Re: Πώς αντιμετωπίζουμε την απόρριψη;;;
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Σωστο αλλα ειναι λιγακι ασχετο :)
Λιγάκι...όχι πολύ όμως :) Ας πούμε μιλάτε για την κοινωνία ολόκληρη..εσείς δηλαδή δεν ανήκετε σ αυτήν;Δεν έχετε κάνει λάθη;Δεν έχετε πληγώσει ανθρώπους ποτέ άθελά σας έστω;Η ζέτα ίσως είναι λίγο μικρή αλλά εσύ αν δεν απατώμαι βρίσκεσαι σε μια ηλικία στην οποία μπορείς να κάνεις μια πιο ασφαλή αυτοκριτική...:bigsmile:Νομίζω πως ουδείς αλάνθαστος....
Όσο γι αυτό που γράφεις παρακάτω ότι είναι ανάλογα και με τς εμπειρίες του καθενός θα συμφωνήσω.Ωστόσο,λίγο περίεργο δεν είναι να πέφτει κανείς συνεχώς σε ανθρώπους με μονίμως άσχημη συμπεριφορά;Μήπως κι εμείς κάποιες φορές δεν κάνουμε σωστές επιλογές;
Aυτά που λέω δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση,για αποφυγή παρεξηγήσεων.Απλά μου έκαναν λίγο εντύπωση οι απόψεις αυτές και μ έπιασε διάθεση να το φιλοσοφήσω:toung::toung:
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Λιγάκι...όχι πολύ όμως :) Ας πούμε μιλάτε για την κοινωνία ολόκληρη..εσείς δηλαδή δεν ανήκετε σ αυτήν;Δεν έχετε κάνει λάθη;Δεν έχετε πληγώσει ανθρώπους ποτέ άθελά σας έστω;
Σιγουρα δεν ειμαι τελειος και εχω κανει λαθη
Μπορει να ανηκω στην κοινωνια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι κανω τα ιδια λαθη με τους υπολοιπους
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Η ζέτα ίσως είναι λίγο μικρή αλλά εσύ αν δεν απατώμαι βρίσκεσαι σε μια ηλικία στην οποία μπορείς να κάνεις μια πιο ασφαλή αυτοκριτική...:bigsmile:Νομίζω πως ουδείς αλάνθαστος....
Η ασφαλης αυτοκριτικη δεν με εκφραζει απολυτα...και η ηλικια μου η αυτη της Ζετας δεν παιζει κανενα ρολο σε αυτο :)
Αμα την ασφαλης αυτοκριτικη την θεωρεις μετρο ωριμοτητας συμφωνα με τα πιστευω σου η τα πιστευω των ομοιων σου ειναι δικαιωμα σου :)
Προσωπικα μου φαινεται υποκριτικο οταν η αυτοκριτικη γινεται παντα μεσα σε ορια
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Όσο γι αυτό που γράφεις παρακάτω ότι είναι ανάλογα και με τς εμπειρίες του καθενός θα συμφωνήσω.Ωστόσο,λίγο περίεργο δεν είναι να πέφτει κανείς συνεχώς σε ανθρώπους με μονίμως άσχημη συμπεριφορά;Μήπως κι εμείς κάποιες φορές δεν κάνουμε σωστές επιλογές;
Mονιμως ασχημη συμπεριφορα ??
Αυτο εξαρταται
Γιατι να προσποιουμαστε στους αλλους οταν κατι δεν παει καλα και να βαζουμε σαλτσες και μεταξωτες κορδελες
Το θεωρω ψεμα, δειλια και απολυτη αδιαφορια το να παιρνεις συνεχως ουδετερες θεσεις οταν υπαρχει καποιο προβλημα και οταν δεν συμφωνεις σε κατι
Οσο για τις επιλογες δεν γινεται να ριχνουμε ολο το φταιξιμο μονο στον εαυτο μας.
