομίζω να λειτουργεί έτσι. :bigsmile:
-
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή δημιουργική χρονιά να έχουμε και κυρίως με υγεία
Μητσάκο :bigsmile: μόλις απάντησες στην απορία που είχα για τον οίκο που βλέπουμε όταν συμβιώνουμε με κάποιον. Αυτό διαφοροποιείται όταν και τα δύο μέλη της σχέσης έχουν βγει από έναν προηγούμενο γάμο αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα διαζύγιο; Ισχύει πάλι ο 7ος ως σημειοδότης του 2ου μέλους της σχέσης;;
Και μια απορία ακόμα: όταν το ερώτημά μας αφορά σε ακαδημαϊκό θέμα όπως η λήψη ενός πτυχίου, ποιόν οίκο ορίζουμε ως σημειοδότη;;
Φιλικά
Δήμητρα
-
Quote:
Originally Posted by
Dimitraq
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή δημιουργική χρονιά να έχουμε και κυρίως με υγεία
Μητσάκο :bigsmile: μόλις απάντησες στην απορία που είχα για τον οίκο που βλέπουμε όταν συμβιώνουμε με κάποιον. Αυτό διαφοροποιείται όταν και τα δύο μέλη της σχέσης έχουν βγει από έναν προηγούμενο γάμο αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα διαζύγιο; Ισχύει πάλι ο 7ος ως σημειοδότης του 2ου μέλους της σχέσης;;
Και μια απορία ακόμα: όταν το ερώτημά μας αφορά σε ακαδημαϊκό θέμα όπως η λήψη ενός πτυχίου, ποιόν οίκο ορίζουμε ως σημειοδότη;;
Φιλικά
Δήμητρα
Το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου με μπερδεύει.
Για το δεύτερο, κοιτάμε τον 9ο που συνδέεται με ανώτερη εκπαίδευση και εξετάσεις.
-
Μητσάκο σ' ευχαριστώ!!
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, με τον σύντροφό μου συμβιώνουμε αλλά τα διαζύγιά μας από προηγούμενο γάμο που είχε ο καθένας από μας, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα, αναμένονται το 2011. Στην περίπτωση αυτή ποιός είναι ο σημειοδότης του συντρόφου μου;
Ελπίζω να έγινα περισσότερο κατανοητή :bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Μητσάκος
Έχει να κάνει και με την γνώση και κατανόηση των θεμάτων που αφορούν τον κάθε Οίκο, αλλά και την κατανόηση της ερώτησης. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η εφαρμογή των παράγωγων Οίκων.
Ο 5ος, για να τα λέμε χοντρά χοντρά και να καταλαβαινόμαστε, αφορά την γκόμενα και τον γκόμενο, την ξεπέτα, το σεξ με προφυλακτικό (σε αντίθεση με το σεξ με αναπαραγωγική πρόθεση που ανήκει στον 8ο). Στον 5ο είναι η χαρά του σεχ, στον 8ο είναι το βασικό ένστικτο
Ο 7ος έχει να κάνει με τον/την σύζυγο ή, έτσι όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί οι κοινωνικές ανοχές σήμερα, με τον/την σύντροφο που έχεις δεσμό με στοιχεία γάμου χωρίς να είναι επίσημα αναγνωρισμένος. Αν συζείς, π.χ., με έναν κανά 5άρι χρόνια, θέμα 7ου είναι και όχι 5ου.
Αν έχεις δεσμό με κάποιον με τον οποίο βλέπεστε 2, 3, 5, 7 φορές την εβδομάδα, βρίσκεστε με ραντεβού για φικι φικι, μένετε ο καθένας σπίτι του, άσχετα αν κάμποσες μέρες τις περνάτε μαζί και άσχετα αν τον θεωρείς "καρμική" σχέση, ο σημειοδότης του θα οριστεί από την ακμή του 5ου.
Για το τελευταίο, δεν νομίζω να λειτουργεί έτσι. :bigsmile:
Καλημερα και ευχαριστω !Μια αλλη ερωτηση επειδη αναφερες τους παραγωγους οικους.
