Re: Απορία καρμικού τύπου
Quote:
Originally Posted by
BlackOrWhat
Καλημέρα...
Αγαπητή gargoyle,
να ρωτήσω κι εγώ κάτι, απορία που μου έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό...πώς είναι δυνατόν να ασχολειστε με την αστρολογία, άσχετα με την καρμική, η οποία δεν έχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι ισχύει?? Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι η ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου θα μπορούσε να καταγραφεί από την ημερομηνία γέννησής του και ένα μάτσο αστέρια στον ουρανό?? Με ποιά λογική εξήγηση?? Έχετε βγαλεί κάποιο συμπέρασμα ή ακόμα το ερευνάτε?? Και αν δεν υπάρχει απόδειξη, αναγκαστικά πέφτουμε σε θέμα πίστης ή μη. Τελικά δίνει για εσάς αποτελέσματα η αστρολογία ή όχι?? Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι συνεχίζετε να ασχολείστε αν έχετε βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν ισχύει...
Με εκτίμηση,
BlackOrWhat :cheesy:
Μέχρι να μπει και να το δει,γιατί έχει δουλειά τώρα:bigsmile: αλλά και για να μην λέει τα ίδια πράγματα και να μην περιμένεις κι εσύ:love:μπορείς να δεις την απάντηση της αδερφούλας μου σε παρόμοια ερώτηση εδώ:bigsmile: ,η οποία βρίσκει απολύτως σύμφωνη κι εμένα(με την ευκαιρία δηλαδή... :cheesy: )
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Οκ, όταν φτάνουμε στο σημείο να επικαλούμαστε τους καφέδες και τα συναφή, όντως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συννενόησης. Ούτε καν ανταλλαγής απόψεων σε σοβαρή βάση.
Η "βιωματική απόδειξη" μετράει στην περίπτωση που σου έχουν πει άπειρες φορές τον καφέ, είτε σε σένα είτε σε φίλους σου, και σου έχει προκύψει μάπα; Ή ακόμη στις περιπτώσεις που ξέρεις ότι ο ερμηνεύων τον φλυτζάνι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις; Για να ξέρω...
Όχι, είναι η ενόχληση δεν είναι αμοιβαία. Σαφώς και τον καθένα που του αρέσει να φαντασιώνεται πραγματάκια τον ενοχλεί να τον προσγειώνεις, αλλά από ένα σημείο και μετά τον αφήνεις στον κόσμο του. Καμία αντίρρηση ως προς αυτό. Ας φάει μετά την πρόσκρουση κατακέφαλα μία - δύο - τρείς - ...- εκατόν τρείς. Καλά να πάθει. Δεν με απασχολεί.
Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την Αστρολογία και με τις υποτιθέμενες "τεχνικές" που σχετίζονται με το Κάρμα και το τι υποτίθεται πως έκανες σε προηγούμενες ζωές. Εδώ υποτίθεται πως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια ερμηνείων συμπεριφορικών τάσεων, δεν μιλάμε για καφέδες και λοιπές βασκανίες.
Επομένως καμία σχέση η μία "ενόχληση" με την άλλη.
Είναι όντως γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε σοβαρή βάση. Καταρχήν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν καταλαβαίνεις ότι ενοχλείς. Κι όχι μόνο εμένα όπως βλέπεις αλλά και άλλους. Όσο λοιπόν μπαίνεις σε συζητήσεις που υποτίθεται ότι δε σε ενδιαφέρουν για να αλλάξεις τα μυαλά των άλλων και έχεις την αίσθηση ότι έρχεσαι να δείξεις ποιο είναι το σωστό όπως λες, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσεις να είσαι ενοχλητική και να πιστεύεις ότι κάνεις και καλό. Κι αυτό γιατί δεν παραδέχεσαι το προσωπικό κίνητρο που έχεις για να αποδειχθείς σωστή αλλά το γενικεύεις σαν να είναι δήθεν κάτι σωστό για την ανθρωπότητα.
Όσο για τις τάσεις, αυτό είναι αυτό που εσύ προσπαθείς να αποδείξεις. Τους άλλους δεν τους ρώτησες ως συνήθως.
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Επί της ουσίας, δεν έχει καμία διαφορά το υποτιθέμενο βίωμα του ενός από του άλλου. Με βάση την παραπάνω θεώρηση, και τα δύο , στο επίπεδο της εξατομικευμένης προσέγγισής τους, θα πρέπει να τα δεχτούμε ως εξίσου "αληθινά".
Απαντώ μόνο σε αυτό, γιατί αν απαντήσω σε όλα θα γράφω για μέρες. Αυτό που περιγράφεις είναι το αντίθετο άκρο της κατάστασης. Δηλαδή, λες ότι αν δεχτώ ότι ένα όνειρο είναι προφητικό πρέπει να τα δεχτώ όλα. Αυτό δεν ισχύει. Είναι άλλη μία γενίκευση. Συμφωνώ ότι δε θέλουμε να γίνουμε εύπιστοι στο υπερφυσικό, αλλά δε θα πάμε και στο αντίθετο άκρο που πρεσβεύεις εσύ, δηλαδή να μην πιστεύουμε τίποτα.