Υπαρχουν και περιπτωσεις οπου φταινε και οι αλλοι σε οτι μας συμβαινει η σε οτι μας συνεβη αλλα και περιπτωσεις οπου δεν ειναι στο χερι μας να τις ελεγξουμε...
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
Aυτά που λέω δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση,για αποφυγή παρεξηγήσεων.Απλά μου έκαναν λίγο εντύπωση οι απόψεις αυτές και μ έπιασε διάθεση να το φιλοσοφήσω:toung::toung:
Καλα εκανες
Και εγω εξεταζω διαφορετικες αποψεις
Moνο που οταν διαφωνω και εχω την ευκαιρια μερικες φορες το κανω εντονα και με ωμοτητα
αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα ομιλητικος χαρακτηρας στην ζωη μου ασχετα με το πως εκφραζομαι μεσα στο ιντερνετ...
Οπως και να εχει οταν θελω να εκφερω αποψη υπαρχουν στιγμες που το εντονα με εκφραζει καλυτερα παρα το εκ του ασφαλους :)
Τωρα αμα παιζει και καποιο ρολο το ζωδιο μου συμφωνα με την αστρολογια σε αυτο
Ισως τι να πω ? :)
Αυτα
χάρηκα ,όχι για την απόριψη αλλά,ότι ξανά είδα να γράφει ο alien1
Quote:
Originally Posted by
Alien1
Ανταποδιδεις την χυλοπιτα και προχωρας την ζωη σου
προφανώς εννοείς πως απορρίπτεις και συ τον άλλον μέσα σου...ε?Η άποψή μου είναι πως μέσα σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν θετικά κι αρνητικά στοιχεία..είναι στο χέρι του καθενός το πως θα τα εκμεταλευτεί...¨Εχω κάνει παρέα με την κ. απόρριψη και η αλήθεια είναι πως πονάει...!!!το πρώτο που είχα ανάγκη να κάνω ήταν να κατακρεουργήσω τον άλλον μέσα μου,για να σωθεί ο άρρωστος εγωισμός μου, και μόνο γι αυτό...Ο υγιής εγωισμός όμως ξέρει πως αν κατακρεουργήσω τον άλλον είναι σα να ακυρώνω κομμάτι της ζωής μου,την επιλογή μου και την ομορφιά μέσα σ'αυτήν...Ως έτσι άν με θες έχει καλώς:banana άν δε με θες πάλι καλώς έχει:nana1:!!!Perfect::nana::
πριν ενα μηνα ειπα σε ενα παιδι οτι μου αρεσει και οτι θελω να τον γνωρισω και μου ειπε αφου το πηρε το σημειωμα μου οτι ειμαι αλλου....:cry:
δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο την απορριψη και τον ανεκπ.ληρωτο ερωτα...ολη τη μερα κλαιω και οδυρομαι και δε παλευετε το συναισθημα αυτο ειναι σαν να βουλιαζεις θα προτιμουσα να ημου ν για παντα μονη σε ενα βουνο παρα να παλευω να με γυρισει να με κοιταξει,....και τον θελω ακομα..
Πολύ διαφορετικό πράγμα ο ανεκπλήρωτος έρωτας, που δεν τον έχεις βιώσει καν, από την απόρριψη που έρχεται από έναν άνθρωπο που έχει μοιραστεί βαθιά αισθήματα μαζί μας και όχι μόνο. Αν κλαις και οδυρεσαι τώρα για κάποιον που δεν ξέρεις και τόσο καλά, αναλογίσου τι θα έκανες στη θέση μιας παντρεμένης ας πουμε που μαθαίνει ότι ο σύζυγός της έχει παράλληλη σχέση...
Σκέψου ότι όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που νοιώθεις για εκείνον, τα αξίζεις και συ και υπάρχει κάποιος που θα τα νοιώσει και εκείνος για σένα... και χαμογέλασε. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή
Καλημέρα κι από 'μένα στους ξενύχτηδες και μη του site!
