γενεθλιος χαρτης και ταλεντα
Γεια σας!
Αναρωτιεμαι αν στους χαρτες συγγραφεων και ποιητων υπαρχουν συγκεκριμενες οψεις που θα μπορουσαν να ερμηνευτουν ως δεικτες ταλεντου.
Μιλαμε τοσο συχνα με θαυμασμο για συγγραφεις και ποιητες που μας εχουν μεταφερει σε αλλους κοσμους με τα βιβλια και τα ποιηματα τους. Τι εχουν αυτοι οι μαγευτικοι ανθρωποι στους χαρτες τους?
Ευχαριστω,
Κρησσα
Re: γενεθλιος χαρτης και ταλεντα
Σίγουρα, τα πρώτα στοιχεία που θα έπρεπε να κοιτάξουμε είναι τι έχουν στο ζώδιο του Ιχθύ και που βρίσκεται ο Ποσειδώνας και τι όψεις σχηματίζει. Γενικά πόσο τονισμένο Ποσειδώνα έχουν.
Μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια παραδείγματα, σαν αυτό του Εγγονόπουλου που έφερα σε άλλο thread. Π.χ. το ωροσκόπιο του Σεφέρη ή του Ελύτη. Πιθανόν κάτι να βγει μελετώντας τα ωροσκόπια.
Ευχαριστω Κια και Βασιλη,
Λοιπον, κοιταξα τους χαρτες ορισμενων ποιητων και συγγραφεων και πραγματικα υπαρχουν σε ολα τα ωροσκοπια αρκετες οψεις, ειδικα τριγωνα, του Ποσειδωνα με αλλους πλανητες+ Χειρωνα, οπως και πλανητες στους Ιχθεις. Η οψη Σεληνη /Ποσειδωνα ειναι πολυ συχνη. Μονο ο Τομας Μαν και ο Λορκα δεν εχουν πλανητες στους Ιχθεις. Και οι δυο ομως ειναι Διδυμοι με ωροσκοπο Παρθενο. Τυχαιο? Οι αστρολογικες μου ταπεινες γνωσεις δεν με βοηθανε.:bigsmile:. Μαλλον θα επρεπε να κοιταξω και τις οψεις του Ερμη και πολλα αλλα, δεν εχω χρονο ομως...
Ενδιαφερον εχει και ο Χειρωνας αλλα δεν ξερω αν ειναι απλα τυχαιο οτι επικρατει και αυτος.
(Οι ημερομηνιες και η ωρα γεννησης παρεχονται οπως ειναι στο astrotheme)
Οδυσσεας Eλυτης, 2/11/1911, Ηρακλειο Κρητης , 12.00
Σεληνη και Χειρων στους Ιχθεις. Ο Ποσειδωνας στον Καρκινο κανει τριγωνο με Σεληνη, Ερμη, Δια και Μεσουρανημα και εξαγωνο με την Αφροδιτη.
Γιωργος Σεφερης, 19/02/1900, Σμυρνη, 12.00.
Ηλιος, και Ερμης στους Ιχθεις.
Ο Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Σεληνη, Ηλιο,Αρη και Μεσουρανημα, αντιθεση με Χειρωνα, και συνοδο με Πλουτωνα.
Gabriel Garcia, Marquez, 06/03/1927 Αracataca, Κολομβια, 9.00 π.μ.
Ηλιος στους Ιχθεις σε συνοδο με Δια και ο Ερμης επισης στους Ιχθεις σε συνοδο με Ουρανο. Η Αφροδιτη, η Σεληνη και ο Χειρωνας ειναι στο 12ο οικο. Ο Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Σεληνη, Χειρωνα και ωροσκοπο.(Ταυρος)
Federico, Garcia Lorca. 05.06. 1898, 11.59, Fuente Vaqueros, Ισπανια
Ο Ποσειδωνας κανει συνοδο με Ηλιο, Πλουτωνα και Μεσουρανημα και ειναι σε αντιθεση με τη Σεληνη
Goethe, 28/08/1749, Frankfurt, Γερμανια, 12.01.
Σεληνη και Διας στους Ιχθεις, ο Κρονος στο 12ο οικο. Ο Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Πλουτωνα, Δια, ωροσκοπο ( Σκορπιο) και εξαγωνο με Αφροδιτη.
Thomas Μann, 06/06/1875, 10.15 Lubeck, Γερμανια
Ποσειδωνας κανει τριγωνο με Αρη και ωροσκοπο και συνοδο με Χειρωνα.
Στους Ιχθεις δεν υπαρχουν πλανητες, ομως ο Ουρανος ειναι στο 12 και Σεληνη και Ερμης ειναι στον Kαρκινο.
Συμφωνα με το astrotheme η ωρα γεννησεως Σεφερη και Ελυτη ειναι αγνωστες. Τυπικα δινεται το 12.00 η ωρα ως ωρα γεννησεως.
Πολύ καλά τα παραδείγματα. Επιφυλάσομαι αν δε με προλάβει κάποιος άλλος να ανεβάσω τα ωροσκόπια σε χάρτες για να τα δούμε εντός των ημερών.
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Πολύ καλά τα παραδείγματα. Επιφυλάσομαι αν δε με προλάβει κάποιος άλλος να ανεβάσω τα ωροσκόπια σε χάρτες για να τα δούμε εντός των ημερών.
Βασίλη, θα προσπαθήσω να τους περάσω εδώ το βραδάκι για να φαίνονται, μαζί με όψεις κλπ ! :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
DrMaroulita
Βασίλη, θα προσπαθήσω να τους περάσω εδώ το βραδάκι για να φαίνονται, μαζί με όψεις κλπ ! :bigsmile:
Οκ! ... ...
χαιρομαι εγω τωρα, ευχαριστω παιδια!:bigsmile:
Καλησπέρα! εγω έχω τον Ποσειδώνα στον Τοξότη και ειμαι ηθοποιός εχει καποια σχεση με την καλλιτεχνική φυση αυτό το ζώδιο? ευχαριστω