Αυτό που ισχύει είναι ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Δε δεχόμαστε εκ των προτέρων ότι κάθε όνειρο είναι αληθινό. Δεχόμαστε εκ των προτέρων ότι κάθε όνειρο θα μπορούσε να είναι αληθινό. Όπως λέει και η Dion Fortune "την ώρα του πειράματος πρέπει να έχουμε απόλυτη πίστη, ενώ όταν τελειώνει το πείραμα πρέπει να είμαστε αμερόληπτα κριτικοί προς τα αποτελέσματα του". Αυτή είναι η στάση της μέσης οδού στην οποία αναφέρομαι. Και είναι η πιο δύσκολη λύση γιατί πρέπει να κάθεσαι να ψάχνεις κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η συλλήβδην απόρριψη του υπερφυσικού αντίθετα είναι μία από τις εύκολες λύσεις. Η άλλη είναι να τα πιστεύουμε όλα.
ΥΓ: Για "το σύμβολα ισχύουν" άλλο πράγμα εννοούσα. Αλλού το πήγες. Δε θα στο εξηγήσω, γιατί θα πάει μακριά.
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Αντιλαμβάνεσαι πως στην περίπτωση που η καφετζού έχει κανέναν Ερμή στον Υδροχόο ή Σελήνη στον Σκορπιό ή στον 8ο (κλασσικοί δείκτες διεισδυτικής ικανότητας), υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σε "κόψει" κάπως. Το γεγονός αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν νομίζω πως συνδέεται ιδιαίτερα με "προβλέψεις".
Τώρα βέβαια με πολλή περιέργεια θα ήθελα να παρακολουθήσω πώς θα εξηγήσεις με τη λογική ότι κάποιος σε "κόβει" ότι ξέρει ότι σε περιμένει και μία ξανθιά τάδε ύψους που το όνομα της αρχίζει από τάδε στο σπίτι σου στην Αθήνα που είναι 500 χιλιόμετρα μακριά. Όχι γιατί ισχυρίζεσαι ότι με το καφέ δεν κάνουμε προβλέψεις, κρίνουμε μόνο τον άλλο. Όπως επίσης βέβαια και το πώς από το ότι σε "κόβει" βρίσκει πράγματα που έχεις κάνει αλλά δεν έχεις πει ποτέ σε κανένα.
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Η έννοια της απόδειξης, είναι σαφής. Και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Οι σχετικολογίες περί εμπειριών δεν αφορούν αποτελέσματα, ακριβώς επειδή ο καθένας αναφέρει ότι θέλει και το βαφτίζει "εμπειρία". Το πρόβλημα είναι ότι ενοχλεί εσένα πως η αοριστολογία δεν αποτελεί, και ούτε πρόκειται να αποτελέσει ποτέ, απόδειξη και προσπαθείς με σοφιστείες να της δώσεις μια δυναμική που εν γένει δεν διαθέτει.
Όχι καλή μου η έννοια της απόδειξης δεν είναι σαφής. Κανένας ορισμός δεν είναι σαφής όπως και η επιστήμη δεν είναι σαφής. Όλα δουλεύουν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κοινωνικό και μία κουλτούρα που την εκφράζουν. Αυτά δεν υποτίθεται ότι μαθαίνεις στα σεμινάρια; Από πότε ο λόγος και οι ορισμοί είναι αντικειμενικοί; Εσύ που έχεις γεμάτη τη βιβλιοθήκη δεν έχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου Μαρκούζε; Ο δικός σου ορισμός της απόδειξης λοιπόν είναι αυτός. ¶ρχισε κάποτε να λες "πιστεύω" ότι απόδειξη είναι αυτό ή "νομίζω" ή "από ό,τι έχω διαβάσει" και πάψε να μεταφέρεις εδώ συνεχώς ως δήθεν αντικειμενικές και επιστημονικές τις προσωπικές σου απόψεις. Κι εσύ η ίδια παραδέχθηκες ότι η απόδειξη είναι συνάρτηση της ιδεολογικής κατεύθυνσης. Τώρα πώς ξαφνικά έγινε αντικειμενικός ορισμός;
Και που είδες να σου λέω ότι η απόδειξη δεν περιλαμβάνει αποτελέσματα; Όταν βλέπεις ότι ξέχασες κάτι στο μπαλκόνι και βγαίνεις καπάκι και βλέπεις το μωρό σου να κρέμεται από τα κάγκελα, αυτό τι είναι δεν είναι αποτέλεσμα; Όταν σου λέει κάποιος τον καφέ και σου λέει μην ανεβαίνεις στο αεροπλάνο και δεν ανεβαίνεις και το αεροπλάνο πέφτει, δεν είναι αποτέλεσμα; Τι είναι; Φαντασίωση είναι; Το αποτέλεσμα είναι πολύ πραγματικό, απλά εσύ επειδή δεν μπορείς να το εξηγήσεις του βρίσκεις διάφορες δικαιολογίες. Αυτό είναι σοφιστεία λοιπόν. Να προσπαθείς να πείσεις τον άλλο ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει.