Αν θελουμε να δουμε ενα τριτο προσωπο μεσα στην σχεση .Κοιταμε τον παραγωγο οικο του 5ου για τον συντροφο ,δηλαδη τον 9ο.
Σε αυτη την περιπτωση οι δεικτες θα ειναι παλι τρεις? Δηλαδη ,σεληνη και οι κυβερνητες του 5ου οικου (1ο για τον συντροφο) και 9ου (5ος για τον συντροφο ) για τον τριτο προσωπο.
Σε αυτη την περιπτωση δεν θα πρεπει να εξεταστει και ο κυβερνητης του ατομου που θετει την ερωτηση η δεν χρειαζεται,επειδη η ερωτηση αφορα τον συντροφο του αλλου και οχι τον ιδιο ?
Τελος αν το ο κυβερνων πλανητης του 5ου για τον συντροφο(9ος για το ατομο που ρωτα) ,ειναι ο ιδιος με τον κυβερνων πλανητης του ατομου που θετει την ερωτηση αυτο ειναι στοιχειο οτι ,ο ερωτων δεν πρει να φοβαται για υπαρξη τριτου προσωπου ,επειδη στα ερωτικα του συντροφου υπαρχει ταυτιση δεικτων η δεν μας αφορα εδω καθολου ο κυβερνητης του ωροσκοπου ?
Για να δωσω ενα παραδειγμα.Η ερωτηση γινεται και ο ωροσκοπος ειναι ζυγος ,αρα ο δεικτης για τον ερωτων ειναι η Αφροδιτη.Η ερωτηση αφορα τον συντροφο του ερωτοντα αρα κοιταμε το δεικτη του 5ου υδροχοος αρα παραδοσιακος κυβερνητης κρονος ο οποιος βρισκεται στον ζυγο.Τα ερωτικα του συντροφου θα φανουν απο τον παραγωγο οικος που για τον ερωτοντα ειναι ο 9ος.Και αυτος ο 9ος εχει κυβερνων πλανητη επισης την αφροδιτη.
Σε αυτη την περιπτωση .οι δεικτες ειναι η σεληνη ,η αφροδιτη και ο κρονος .Το γεγονος οτι υπαρχει ταυτιση του ερωτοντα και του δεικτη του 5ου οικου για τον συντροφο,δειχνει οτι ο συντροφος ειναι στραμμενος προς το ατομο που θετει την ερωτηση και δεν υπαρχει τριτο προσωπο ?
εχω:wacko: :bigsmile:
-
Οταν ο κυβερνητης του ωροσκοπου δεν ταιριαζει με την πλανητικη ωρα .Θεωρουμε οτι ο χαρτης ειναι ακυρος και δεν πρεπει να τον εξετασουμε?
-
Quote:
Originally Posted by
hattie23
Οταν ο κυβερνητης του ωροσκοπου δεν ταιριαζει με την πλανητικη ωρα .Θεωρουμε οτι ο χαρτης ειναι ακυρος και δεν πρεπει να τον εξετασουμε?
Κατά την δική μου άποψη, όχι δεν ακυρώνεται ο χάρτης, για να ακυρωθεί ένας χάρτης θα πρέπει να έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία από αυτό.
Το κρατάς στο μυαλό σου και συνεχίζεις την ανάλυση.
-
Quote:
Originally Posted by
Τίνα Ζαχαριάδου
Αγαπητή hattie23 η ωριαία αστρολογία είναι Κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι οι όψεις.
Πλην της Σελήνης για τους άλλους πλανήτες δεν κοιτάμε όλες τις όψεις αλλά την 1η όψη που θα σχηματιστεί. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ν ανησυχείς για τα τετράγωνα του ¶ρη.
.
Τίνα καλησπέρα! Μια ερωτησούλα: Ελέγχουμε όλες τις όψεις της Σελήνης πριν αλλάξει ζώδιο. Αν η τελευταία όψη είναι εξάγωνο με τον Χείρωνα και το θέμα είναι αισθηματικής φύσεως, είναι θετική όψη??
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Και μια ακόμα ερώτηση: Τί γίνεται με τους ανάδρομους πλανήτες??? Τί σημαίνουν στην ωριαία αστρολογία?
-
Δεν νομιζω οτι ο χειρων παιζει ρολο στην ωριαια .Αν δεν κανω λαθος νομιζω μολις το 1933 η 1953 μπηκε στο δικο μας ηλιακο συστημα απο οπου καποια στιγμη θα ξαναβγει.Πανω οτι εχω κοιταξει απο ωριαια ουτε ο χειρων ουτε το βερτεξ εχει σημασια στην ωριαια.
-
Λουλουδένια μου όλες τις όψεις της Σελήνης μελετάμε. Τελευταία όψη με Χείρωνα; θα προτιμούσα να είναι με πλανήτη η τελευταία όψη ή με τον κλήρο τύχης ο ποίος στην ωριαία αστρολογία είναι σημαντικός.
Οι ανάδρομοι πλανήτες συνήθως φέρνουν καθυστερήσεις. Πολλές φορές μας δείχνουν ποια είναι τα θέματα που απαιτούν επανεξέταση και ποια είναι εκείνα για τα οποία μελλοντικά ενδεχομένως αλλάξουμε γνώμη.
Για παράδειγμα αν ρωτάς "θα κάνω σχέση με τον Κώστα;" και ο κυβερνήτης σου είναι ανάδρομος, το πιθανότερο είναι να αλλάξεις γνώμη και να μην σε ενδιαφέρει αργότερα μια σχέση με τον Κώστα.
Αν όμως ρωτάς για χωρισμό πχ. "θα επιστρέψει ο Κώστας;" τότε παρακαλάμε να είναι ανάδρομος ο κυβερνήτης του Κώστα για να επιστρέψει.:bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
Τίνα Ζαχαριάδου
Λουλουδένια μου όλες τις όψεις της Σελήνης μελετάμε. Τελευταία όψη με Χείρωνα; θα προτιμούσα να είναι με πλανήτη η τελευταία όψη ή με τον κλήρο τύχης ο ποίος στην ωριαία αστρολογία είναι σημαντικός.
Οι ανάδρομοι πλανήτες συνήθως φέρνουν καθυστερήσεις. Πολλές φορές μας δείχνουν ποια είναι τα θέματα που απαιτούν επανεξέταση και ποια είναι εκείνα για τα οποία μελλοντικά ενδεχομένως αλλάξουμε γνώμη.
Για παράδειγμα αν ρωτάς "θα κάνω σχέση με τον Κώστα;" και ο κυβερνήτης σου είναι ανάδρομος, το πιθανότερο είναι να αλλάξεις γνώμη και να μην σε ενδιαφέρει αργότερα μια σχέση με τον Κώστα.
Αν όμως ρωτάς για χωρισμό πχ. "θα επιστρέψει ο Κώστας;" τότε παρακαλάμε να είναι ανάδρομος ο κυβερνήτης του Κώστα για να επιστρέψει.:bigsmile:
Να κανω μια χαζη ερωτηση ?Ειμαι ξανθια ετσι και αλλοιως απο γεννησιμιου μου :toung:.
Το τετραγωνο αναδρομου κρονου και ερμη τωρα θεωρειτε αποκλινουσα οψη?
Αν ο αναδρομος πλανητης δεν ανηκει στον ερωτοντα αλλα στο αλλο ατομο η αναδρομη κινηση δειχνει καθυστερηση ως κατι το αρνητικο (αφου ηταν τετραγωνο) ενω οταν γυρισει ορθροδρομος τελικα θα γινει? .Αυτο δεν το εχω καταλαβει οταν γυρισει ορθροδρομος ο κρονος θα ξαναπιασει τετραγωνο με τον Ερμη ?Αφου τοτε θα εχει προχωρησει ο χαρτης λογικα δεν θα επρεπε να δειχνει αποφυγη καποια συγκρουσης αναμεσα στους δυο ?(σκεφτομαι ακομα την ερωτηση της δεσποινας συγγνωμη :embarrest).