Εγώ είμαι λίγο ψώνιο (Ωροσκόπος στον Κριό) σε αυτά τα θέματα κι εκδικητική(Αφροδίτη στο Σκορπιό)...Δηλαδή αν με απορρίψει κάποιος, δε θα του το δείξω αλλά πολύ διακριτικά θα εμφανίζομαι ξαφνικά για να του δείξω τελικά τί έχασε! Και απλά όταν γυρίσει, του λέω πολύ ευγενικά και ζυγίσια να πάει από εκεί που ήρθε... Και όντως αυτό σε 'μένα έχει συμβεί δύο φορές κι έχει πιάσει. Το ξέρω δεν είναι καλό, αλλά σε κάτι τέτοια δε μπορώ να κρατήσω τον παρορμητισμό μου... :toung: Πιέζομαι, βρε παιδιά, τί να κάνω; Πώς να αντισταθείς στον παρορμητισμό σου όταν έχεις Ήλιο στο Ζυγό σε αντίθεση με τον ωροσκόπο στον Κριό και τετράγωνο από τη Σελήνη στον Αιγόκερω;;; :weird: Ε μετά έρχεται κι αυτή η ωραία Αφροδιτούλα στο Σκορπιό σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και θέλει να πάρει κι αυτή την εκδίκηση της...:cheesy:
Πωπω με αυτά που γράφω νομίζω ότι μόλις χάλασα λίγο την ωραία ζυγίσια λουστρινένια μου εικόνα!!! :toung:
Φιλικά,
libraD :love:
Όταν ήμουν δεκατεσσάρων (:nuts:) ο γόης του γυμνασίου μου είχε ζητήσει ''να τα φτιάξουμε''.
Ένα μήνα μετά και χωρίς καμία ένδειξη μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε!:cry: και περίμενε την αντίδρασή μου κοιτάζοντάς με στα μάτια, να ζητήσω πιθανόν εξηγήσεις.
Όταν ξαναβρήκα την αναπνοή μου του είπα χαμογελώντας: ''Ενας χωρισμός δεν είναι ένα τέλος, είναι μία καινούρια αρχή''... Είμαι σίγουρη ότι καπου το είχα διαβάσει:laugh:. Αμέσως μετά έφυγα και τον άφησα σύξυλο. Ήταν η πρώτη μου επίσημη χυλόπιτα.
Στη συνέχεια πήγα στο σπίτι και βαλάντωσα. Λίγο αργότερα θύμωσα. Ναι, ήμουν έξαλλη μαζί του!
Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Να μου το κάνει αυτό εμένα??? Μου πήρε αρκετό χρονικό διάστημα
να το χωνέψω ότι δεν θα ξαναγυρίσει...:nuts::cry:
Από τότε βίωσα την απόρριψη από ένα μεγάλο μου έρωτα και αν και οι αντίδράσεις μου ήταν ηπιότερες, τα συναισθήματα παρέμεναν ίδια. Πρώτα και για λίγο λύπη και μετά θυμός.
Μάλλον προτιμώ υποσυνείδητα να υιοθετώ μία πιο επιθετική συμπεριφορά για να το κάνω να πονάει λιγότερο.. ¶λλωστε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!
Αν και έχω χρόνια να βιώσω αυτό το συναίσθημα (και μου το αντεύχομαι)
νομίζω ότι τώρα θα ήμουν εντελώς αλλιώς. Δεν θα σερνόμουν στα πατώματα (εντάξει, ίσως μόνο μέχρι να καταλάβω τι έγινε) και θα πήγαινα γι΄άλλα. Κι αυτό γιατί θεωρώ άδικο να θυμώνεις με κάποιον που έπαψε να είναι ερωτευμένος μαζί σου.
Πώς να τον κατηγορήσεις γι΄αυτά που νιώθει ή που δεν νιώθει πια?
Γιατί κι εμένα μου έχει συμβεί και θεώρησα ότι είναι πιο τίμιο να τον αφήσω να φύγει.
Quote:
Originally Posted by
vikou
Πολύ διαφορετικό πράγμα ο ανεκπλήρωτος έρωτας, που δεν τον έχεις βιώσει καν, από την απόρριψη που έρχεται από έναν άνθρωπο που έχει μοιραστεί βαθιά αισθήματα μαζί μας και όχι μόνο. Αν κλαις και οδυρεσαι τώρα για κάποιον που δεν ξέρεις και τόσο καλά, αναλογίσου τι θα έκανες στη θέση μιας παντρεμένης ας πουμε που μαθαίνει ότι ο σύζυγός της έχει παράλληλη σχέση...
Σκέψου ότι όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που νοιώθεις για εκείνον, τα αξίζεις και συ και υπάρχει κάποιος που θα τα νοιώσει και εκείνος για σένα... και χαμογέλασε. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή
otan enas gamos omos i mia sxesi dialiete simainei oti ftaixane kai oi dio kai ftharthike i barethike o anekplirotos omos erotas ponaei giati xereis oti pote den tha exeis mia eukairia na ton gnoriseis:cry::embarrest
pantremeni den exo tixei bebaia akoma.alla eixa sxesi kai otan me afise gia mia alli ponesa arketa alla ston anekpliroto erota ponas kai ipofereis monos..
a kai thelo na toniso oti sta 31 xronia mou oi perissoteres fores pou eklapsa itan apo anekplirotous erotes..giati poli apla den mporeis na pareis ekdikisi
σαν ιχθυς με οροσκοπο στον Κριο ειμαι πολυ παρορμητικη,μερικες φορες δεν βλεπεις αν υπαρχει η οχι ενδιαφερον απο τον αλλο δεν ξερω γιατι γινεται αυτο πρωτη φορα μου συνεβει να "θολωσω "τοσο πολυ ωστε να κανω την πρωτη κινηση μαλλον γιατι σαν ατομο ειμαι καλοπροαιερετο το κακο ειναι οτι δουλευω με αυτο το ατομο...:(και δυσκολα ξεχναω και δυσκολα αποσυρομαι προτιμω να διεκδικω αλλα απο αποσταση!
Λοιπόν, λίγο ο ωροσκόπος στον Τοξότη, λίγο η ακμή 5ου στον Κριό, δεν διστάζω να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση αν δω βέβαια κάποιο ενδιαφέρον... Αν δεχθώ απόρριψη πως αντιδρώ? Θα αποσυρθώ με ευγένεια και μεγαλοπρέπεια θα έλεγα :) (Αφροδίτη στον Λέοντα) Ούτε οργή, ούτε εκδίκηση, ούτε καβγάδες ούτε ζήλιες. Βέβαια θα πληγωθώ, αλλά η αίσθηση ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα είναι αυτή που με ισορροπεί (Σελήνη στην Παρθένο). Μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την παρουσία μας στη ζωή των άλλων. ¶σχετο που όταν κλείσω την πόρτα μου μπορεί να χτυπηθώ λίγο στα πατώματα που λέει και η φίλη πιο πάνω.
Αυτό που θα με πονέσει πολύ είναι το ψέμα, η κοροιδία, η εξαπάτηση.. έναν άνθρωπο που έχεις μοιραστεί μαζί του αισθήματα και τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν μπορείς να τον μισήσεις έτσι ξαφνικά.. και αν όλα αυτά δεν σήμαιναν τίποτα γι' αυτόν γιατί να σημαίνουν κάτι αυτά που θα πεις ή θα κάνεις στη συνέχεια, όταν όλα αποκαλυφθούν? Ένα στεγνό λυπάμαι είπα μόνο, και αυτό μόνο ένοιωσα, μέχρι τον πάτο..