Βασίλη
Κρίνουμε ιδέες και όχι ανθρώπους
Παρακαλώ όλους μη με βάλετε σε τρυπάκι να ζυγίζω λέξη προς λέξη τα ποστ των "καρμικών" θεμάτων, διότι από κάποιο σημείο και έπειτα, δεν θα πω ότι έγιναν γραφικά, αλλά ότι είναι ένα copy paste
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Είναι όντως γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε σοβαρή βάση. Καταρχήν για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν καταλαβαίνεις ότι ενοχλείς. Κι όχι μόνο εμένα όπως βλέπεις αλλά και άλλους. Όσο λοιπόν μπαίνεις σε συζητήσεις που υποτίθεται ότι δε σε ενδιαφέρουν για να αλλάξεις τα μυαλά των άλλων και έχεις την αίσθηση ότι έρχεσαι να δείξεις ποιο είναι το σωστό όπως λες, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσεις να είσαι ενοχλητική και να πιστεύεις ότι κάνεις και καλό. Κι αυτό γιατί δεν παραδέχεσαι το προσωπικό κίνητρο που έχεις για να αποδειχθείς σωστή αλλά το γενικεύεις σαν να είναι δήθεν κάτι σωστό για την ανθρωπότητα.
Όσο για τις τάσεις, αυτό είναι αυτό που εσύ προσπαθείς να αποδείξεις. Τους άλλους δεν τους ρώτησες ως συνήθως.
Κωστή, με όλο το σεβασμό προσωπικές επιθέσεις από την gargoyle έχω δεχτεί ουκ ολίγες. Για να μην μπω και συκοφαντίες. Λίγα ποστ πιο πάνω να πας θα δεις κι άλλες επιθέσεις. Τότε δεν έπρεπε να έχει υπάρξει επέμβαση; Πέραν αυτού το εσύ δεν έχει την έννοια της προσωπικής επίθεσης αλλά την έννοια του να καταλάβουμε ότι εδώ έχουμε απλά ένα μέλος που εκφράζει προσωπικές απόψεις κι όχι επιστημονικές αυθεντίες όπως συνεχώς ισχυρίζεται. Κάποια στιγμή πρέπει να το κατανοήσει αυτό ενώπιον όλων...
Σταματώ εδώ... Και ζητώ συγγνώμη...
Πιθανόν να έχεις δίκιο. Όπως έγραψα από κάποιο σημείο σταμάτησα να διαβάζω αντιπαραθέσεις / ανταλλαγή ιδεών που έχουν πάνω από 99% επαναληψιμότητα φράσεων.
Και είμαι σίγουρο ότι και οι "chatter" του site κάνουν το ίδιο.
Με σεβασμό πάντα ε;
Που λέει και ο τεξανός αστρολόγος
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Κωστή, με όλο το σεβασμό προσωπικές επιθέσεις από την gargoyle έχω δεχτεί ουκ ολίγες. Λίγα ποστ πιο πάνω να πας θα δεις κι άλλες. Τότε δεν έπρεπε να έχει υπάρξει επέμβαση;
Τέλος πάντων, δε θέλω να ανοίξω θέμα τώρα.. οπότε Ok..
Ζητώ συγγνώμη...
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Αφού σου είπε πράγματα που ήξερες, πάλι καλά... Θα μπορούσε να σου πει πράγματα που δεν ήξερες, γιατί ακόμη δεν είχε ενεργοποιηθεί ο Βόρειος Δεσμός σου ώστε να τα συνειδητοποιήσεις...:nuts:
Τώρα που το λες,καλύτερα θα ήταν να μου έλεγε πράγματα που δεν θα ήξερα, πχ ότι είμαι υιοθετημένος, ότι δεν με λένε Μήτσο και τέτοια. Θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον :cheesy:
Από την άλλη, επειδή δεν είχα (και μάλλον δεν έχω ακόμη) συνειδητοποιήσει κάποια ενεργοποίηση του Β.Δ. μου, μάλλον θα πήγαιναν χαμένα τα όσα θα μου έλεγε. Προφανώς το ντάρμα μου φτιάχτηκε από Έλληνες εργολάβους και θέλει νέα μελέτη και ανακατασκευή :nuts:
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Μέχρι να μπει και να το δει,γιατί έχει δουλειά τώρα:bigsmile: αλλά και για να μην λέει τα ίδια πράγματα και να μην περιμένεις κι εσύ:love:μπορείς να δεις την απάντηση της αδερφούλας μου σε παρόμοια ερώτηση
εδώ:bigsmile: ,η οποία βρίσκει απολύτως σύμφωνη κι εμένα(με την ευκαιρία δηλαδή... :cheesy: )
Προφανώς και το πόστ που μου παρέθεσες, και συνυπολογίζοντας και αλλες απαντήσεις, είναι ένδειξη ακριβώς αυτού που παρατήρησε και ο Βασίλης...εναλλαγή μεταξύ αντικειμενικών και υποκειμενικών απόψεων κατά το δοκούν και το συμφέρον...κατάλαβα! :nuts: